Добре е, но няма да стане

Предложението на пенсионните фондове вноските за допълнителна пенсия също да бъдат освободени от данък е от идеите, за които и авторите им знаят, че няма да минат. Не случайно и ръководството на самата асоциация си призна, че изобщо не очаква призивът им да бъде чут, а просто действа на принципа "поискай всичко, за да ти дадат поне малко". Всъщност интересното в случая е защо на всички браншови, професионални и политически организации им хрумва да предлагат всевъзможни данъчни отстъпки само в края на годината, когато започне обсъждането на вече подготвения бюджет. Единият възможен отговор е, че само тогава между управляващите и бизнеса има чуваемост, а през останалото време двете страни просто нямат нужда един от друг. Ако този вариант е верен, жалко и за бизнеса, и за управляващите. По-вероятно обаче и двете страни просто действат "по български" - изчакват да дойде последният момент, за да се сетят, че някъде има проблем и той трябва да бъде решен. И този синдром е хроничен - явява се не само в края на всяка година около данъците, но и при всичко, което е обвързано с някакъв срок.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK