Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

БългарияАбониране за RSS емисията на рубрика Здраве Следене на най-важните новини от Дневник в twitter

Най-новото Алкохолът е пряката причина за седем вида рак, твърди нов анализ

Алкохолът е пряката причина за седем вида рак, твърди нов анализПоследна промяна: 09:20 на 23 юли, 104 коментара

Още

Какъв човек би оцелял и в най-тежката автомобилна катастрофа (видео)

Запознайте се с Греъм - "единственият човек, пригоден към условията по нашите пътища". Както ще забележите, той няма врат, който да може да се счупи, нито издадени нос и уши, които да се наранят при силен удар.

В пет болници започва да работи системата за пръстова идентификация, на 1 октомври - и навсякъде другаде

Пробният период е до 25 юли и следващата стъпка от внедряването на системата е въвеждането й в още 20 болници в страната. До дни здравната каса ще започне работа и по това след решение на Надзорния съвет, а до края на септември болниците вече трябва да имат пълна готовност.

Още новини от Здраве
 • 08:30 23 юли, 16
 • Алкохолът е пряката причина за седем вида рак, твърди нов анализ

  Алкохолът е пряката причина за седем вида рак, твърди нов анализ

  Дневник, 10602 прочитания, 104 коментара

  Заключенията на учените, провели метаанализа, са, че алкохолът не е само връзка между онкологичните случаи в статистиката от последните 10 години, но на него трябва да се гледа като на един от основните фактори за мутирането на клетките. Закономерно, най-голям риск има при най-редовните консуматори на алкохол, но негативни ефекти се наблюдават и при хората, които пият по-малко или умерено.

 • 08:16 19 юли, 16
 • Дула за кураж

  Дула за кураж

  Веселина Фотева, 2919 прочитания, 19 коментара

  "Тя беше подготвила шалове, ароматерапия и алтернативни методи за облекчаване на болката, но на мен ми стигаше, че беше до мен, че не съм сама, че има кой да държи ръката ми и да подкрепя гърба ми по време на най-интензивните контракции, че има кой да ми подаде вода. Така се бях вглъбила в себе си и се бях концентрирала върху това, което се случва с мен, че ми беше все тая какво е болничното осветление например. Дулата беше връзката ми с външния свят".

 • 08:37 17 юли, 16
 • Опасна ли е диетата на веганите за бебетата

  Опасна ли е диетата на веганите за бебетата

  Дневник, 9528 прочитания, 95 коментара

  Новината от тази седмица, че италианско бебе е било отнето от родителите му и заведено в болница заради недохранване от строгия вегански режим, с който го отглеждали, предизвика гнева на привържениците на месото не само във форума на "Дневник", но и в световен мащаб. Но специалистите не отричат веганството като начин да се отглежда бебе, само действията на неподготвените родители.

 • 07:31 17 юли, 16
 • Развитите страни отчитат необясним спад на смъртността от някои от най-тежките болести

  Развитите страни отчитат необясним спад на смъртността от някои от най-тежките болести

  Дневник, 9092 прочитания, 82 коментара

  Нов анализ на здравната статистика от 80-те насам за САЩ и Западна Европа показва убедителен спад на диагнозите в три групи болести, който се отличава от тенденциите в другите онкологични, вътрешни или невродегенеративни заболявания. Статистиката за рака на дебелото черво в Щатите най-добре доказва наличието на "медицинска мистерия".

 • 12:43 13 юли, 16
 • Детският хирург проф. Огнян Бранков е предложен за орден "Стара планина"

  Детският хирург проф. Огнян Бранков е предложен за орден "Стара планина"

  Дневник, 10935 прочитания, 5 коментара

  Проф. Бранков разработва научно и практически въпроси на диагностиката и лечението на някои заболявания на хранопровода, негов е приносът за създаването на единна схема за комплексното лечение на химическите изгаряния в тази област и късните последствия от тях, припомня пресслужбата на правителството.