Война на световете

Премиерът Станишев е специален гост на юбилейното стотно издание на &quot;Комиците&quot;, което ще бъде бъде излъчено в петък вечерта по Би Ти Ви<br />
<br />

© "Комиците"

Премиерът Станишев е специален гост на юбилейното стотно издание на "Комиците", което ще бъде бъде излъчено в петък вечерта по Би Ти Ви"Дами и господа, прекъсваме нашата музикална програма заради извънредно съобщение! Те ни нападнаха! Спектроскопът показва, че това е сила, която се движи към нас с огромна скорост и лукавство! И ние сме абсолютно безсилни да й отстоим!"


Ню Йорк, 1938 г. Орсън Уелс съобщава за нашествието на марсианци по радио CBS (Columbia Broadcasting System).


"Дами и господа, не знам откъде да започна! Вероятно от онова, което лежи полузаровено пред мен в огромна дупка! То е най-ужасяващото нещо, което някога съм виждал! То изпълзява от дупката и идва насам! На около 20 ярда е от мен!"
Следва тишина. Най-страшната тишина, която ще накара милиони слушатели панически да излязат на улицата. Защото те са пропуснали началото на предаването, а то е особено важно:


"Дами и господа, Columbia Broadcasting System представя Орсън Уелс и неговия Mercury Theatre on the Air във "Война на световете" от Хърбърт Уелс"…

В настъпилата суматоха ранените и починалите от инфаркт са хиляди. Църквите се пълнят с грешници, които молят Бог да им прости. Армията на спасението раздава противогази. Някои се самоубиват, за да не попаднат в ръцете на извънземните, но други търсят "предводителя на марсианците" и неговия Mercury Theatre on the Air, за да им размажат физиономията.


Малцина са онези, които ще благодарят на Орсън Уелс за това, че е


измерил както силата на медията, така и слабостта на човешкия разум


Или, както ще каже по-късно приятелят му Джоузеф Котън: "Орсън, ти наистина показа една война на световете!"


А сега ще помоля, дами и господа, да спрете музиката. Моля ви да го направите, не защото искам да ви плаша с фалшиви марсианци или със "земетресения", а защото държа да предупредя, че България е нападната!


Да, сериозно твърдя, че Те са тук. Те са наистина ужасяващи. Те шетат из държавата с огромна скорост и лукавство. Те ще предизвикат такива трусове и катаклизми, каквито и Лещански не би могъл да прогнозира. А Те използват тъкмо хора като Лещански, за да видят колко ни е акълът…


Ако не сте разбрали нищо, моля за извинение. Започвам отначало.


През 1938 г. Орсън Уелс прави нещо повече от радиопиеса по "Война на световете". Без да иска, той извършва научен експеримент, с който доказва, че глупакът може да бъде манипулиран чрез собствената му глупост. "Понеже тази глупост ражда много страхове - казва Орсън - с колкото по-страшна глупост уплашиш глупака, толкова по-голяма става възможността глупакът да ти повярва, т.е. да го манипулираш."


По тази причина държава от преобладаващи глупаци се управлява лесно.Но първо трябва да си ги отглеждаш. Можеш да ги поливаш, да речем, с риалити шоута с Аня и Ивайла, за да нямат време да прочетат дори Хърбърт Уелс. Или да ги пръскаш с нелепости, докато не са успели да се сетят за името си.


Понякога обаче се налага да проверяваш нивото на тъпотата им, за да не стават издънки. Ако си тръгнал например да фалшифицираш изборите, не е лошо да измислиш някой Кики, който да стърже по стените със зелени ноктенца. А


когато предизборно си тръгнал да остъргваш държавата


не е зле да пускаш димки за земетресение в Хасково. За целта просто трябва да намираш астролози, врачки и гадатели "с нестройна душа", които да всяват нужната паника, докато глупаците дооглупеят.


Накрая глупаците ще излязат на палаткови лагери, ще спрат да гласуват, ще забравят кои са и що са. А Ирена Кръстева ще се кикоти от успешно сключените сделки с правителството, защото ти все още държиш глупостта в напрежение, захранвайки я с въображение…С усет към глупостта и възможностите тя да бъде използва успешно се отклонява вниманието от скандални сделки, очевидни кражби, оневинени престъпници, предупреждения за рецесия, спрени еврофондове

Всъщност знаете ли какво се случва с Орсън Уелс след историята с марсианците? Той нито се извинява на американците, нито е осъден за "тероризъм". Орсън става богат, след като подписва договор с Холивуд за филма "Гражданинът Кейн", посветен на медийния магнат Рандолф Хърст.


Разказвам това, защото е важно. Като човек с огромен усет към глупостта и възможностите тя да бъде използвана, Уелс се интересува от същия онзи Рандолф Хърст, който през 1903 г. привикал своя най-добър специалист по Латинска Америка и му възложил задачата да отрази предстоящата революция в тогавашната колумбийска провинция Панама. Тогава журналистът плахо се опитал да възрази, че според неговите данни не се очакват подобни събития, но вестникарският бос отговорил: "Твоята работа е да отразяваш събитията. Моята работа е да ти ги осигурявам."


Като хора с огромен усет към глупостта и възможностите тя да бъде използвана и Те днес "осигуряват събития", които отклоняват вниманието. Отклоняват го от съмнителни сделки, очевидни кражби, оневинени престъпници, нелепи енергийни конференции, предупреждения за рецесия, спрени еврофондове. Отклоняват го по същество от всичко, което има отношение към собствения ни глупав живот. И го правят изключително обиграно, с насмешка. Далеч по-цинично от изплезването на онзи марсианец, който според Хърбърт Уелс, бил забил "Знамето на извънземната подигравка" върху покрива на Белия дом…


Дами и господа, не знам как да завърша. Вероятно с онова, което лежи полузаровено пред мен в огромна дупка. То е най-ужасяващото нещо, което някога съм виждала. И на всичкото отгоре изпълзява от дупката си и идва насам!


Сега е на около 20 ярда от мен. Но на изборите, дами и господа, ще бъде по-близо.


Послеслов:


Държа да уточня, че този текст изглежда странен, защото исках да го изпратя и на "Комиците". За стотното им предаване техен почетен гост ще бъде премиерът Станишев и се надявах този "рицар на книгата" да попита защо се пуска такава нелепост. Тук всички, мислех си, щяха да се разтресат от смях, поклащайки зелените си глави с осем очи. Така било, казват, когато се водела война на световете.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на недоумение
  *****
  Неутрално

  Защо великолепната журналистка Любослава Русева още работи и печата в Гласове на ЯД?

 2. 2 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  Е не! Просто искам да съм Любослава Русева т.е. да пиша като нея. Отново нещо хем актуално хем прекрасно поднесено.
  Шапка свалям, брада бръсна

 3. 3 Профил на ако се напънем
  *****
  Неутрално

  можем да изброим 20-30 отвличащи вниманието събития само за три месеца. На всичко отгоре повечето от тях за ИСТИНСКИ гафове на управляващите. Толкова са много, че просто се затурват един върху друг и на нас не ни остава нищо друго освен да оглупяваме, опитвайки се да ги запомним, обсъдим, анализираме...

 4. 4 Профил на Ангел
  *****
  Неутрално

  Чудесен, умен, дълбок текст! Но съм съгласен, че Л. Русева трямва да спре да пише за гнусния дебелак Дачков!!! Той е един ренегат. Всяка сутрин се вбесявам от наглото му и цинично поведение по РЕ-ТВ. Пронякога ми иде да строша телевизора!

 5. 5 Профил на Anon
  *****
  Неутрално

  Sled publizistikata na Botev ot 19v., tazi statia za men e No.1.
  Uspeh, Luboslava!!!!

 6. 6 Профил на Браво!
  *****
  Неутрално

  Любослава, поздравления!

  Отличен текст, както винаги!

 7. 7 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Разстроено

  Джордж Оруел (Ерик Артър Блеър)
  британски писател
  Джордж Оруел (Ерик Артър Блеър)
  Роден: 25 юни 1903
  Мотихари, Индия
  Починал: 21 януари 1950
  Лондон, Великобритания
  СЕРгей СТАНИшеф
  починал : 28 април 2009 г
  Москва Россия

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 8. 8 Профил на До №7
  *****
  Неутрално

  Пишеш тъпотии, "светлина в тунела". Не затрупвай този хубав текст и смислените мнения с гнусота!

 9. 9 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Любопитно

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B6_%D0%9E%D1%80%D1%83%D0%B5%D0%BB


  уикипедия 8-ми

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 10. 10 Профил на Ади
  *****
  Любопитно

  Защо Русева да не пише и за Гласове? Това са глупости. Нека гласовете на умните хора се чуват на много места!

 11. 11 Профил на канибал
  канибал
  Рейтинг: 443 Любопитно

  Най-лесно се управлява страна от глупаци-за допълнение на Любослава вижте този пост:
  "Времето винаги е било и ще бъде наше. На земята винаги е имало добро и зло. Но злото винаги изглежда, че е повече, защото сме по-силни и по-агресивни от доброто и е невъзможно да бъдем победени. Ние си сменяме формата и обвивката, табелите и цветовете, приспособяваме се към условията, но оцеляваме и побеждаваме. Нашата цел е само една - да бъдем победители! Вашата участ е да бъдете роби за вечни времена. Ние успяхме да ви присадим гена на робството завинаги. Ще ви дадем още хиляди революции и перестройки, вие вечно ще се борите за справедливост, но никога няма да я получите.
  Аз ще ви говоря открито не защото съм нагъл, а защото не знам какво е страх. Зад мен стои гигантска непобедима сила. МВР, правителството, прокуратурата. И всякакви върховни инстанции - те са само лостове в нашите ръце. Президентите играят по нашата свирка, те изпълняват нашата воля, правят това, което ние искаме.
  Ние плюем на вашите депутати-радикали, дори и да са милиони. Върхът винаги ще бъде наш! Вие можете да ни отнемете вилите, привилегиите, колите и прочие, но властта - НИКОГА! Ние не се интересуваме от общественото мнение, за нас то е глас в пустиня. Та нали ние го създаваме, това обществено мнение. Ако искат да си правят стотици референдуми. Важното е народът да изпълнява нашата воля. На всеки ваш щурм ние ще отвърнем мощно и жестоко. За нас е детска игра да унищожаваме продукти, заводи, екологичното равновесие, гласността, изкуството и т.н. За нас е детска игра да прeдизвикаме глад, саботажи, нищета, разруха, епидемии.
  ... Всичко, което вършим, ние го правим обмислено и гениално ПРОСТО. Вие ще ни съдите чрез чиновниците и номенклатурата. Това е наивно. Да, ние винаги ще поставяме на високи постове алчните, амбициозните и глупаците. Те са нашата броня и защита. Цялата ви енергия се разбива на пяна в техния чугунен монолит.
  Енергията на вашия робски протест стига до първото робско подаяние. Два хладилника с колбаси са способни да усмирят всичките ви страсти и да приспят мечтите ви за демокрация. Вие унищожихте всичките знания и целия опит на своите предци и повтаряте само техните грешки. Никой от вас не знае какъв е смисълът на живота и предназначението на човека на тази Земя. Погледнете се отстрани, вижте с какво се занимавате и за каква участ сте достойни. Вие сте роби и разрушители. Ние унищожаваме земята с вашите ръце. По наша воля вие опустошавате недрата на планетата, съсипвате моретата, реките, екологията, избивате се един друг. Затова ще носите своя кръст на вечни мъки и страдания ...
  Ние ви научихме на мързел и отвращение от труда. Ние ви научихме да рушите, а не да градите. Ние ви лишихме от чувство за достойнство, гордост, самоуважение, благородство, съчувствие, милосърдие. Ние отстранихме младежта от политиката, като й подхвърлихме рока и порнографията. Ние пренасочихме вашата ненавист от нас към вас самите.
  Ние ви лишихме от вяра и религия, погубихме вашата духовност и унищожихме любовта ви към ближния. Ние ви направихме луди, съсипахме ви здравето и ви направихме постоянно зависими от лекарства и лекари. Ние създадохме псевдонаука и опошлихме вашето изкуство.
  И вие се осмелявате да ни наричате престъпници? Не, истинските престъпници сте вие! Вие ни позволявате да правим каквото си поискаме. (не е луд, който изяжда три зелника, луд е който му ги дава!) Вие си играете на царе, вождове и президенти. Вие имате нужда от козли, които водят стадото овце на заколение. Има класа на робите, има и класа на паразитите. Последните - това сме ние. Ние сме малко, но сме по-умни и по-сплотени от вас. Ние не искаме да произвеждаме. Това е призвание на робите. Но ние искаме да консумираме. Искаме разкош, привилегии, защото ние сме носители на идеите. Разумът управлява ръцете, а не обратното. Ние сме малко, но сме направили много...
  ... Народът не може да даде никакви гаранции. А ние можем. И ще ги дадем. Вечният ни диалог с народа винаги ще бъде диалог между двама глухи. Всеки ще слуша само себе си. Ние сме убедени, че всичко ще бъде така, както ние искаме...
  ... Вече започна да ни омръзва този хаос, и скоро ще видите, как ще приведем всичко в ред. Ние нямаме намерение да изостряме обстановката и да се занимаваме с репресии. Ще действаме в пределите на закона, но тоягата няма да ви се размине. Вие сте си я заслужили. А тя върви заедно с моркова.
  Ние имаме нужда от свежи кадри. Трябва да се освободим от боклука и вехториите. Ще вземем на служба умните, съобразителните, младите и енергичните и ще ги превърнем в наши предани слуги - това е само въпрос на техника. Аз смятам, че най-важното, което успяхме да направим, бе да присадим завинаги гена на страха във вашия народ. Вие вече никога няма да се избавите от него. Съществува естествен страх - той е необходим за съхранението на вида. Но същесвува и страх от наказанието на властта. И докато има власт, ще има и страх. Вие сте смели само на митингите, когато сте в тълпата, всички заедно. Но нали всеки от вас си има своя коптора. Следователно, вие винаги сте наши. Бързо ще ви омръзне да стърчите по митингите и да си дерете гърлата напразно. Нали виждате, че просто ви даваме възможност да "изпуснете парата". Нали след вашите викове в действителност нищо не се променя. Викайте си!
  Така е замислено, така е планирано. Има само един начин да бъдем победени завинаги. Но вие никога няма да можете да се възползвате от него, защото само злият гений може да го измисли. Доброто не е способно да направи такова нещо.
  Добре се получи поредната ни игра с вас на преустройство, гласност и демокрация. Каквото иска тълпата - моля, ще й го дадем. Но дотолкова, доколкото е целесъобразно за нас. Колко смешна и наивна е вашата вяра, че може да има сериозни промени. Изкуството да се говори всичко и да не се казва нищо е също наше оръжие. Ще ви удавим в словоблудство. Досега не е просъществувала нито една ваша прогресивна идея. Осъществиха се тези идеи, които ние искахме, като им давахме вид, че произхождат от вас.
  Ние имаме много силно оръжие - голямата, чудовищна лъжа, търпение, способност да се приспособяваме, да реагираме мигновено и - преди всичко - способност да действаме, нещо, което не умеят борците за справедливост. Освен това, ние разполагаме с отлични методи да изваждаме от строя такива борци с помощта на същата тази тълпа. А ние винаги оставаме в сянка...
  Робите не са способни да действат. Вие можете само да се примирявате и да изпълнявате нашата воля. Всичките ви напъни да промените нещо към по-добро (както си мислите), няма да ви донесат нищо друго, освен страдания, разочарования и безизходица. Но аз не искам да ви разубеждавам и не ви призовавам да отпуснете ръце и да се откажете от съпротивата. Действайте, борете се, побеждавайте, наслаждавайте се на победата - с това вие само се залъгвате. Ние имаме нужда от противник. Нашите знания, ум и опит трябва винаги да се поддържат в добра форма.
  ... Необходима е нова вяра в светлото бъдеще. Ние никога не сме ви позволявали да живеете в настоящето, а само в бъдещето, а понякога и в миналото. Но допуснахме една грешка - много удължихме паузата. 70 години все едно и също - даже и на нас ни омръзна. Народът вече не вярва на нашите стари лозунги. Затова създадохме нов вид революция - отгоре. Демокрация, гласност, перестройка! Ами я погледнете историята - кога народът е имал полза от всичко това? Никога! Ние разчитахме на вашето невежество. А то е удивително!
  ... Ние решихме да ви превърнем във вечни просяци. Вие винаги всичко ще просите от нас: дом, храна, коли, земя, вода, та дори и въздух! А ние ще ви даваме само толкова, колкото считаме за необходимо. Вие самите, заедно с всичките ви джунджурии, ще бъдете винаги и само наша частна собственост.
  Тази изповед е плесница за робите, за да си знаят те мястото, предназначението и кои са им господарите.Hие ви превърнахме в роби и вие привикнахте с това робство. То е станало за вас насъщна необходимост. Именно ние ви научихме да лъжете и нашата страна стана най-лъжливата страна в света. Ние ви научихме да крадете и вие станахте най-крадливия народ. Направихме престъпността норма във вашия живот. Сега ние спокойно ви ограбваме и ви превърнахме в животни с вечен инстинкт за потребление и разрушение.
  Ние никога не се разкайваме. Такова чувство не ни е познато. Аз ви пиша това писмо за да разберете, че политиката може всичко. А политиката е в нашите ръце. Сега ние ви отвлякохме от нея, като създадохме хаос в икономиката. Господи, колко сте глупави! Вие си мислите, че ние се грижим за вас, да бъдете сити, облечени, обути. А ние пет пари не даваме за вас! Трябва да сте истински идиоти, за да не разбирате, че без политика всяка икономика е празна работа. Но икономиката е необходима на нас. Ние я градим за себе си. А не за вас. Затова тя е такава, каквато на нас ни се иска, а не на вас. Така че бъдете послушни и търпеливи и не ни пречете. Всичко, което ние правим за наше собствено благо, го правим винаги от ваше име и по ваше поръчение (на народа). Въобще не ни е грижа за изтичането на мозъци зад граница. Колкото по-малко такива мозъци има тук, толкова по-добре за нас: най-лесно се управлява страна от глупаци.
  Докато държавата използва насилие, ние ще бъдем непобедими. А тя винаги ще го използва. Ще унищожим вашата бунтовническа енергия. Ще ви създадем хиляди житейски проблеми и вие ще бъдете винаги смъртно уморени и духовно опустошени. Постепенно ще свием примката на вашата гласност. Ще я размием със своята идеология, като ви натрапваме всеки ден нашите догми. Ще унищожим езика ви, като го замърсим с измислени думи. Вие вече не се разбирате помежду си; не разбирате нито нас, нито дори самите себе си. Ние винаги ще обезсмисляме всички ваши прогресивни идеи и ще ги превръщаме в пълен абсурд. За вас няма да остане нищо светло. Вие ще изгубите способността си да се ориентирате в обстановката, ще се изморите да се озъртате и да не знаете накъде да се обърнете и на какво да вярвате. Ние ще намерим хиляди парцали с които да запушим вашите вечно недоволни гърла. Освен това ще мобилизираме срещу вас целият престъпен свят и в страната ще цари разбойничество и терор.
  Ние не се страхуваме за себе си. За нас винаги ще се намери оазис на тази планета, в който да живеем. Мога да предвидя поредната ви глупост. След като прочетете моята изповед, вие няма да се замислите над нейния смисъл. Ще се хвърлите да дирите автора й. Вашето любопитство ще се окаже по-силно от човешката мъдрост. Вие в хор или един по един ще вдигате шум по страниците на пресата. Смисъла ще узнаете когато му дойде времето. Впрочем скоро ще го почувствате. Накратко, ние прекратяваме вашата перестройка. А нашата продължаваме. Как ще изглежда това? Ето как: Всичко ще става поетапно. Най-напред ще започнем с военните. На втори етап ще бъдат престъпният свят, прокуратурата и МВР. На третия етап ще заработят всички юридически служби, печатни органи, радио и телевизия. На четвъртия етап ще се включат търговията, финансите, икономиката. Петият и шестият етап са резервни лостове на властта. Седмият етап е идеологически и политически. Ние режисираме събитията, а вие само гледате. Така ще бъде винаги.
  Аз съм на 82 години и напускам сцената с чувство на мир и удовлетвореност. Ние оставяме след себе си достойни приемници на нашето дело. Ние ще си останем господари завинаги."

  "Единстената неоспорима догма,това е отричането на догмите."Б.Шоу
 12. 12 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Добре. С тази разлика, че след "Войната на световете" Уелс създава "Гражданина Кейн", смятан от мнозина за най-добрия филм през ХХ век. След все по-истеричните си номера Станишев ще се провали на изборите и ще бъде напълно забравен. Той е най-жалката мижитурка, някога ръководила България.

  ......................................................................

  http://archiman.livejournal.com/

 13. 13 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Обичам ви Любослава за супер силата на перото, за гражданската съвест, за доблестта и смелостта и за всички онези качества които носите и които ако ги имаше в повечето от нас останалите българи, нямаше да се срамуваме че живеем днес в страната на глупаците.

  ОГРОМНОГ БЛАГОДАРЯ за прекрасната статия!!!

 14. 14 Профил на dr.plamen.dimov
  dr.plamen.dimov
  Рейтинг: Неутрално

  Силна статия,браво!Според мен въпросът на въпросите е не какво ще направят глупаците в България,дали ще отидат за риба или за гъби?И стига сме се занимавали с глупаците!На тях им осигуряват забавления-шоу-та,сериали,Азисовци и Сл.Трифоновци!Някой/като Любослава/да напише нещо така силно и за умните,тези,от които зависи да отидат до урните и да изтрият срама,наречен тройна коалиция!Това е въпросът-какво ще направят умните на тези решаващи избори?Любослава,пиши за тях,имат нужда от кураж и знаеш ли защо?Точно защото са умни и се питат и съмняват!

 15. 15 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Невероятна статия! Отдавна не бях чела нещо толкова добро, поздравления, г-жо Русева. Лошото е, че глупаците, поддаващи се на манипулации няма да прочетат този материал, а дори и да го прочетат - няма да го разберат, нито да се разпознаят в описанието. За съжаление.

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 16. 16 Профил на dr.plamen.dimov
  dr.plamen.dimov
  Рейтинг: Неутрално

  Предлагам на всички форумци-не обръщайте внимание на пациента 11!

 17. 17 Профил на амброаз
  *****
  Неутрално

  Не съм съгласен с авторката на статията,въпреки,че е хубава.Смисъла е, че ТЕ са умни,което не е така, ТЕ са просто нагли и не ги е страх от възмездие/но и то идва,дано по-рано/.Обикновените хорица са просто ошашавени,надяваха се на Костов,а тои доведе това чучело от Мадрид.Тои разправяше,колкото по-малко държава по- добре,после не бил неолиберал.На хората трябва да се помага ,а не да им се вика"глупаци" и т.н.

 18. 18 Профил на мунчо аналитикс
  *****
  Неутрално

  Авторката /не само тя/ на свой ред не е доразбрала
  и/или умишлено манипулира.

  Човек може да бъде манипулиран ако и понеже до някаква степен е познато предсказумем, познато рационален.

  Това важи дори за сценарии на взаимно "надлъгване",
  согато всеки се опитва да създаде определено грешно впечатление... за да постигне в крайна сметка желан предсказуем ефект.

  Страхът, някакво ниво на страх, е част от рационалността
  заради главната цел -- оцеляване -- и заради естествения стремеж към адекватност спрямо околната среда.

  Колкото и умен или умна да се правиш като наричаш другите глупаци -- не ставаш по-умен или повече рационално смел от това.

  Статията манипулира като пробутва банална статутска теза,
  че "масата" е глупава, а "елитът" умен -- която теза е опасно глупава на свой ред.

  Всъщност, главните неща са Рационалност/Нерационалнот, Морал и Страх а не "умници" срещу "глупаци".

  Естественият съзнателен човешки "компютър" за взимане на решения е НЕВЕРОЯТНО ОГРАНИЧЕН. Неворятно -- за неспециалисти и дори за специалисти забравящи споменатия факт.
  Съзнателен ум, съзнание -- за разлика от подсъзнанието.
  Този компютър е много бавен, с капацитет на паметта, както сте чували, около 7.

  Освен това, до голяма степен и "целият" човешки ум работи рефлекторно. Не "първосигнално", но рефлекторно
  /като "самоотразяваща се" машина с много цикли/.
  При това, информация и нейното физическо поддържане са силно "слети", зависими са едно от друго.
  При пренатоварване конкурентни/конфликтни/предупредителни сигнали и "задачи" се генерират допълнителни предупредителни вътрешни сигнали за "страх". Понякога мобилизиращи, понякога
  сковаващи, понякога "рационални", понякога не.

  Що за Култура/Морал/Разум -- това е важно и дори определящо, но е пропуснато в статията. А Страхът е псевдо обясняван като производна от глупост.


  "През 1938 г. Орсън Уелс прави нещо повече от радиопиеса по "Война на световете".
  Без да иска, той извършва научен експеримент, с който доказва, че глупакът може да бъде манипулиран чрез собствената му глупост.
  "Понеже тази глупост ражда много страхове - казва Орсън - с колкото по-страшна глупост уплашиш глупака, толкова по-голяма става възможността глупакът да ти повярва, т.е. да го манипулираш.""

 19. 19 Профил на Ади
  *****
  Неутрално

  Според мен тя не казва, че ТЕ са умните. Казва точно това - че са нагли и мръсни гадини. Освен това авторката не обижда никого - тя само описва как да се отгледа един народ от глупаци. А да не би ние да не сме народ от глупаци, а?

 20. 20 Профил на До мунчо Аналитикс
  *****
  Неутрално

  Верно си Мунчо. Ама не си ли аналикс...

 21. 21 Профил на rumen
  *****
  Неутрално

  Същинските събития и отвличащтите вниманието актове се трупат ли трупат и така са ни затрупали че вече никой не знае откъде да започне разчиственето Дано ме опровергае будещето Трябва да е като Херкулеср който отклонил реката и така почистил Автиевите обори

 22. 22 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  авторката не обижда никого - тя само описва как да се отгледа един народ от глупаци.
  ***************

  Ади, именно! А, ако Мунчо се е разпознал в описанието, това е отделен въпрос.

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 23. 23 Профил на отминал
  *****
  Неутрално

  Грешите, dborisof.

  Никое право не разрешава и не оневинява престъпления и разбойничество с това, че "лудите" не попречили.

  Ако пледирате за невинност понеже вие сте луд,
  то е друг въпрос...

  Голямата дължина на коментара ви показва, че не можете да убедите дори себе си, май.


  "И вие се осмелявате да ни наричате престъпници?
  Не, истинските престъпници сте вие!

  Вие ни позволявате да правим каквото си поискаме. (не е луд, който изяжда три зелника, луд е който му ги дава!)"

 24. 24 Профил на stars
  *****
  Неутрално

  Не трябва да забравяме,че експериментът на Орсън Уелс е върху американци! Ако тук се направи подобен експеримент 90% от българите ще го посрещнат с радост и чувство за избавление!

 25. 25 Профил на 2029
  *****
  Неутрално

  Както често ми се случва напоследък: Браво Любослава.
  Ще коментирам снимката.
  Първоначално си помислих, че е колаж, но като се вгледах по-внимателно стана ми ясно, че е снимка. Уникална е. Напълно в синхрон с текста поднесен ни от Люба. Но коменто....

 26. 26 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До 11

  Борисов, Мошето те е разбрал.
  Ние също.
  Ама за другите - пиши им кой е автора, обясни им, че е съплеменник на Станишев и Пирински.

  Има ли живот след демокрацията ?
 27. 27 Профил на До 2029
  *****
  Неутрално

  Прав си, пич. Снимката е гениално подбрана, няма нужда от карикатура.

 28. 28 Профил на Глупак
  *****
  Неутрално

  Немате си представа кво тече ся по Нова тв... Русева е деликатна мадама!

 29. 29 Профил на Е зат'ва се радвам ,че мога да чета
  *****
  Неутрално

  хм ,това е първото нещо което прочитам на Русева и е толкова добро че прави контраста между него и ежедневната тъпота и аматьорщина която ни залива неприятно осезаем . И моля не пишете постове по половин монитор дължина- издава комплекси.

 30. 30 Профил на ВИИ Крал Мас
  *****
  Неутрално

  Народната маса от 100, 200 или повече години е заливана с безброй такива рецепти, с мащабен успех. Общо взето, да, масата рядко се обижда.

  Майната им на другите?

  Ади
  * 19

  Освен това авторката не обижда никого -
  тя само описва как да се отгледа един народ от глупаци.

 31. 31 Профил на мунчо аналитикс
  *****
  Неутрално

  Не си интересен. Кажи някакъв аргумент...

  До мунчо Аналитикс
  * 20

  Верно си Мунчо. Ама не си ли аналикс...

 32. 32 Профил на Станишко
  *****
  Весело

  Най-хубавото на този народ от глупаци е, че не се обижда

  Ади
  * 19

  Освен това авторката не обижда никого - тя само описва как да се отгледа един народ от глупаци. А да не би ние да не сме народ от глупаци, а?

 33. 33 Профил на Цитатник
  *****
  Неутрално

  mediator37
  * 26

  До 11

  Борисов, Мошето те е разбрал.
  Ние също.

  Ама за другите - пиши им кой е автора, обясни им, че е съплеменник на Станишев и Пирински.

  аз вярвам в Бога

 34. 34 Профил на Саймън
  *****
  Неутрално

  От днес нататък името на предаването се променя от “Комиците” на “Гъзосмуците”.

 35. 35 Профил на Slash
  *****
  Неутрално

  Номер 17, да на някои хора трябва да се помага, но само на тези, които го заслужават. А тъпаците доказват, че не заслужават. А и какво лошо има да кажеш на тъпака тъпак, той и без това няма да ти повярва, щот се мисли за много умен.

 36. 36 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Отново отли4на статия!
  Глупоста,тъпотата..!ТЕ не искат СВОБОДА,НЕ знаят какво е,нещо
  пове4е-ТЕ искат някои да се ГРИЖИ за тях!Е имат го-20г без 4!!!
  Сигурен съм,4е Вашето перо не може да бъде КУПЕНО!
  НАДЕЖДА!!!
  И заради такива като ВАС,все още има нормални хора в БГ!
  Поздравления!

 37. 37 Профил на Молба
  *****
  Неутрално

  Уважаема г-жо Русева, напишете книга с разкази. Вие имате невероятен талант. Сега препрочетох Труман Капоти и мисля, че имате подобно перо. Съжалявам, че не сте се родили в друга държава. Следя Ви и в "Гласове", където проявявате елегантното си чувство за хумор. Изобщо Ви свалям шапка!

 38. 38 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Като стана дума за рецесия - колкото е прогнозата на МВФ за такава в България, приблизително същите бяха процентите на мин. Орешарски преди 3-4 месеца за икономически растеж - и на базата на който е съставен бюджета, с всичките му там буфери. Мамата си трака от лятото нататък - още повече и с понижена данъчна събираемост.

 39. 39 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 561 Неутрално

  добър текст, но все пак важно е какво правят тези които запазват здрав разум

 40. 40 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Благодаря ти Любослава ! Чудесен текст !

  Свободата Санчо, ....
 41. 41 Профил на прото о.Павел
  *****
  Неутрално

  Не знам кой е решил да се подвизава в тоя форум с ника, който обикновено аз използувам, но не съжалявам, а го поздравявам!
  Искрени поздравления и за Любослава - едно наистина силно перо. Не ка пише и публикува където намери за добре, САМО ДА ПИШЕ! Тя има таланта, ние имаме нуждата от нея!

 42. 42 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Страхотна статия! Талантлива си.

  Щом и феновете на масовия убиец чегевара са се трогнали, явно има защо

 43. 43 Профил на Някой, който минава оттук
  *****
  Неутрално

  До № 11
  Господин Злодей,
  Аз съм христианин и мога само да ви съжалявам. Разговор между нас наистина не би могло да има. Аз не ви разбирам и не желая, вие не се интересувате от такива като мен. Оправяйте се както можете и не ни занимавайте със себе си.

 44. 44 Профил на С.В.
  *****
  Неутрално

  Дълго съм се чудел с какво впечатлява Русева (ние сме бивши колеги от СУ). И напоследък ми се струва, че тя е истински марсианец. Не се подигравам! Тя казва очевидни, банални неща, но ги казва различно, с някакъв заряд, който прави думите да експлодират. Онова с дуварите от миналата седмица ме докара до лудост, едвам си изкарах Великдена. Честно ви казвам, това е извънземно нещо.
  Чета коментарите на Дневник всеки ден и им се кефя. Но няма друг такъв автор като тази марсианка. Може би само Бойко Пенчев й е равностоен по ум и някои от анонимните коментатори. Не са й равностойни обаче по експлозии

 45. 45 Профил на Az
  *****
  Неутрално

  СНИМКАТА Е СЪЩО ВЕЛИКАААА!

 46. 46 Профил на ОО общество
  *****
  Неутрално

  Станишефски педер пиар по време на криза

 47. 47 Профил на mars
  *****
  Неутрално
 48. 48 Профил на Венера
  *****
  Неутрално

  Не Марс е с нея, а цялата ми любов...

 49. 49 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1543 Разстроено

  ПРЕКРАСНО! Хем за смях, хем за плач...
  Както е казал един много умен човек (за него Слави не говори по ТВ-то) "има две безкрайни неща в природата - Вселената и Човешката глупост; хем че за Вселената не съм сигурен"...

  Е у нас поне е доказано че Глупостта е много концентрирана! Хората някак си "забравиха" Луканов и Виденов и пак дадоха властта на комунягите???
  20 години "преход" допуснаха, в който страхата ни стаха едно грохнало посмешище и разграбен двор не в резултат на нападение от Марс, а поради неуморната работа на хиляди "знайни и незнайни" воини на Партията - било явни, или на"тихия фронт" - Ченгетата.
  И огромното мнозинство седи безучастно, люпи семки, гледа Азис и псува че "всите са маскари". И чака поредния Месия да го оправи, вместо да си бключи мозъка, да помисли как иска да живее той и децата му/и пък после и да поработи за това....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 50. 50 Профил на kokorbashiyata
  kokorbashiyata
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Гледайки снимката си мисля, че флирта между БТВ и другаря Станишев тече с пълна сила. Есента беше голямата им гост звезда в тогавашното им основно предаване, а сега на юбилея на комиците, което предаване по мое скромно мнение е на нивото на управление на държавата! Всъщност защо не, БТВ при новото разпределение на цифровия ефир ще получат голям дял и защо да не благодарят и поощрят С. С., пък те на свой ред може да позатворят очи за някой процеси в държавата!

 51. 51 Профил на Неудобния
  *****
  Неутрално

  "Те днес "осигуряват събития", които отклоняват вниманието. Отклоняват го от съмнителни сделки, очевидни кражби, оневинени престъпници, нелепи енергийни конференции, предупреждения за рецесия, спрени еврофондове. Отклоняват го по същество от всичко, което има отношение към собствения ни глупав живот"
  Отклоняването на вниманието е стара изпитана рецепта. То е в основата на номерата на илизионистите...
  Но не съм съгласен с едно - че да уплашиш населението с обявено по медиите бедствие е атестат за глупостта на хората... Ако не по медиите как хората да разберат веднага какво е станало?
  Да речем излиза ББ и обявява ГЕРБ за победсител в изборите с 53 %, журналистите му задават въпроси как ще управлява, какво правителство ще правят... После представители на другите партии коментират резултатите, играят го на победители или говорят скромно и кратко като победени.... След 1 ден по медиите илиза следното съобщение - хааа какви сте кретени не печелят герб бе овци... колко сте тъпи, че не знаете кой спечели - кретени!!!
  Цялата игра тук не е толкова в отвличането на вниманието , а във внушението на хората че са тъпи, безпомощни и зависими....
  От 1938-а досега въпреки безбройните причини на хората да не вярват на медиите... все пак доверието е огромно. Хората купуват, говорят и вярват на онова което им казват "по телевизора".
  А тази история с радиопиесата "война на световете" не само не е случайна, нито конфронтираща се с политиката на масмедиите до ден днешен - тя е в унисон с нея и даже я олицетворява...

  Човек сам е безпомощен да... лесно е да му се подиграват.

 52. 52 Профил на c
  *****
  Неутрално

  Eeeee,te tva e reklama,tuka u Xamerikata poskapnaaa Askiovskite KAUNE desetorno,kazuvaxa po CNN,che po tapi ot toa vilaet nemalo,ma moe da barkat da ga e

 53. 53 Профил на nn
  *****
  Неутрално

  страхотна статия!!!

  и е дно уточнение: вече са на 10 ярда! "Кабинетът одобри ограниченията за митингите "
  http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/04/23/709237_kabinetut_odobri_ogranicheniiata_za_mitingite/
  и
  "Националната следствена служба преминава към прокуратурата, а нейният директор става заместник на главния прокурор. Това решиха депутатите, като приеха окончателно промените в Закона за съдебната власт. "

 54. 54 Профил на хасковски каунь
  *****
  Неутрално
 55. 55 Профил на h
  *****
  Неутрално

  Е,как така един път не прочетох слаба /невярна / статия от тази авторка? Г-жо Русева,аз се възхищавам от Вашите статии и смятам ,че докато има журналисти като Вас в БГ,има надежда да се оправи страната ни.Понякога и една лястовица прави пролет.

 56. 56 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1052 Неутрално
 57. 57 Профил на възхитен
  *****
  Неутрално

  благодаря ви за чудестният текст!

 58. 58 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Освен "марсианци", все още има и достойни "земляни":

  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=151557

 59. 59 Профил на Ох, Боже...
  *****
  Неутрално

  "... да й отстоим"
  "Прекрасната" авторка е скарана с българския

 60. 60 Профил на Мондиана
  *****
  Неутрално

  Отново страхотна статия! Към общото възхищение присъединявам и моето (както винаги)! Имам чувството, че вече се пристрастявам и получавам зависимост към текстовете на Любослава Русева! )
  Между другото не се бях сетила за подобно обяснение на случката с астролога. Впрочем нямах никакво обяснение, чудех се наистина ли се случва този абсурд.
  И една молба и от мене: направете си блог, г-жо Русева, вярвам, че това ще е един от най-четените български блогове!

 61. 61 Профил на А.НАЙДЕНОВ
  *****
  Неутрално

  Далеч по-цинично от изплезването на онзи марсианец, който според Хърбърт Уелс, бил забил "Знамето на извънземната подигравка" върху покрива на Белия дом(Народното събрание)…

  Дами и господа, не знам как да завърша. Вероятно с онова, което лежи полузаровено пред мен в огромна дупка. То е най-ужасяващото нещо, което някога съм виждала. И на всичкото отгоре изпълзява от дупката си и идва насам!
  Бойко Борисов идва с полицейската демокрация)
  Сега е на около 20 ярда от мен. Но на изборите, дами и господа, ще бъде по-близо.(Става въпрос за Бойко Борисов)По тази причина държава от преобладаващи глупаци се управлява лесно.Но първо трябва да си ги отглеждаш. Можеш да ги поливаш, да речем, с риалити шоута с Аня и Ивайла, за да нямат време да прочетат дори Хърбърт Уелс. Или да ги пръскаш с нелепости, докато не са успели да се сетят за името си.После вече е лесно,ето го развитието: Някъде околокрая на месец август,правителството е съставено от ГЕРБ и УЖАСИТЕ на България започват.Министри хванати от никъде, но сложени да вършат много тежка работа по време на СТРАШНА криза,хора които са били на някакви постове преди, но са били изгонени от тях и сега искат реванш.Всяка вечер по всички телевизий Борисов ше плаче че БСП е оставила много тежко наследство,и така ще е 2-2.5 години докато и леви и десни, не го изметат от политиката. А в този период ОХРАНИТЕЛНАТА фирма на БОРИСОВ "ИПОН" вече ще е станала една голяма ЧАСТНА АРМИЯ за репресии и натиск върху гражданите-кой може да го спре или да ми докаже че това няма да стане.Реакцийте на другите големи Бизнесмени ще е адекватна- те също ще направят СВОИ охранителни фирми и "колелото " на войната се завърта и няма спиране".А народното събрание на какво ще прилича -не ми се пише(четете ОРСЪН).

 62. 62 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Разстроено

  Не слагайте всички комунисти под един знаменател! Това което е във власта и в далаверата са псевдокомунисти узурпирали идеята и подвели хората както "цар" Симеон подведе хората помнещи баща му.Идеите се уважават, но мошенниците и крадците не.За последните се предвижда съд ,затвор и конфискация на откраднатото!Това са лумпени които във всяка държава се наказват по един начин- съд ,затвор и конфискация на откраднатото!

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 63. 63 Профил на Иво
  *****
  Неутрално

  Чудесна статия! Поздравления!

 64. 64 Профил на Gavril Gavrilov
  *****
  Неутрално
 65. 65 Профил на Темата
  *****
  Неутрално

  Въпросните глупаци определят кой и как да ни управлява.

 66. 66 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  За такава снимка, в която премиер на държава, целува ръка на някакво травестито подобно същество, правителството трябва да падне!

 67. 67 Профил на ссСр
  *****
  Неутрално

  Забелязахте ли колко са тъпи американците?
  Страхливи?
  Суеверни?
  Глупави?
  Наивни?

  Грешници. Жалки педерасти.

  Тоест, педерастията им не струва 5 копейки.

  Славата е Наша!

  Да живей Крал Мас, сатанизЪма и бесепето!

  Да живеят сесесерките!

  Вечна Слава!

  "В настъпилата суматоха ранените и починалите от инфаркт са хиляди. Църквите се пълнят с грешници, които молят Бог да им прости. Армията на спасението раздава противогази. Някои се самоубиват, за да не попаднат в ръцете на извънземните, но други търсят "предводителя на марсианците" и неговия Mercury Theatre on the Air, за да им размажат физиономията."

 68. 68 Профил на Умните гласуват
  *****
  Неутрално

  С какво ли сме заслужили наградата да четем Любослава Русева се чудя. Ние, изпълзяващите "изборни гъбари" сме създадтелите на този абсурд, от който отгоре на всичко ни е гнус. Вечно недоволни от безбройните си врагове и задаващи с широко ококорени очи сакралния въпрос "Кой ми сра в гащите?".

 69. 69 Профил на Очевидно
  *****
  Неутрално

  Както и с другари другарки от Дневник.

  Анонимен
  * 50

  Гледайки снимката си мисля, че флирта между БТВ и другаря Станишев тече с пълна сила.

 70. 70 Профил на gv
  gv
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Браво, браво и пак браво! И благодаря, Любослава!

  Keep it simple and make it special.
 71. 71 Профил на Българка
  *****
  Неутрално

  Невероятна статия! Глупаците, разбира се, няма да я разбират. Това обаче, което ние "умните" можем да направим, за да покажем, че не сме толкова малко, е на изборите да отидем и да гласуваме за една по-различна България и за едно друго бъдеще на децата ни. В противен случай погледът ще се мести от прасе на човек и от човек на прасе и няма да открива разликата.

 72. 72 Профил на Pero Piperov
  *****
  Неутрално

  Ааа, не отче не трябва да се забравя СтаниГей, а трябва да се помни. Да се помни с погнуса и отвращение, дяа се помни корупцията, кражбите, гюнсуратлъка и всичко омерзително което този гнусен плазмодий и неговите министри донесоха на България.

  Браво на Любослава. Какъвто и комплимент да кажа за поредната и статия ще е малко.

 73. 73 Профил на ! ВНИМАНИЕ !
  *****
  Неутрално

  Истински професионални комунисти са.
  Никакви псевдо.

  Станишев, Велчев, Пирински... са професионални кадри
  на столетно криминалния комунистически интернационал.
  Симеон е подробност в огромната далавера.

  Тези "истински комунисти" в хилядите и милиони български семейства, за които намеквате, са зомбирани като всички реално или илюзорно привилегировани комунисти
  и не могат да направят нищо докато не си дадат ясна сметка,
  че БКП БСП е филиал на световно античовешко антихристиянско зло на което България е една от жертвите.

  ВНИМАНИЕ !
  Разстроено
  * 62

  Не слагайте всички комунисти под един знаменател! Това което е във власта и в далаверата са псевдокомунисти узурпирали идеята и подвели хората както "цар" Симеон подведе хората помнещи баща му.

 74. 74 Профил на krasimirav
  krasimirav
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ПРЕКРАСНА СТАТИЯ!
  НИЩО ДРУГО НЕ МОГА ДА КАЖА!

 75. 75 Профил на Mandichev
  Mandichev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нямам думи!Браво и благодаря!

  Светът е сън,животът е ракия!
 76. 76 Профил на БСП
  *****
  Неутрално

  Разкошна самокритична агитация другарке!

  Всички, вземете пример.

  Слава на Сесесере!

  Умните гласуват
  * 68

  С какво ли сме заслужили наградата да четем Любослава Русева се чудя.

  Ние, изпълзяващите "изборни гъбари" сме създадтелите на този абсурд, от който отгоре на всичко ни е гнус.

 77. 77 Профил на Петкова
  *****
  Неутрално

  Снимката и статията са отлични!

 78. 78 Профил на ч.звезда
  *****
  Неутрално

  защо се онижава Сергей Станишев с тия комици? той наистина заслужава да е Рицар на книгата. защо му се подигравате той говори умно не винаги му разбирам но затова вие плуете защото и вие не му разбирате

 79. 79 Профил на Щрак
  *****
  Весело

  Стига вече гейчовци и травестити.
  Публикувайте интимна снимка на Любослава Русева и Татяна Ваксберг и ще вдигнете тиража

 80. 80 Профил на Лумпен пролетарий
  *****
  Неутрално
 81. 81 Профил на Y- 17
  *****
  Неутрално

  Когато режисьора има за цел определени зрители да напуснат
  салона и когато техния брой може би е 10 000 годишно вероятно си е заслужил хонорара.

 82. 82 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 893 Весело

  Много ми хареса статията Само една забележка имам- авторката явно не е запозната в детайли с основополагащотро литературно наследство на Сергей Дмитриевич, иначе щеше да знае, че според него само "социалистите" могат да посрещнат извънемните пришълци. Явно е имал предвид, че само след левичарско правиелство Земята ще бъде нерентабилна за атака от извънземни, ха-ха-ха ...

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 83. 83 Профил на почти анонимен
  *****
  Весело
 84. 84 Профил на гарабед
  *****
  Неутрално

  Психологията на българина има някои особености. През 5 века турско, пропускаме важен етап от развитието на феодализма. Няма йерархия, няма авторитети. Посрещаме свободата 1879 без ерудити и елит. Всички са равни и не бръснат мнението на образования.
  При социализма - също равни и еднакво бедни. Работниците с 300-400 лв заплата, висшистите с по 170. На върха на пирамидата от простосмъртни са келнери, таксиджии и наливачи на бензин. Също няма авторитети.
  Западняците не са по-умни от нас, не са с три глави и четири очи, но всяка жаба си знае гьола и не дава акъл на ученото. Даже гласува на избори за него.
  А ние за аутсайдери без образование и трудов стаж.

 85. 85 Профил на Камю
  Камю
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поредното бижу в короната на Любослава Русева

  Чета коментарите и ми изглежда така - ние, които прочетохме статията не сме глупаци, получихме прозрение и вече всичко знаем, няма да се поддадем на манипулацията. А истината... истината е, че ние сме си виновни за състоянието, в което сме. Ние, които не гласуваме (не говоря за себе си конкретно, но понеже така започнах ). Ние, което си замълчавахме, когато не трябваше. Спроед мен панацеята не е просто промяна в манталитета в главите ни, а в действията...

 86. 86 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Гарабеде, оправяй си суверенитета и йерархията в Армения.
  Пренатоварваш се

  Просветени Българи като Васил Левски и Христо Ботев много добре са знаели що за "йерархия" е нужна на България:

  Самоуправляваща се многоетнична Българска Република
  административно подобна на Швейцария и САЩ.

  гарабед
  Неутрално

  * 84
  * 11:25
  * 24 апр, 2009  Психологията на българина има някои особености. През 5 века турско, пропускаме важен етап от развитието на феодализма. Няма йерархия, няма авторитети. Посрещаме свободата 1879 без ерудити и елит. Всички са равни и не бръснат мнението на образования.

 87. 87 Профил на Още по
  *****
  Весело

  Да бе, да.

  Цял свят научи, ще не ще, за станишефската простотия "Защото Сме Социалисти", само другарката Рушева не е...

  Моше, защо си сложил "социалисти" в кавички?

  Boriaz
  Весело
  * 82

  Много ми хареса статията Само една забележка имам- авторката явно не е запозната в детайли с основополагащотро литературно наследство на Сергей Дмитриевич, иначе щеше да знае, че според него само "социалистите"...

 88. 88 Профил на аз обичам
  *****
  Неутрално

  "аз обичам изминалите 45г.по време на социализма защото посетих 14курорта" това беше казано от симпатизант на БСП и излъчено от националното радио програма ХОРИЗОНТ.
  А аз обичам такива статии автори и вестници.

 89. 89 Профил на уточнение
  *****
  Неутрално

  Не е "Война на световете", а на простотия срещу Света.

 90. 90 Профил на da mu mislqt mladite
  *****
  Неутрално

  Хубава статия, но какво от това. Българина не чете много Интернет, а гледа телевизия и най любимата му СКАТ. И обича да бъде зомбиран и го правят много успешно. Простотията е неизкоренима по тези земи.

 91. 91 Профил на EU
  *****
  Весело

  Иска ти се, ама няма

  da mu mislqt mladite
  * 90

  Хубава статия, но какво от това. Българина не чете много Интернет, а гледа телевизия и най любимата му СКАТ. И обича да бъде зомбиран и го правят много успешно.

  Простотията е неизкоренима по тези земи.

 92. 92 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 893 Весело

  До Още по Весело 87
  Цели две (2) изречения- БРАВО!!!
  Ами Моше, ако само ти ми четеше коментарите щях да ти подчертая думичката ДЕТАЙЛИ- трети ред, втора дума от ляво на дясно Явно някъде там съзнанието ти се е разконцентрирало вече. То вярно, че някои мои изречения са по-дълги, но ако четеш бавно и си водиш записки може и да постигнеш напредък!
  А, и между другото, има и препратка към друг текст, който е световно неизвестен, гарантирам ти. Извън България никой и не предполага за това "произведение".
  колкото до кавичките на "социалисти"- някак по-интересно ми се стори така. Не е по друга причина.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 93. 93 Профил на petarmoskov
  petarmoskov
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Отново чудесен текст на Любослава. Поздравления. Но всеки от нас трябва да отвори очите на колкото се може повече заспали пред телевизорите.

  О-СТАВ-КА О-СТАВ-КА О-СТАВ-КА
 94. 94 Профил на budala
  *****
  Неутрално

  статията е интересна,но внушението,което е заложено в нея е доста съмнително само по себе си.

  мунчо аналитикс #18 е представил нещата по обективно от колкото авторката.

 95. 95 Профил на ацетон
  *****
  Весело

  Потресаващ текст! Браво, Любослава. Пиши си и в "Гласове", защото територията на свободното слово се свива все повече!

 96. 96 Профил на Н.А.
  *****
  Неутрално
 97. 97 Профил на Наблюдаващ
  *****
  Неутрално

  На Станишев мястото му е в комиците. Скоро ще му инсталират походни легла в Нова, БТВ и БНТ, бързо да участва в предаванията.

 98. 98 Профил на айкон
  *****
  Весело

  Дисциплина в Симеоново - пускане и подклаждане на слухове, за изместване на вниманието на масите и безпроблемно постигане на целта.
  Браво на статията - България 1938 г. Смяяхх....

 99. 99 Профил на вили
  *****
  Неутрално

  не бе---с ц затвор----и да го обидят от --зат...

 100. 100 Профил на Rialiti Bradъr
  *****
  Весело

  За сички славни рушнаци и рушначки има места в телевизионните канализации, не само за Станишков. Виж Кошлука, Славков... Чет нямат. Болшая брадерия.

  Подакватето е главен поминък в некои отделно зети держави.

  Кой е Върховен главноподакващ? Това е въпроса на въпросите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK