В цвят

Още

Не всеки стол е с четири крака

Не всеки стол е с четири крака

"Самозаключващи се пъзели" и "флет-пак системи" - тези две словосъчетания са добре познати на малка, но отдадена група български почитатели на дизайнера Константин Ачков.

/ Ана Благова 7
Фотогалерия: В света на Свобода Фотогалерия: В света на Свобода Фотогалерия: В света на Свобода

Фотогалерия: В света на Свобода

"Дневник" гостува в дома на художничката и графичния дизайнер Свобода Цекова, за да я пита за последния й успешен проект, но също и за професионалния й път, за размислите й за българското образование по изкуство, за детството, за дизайна и модата.

/ Дневник 1
Свободата да бъдеш творец, или коя е Свобода Цекова

Свободата да бъдеш творец, или коя е Свобода Цекова

За успеха на книгата "Българският буквар. 200 години в първи клас", за това какво е да си художник и графичен дизайнер в България, за цветовете, за детството и за ролята на училището за (разрушаването на) креативността, "Дневник" разговаря с твореца Свобода Цекова.

/ Ангелина Генова 14
Двама архитекти, три месеца и 800 сгради, или колко е трудно да има онлайн карта на паметниците на културата

Двама архитекти, три месеца и 800 сгради, или колко е трудно да има онлайн карта на паметниците на културата

Преди няколко месеца двама млади архитекти решават да направят дигитална карта на паметниците на културата в София. Тя показва всички обекти в централната цаст на София, информация за техния статут, вид, категория, адрес, изглед от Google Street View.

/ Веселин Николов, Ана Благова 25
Фотогалерия: Еволюцията на телефона от неговото създаване до днес Фотогалерия: Еволюцията на телефона от неговото създаване до днес Фотогалерия: Еволюцията на телефона от неговото създаване до днес

Фотогалерия: Еволюцията на телефона от неговото създаване до днес

Телефонът е едно от великите изобретения на XIX век, което променя хода на историята. Като всяка технология телефонът преживява сериозна еволюция, но въпреки това все още пази малко от своето оригинално ДНК.

/ Дневник 29