Наимпийчване* на положението

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BohrMottelson
  *****
  Неутрално

  Любослава, цяло удоволствие е да чета анализите Ви.

 2. 2 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Не мога да повярвам на очите си: ТЯ се е върнала в старата си кожа, ура!!!!!!!!!!!!

 3. 3 Профил на Анонимен
  *****
  Любопитно

  Русева винаги е била критична към президента Първанов. Сега откривам някаква симпатия. Иначе е вярно, че е хубаво един, дори негодник, да критикува правителството, вместо нито един, дори и най-свястния, ама... Тоя си е за импичване отвсякъде. Бойко днес също много се изложи. Просто стана смешен. Като цяло ми се струва, че Русева ги поставя на една нога.

 4. 4 Профил на Да, бе
  *****
  Гневно

  Мръсника Гоце да си оди у Беларус!

 5. 5 Профил на Критичен
  *****
  Весело

  Тоя път неам забележки Циркаджилък пълен, салто морталето на Бойко осмертително и ослепително, текста прекрасен, карикатурата подигравателна отсекъде. Легам си спокойно в легълцето. Лека, нещастни дечурля на "прехода".

 6. 6 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Добре е и Гоце и ББ да четат тези анализи и се замислят, но надали е по силите им.

  Браво на Любослава!

 7. 7 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Щом Любослава Русева - един от последователните и много талантливи критици на Първанов днес казва, че това е единственият критичен глас срещу новия режим, аз се замислям дали да не емигрирам. Страшно е!

 8. 8 Профил на Mojito
  *****
  Неутрално

  Пароле, пароле, пароле. Спомняте ли си песента на Далида, която сега е станала политически шлагер в Софиа. Седя си аз на 10 хиляди км от България и гледам сеир. Нещо като нова модерна електронна игра в стил - от пусто в празно. Бай Ганьо както винаги е прав - всички са маскари. Гледам също, че за 20 години след дворцовия преврат в София далечните комшии в Прага, Варшава и Будапеща си стегнаха държави за чудо и приказ. А в Българско само - горе-долу Стамболов. Или както казваше Радой: Думба лумба два дни, а година гладни. Боричканията няма да свършат скоро и целокупния български народ е като на мач, а тоя да вкара гол, ама не. стига се само до дузпи, но и те не уцелват очертанията на вратата ами се реят някъде високо по сватбарски. Ялова работа, писна ми, ще престана да следя "новините" от България. Нищо не става там, защо да си губя времето.

 9. 9 Профил на Ivan
  Ivan
  Рейтинг: 426 Весело

  Страхотна статия!

 10. 10 Профил на Ади
  *****
  Неутрално

  Бях се притеснила за теб, а оня ден се отчаях от Жоро. Днес сърцето ми е пълно с радост от свободата

  П.С. Пристигнахме в Португалия, ще ти пиша (що не отговаряш във фейса?). Дръж положението да не е толкова наимпийчнато. С. те прегръща също.

 11. 11 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Статията наистина е блестяща. Не на последно място с предупреждението да не бързаме с преклонението пред новия политически Златен телец. ББ си е примитив, но поведението му в скандала е направо неадекватно. Агент Гоце е политически мъртвец и най-добре е да не му се обръща внимание.

  ............

  Християнството и ислямът в Европа -
  http://archiman.livejournal.com/

 12. 12 Профил на Чико от Порто Рико
  *****
  Неутрално

  "Импийчмънт" означава отстраняване на президента, когато е престанал да бъде "пич" в мъжки род, а постъпва като "пич" в женски род.
  Русева не е станала фен на Първанов. Просто акцентира върху някои акробатики в цирка, наречен "представителна" демокрация. В този цирк, ние така или иначе, си оставаме само зрители и на 4-5 години имаме правото само да сменим актьорите - не и програмата...

 13. 13 Профил на Браво, Чико
  *****
  Неутрално

  Пак браво на Чико от Порто Рико, щото програмата е една и съща. Чико, преди време бях на цирк в Монреал. Излезе един клоун и попита: Манамана? Публиката си умря от смях. (И що?) Клоунът пак попита: Манамана? Публиката отговори през смях: Манамана! Клоунът отново попита: Еее, манамаманама мана? Публиката: Хахаха, мана, мана.
  Мани и клоуните, и публиката.

 14. 14 Профил на Музар
  *****
  Разстроено

  Принципно е вярно написаното от Любослава! И е безспорно добре написано.

  Само една лека корекция - току що ме агитираха за митинги срещу правителството. И то хора, които никога не са се декларирали като комунисти. Нито са показвали симпатия към тях. Смешното беше, че в набързо казаните лозунги имаше и "ЧЕТИРИ години какво направиха?"

  Не знам как са подработили конкретния човек, но има яка подготовка за исценирани "социални кризи"! Спомнете си кой ги предричаше...

  За мен е лесно - неволно участвах в аналогични подготвените протести на всичките профсъюзи срещу правителството на Филип Димитров. Усетих се доста късно, че са добре и отдавна подготвени, но и нямах силата да се противопоставя. Сега само свиркам, за който има и сърце, и ум. Опичайте си акъла!

  Гоце НЕ МОЖЕ, НЕ БИВА да е коректив! Няма такова положение! С цялото ми уважение и харесване на Любослава. Това са прекалено интелигентски заигравки, и при сегашното положение интелигентността трябва да се използва по-умно.

  Още една забележка - имам невероятно много критика към действащото (защото виждам, че наистина действа) правителство. Не мога да ги изразя, не си позволявам да ги правя, само и единствено защото ще дам храна на оплювачите. По този начин те постигат именно омаскаряване и ни лишават от възможност за нормална и разумна критика. Достатъчно е само да се четат мненията под тукашните статии.

 15. 15 Профил на ilich
  ilich
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво на Любослава, най-накрая някой да напише за абсурда на тези няколко месеца на ГЕРБ. Ако цялото управление на страната е съсредоточено да се заплашва някого, то логичният извод е, че то няма какво друго да каже. Много жалко. Както за България, така и за доста свестни хора, които отидоха да работят за ГЕРБ.

  Направо е отчайващо, когато Бойко Борисов, който смята, че Хитлер и Сталин са велики политици http://boikob.blogspot.com/2008/09/blog-post_07.html, Тодор Живков е модел на подражание, а самият той е кандидатсвал, но не са го приели в профил ДС на Симеонов критикува Георги Първанов, за когото Милошевич беше представител на една горда нация и който почти е бил успял да стане щатен служител на ДС.

 16. 16 Профил на петроФ
  *****
  Неутрално

  Отче Павле, много си добър и наивен.
  Надценката в руските енергийни проекти, за които ние плащаме отва точно при приятелите на Първанов които държат медии, съдебна власт и пр.Не го отписвай толкова лекомислено.Опасявам се че най-тежките проблеми които той може да създаде започват сега...


 17. 17 Профил на До петроФ
  *****
  Неутрално

  Бе кой отрича това, ние сме разумни хора. Гоце е боклук. Обаче и другото не е стока, разбираш ли, друже. Дори е по-страшно, защото се е взело насериозно, едно говори от Брюксел, друго тук, после пак се обажда от откриване на детска градина. Положението наистина е страшно и поне тук, в тоя форум, трябва да си го казваме. После трябнва да предприемем съответните позиции - митинги, протести, стачки. Иначе ще ни смачкат, бе пич!

 18. 18 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1502 Любопитно

  Мда... "дракане" на махленско ниво, накрая ще се окаже че "мноо съ уважават" и ветрец ще отвее псевдопушилката...

  Недоумявам как "публиката" търпи с парите от нейните билети (данъци) да и се поднася толкова нискокачествен спектакъл.
  Ама така де, хляб да се осигури не може, поне малко зрелища...
  И всички са се овъртолили и колкото да се опитват да обясняват че са "целите в бяло" понамирисва до небесата.

  Поредното БРАВО на Любослава!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 19. 19 Профил на OKI
  *****
  Неутрално

  БРАВО ЛюБОСЛАВА ДОБРЕ УМЕЕ6 ДА МАНИПОЛИРА6 ТЪЛПИТЕ И ДА ПРОМИВА6 МОЗЪЦИ...НО НЕ Е ТРУДНО С ТОВА ТОТАЛНО ИЗПРОСТЯЛО НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ !!! ВАЖНОТО Е 4Е ПЬРВАНКАТА ОСТАВА ,НАЛИ ТАКА СКЪПА МИ ЛюБОСЛАВА !!!

 20. 20 Профил на Руслан 21
  *****
  Неутрално

  Анонимен №15
  ББ ще си го мразите, то е ясно - с него дойде краят ви. Не се опитвай да внушаваш, че България се управлява абсурдно сега. Така беше през последните 8 години докато бяха вашите на власт, но това за щастие вече свърши - сега и завинаги. Червените боклуци вече няма да ги бъде. 1990/91 години лично крещях "комунизмът си отиде" и съм грешал, както и се видя, но сега няма майтап - край с червените боклуци.

 21. 21 Профил на чичо
  *****
  Неутрално

  Руслан 21 е много тъп

 22. 22 Профил на С.В.
  *****
  Неутрално

  Въпреки скандала между нас: Кееp walking, прекрасна.

 23. 23 Профил на Успех
  *****
  Неутрално

  Текстовете на Л. Русева, както на останалите политиканстващи журналисти, са злободневни, но с променливо качество. Не отричм- има и много добри, но и откровенно слаби! Изумен съм от отзивите на нейните почитатели- толкова патос и възторг звучат фалшиво и/или глупаво! И мисля, че пречат на развитието на самата авторка! Дано си затвори очите и продължи да се развива. А на тъпи фенове никой не се радва.

 24. 24 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Все пак усещането на хората е вече променено. Имаме голям напредък в осъзнаването за отклоняването на вниманието и в този спектър анализа спомага въпреки, че не акцентира на това. Смисъла на прозрачното управление, което следва правителството се отстоява добре и вече почти никой не забравя да разгадае къде е скрит примерно Доган в поредната хот-новина. Нараства значението на погледите от по-различни ъгли и коментарите към тях за максимална обективност. Тълкуванията стават популярни, което е белег за жадно търсене на всички обосновани факти.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 25. 25 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  А пък на мен ми се струва ,че две петлета се скарали пред поповата врата...

  Нищо по-смешно няма от театрална сценка, в която всички са все от дс-котилото. Всички се разхождат по нервите на медиите и обществото. Само че разходката е странно мека, малко като на разхождащи се напред-назад педерасти в градинка.

  Шумотевицата е с цел да се крие неудобството от предложеното от Дянков зверско затягане на колана за 2010 г. и предстоящите нови чалъми за дообиране на населението. Прави ли ви впечатление как Орешарски се скри в парламентарната група на БСП и как никой не се сеща да го пита откъде се спестиха тези милиарди, които червените похарчиха. Публичните кавги са екстра заместител на мътната вода, в която се ловят шарани. Вече половин година спонтанни кавги - от СДС през БСП, през ДАНС, през Атака и СКАТ, през Красьо и съдебната система, сега всички "вкупом се скараха" едновременно за посланици, Багдат, Йосич, за станалото на десети ноември . И какво имаме насреща? НИЩО, НИЩО и НИЩО на квадрат. Гоце и Боце обикалят в кръг близки и далечни страни, мангизите са опапкани от върхушката и Дянков ще замести Орешарски по изобретателност в новото доене.

  Търсете парите и жените ( може и педерастите) в дс-пиеската "Посткомунистическа дружинка 2009 г"., че дори и пожарникаря на трупата .

 26. 26 Профил на Музар
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "Reveal":

  Поздравления за чудесния постинг!

  Аз оставам скептик - имам достатъчно контакти и извън нета, а те ми създават притеснения. Боря се и на двете места - повече на_живо

 27. 27 Профил на Филия
  *****
  Неутрално

  Мъдро правило, което не важи за демагози и за политици (което е едно и също):

  Не отправяй заплахи, които нямаш възможност или нямаш намерение да осъществиш.

 28. 28 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Най-гот ще бъде следната сценка: Първанов и Божидар Димитров се сочат взаимно с укор - ти си от ДС.

 29. 29 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Вчера май, обвиних Русева в страх....Бе пуснала един езоповски текст, в който ББ бе главен протагонист(как обикнах тази дума край Бареков, простете), но някак скрито и покрито..Днес Русева реди възмущенията си в прав текст. Какъв протуберанс на душата и какво салтомортале на морала.
  Това вече ме въодушевява напълно: "Няма да е лошо, с други думи, Бойко Борисов да бъде по-внимателен със съюзниците си. Защото те си имат още една игра: след като ГЕРБ почти "изяде" електоратите им, те все по-често ще влизат в полезрението на публиката с ефектни предложения."
  Тъй, тъй, тъй....Ефектно, ефектно ефектно...Борисово, Воленово Любеново.....Баси компанията
  Цирк...Цирк Балкански наш...
  Направо се изповръщах от кеф.
  Да бях предполагал, че майсторите на абсурдизма ще бъдат бити от българската действителност....

  Ecrasez l’infâme
 30. 30 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  прочетох опит за обективен анализ, ама никъде не срещнах морал или собствено мнение, сори ...

 31. 31 Профил на Сър
  *****
  Неутрално

  Не те разбрах, Графe - хем тъй, хем онъй. Кво искаш да кажеш УсъШТност?!?!

 32. 32 Профил на Разбира се!
  *****
  Неутрално

  Вникнете в постинга на № 14. Там пише "Гоце не може и не бива да бъде коректив", а също - интелигентността трябва да се използва по-умно. Президентската институция е нужна като коректив, не и Гоце. Но в публикацията има нещо още по-неясно и плашещо. Авторката застава не просто зад Първанов. Тя застава зад каузата, която защитава Първанов. Тя счита, най-вероятно, че посланиците в САЩ и Турция са си свършили перфектно работата, като професионалисти и добри патриоти!? Това е позицията на БСП-ДПС, естествено. Но защо да е позиция на независим наблюдател? Или може би счита, че Първанов правилно е защитил бившия премиер, че добре е направил като е охулил днешната власт, защото се занимавала с някаква папчица!? Въпросният премиер е покрил напълно съставите на текстове в НК, свързани с националната сигурност и държавната тайна.Сред т.н. папчици е покрита тайната на аферата петрол срещу храни, когато Първанов в битността си на шеф на БСП опря до Садам за братска помощ покрай петролните доставки. И какво, нямаме право да знаем дали и с колко БСП и Първанов много вероятно са се облажили? А "големия шлем" с руските проекти? А лъготенето за агентурното му минало? и пр., и т.н. И нещо особено неприятно - все повече Л. Русева напомня на късния Явор Дачков. Например идеята за това как сините, РЗС и Атака копаели гроб на Борисов си е чисто на Дачков. Тук Русева просто е изплагиатствала.

 33. 33 Профил на до 32, разбира се
  *****
  Неутрално

  Не, не се разбира това, което си написал, малоумнико. Ти си поредният (С)пуснат тук мръсник.

 34. 34 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#31] от "Сър":
  Играех си с Русева, не с вас....
  Тя е майстор на премятанията(езиковите), та начесах крастата си интелектуална.
  Иначе, Русева разбира че Борисов прави цирк, а му дава съвете...Цирк.
  Както казва "болният" Хамлет. Думи, думи думи...
  Нещо гнило има в Датската държава...Нали?

  Ecrasez l’infâme
 35. 35 Профил на Кман
  *****
  Неутрално

  Интересно ми е сега като се сдобрят временно, какво ще стане - вече няма да се търсят документите за Петрол срещу храни ли? Нито липсващите 30 страници от Гоцевото досие?

  Надявам се ДСБ да не спрат да натискат за тези неща според както духа вятърът днес. Защото Бойко явно е склонен на такива сделчици. Може и да се рекетират двамата с Гоце - от онази страна пък му правят намеци за бизнеса на Ц. Бориславова и за миналото му. Грозно е като цяло.

 36. 36 Профил на Грамотен
  *****
  Неутрално

  Крайно време е тая грозна чуждица да спре да се използва в БГ!
  ОТВРАТ!

 37. 37 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Ти си чудесно и смело момиче! Надявам се да си и щастрливо защото го заслужаваш!

 38. 38 Профил на ot4eto
  ot4eto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво за статията, само една добавка:
  Из конституцията:
  Чл. 103. (1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.
  (4) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбудено наказателно преследване.

  Значи като се зададе президента почвам да си укривам предметите, защото е законно да ми ги открадне - хахахааха.

 39. 39 Профил на Слава Богу,
  *****
  Неутрално

  ... че има журналисти като Л.Русева! Без нейния коментар по последните събития имах чувството, че съм в Народния Театър, където се провежда чалга концерт - и цялата публика се забалвява от сърце, не виждайки нищо нередно в ситуацията.

 40. 40 Профил на h
  *****
  Неутрално

  Да ,наистина написаното от Любослава е много добро/както винаги от тази авторка/,но моля ви обърнете внимание на постинг #13,това е уникално нещо.По-точно отразяване на действителността в БГ и с толкова малко думи просто не съм срещал досега.

 41. 41 Профил на Дaни
  Дaни
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ама Русева удобно премълчава факта че бойко каза една истина:

  "Не той е избрал Гоце за да го сваля. Президента е избран с демократични избори."

  Какво квичите сега, а когато гласувахте за него къде бяхте?

  Вие сами като избиратели зложихте тази бомба в политическия ефир. Знаехте че беше доносник. Седяхте до него рамо до рамо под плаката "Не на НАТО", а сега квичите.

  Лицемери сте всички, лъжци и лицемери, Русева също - колко удобно е да се вади нож на умряло куче. А за Бойчето си траеш нали, Любослава? Защото все още е на върха на вълната, него го оставяш за времето когато раята ще заквичи от "Осанна" - "Разпни го"
  Ей плитки номера, ей

  Това което правим за себе си - загива с нас. Това което правим за другите - остава завинаги.
 42. 42 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не успявам да си изясня следното :
  1. дали гужа Русева наистина знае за какво пише
  и
  2. дали просто не се е шмугнала в бърлогата на откровено нечистоплътните Явор Дачков & Co.
  Но което и от двете да е водещото, няма оправдание.
  Жалко - от днес човеците, които уважавам, станаха с един по-малко.
  Заради това:
  - "Няма да е лошо, с други думи, Бойко Борисов да бъде по-внимателен със съюзниците си. Защото те си имат още една игра: след като ГЕРБ почти "изяде" електоратите им, те все по-често ще влизат в полезрението на публиката с ефектни предложения. И със сигурност поне част от тях няма да са просто безсмислени, а много вредни. Защото единствената им цел ще е да отклоняват вниманието на управлението от наистина важните му задачи…"

  pump it!
 43. 43 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Първанов е национално бедствие с библейски размери. Този който помогне да бъде импийчнат ще бъде покрит с вечната слава на идните поколения и името му ще се помни и за него песни ще се пеят. Браво Люба за теб бих гласувал ако се кандидатираш за президент.

 44. 44 Профил на XXX
  *****
  Неутрално

  БРАВО ЛюБОСЛАВА ДОБРЕ УМЕЕ6 ДА МАНИПОЛИРА6 ТЪЛПИТЕ И ДА ПРОМИВА6 МОЗЪЦИ...НО НЕ Е ТРУДНО С ТОВА ТОТАЛНО ИЗПРОСТЯЛО НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ !!! ВАЖНОТО Е 4Е ПЬРВАНКАТА ОСТАВА ,НАЛИ ТАКА СКЪПА МИ ЛюБОСЛАВА !!!
  ДАААА !!!

 45. 45 Профил на sw
  *****
  Неутрално

  За съжаление, красиви текстове, пързалящи се по повърхността на събитията. Заплахата от силната ръка на ББ много ми напомня за заплахата на енергийната мафия, че ще останем на тъмно без АЕЦ-Белене.
  Диктаторски режим в рамките на ЕС е невъзможен. Това е гаранцията, а другото са измишльотини с адрес ДС-БСП.
  В случая с посланниците става въпрос за руски агенти в две от най-важните натовски столици (Вашингтон и Анкара) и конфликтът м/у Борисов и Първанов е съвсем реален и много сериозен, защото отзоваването им подрязва крилата на Гоце.
  На вниманието на скептиците:
  ББ няма да отстъпи нито на йота от казуса. Първанов ще бъде принуден унизително да подпише отзоваването им.

 46. 46 Профил на meteor
  meteor
  Рейтинг: 374 Гневно

  Поредната журналистка, дето пърха с мигли, сервилничи, кокетничи и е готова ако се наложи и да се надупи на ББ, стига само да каже и да си поиска. Ама за да каже, преди това трябва да му се правят четки, да му се обяснява колко е велик, а пък другите са колко са опасни и искат да го вкарат в беля., Обаче те журналистите и най вече журналистките бдят, сън не спят някой да не развали хатъра на бат Бойко.
  „Дневник„ запричва на „труд„ от преди изборите, а тази девойка Любослава мяса досущ на В.Велева, личната журналистка на Доган.
  Колко жалко и пошло. В един миг се оказва че сякаш всички са гласували за ББ. а лично аз помня колко го оплюваха точно в този вестник. Засрамете се дами и господа от „дневник„ бъдете малко по принципни. Ама няма как нали, след като Иво Прокопиев преди няколко дни беше на вечеря лично с ББ. да осигури малко договорчета и държавни поръчки за фирмичките си.
  Това трябва да се плаща, нали!!! С подобни статийки.
  Резил.

 47. 47 Профил на Tony
  *****
  Весело

  Истинско удоволствие изпитах, както винаги, докато четох този анализ.

 48. 48 Профил на "Това диктатура ли е!?"
  *****
  Неутрално

  Държавата ще преследва "необяснимо богатство" на българските граждани на стойност над 60 000 лева без да е необходима влязла в сила осъдителна присъда, дори и без да има образувано наказателно дело. Това гласи представеният в сряда проект на нов Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество.
  ---------------------------------
  Това диктатура ли е? За БСП - определено "да", за Първанов -също! Ако това е диктатута, гласувам с двете ръце за тази диктатура!

 49. 49 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Чудесна статия,Любослава!Само така!

 50. 50 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 688 Весело

  Какво казва ново Любослава?
  Нищо.
  Какво не казва?
  Неща нелицеприятни.
  Но затова и плащат,нали?
  Криза е,все пак.
  Нека не съдим с един аршин.
  Има време за всичко.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 51. 51 Профил на s_bozhilov
  s_bozhilov
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Прочетохме статията няколко пъти и в края на краищата не разбрахме смисъла й.

  ОТ ЕДНА СТРАНА:"...Няма спор, че една от най-големите беди, връхлитали България в годините на недоизбухналата демокрация, се нарича Георги Първанов. Няма спор, че днес Георги Първанов "има право само на едно обаждане, при това много тихо"...",КАКТО И "...овъртолването на президента било в корупционна схема, било в държавна измяна – ... заради което Първанов наистина би следвало да бъде импийчнат..." И

  ОТ ДРУГА СТРАНА "...тази битка между "титаните" няма нищо общо с истинския дневен ред на държавата..." КАКТО И "...Лош-нелош (президентът <-б.м.), за държавата е далеч по-здравословно различните власти да говорят, включително и да се критикуват, защото обратното води до разпищолване (както сам каза и осъществи нагледно бившият премиер Станишев)."

  СТРАННА, СТРАННА СТАТИЯ!...

  Внушава ни се,че Първанов не го обвиняват за СЪЩЕСТВЕНИ неща: "...никой не "гони" Г.П. заради Людмил Стойков или големите шлемове, договаряни с Москва под масата. Никой не подхваща темата нито за собствените му връзки с недосегаеми босове, нито за собствената му намеса в съдебната власт. За скандалното му мълчание по отношение на далаверите на предишното управление също не го питат..."; а го обвиняват с "БОЗАДЖИЙСКИ" (?!) мрънкания - "...отказа да отзове посланиците ни в САЩ и Турция..." и "...заради отлежаващия във фризера международен скандал около ваучерите, получени от БСП по програмата на ООН за Ирак "Петрол срещу храни"..."

  Странно е да смяташ за несъстоятелни и дребнави ("бозаджийство" обвиненията към Г.П.,че закриля посланиците,заради които българи не можаха да упражнят конституционното си право на глас,но 1/2 български граждани (а може би и по-малко от наполовина, но да приемем, че са 1/2 заради двойното гражданство) гласуваха по 4-ма за минута и поне по 2 пъти - тук и в Турция.

  Още по странно е това,че го пише анализиращ и изобщо талантлив човек,който няма как да не знае,че изборите са основите на Демокрацията...

  Възможно е Г.П. да не бъде отстранен.Но причината няма да е тази,че не са го обвинили в СЪЩЕСТВЕНИТЕ според авторката неща - Л.Стойков,"големите" му шлемове и намесата му в съдебната власт,А ИМЕННО ВЪВ ВЪЗМОЖНОТО ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА И НЕГАТИВНАТА ОЦЕНКА НА СТРАНАТА НИ!

  КОЛКОТО И ДА Е ПРОТИВОРЕЧИВО ПОВЕДЕНИЕТО НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО,ТРЯБВА ДА МУ ПРИЗНАЕМ ЕДНО - РЕШИМОСТТА МУ КЪМ ПРОМЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА!
  А ПРОМЕНИ МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ САМО,АКО ИМА НЯКАКВА ТЪРПИМОСТ МЕЖДУ ИНСТИТУЦИИТЕ.По-добрия - но невъзможен! - вариант е и ако има взаимна подкрепа между тези институции. (Невъзможен - заради този президент.)

  П.П.: За първи път заемаме НЕИЗГОДНА за нас - проправителствена - позиция.И не се гордеем с това!... И ние се съмняваме и ние не сме доволни от всичко...
  Но ББ е първият политик,който говори НОРМАЛНО на хората!

  И малко аналогии: ББ няма да е българският Елцин,който ще разтури престъпните БСП@ДПС,той няма да е дори Горбачов,който ще предаде "човешко лице" на алчния ни политически елит! НО ДОРИ И ДА Е НАШЕНСКИЯ ХРУШЧОВ,който да прочисти дипломацията ни и съдебната система от червените номенклатурчици-ТОВА ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА МОМЕНТА!
  Защото - как беше? - политиката е правене на възможното,а не на желаното...

  Да си останем БЪЛГАРИ, каквото и да ни струва това!
 52. 52 Профил на То бива празно плямпане...
  *****
  Неутрално

  Какво се чудите на реакциите на Борисов, умници?! В него просто се бият душите на Човека и Държавника, на Лелеещия справедливост, и оня, който вижда че не му е дошло съвсем времето... Вие не сте ли омерзени от наглостта на уродливите червени демагози?

  И... даваме ли си докрай сметка каква огромна отговорност пое на плещите си Б.Б.?!

 53. 53 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Гоце следва да си тръгне, защото опозори президентската институция с това, че успя да хване свински трипер!

  Истината е висша ценност
 54. 54 Профил на Петко Ковачев
  Петко Ковачев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "- а и поредното зрелище удобно ще отклони вниманието от много по-съществените скандали като тези с ДАНС или Висшия съдебен съвет."

  Тук е заровено кучето и ВСИЧКИ играят за това, да си остане заровено. Мутренско-комунистическия офис, наречен ДАНС се закрива точно с един подпис, но това няма да се случи при този премиер. Също и ВСС и цялата мафия, наречена "българска съдебна система" също няма да бъдат пипнати, защото това е целта на ВСИЧКИ в тая опера. Красьо е удобен на всички, той е като Самоковеца, само че с едни други "куфарчета".

  Cavalleria rusticana

  The end of the carbon- and nuclear-based economy is coming. Go for renewables!
 55. 55 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Толкова са ни импотентни горките, че не могат нито да се натопорчат, нито наимпийчат - затова бурите им все са в чаша боза.

  А и след като на президентската институция по основен закон си й е съдено все да бъде като стара мома (нищо не може) - какво ли толкова да й се старае човек. Що не вземат да си я оставят на климакса й за този президентски мандат?

 56. 56 Профил на до Графа
  *****
  Неутрално

  Графе, в случай че наистина си в мъжки род, не ми разбивай сърцето, почти съм развила зависимост към интелектуалните ти качества, най-естественото сред които е непървосигналност.

 57. 57 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 688 Весело

  Я да питам, що рече Командира?

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 58. 58 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Командира мълчи като на мокра пу..ка вълната.
  Защото е гузен.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 59. 59 Профил на 65
  *****
  Неутрално

  "Няма спор, че една от най-големите беди, връхлитали България в годините на недоизбухналата демокрация, се нарича Георги Първанов."
  Абсолютна истина!
  Трябва да се изпише на бронзова плоча и да се монтира пред НС, Дондуков 1 и 2 и на още много места из цялата страна.
  Любослава - Президент!
  Само така няма да се срамуваме, че сме българи!

 60. 60 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#59] от "65":

  ?
  Кво си пил бе?

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 61. 61 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Командира го намести Гоце.
  Какво се правите на ощипани кадъни.
  Така му отърваше тогава.
  Или не е така?
  Кой пльосна Беронов?
  Сигурно Далай Лама??

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 62. 62 Профил на ?
  *****
  Любопитно

  Защо мари Тьотке, ти ли ще спреш импичването на лъжец Гоце?

  "Разбира се, че Първанов няма да бъде свален."

 63. 63 Профил на живот сред вълци.
  *****
  Неутрално

  Представители на две насрани до шия глутници вълци, които са осъдени да се ръфат и парират взаимно, но попадне ли случайно някой честен човек сред тях, моментално ще бъде изяден с парцалите .

 64. 64 Профил на Предложение
  *****
  Неутрално

  А ЗАЩО И ДВАМАТА НЕ СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ? И БЕЗ ТОВА НЕ СТАВАТ ЗА ТАЗ РАБОТА, С КОЯТО СЕ ЗАНИМАВАТ. ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯ ИЗХОД ЗА ТЯХ.

 65. 65 Профил на AAA
  *****
  Неутрално

  Така е.

  Кирливите инсинуации са най-впечатляващи /или жалки/
  когато започнат да оприличават Борисов /или Сидеров/
  на един бъдещ Хитлер. Има и такива...

  sw
  * 45

  За съжаление, красиви текстове, пързалящи се по повърхността на събитията.

  Заплахата от силната ръка на ББ много ми напомня за заплахата на енергийната мафия, че ще останем на тъмно без АЕЦ-Белене.

  Диктаторски режим в рамките на ЕС е невъзможен. Това е гаранцията, а другото са измишльотини с адрес ДС-БСП.

 66. 66 Профил на ААА
  *****
  Неутрално

  Много добър коментар.

  Едно уточнение: Не е странно, а мерзавско.

  monika2003
  * 51

  "... Странно е да смяташ за несъстоятелни и дребнави ("бозаджийство" обвиненията към Г.П.,

  че закриля посланиците,заради които българи не можаха да упражнят конституционното си право на глас,но 1/2 български граждани (а може би и по-малко от наполовина, но да приемем, че са 1/2 заради двойното гражданство) гласуваха по 4-ма за минута и поне по 2 пъти - тук и в Турция..."

 67. 67 Профил на Ахмед Емин
  *****
  Разстроено

  Гоце е безвъзвратно насран...

 68. 68 Профил на Дневник
  *****
  Неутрално

  Журналисти на повикване, какво да ви кажа...

 69. 69 Профил на Реймънд
  *****
  Неутрално

  Гоце и Боце не ме интересуват. Ама въобще...

  Иначе статията ми хареса.
  Но все пак предпочитам да чета Чандлър.

  Айде със здраве!

 70. 70 Профил на АБФК
  *****
  Неутрално

  Добре написана статия - но ми стана неприятно - разбрах че насила са ме накарали да гледам спектакъл с неприятни артисти, считащи се за звезди: Сидеров, Борисов, Първанов. И усилията, които се полагат, за да ни убедят, че тримата са в различни отбори. Само доводите на Костов са малко по-състоятелни, но и на него със сигурност му е ясно, че този "импийчмънт" не може да се състои, най-малкото защотое ДСБ и СДС са много слаби. А и на него микрофон рядко му дават.
  А Бойко? Ега ти премиера, в 8:00 казва едно, в 8 без десет друго.
  А колко години се опитват да го представят за мъжкар?

 71. 71 Профил на СДС
  *****
  Неутрално

  Гарван гарвану око не вади.

 72. 72 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Отива на лекар Бойко Борисов с оплакване, че много го боли задникът.
  - Съблечете се - нарежда му оня.
  Сваля панталоните Бойко, лекарят му минава отзад, за да го прегледа, и ахва:
  - Мили Боже! Това са фантомни болки, г-н премиер. Задникът Ви е напълно изчезнал!
  Поглежда Бойко през рамо, установява, че лекарят говори истината, и изръмжава:
  - Майка му стара, Бареков целия ми го е излизал!

 73. 73 Профил на тежко ни
  *****
  Неутрално

  Бог да пази България, ако Гоце ни е опозицията и гарантът срещу разпищолването на властта.

 74. 74 Профил на Драгалевци 20
  *****
  Неутрално

  Дете наивно, антифашистко, позитанско... Неужели?!?

  Сега чак разбра?

  Двумандатният ПРезидент на НРБ и полубивш фюрер на БСП на ссср играе Третостепенна роля?

  Вярваш ли си?

  АБФК
  * 70

  Добре написана статия - но ми стана неприятно -

  разбрах че насила са ме накарали да гледам спектакъл с неприятни артисти, считащи се за звезди: Сидеров, Борисов, Първанов.

 75. 75 Профил на jazz
  *****
  Неутрално

  Браво! Бих добавил само, че Сидеров и Костов станаха смешни след като Борисов ги употреби за пореден път. И двамата се хвърлиха в предавания, за да обясняват как ще импийчнат Гоце ище събират подписи, а сега увиснаха, защото на мутрата му скимнало друго! Борисов и Първанов ловко си прехвърлят топката и изхвърлят от терена всички останали с изключение на ДПС, а докато хора като Костов, Сидеров и Яне са лидери нищо добро не ни чака. Ще си караме с мутри, ченгета и комунисти...

 76. 76 Профил на Ха, ха
  *****
  Неутрално

  Хубав анализ!
  Не съм съгласен обаче с обвиненията за създаването на Тройната коалиция.
  По мое мнение, тя беше единственото разумно решение, гарантиращо влизането ни в ЕС.
  След това обаче, тя трябваше да сдаде властта и да се проведат предсрочни избори.
  Липса на държавническо мислене.

 77. 77 Профил на Обективен
  *****
  Неутрално

  Материалът е точен и е написан добре. Но. Има едно голямо НО
  и то е свързано с правотата на казанато от Метеор, постинг 46. Въпросът обаче дали авторът го прави по своя инициатива и убеждение, или се придържа към "приниципите на свободното слово" като следва стриктно указанията на собственици и главни редактори за ПАЗЕНЕ, ЧАДЪРИ и ред подобни термини спрямо определени политически фигури. Кои са променливи величини.....

 78. 78 Профил на до автора
  *****
  Неутрално

  браво Вие сте доказателство че мисленето е индивидуален працес.
  затова когато се избират ръководители на държавата трябва да отговарят само на едно условие могат ли да мислят индивидуално

 79. 79 Профил на Солидарен
  *****
  Весело

  Браво и от мен...а онова "направо с бутонките " ,направо ме изкефи!....

 80. 80 Профил на сс
  *****
  Неутрално

  комунист срама няма, докога ще ни управляват такива

 81. 81 Профил на ПОЛИТ
  *****
  Неутрално

  2 -ма посланници не са провели изборите както изисква закона. .Проведено е разследване във Външно министерство и е докладвано на президента, какви нередности са извършени.От това следва президента да ги отзове и накаже. В България за купен глас ще те осъдят и вкарат в затвора , а "оня" в САЩ му откраднали чувалите с бюлетини и "ГоЦЕ" се ослушва и прави на инат. Това не е позиция на Президент.

 82. 82 Профил на Popa
  *****
  Неутрално

  "Няма спор, че една от най-големите беди, връхлитали България в годините на недоизбухналата демокрация, се нарича Георги Първанов."

  И в какво се изразяват тежките последици от това бедствие за мандата на Първанов, като президентската институция има церемониални правомощия?
  И той и предните президенти на практика имат едно ограничено влияние в държавата.

 83. 83 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кое е важното и изключително важното тези дни: "Спорът" за посланиците всъщност е спор за прекратяване фалшифицирането на прехода. Досега мракобесието беше свикнало да манипулира "демокрацията" в това, в което си иска чрез изборните манипулации. Сега има опит за промяна / може и в преходна /, но при всяко положение не в същата степен мафиотска. И който не го разбира това, и/или работи за разсейването, го прави или от глупост или по убеждение.

 84. 84 Профил на Дaни
  Дaни
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Coast to coast, LA to Chicago, western male.
  Across the north and south, to Key Largo, love for sale.
  Face to face, each classic case.
  We shadow box and double cross,
  Yet need the chase.
  A license to love, insurance to hold.
  Melts all your memories and change into gold.
  His eyes are like angels but his heart is cold.
  No need to ask.
  He's a smooth operator,

  Това което правим за себе си - загива с нас. Това което правим за другите - остава завинаги.
 85. 85 Профил на Пешо бъдещето
  *****
  Весело

  Има си хас да не съм, но си Мисля, да съм по интелегентен от Премиера и се чудя и не мога да проумея защо аджеба, Премиера и компания се „наака” – а трябва Президента да му се извинява?? И примерно благозвучно ли е да се каже „Г-н Премиер, извинявайте, че сте се „наакали”??”
  Предвид „каруцарския” език и държание на Премиера, би трябвало обидения да е Президента и извинението да е към него.

 86. 86 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#84] от "Дaни":

  Греша ли, че поздравяваш държавния глава с тази песен? Ако е така, дай да не разваляме хубавата музика.

 87. 87 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Винаги съм се възхищавал на Бойко! И как да не му се възхищаваш!? Такава кипяща, кипяща енергия! Откъде намира сили този човек!? 3/4 от времето му е заето от телевизиите-докато ги обиколи всичките!?Кога намира време да открива детски градини, спортни площадки и улици, много улици, чат -пат някое кръстовище! Кога му остава време за игра на шах, за някое "мачле", за поразкръшване на тенис корта! И най-вече за любимото му занимание- посещения на чалгазаведения и песни на ушенце!Тоя човек работи по 40 часа на денонощие.........

 88. 88 Профил на пенсионер
  *****
  Неутрално

  стига сме се плюли трябва да сме единни а ние сами гледаме сеир така е по лесно отколкото да се работи за страната много пъти се говори за германия как е постигнала всичко това след война само с труд и дисциплина а не с празни приказки аз работих в туризма с немски език и много пъти съм била в тази страна знаете ли какво ми разказа един възрастен германец след войната той е бил само на 16 години и всеки ден след училище е помагал в разчистването на развалинит е в родния си град така се постигат успехи а не със стоене и чакане държавата да ти свърши работата

 89. 89 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  "Само глупакът не се променя"
  В ситуацията в която се намира България - бедност и несигурност, струва ми се разумно, да се преценяват позиции и ходове!
  Да не се налага да водим военни действия за добри каузи - тогава можем да приемем силови действия.
  Намирам за добър ход и съобразителност поведението на Б. Борисов.
  Това не значи, че харесваме и приемаме първанов!

 90. 90 Профил на Лазар Маджаров
  *****
  Неутрално

  Чел съм идруги коментарии на г-жа Русева,които са ми харесвали със своята задълбоченост и логика.За съжаление,настоящият е с логически недостатъци както по отношение на Първанов и ролята му в политическият живот в БГ,така и за опонентите му/преди всичко в лицето на ДСБ и Атака/ и ГЕРБ/?/.Без съмнение,първосигналната реакция на ББ от Брюксел по повод идеята за "импийчмант"и последваЩИТЕ -в София,са нещо характерно за ББ,и едва ли са такива,за да "вкара"ДСБ и Атака в несъстоятелност.По-същественото за мен,е лековатото отношение на Русева,относно това ,какво в държането и действията на Първанов е осъдително и заслужаващо отварянето на споменатата процедура/отделен е въпроса дали тя би завършила с търсения резултат/и какво не е !Аргументите с които започва статията си г-жа Русева са каточе ли да ни убедят,че идеята за импийчмант е само ход,за отклоняване на общественото внимание от скандалита с ДАНС и ВСС.Хъса с който Първанов се хвърли в защита на Станишев,отказа за издаване на указ за отзоваване на посланниците от Турция и САЩ,каточел отбягват от вниманието на Русева.А трябва ли да се припомни,че бившият Гл.прокурор Н.Филчев бе изпратен на бърза ръка от Станишев и Първанов за посланник в една бивша ССР,за да избегне съдебно преследване в БГ,казус,по който БГ бе осъдена наскоро от съда в Стразбург.И още.Този т.н. посланик,след няколкото си месечно пребиваване във въпросната държава,напусна поста си и е в неизвестност до днес.Първанов издаде ли указ за неговото освобождаване от поста и по чие предложение е станало това,евентуално.И ако е освободен от длъжност,потърсана ли му е отговорност за своеволието.И ако той не е на този пост,има ли негов заместник?!!Това са все въпроси отнасящи се до прерогативите и публичността в действията на т.нПрезидент,агент на ДС,с изчезнали 30 страници от досието му/. Въобще,има доста нещица от днешнияти вчерашните президентски дни на Първанов,които,ако бъда разнищени,може да се достигне до една добра аргументация за неговото отстраняване като президент.И върху тези неща трябва да акцентира нашата разследваща журналистика,а не да се хлъзга по повърхността на идеи,подхварлени от лица ,заинтресовани наистина нещата да се размият,както е ставало почти винаги до сега!

 91. 91 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 845 Весело

  Ами аз такива сценарии ги прехвърлям в "Да разлаеш кучетата". Който не го е гледал този филм с Робърт Де Ниро- да го гледа. Тъкмо после няма да се чуди как се прави политически ПР.
  Същата работа са и политическите "скандали" в Бг. А-ха да се обяви някоя война и хоп- някой си получи поста и всичко се забрави до следващия път. Надали някой разумен човек ще поввярва че политиците ще рискуват да си развалятр рахата, в който ивечт сега, като навредят на себеподобен! Само вдигат шум да си мисли електоратът че водят някакви битки и борби.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 92. 92 Профил на ттт
  *****
  Неутрално

  Спрете нахлуващата диктатура! Всички ще страдаме от това и никакви умозаключения и философски размисли няма да ни помогнат Злото трудно се отстранява и бай Тошо и неговото управление са пример за това Всички нащрек срещу напъните на кликата- Той Волен Яне Мартин Иван

 93. 93 Профил на begemot
  begemot
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Конституционният термин за "импийчмънт" е отстраняване. Въпрос на грамотност е да се използва второто.

 94. 94 Профил на !!!
  *****
  Неутрално

  "Злото трудно се отстранява"
  Затова, всички, които не искат Злото - БКП/БСП/ДПС за се върне на власт и да запазва ПОЗИЦИИ - НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ И РАБОТЕТЕ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО МУ ДОКРАЙ!!!

 95. 95 Профил на maxa
  *****
  Неутрално

  Гоце яде баницата защото ВИЕ му я изпекохте на изборите!!Страх ВИ бе да нарушите блатното си спокойствие!!!

 96. 96 Профил на Павлик Морозов
  *****
  Неутрално

  Ми да. Веднъж кат влезеш в Правата партийна линия,
  нататък се ино е индивидуален працес.

  до автора
  * 78

  браво Вие сте доказателство че мисленето е индивидуален працес.

 97. 97 Профил на Лилав
  *****
  Разстроено

  О, Гоце, О, подлецо, не можа ли за толкова години в политиката да израстнеш до истински държавник какъвто поста ти повелява. Ти си остана една червена граовска тиква. Червена та червясала.
  А ти бат" Геройко, няма да разклатим държавата и институциите като подгоним горепосочения подлец, просто ще покажем на нашите европейски партньори, че наистина искаме да СКЪСАМЕ С МИНАЛОТО. Това всеки един държавник към този момент трябва да го осъзнава. За съжаление ти не си такъв.

 98. 98 Профил на ДЕМОКРАЦИЯ
  *****
  Разстроено

  Не се дръж като савецки пуритан.
  По савецката система БКПБСП прави промени, риформи, преминавяния на друга работа пр.
  Троянския кон тъпче на едно място в блатото на социализъма...
  България е най-корумпирана и бедна държава в ЕС.

  Импичмънт вече е по-ясен термин отнасящ се за Президент на държава. Във формални решения може да пишат "отстраняване".
  Впрочем, езиците непрекъснато се обогатяват с чужди думи.

  Анонимен
  * 93

  Конституционният термин за "импийчмънт" е отстраняване. Въпрос на грамотност е да се използва второто.

 99. 99 Профил на мечката
  *****
  Весело

  Прах в очите на хората е политическата действителност, а статията блестящо я описва.
  Всъщност има само едно решение - забрана и разпускане на Българската Социалистическа Партия и на Движението за Права и Свободи като антиконституционни и противобългарски партии .... Не ... не ме разбрахте! Мисля им доброто и на двете партии! Една селска партия от тарикати и котерии и една феодална партия от клиентелистки тип ще изчезнат, а симпатизантите им могат да си основат мааааалко по добра партия. За повече надали имат визия или силата на духа.

 100. 100 Профил на Seriozno li pitash?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#82] от "Popa":

  Ами например - и това е СРАВНИТЕЛНО дребен пример - заради гоцевите протекции над аверите му николов и стойков спряха плащанията по САПАРД. Това поне вече всеки го знае.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK