Манифактури за висшисти

Незаконните университети ще продължат да си действат

"Никой не ни е разкривал, че да ни закрива!" - така реагираха отИнститута за висша квалификация и образование (?!) на съобщението наминистъра на просветата, че 22 университета в страната са незаконни ище бъдат дадени на прокуратурата. И това е тъжната истина. От годининелегитимните университети заемат нишата на платеното висше образованиена принципа на безнаказаното самоуправство. И кандидати за тях винагище има, независимо дали дипломите, които издават, имат санкцията надържавата. Резултатът е, че желаещите да си платят получаватнекачествено образование, а държавните университети тънат в мизерия стака наречената държавна поръчка, за която всъщност се плаща, но впо-малки размери.


Най-странното е, че студентите сякаш въобще не сепритесняват, че учат в заведения, които не се признават по Закона зависшето образование. По телевизията се показаха хора, коитодемонстрираха пълна вяра на съответните "ректори". За това е виновноминистерството, което години наред не си направи труда да провери койкаква дейност извършва на образователния "терен". А там се навъдихавсякакви "играчи" и понеже никой не им прави проблеми, процъфтяха.Отвориха офиси - кой в общежитие, кой в друг университет, коетоочевидно заблуждава студентите им, че всичко е в реда на нещата.Резултатът е, че качеството на образованието продължава да спада, а всеповече браншове в икономиката се оплакват, че не им достига обученперсонал. Докато в същото време броят на висшистите на глава отнаселението се покачва, понеже "манифактурите" бълват. Пълен абсурд!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK