Социалният параграф 22

Инвалид съм първа група (с над 90% инвалидност) с чужда помощ без право да работя. Неподвижен съм. Вече години наред ми се създават проблеми от дирекция "Социално подпомагане" - Приморско, и не получавам помощ от тях. Не ми се доставя пенсията до дома ми, както е редно. Що се отнася до исканите от мен средства за ремонт на жилището ми, ми казват, че първо трябвало да извърша ремонта със свои средства, впоследствие да им предоставя фактурите от ремонтите и едва тогава можели да ми възстановят разходите. Но поради това, че нямам достатъчно доходи, за мен е невъзможно да намеря необходимите средства и да започна такъв ремонт. Така на практика не мога да се възползвам и от това си право.


Тази година беше обявено от министър Масларова, че инвалидите ще бъдат осигурени безвъзмездно с енергийни помощи. Но ми отказаха с мотива, че доходите на семейството ми надвишавали максимума от 102 лв. на човек. За сведение, доходите на семейството ми на човек възлизат на около 80 лв.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK