Собствените чорапи миришат приятно

Старо правило е, че собствените чорапи миришат приятно.


Осмелилите се да го оспорват обикновено са странични наблюдатели, които завиждат на щастливите чорапопритежатели.


Акосе вярва на медиите, хора, определени като... (цитирам) "най-успелитебългари от всички сфери на обществения живот у нас”, са оставили поедно любимо свое чорапче, подпряно до стената на новоцвъцнатия насредЦУМ музей, обявен като Музей на любовта.
За хората, които свиват дамско бельо или нещо друго от простора, си има строго определено медицинско определение.


Но у нас медицината се развива!


Хората,които даряват публично белезниците си на някой музей, вече се наричат“национален елит”. В това да се ползват белезници и други помощнисредства от време на време няма, разбира се, нищо лошо - всеки имаправо да обича и да бъде обичан!


Кметът Борисов например е подарилкимоното си. С какви ли спомени е свързано - никой не казва, да сенадяваме, че ще назначат екскурзоводка, която да разказва пикантниподробности от историята на реликвата.


Генерал Бонев пък се е лишилот любимия си кон. Не от целия, донесъл е копие, мостра без търговскастойност, но все пак - любимо същество!


И за това си има определение, но нейсе.


Опашкатана успели във всяко отношение и доволни от себе си хора, преценяващи,че мястото на всяко тяхно парцалче е в музея, продължава с телевизионнаводеща, понесла сватбената си рокля, медиен експерт с папийонка, койтообаче кой знае защо връчва за съхранение стара шапка, и приятелка навлюбения в коня си генерал, която предлага на вниманието ни сърце отглина, за което се твърди, че ако остарее още малко, ще стане хептенисторическо, стига археолозите да го признаят.


Както и да гопогледнем - странни са неясните обекти на желания, които най-успелитебългари от всички сфери предлагат на непросветеното ни внимание.


Къмнай-странно съоръжение е адресирал чувствата си, разбира се,вълнуващият женските и полицейските сърца министър Петков. Той напирада влезе в историята не с пухкаво розово зайче, не понесъл рамка смидички, не и с писмо, накапано с горчиви сълзи, а по мъжки: със съвсемистински патлак!


Един извратен ум веднага би започнал да си задававъпроса какво прави в потайни доби господин министърът със законнопритежаваното оръжие, но ние не сме такива хора - само ще го поздравимза избора, оръжието си го бива!


Това, което липсва на експозицията,са наистина само чорапите, по които един истински успял в своята областбългарин - Стефан Софиянски, се измъкна от съблазненото и изоставено отнего столично кметство, но може би му миришат толкова хубаво, че неможе да се раздели с тях.


Да не бъдем нахални - трябва да се научим да уважаваме чувствата на хората!*Авторът е хуморист от вестник "Стършел"


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на pashturnak
    *****

    По-добре си подписвайте всички статии, та да знаем и при вас кой кой е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK