Регистрация

Най-новото

Новини

Започват Дните на норвежката морска храна

Започват Дните на норвежката морска храна

Бакхус
13 Май 2014, 11:06

Посолство на Кралство Норвегия и Метро Академия Ви канят на Дни на норвежката морска храна със специалното участие на шеф Даниел Руше Мадсън

Новини

Джейми Оливър срещу "застрашителния свят на виното"

Джейми Оливър срещу "застрашителния свят на виното"

Бакхус
12 Май 2014, 14:00

Джейми Оливър ще убеждава публиката, че хубаво вино може и си струва да се пие, при това без да се похарчи състояние.

Новини

Дом Периньон ще надвижее айфон

Дом Периньон ще надвижее айфон

Бакхус
12 Май 2014, 13:31

Шефът на концерна LVMH е убеден, че бъдещето на луксозните стоки е сигурно и блестящо.

Новини

И претендентите за Ресторант на годината 2013 са...

И претендентите за Ресторант на годината 2013 са...

Бакхус
30 Април 2014, 14:13

Няколко седмици преди официалната церемония на конкурса "Ресторант на годината" на списание "Бакхус" е време да споделим и кои са и двадесетте ресторантa, които ще се борят за отличие в общо шест категории.

Новини

Ресторант без отпадъци

Ресторант без отпадъци

Бакхус
12 Май 2014, 12:31

Собственикът на закусвалня в Чикаго не е изхвърлял боклука повече от две години - просто няма какво да се изхвърли.

Новини

Върмонт въвежда задължително обозначаване на ГМО на етикета

Върмонт въвежда задължително обозначаване на ГМО на етикета

Бакхус
12 Май 2014, 11:19

Върмонт е първият щат, който въвежда изискване на етикета да бъде отбелязано наличието на генномодифицирани организми. Очаква се биотехнологичната индустрия да атакува решението в съда.

Новини

Готварска книга на модерното изкуство

Готварска книга на модерното изкуство

Бакхус
09 Май 2014, 12:14

Кой не би искал да опита борша на Алън Гинзбърг, червения снапър на Фрида Кало или печените домати на Сезан? Мери Ан Коус - автор, критик, преводач и познавач на култивираните удоволствия - е събрала забележителен меланж от спомени, творби, стихове и рецепти, оставени от някои от най-важните творци на ХХ в.

Новини

И победителят е...

И победителят е...

Бакхус
07 Май 2014, 08:27

Красноречиво женско присъствие сред наградените от фондация "Джеймс Биърд"

Новини

Защо преяждаме?

Защо преяждаме?

Бакхус
07 Май 2014, 07:25

Проблемът идва с дисбалансираните пропорции и дефицита на определени нутриенти, дали защото те липсват наоколо или защото контролът на апетита е бил подлъган или потиснат. Съвременният човек е на диета, които прадедите му трудно биха припознали като храна.