Лозунги

"Демократи за силна България" изневиделица обявиха, че ще сезират прокуратурата заради продажбата на държавния пакет в БТК срещу компенсаторки. ДСБ били възмутени, че 35 на сто от акциите на телекома се продадоха за няколко часа на фондовата борса за 320 млн. евро, от което следвало, че останалите 65 на сто, чиято продажба се проточи с години, били харизани на "Вива Венчърс" твърде евтино. Повече от очевидно е, че тази аритметика е предназначена за хора, които нямат представа от причинно-следствени връзки. Трийсет и петте процента акции онзи ден се продадоха толкова скъпо именно защото в телекома вече е влязъл инвеститор, на когото купувачите на борсата са повярвали, че знае и може да го управлява. Тоест: защото големият дял от БТК е вече продаден. А нали ДСБ би трябвало да е особено заинтересована от успешното оползотворяване на компенсаторките и нали тъкмо това се случи за пръв път миналия четвъртък при продажбата на остатъчния дял на БТК?!

Заканата с прокуратурата също буди удивление не дори от гледна точка на личните премеждия на Иван Костов, а на вече заявеното отношение на партията му към начина, по който обвинението изпълнява задълженията си. За какво изобщо тогава става дума?

Според един виц двама се срещат и единият пита другия какво хвърля. "Политически лозунги." "Как така лозунги, защо тогава листчетата са празни?!" "Ами какво да пиша, то всичко е ясно." Та така и с ДСБ...


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK