Солта и пиперът на "Източни пиеси"Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Саадет е страшно красива жена, Пиесите си струват гледането.

  The biggest risk in life is not taking one.
 2. 2 Профил на БГман
  БГман
  Рейтинг: Любопитно

  Нямам търпение да го видя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. 3 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: Неутрално

  Това се казва идеологическа обработка. Турски сериали, български филми с отрицателни герои българи и положителни герои турци и т.н. Добре платената цел е да постигне обществена нагласа за одобрение на влизането на Турция в ЕС. Опасявам се, че и хубавият материал за турчина бръснар влиза в същата категория пропаганда.

  ................

  http://archiman.livejournal.com/

 4. 4 Профил на родоския дребосък
  родоския дребосък
  Рейтинг: Неутрално

  Български филм без преиграване - това ИСКАМ да го видя и дай Боже да е така!

 5. 5 Профил на ivanov_rz
  ivanov_rz
  Рейтинг: Неутрално

  Ще го гледам пък, дано да ми хареса. Вчера гледах прехваления "Светът е голям....." - ми нищо особено. Що така не ги схващам новите бг филми не знам.

 6. 6 Профил на един от тълпата
  един от тълпата
  Рейтинг: Неутрално

  вчера съвсем случайно гледах (за пръв и последен път, надявам се) някакъв турски сериал по нова тв... та за тези десетина минути друго не разбрах, освен че има някакъв много лош персонаж (само се говореше за него) - "българина", който подвеждаше добрите и хрисими комшии... не бих искал да коментирам... просто съвпаденията се натрупаха...

 7. 7 Профил на Jim Stark
  Jim Stark
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  дано да е по хубав от свръх прехваленият и свръх тъпият Дзифт...

  БИВШ ТАРИКАТ... ВЯРНО, ЧЕ ТУЙ НЕ Е ДЪРЖАВА, НО ДОКАТО ИМА БАЛАМИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...
 8. 8 Профил на Yana
  Yana
  Рейтинг: Неутрално

  Гледах филма в Созопол - беше в програмата на Аполония. Лично режисьорът го представи, присъстваше и Николина Янчева /страхотна роля прави и смятам, че има голямо бъдеще на театралната сцена/. Салонът беше пълен, предимно с млади хора. Филмът много ми хареса - съвсем различен от всички останали бг филми, които се правят в последните няколко години. Съвсем искрен, спонтанен, наистина не се преиграва в него, максимално изчистен, затрогващ със съдбите на героите. Жалко за Ицо... R.I.P.

 9. 9 Профил на selfish
  selfish
  Рейтинг: Неутрално

  Филмът е чудесен! Актьорите - също. Саадет играе прекрасно, както и "братът" - Ованес Торосян. Никаква претенция за арт, просто добре разказана човешка история. Препоръчителен за гледане!

 10. 10 Профил на Kajzer Souse
  Kajzer Souse
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#3] от "о. Павел":

  Приятелю и аз съм патриот, националист за някой неща, но според мен не си прав в преценката си, хората навсякъде по света са еднакви, харесват и се вълнуват от горе долу едни и същи неща, плачат и се радват, но това което ги разделя са политиците, политиката и стените изградени между тях от всички знаем кои господата ционисти и разни тяхни васали...така, че колкото повече филми, прояви и т.н. от този вид има да ни покажат, че ние всички на хора сме едно, толкова по-добре за нас и за бъдещето ни.

 11. 11 Профил на LO
  LO
  Рейтинг: Неутрално

  Залата беше пълна с ученици, не си спомням друг български филм да го е постигал, след "Вчера".

 12. 12 Профил на didilota
  didilota
  Рейтинг: 8 Неутрално

  оффффф 11, дано "пиесите" да нямат нищо общо с тая прехвалена тъпня "вчера".

 13. 13 Профил на мейс
  мейс
  Рейтинг: Неутрално

  Саадет Аксой е поразително красива! Само заради нея ще го гледам!

 14. 14 Профил на Lili Kostova
  Lili Kostova
  Рейтинг: Весело

  Даааа, много си я бива мацката на снимката.
  Нека и българското изкуство да даде своя принос за разбирателството между българи и турци.
  Не е хубаво да разчитаме само на труските сериали

 15. 15 Профил на Нечистокръвен Бург
  Нечистокръвен Бург
  Рейтинг: Весело

  Чудесна бургаска творба, която доказва, че в този град продължават да се раждат прекрасни български творци! Браво!

 16. 16 Профил на BEGE
  BEGE
  Рейтинг: Неутрално

  ПРИМИЕРАТА НА ФИЛМА В 4ИКАГО БЕ НА 10 ОКТОМВРИ НА 4ИКАГСКИЯ КИНОФЕСТИВАЛ ...6ТЕ СЕ ОПИТАМ ДА ГО ГЛЕДАМ НО МНОГО СЕ СТРАХУВАМ СЛЕД КАТО ГЛЕДАХ ПРОСЛОВУТИЯ ДЗИФ КОИТО СЕ ОКАЗА ЕДНО ГОЛЯМО НИшТО И БЕ6Е ГОЛЯМО РАЗО4ЕРОВАНИЕ ЗА МЕН !!!

 17. 17 Профил на Bongo
  Bongo
  Рейтинг: 222 Любопитно

  Наистина нямаше един позитивен български образ-само наркомани,хулигани,умствено дегенерирали домакини,малоумни шматки...и накрая пробудения от абсолютната истина разбра къде му е мястото-далеч от българската реалност-в Турция.

 18. 18 Профил на скептик
  скептик
  Рейтинг: Неутрално

  За съжаление рекламата подвежда. Филмът е тъкъв, че да се хареса на западния човек - потвърждава клишето за бедна страна от бившия източен лагер. Това очакват западните хора - това получават. Няма искреност, няма първичност на героите и канфликтите. Има представа за живота. Кой знае защо между хората, които познавам няма нито един като тези във филма. Уви, една част от младите в българското кино вървят по тази подражателска линия. Има надежда, не всички са такива.

 19. 19 Профил на Гого
  Гого
  Рейтинг: Неутрално

  Наркоманът и неонацистът (досега не съм срещнал нито един в България) замениха партийния секретар и селянинът с колелото.
  Тази болест на българското кино се нарича "италиански неореализъм" в съветски мелодраматичен стил. Но нищо, де. Журналистите от Дневник са с много плитък културен бекграунд, за да знаят нещо повече от това да пишат клишета с претенцията за лично мнение и вкус.

 20. 20 Профил на marigold
  marigold
  Рейтинг: Весело

  най-много ми хареса разговора пред полето с грозните блокове:
  "Тук много хубаво взело да става..." ))

 21. 21 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: Неутрално

  И какво цели Калев /то и името му такова/ с показването на неговата наркоманска околна среда, с нейната депресарщина и негативизъм? И с този любимец на балканските красавици...И да не се гордее с международните фестивали - там явно го показват като сомалийска екзотика. България е европейска държава с много позитиви, но така наречените творци са трагедия - пошлости, негативизъм, наркомано-пиянски сюжети, преписване на криминална хроника и т н.

 22. 22 Профил на Гого
  Гого
  Рейтинг: Неутрално

  Филм от маргинали за маргинали, много ясно.
  Представи си във френски филм някой магребец да има реплика : "Пази се от тези французи." Неразбираемо, нали?

 23. 23 Профил на nitro
  nitro
  Рейтинг: 388 Неутрално

  много Фатих Акин има в този филм, но остава в съзнанието дни по-късно. значи все пак има нещо...

 24. 24 Профил на Deiv
  Deiv
  Рейтинг: Неутрално

  Чакам да го гледам - интересно, даже много. А музиката май била на Насекомикс - още по - интересно.

  Когато мислиш за себе си имаш проблеми. Когато мислиш за другите имаш цел.
 25. 25 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: Неутрално

  Отидох да гледам филма с много големи очаквания, но те не се оправдаха. Не виждам с какво този филм е различен от всички останали филми на българския преход. Лично според мен, този филм е слаб от гледна точка на операторско майсторство и монтаж. Да не говорим, че на места е даже неприятен.
  Самата история във филма е едно безкрайно изопачаване на реалностите и вкарването им в някакви клиширани схеми, които, както отбеляза един от другите комнтиращи, се харесват на западняците, които нямат особена представа от нещата тук. Български неонацисти бият турски туристи, българия е страна на примати, турците са културни и възпитани, пътуващи за Виена. Българите- диваци, наркомани, неонацисти, алкохолици и тн. Поредният потискащ и грозен филм, съвсем различен от "Светът е голям", който наистина ме развулнува. И като сюжет, и като изработка, и като послание. Това е моето мнение.

 26. 26 Профил на Бродеща
  Бродеща
  Рейтинг: Неутрално

  Страхотен филм!Браво на Камен и на хората му! От години не съм гледала толкова добър български филм. Определено е по-добър от "Беднякът милионер"
  Много силно показва онези дребни неща, които всеки ден подминаваме и не забелязваме...и онези, които забелязваме и е трудно да преглътнем....
  Благодаря!

 27. 27 Профил на gabriela
  gabriela
  Рейтинг: Неутрално

  Познавах тези хора - УСПЕХ - филмът е искрен

 28. 28 Профил на Easterner
  Easterner
  Рейтинг: Весело

  "Източни пиеси" обра наградите на кинофестивала в Токио!

  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2531391

 29. 29 Профил на Светла
  Светла
  Рейтинг: Неутрално

  Който пише че историите във филма са изопачени, пресилени значи не се е сблъсквал с реалността, в която живеят наистина много млади хора в нашата страна.Браво на Камен Калев и екипа.Филмът е много хубав.

 30. 30 Профил на диляна
  диляна
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#23] от "nitro":

  Напълно съм съгласна, че влиянието на стилистиката на Акин е много силно, но филмът въпреки кусурите си е добър. Извън добрата игра на непрофесионалиста-актьор Христо Христов, май ме умилява и родната софийска сивота (без сарказъм), а недостроените блокчета и коментарът за тяхната прелест още ме усмихват Екзистенциалните измерения на филма щяха да са дразнещи, ако главният герой беше друг и съдбата му в живота бе по-щастлива.

 31. 31 Профил на BatBoy4enec
  BatBoy4enec
  Рейтинг: Неутрално

  Чета коментари и се дразня. Били негативни персонажите...Аз лично като дете успях да преживея СМЪРТТА на половината "гъзари" в махалата. Какъв позитивизъм, България била европейска държава... БЪЛГАРИЯ ИЗГЛЕЖДА КАТО УКРАЙНА БЕ ТОВАРИШИ! От София по-грозно място в Европа има само в Албания. По- раздразнени и озлобени хора без никаква радост и перспектива от българите не съм срещал. По-бедни има, но по-озъбени няма. Изрусени пластмасови кукли на "вафли" със силиконови устни и добре облечени галфони на сиво-синкав фон.
  Това ли е позитивното?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах