СИК транзит глория мунди

Комисията, назначена от Столичния общински съвет по случая "Тошко Добрев и компания", най-сетне обяви, че до болка нашумялото апортиране на общински парцели в смесени дружества е законно, но не защитава интересите на града. Въпреки витиеватия стил, в който са представени резултатите от проверката, заключението на комисията, а и множеството факти, станали вече публично достояние, са достатъчно основание председателят на СОС Владимир Кисьов да поиска разваляне на сделките. Той обаче не останал доволен от "оскъдния доклад" и, оказа се, очаквал по-подробен анализ до 17 часа в понеделник. В него, надявал се Кисьов, "освен изводи" било желателно "да има и конкретни предложения и мерки". Чака се следователно някой друг "да предложи мярката" и ако му стиска, да поеме отговорността. Ама къде е този балама, който ще се изправи срещу "внучетата", енергично спретнали със съветниците от БСП поредната коалиция по интереси? Кой в прав текст ще се осмели да каже, че става дума за безсрамна измама, ако ще и да е направена по всички параграфи, параграфчета, алинеи и алинейки на закони и закончета?

Прав се оказа Дилов-син: няма дясно и ляво сирене, има само "икономически коалиции". СИК транзит глория мунди...


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK