Русия води информационна война срещу Швеция, твърди известен институт

© Reuters

Около историята за мистериозна подводница в шведски води са били създадени няколко фалшиви новини от Русия, включително с твърдения, че тя е била германска.Разпространяване на измислени новини, фалшиви документи и дезинформация - това са само част от средствата, които Русия използва в информационна война срещу Швеция, с която се опитва да повлияе върху общественото мнение в страната.


Основната цел е да не успяват усилията за постигане на обществена подкрепа по различни политики и в частност да се съхрани статуквото на неутралитет на Швеция и шведите да не одобрят евентуално влизане на скандинавската страна в НАТО.


Това е заключението в доклад на Института за международни отношения, най-авторитетната неправителствена институция по въпросите на външната политика в Швеция.Споменатите изфабрикувани новини и фалшиви документи се промъкват в шведски медии, след което се поемат основно от шведската редакция на държавната руска медия Sputnik (тя съществува до пролетта на 20176г.) и се разпространяват по света. Авторите на доклака казват, че не могат да установят къде и как точно се създават тези измислици, но смятат, че те се вписват в стратегическите цели, които преследва Москва.


"Можем да установим какви са намерението, доминиращите наративи, характерно поведение и стратегическите цели в тесните връзки между публичната част от руската дипломация и активните мерки, предполагащи наличието на координирана кампания."Армии от тролове


В текста се казва още, че след 2014г. е започнало рязко увеличаване на "проактивните" действия на руски политици и дипломати във вътрешната политика на Швеция. В социалните мрежи цели армии от тролове нападат журналисти и изследователи, включително и като крадат профилите им в "Туитър". "Дезинформации за НАТО и за подозирано нахлуване на чуждестранни подводници се появиха в шведски медии и бяха подети от Sputnik, RT и други руски източници (...) и разпространени в световния информационен обмен. Съществуват примери за това как важни групи в Швеция, обект на атаки, включително политически елементи, неправителствени организации и вестници, който волю или неволю се превръщат в посредници за разпространяване на дезинформации."


Авторите казват, че във всяка страна от ЕС руснаите прилагат специфичен подход и че е трудно да се измери политическата ефективност на руските активни мероприятия. "Но независимо дали те са ефективни, незначителни или постигат обратен ефект, те поглъщат огромни ресурси и са емблематични за намерението на хората на най-високи политически постове (в Москва)."


Какво е правил Sputnik


В доклада се дава пример с това какво е правил Sputnik през 2015г. От общо 3963 публикации водещата тема със 705 статии е "Кризата на Запада". Следват текстове, които са класифицирани като "Позитивен образ на Русия" (643) и "Западната агресивност" (499), "Негативният имидж на страните в западната сфера на влияние" (424), "Западът е загнил" (309), "Симпатизиране и сътрудничество с Русия" (304), "Провали на западната политика" (112) и "Разделение в редиците на западния съюз" (72).


Най-любимите мишени в статиите на шведския Sputnik са САЩ (1018), ЕС (698) и НАТО (321), като Европеййският съюз системно е описван като организация, поела по пътя на своята гибел, затисната от гръцката дългова криза и вълната мигранти и ръководена от некомпетентна администрация, която е марионетка на САЩ.


Показателно е, че шведската редакция на Sputnik не се занимава с Швеция. На шведста тематика са посветени само 303 статии и повечето от тях са за мигрантите, докато повече публикации има за Германия (390), Франция (360) и дори за Финландия (332). За Украйна, която рязко е подменена като тема от Сирия, има почти 900 статии и в тях почти винаги се говори за фашизъм, корупция, авторитаризъм и войнственост.

Понякога фалшивата информация успява дори да достигне до това да бъде цитирана по време на дебати в парламента.


Премиерът Стефан Льофвен каза тази седмица, че не изключва опит на Русия да се опита да повлияе на парламентарните избори в Швеция, които би трябвало да се проведат догодина.

Ключови думи към статията:

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Едно време 1945г. избиха интелигенцията ни и казаха, че руската върхушка ще говори и води българския народ, а българската интелигенция е ненужна на българите. Въведоха задължителен руски език за изучаване, затвориха границите , взеха имотите и всичко материално. Измениха историята ни. Откъснаха ни от волжските и кримските българи. Руснаците са мръсно и абсолютно зло.

 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 4103 Неутрално

  И не само срещу Швеция.

 3. 3 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 2184 Весело

  Стокгольм наш

  Лицемеркел акбар!
 4. 4 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  Ами Спутник и росия тудей да се прибират и базират в Иркутск. Там има доста теми за разглеждане. Вземете им сертификатите, но преди това ги осъдете за лъжа.

 5. 5 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 821 Неутрално

  До година-две Русия ще се превърне в нарицателно за лъжа, измама, клевета, абсурд и измислица както Съветския съюз в миналото беше нарицателно за мизерия.

 6. 6 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Абе какво се оплаквате, в БГ купуват цели партии.

 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 4103 Неутрално

  "Разпространяване на измислени новини, фалшиви документи и дезинформация - това са само част от средствата, които Русия използва в информационна война срещу Швеция, с която се опитва да повлияе върху общественото мнение в страната."

  У нас с тези ходове успява БЛЕСТЯЩО.

 8. 8 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#5] от "oos19355380":

  +++
  За мен отсега си е така.

 9. 9 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Русия води информационна война срещу Швеция, твърди известен институт"

  Да познаем .......... "института" е "подпомаган финансово" от някоя фондация случайно свързана със Сорос

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 10. 10 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  "'В социалните мрежи цели армии от тролове нападат журналисти и изследователи, включително и като крадат профилите им в "Туитър"

  Цели армии от тролове.
  Джуджето се е умопомрачило напълно. Разпръсква нечистотии по цял свят.

 11. 11 Профил на Върнете стария сайт!
  Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 1436 Весело

  Абе, избарал го е руснакът

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 4103 Неутрално

  [quote#5:"oos19355380"]както Съветския съюз в миналото беше нарицателно за мизерия.[/quote]

  То и сега савецко-путинова рассия е нарицателно за мизерия.

 13. 13 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Това прави Русия навсякъде. Нека избора на Тръмп е пробуждане за цяла Европа.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 14. 14 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  Репутацията на Русия клони към тази на Ислямска държава.

 15. 15 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Въпреки че се пошегувах, въпроса е изключително тревожен. Разровете се из интернет и ще попаднете на хиляди измислени новини. Наистина е страшно.

 16. 16 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Хе, хе...стана модно всяко враждебно отношение към Русия да се обосновава с т.н. информационна, хибридна, не знам каква си война, понятие крайно безмислено, но затова пък удобно за манипулации. Какво е всъщност хибридна война? Долокото разбрах, фабрикуването на неистински новини. Това добре, но подобно фабрикуване е част от дейността на всяка разузнавателна служба и то не от вчера. Та значи, следвайки горното безмислено понятие то всяка държава води малко или много хибридни войни.

 17. 17 Профил на Георги
  Георги
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Не-случайно, големият Рейгън, нарече навремето СССР - Даволска империя. Днес положението е аналогично! Най-лошото обаче е, че руснаците имат отвратителен афинитет към България. Ако в другите страни правят мизерии, то в България тотално са ни окупирали. Не знам как ще се избавяме от това зло! Вероятно единственият ни изход е евакуация!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 18. 18 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  До коментар [#5] от "oos19355380":

  то и сега само Тръмп не е в час

 19. 19 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  [quote#5:"oos19355380"]До година-две Русия ще се превърне в нарицателно за лъжа, измама, клевета, абсурд и[/quote]

  Това е и целта. Щом дори вие, сравнително интелигентен форумец, сте налапали въдицата, какво да кажем за най обикновените плямпала. Мислете бе хора!

 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  До коментар [#16] от "von_seeckt":

  Путин не е научил уроците. Първи урок, влиятелните нации са с богат народ. Втори урок, не тръгвай да противодействаш без съюзници. Трето, атаката срещу всички едновременно ще доведе до контраатака от всички едновременно.
  И тренда се обръща срещу самия Путин

 21. 21 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  Щом завчера партията на Льо пен се оплака от хакерски руски атаки си представете за какво иде реч.
  Дори до мейлите за контакт на партията няма достъп от територията на РФ

 22. 22 Профил на Върнете стария сайт!
  Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Иначе относно Швеция- Гледайте Швеция и си мислете за България! (ВИДЕО)
  Реквием за една Швеция – 2016 г.:

  https://www.facebook.com/originaltolerast/videos/898962773574181/

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 23. 23 Профил на Георги
  Георги
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  [quote#6:"foxa5"]Абе какво се оплаквате, в БГ купуват цели партии.[/quote]
  То пък едни партии... ДПС, Атака, АБВ, ВМРО, БСП...все утайката на утайката...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 24. 24 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 570 Неутрално

  "Русия води информационна война срещу Швеция, твърди известен институт" .........За какво,за да натика зорлем Швеция в НАТО ли?Тая статия е пълна боза!

 25. 25 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Русия води информационна война срещу България вече децетилиетия. На тази територия днес има повече промити мозъци отколкото през комунузма. Половната население е докарано до терминална фаза на мозъчна атрофия. Пълно е с формени олигофрени, които се кланят на московския самодържец, повече отколкото през комунизма на бог Ленин и брат му Маркс. Бълнуват до себеотрицание, че през комунизма било чудесно, за разлика от днес сме били под американско владичество

  veni vidi fugi
 26. 26 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 889 Неутрално

  колониската политика на лилипутин е интересна там където има руски емигранти и говорят на руски.Това е руска тероритория дали крим,грузия,българия,швеция,финландия и други държави.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 27. 27 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  [quote#23:"Георги"]То пък едни партии... ДПС, Атака, АБВ, ВМРО, БСП...все утайката на утайката...[/quote]

  Ами какво да е? долнопробието си има сто годишна история.

 28. 28 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1994 Весело

  Нещата вървят в нормалното русло за пълно дискредитиране и изолиране на просташката, нагла и агресивна кремълска администрация.

  Въпрос на не много време е да разгромим това злобно и отвратително гнездо на корумпирани крадци, изнудвачи и международни престъпници.

  Би било смешно да допуснем дори, че жалките усилия на путин и бездарници ще успее. Кога ли е успявал, който и да е престъпник.

  Navigare Necesse Est
 29. 29 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  "Дезинформации за НАТО и за подозирано нахлуване на чуждестранни подводници се появиха в шведски медии....."

  То не било руска информационна диверсия, ми в самата Швеция имало нещо гнило. Май и в други държави е така. Туй гниенето е лоша работа. Уж нормален физически процес, пък се разпространява като заразна болест.

 30. 30 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 4885 Весело

  Русия води информационна война срещу Швеция, твърди известен институт-спонсориран от Жорж Сорош-Уашпингтън Ди Си! Или просто кампания за финансово оцеляване на института! С помощта на благордни дълги ръце!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 31. 31 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 457 Весело

  Явно Русия е факторът в световната политика. Всички пишат и говорят за нея. Дори новините от САЩ са свързани с Русия. Мъка за треторазрядните тролчета. Но поне имат теми, за да си набавят джобните

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 32. 32 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  "Европеййският съюз системно е описван като организация, поела по пътя на своята гибел, затисната от гръцката дългова криза и вълната мигранти и ръководена от некомпетентна администрация, която е марионетка на САЩ."
  Доста интересно описание на ЕС. Не е далеч от истината, особено за мигрантите, кризата в Гърция и некоптетентната марионетна администрация . Дали ЕС ще се разпадне е друг въпрос.

 33. 33 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#4] от "stanislavdi":

  Що не ги осъдиш ти, бре, чоджум? Щом не са осъдени още, значи не лъжат и обратно - лъжци са онези, които обвиняват в лъжа. Мисля, че е достатъчно простичко, за да го разбереш, ако въобще си чувал за юридически закони и закономерности!

 34. 34 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1377 Весело

  До коментар [#16] от "von_seeckt":

  уж си герберски трол,уж сте 'десни' ама сте си чисто и просто московски м@стии

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 35. 35 Профил на Върнете стария сайт!
  Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 1436 Любопитно

  [quote#31:"bulgarin."]Явно Русия е факторът в световната политика. Всички пишат и говорят за нея. Дори новините от САЩ са свързани с Русия. Мъка за треторазрядните тролчета. Но поне имат теми, за да си набавят джобните[/quote]
  На съм от НАП ама как ти си набавяш джобните?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 36. 36 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Мда...платеноруските тролчета ги виждаме всеки ден в този форум. Лошо ще стане обаче ако Льо Пен спечели във Франция. А както знаем тя се финансира от Путиноландия.

 37. 37 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1994 Весело

  До коментар [#31] от "bulgarin.":

  По твоята логика тоалетната хартия е с изключително влияние в света. Всички я използват постоянно!?!!

  Какви ли не глупости сте готови да изпишете за да оправдаете руската и собствената си ненужност.

  Хахаха! Жалка путинопреклонна секта.

  Navigare Necesse Est
 38. 38 Профил на luda_krava
  luda_krava
  Рейтинг: 1832 Весело

  Не им се връзвайте на шведите. Целият вой е, защото тамошните социалисти начело с местния Мики Маус очакват сериозен провал на изборите догодина и бързат още отсега да се застраховат, че няма да е заради тяхната некадърна политика, а заради руснаците.

  Не че рашките не се стараят в пропагандата, ама ги размахват като плашило често-често, надявайки се или да постегнат редиците или да си намерят удобно оправдание.

 39. 39 Профил на voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!
  voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Премиерът Стефан Льофвен каза тази седмица, че не изключва опит на Русия да се опита да повлияе на парламентарните избори в Швеция, които би трябвало да се проведат догодина.
  -----------
  Аре и тия изтрещеа.

  МЕДИИТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ "ИСТИНАТА", А НЕ ОТ ФАКТИТЕ ИЛИ ЗДРАВИЯ РАЗУМ.
 40. 40 Профил на Нико Колев
  Нико Колев
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#19] от "von_seeckt":

  ти си един от споменатите в статията руски тролове и не правиш нищо друго, освен да пропагандираш в полза на тая чудовищна путландия

 41. 41 Профил на kozhouharov
  kozhouharov
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#9] от "БГА Балкан":

  Ако поне мъъъъъъничко разбираше от финанси и се поинтересуваш относно лицето Джордж Сорос ще разбереш, че той ВИНАГИ е печелил, когато има проблеми на ЗАПАДНИТЕ пазари. Той е спекулант, който се възползва от неочаквани събития на борсата. За Уол Стрийт, Русия и Източна Европа са никой.

 42. 42 Профил на Нико Колев
  Нико Колев
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#39] от "voltaire":

  не са изтрещели, а виждат това, което всички народи по света - путинизмът като смесиц;а от сталинизъм и нацизъм е световното зло

 43. 43 Профил на voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!
  voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  [quote#17:"Георги"]Вероятно единственият ни изход е евакуация![/quote]
  Поглеждай преди лягане под кревата да не се е спрятал някой казак.

  МЕДИИТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ "ИСТИНАТА", А НЕ ОТ ФАКТИТЕ ИЛИ ЗДРАВИЯ РАЗУМ.
 44. 44 Профил на voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!
  voltaire Да бе по-малко крало, не би Радев видяло!
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  [quote#42:"Нико Колев"]не са изтрещели, а виждат това, което всички народи по света[/quote]
  Остави народите на мира.

  МЕДИИТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ "ИСТИНАТА", А НЕ ОТ ФАКТИТЕ ИЛИ ЗДРАВИЯ РАЗУМ.
 45. 45 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 13771 Неутрално

  До коментар [#17] от "Георги":

  Искаш да кажеш да емигрираме от собствената си държава, не думай.

 46. 46 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#28] от "Schopenberg":

  С какво ще ги громиш, братчед? Ще извадиш дядовата си берданка? Виж, чоджум, докато няма гарантиращи истината факти, не може да се говори за лъжи. А когато има такива факти, лъжата се превръща във вина, за която съдят и осъждат. Те това е да разгромиш лъжльовците, но до този момент Русия не е дори само съдена, за осъждане мегдан няма. Хубаво е да громиш ....паниците на вуйна си!

 47. 47 Профил на gadolini
  gadolini
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Тя Швеция води война срещу собствените си граждани,както и Германия пък никой не се оплаква.

  Проблема са така наречените бежанци и вълната от престъпления които донесоха.Традиционните медии безочливо прикриват фактите и хората започнаха да се информират по други по-надеждни канали.

  Не знам имат или нямат връзка с Русия ,но и в двата случая фактите са си факти.

 48. 48 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#42] от "Нико Колев":

  Народите? Бре Нико, народите ли съчиняват глупостите по медиите? Очевидно ги съчинява либерастията, а ти я виждаш като "народи". Смени очилата, може и шапката...

 49. 49 Профил на Нико Колев
  Нико Колев
  Рейтинг: 272 Неутрално


  До коментар [#44] от "voltaire":

  аз съм ги оставил, вашият вожд и учител вова путлер е разпрострял пипалата си в цяла европа и единственото по-гадно от путинския нацизъъм са путинските мекерета, които му служат

 50. 50 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  ""Авторите казват, че във всяка страна от ЕС руснаите прилагат специфичен подход и че е трудно да се измери политическата ефективност на руските активни мероприятия. "Но независимо дали те са ефективни, незначителни или постигат обратен ефект, те поглъщат огромни ресурси и са емблематични за намерението на хората на най-високи политически постове (в Москва)."

  Където има руска намеса смърди та се не трае. Разнасят си авгиевите обори навсякъде.

 51. 51 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 2125 Весело

  Абе, руснаците са се осрали до ушите седнали да обясняват колко са зле всичк останали. Затова децата на олигарсите им са из "прогнилия" запад и всички проститутки в България и Европа са рускини. И затова всички работили и учили преди 89-та в СССР са женени за рускини.
  Да ни обясняват колкото си искат. До преди арабската инвазия най-многобройната диаспора е на руснаците. Победителите във ВСВ мият чиниите и чистят кенефите на победените!

  tribiri каза : Аман от българофили!
 52. 52 Профил на Нико Колев
  Нико Колев
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#48] от "ИванКар":

  соросоиди, либерастия

  речникът на пещерния путиноид, примерно волгин и дърева, които поставят над всичко русията

 53. 53 Профил на aeduJ Delenda Est
  aeduJ Delenda Est
  Рейтинг: 152 Весело

  [quote#10:"gmbh"]"'В социалните мрежи цели армии от тролове нападат журналисти и изследователи, включително и като крадат профилите им в "Туитър"

  Цели армии от тролове.
  Джуджето се е умопомрачило напълно. Разпръсква нечистотии по цял свят.[/quote]

  Абе тази проклета Путлерска Русия нали фалираше от доста време насам - откъде вземат пари да плащат на цялата тази "армия от тролове".
  И ако сръбските тролове са евтини (от друга статия тук по 370 евро на човек на месец), то на швецката трол-армия трябва да и се плаща повече.... съмняваме те да работят за толкова малко пари.

  Някой има ли идея колко получават шведите - защото нашата армия от тролове изглежда са платени доста добре.
  Например само една "Америка за България" върти там едни $400 милиона - справка от последния параграф тук:
  http://www.americaforbulgaria.org/page/about

  По други данни в най-различните НПО-та на територията на България работят около 21,000 човека

  Ако допуснем че всичките те са платени от "Америка за България" (което в реалност съвсем не е така - има Отворено Общество и още много други американски, английски, немски и кави ли не още фондации) и ги разделим на броя на заетите служители то се получава една хубава сумичка от US$19,047 на калпак.

  Ако някои знае как се става български / шведски или друга нация добре платен трол - моля да ми даде информация да се кандидатирам и аз за такава добре платена позиция. Няма да останете без щедра почерпка/възнаграждение.

  Интересни цитати http://tinyurl.com/zjmsm46 http://cache2.dotbg.bg/Images/cache/196/Image_6005196_308_0.jpg
 54. 54 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 632 Весело

  оффф аман,
  да идва тръмпи и да се свършва с тази мъка

  баси филма...
  бедна европа, като една съща безпомощна срамежлива девица информационно обезчестявана под ефир, и над ефир, от грозни северни тролове, с информационния "потенциал" на джуджета

  но идва надарения задокеански толерантен полово неопределен елф с голям информационен "потенциал" и въвежда информационен "политкоректен мир", при който всеки който не е съгласен с него е "фашист", "популист", "комунист", "задръстеняк", "селянин", "реднек" и прочие "прът в колелото на историята" и трябва да замлъкне... 55. 55 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#38] от "luda_krava":

  Те там обикновено е заровено кучето - всички пищящи за "руски лъжи" го правят, защото се провалят в политиката, включително и срещу Русия. А тя си върши методично работата и бърши на Обонго сополките.

 56. 56 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 1816 Весело

  Разкриха ги. Той целия свят вече знае, че Русия е извор на фалшиви... спортисти, новини, знания, култура... В оригиналните (нецензурирани и парфюмирани) приказки на Братя Грим присъства и приказката "Рибаринът и калкана", позната на българите като руската народна приказка "Рибарят и златната рибка". Не се сещам за нещо, което руснаците да не са откраднали. Май само Чайковски, Кандински и Менделеев им "измиват сурата".

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 57. 57 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  Хубаво е, че вече навсякъде на Запад виждат руската пропаганда и наричат нещата с истинските им имена.

  Пък руските жалки тролчета тук нека отричат и си повтарят опорките, които даже са описани в самата статия.

 58. 58 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  [quote#53:"duj_delenda_est"]
  Абе тази проклета Путлерска Русия нали фалираше от доста време насам [/quote]

  За дълги постове като реферати, повече ли плащат? Я издай тарифата. В цял свят разбраха що е то руски трол. Личат си през девет планини, та чак в десета и по папагалщината се познават.

 59. 59 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 643 Неутрално

  По-горе един трол, цял хибриден лик е пуснал. Да отиде в Швеция и да види, че живота е 10 пъти по-спокоен от този в България. Хората са усмихнати, приветливи и богати. Общо взето Раша Тудей върти едни и същи кадри от размириците в един квартал на Стокхолм от преди 3 години и иска да каже, че Швеция загива. Сори, ама просто не е вярно.
  В бунта, който РТ използва вече 3-та година, за да промива мозъците на съгражданите ни, загина 1 човек, 8 бяха арестувани. Колко загинаха в Русия от препарат за вани?

  Иначе Швеция си е добре и можем да мечтаем един ден да станем малко като тях.

 60. 60 Профил на Каишков - Системен нарушител
  Каишков - Системен нарушител
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Абе не казават тези велики анализатори шведите намериха ли руската подводница? Или май гледам оше продължават да я търсят.

  В Лукойл или Шел - суровината е руска.
 61. 61 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#47] от "gadolini":

  Абе ти бил ли си в Германия?Ега ти и лъжливите руски тролове.

 62. 62 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#5] от "oos19355380":

  До този момент "нарицателно" за лъжа е европейското правителство / виж аргументите на Брейкзит/, Бобама Баобабов не можа да докаже дори една от глупостите си. А Рашата в това време си върши рабтата по света...

 63. 63 Профил на gadolini
  gadolini
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#61] от "Светлозар Колев":

  Да бе хвана ме, от Москва съм и лично аз изфабрикувах кьолнските събития,пак аз карах камиона и газих хората.

  Никакви бежанци не са замесени.

  Много нагли човечета сте това толерантните.

 64. 64 Профил на aeduJ Delenda Est
  aeduJ Delenda Est
  Рейтинг: 152 Неутрално

  [quote#59:"Технолог"]По-горе един трол, цял хибриден лик е пуснал. Да отиде в Швеция и да види, че живота е 10 пъти по-спокоен от този в България. Хората са усмихнати, приветливи и богати. Общо взето Раша Тудей върти едни и същи кадри от размириците в един квартал на Стокхолм от преди 3 години и иска да каже, че Швеция загива. Сори, ама просто не е вярно.
  В бунта, който РТ използва вече 3-та година, за да промива мозъците на съгражданите ни, загина 1 човек, 8 бяха арестувани. Колко загинаха в Русия от препарат за вани?

  Иначе Швеция си е добре и можем да мечтаем един ден да станем малко като тях. [/quote]

  Jävel, din lilla jävla bög! Inte ens din mamma gillar dig. Miffo ät skit och dö din jävla fitta! Jag hoppas att du knullas av Satan.

  https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Ovriga%20rapporter/Kriminella%20natverk%20med%20stor%20paverkan%20i%20lokalsamhallet%20Sekretesspr%2014.pdf

  Ето ти малко неРУСКА "пропаганда" обаче на по-разбираем език:

  http://www.express.co.uk/news/world/713032/Sweden-chaos-no-go-zones-increased-police-lose-control

  Интересни цитати http://tinyurl.com/zjmsm46 http://cache2.dotbg.bg/Images/cache/196/Image_6005196_308_0.jpg
 65. 65 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#1] от "grayeagle":

  Съгласен.
  По въпроса за езика ти давам свеж пример. Влиза руснак в магазин за дрехи в наш мол и се кара на продавачката защо не му говори на руски. Друг клиент българин му казва да си ходи в Русия да му говорят на руски, обадиха се и други българи и стана кавга.
  Наглият руснак преди да си тръгне им каза (на руски) " не приказвайте много, че следващият ви кмет да не бъде руснак "
  Не генерализирам, че тотално всички руснаци са боклуци ама откак станаха федерация и им насадиха в главите че са велик народ просто нямат спирка тези кретени. И си продават номерата най-вече тук.
  В момента, в който стъпят на Хийтроу стават мнооо-ого внимателни.

 66. 66 Профил на richardwolff
  richardwolff
  Рейтинг: 1085 Любопитно

  "...след което се поемат основно от шведската редакция на държавната руска медия Sputnik (тя съществува до пролетта на 20176г.) и се разпространяват по света."
  20176 година- преди или след Христа?

  Платон ми е приятел, но истината ми е по-голям приятел.
 67. 67 Профил на Каишков - Системен нарушител
  Каишков - Системен нарушител
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  [quote#65:"One Hour"]В момента, в който стъпят на Хийтроу стават мнооо-ого внимателни.[/quote]
  И нас и по специално теб какво те грее това? Ти нали като надъхан либерал се бориш руснаците като чуят "евроатлантическа България" да се разтресат от страх? Според "анализаторите" е по скоро обратното и американците идват тук да ни пазят страх.

  В Лукойл или Шел - суровината е руска.
 68. 68 Профил на Тони Шнайдера
  Тони Шнайдера
  Рейтинг: 3264 Весело

  Русия води информационна война срещу Швеция, твърди известен институт

  Може да има известно основание в това. Отново е 17-та година! Руснаците може да са решили да детронират Краля на Швеция и да обявят работническо-селска власт в Стокхолм.

  Три пъти го режа и все е късо.
 69. 69 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Голяма боза тая статия. Ама кълвете, кълвете.
  То специално, с подводницата, патакламата я дигнаха, шведите и Карл Билд, преди Да е видял някакво доказателство, каза, че е сигурен, че е руска. Егати и феномена тоя! Тук таме из шведските медии, изкараха статистика, кой колко пъти е нарушавал териториалното им пространство. Е познайте кой? Не е Русия де:)

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 70. 70 Профил на richardwolff
  richardwolff
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  [quote#65:"One Hour"]В момента, в който стъпят на Хийтроу стават мнооо-ого внимателни.
  [/quote]
  За това пък Ганю като стъпи там се отпуска, защото е сред свои:кмета на Лондон- мохамеданин, Кралицата- рода на Царо,а в Сохо- Ганю много го обичат...

  Платон ми е приятел, но истината ми е по-голям приятел.


ощеЗа да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах