Скорост

Коли в кадър

Фотогалерия: Новата "Дачия Дъстър" залага и на визия Фотогалерия: Новата "Дачия Дъстър" залага и на визия Фотогалерия: Новата "Дачия Дъстър" залага и на визия

Фотогалерия: Новата "Дачия Дъстър" залага и на визия

Второто поколение на "Дачия Дъстър" ще съблазнява освен с цена, надеждност и проходимост, също с визия и нови технологии. Представен на автосалона във Франкфурт автомобилът изглежда визуално по-мускулест и голям, но запазва размерите си - дължина 4.3 метра и 1.8 метра широчина.

/ Дневник 38
Фотогалерия: Концептуално "Мини" събра състезателния дух в компактни пропорции Фотогалерия: Концептуално "Мини" събра състезателния дух в компактни пропорции Фотогалерия: Концептуално "Мини" събра състезателния дух в компактни пропорции

Фотогалерия: Концептуално "Мини" събра състезателния дух в компактни пропорции

Концептуален модел, вдъхновен от легендарните успехи в моторните спортове на "Мини" в рали "Монте Карло" преди точно 50 години, ще представи британската марка на автосалона във Франкфурт. Всеки детайл от колата излъчва спортен дух, събран в компактни пропорции.

/ Дневник 3
Фоторазказ: Силен претендент във важен сегмент Фоторазказ: Силен претендент във важен сегмент Фоторазказ: Силен претендент във важен сегмент

Фоторазказ: Силен претендент във важен сегмент

"Тойота" и хибрид са синоними от десетина години. Това, което доскоро не се откриваше в новите модели на японците, бяха най-новите технологии, свързани с безопасното пътуване. Едни модел обаче променя това – футуристичният кросоувър CH-R може да се екипира с всичко, което и конкурентите предлагат, дори повече.

/ Георги Пауновски 33
Фоторазказ: Малък, но пълен с изненади Фоторазказ: Малък, но пълен с изненади Фоторазказ: Малък, но пълен с изненади

Фоторазказ: Малък, но пълен с изненади

Кросоувърите са новата мания, обзела купувачите на автомобили. С "Витара" и S-Cross "Сузуки" имат какво да предложат на търсещите модели в В и С-сегмента, но предлагат и малко джипче за почитателите на суперкомпактните модели. "Игнис" е дълъг 3.7 метра и е най-компактният SUV на пазара. Близко до него като размери и излъчване е само "Фиат Панда".

/ Георги Пауновски 38
Фоторазказ: Силата на традициите Фоторазказ: Силата на традициите Фоторазказ: Силата на традициите

Фоторазказ: Силата на традициите

От 1999 година насам "Опел Зафира" е сред най-предпочитаните седемместни ванове на пазара, като запази своята мултифункционалност, оценена от бизнеса и семейната аудитория. След последния фейслифт на третото поколение автомобилът предлага още повече гъвкавост, удобства и лукс.

/ Георги Пауновски 23
Фоторазказ: Пак пълна промяна за "Киа Рио" Фоторазказ: Пак пълна промяна за "Киа Рио" Фоторазказ: Пак пълна промяна за "Киа Рио"

Фоторазказ: Пак пълна промяна за "Киа Рио"

На пазара в Европа автомобилният В-сегмент е най-конкурентният и най-добре продаваният с три милиона доставки за миналата година. С четвъртото поколение на "Рио" от "Киа" искат да вземат нещо повече от двата процента от продажбите, отвоювани през миналата година.

/ Георги Пауновски 21
Фотогалерия: "Ленд Роувър" представя програматата си за реставриране на класически автомобили Фотогалерия: "Ленд Роувър" представя програматата си за реставриране на класически автомобили Фотогалерия: "Ленд Роувър" представя програматата си за реставриране на класически автомобили

Фотогалерия: "Ленд Роувър" представя програматата си за реставриране на класически автомобили

"Ленд Роувър" избра започващото днес в Париж изложение за ретро автомобили Salon Rétromobile, за да представи своята програма за възстановяване на култови модели, кръстена "Прераждане".

/ Дневник 20
Фоторазказ: Щипка емоция към рационализма Фоторазказ: Щипка емоция към рационализма Фоторазказ: Щипка емоция към рационализма

Фоторазказ: Щипка емоция към рационализма

Купувачите най-често избират "Дачия" по рационални подбуди. От марката обаче работят здраво да вкарат и емоциите в играта, като направят автомобилите и атрактивни чисто визуално. След фейслифта на "Сандеро", "Логан" и "Логан комби" това става все по-вероятно.

/ Георги Пауновски 38
Фоторазказ: Просто още по-добър Фоторазказ: Просто още по-добър Фоторазказ: Просто още по-добър

Фоторазказ: Просто още по-добър

Колко важен "Тигуан" за "Фолксваген" си личи от факта, че това е първият кросоувър, който използва новата MQB платформа. Тя е по-лека, осигурява по-комфортна возия и още по-безкомпромисно пътно поведение.

/ Георги Пауновски 34
Фотогалерия: Мултифукционалните и еко моделите в конкурса Автомобил на годината за България Фотогалерия: Мултифукционалните и еко моделите в конкурса Автомобил на годината за България Фотогалерия: Мултифукционалните и еко моделите в конкурса Автомобил на годината за България

Фотогалерия: Мултифукционалните и еко моделите в конкурса Автомобил на годината за България

Представянето на претендентите за отличието "Автомобил на годината за България" в отделните категории продължаваме с мултифункционалните и екоавтомобилите. Финалистите във всеки клас ще бъдат обявени на 16 януари.

/ Георги Пауновски 9
Фотогалерия: Претендентите за титлата кросоувър на годината в България Фотогалерия: Претендентите за титлата кросоувър на годината в България Фотогалерия: Претендентите за титлата кросоувър на годината в България

Фотогалерия: Претендентите за титлата кросоувър на годината в България

Кросоувърите продължават да са сегментът, който расте най-много в световен и европейски план. Класът се радва на огромна популярност и в България, и не е изненада, че претендентите в него за титлата Автомобил на годината за България са дори повече дори от леките коли.

/ Георги Пауновски 18
Фоторазказ: Избери си "Меган" Фоторазказ: Избери си "Меган" Фоторазказ: Избери си "Меган"

Фоторазказ: Избери си "Меган"

Едва ли някой ще оспори това, че през последните години "Рено" пуснаха впечатляващи на външен вид модели. Имат ли обаче колите и чисто автомобилни достойнства. Проверих, като тестват две версии на бестселъра "Меган".

/ Георги Пауновски 38
Мечтата на рибаря и не само

Мечтата на рибаря и не само

Безспорен факт е, че към днешна дата най-продаваният пикап в света е "Тойота Хайлукс". Офицално представен през 1968 година, той е навъртял над 18 милиона продажби. На пазара е неговата най-нова генерация.

/ Георги Пауновски 41
Фотогалерия: Кросоувърите, с които ще се запомни 2016 г. Фотогалерия: Кросоувърите, с които ще се запомни 2016 г. Фотогалерия: Кросоувърите, с които ще се запомни 2016 г.

Фотогалерия: Кросоувърите, с които ще се запомни 2016 г.

Световната мания по кросоувърите не спира, като и през тази година продажбите растат с двуцифрени темпове. Логично това кара утвърдените играчи да пускат нови модели, а тези, които не присъстват в сегмента, да вземат мерки.

/ Дневник 19
Фотогалерия: 45 години не стигат за БМВ Серия 5 Фотогалерия: 45 години не стигат за БМВ Серия 5 Фотогалерия: 45 години не стигат за БМВ Серия 5

Фотогалерия: 45 години не стигат за БМВ Серия 5

Проведено наскоро проучване от БМВ показва, че Серия 5 олицетворява марката като никой друг модел. В тази галерия е разказана накратко историята на един от най-успешните бизнес седани в света, продаден в над 7.6 млн. бройки досега.

/ Дневник 24
Фоторазказ: Два голфа в един Фоторазказ: Два голфа в един Фоторазказ: Два голфа в един

Фоторазказ: Два голфа в един

Спрямо обикновения "Голф" на бензин, дизел или газ в хибридната модификация присъстват допълнително батерия с капацитет 8.8 киловатчаса и течно охлаждане, електромотор с мощност 101 конски сили и електроника, която да координира работата на всичко, монтирано в колата.

/ Георги Пауновски 36

още