Фантастичното пътешествие до Оз

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Про Филмс

Про Филмс

Анимация, Семеен, Приключенски

Русия / 2016 / 91 минути

Сценарист: Александър Боярский, Александър Волков

Режисьор: Владимир Торопчин, Федор Дмитриев, Дарина Шмидт


За филма

Урфин е трудолюбив дърводелец, който за съжаление е отхвърлен от обществото заради своята грозота. Той живее самотен извън селото, в което всички се забавляват, носят шапки със звънчета, всяка вечер има забави и непрекъснато се лее смях.


Това още повече натъжава Урфин и в един момент тъгата започва бавно да се превръща в озлобление към другите, но той продължава да си живее кротко. До момента, когато открива тайната на магическия прах, благодарение на който може да съживява всичко!


Подтикван от своята съживена кукла – злият клоун – Урфин решава да създаде армия от дървени войници, с които да завладее първо веселото село, а после и Изумруденият град.


Дороти е малко момиченце, което живее при баба си, на която е кръстена, заедно със своето весело и игриво кученце Тото. Един ден тя открива в таен шкаф най-красивите обувки на света.


Без да знае, че това всъщност са вълшебни пантофки, портал към магическия свят на Оз, Дороти ги обува и така се озовава напълно неподготвена на мястото, което баба й е спасила преди много години. При това точно в момента, в който Урфин е предприел своя поход и се е накичил с титлата Злият Магьосник на Оз!


За да открие портал към своето измерение, Дороти ще трябва първо да помогне на застрашения свят на Оз. На помощ се притичат старите приятели на баба й – Лъвът, Тенекиеният човек, Плашилото, а също така и много нови.


Предстоят много приключения, изпълнени както с опасности, така и със забавления, а какво ще стане с Дороти, Урфин, Тото и останалите герои ще може да разберете в кината в цялата страна.

Повече

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Без коз
    Без коз
    Рейтинг: 1664 Неутрално

    Въпреки,че "Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”" смятам,че "оз" трябва да поправите заглавието на Оз с голяма буква.

    Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах