Анализи

Българското самоунижение

Българското самоунижение

Басните за "добрата Русия" не вървят самостоятелно, а в комплект с омразата към "лошата Европа", която "винаги ни е тъпкала, залъгвала и мразела", помагала на "вековните ни врагове" и пречела на Русия "да ни освободи".


/ Анализи 160

Коментари на часа

Алпинистът Боян Петров предлага проект за компромисно решение на казуса "Пирин"

/ Зелен 89
falkoneti falkoneti / Неутрално
Наглостта на управляващите в този казус е потресаваща. Те не заслужават никакви отстъпки. Обиждаха, хулеха, насъскваха зависимите от тях медии по инакомислещите граждани. Очерняха ги не само в последноте месеци, но в последните 10 години. Всички видяхме поразиите нанесени повсеместно на природата ни. И вместо смирение и извинение (например за Калиакра) същите хора, които разполагат с всиччки лостове на властта, обвиняват зелените хора за това, че не предптвратили сечи не знам си къде. Пирин не е един лифт! Това е символ на безскруполността, наглпстта и слагачествпто на политическата върхушка. Маскирано като загриженост за „поминъка” желание да се обслужи един частен интерес по долен лобистки начин. Никакви отстъпки за мафията. Пълно спазване на закона и европейските директиви. Никакви сечи, строежи на ски писти и друга инфраструктура ако все пак се докаже, че втори лифт е необходим и същия няма да увреди природата в дългосрочен план. Международна комисия за оценка на въздействието да се направи. Утре 10 000 да се съберем трябва!
(Виж повече >)

Македонският президент отказа да подпише Закона за езиците

/ Свят 6
kykyyy kykyyy / Неутрално
[quote#2:"blondofil"]Какво толкова някакъв си албански, учи се за 6 месеца. Не е като българския дето няма научаване цял живот от македонците, щото е коренно различен от македонския.[/quote] Ами тъй де! Пък и милите албанци не са гнусни фашистки окупатори. Кво искат повече?
(Виж повече >)