Ако импресионистите бяха социалисти

Ако импресионистите бяха социалисти

© Иван КутузовЯнуари 2008
Мили Тео,
Вече няколко дни се излягам пред камината и пия шампанско по случай първата ни годишнина в ЕС. В стаята е уютно, но казват, че навън били натрупали преспи, а на Петолъчката стояли блокирани над 200 автомобила. Тъжно наистина… От друга страна, обстановката е нормална за зимни условия.


Така казва и Веселин Георгиев - шефът на пътния фонд, покрай когото все се сещам за шедьовъра си "Селски път с кипариси". В работите на природата не бива да се месим, нали? Ето защо оставихме чистенето на снега за пролетта, а аз реших да си доизкарам ваканцията в Ница. Ако времето позволява, ще покарам ски с Франко Фратини. Ако не, ще се върна за началото на Годината на Русия в България, за да се увенчая с един Голям шлем!


Твой любящ брат Винсент
П.С.: Не забравяй да ми пратиш пари!


Февруари 2008
Тео,
Нужно ли е да ти казвам, че настроението ми е като в картината "Събирач на сено в дъждовен ден"? Толкова ми стана болно, когато отвори въпрос за парите! Какво значи, че няма да ми дадеш, щото имам много да вземам? Тия двусмислици са ми крайно неприятни, доколкото за пръв път реформите вървят успешно, с подновен административен капацитет.


В тази връзка държа да ти дам един пример за братска любов. Помниш ли Веселин Георгиев, за когото ти писах? Той се е погрижил и за двамата си братя! И не само това. Под негово ръководство пътният фонд никога не е работил по-добре!


Винсент


П.С.: Отивам на лов за вълци, така че изпрати парите най-късно до края на месеца.


Март 2008
Хмм, Тео…
Ужасно съм разочарован! Считам заплахата да си вземеш парите обратно за груба намеса и грешен политически извод! Още повече че човекът, който ми донесе посланието ти, не изглеждаше дружелюбен като господина, който ми позира за "Пощальонът Рулен". Разбира се, аз ще анализирам какви допълнителни мерки да взема, за да продължа работата по подобряване на всички системи и механизми за контрол, отчетност, ефективност и прозрачност при усвояването на средствата.


Но и ти, ако обичаш, преразгледай отношението си! В противен случай ще те заподозра в съучастие на обединената опозиция!


В.


Април 2008
Драги Тео,
Въпреки че край Симитли не очушках нищо (иначе беше хубаво, също като в картината ми "Звездна нощ"), съм радостен да ти съобщя, че в системата на националната ни сигурност започнаха оздравителни процеси. Освен това симпатичният министър на вътрешните работи обеща да ме запознае с оперативно интересни лица, които са спомогнали за влизането ни в ЕС.


Те също, представи си, били братя. Само като ги видя на снимка, започвам да си тананикам онова чудесно двустишие от "Ода на радостта": "Братя стават всички люде/ щом разпериш ти крило."Брат ти


П.С.: Какво става с парите?


Май 2008
Скъпи Тео,
Реших да внеса в живота си дълбоки и радикални промени под формата на леви завои и социални вектори. Ще го направя, защото се ядосах от несправедливата забележка на някакви еврокритици, че "драсканиците на импресионистите са скица, правена от маймуна, която толкова прилича на картина, колкото е музика ходенето на котка по клавиатурата на пиано".


Както каза един приятел (не съм сигурен Едуар Мане или Клод Моне): "Нека покажем, че правим опит да получим политически катарзис от гледна точка на съпреживяването на общата отговорност и на общата воля да си довършим мандата." Новото ни кредо, Тео, е "Координация, контрол, комуникация".


Твой Винсент


П.С. За модел на "Арлезианката" избрах една смела жена, казва се Меглена Плугчиева. Вярвам, че това ще те накара да размислиш и няма да ми замразиш финансирането!


Юни 2008
Тео,
Какво реши за парите? Напрегнато ми е точно като в "Житна нива под бурно небе" и "Житна нива с гарвани". Докато мислиш, нали, за парите, кажи кое ще ти хареса повече - да организирам един дебат за промяна на избирателната система или да провокирам една дискусия за организираната престъпност и корупцията? Само не забравяй, нали, за парите…


Винсент


Юли 2008
Мили Тео,
София се тресе от взривовете в Чепинци (те са тежко наследство от управлението на Костов), поради което скоро възнамерявам да отида на море, за да играя голф. Настройвам се за този чудесен момент, като съзерцавам "Лодки от Сен Мер".


Искам да си дам почивка след злостните нападки на онзи Франц-Херман Брюнер от ОЛАФ, който ме наклепа, че съм имал вземане-даване с школата "Николов-Стойков". Господи, каква глупост! Аз и някакви експресионисти…


Брат ти


П.С. Заплахата да ми спреш половин милиард евро показва твоята слабост. Време е да ми се извиниш и да поискаш прошка за своеволията си!


Август 2008
Тео,
Това, че си ми спрял парите, не означава, че ще се хвърля на вълците. За да ти покажа, че съм респектиран от партньорския стил на диалога ни, те каня на Бузлуджа.


Приготвил съм ти фланелка с надпис "Сталин - наш рулевой". Ще се почувстваш като в лозето на Габровски, макар че работното заглавие на бъдещата ми творба е "Червено лозе близо до Арл".


Винсент


П.С. Впрочем решението ти да ми блокираш парите показва, че аз изцяло покривам твоите стандарти и изисквания.


Септември 2008
Драги мой Тео,
Напъните на опозицията да бойкотира дейността ми все повече приличат на посредствена рисунка от Матис или Сезан. Опозицията, представи си, щяла да организира подписка срещу моя стил на работа, което ме развесели също толкова, колкото и протестите на животновъдите в разгара на летния сезон.


Слава богу, аз още съм на морето и се гмуркам там, където не се чува крясъкът на никаква опозиция. Компания ми правят прекрасните другари Петър Димитров и Емилия Масларова. Това ме вдъхновява да нарисувам нов шедьовър - "Селяни ядат картофи".


Твой Винсент


П.С.: Случи ми се и една неприятност - висях на лифт в продължение на 40 минути. Тогава реших да нарисувам и едни "Слънчогледи". За целта ще ми трябват пари, така че е време да ми ги отблокираш.


Октомври 2008
Скъпи Тео,
Всички около мен страдат от параноя. Мислят, че ги подслушват. Споделих това с д-р Гаше от онази твоя клиника, а той панически си изключи телефона. Апропо, опозицията пак започна да ме дразни.


Направила някаква модернистична инсталация - прозрачна урна с подписка срещу импресионизма. Толкова ме хвана яд, че свих урната и си я сложих в градината. После реших да призова един художествен критик на публичен дебат. Това според д-р Гаше се дължало на диагнозата ми - епилепсия на темпоралния дял.


Вечно твой Винсент


П.С.: Имам един излишък в дебитната карта, който смятам да изхарча за малко развлечения. Но чакам от теб да отвориш най-сетне кранчето!


Ноември 2008
Мили мой Тео,
Написах и книга! При това само за пет дни! Казва се "Защото сме импресионисти". Нарисувал съм на корицата Леонардо да Винчи, Микеланджело, Фра Анжелико, Ботичели, Тициан.


Аз съм най-отпред! На автопортрета съм с отрязано ухо, за да има място и за Йеронимус Босх. Някои се заядоха, че посочените не са импресионисти. Имам чувството, че само извънземна форма на разум може да схване какво съм имал предвид…


Твой Винсент


П.С.: Да ти се похваля: на конгреса на импресионистите бях преизбран за председател. Но за да съм напълно щастлив, ми изпрати парите! Давам си сметка, че си във финансова криза, но аз знам как да се възползвам от предизвикателствата, които една финансова криза предоставя.


Декември 2008
Тео,
Решението ти да ми отнемеш окончателно 220 млн. евро е неочаквано и несправедливо! Категорично съм разочарован. Ти ми пишеш: "Настоявам само за това, което предварително се бяхме споразумели да правиш. Важното е да извлечеш правилните изводи. Трябва да обясниш защо се случи това и какво ще направиш, за да не се случва пак." Какво значи това, мускули ли ми надуваш?! Тео, нека се видим на четири очи, да поговорим, за да не се създават настроения срещу теб в средите на импресионистите!
Винсент


П.С. Смятам да си изкарам една хубава ваканция, нищо че си разправял колко ти било омръзнало от мене. На улицата някакви хора и трактори нещо пушат, но аз ще се измъкна през задния изход. До скоро, Тео, и не забравяй за парите!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (177)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 649 Весело

  много добре написано

 2. 2 Профил на :)
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Фен.
  *****
  Неутрално

  Какъв жанр е това,по дяволите!И коя е тази Любослава? Поредната,дето иска да мине за умна...

 4. 4 Профил на mun4o
  *****
  Неутрално

  Тео,преминах в нов период!Дапеч в миналото останаха "Палтизани обират мандра"и"Селяни се заселват в града"!Сега довършвам "Магистрала"Тракия","220 млн.евро"и"Тука има,тука нема".Скоро мисля да довърша докрай и България! ПП-забравил съм едни кавички,но нищо.Или не съм...

 5. 5 Профил на Славолюб
  *****
  Неутрално

  Тео, големият не е за изпускане, ама не е на правилното място, ох...

 6. 6 Профил на Годо
  *****
  Неутрално

  БЕЗ КОМЕНТАР

  Иван Костов в интервю с Мариана Литова, публикувано във в.”24 часа” на 24.12.2008 г. прави следното самопризнание:
  “Когато Европейският съюз се изправи срещу българското правителство, ние застанахме на тяхна страна /.../ Защото те имаха колбания дали да наложат санкцията със спрените средства /.../ Ние им казахме, че хората ще приветстват подобна мярка.”


 7. 7 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3300 Неутрално

  “Когато Европейският съюз се изправи срещу българското правителство, ние застанахме на тяхна страна /.../ Защото те имаха колбания дали да наложат санкцията със спрените средства /.../ Ние им казахме, че хората ще приветстват подобна мярка.”

  Хора, вие би трябвало да приветствате тази мярка защото тя показа на всички, че в ЕС има закони и номерата на ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ не минават. Шикалкавенето, краденето, шуробаджанашината, мързела, натягачеството, връзкарството все черти на социалиста/комунист не минават пред Европа.

  Хора мислете как се харчат вашите данъци. Вашата държава е сочената с пръст като "НАЙ- КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА ОТ ЕС!".

  Това правителство е срам за България. Българите живеещи в чужбина се срамуват от произхода си четейки вестниците. Ние сме на път да станем "провалена държава" ако допуснем тези хлебарки отново на власт. Почти станахме "провалена държава" при Луканов и Виденов. Сега нещата са на път да се потретят.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 8. 8 Профил на ned
  *****
  Неутрално

  Браво Любослава, оригинална импресия!
  Страхувам се, обаче, че раздялата с ухото няма да е достатъчна. Според д-р Гаше, гангрената се е разпространила и под комсомолската фуражка. Любимата фуражка, толкова години ме пази от уроки! Дайте ми още време да довърша шедьовъра "Арлезийско блато с алигатори" и, по-после, да идват танкистите...

 9. 9 Профил на `qq
  *****
  Неутрално

  много интелигентно журналистическо решение,но дали тези за които е написан материала, ще се усетят или ще погледнат пак високомерно на мнението на всички без тях !

 10. 10 Профил на информист
  *****
  Неутрално

  Българите живеещи в чужбина се срамуват от произхода си четейки вестниците. Българите живеещи в България се срамуват и без да четат вестниците. От българите живеещи в чужбина, също.

 11. 11 Профил на Пенсионер от БСП
  *****
  Неутрално

  Простацир не смейте да критикувате нашият Сергей

 12. 12 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3300 Весело

  http://rogaikopita.blogspot.com/

  Коледна приказка

  Архар с разпятие на челото се явил на Зорка Първанова в Коледната нощ. Потресена, Зорка пуснала рогата на овена в ebay и ще дари парите за Българската Коледа.

  След като изпратила гостите, първата дама на републиката задрямала пред камината, украсена с рогата на убития от съпруга и в Узбекистан див овен от защитен вид. В този момент тя била споходена от видение подобно на Свети Хуберт, комуто Христос се явил между рогата на елен в арденския лес по време на лов.

  "Хуберт, Хуберт", казал Христос, стърчейки разпнат между рогата на елена - "Докога ще преследваш дивите животни из горите и ще се забавляваш в суетата на този свят?"

  Христос от главата на архара се изразил на руски, споделиха за "Рога и Копита" доверени хора от прислугата, които свестили Зорка след преживяването. "Вземи рогата и ги продай, а с парите спаси дете" - гласяло посланието, произнесено с дълбок шаляпински бас.

  Потресът на Зорка бил още по-силен отколкото този на Свети Хуберт, тъй като тя никога не била чувала или чела за тази легенда, увековечена в каменни скулптури на елени с разпятия на челото в предренесансова Европа.

  Зорка едва дочакала сутринта, за да извика компютърния специалист на президентството. В момента рогата на архара са обявени за продан в ebay с начална миза от 50000 евро.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 13. 13 Профил на Ant Z
  *****
  Неутрално

  Мда, и аз мисля, че Сер Гей ван Гог е на някаква мистична дрога. Хората го плюят постоянно, той все усмихнат. Молодец!

 14. 14 Профил на Боби Колев
  *****
  Неутрално

  Тези, за които е написано това са хората, обикновените хора.

  Комунистите никога няма да сдадат постовете си заради някакви си морални принципи.

 15. 15 Профил на brilliant
  *****
  Весело

  Това е най-смешния и най-талантливо написания материал във вестника от доста време. Признавам, че съм пристрастен, понеже Ван Гог е мой любим художник. Разбрахте ли тънкия намек с двамата дилетант-зографи "Едуар Маане" и "Клод Мони II"?

  .........................................................

  http://archiman.livejournal.com/

 16. 16 Профил на Tojaga
  *****
  Неутрално

  Много се смях! Прекрасно написано!
  Да е жива и здрава авторката!

 17. 17 Профил на Дрън
  *****
  Неутрално

  Тези са. И не могат да се отлепят от голЕмата тема

  "Ако импресионистите бяха социалисти"

 18. 18 Профил на Почитател
  *****
  Неутрално

  Отлично написано!Жалко,че главните герои посмъртно няма да го разберат!Липсва им нещо между ушите!

 19. 19 Профил на Major Major
  *****
  Неутрално

  Драги Тео, Няма ли най-сетне животът да се отнася както трябва с мене? Отчаянието ме съсипва! Главата ми се пръска! Госпожа Сол Швимер предявява срещу мен иск, защото съм и направил моста така, както го чувствувам, а не както подхожда на нелепата и уста! Не мога да работя по поръчка като най-обикновен занаятчия! Реших мостът й да бъде внушителен и сводест, с необуздани и възпламеняващи зъби, щръкнали във всички посоки като огнени пламъци!
  А тя се разстройва, защото мостът не се помествал в устата и! Глупава еснафка, идва ми направо да я смажа! Опитах се да натикам моста насила, но той стърчи като блеснал полилей. Независимо от всичко, аз го намирам за прекрасен. Твърди, че не можела да дъвче! Какво ме интересува дали може да дъвче!

 20. 20 Профил на обикновен
  *****
  Неутрално

  До № 3 и други подобни.
  В България честните и интелигентни пишещи журналисти не са повече от пръстите на едната ръка.
  Любослава Русева е сред тях

 21. 21 Профил на I Van
  I Van
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Браво! Изключително свежо и интелигентно.

  I Van
 22. 22 Профил на бай хуй
  *****
  Неутрално
 23. 23 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Правителство се избира за да ти е добре, а не за да се срамуваш или гордееш. Всеки плаче, но никой не казва: аз си искам заплатата от времето на Костов. Защото сега му е 4 пъти по-висока. И си я получава въпреки, че се срамува.

  Аз съм бил доста в чужбина и съм се гордял, че съм българин. Срамувал съм се от другите българи в чужбина.

  Санкции има за България и Румъния, но България и Румъния увеличиха селскостопанското си производство с по 25%, а страната на Тео, основен консуматор на субсидии го намали с 6,5%.

  България има държавен дълг от 2,7 млрд.Е/при Костов 10,1 млрд./ и 13 млрд. Е резерви, а отличничките полувават десетки милиарди са да затрепят отличните в усвояването на средства, но рухващи реално икономики.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 24. 24 Профил на Борис
  *****
  Неутрално

  Може би измествам темата, но Винсънт не е ли пост-импресионист?

 25. 25 Профил на sas
  *****
  Неутрално

  До №3 - просто бозавата ти комунистическа тиква не е дозряла за тоя жанр! И защо по дяволите се пърчиш на форума на Дневник, а не ходиш да се изокаш някъде другаде?

 26. 26 Профил на един
  *****
  Неутрално

  Ако някой харесва перото на Любослава Русева, може да я чете във всеки брой на вестник,, Гласове,,/ излиза в петък./ За мен е един интелигентен вестник , ,, Дневник,, също.

 27. 27 Профил на стронций
  *****
  Гневно

  Др. Иванов, Вий сте ИДИОТ! Дори не сте и Сергей...

 28. 28 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Чета статиите на Л. Русева в ,, Гласове,, и мисля , че е сред най- талантливите журналисти в България.

 29. 29 Профил на JJJ
  *****
  Весело

  Дайте дружно да намерим (с помощта на модераторите на в. Дневник) едно направление за др. Иванов за някоя добра клиника за ментално увредени хора Призовавам всички вас за съдействие

 30. 30 Профил на до Фен
  *****
  Неутрално

  Номер 3 , чети вестник,, Гласове,, и така по- малко ще демонстрираш невежеството си.

 31. 31 Профил на Ant Z
  *****
  Неутрално

  Другарю Иванов, разкритията за корупция ме карат да мисля, че е могло да сме на нивото на Полша или Унгария вече, и не само по болести да сме на първите места. По-добре сме, но можеше много по-добре.

 32. 32 Профил на Пешо
  *****
  Неутрално

  Съгласен съм с номер 29 - дайте да осигурим едно направление за др. Иванов. Ако случайно направленията са свършили в края на месеца(и на мандата), ще му платим прегледа. Може и Масларова да му помогне...

 33. 33 Профил на Adrian
  *****
  Неутрално
 34. 34 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  При направление ще ви приберат вас, защото това което съм написал са факти.
  И защото става въпрос за 220 млн., обръщам внимание на журналистката, че точно 220 млн. долара станаха съдебните претенции на Гад Зееви към България, като същият вече е спечелил 20 млн. долара във връзка с Балкан, който закупи за 147 хил. долара. От едно драгалевско цигане, поне по боя, подвизаващо из политическото пространство като лидер на ДСБ.
  Та можем да коментираме и тази сума.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 35. 35 Профил на Do major Major po doly
  *****
  Неутрално

  Майор,
  Добре е да се каже че твоят пост е цитат от Уди Алан

 36. 36 Профил на г-н Димитров
  *****
  Неутрално

  Другарю Иванов, както винаги сте абсолютно прав! Всъщност странно как допускаме такива корумпирани държави като Германия, които само вземат от вноските на България (около хиляда трилиона рубли, пардон евро), да ни дават акъл. Или споменатата от Вас Холандия, която е 354 пъти по-слабо развита от България. Разбира се, имам предвид България при Виденов и Станишев, а не при онзи омразен Костов, който пропиля богатствата, оставени от големия педал, пардон великан Виденов. Изобщо, докога ще търпим да храним целия свят??? Добре че е Матушката да ни напътства и да ни помага.

 37. 37 Профил на адмирации
  *****
  Неутрално

  Браво за интелигентния хумор и прекрасния стил!

 38. 38 Профил на Майнъдрбайндър
  *****
  Неутрално

  Постановявам: др. Иванов сутрин, обед и вечер да чете в. Гласове и Любослава, докато в черваната му кратуна настъпи известна яснота! Защото са цоциалисти!

 39. 39 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3300 Неутрално

  Другарю Иванов, вие да не сте от групичката с розови очила около Станишев. Чудно ми е как си вярвате.

  По времето на Костов за България се пишеше или добро или нищо по западната преса. Сега за България се пише или лошо или нищо. Изключвам платените статии на сегашното правителство, които са си чисто и просто прахосване на народна пара, а не оправяне на имиджа.

  Голямо ви е постижението да сравнявате България от 1997 година след фалита при Виденов с България от 2008 година.

  Аз мога да ви кажа, че най- много желаещи да емигрират има от България, Турция, Украйна и Русия. Чешки и Унгарски емигранти почти няма, а поляците се завръщат. Ей от това можете да си направите извода колко е цъфнало и вързало положението под "мъдрото" ръководство на Станишев, Първанов, Доган, Р.П, Р.Овч. и знайните и незнайни червени л..на.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 40. 40 Профил на Майлоу
  *****
  Неутрално

  Социалистите мислеха др. Иванов за педераст, а педерастите мислеха др. Иванов за социалист. Всички те бяха прави, но импресионистите не мислеха нищо. Нямаше върху какво!

 41. 41 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Аз вярвам на статистиката.
  Не съм чул напоследък някой да иска да емигрира. Поляците които спят като животни по 30 човека в 3 стаи и една тоалетна се връщат, защото повече не могат да деянат така.
  Честната и некорумпирана Германия прие съдебно постановление, съгласно което ефективни присъди се дават само за суми от над 1 млн. евро за неплатени данъци. Това стана след като гръмнаха хиляди фирми крили данъци заедно с политици, данъчни и полицаи.
  При Костов се живееше толкова добре, че сега му пожелавам да мине 4%.
  Само за последните няколко месеца Унгария натрупа 26 млрд. долара дълг + старият от много повече. При 4 млрд. на България. За по измислените държави не говоря.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 42. 42 Профил на Четвърти Километър
  *****
  Неутрално

  Другарю Иванов, за Рассия скажите... Скажите за Товаришча Путина....

  Ние сме на всеки километър.... Особенно на четвъртия.....

 43. 43 Профил на mojito_boy do #19
  *****
  Неутрално

  Благодарение на теб изпращам старата година със смях!
  А статията ... е чудесна
  Весело посрещане на 2009-та!

 44. 44 Профил на г-н Димитров
  *****
  Неутрално

  Другарю Иванов, отново сте абсолютно прав! Не само че никой не иска да емигрира, ами и тълпите англичани, германци, шведи и холандци, тръгнали да имигрират в България главоломно расте! Ние, разбира се, трябва да пускаме само руски мафиоти, пардон, братушки. Те, заедно с българските бизнесмени ще покажат на гадните корумпирани германци как се плащат данъци в името на свидната им татковина (за братушките - чичовина). Айде да видим как простия немец ще изкара декларация 50 хил, ще придобие имоти за 2 млн, ще пребие трима и ще стане данъкоплатец на годината и ще получи медал "Комунистически педал, пардон, Червено знаме"! Такова нещо немец не може да направи, щот са прости, затова.

 45. 45 Профил на ...
  *****
  Неутрално
 46. 46 Профил на wroth
  *****
  Неутрално

  Иванов,ти сигурно си мислиш,че си правя майтап,като ти обещавам ,че ще публикувам адресът ти?Готов ли си да поемеш този риск?Това е последно предупреждение-след това очаквай гости!

 47. 47 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3300 Неутрално

  Трябва да разберете другаря Иванов. Той явно е завеждал "Отдела за Информация" по времето на бай Тошо. Нали според Оруел този отдел би трябвало да се нарича "Отдел по Дезинформация".

  Не знам дали другаря Иванов дори си е направил труда да прочете статията. Може би само коментарите. И веднага се задейства стария партиен рефлекс- омразния Костов.

  Все пак трябва да отдадете заслуженото на кадри като другаря Иванов. За една вечер не можеш да станеш от комунист демократ.... Старите рефлекси, научени в АОНСУ се запазват.....

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 48. 48 Профил на БС2003
  *****
  Весело

  Смешничко, а и човеколюбиво, защото ще поразвесели опозиционните партии, които в голямата си част нямат чак на какво да се радват.Нека се посмеят като през празници.ЧНГ!

 49. 49 Профил на Adrian
  *****
  Неутрално

  Освен в заглавието никъде не се споменава за социализъм. Защо другарите са толкова активни?

 50. 50 Профил на Маджар
  *****
  Неутрално

  Др. Иванов, няма по-измислена дръжава от Р България, твоята майка!

 51. 51 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  wroth,
  Пикльо, публикувай го. Винаги очаквам посещения, животът ми е такъв. И съм спокоен, защото и сто енвуси и педали не могат да победят един мъж. Ако още веднъж прочета нещо такова ще те намеря, а тук съм доказвал, че мога да намеря който и да е за няколко часа.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 52. 52 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3300 Весело

  Другаря Иванов явно е от "честните" разузнавачи. Един съвременен Емил Боев. Борец от тихия фронт.....

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 53. 53 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Не можах са разбера кой е позирал АВТОРКАТА(Любослава Русева, [email protected]) за този неин имресионализЪм по-горе- СОЦИАЛИСТИ или КОМУНИСТИ!
  Абе другарко Любослава Русева, [email protected] ,от къде намерхте СОЦИАЛИСТИ за да ви позират? От Швеция или от Швейцария- или от някъде другаде???

  А и за масовките около тях от къде я намерихте тази ОПОЗИЦИЯ! ????
  90% от Народа я търси тази ОПОЗИЦИЯ и не може да намери нищо друго освен назначени от комунистите РЕЗЕРВНИ ВАРИАНТИ(герб атака сдс....и т.н.) Ами сте я намерили обрисували с импресионистичен замах! Сигурно сетивата са ви по-развити!

  Дрогарко Любослава Русева, [email protected], научете едно нещо от мен: Показвайте си произведенията на места където не могат да бъдат коментирани. Примерно в иглолистните "медии". Тука истината ще избие!

  П.С. Разбира се че комунистите Сергейчо и другарите му трябва да бъдат осмяни! Но от вашето творение лъха Юлиян Поповщина!
  "Юлиян Поповщина" е, когато уж плюеш комунистите, но в същото време искаш да ни пробуташ РЕЗЕРВНИЯ им ОТБОР( А, Дс–БКП винаги вади такъв, от ръкава си когато стане напечено, и винаги намира "импресионисти" с които да ни ги пробута тарикатски)

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 54. 54 Профил на Ологиж
  *****
  Неутрално

  СърШеф СтаниГей. Винс, не знам защо си обратен, ама ме кефиш. гей да гълта не се намира лесно. Пробвай те го, достъпен е. Мили мой Тео, сори брат, и на теб ти е в кръвта, и теб ще пипна. Латентен приятелю.

 55. 55 Профил на слава
  *****
  Неутрално

  Да живеят и пребъдат във вековете славните борци срещу фашизма,капитализма,монархията и комунизма!!!Оказа се ,че нацизъм и фашизъм у нас не е имало,Монархът служи на комунистите,а самите комунисти разрушиха техния комунизъм и отидоха обратно при капаитализма. Изводът какъв е-българските комунисти не са били никакви борци,а пълни лъжци и убийци,абе мизерници от класа.

 56. 56 Профил на Panasonic
  *****
  Неутрално

  Преди около година или малко повече, след един унищожителен коментар за Гоце, Дневник престана да публикува статии от Любослава Русева. Според един мой приятел, след тази статия, Дневник ѝ казали да понамали темпото и тя напуснала. Не знам колко е вярно, но не виждам нищо невероятно в тази история. Миналата седмица писах в един постинг, че уважавам Дневник, но ми липсват коментарите на Любослава Русева. И нещеш ли каква приятна изненада да видя Любослава Русева отново на страниците на Дневник. Разбира се далеч съм от мисълта, че моя постинг е причина за това.

  Едно пояснение за №3. Любослава Русева е едно изключително явление в българската журналистика. Нейните статии се характеризират с изключителна компетентност, елегантен сарказъм примесен с прямотата на рафиниран български хумор.
  Тя е национално богатство. Да ни е жива и здрава.

 57. 57 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Изискана проза , но за да я разберат тези, за които е предназначена трябва да имат поне три поколения култура зад гърба си .
  И не се ли пишеше ЙЕРОНИМУС БОШ?

 58. 58 Профил на Andrey Bachvarov
  *****
  Неутрално

  Много изискано настина, браво Любослава. Чакаме още подобни неща.

 59. 59 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Много добро!

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 60. 60 Профил на Рая
  *****
  Неутрално

  Ей брей тц тц .... това си можем и това си правим, критика. Като че ли с критика ще си решим проблемите. Но не би някой от вас многословни оплювчици да поеме отговорност за собствените си грешки и употреби на ситуацията. Много е лесно да плюеш, много е лесно да хулиш, много е актуално да манипулираш. Но със сигурност по-ефективно ще е да си размърдаме мозъчетата и да произвеждаме реален продукт. Горната статия е поредното отражение на търсената от масата гледна точка. Да викнем УРААА мацката е съчинила няколко реда, носещи наслада на тцъкащите и тръшкащите се.

 61. 61 Профил на към 60
  *****
  Неутрално

  Ако беше похвална статия мястото в рая щеше ли да е сигурно?

 62. 62 Профил на todor_kochev
  *****
  Весело

  Ниско е нивото на специализираните медицински услуги в България - др.иванов е пример за това!Впрочем,др.иванов,външния дълг при злодея г-н Иван Костов беше голям по причина на ВАШИТЕ другари,които наприва и правят всичко възможно да ликвидират България!

 63. 63 Профил на мда
  *****
  Неутрално

  за всичко е виновен лошият Иван Костов. Питали са го да дадем ли парите да ги откраднат?А той не та не...

 64. 64 Профил на сп
  *****
  Неутрално

  Чудесен материал.Поздравления за авторката.За съжаление не може да предизвика никакви нормални емоции в червените глави, освен неистова омраза и писъци.Но тя не го е написала за тях, а за всички нас, които утре ще гласуваме ПРОТИВ ТЯХ.

 65. 65 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Любослава Русева - елегантна както винаги! Това за опасността от Юлиян Поповщина е важно, макар и да не се отнася, според мен, точно до Л. Русева.

 66. 66 Профил на Brr
  *****
  Неутрално

  Статията и карикатурата са отлични!

 67. 67 Профил на Рая
  *****
  Неутрално

  Статията е писана за масата хора, които винаги гласуват против или изобщо не гласуват. Свободата на избор създава предпоставка за дебилизъм и екзотичен избор на управляващи. Коментарите тук, за пореден път потвърждават максимата, че хората си заслужават управляващите.

 68. 68 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Питали го Костов, той пък не, та не.

  Буров пишеше, че редовно като мине някой в опозиция, за да съсипе финансите на правителството, започвал да пуска доноси по всички чужди търговци, че тютюна, розовото масло и др. износни стоки са с ниско качество и цените им падали. Но като дойдел на власт същият отворко и искал по-високи цени му показвали неговите доноси за ниското качество и затова нашите стоки винаги били евтини.

  90% от висшите съдии са назначавани от СДС, даже не това е проблема, а че по никакъв начин не могат да се сменят. Та и при следващото правителство същите ще са налице. Както и едва ли някой ще уволни 50 хил. полицаи, за да назначи нови 50 хил. Да не говорим, че няма как да се подменят нашите селяни, които си надписаха 3 млн. декара земя и си получиха субсидиите, за което кой знае защо било виновно правителството. Имаше две стачки на земеделци с двама ръководители - мъж и жена, като и двамата трябваше да връщат десетки хиляди евро, които незаконно са получили, но и те бяха срещу правителството и първи приятели на опозицията.
  Всичките тези неща ще са и при следващато правителство без никакъв шанс да се оправят. Нито някой ще се опита. Просто ще краде като за последно и след това пак 2-3 мандата в опозиция.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 69. 69 Профил на bojohinkov
  bojohinkov
  Рейтинг: 8 Гневно

  А бе, "фен" №3! А бе, куха главо!
  Правилният въпрос не е "коя е тая Любослава", а кой си, глупако!!! По-добре, през новата година, престани да цвъкаш фъшкии във форумите...

 70. 70 Профил на Цветан Караилиев
  *****
  Весело

  поздравявам Ви за хубавата статия,изискана и на място.От сьрце ви желая всичко най-хубаво.Удоволствие бе за мен да я прочета

 71. 71 Профил на Анастасия Петрова
  Анастасия Петрова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Благодаря на всички за коментарите, включително критичните и подигравателните. Желая ви спокойно и радостно посрещане на 2009 година!

  П.С. До № 56. Още веднъж благодаря за отношението, но не е вярно, че в "Дневник" съм имала проблем заради текст за Първанов или какъвто и да било друг текст. Просто отидох да работя другаде. От началото на януари се връщам в "Дневник". До скоро!

  С уважение до всички: Любослава Русева

  Анастасия Петрова
 72. 72 Профил на Уди Алън
  *****
  Весело

  Явно тук другарите от форума не са чели прословутата книга на Уди Алън, издателство Култура, 1983г "Ако импресионистите бяха зъболекари" която беше преиздадена и през 2008г
  Нищо ново под слънцето, нали Любослава?

 73. 73 Профил на Mishlin
  *****
  Неутрално

  Великолепна е, както винаги!

 74. 74 Профил на atanas
  *****
  Весело

  С удоволствие чета статиите на Любослава Русева, с много интелигентен хумор и сарказъм понякога, но точно в целта. Поздравления с пожелания за здраве и през новата година да бъде с все така остро перо.

 75. 75 Профил на Асен Кънев
  *****
  Неутрално

  Отдавна не съм чел толкова добър текст в български вестник. Благодаря на Любослава Русева.

 76. 76 Профил на П.Бочаров
  *****
  Неутрално

  Ех, ако и журналистките бяха и умнокритични,а не просто примитивно плючвачки,щяха да открият и по-важни неща от любовта си към славата!А и чукундурите по форумите щяха да са по самокритични и критични!Да,ама не!

 77. 77 Профил на 456
  *****
  Неутрално

  Тоз плондир ни открадна 4 години.

  Никога повече серШеф станиГей.

  За тази цел не пускай баба си да гласува.

 78. 78 Профил на Т.Живков
  *****
  Неутрално

  До №76 нарекъл се П.Бочаров
  Ако си същия ниско наведен доносник-имитиращ оригиналност с простотия,простащина и ограниченост,си личи че не си се променил

 79. 79 Профил на 22
  *****
  Неутрално

  Харесвам Л. Русева, отвратен съм от днешна България, омотана в мрежите на чудовището, създадено и замислено още през 1989 г. Червено-азиатската пасмина затри и последните остатъци нормалност на тази територия и гордо може да обяви, че е оформила послушно и зомбирано българско
  стадо, готово да работи за яхтите, лимузините и дворците на "елита", който е пряк наследник на оня елит от Татово време. Псуваме до време, после емигрираме! Толкоз!

 80. 80 Профил на Wenn die Heifische Menschen waren
  *****
  Весело

  Поздравления-наистина е удоволствие да се чете този текст. За съжаление, малко хора са разбрали, че препратките към други автори не са плагиатстване, а едно много умело тъжно-закачливо намигване към читателя. Успех на авторката!

 81. 81 Профил на Читателка
  *****
  Неутрално

  Да е жива и здрава блестящата
  Любослава О`Русева !!!
  Чета я в "Гласове", в "Тема","Дневник".
  Тази авторка е гарант за здрав разум, демократично мислене, безпощадна, но елегантна ирония.

 82. 82 Профил на atanas
  *****
  Любопитно

  В екипа на Дневник има силни и точни журналисти като Христо Христов, Петя Владимирова,Любослава Русева и др - да ме извиняват тези които не съм ги споменал. Да са живи и здрави и все така да ни радват с точни анализи и разследвания през новата година.

 83. 83 Профил на дрън-дрън
  *****
  Неутрално

  Йеронимус Босх?!
  не е ли БОШ? Аре малко по-кадърно, а!? Знам, че всички вие не ползвате немски ама...коректност все пак

 84. 84 Профил на B52
  *****
  Неутрално

  BRAVO!

  A za drugarite s lajnometite - ne e lesno da si tikva!

 85. 85 Профил на mamma mia
  *****
  Неутрално

  Нидерландската транскрипция на Бош е Бос, ако не се лъжа, така че авторката е само наполвина неточна
  Иначе браво за статията!

 86. 86 Профил на nico
  *****
  Неутрално
 87. 87 Профил на Neutro Roberts
  *****
  Неутрално

  Драги Др. Иванов,
  Да сте чували нещо за инерционни системи? Една от тях е и икономиката. След Иван Костов трябваше само да поддържат... И всичко се случва не защото сегашните са направили нещо, а зщото даже колкото да се опитват частният бизнес работи въпреки тях!

 88. 88 Профил на Neutro Roberts
  *****
  Неутрално

  Чудесно написана статия! Поздравления за Любослава Русева! Да е жива и здрава! Очаквам с нетърпение новите и неща в Дневник!
  И весела и успешна Нова година!

 89. 89 Профил на чичо Ви
  *****
  Неутрално

  Браво Люб О'Слава. Да пишеш много и през 2009, а ние ще четем и ще те Славим.
  Поздрави и на твоите колеги (дори и на тези, които те дразнят)
  Весела Нова Година!!!

 90. 90 Профил на фен
  *****
  Неутрално

  Ми хубаво пише момичето и това си е. Лошото е, че каквото и да напише - глас в пустиня. Весели празници на всички, а пък 2009-та може и да е по-добра

 91. 91 Профил на Lili Kostova
  Lili Kostova
  Рейтинг: 0 Неутрално

  I na men mi haresa, mnogo. Na mesta e poobyrkala Stanishev s Goceto, no inache e sladursko. Mnogo. Pozdravi i stasliva Nova godina.

 92. 92 Профил на Panasonic до №71
  *****
  Неутрално

  Благодаря за уточнението. Надявам се, че не съм обидил никого с моите предположения в №56. Ако съм го направил, моля за извинение.

 93. 93 Профил на N.
  *****
  Неутрално

  Отлично!

  Поздравления за Л. Русева!

 94. 94 Профил на tim
  *****
  Неутрално

  Браво! Добър фейлетон.

  А за сведение на 85 - няма страна Нидерландия. Има Холандия.

 95. 95 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Точно частният бизнес беше този, който би най-якият шут на Костов и шайка и не ще и да чуе за тях. Защото частният бизнес помни, че от около 30 при Виденов разрешителните и лицензионни режими станаха над 750 при Костов. Даже не знам как са смогнали да ги приемат. Големият бум дойде от строителството, което при Костов практически беше спряло, защото както каза Софиянски в едно интервю по радиото: Всяка инвестиция минава през строителство и ние трябва да въведем достотъчно рестрикции, за да го контролираме изцяло. За туризма да не говорим. В Сл.бряг се даваха под наем големи расторанти за по 7-8 хил. долара и никой не искаше да ги вземе. Сега барачка за дюнер е 10-20 хил. евро.на сезон. Селското стопанство така беше тръгнало, че по магистралата от София до Бургас беше засята не повече от 15-20% от земята. Сега я има 10-15% незасети, я не.
  Затова Костов не ни интересува. Инерцията е в това, че трябва да платим на ортака му Гад Зееви 220 млн.долара неустойки, за една компания, която "струваше" 147 хил долара. Вероято човекът иска да си върне подкупите които е дал.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 96. 96 Профил на Астролог
  *****
  Неутрално

  Аз знам един Винсент,който си отрязал нещо от едното ухо,подарил го на една дама и чакал да умре за да стане прочут.

 97. 97 Профил на Адолф
  *****
  Неутрално

  Интелигентна, бъди сигурна, че си разбрана от поне около стотина българи.Останалата пасмина за съжаление не си замина на село, а остана в София и не може да се разминеме. Естествено, че вече не им се ходи в нужника на двора и предпочитат панела.
  Аз, мила, съм истински софиянец, не от тези дето след девети септември дойдоха в София с каруци и червени знамена, после изродиха по нещо, което започна да казва "яз съм софиенец" и така до ден днешен. На всичкото отгоре са и властолюбиви и респ. крадливи. Та затова вече 64 години все сме на последно място. Много ми хареса дето някой беше написал на табелата "Край на София"- "Сбогом селяни и не се връщайте!" Но те напористо ще се върнат и трагедията ще продължи да ни преследва. А нямаме Пиночет, сори. Ще си седим в родната София и ще чакаме Годо.

 98. 98 Профил на vlad
  *****
  Неутрално

  Нивото на ирония и сарказъм е високо, ... само ми се щеше да е по-повод на някоя друга държава Все пак е похвално усилието на журналиста. Дали обаче има нещо което да промени мисленето на "Българите"!? Весели празници.

 99. 99 Профил на Георгиев
  *****
  Неутрално

  До № 83. Въпросния Hieronymus Bosch се пада малко нещо нидерландец, а не немец, и името му се произнася точно така - Босх.

 100. 100 Профил на БАБА ВИ
  *****
  Неутрално

  Абе клакьори,примитивни,ако не беше обичащата славата/в царството на тъпунгерските форуми/журналистка,на която плащат работодателите й,а некой друг плювачко,нямаше ли пак да му се възторгвахте по магарещки,само защото е написал-онова,което искате да прочетете???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK