Уважаеми сънародници

Ако някога много оглупея и стана президент, никога няма да ходя на спортни събития и да се усмихвам нелепо, като придобия част от успеха на спортистите за себе си, никога няма да ходя на църква и да се кръстя, никога няма да ползвам европейски мошеници за дарители и много други неща няма да правя, ако бях президент. Но това е изключено, няма да оглупея чак дотам. Предпочитам да си пиша тихо и да кажа като Едит врабчето - оставете ме да мечтая. Затова няма да пиша тъпизми, а просто ще ви подаря един разказ:


СПАСИТЕЛЯТ В РЪЖДА


Малко ми е неудобно, че перифразирам Селинджър, но самата история напълно отговаря на това заглавие. Сега, когато вече е зима, започвам да се сещам за лятото и за някои летни истории - абсурдни, разбира се. Лято е. Отивам с приятели да видя друг приятел. Той работи на яхтеното пристанище в корабостроителния завод.
Като последния пазител на Граала пази яхтите или праща спасителни команди на бедстващи плавателни съдове. Първият абсурд е, че заводът отдавна не работи, всичко е в ръжда и само двама-трима специално наети за целта хора отривисто псуват и блъскат с чукове по 100-тонните кранове. Това се прави с цел да се заблудят циганите, че заводът работи, за да не го изнесат за скрап.


Моят приятел Евгени е огромен, направо великан, с най-хубавата усмивка, която съм виждал. Помещението, в което ни кани, е малко по-голямо от асансьор, с голяма мъка се напъхваме вътре. Евгени сяда зад нещо като радиостанция и ми обяснява, че оттам приема сигналите за бедствие, на които задължително отговаря.


Срещу бюрото му е залепен голям лист, на който пише някакъв текст, какъв - ще разберете накрая. "Вижте какво, казва Евгени, постоянно се обаждат - SOS, SOS, искат ми я дълбачка, я влекач, я противопожарен кораб. Обаче нали виждате каква свинщина е тук - нямам абсолютно нищо.


Затова вземам парлангото и им чета ето този лист." На листа пише: "ДЕСЕТТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ НА МАЙКА ТЕРЕЗА". Тези изречения Евгени четеше на бедстващите, с което поне морално ги утешаваше. И когато му се обадиха за пожар, той се усмихна тихо, взе микрофона и им каза: Абсолютно нищо не мога да ви помогна, но според майка Тереза, ако днешният ден е лош, вярвай в себе си и вярвай, че утре светът ще бъде по-хубав.
Така де, и аз това искам да ви кажа.


А и никога не съм обичал политиците, защото политиката не решава нашите проблеми. Тя е един от тях. Ако президентите са политици и те не ми се нравят. Особено българските. Не зная какво точно би казал президентът. Не познавам човека, който му пише текстовете. Вероятно нещо абстрактно, мъгляво и позитивно. Толкова позитивно, че не е за вярване.


Аз знам, че след смъртта няма живот, и всички тези думи не ме интересуват. Бих пуснал вместо него в дванадесет без пет монолога на финала от филма на Чарли Чаплин "Великият диктатор" (то е заимстван от "Венецианският търговец" на Уилям Шекспир). А когато свърши това послание (вземете си филма), ви предлагам песента на Луис Армстронг, ето какво казва тя:


КАКЪВ ПРЕКРАСЕН СВЯТ
(Джордж Вайс/ Боб Тийле)
Виждам зелени дървета и червени рози,
виждам как цъфтят за мен и теб
и си казвам "Какъв прекрасен свят".


Виждам синьо небе и бели облаци,
благословен слънчев ден, свещена тъмна нощ
и казвам "Какъв прекрасен свят".


Цветовете на дъгата, толкова красиви в небето,
виждам и по лицата на хората край мен,
Здрависват се приятели, казват "Здравей",
а всъщност си казват "Обичам те".


Чувам бебета, които плачат, гледам как растат,
те ще научат много повече, отколкото аз някога ще знам,
и си казвам "Какъв прекрасен свят",
да, и си казвам "Какъв прекрасен свят".


Благодаря за вниманието. Але хоп. Пожелавам ви да останете нормални през новата година. В страната, в която живеем, това е много трудно и самотно занимание.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pisna mi
  *****
  Весело

  е, Браво на Л. Станев, както винаги е шеметен. Поздрав.

 2. 2 Профил на Годо
  *****
  Неутрално

  БЕЗ КОМЕНТАР

  Иван Костов в интервю с Мариана Литова, публикувано във в.”24 часа” на 24.12.2008 г. прави следното самопризнание:
  “Когато Европейският съюз се изправи срещу българското правителство, ние застанахме на тяхна страна /.../ Защото те имаха колбания дали да наложат санкцията със спрените средства /.../ Ние им казахме, че хората ще приветстват подобна мярка.”


 3. 3 Профил на Oбещания, обещания
  *****
  Неутрално

  "никога няма да ходя на спортни събития и да се усмихвам нелепо, като придобия част от успеха на спортистите за себе си, никога няма да ходя на църква и да се кръстя, никога няма да ползвам европейски мошеници за дарители и много други неща няма да правя, ако бях президент."

 4. 4 Профил на До Годо
  *****
  Неутрално

  Май ти си от тези,които искат да те крадът,да те лъжат.Подкрепяш мафиотското правителство на Станишев.Много правилно е казал Костов.Европа има доверие на него и той трябва да управлява България в името на демокрацията и западната ни ориентация.

 5. 5 Профил на Ant Z
  *****
  Неутрално

  Годо, парите за лечението на твоето дете са изпапкани от социалист-мошеник от здравната каса, то умира, а ти:

  1. си доволен, защото червената идея възтържествува
  2. си раздвоен - и децата са важни, и идеята
  3. си нещастен - децата са най-ценното наследство на човек
  4. нямаш деца и не ти дреме за децата на останалите

  За съжаление ми се струва, че ще отговориш "4"

 6. 6 Профил на До Годо
  *****
  Неутрално

  Не разбирам какво от казаното от Костов не ти харесва. Разбира се, че приветствам решението за спиране на средствата - оглушителен шамар за безочливите крадци. На европейският данъкоплатец му пука за съдбата на парите, които се вземат от него. Крайно време е да започне и на българина да му пука. Ако на теб ти харесва парите ти да отиват в сараи и тем подобни - прави им лични дарения, но не искай и моите пари да отиват там, моля те!

 7. 7 Профил на обикновен
  *****
  Неутрално

  Благодаря на автора и му желая здраве,кураж и издържливост в трудното и самотно занимание,защото може и да му стане още по-трудно

 8. 8 Профил на до Годо
  *****
  Неутрално

  Ей, Годо , ставаш досаден, като муха се лепиш във всеки форум. Съгласен съм да ги спрат , много добре , че от ЕС са послушали Ив. Костов.

 9. 9 Профил на Kurt Vonnegut
  *****
  Весело

  Накрая е в мой стил. Благодаря Людмил!

 10. 10 Профил на bulgarin v usa
  *****
  Неутрално

  Neka vsi4ki otidem da glasuvame-da se pukne Godo !

 11. 11 Профил на Пешо
  *****
  Неутрално

  Поздрави на Станев. Прекрасна статия!!!

 12. 12 Профил на Благодаря
  *****
  Неутрално

  Благодаря на автора, за това че върна вярата ми, че в тази държава все още има нормално мислещи хора. Все още, но до кога?

 13. 13 Профил на корекция
  *****
  Неутрално

  Номер 5,няма социалист-мошеник,има комунист-мошеник,не им пускай фандък на гадовете. Статията е успокояваща много,но не и обнадеждаваща. Имало нормалномислещи българи все еоще в страната,браво бе,ашколсун-машаллах. Но няма нормалнодействащи,защото само с мислене нищо не става. Какви избори бе пич,всичко е програмирано,пак комунистите да спечелят ,или тяхна креатура. Не ви ли омръзана да бъдете лъгани. няма сериозни антикомунисти у нас,всичко е убито,разложено,подкупено,ман от наивници. Комуноидите могат да се победят само с масови ,мирни протести,нищо друго,да вземат властта антикомунисти и после лека=полека нещата ще се регулират. Другите варианти са само фъшкии,дори да излезе 90% от населението и дори да спечели т.нар. десно. Десна има е лявата ръка,нищо десно няма в България,всичко е левашко.

 14. 14 Профил на Balubri
  Balubri
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Г-н Станев,наистина се забавлявах,отдаван не бях чел нещо подобно.Заслужихте си хонорара.
  "Дневник"- това ми се иска да продължи.

  Ние с тебе ще докажем,че има смисъл от това!
 15. 15 Профил на Balubri
  Balubri
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако направите форума платен няма да се пълни със чекиджий като този "годо" и разни Годоприлични и ще има дискусия.

  Ние с тебе ще докажем,че има смисъл от това!
 16. 16 Профил на Не мисля
  *****
  Неутрално

  Не мисля че автора е шеметен!
  И той както всички ние споделя фрагменти от БЪЛГАРСКИЯ АБСУРД!
  "Спасителят в блатото"-това е точното наименование на сагата!
  Нищо няма да направим с нашето гласуване!
  Кърлежите са впити дълбоко в тялото на Абсурдистан!
  Няма армия-съзнателно разрушена,
  Няма държавни служби за превенция,
  Няма парламент...
  (Само като си помислиш че шеф на ПАРЛАМЕНТА е г-н Заяков)!
  Няма гражданско общество,
  Няма СРАМ!!!!
  - от хората,от обществото,
  - от ЕВРОПЕЙСКОТО ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ,
  - от СВЕТОВНОТО ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ!
  Направиха ни за ПЛАШИЛА!
  А...ние не сме направили нищо...ама съвсем нищо...!
  Ами точно затова!
  Ние сме ПЛАШИЛАТА ОТ БЪДЕЩЕТО!
  Изядени от вътре!
  Опустошени!
  Без достоинство,без свян, без угризения към децата си,към себе си....!
  Без нищо!
  Единствено бодро коментираме колко дълбоко са бръкнали в джоба ни.
  И изпитваме задоволство че някои (в представите ни) има все още какво да губи
  докато ние вече сме загубили всичко...
  Седим опулени и препарирани в колите си(десета употреба, не сме виждали по-добро), в панелките си (някои санифицирани),препарирани,а да сме пример за падение, за загуба на човешки облик....Ееееех всички сте превърнати в образец на Павел Корчагин.
  Отрекли сме се от всичко в името на налудничава идея...
  Родителите ни се отрекоха от нас и ни обрекоха на това падение и ние се отрекохме от децата си...
  И преживяме коричките на издръжка на децата си запратени от нашето заслепление в далечни краища, издържащи себе си не знам как но не ни забравят нас, виновните за този ужас, и ние безсрамно преживяваме от подаянията им!
  И се гордеем!
  "Моят е в Канада.","А дъщеря ми е в Щатите","Моите пък са в Испания.И внучетата ми са там. Учат в Испанско училище..."
  А ние не се срамуваме..!
  Дамгосани сме..!
  Вие също! Аз съм един от вас...
  В един безнадежден РЕТРО трамвай управляван по нанадолнището от неправоспособен ватман откърмен в Матушка Русия-НАШЕТО ПРОКЛЯТИЕ!

 17. 17 Профил на Мондиана
  *****
  Неутрално

  Текстът наистина доставя удоволствие, но не съм съгласна с това, че политиката е лошо нещо. Тя е необходимост. Проблемът е, че е такава, какъвто е народът/обществото във всичките негови прояви. Политиката ни не може да е по-добра от градския транспорт, от здравеопазването, от топлофикация, и изобщо тя е на нивото, на което сме способни да се самоорганизираме като общество. Един пресен пример: болница Токуда - явно и там здравите сили взеха надмощие, защото вече трети път оставам крайно недоволна, а по-рано не беше така. Просто всичко у нас се освинва или в генезиса си или го постигаме впоследствие.
  А това, че има свестни и нормални хора не е достатъчно, трябва броят им да е достатъчно голям, за да се усети влиянието им. Иначе ще сме си все в същата кочина.

 18. 18 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Браво Людмиле, текстът е страхотен! Благодаря ти!

  PHILIP
 19. 19 Профил на до Мондиана
  *****
  Неутрално

  Напълно правилно, само бих направил такава корекция:
  Градският транспорт, здравеопазването, топлофикацията няма как да са по-добри от политиката ни, тъй като са обществени дейности под пряко политическо управление(което не винаги е лошо нещо). И в Швеция например има обществено здравеопазване, транспорт и комунални услуги. Само дето шведите са доста по-адекватни като нация и политиците им са на съответното ниво.

 20. 20 Профил на todor_kochev
  *****
  Весело

  Браво,хареса ми!А иначе *годо*/др.иванов,вишински,17- другите именца на червеното говедце/ си пише неуморно.Пиши,другарю,пиши!Пари трябват.

 21. 21 Профил на сп
  *****
  Неутрално

  Аз може и да не обичам Костов, но наистина ПРИВЕСТВАМ наложените санкции от ЕС.И искрено се надявам , че ще последват още по тежки такива.

 22. 22 Профил на сп
  *****
  Неутрално

  Извинявам се за правописната грешка, но исках да кажа ПРИВЕТСТВАМ.

 23. 23 Профил на Миле
  *****
  Неутрално

  За това бедни ми българе си и ще продължаваш да си нещастен... Бездуховна твар която харесва чалга и писания, като злобарката на Людмил Станев по-горе. Нищо, което не би казал бай Иван бръснара, или Минчо осветителя от театъра. Лоша проза. Аз не съм злобаря който оплюва всичко, но ме дразни посредствеността, не на автора, а на онези, които я адмирират! Аман...

 24. 24 Профил на Мартин Христов
  Мартин Христов
  Рейтинг: 449 Весело

  Браво, Людмиле, уцелил си точно в десетката! Както "деполитизираният" ни президент също обича да уцелва, само че гърмейки по живи мишени...

  Traduttore traditore
 25. 25 Профил на think green
  think green
  Рейтинг: 221 Неутрално
 26. 26 Профил на доброжелател
  *****
  Весело

  Миле е пръдлив комунистически урод!

 27. 27 Профил на Годо е идиот
  *****
  Неутрално

  Както и всички останали, гласували за БСП, ДПС и НДСВ.
  Добре е сторил Иван Костов, предупреждавайки ЕК да спрат еврофондовете, защото тези ервени бандити просто си ги присвояват.
  Зная, че Първанов никой не го приема на запад от Калотина.
  Ще се зарадвам ако от Брюксел официално заявят, че смятат Първанов за един пръч, защото е избран с крадени от еврофондовете пари.

 28. 28 Профил на гудю
  *****
  Неутрално

  Гоце не е станал президент, щото е оглупял. Той си е бил такъв винаги. Но без съмнение този тъй хубав свят щеше да бъде още по-хубав без него.

 29. 29 Профил на Чуденка
  *****
  Неутрално

  Защо в "ръжДа"?Чудя се???

 30. 30 Профил на В помощ на автора
  *****
  Неутрално

  Гранитски - или доносникът Огнян...
  Той пише речите на Гоце...

 31. 31 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Така е в държавата на глупаците и тези много добре го знаят .Вече от нищо не се притесняват и ще ви ебават до край.

 32. 32 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 960 Весело

  Милеееее, Милеееее...Точно тези, които харесват чалгата, не харесват Людмил! Защото не четат! А теб май те гони завист и злоба...На всичкото отгоре, доколкото познавам Людмил, той е говорил и с бръснаря, и с осветителя, и с такива като теб, преди да напише "злобарката"!
  Струва ми се, че си фен на Гоце! Кажи си, не е срамно да харесваш лъжец!

  PHILIP
 33. 33 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: Неутрално

  ЖАСТО ДА НЕ ВЗЕМЕМЕ И ДА ИЗБЕРЕМЕ ТОЗИ ЧОВЕК ЗА ПРЕЗИДЕНТ ?И ДА ВИДИМЕ КАКВО СТЕ НАПРАВИ!!!АМА КАКТО КАЗВАТ ОПИТНИТЕ-ВЛСАТТА Е МНОГО СЛАДКО НЕСТО...

 34. 34 Профил на bravo za finala
  *****
  Неутрално

  Много ми хареса пожеланието накрая. Да останеш нормален в държава в която цялата държавна машина работи срещу обикновения човек е страшно трудно и май вече безсмислено.

 35. 35 Профил на B.A.
  *****
  Неутрално

  Людмиле, да се жив и здрав!
  Весела Коледа и честита Нова Година!
  Чета ти нещата, далеч от теб и ти благодаря за написаното!
  Страхотно е!
  Та кой нормален човек ще избере червен цървул за президент? Че и ченге!
  Благодаря ти, да си жив и здрав!

 36. 36 Профил на Berna
  *****
  Неутрално

  Благодаря за обикновенните и топли думи. Много ми хареса и това,че си пуснал текста на песента на Луис Армстронг. Хора, "радвайте се на малките радости, защото големите понякога(или винаги) са фалшиви"-не си спомням кой го беше казал...
  Щастлива Нова Година!!!!

 37. 37 Профил на Lili Kostova
  Lili Kostova
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Hm. Haresvam Lyudmil Stanev, no nikoga nyama da haresam poziciayata: az si stoya otstrani i politikata ne me zasyaga. Tova e byagane ot otgovornost i strahlivost. Misleh, che pone po-budnite bylgari sa go razbrali. No yavno i te oste spyat.

 38. 38 Профил на недоброжелател
  *****
  Неутрално

  Елементарна политическа проституция.


  Като политическа и обществена позиция - тук се наблюдава най-обикновен , мазен , гнусен конформизъм.
  Като качество на текста.... е също е зян.
  Всеки който заема позиция пост фактум - след като някой преди него е спечелил с нея, било в политиката или бизнеса го духа ! Защото вече шървите са прибрали активите , а следващата далавера изисква съвсем друга реакция.
  Който разбрал - разбрал. Повечето дето нняма да разберат - по-добре да си пийват ракийката и да не му мислят много. То това псоледното действие не се оттава всекиму

 39. 39 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  И Иван Костов си преписва заслугите за спрените средства по фар и другите фондове... Лъже, че се нетрае. Санким го питат от Европа? Глупости много добре го знаят що за демократ е! Та нали той като голям демократ подари всички заводи и предприятия на довчерашните си червени врагове? И то за стотинки и то на комунистическите мекерета? Той е отдавна умрял политик и си личи и по вота му в парламента. Той е мъртъв, и по лошо - предател на демокрацията, ама да видим какво да се направи наистина да се изхвърлят от власта червените предатели като гоцето, Ровч, Р Петков, Доган, че и Царя и той наред с Велчевите - прокурор и министър, защото такива кукли на конци като станишев и те са вече умрели политици като плащащия на доста форумци костоффффф...

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 40. 40 Профил на ПОЖЕЛАТЕЛ
  *****
  Весело

  Ето тук от мен:
  Сърце от стомана
  Огън гори, хиляди мили далеч.
  покажете ми пътя към целта.
  Яздя комети, дълъг и тежък е моят път.
  Мълчанието е най-тежкото бреме.
  Бори се срещу света, всичко, което има, вземи!
  Понякога губя и аз.
  Роден, да вървя срещу вятъра.
  Роден, за да губя.
  Където да ида, вървя аз сам.

  Бий се в битката си, живей, както искаш.
  Нищета познавам, не се боя от смъртта.
  Бий се в битката си, изборът е твой.
  Аз имам сърце от стомана!

  Върви само напред, нищо не оставяй назад.
  Шансът е само един.
  Онези, дето се смеят и радостно вият,
  ще видят какво е.
  Като сняг ще изчезнат.
  А ние ще крачим – армия мощна.
  Те глава ще сведат,
  смелостта им навеки ще чезне.
  А ние ще се засмеем тогава, на мъките – край,
  и вижте сърцето от стомана –
  твърде яко за вас, твърде ако за вас!

  Бий се в битката си, живей, както искаш.
  Нищета не познавам, не се боя от смъртта.
  Бий се в битката си, изборът е твой.
  Аз имам сърце от стомана!

  (разбира се, аз не съм авторът, да не стане грешка!)

 41. 41 Профил на Хроникьор
  *****
  Неутрално

  Луис Армстронг,бивш роб и настояща звезда на джаза и сродна нему музика решил да посети страната на своите прародители.Той сторил това на кораб.Когато корабът наближл бреговете на Африка Луис извадил тромпета и зпочнал да свири,а сълзите се стичали по лицето му.Но той не е бил прездент.

 42. 42 Профил на pisatel
  *****
  Неутрално

  съюз на писателите в България./прочети и разпространи/.
  THE WRITER`S UNION OF BULGARIA.ПИСАТЕЛИТЕ - ПРОРОЦИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. ПИСАТЕЛ Е ТОЗИ, КОГОТО СМЯТАТ ЗА ТАКЪВ ! ПОКАНА./Искам да работя и живея за България/. Съюзът на писателите в България (от всички етноси) www.worlduni.narod.ru, [email protected] , най-учтиво ви кани на редовните си сбирки: всяка неделя от 11 часа, всеки понеделник от 18 часа и всяка сряда от 16 часа, в Посолство на Мира, ул.”Бенковски”№25. Темата на 7 януари ,сряда : „Финансиране и инвестиция за” В-к България без граници.”За повече информация: тел. Михаил Вашкевич 02/8705542, GSM 0889-200141, проф. д-р Иван Венев 02/8701135, Борис Ташков-02/4894545: 02/8725822:Руси Стойков, Йоло Денев; 02/8896618. Заповядайте! ЧНГ 2009 за писатели, читатели и всички приятели.
  Концепция на страници СПБ в в-к „България без граници”/проект/. На 1 стр. В-ка ссилка;Съюз на писателите в България,стр.5. Стр.5,от горе,начало;
  СЪЮЗ НА ПИСАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
  THE WRITER`S UNION OF BULGARIA.
  Адрес:София-1000,България,ул.енковски № 25,тел. за информация: гр.Сапарева баня, Райна Маргина; GSM 0896-377095;гр.София, Михаил Вашкевич; тел. 02/8705542, GSM 0889-200141: Борис Ташков; 02/4894545: Йоло Денев; 02/8896618, 02/ 9541476; Мариус Марков: 02/8623875, 0888-124783.
  /Искам да работя и живея за България./
  Совместен проект за творческие изяви, публикации, проучвания и други перспективни дейности. Редакционен екип;

 43. 43 Профил на ilika
  ilika
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Поздравление за "Уважаеми сънародници" !
  За мен е интересен паралела ( или пропаста ) между :
  "Какъв прекрасен свят" и "Спасителят в ръжда"
  или
  "Оставете ме да мечтая" и "Заводът отдавна не работи"
  Сякаш разликата е космическа !

 44. 44 Профил на jvelikov
  jvelikov
  Рейтинг: Неутрално

  Попадението на "писател" (номер 42)е страхотно, по-добро и от текста на статията!
  Машалла и аферим, ефенди, рядко научавам толкова интересни неща от съвременния живот на България,
  ЧЕСТНО, не се бъзикам.

  Немр 40-ти (ПОЖЕЛАТЕЛ) също ме изуми - аз съм илитерат, функционлано неграмотен и затва искам да го питам - автора на СТИХОВЕТЕ ДА НЕ Е НЯКОЙ АНГЛИЧАНИН ОТ НАЧАЛОТО НА ИНДУСТРИАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ? ХЕМ Е ГЛАДЕН, ХЕМ Е ЖЕЛЕЗЕН, ХЕМ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯВА В НЕПОБЕДИМА АРМИЯ И ЩЕ МАЧКА,МАЧКА, МАЧКА НЕИЗВЕСТНО КОГО...
  НЕ Е ЛИ МАЛКО СТРАННО ДА МИ ГО НАВИРАШ В ЛИЦЕТО ТОЯ ДИНОЗАВЪР ВЪВ ВЕКА НА "УНИКАЛНИЯ" И "ЦЕНЕН" САМ ПО СЕБЕ СИ ИНДИВИД ПАСЯЩ ПРЕДИМНО ИНТЕРНЕТ? ИЛИ ИЛЮСТРИРА ОЩЕ ПО-ДОБРЕ СТАТИЯТА, ама как, обясни ми, щот съм тъп?

  С желание да се изтъкне заяждайки се с другите:

  ИЛИТЕРАТОР НОМЕР 221


 45. 45 Профил на ИЦО
  *****
  Весело

  БРАВО
  на много ще ни бъде трудно да бъдем нормални,т.е. да живеем нормално но ще се справим за сега и от мен:

  ВЕСЕЛА КОЛЕДА
  И
  ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА

 46. 46 Профил на азтитой
  *****
  Неутрално

  Статията си я бива!Така му дошло, така го е написал авторът!После прочетох форума по-долу и - пак в лайната!Негативизъм,нетърпимост,непоносимост,нетолерантност! Всеки си живее в измисления си свят и само търси кой му е виновен!Аз не мога да бъда, но и не искам да стана президент! Благодаря на автора за статията! Честита нова година!

 47. 47 Профил на Мисля си
  *****
  Неутрално

  Мисля си че е време някой да извика"Царят е гол".
  Някакви опити на псевдолитератори.
  Превъзнасяния на механичен сбор от впечатления събиращи се във всеки от нас и опити да се свърже несвързаното.
  Който не се възхити от писанията е ченге от форума или дебил!
  А стиховете са явна форма на търсене на смисъл в безсмислието!
  Може да са значели нещо някога в подходящото за тях време но сега са бръщолевения на малоумен.
  Какви исполински напъни на интелектуална немощ сред участниците в дебатите?!!
  Господи,това ли са интелектуалците на БГ?!!

 48. 48 Профил на На заем
  *****
  Неутрално

  На заем акъл от "пожелател"-"роден да губи"
  Тъкмо помислих че само той може да е автора и той се отрече.
  Нещо му е светнало че "язди комети" и няма да го оценят у Факултето!
  Я ни се махни от главите!

 49. 49 Профил на честита нова година
  *****
  Неутрално

  Като бях по-малка, на около 12, бях чела нещо от Людмил Станев, в една книга, която уж я нямало, горе-доло следното: " ... имам снимка на месо от некермана в паспорта. Някои и това си нямат ..." Върпосът ми е - има ли съществена промяна от тогава?

 50. 50 Профил на Амет доган
  *****
  Неутрално

  А бре булгаристанци какъв Костов какъв Мухобойко какъв Гей аз командвам парада.На лето умната бегайте за гъби или по Европа а аз ще си докарам рейсовете от Анадола ще дам на братята роми бира и кебапчета и ще стана мин председател.Аз ще ви оправя не за 800 а за 80 дена да знаете.Па като не ми стигне България ще оправя и Европата с моите обръчи.Сега се качвам на летящата чиния и отивам на почивка ке ручаме свински пържоли с УЙиски а за вас са жабетата.Това съм писал на Дедо Мони пардон Мраз.А вие стягайте коланите че криза иде и Европата се държи като ущипана девица но ще я оправя нея за една вечер.Европата да не дава пари ние сме богата държава.Ако не ни стигне излишъка народа ни е като бръшнян чувал колкото по го тупаш толкова по дава.Приготвил съм ви една голема резана сурвакница.Тая вечер пийте яжте като за последно че от утре КРИЗА иде брей.Весели празници и умната на лето

 51. 51 Профил на mun4o
  *****
  Неутрално

  Браво,Люси,брилянтен както винаги!На червените тикви препоръчвам горещо"Няма такава книга",изд."Зограф",арна.Да четат,защото комунизмът вирее САМО там,където господства НЕВЕЖЕСТВОТО!Успешна година,Люси!Амигоса,Разгра.

 52. 52 Профил на Набор на президента
  *****
  Гневно

  Приятелю, на тоя капут не бих му отделил и секунда!

 53. 53 Профил на дедо благоев
  *****
  Неутрално

  браво на автора. браво на костов/

 54. 54 Профил на Тикви
  *****
  Неутрално

  Червени,зелени,бембени....
  Ченгетата и дебилите тургат такива писаници та умните,интелигентните да пуйчат над глупости защото те не разбират нормалните послания!
  И на какво се умилихте чак толкоз?
  На някакъв здравеняк който вместо да се хване да работи здраво за семейството си се е заврял в килер и чете идиотщини по ръждясало радио от времето на ранния барок.
  Някои даже се просълзиха от телешки възторг!
  И тава е най-умното нещо което са чели напоследък!
  Ми то си е срамота да го кажеш толкова открито!

 55. 55 Профил на antonia_tz
  antonia_tz
  Рейтинг: 5 Неутрално

  браво, Люси, много е добро!

 56. 56 Профил на хамалин
  *****
  Неутрално

  Честита да е тази 2009!
  пред нас,българските граждани,винаги е стояла една и единствена задача:да ставаме по-умни.
  зор е човек да е умен...
  на л с,на когото съм му чел с удоволствие книжките,да продължава все така да почуква по кратуните ни кръгли

 57. 57 Профил на до 54
  *****
  Неутрално

  Ми кажи къде пишеш ти,та да четем и да качваме нивото!То толко Ентелегентност не мое да не роди голема мисъл!ГЪС ПРОС!

 58. 58 Профил на БС2003
  *****
  Неутрално

  Не е лошо, но епидермално.Голямата литература може да се роди на базата на дълбокото и вярно разбиране на нашето време и неговите закономерности.А дотогава ще имаме повече или по-малко сполучливи скечове.

 59. 59 Профил на котаракъ
  *****
  Неутрално

  Стига с този нехилизъм бе,аз не искам да
  мечтая потънал в лай...а, аз искам мечтите ми да бъдат реално осъществими, а не да си останат виртуални.Хубаво си се сетил за Армстронг,ама да беше се сетил и за Мартин Л.Кинг,а!
  Нека престанем да гледаме действителноста около нас с примерено овчедушие и робско самосъзнание защото всичко зависи от нас

 60. 60 Профил на заявител
  *****
  Неутрално

  Честита Нова година на всички българи по света !Предостави ми удоволствие г-н Л.Станев с добрия си стил на писане и дай Боже повече такива списуватели у българско,но с една малка забележка,не налагайте вашите знания като миродавни.За Гоцето нещата отдавна са ясни и ние просто си превключваме програмата,когато го видим на екрана,а Вие дерзайте,България има нужда от хора като Вас.Редакцията на вестника е направила добър избор във Ваше лица.Всичко хубаво!

 61. 61 Профил на До червеите
  *****
  Неутрално

  Живеели два червея, баща и син в едно лайно.Веднъж предприели пътешествие, синът подал глава над лайното и попитал: Тате, какво е това синьото над нас? Небето, сине-отговорил бащата.
  А зелената шир,която така хубаво мирише ?
  Тревата ,сине.
  А ние, какво правим бе, тате в това лайно-попитал синът червей.
  Родина , сине-отговорил бащата червей.

 62. 62 Профил на Canada Dry
  *****
  Неутрално

  "котаракъ" като иска да си спомня за д-р Мартин Л. Кинг да погледне портрета на Президента Барак Обама, защото, ако някой хора са правили идиотски грешки преди 50 години, с времето са се поучили от тези грешки и са станали нормални хора, а "котаракъ", който и преди 50 години е мислел като комунист, НИЩО не е научил и продължава пак да си мисли като комунист!
  Аман от празноглави, социалистически агитПОСЕРКОВЦИ-котараци!

 63. 63 Профил на до 61
  *****
  Неутрално

  До всички хора и до всички комунисти,диагнозата на Номер 61 е най-точната,кой,каквото и да каже,говна сме смърдели до небето и по-натам. Който може,нака да го обори,неуспехът му е гарантиран !!!

 64. 64 Профил на Българин с голямо Гъ (така казва жена ми)
  *****
  Неутрално

  От сабахлем досега изпих 300 мл дак жаниелс, 4 бири, 1 малко вино, после една бутилка голямо вино, междувременно се върнах от Тунис в София и сега с новата каубойска шапка пиша без правописни грешки.

  Та, този Людмил Станев ми хареса и преди също съм чел нещо от него, дали случайно има блог или пише някъде редовно? Или във Варна през зимата всичко си е както едно време дая?

 65. 65 Профил на dr
  *****
  Неутрално

  Ен Гоце, Гоце дали ги четеш тия работи или гледаш на света вече само през оптически прицел?

 66. 66 Профил на Вабру
  *****
  Неутрално

  Нещо Вонегът го друса, нещо... кофти...

 67. 67 Профил на Вабру
  *****
  Неутрално

  Цялото творчество на Л. С. може да се резюмира в следното: импровизиран джаз на южнославянска гусла (една струна), в който автора излива мъката си, която е като на всички нас - че му е тъпо. Само дето на него му е тъпо, защото има дупка в шапката си. От долната страна.
  Има талант, добре владее перото (гуслата), но... не ми харесва, какво да правя.
  Истински литературен фюжън - кога ли ще дочакаме това? За болката, която боли, а не която сърби, ама какво да се прави...
  Ако можех, аз щях да го напиша. Ама не мога (въпреки, че все се опитвам).

 68. 68 Профил на До но. 57
  *****
  Весело

  Имаш добър вкус щом си намерил елегантност в моите писания но щом си анонимен не си пиши псевдонима след констатацията.
  Не ми харесва и псевдонима ти!

 69. 69 Профил на От но. 54 до но. 57
  *****
  Неутрално

  Любезен отговор! Тан КЮ!

 70. 70 Профил на До №54
  *****
  Неутрално

  Дано не съм те обидил много!Ако е така,моля да ми простиш!Аз се почувствах засегнат от твоя пост,защото не съм бил и не съм ченге,а и не се водя на учет(т.е. не съм дебил).Познавам лично Люси от 80-те год.,когато беше лекар във Варна и те уверявам,че е странен,но широкоскроен човек!Не те карам да харесваш написаното от него,нито да се прехласваш по псевдонима ми.Накрая,ако позволиш,малко градивна критика.Интернет,интернет,ма запетайките са си доста важен препинателен знак!Още веднъж-прощавай и УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!

 71. 71 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  "Ен Гоце, Гоце дали ги четеш тия работи или гледаш на света вече само през оптически прицел? "

  Гоцето е зает сега да измисля активни мероприятия за тази зима, когато тръгнат демонстрациите, за да опази своите приятели - ченгетата от ДС и техните роднини до 2 коляно - от народната любов.

  Ама ми се струва че се е малко изпил горкия - много работи с тая пушка, ето скоро се мъчи с един козел от Червената Книга... Да си даде почивка малко! Явно е, че формирането на тройни коалиции по му се удава от гоненето на козли по ловните полета на република Бимбинистан.

 72. 72 Профил на вярващ
  *****
  Неутрално

  Наздраве, г-н Станев! За президента: или добро или ннищо! Нищо лично!

 73. 74 Профил на drislata
  *****
  Неутрално

  неиздурйате хораааааааааа

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK