Лужков брани интересите на Москва в "близката чужбина"

Милиони долари от московския бюджет отиват за проруски сепаратисти

Путин напътства Лужков<br />

© Reuters

Путин напътства ЛужковКметът на Москва Юрий Лужков обеща да вложи цели 100 млн. долара в изграждането на ново предградие към столицата на Южна Осетия Цхинвали на мястото на обезлюденото грузинско село Тамарашени, пише в. "Ню Йорк таймс". Средствата обаче няма да дойдат от федералния бюджет на Русия, която активно участва във възстановяването на отцепническата кавказка република след войната през август, а от градския бюджет на Москва.


Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гоце
  Гоце
  Рейтинг: Неутрално

  Русия след войната в Грузия не е същата. Или по-точно приходите от петрол. А и реколтата от жито също не е добра. Това ще се отрази на руската арогантност.
  Неминуемо!

 2. 2 Профил на Pchelichko
  Pchelichko
  Рейтинг: Неутрално

  Ако някой си мисли, че България е скапана държава, да види какво става в Русия, за да му се вдигне самочуствието

 3. 3 Профил на чичо от село
  чичо от село
  Рейтинг: Неутрално

  Тавариш Лужков прави същото и в България-от години,протежиран от лизачите на руски задници от правителството!Скоро и той ще запее"моя страна,моя България"-като оня с перучката Гобзон..Скапани тъпи руснаци!

 4. 4 Профил на ударен
  ударен
  Рейтинг: Разстроено

  Братче, в БГ-пресата няма в неделя да напишат нещо за религията, ами все на поли-ТИКА го удрят. То хората като номер са направо като ударени в главата. Аз предлагам един "конак" да се спретне - един за столицата, непременно. По една вечер в конака, ама там 50 на 50 турско-български полицаи да сложат. Така, докато българите си изградят добро мнение за руси, турци и полицаи.

 5. 5 Профил на Правилно
  Правилно
  Рейтинг: Неутрално

  Абхазия и Южна Осетия след като официално станаха независими държави, изграждат плодотворни икономически отношения с Русия.

 6. 6 Профил на Cam
  Cam
  Рейтинг: Неутрално

  Където има инвестиции, има и резултати.

 7. 7 Профил на Do
  Do
  Рейтинг: Неутрално

  Интересно защо вече не се пише нищо за Грузия.Какво точно се случва там? Дори грузинските емигранти в западна Европа отказват да коментират събитията сега.Страх ги е да говорят!
  Саакаашвили Вартоломеева нощ ли е извършил?
  Какво лие станало?

 8. 8 Профил на mhhhhhh
  mhhhhhh
  Рейтинг: Неутрално

  Да живее Русия на Путин! Това е една добре балансирана Русия с устойчиво развитие!

  Много успехи пожелавам на Русия на Путин!

 9. 9 Профил на ТУРИСТ ОТ ТАТАРСКА МОСКВА (ДРЕВЕН БЪЛГАРСКИ ГРАД)
  ТУРИСТ ОТ ТАТАРСКА МОСКВА (ДРЕВЕН БЪЛГАРСКИ ГРАД)
  Рейтинг: Неутрално

  1. Дами и Господа ! Първата българска средновековна държава загива не точно заради натиска на Византия ,а защото през 976г. сл.Хр. киевския княз Светослав(кучето),за 1 торба гръцки жълтици изключително вероломно удря в гръб българската държава,която с нищо не го е заплашвала и избива повече от една трета от нейното население и почти целия ръководен елит! Българската армия е била съсредоточена на границата с Византия и се разпада след неочакваното превземане от руските грабители на столицата Велики Преслав и избиването на българското болярство там ,както и на многобройното болярство скрило се от внезапното нападение в крепоста Дръстър!
  Силно отслабената и разпокъсана след нападението на Светослав българска държава ,не може да удържи натиска на усилилата се византийска империя и загива окончателно през 1018г.
  Събитието е толкова по печално,защото българската държава по това време оказва мощно културно и асимилационно въздействие върху околните народи и племена и при положение ,че не бе подложена на вероломния удар в гръб ,след около 150 години българския етнос би бил преобладаващ от Адриатика до Черно море и от Устието на Днепър и Карпатите до Бяло море!?
  Съдбата предопредели така ,че кучето Светослав загина от ръцете на печенегите и на тях трябва да издигнем паметник за прослава ,пет пъти по-висок от срамната купчина от камъни и бронз струпана в Борисовата градина на София ! Куманяги- на колене !

 10. 10 Профил на УДУШВАЧ НА БОЛШЕВИШКИ АГЕНТИ
  УДУШВАЧ НА БОЛШЕВИШКИ АГЕНТИ
  Рейтинг: Неутрално

  НИЕ ПОМНИМ ! руското "правосъдие" изби нашия парламент, включая принц,регенти,Никола Петков, ЕВРЕИНА Вишински-глав. прокурор на Сталин-свърши работа за 100 години напред -омърси целия народ да се мразим, насочи енергията на пробуждането ни в червената свирка на ПАРТИЯТА БЕ, ДРУГАРЧЕТА !!ТАВАРИШЧУТКИТЕ ПЪРВО ДА ОПРАВЯТ БОРЧОВЕТЕ--НАШИ АРХИВИ, АРТЕФАКТИ ОТ СОФ.МУЗЕИ --САМО НА ГЕРМАНИЯ ИМАТ ДА ВРЪЩАТ 50 000 ОТКРАДНАТИ РОЯЛА--СЪС ВЛАКОВЕ ,В ПОСОКА ЗА РОДИНУ,ЗА СТАЛИНУ,КАКЪВ ГЮВЕЧ Е БИЛО .......... И МОТОЦИКЛЕТИ "УРАЛ" СА НЕМСКО КОПИЕ,И КАМИОНИ.....ЦЕЛИ НЕМСКИ ФАБРИКИ СА ИЗВОЗЕНИ НА И-И-И-И-СТОК !! А СЕГА ПРАВЯТ САМОБРЪСНАЧКА ЗА ХОРА ! ОПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ! МОН ФАН МЕ ЗУИ,ЗНАЧИ !!! НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ КОЛКО РЪЧНИ ЧАСОВНИКА СА ОТКРАДНАЛИ СОЛДАТКИТЕ ПО СОФ.УЛИЦИ ПРЕЗ 1944? ОТ ГРАЖДАНИ ? КОЛКО СЕЛСКИ КРЪЧМИ СА ОГРАБИЛИ ПО СЕЛАТА?ГРАМ ВИНО И РАКИЯ НЕ СА ОСТАВЯЛИ ЗА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН ? ЗА КОКОШКИТЕ НЕ ГОВОРИМ-ТО СЕ ПОДРАЗБИРА !!НОВ РЕД ?? ГОЛИ РУСКИ ГЪЗОВЕ-ДА МИ ЯДЕТЕ ЛАЙ.АТА !!

 11. 11 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: Неутрално

  Спокойно - до 10-15 години с това управление руснаците ще се докарат до там, да се молят някой (ЕС и САЩ) да дойдат да ги освободят. Тепърва ще има граждански войни, отцепници (то да не е само Путягата мераклия да е цар) и т.н. Лошото е, че с тея апокалиптични оръжия натрупани в съветско време могат да повлекат цялото човечество със себе си. Ама той Труман е виновен - не е решил проблема когато е можел със сравнително малко (на фона на Сталинския челен опит) жертви...

 12. 12 Профил на typak
  typak
  Рейтинг: Неутрално

  Алиен голям тъпак си. Русия ще пребъде. Русия е свят икономика , самодостатъчна да оцелее във всякъкви ситуации.

 13. 13 Профил на bg
  bg
  Рейтинг: Неутрално

  абе тоя Лужков нали има имот на Раковска и Московска в София ,Да не вземе да освободи и София като Осетия

 14. 14 Профил на Руски
  Руски
  Рейтинг: Любопитно

  Докато обществото в България е болно, истоията на България ще бъде историята на една болест...

  Ами разбирасе, Лужков е забравил да попита мнението на България преди да направи инвестиции в Абхазия и Осетия... Ами, че той чевока харчи лични пари да въстановява църкви как-то и в България, така и в Грузи, а и навсякаде по света, никой не го интересува... И със строителство се занимава, при това на много добри условия... В България ако имаше поне един човек с менатлитет и дейност както Лужков, одавна почти всичко щеше да бъде наред... Но в България не им трябват разбрани хора... Само сеир да става... И защо Лужков да не инвестира в проруски настроени региони!? А къда да инвестира, там, в България ли, къде-то крадът като за световно, лъжат, можат и злобеят!? Каква е целта на статията - да се покаже, че руснаците могат не само да приказват, като американците и "европейците", но и да правят реални действия!? Ами ако това е целта на статията, то евалата на Дневник, че са я побликували.

 15. 15 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Долу Русия на Путкин! Това е една вероломна, авторитарна и агресивна азиатска империйка с абортирани в развитието си стопанство и инфраструктура и с впиянчено и отровено население и съсипана природа. Тази държава няма бъдеще. Тя не развива инфраструктурата на нефтодобива, който й е най-сигурният изтомник на доходи, пък нефтът бавно но сигурно пресъхва.
  Долу Русия на Путкин! Да се молим за възраждане на една нова, демократична и свободна Русия, уважаващ собствения си народ, съседите си и принципите на международното право. Утопия?

 16. 16 Профил на da
  da
  Рейтинг: Неутрално

  Някой плаща ли ви да пишете против Русия.
  Русия се възтанови , накупи лицензи от корейци и японци, направи съвместни компании с германци , французи и американци. Така че днешна Русия има всичко. Някой в България май страдат от Грузински синдром.

 17. 17 Профил на Умен кестен
  Умен кестен
  Рейтинг: Неутрално

  Ако се видите колко сте смешни- някакви мишки нищят делата на лъвовете. На Русия й дреме за вашите коментари. Гледайте си своите дворове, че са празни и нищо няма в тях. Те поне имат

 18. 18 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: Неутрално

  Много обичам да чета коментари за Русия на хора, които в живота си не са стъпвали там, а вероятно и две думи не са разменяли с някой руснак. Като е толкова велика тая страна, защо е на второ място по желаещи да я напуснат, на 137-мо по средна продължителност на живота, а БВП-то и е по-малко от на Испания и Бразилия и малко по-голямо (засега) от на Индия?
  А Лужков си е един престъпник, като всички проспериращи за сметка на обикновения руснак боклуци.
  Абсолютно съм съгласен с №15 - дано тази страна да преживее катарзис и да заеме достойно място сред останалите нации, а не да служи за бостанско плашило и посмешище на нормалните хора.

 19. 19 Профил на Справка за #7
  Справка за #7
  Рейтинг: Неутрално

  Грузия ще получи от ЕС, САЩ и други 4.5 милиарда €, за стабилизация и изграждане на инфраструктурата. Справка от вестниците преди една седмица.

 20. 20 Профил на rus
  rus
  Рейтинг: Неутрално

  Средните заплати в Русия са 700$ , вашите колко са. (2007) Список Всемирного банка (2007) Список ЦРУ (2007)
  Место Страна ВВП
  (по ППС)
  млн. $
  — Мировой 64 903 263
  — Европейский
  союз 14 712 369
  1 США 13 843 825
  2 Китай 6 991 036
  3 Япония 4 289 809
  4 Индия 2 988 867
  5 Германия 2 809 693
  6 Великобритания 2 137 421
  7 Россия 2 087 8

 21. 21 Профил на Список Всемирного банка (2007)
  Список Всемирного банка (2007)
  Рейтинг: Неутрално

  Место Страна ВВП
  (по ППС)
  млн. $
  — Мировой 65 167 392
  — Европейский
  союз 13 778 354
  1 США 13 811 200
  2 Китай 7 055 079
  3 Япония 4 283 528
  4 Индия 3 092 126
  5 Германия 2 751 843
  6 Россия 2,120,011

 22. 22 Профил на first
  first
  Рейтинг: Неутрално

  Като сте решили да се делим - който се декларира за русофил да ползва евтини горива,който се пише за американофил да чака наем от базите.Да не ги обиждаме а да ползваме благата им.

 23. 23 Профил на Нефть марки Brent упала
  Нефть марки Brent упала
  Рейтинг: Весело

  Истинно православный человек када верует,тагда все получается.

  Надоть всей Расее-матушке крестные хороводы водить,просить всевышнего о ниспослании цен высоких на кровушку черную землицы нашей.
  Ибо истинно верующий обрящет и блажен будет!


 24. 24 Профил на Жоро
  Жоро
  Рейтинг: Неутрално

  До 7 - Всеки ден се пише за Грузия в световните медии. Само бъгарските медии мълчат. Например днес руски войски са обстреляли гузински полицейски участък до рела Ингури в Абхазия. Руснаците както винаги твърдят, че грузинците са почнали първи, но в гузинския участък са се намирали евронаблюдатели, та този път руските лъжи няма да минат, надявам се.

 25. 25 Профил на Alien до 20 и 21
  Alien до 20 и 21
  Рейтинг: Неутрално

  Ей това ми е любимото! Всеки русолюбец, ако не излъже поне един път на ден в името на Майка Русия, все едно че не е станал! Тези данни НЕ СА ВЕРНИ, не знам откъде си ги взел.
  Ето линк точно към данните на Световната банка:
  http://siteresources.worldbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GDP.pdf
  Айде много ви здраве...

 26. 26 Профил на Жоро
  Жоро
  Рейтинг: Неутрално

  Отдавна не бях влизал тук, но нищо не се променила. Некви смешни хора продължават да ни убеждават във форума, колко е велика Русия и привеждат некви цифри. Който зае английски, да чете линковете по-долу:
  Русия на 11 място по БВП- след САЩ, Япония, Китай, Англия, Франция, Испания, Италия, Канада, Бразилия - /en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

  Русия е на 53 място по БВП на глава на населението след Латвия, Литва, Ботсвана и много други държави. Българите сме на 64 място и колкото повече се държим за Русия и се правим на неин троянски кон в ЕС и Нато - толкова по ниско ще сме в списъка
  en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

 27. 27 Профил на Gross domestic product 2007, PPP
  Gross domestic product 2007, PPP
  Рейтинг: Неутрално

  siteresources.worldbank.org/DATASTATISTICS/Resources/GDP_PPP.pdf

  6 място плътно до германия.

 28. 28 Профил на ацетон
  ацетон
  Рейтинг: Неутрално

  Тъпите русофили пак са се разрипали - слиед 45 години братска дружба вижте какво остана от българията - гнездо на комунаяги, десари, доносници и бандити. Точно благодарение на тази вечна дружба.

 29. 29 Профил на РАН ЪТ
  РАН ЪТ
  Рейтинг: Неутрално

  БАНДИТЕ СА РЕЗУЛТАТ ОТ ПЛАНЪТ. ПЪРВАТА РАБОТА ПУТКИН БЕШЕ ДА ЗАБРАНИ ЗАПАДНИТЕ ФОНДАЦИИ. СОРОС - МИТЪТ БАТАК.
  “Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

 30. 30 Профил на РЕЛИГИЯ
  РЕЛИГИЯ
  Рейтинг: Неутрално

  В Великобритании стартует антирелигиозная рекламная кампания

  В ближайшее время в Лондоне, впервые в новейшей истории, должна начаться коммерческая рекламная кампания, направленная на убеждение людей отказаться от веры в Бога. Сбор дотаций на оплату баннеров уже начался, и до конца месяца надписи «Бога, похоже, не существует. Расслабься и получай удовольствие!» появятся на бортах знаменитых лондонских двухэтажных автобусов. Эту акцию можно расценить весьма однозначно: потребительская философия, давшая трещину в период усиления экономического кризиса, пытается отыграть утраченные ею позиции в сознании обывателей.

 31. 31 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: Неутрално

  Последен коментар за неграмотните:

  GDP dollar estimates here are derived from purchasing power parity (PPP) calculations. Such calculations are prepared by various organizations, including the International Monetary Fund and the World Bank. As estimates and assumptions have to be made, the results produced by different organizations for the same country tend to differ, sometimes substantially. PPP figures are estimates rather than hard facts, and should be used with caution.

  Comparisons of national wealth are also frequently made on the basis of nominal GDP, which does not reflect differences in the cost of living in different countries. (See List of countries by GDP (nominal) per capita.) The advantages of using nominal GDP figures include that less estimation is required, and that they more accurately reflect the participation of the inhabitants of a country in the global economy.

  Русия е 6-та по една друга схема, която е адски условна и включва например цената на газта, която в Русия е смешно ниска, на фона на това което продават навън. Това не са реални продукти. Когато говорим за "номинален" БВП, т.е. точно какво е произведено, без някакви коефициенти и изравнявания, Русия си е 11-та. След Испания и Бразилия. Запомнете го добре.

 32. 32 Профил на вето
  вето
  Рейтинг: Неутрално

  Ние браним интересите на други съседни държави.Нашата вълците я яли.

 33. 33 Профил на за РЕЛИГИЯ
  за РЕЛИГИЯ
  Рейтинг: Весело

  Игумен Евстафий, настоятель храма Святой равноапостольной Великой княгини Ольги (Псков)

  Мало ли кто что возглавлял. Я больше верю двум патриархам — Сергию и Алексию I. Они считали совершенно определенно: Сталин был верующим человеком. Во всяком случае, я гораздо больше доверяю им, чем всем этим либералам и демократам... Вы знаете, вот когда издохнут все эти пигмеи и моськи, которые имеют свой заказ или интерес, тогда очистится атмосфера. Да, так и напишите обязательно: именно издохнут! И вокруг Сталина наконец начнется почитание... Вот вы говорили о советской стране. Там была политическая воля. Может быть, она была в чем-то отрицательной. Но она сдерживала многие пороки. Например, тогда никто даже не слышал о добрачном сожительстве жениха и невесты... Да. Тогда еще педерастов сажали. Смертная казнь была, что очень хорошо. Это всё проявления политической воли. Кстати, это остатки. Остатки того, что сделал Сталин. Это его политическая воля, все ослабевая в годах, тем не менее еще имела силу.
  ***

  Сталин теперь — в одной из церквей. В той, что за Стрельней, близ Петербурга. На иконе. В своей простой шинели, в какой его запомнили миллионы советских людей, смотрит на вас задумчивыми и глубокими глазами из-под густых бровей. Рядом с ним святая. Матрёна Московская с нимбом вокруг головы осеняет красного цезаря крёстным знамением.

  ***
  Служба Рождества Христова у католиков длится сорок минут. Как можно за сорок минут организовать связь с Богом?!

 34. 34 Профил на за РЕЛИГИЯ
  за РЕЛИГИЯ
  Рейтинг: Весело

  Игумения Елисавета, настоятельница Спасо-Елеазаровского монастыря

  Много царств и народов желали бы войти в этот удел, но это дано только тому царству и тому народу, которые изберет Сам Господь. Страна и народ, которые пытаются самовольно присвоить себе право быть Третьим Римом, впадают в тяжкий грех богоборчества. Пример подобного рода богоборческого царства — Соединенные Штаты Америки. Если России дано это свыше, от Бога, то Америка пытается себе присвоить это право. Но одно дело быть хранителем истины и ковчега истинной веры для всего человечества, и совсем другое — претендовать на роль мирового жандарма...

  8 мая 1945 года, в день памяти Цареградской иконы Божией Матери, была одержана Победа в Великой Отечественной войне, победа Третьего Рима над третьим рейхом. 7 мая 2000 года Бог даровал России качественно новую власть в лице президента В.В. Путина. Это не случайные совпадения. Этим Господь показывает, что победа в Великой Отечественной войне есть победа света над тьмой, и совершилась эта победа в день памяти хранительницы России — царства Третьего Рима, Цареградской иконы Божией Матери. У нас нет царя. Но есть правящая власть, которая имеет покровительство Царицы Небесной. Инаугурация президента Д.А. Медведева совершилась 7 мая, вступление в должность председателя правительства РФ В.В. Путина совершилось 8 мая, в праздник Цареградской иконы Божией Матери. Эту дату никто не выбирал, так сложилось с 2000 года. Власть, имеющая такое высокое благословение, получит и великую помощь свыше. Молитвы Божией Матери спасут Россию и, как предсказывали наши старцы, приведут ее к великой славе.

 35. 35 Профил на за РЕЛИГИЯ
  за РЕЛИГИЯ
  Рейтинг: Весело

  Светлана Шестакова, доцент Тюменского государственного нефтегазового университета

  (из лекции для преподавателей основ православной культуры)

  ...иудейское причастие - это не что иное, как в малом количестве кровь православных людей, которых мученически замучили там... иудейская маца - элемент крови, там раввины знают. Определенным образом убивается православный младенец или святой... иногда дети пропадают, это иудеи, они потом собирают кровь на тряпки, эти тряпки сжигаются, и этим пеплом посыпается умерший человек или в мацу добавляется, в причастие. И они кровью христианских мучеников, они мнят, что они спасаются. Это еще одна такая правда, для затравочки... Мартин Лютер... закончил жизнь, удавившись в постели, в которой он грешил с бывшей монахиней... кришнаиты занимаются педофилией.

 36. 36 Профил на за РЕЛИГИЯ
  за РЕЛИГИЯ
  Рейтинг: Неутрално

  Аркадий Малер, православный мыслитель

  Православное измерение этой войны (с Грузией.) заключается в том, что Россия уже не в первый, не во второй, не в третий раз подтверждает свою христианскую миссию на всем пространстве Северной Евразии, охраняя и защищая православные народы, отстаивая общехристианские ценности, стремясь объединить православную цивилизацию, как в общем-то она и стремилась к тому моменту, когда она стала наследницей Византии.

 37. 37 Профил на Alien до за РЕЛИГИЯ
  Alien до за РЕЛИГИЯ
  Рейтинг: Весело

  Това е много добро! Дай моля те някакви линкове да си чета подобни работи, когато съм в лошо настроение.

 38. 38 Профил на вето
  вето
  Рейтинг: Неутрално

  Ние браним интересите на други съседни държави.Нашата вълците я яли.

 39. 39 Профил на за РЕЛИГИЯ
  за РЕЛИГИЯ
  Рейтинг: Неутрално

  архимандрит Тихон (Шевкунов)

  Наша страна — необычайно жизнеспособное государство... когда международная антирусская сила ликовала по поводу разрушения исторической России, вдруг появляется иная жестокая безжалостная власть, которая в какой-то степени становится орудием мщения первым большевикам-победителям и пусть особым, порой жесточайшим путем, но начинает возрождать Россию, страна снова болезненно и постепенно возвращается из полного забвения в историю.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 43. 43 Профил на за Лужков &quot;загранице&quot;
  за Лужков &quot;загранице&quot;
  Рейтинг: Весело

  Департамент информации МИДа РФ

  В Москве с недоумением восприняли решение украинских властей о запрете Ю.М.Лужкову на въезд на Украину. Мэру Москвы неоправданно инкриминируется некое посягательство на территориальную целостность Украины. Ю.М.Лужков никогда не допускал недружественных высказываний в отношении Украины. Он своими практическими действиями активно способствует развитию отношений между двумя государствами.

  Ю.М.Лужков высказал лишь мнение, которое, кстати, совпадает с точкой зрения большинства россиян, болезненно воспринявших распад СССР, что, как представляется, никоим образом не является покушением на суверенитет Украины (в своем выступлении Лужков поставил под сомнение принадлежность Севастополя Украине. - Ред.). Во всей этой неблаговидной истории особо настораживает следующее: украинская сторона в который раз отказывает российским гражданам в праве высказывать свои взгляды на наше совместное прошлое и вновь вернулась к порочной практике составления "черных списков", ограничивая въезд на территорию Украины отдельным гражданам Российской Федерации.

  Указанное решение украинских властей расцениваем как недружественный шаг, идущий вразрез с обоюдными усилиями по выстраиванию атмосферы доверия и взаимопонимания в российско-украинских отношениях.

 44. 44 Профил на за РЕЛИГИЯ (финал засега)
  за РЕЛИГИЯ (финал засега)
  Рейтинг: Весело

  Игумен Сергий (Рыбко), настоятель двух московских храмов

  Cейчас, когда уровень воцерковления в России высок, надо думать не о конце света, а о возрождении нашей страны, надо начать проповедь в тех странах Востока, которые не знали Слова Божия, и в тех странах Запада, которые отступили от Него. Посмотрите: Америка, Австралия — новые миры, возникшие относительно недавно. Это огромное поле для проповеди Православия. Не надо забывать, что цивилизация США создана простодушным американским работягой, а не дельцом с биржи, любителем половить рыбку в мутной воде. Китай, Япония, Африка — там можно обратить в Православие миллионы! И только Россия способна выполнить эту миссию. Надо думать не о конце света, но о глобальном потеплении. К примеру, о том, что наша Западносибирская равнина станет тогда самым привлекательным и безопасным местом на планете… А если человечество приступит наконец к освоению космических пространств, то, надо думать, православные храмы придется строить и на Марсе. Зачем-то ведь Бог создал планеты. Не для нас ли?

 45. 45 Профил на Alien до Учуден
  Alien до Учуден
  Рейтинг: Весело

  Не бе човек, това въобще не е русофилско - точно наопаки. Бълнуванията на разни руски ненормалници - един обяснява че власт-имащите са супер пичове и не трябва да се злослови срещу тях, друг ще строи православни църкви на Марс. Егати смехът.
  Дайте линкове - искам да видя още такива неща!

 46. 46 Профил на за Alien
  за Alien
  Рейтинг: Весело

  www.zavtra.ru

  Игумен Евстафий е на http://zavtra.ru/cgi//veil//data/zavtra/08/779/61.html

  Елисавета на http://zavtra.ru/cgi//veil//data/zavtra/08/779/61.html

  Въобще "Завтра" е идеологическото им издание на гуруто на православният им путинизъм Александр Проханов. Той води официалната партийна линия за православието.

  Да не говорим, че руският Патриарх Ридигер (по мирянскому) си е КГБ кадър. Официално е, не е само клюка.
  Изненадааааа- като Максим.

 47. 47 Профил на за.... до Alien
  за.... до Alien
  Рейтинг: Неутрално

  Въобще не е до смях.
  Това е официална политика. "Духовен путинизъм".
  И е съвсем на сериозно.
  Философски обосновано е поставено в основата на доктрината на Лилипутин и Ко.
  Ако ти е интересно потърси и попрочети Илин - руски философ от миналия век. Идеите му са едни от стълбовете на сегашната им държавна идеология.

  Притеснителното е, че БПЦ много близко се заиграва и се люби с РПЦ. И се явява още един от войниците в "троянския кон".

  Неслучайно "др. Иванов" е такъв войнствуващ православен християнин.

 48. 48 Профил на за.... до Alien
  за.... до Alien
  Рейтинг: Неутрално

  Опс, печатна грешка, сорри.

  Ильин, Иван Александрович

 49. 49 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: Неутрално

  Мдааа, явно нещата там са по-сериозни отколкото изглеждат.
  Благодаря за линковете - ще прегледам това издание подробно.

 50. 50 Профил на Demagogia
  Demagogia
  Рейтинг: Неутрално

  Ами като толкова много се радватв на лужков затуй 4е купува имоти и спомага за отделянето на територии от други страни, с цел да се присъединят тези територии, за6то тогава пискате сре6ту Доган. Турци и турски организации строят джамии, вдигат паметници на терористи из родопите, и казват на турците 4е ако не гласуват за бсп, няма да има кой да ги за6тити от българите, които им мислят злото. И един ден ей така 6те ре6ат тези територии да се присъединят към турция, понеже и населението там 6те е 80-90% турско. Лужков е един Доган който си купува територия от други държави и подпомага разрастването на жалката си империика....

 51. 51 Профил на puf paf
  puf paf
  Рейтинг: Неутрално

  Руснаците си имат национална доктрина, разработена с участието на Р.Православна църква.
  Българската национална доктрина е да влезнем в НАТО и ЕС, в България да има окупационни войски на САЩ. Националната Доктрина е изпълнена да закрием нацията.

 52. 52 Профил на am
  am
  Рейтинг: Неутрално

  Американофил - значи предател , еничарин, безротник.
  Целите на САЩ не съвпадаъ с целите на българския национален интерес.

 53. 53 Профил на до Ам-Гъл #52
  до Ам-Гъл #52
  Рейтинг: Весело

  безроТник?

  Да, наистина не съм от ваште роти на малоумните идиоти.

 54. 54 Профил на Попов
  Попов
  Рейтинг: Неутрално

  Да не пропуснем един от инвестиционните проекти на Лужков в България!

  Харесва си значи, инвеститора, плажната ивица на устието на река Камчия за да строи селище за руски курортисти "от затворен тип" !!!

  Има малък проблем обаче - избраното място е обявено за резерват "Камчийски пясъци" преди 30 г. заради ценните дюни и уникалната растителност там, най-вече пясъчната лилия!

  Разбира се това не може да спре един "бивш" партиен функционер и той, чрез подставени лица, обжалва защитената територия пред българския Върховен административен съд!

  Изненада - ВАС присъжда отмяната на 30 год. защитена територия с довода че не били стриктно оформени границите навремето! Съшито с бели конци както всяка далавера на червените говеда, но решението си е решение и защитената територия пада!

  Далеч по интересно е, че Министертво на околната среда не обжалва, отказвайки се от вмененото им от данъкоплатеца задължение по опазване на околната среда!!!

  И така, благодарение на "инвеститора" Лужков и няколко подлоги на висши административни постове в България, българските и световните граждани биват лишени от ценно природно наследство в името на руски комплекс "от затворен тип" на нашето черноморие !!!

  ..то колко ли е наше вече ???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах