Колкото повече

Вицепремиерът Емел Етем иска да стане съпредседател на оръжейната комисия

Политолози казваха, че с власт и произтичащите от нея възможности можело да се преяде. Ако преяждането в гастроентерологичния смисъл е дискомфортно и дори болезнено състояние на човека, то по смисъла на политолозите нещата очевидно не стоят така. Дискомфортът очевидно не е усещане на преялите с власт, след като се видя как една партия от тройната коалиция - ДПС, завзема все по-широки властови полета, но апетитът за повече не спира, та отправя поглед и към контрола над търговията с оръжие чрез заемане на съпредседателския пост от вицепремиера Емел Етем .


Разбира се, за всяка претенция могат да се намерят основания, които да звучат благородно и убедително. В случая драстичното увеличаване на представителството на министерството на г-жа Етем в комисията за контрол над търговията с оръжие просто произтича от разширения кръг на нейните "ресори", към които вече се числи и Държавният резерв. Присъединяването не само на вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии към комисията, но и на един неин заместник (!), а и на шефа на Държавния резерв, който е под неин надзор - това е вече решаваща власт в комисията. С каква цел ли? Същата, с която бяха "присъединени" Държавният резерв, действията на противопожарната охрана при определени случаи, опитът да се изземе от БЧК разпореждането с някои помощи... Надали има съмнение, че каквото поиска г-жа Етем, става. В името на коалиционното единство.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK