Аватар 3D

Avatar

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

2009, САЩ, 161'

Режисьор: Джеймс Камерън

Сценаристи: Джеймс Камерън

С: Сам Уортингтън, Сигърни Уивър, Зоуи Салдана, Мишел Родригес, Стивън Ланг, Джовани Рибизи


За филма

"Аватар" ни пренася в невъобразимо живописен свят, в който един новодошъл землянин се впуска в приключение, борейки се да спаси извънземния свят, който започва да нарича дом. Идеята за филма се заражда у носителят на "Оскар"® режисьор на "Титаник", Джеймс Камерън преди 15 години, когато средствата за осъществяването й все още не съществували. Сега след четири години продукция игралният филм със специални ефекти от ново поколение представя поглъщащо кинематографично преживяване от нов вид.


Филмът представя непознат свят през погледа на прикования към инвалидна количка бивш морски пехотинец Джейк Съли. Въпреки болното си тяло Джейк продължава да е воин по душа. Той е вербуван за далечна мисия, да пътува до отдалечената на светлинни години планета Пандора, на която корпоративна организация добива рядък минерал, ключ към разрешаването на енергийната криза на Земята. Тъй като атмосферата на Пандора е силно токсична, е създадена програма "Аватар", чрез която човешкото съзнание се прикрепя към управлявано от разстояние биологично тяло, способно да живее в смъртоносната среда. Аватарите са генетично създадени хибриди на човешка ДНК и ДНК на жителите на Пандора – нави.


Прероден в новото си тяло, Джейк може да ходи отново. Той има за задача да се внедри в нави, които са основното препятствие пред добиването на безценната руда. Красива нави женска спасява живота на Джейк и това променя всичко. Той е приет от нейния клан и се учи да стане един тях, като преминава през множество изпитания и приключения. Със задълбочаването на връзката на Джейк с неохотната му наставница Нейтири той започва да уважава начина на живот на нави и става един от тях. Скоро той се изправя пред най-голямото изпитание, когато се налага да ги поведе в епична битка, която ще реши съдбата на целия свят.

Повече

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 3 Профил на phillippe
  phillippe
  Рейтинг: 8 Неутрално
 2. 13 Профил на zornitca
  zornitca
  Рейтинг: 8 Неутрално

  просто не успях да се стърпя да не се присъединя се към мненията, а моето е - Невероятно! силно съм впечатлена! изключително преживяване, все още не ме напуска! Филма Аватар е за повече от Оскари - Върха на всичко направено досега - поздравления за създателите и всички онези които поднесоха на мен и хилядите други удоволствието да изживея емоцията и красотата, посланията и философията на филма!!!

 3. 22 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Браво, отново на екран и то в 3D формат.Супер

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах