А държавата, глупчо?

А държавата, глупчо?

© Иван КутузовНяма да е никак странно, ако след участието си при Слави Трифонов президентът Първанов се появи и в шоуто на Азис. А може в предаването "Горещо", стига да не е уговорено интервю с Алисия. И така обаче можем да си представим как би протекъл разговорът между Венета Райкова и българския държавен глава:

Венета:
К'ви са ти отношенията с Бойко Борисов? Как я карате двамата?


Първанов: Е, сега, казах достатъчно вече! Има известно напрежение във връзката ни…


Венета: Кажи повече, де! Айде, признай си! Сърдит си му нещо... И аз се цупя на моя Тишо от три месеца.
Първанов: Имаме принципни различия, но ще се оправим, ако Дянков не ми спре и джобните.


Венета: Цецо вика, че си стоял зад партия ЛИДЕР. Ти сърдиш ли се и на него? Готов ли си да му простиш, ако се извини? Кажи, кажи, тука е мястото да споделиш!


Първанов: Цецо да си гледа мутрите, а аз ще остана в политиката, за да реализирам идеи! Ще правя партия. Не, няма да правя партия, а ще стоя зад партия. Но най-добре да направя нещо като партия чрез структурите на гражданското общество.


Впрочем трябва да сме много признателни на онези, които внушиха на президента, че трябва да нахлува през ден в полезрението ни със статии, изказвания и участия в шоу програми.


Така Първанов не само затвърждава съмненията относно това дали политическите и човешките му качества съответстват на поста, който заема, но по същество започва да играе срещу себе си. Легитимирайки се като единствен опонент на Бойко Борисов, но не успявайки наред с това да формулира (освен вяли критики и лични заяждания) поне две-три смислени контрапредложения на правителствената политика, той


помпа рейтинга на противника


- и то тъкмо в момент, когато този рейтинг тръгва надолу.


Президентът изглежда видимо окрилен от срива на бившата си партия, защото в него провижда възможност да се заяви като новата "лява алтернатива" на Борисов. Да се погрижи отсега за собственото си политическо бъдеще е съвсем разбираемо, защото през 2011 г. ще бъде твърде късно пропрезидентска формация тепърва да се легитимира и да излъчи свой елит. Още: шансовете на евентуална партия, зад която ще стои Първанов, са значителни, след като провалът на БСП освободи широко пространство на левия електорален терен. И накрая: кога, ако не сега, когато президентът разполага с реален властови ресурс и захранена на "Дондуков" 2 менажерия, да бъде задвижен подобен проект?


Ако си е въобразявал обаче, че участие като това в "Шоуто на Слави" ще му донесе дивиденти, Първанов доста се е объркал. Защото нито възторжените аплаузи на публиката (а защо ли камерата така и не я показа?), нито удобните въпроси на Трифонов, зададени с интонацията на изпечен угодник, ще му направят услуга. Напротив. Човекът, който седеше на коженото диванче, беше


крайно безинтересен и направо досаден

а решението му да се вторачи в пъпа си и да повтаря "аз, аз, аз" в очакване оттам да бликне светлина - не повече от дразнещо. Дори смешката, че не той трябвало да плаща за ловните си увлечения, а държавата му дължала кубик дърва за отстрелване на хищници, не му се получи. И не само това – прозвуча ужасно цинично, след като събуди спомена за бруталната хайка около Симитли в деня след пожара в онзи влак край Кардам.


Накрая дългият разговор за жълтата преса и недоизплагиатстваната реплика "Икономиката, глупчо!" оставиха угнетителното впечатление за обичайното блато…


При Слави, с други думи, в понеделник вечер не гостуваше политик, още повече президент. По-лошо - там седеше човекът, който ни занимава със себе си вече осем години, без нито веднъж да е предложил наистина смислено решение по важен проблем на държавата, нито идея как България да блесне на международен терен и особено в ЕС. Най-лошото: който ще продължи да ни занимава със себе си и през следващите две години, подсигурявайки политическото си оцеляване чрез назначаването на още и още съветници – предполагаемия гръбнак на бъдещата му партия, отглеждан на държавни разноски.


Тук е мястото да припомня една случка от края на март 2007 г., когато на Пампорово президентът Първанов беше събрал  близки свои съветници, политолози и социолози, за да ги пита как да се държи до края на втория си мандат, така че да остане в политиката и след 2011 г. Близките съветници, политолози и социолози дълго умували в един четиризвезден хотел и накрая стигнали до идеята, че е най-добре държавният глава да си основе партия.


Тогава от президентството гневно опровергаха, че истинската цел на срещата била как да се запазят успешни инициативи като "Българската Коледа", но същевременно не стана ясно защо тогава близките съветници, политолози и социолози са били път чак до Пампорово и два дни са си блъскали главите над иначе "успешни инициативи", нито по какви причини провеждането на такава благородна сбирка не беше огласено публично. Разбра се обаче, че нощувката в четиризвездния хотел, в който се е състояла "мозъчната атака", струва почти колкото един кувьоз за "Българската Коледа".


Това се случи само два месеца след официалното встъпване на президента във втория му мандат. И цели пет години преди да се наложи да напусне "Дондуков" 2. На Първанов, иначе казано, не му е и хрумвало, че може да остане в политиката и чрез правенето на полезна за държавата политика, а


поначало се е тревожел за собствения си проект

и за собственото си добруване.


Представяте ли си обаче, след като подобно нещо се случи преди повече от две години и половина, какъв страх за бъдещето и каква трескава нужда от кризисен PR изпитва в момента Първанов? Представяте ли си също така какво би станало, ако продължи под пълна пара – с разходка из сутрешните блокове, да речем, или наистина в "Горещо", а защо не и в "Комиците"…


Но никак няма да е весело. Защото, ако няма алтернатива или алтернативата е само тази, какво става с държавата, глупчо? 

Ключови думи към статията:

Коментари (365)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Браво Люба!
  Отново точно попадение. Добре, че те има. Защото повечето "журналисти" се чудят как да изкарат този човек велик.
  Ние не можем да случим на президент. Особено последният.

  Миша
 2. 2 Профил на лява алтернатива
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на kamenl
  *****
  Неутрално

  Единственият добър комунист е мъртвият комунист. Особено когато става въпрос за уж президент, национален предател и пладнешки разбойник, ибрикчия на Доган Паша и на "едри бизнесмени" с издадени листове за задържане в целия цивилизован западен свят (свинари, въглищари, казиняри, сводничари и всякакви други помияри -- да не ги изброявам)

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на ААА
  *****
  Неутрално

  Любославке Рушева, влез в час.

  Лъжец агент Гоце, бивш главатар на Чужда столетно Криминална партия, виновна за разрушаването на Суверенното Трето Българско Царство, все по трудно може да се нарече държавна глава на каквото и да било.

  "Няма да е никак странно, ако след участието си при Слави Трифонов

  президентът Първанов

  се появи и в шоуто на Азис. А може в предаването "Горещо", стига да не е уговорено интервю с Алисия. И така обаче можем да си представим как би протекъл разговорът между Венета Райкова и

  българския държавен глава:"

 6. 6 Профил на Goro
  *****
  Неутрално

  Съвърщенно вярно е, че идеите на Параванов са въздухарски. Не съм виждал друг политик така да се превзема и да се взема толкова на сериозно.
  Жалко,че не можем да го изгоним от този пост веднага, но ще му дойде времето.
  Очаквам да се появи в предаването на Петър Волгин или при Милен Цветков и Лора.

 7. 7 Профил на majaz
  *****
  Неутрално
 8. 8 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  "....Така Първанов не само затвърждава съмненията относно това дали политическите и човешките му качества съответстват на поста, който заема, но по същество започва да играе срещу себе си....'

  Точно определение, но то пък на кого ли от политическата класа в България качествата му съответстват на поста, който заема! На Бат Бойко ли, или на Кака Цецка? Или пък на Бат Цецо и кака Руми?!

 9. 9 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1396 Разстроено

  Съгласен съм с коментара, но какъвто и да е Първанов, все пак е президент и не може да го наричате "глупчо".

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 10. 10 Профил на М
  *****
  Неутрално

  Принципно мразя Първанов и не искам да ми е президент, но не мисля, че престижен вестник като Дневник би трябвало да публикува такива статии. Тази статия е на нивото на Труд, а мисля , че читателите на Дневник би трябвало да са на по високо ниво.

 11. 11 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 450 Разстроено

  "Разбра се обаче, че нощувката в четиризвездния хотел, в който се е състояла "мозъчната атака", струва почти колкото един кувьоз за "Българската Коледа"."

  ===========

  А откъде има този пари за такива мероприятия, питам аз? Може би ги е откраднал именно от "Българската коледа", от левчетата на обикновените хорица?!?!? Отвратителна гнусна твар.... Като онази, на която беше на гости.

 12. 12 Профил на Това е въпроса
  *****
  Неутрално

  Гледах гостуването на президента в "Шоуто на Слави". Прегледах внимателно и статията. И не ми е ясно защо е този едва обуздаван, злобничко проблястващ сарказъм, който струи от статията. Не че българските политици не си заслужават иронични упражнения, но все съм считал, че на журналист с претенции не прилича да топи перото си в жълтото на "Уикенд". А изразът "...там седеше човекът, който ни занимава със себе си вече осем години..." направо ме накара да помисля за ходене при личния лекар - в една и съща държава ли живеем, за същия човек ли става дума. Защото познавам човек, макар да не съм ощастливен лично от аурата му, който действително от близо осем години, не слиза от страниците на пресата, обсебил е микрофоните по радиата, светлият му лик краси екраните на телевизиите. И всичко изброено тиражирано в десетки-хиляден тираж. Малко трудно е да объркаш хората, но понякога може, а и е полезно. Е-е-е, Русева, не зная как ще се отрази на президентския рейтинг гостуването му в шоуто, но един журналистически рейтинг доста изжълтя след тази статия. Да бъдеш или да не бъдеш честен журналист? Това е въпроса. Перефразирам Шекспир разбира се. Но ако все пак ще въртиш задника, смени вестника.

 13. 13 Профил на Farragut West
  Farragut West
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Плъхът Слави отново лъска обувките на кукловодите си - нищо ново!! Жалко, че все още много българи му се връзват на циничната пропаганда. Що се отнася до Гоце - никакви изненади. Не е изненадващ дори факта, че индивидите подкрепили го на изборите за Президент гласуваха за Бойко Борисов на последните избори. Въпрос на време е последните да осъзнаят, че всъщност спектакълът продължава и комунистите/агентите/бандитите и техните изтривалки (Слави, Бареков и пр.) са все още на власт и промиват останалата малка част непромит мозък на хората.
  Статията- на познатото ниво, най-доброто от Дневник!

 14. 14 Профил на Перестройка
  *****
  Любопитно

  Как иначе да меропроведем НЕЖНА революция на криминалното социалистическо статукво?

  Боян Юруков
  Разстроено
  * 9

  Съгласен съм с коментара, но какъвто и да е Първанов, все пак е президент и не може да го наричате "глупчо".

 15. 15 Профил на ++
  *****
  Неутрално

  квато ни е държавата, такива са ни и политиците - справка ББ, агент Гоце, Доган и прочие герои...такива сме и ние самите. Единствения изход е през квартал Дружба, по булевард Брюксел, към Терминал 2 и от там всеки по единично

 16. 16 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не се смейте на другаря Гоце.
  Така както е жалък и смешен, ще основе нова "алтернатива" и всички балъци ще гласуват масово за тях на следващите избори.

 17. 17 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Юруков":

  е, що не ? гоце е далеч, далеч по лоши работи...

 18. 18
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на Robinson
  *****
  Неутрално

  Гоце е позор. Трябва импийчмънт!

 20. 20 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "Това е въпроса":

  тъпак Люба Русева е една от малкото журмюналистки който не вървят след силните на дена а отстояват принципите си

 21. 21 Профил на чип
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "Скандинавец":

  наистина, балъци тук наспорил Господ

 22. 22 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#19] от "Robinson":

  Импийчмънт на Гоце няма да му спретнат, то се видя, че на Бойко не му стиска, ама ако е вярна онази история с 15-годишната ученичка и трипера, на Гоце му се е случил "имПИЧмънт".

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Каква трагедия, но и какво точно олицетворение на бг народа бяха тези двама селяндури.............чалгаджии гнусни!!

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на tomys
  *****
  Неутрално

  абе , всички вие смутени от езика на Любослава,нали някой някога трябва да каже че царя е гол.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Зоро
  *****
  Неутрално

  Съветниците му замесени в далавери,стрелби,някои ги съдят,той самият пък стреля по животни,даже защитени,застрашени от изчезване,че и по време на трагедия.Сериозни ненужни разходи на държавни средства,за собствени облаги и удоволствия......егати президента!

 29. 29 Профил на Калчо
  *****
  Любопитно


  С нетърпение чакам да видя какъв шамар ще изплющи по Дългия!
  А че ще изплющи не се съмнявам, защото Дългия когато и да му изплющиш шамар все има за какво!

 30. 30 Профил на fr Pavel
  *****
  Неутрално

  Много точен анализ, въпреки че не завършва, както обикновено, с дълъг цитат от приказка, която Любослава чете вечер на детето си. ))

  След четири години експериментът ГЕРБ ще е приключил безславно. Първанов не е дебил и и разбира, че продължителното експониране в политиката изхабява. Най-вероятно той ще основе лява популистка партия, но ще бъде неин лидер в сянка. Така той ще осребри модела, без да е непрекъснато в светлината на прожекторите.

  ...............

  Френското влияние в Русия през 18 век -
  http://archiman.livejournal.com/

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на !
  *****
  Неутрално

  На тоз не мога да му трая мазния цигански глас!

 33. 33 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  Съгласявам се напълно с #12 - статията на Л.Русева е доста слабичка и евтинка. Нещо безидейно, нещо като реверанс към сегашните управляващи, които са си от едно котило с предишните. Та нали Бат Бойко ( с когото медиите ни занимават вече 8 години) е кадър на Царя, нали жена му ( бивша снаха на тогавашния член на Политбюро И.Абаджиев) е точно от ония, мразените, дето станаха мултимилионери за една нощ и открадоха парите на България. Тук обаче са се събрали отбор идиоти и мазохисти, които непрекъснато подскачат и си удрят ташаците с два камъка, а между подскоците викат " Ох, че кеф"!

 34. 34 Профил на ОБАРКАЛ СИ РЕЙСА, ПИЧ.....
  *****
  Весело

  До коментар [#28] от "Зоро":

  ОБАРКАЛ СИ РЕЙСА, ПИЧ.......
  След ПРЕЗИДЕНТСКИ ШУТ
  Това е първата значителна морална загуба за Борисов и клика. И с това, което предприе и с начина по който безславно трябваше да си седне на задника. Решили да импичват президента ама се оказало че няма за какво. Сега се чудят как да излязат от нааканата поза.
  Вече всичко е спокойно. Кафявата глутница ближе рани и търси нови ПУШИЛКИ. За работа, нито се мисли нито, се говори камо ли да се действа. Масови политически уволнения и откриване на това което е направено от Станишев!! А когато се свършат обектите.....????????

 35. 35 Профил на 69
  *****
  Неутрално

  До коментар [#33] от "kirsner":

  ЕВАЛА

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Хаха
  *****
  Неутрално

  Форумните ченгенца са озверели... Макар и в Гърция, Гоцето продължава да командва парада. Жална ни майка! И с тоя сирищник, и с банкенската лавандула!

 38. 38 Профил на ЦАРЯ Е ГОЛ
  *****
  Весело

  Кой кара влака.......
  Добре, че го има Първанов!! Това е единствената спирачка от КАФЯВОТО....?? ЕДНОЛИЧНА власт си имахме и видяхте до къде ни докара!! Затова западните демокрации са създали да има разделение на властите защото едноличното управление има друго име и то е ДИКТАТУРА......, а резултатите ето ги, виждаме ги.... въпреки това става ОПАСНО!!! ХОРА!!!!
  Колкото и да плювате, колкото и да пърдате, Първанов каза очевадната истина, ЧЕ /гаваза на/ ЦАРЯ Е ГОЛ/о вода/!!!!
  От запад подсказаха, от Америка намекнаха, от Сърбия подшушнаха, само нашите „НАХРАНЕНИ” ли, „ЗАПЛАШЕНИ” ли медии /нагледен пример Русева/, нито виждат, нито чуват тая толкова явна ИСТИНА........
  Въпросът сега е само, кога ще,.. нали...........????
  Дали преди или след изтичане на 800 дни!!!!

 39. 39 Профил на Капитан далечно плаване
  *****
  Неутрално

  Винаги съм се чудел, уважаема Любослава, как живеете с толкова много почитатели и с толкова много хора, които Ви мразят. Предполагам, че отдавна не Ви пука, но все пак: браво за куража!

 40. 40 Профил на Бълшой тиатр
  *****
  Весело

  Добро леке, лошо леке...

  Важното е да се лъска ИМИДЖА на резидента.

  Жълта ПОДЛОГА
  Весело
  * 23

  ""Е-е-е, Русева, не зная как ще се отрази на президентския рейтинг...

 41. 41 Профил на До Царя е гол
  *****
  Неутрално

  Нали точно за това става дума - наличието на подобна алтернатива като Гоце е равнозначно на липсата на алтернатива.

 42. 42 Профил на Те това е журналистика!!!
  *****
  Неутрално

  Аграрната същност на Гоце не е толкова интересна, но безмозъчните фенове на Л. Русева са много дразнещи- дори не знаят да четат, а вече са възхитени!

 43. 43 Профил на PinotNoar
  PinotNoar
  Рейтинг: 458 Гневно

  ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО ВЯРНО И ТОЧНО ФОРМУЛИРАНЕ - НАПРАВО СЪМ ВЪВ ВЪЗТОРГ! "Защото нито възторжените аплаузи на публиката (а защо ли камерата така и не я показа?), нито удобните въпроси на Трифонов, зададени с интонацията на изпечен угодник, ще му направят услуга."

  Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.Айнщайн ....
 44. 44 Профил на ГЕЦО
  *****
  Неутрално

  виц:В българия лайно да хвърлиш нагоре и става президент
  въпрос: А какво става като падне
  отговор:Как какво лайно си остава

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Може и да е точна и вярна, но статията е доста поразсъблечена. Направо казано - надупена.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на ГЕРБ
  *****
  Неутрално

  Зомби, за Сирищник ли пътуваш?

  НОВИНИТЕ са:

  Българският външен министър се срещна във Вашингтон
  с държавния секретар на САЩ.

  Предстои среща на Премиера на България и Президента на САЩ
  през следващия месец.

  Запиши си:

  Среща на Премиера на България и лидер на ГЕРБ,
  а не на резидент Параваноглу.

  Изнеси сказка на народната маса в Сирищник...

  ОБАРКАЛ СИ РЕЙСА, ПИЧ.....
  Весело
  * 34

  До коментар [#28] от "Зоро":

  ОБАРКАЛ СИ РЕЙСА, ПИЧ.......
  След ПРЕЗИДЕНТСКИ ШУТ
  Това е първата значителна морална загуба за Борисов и клика

 49. 49 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#42] от "Те това е журналистика!!!":

  като не ти харесва не я чети комунистически боклук

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на БКПБСП
  *****
  Весело

  Защото сме социалисти.

  Изпечени угодници.

  Те това е журналистика!!!
  * 42

  Аграрната същност на Гоце не е толкова интересна, но безмозъчните фенове на Л. Русева са много дразнещи- дори не знаят да четат, а вече са възхитени!

 53. 53 Профил на ВАРНА
  *****
  Неутрално

  Е, НЕ! ЕВТИНО И НЕДОСТОЙНО Е ДА ХУЛИШ С "ГЛУПЧО" ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО И КАКЪВТО И Да Е ТОЙ!

  НЕ и в уважаван, сериозен вестник, НЕ и от уважаващ себе си журналист - много жалко и най-вече за този който си го позволява!
  БЕЗОБРАЗИЕ И ОТСЪСТВИЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНО ПРИЛИЧИЕ!

  п.с. без значение колко го "харесвам" или не Президента Първанов ...

 54. 54 Профил на NK
  *****
  Неутрално

  -Костов го направи!
  -Кое бе?
  -Нема значение...

  Това всъщност следва да е основния (единствения) извод от цирка снощи и днешните писаници на г.золизците на Гоце. Костов в образа на Рогатия, Гоце и Слави като св.Петър и св.Димитър и БиБоп в ролята на Крали Марко.

  Вчерашното изпълнение имаше чара на плужек кръстосан с медуза - нещо мазно и лигаво се получи... на човек му се драйфа от това...

 55. 55 Профил на Сони
  *****
  Неутрално

  До коментар [#36] от "Белия Негър":
  Харесвал съм коментарите ти в по-голямата им част, но съгласи се че разликата между Първанов и Обама е толкова голяма, колкото между Слави и Дейвид

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на С.В.
  *****
  Неутрално

  Този път съм притеснен за теб. Прочети внимателно форума и виж каква противодействаща сила е задействана. Бъди внимателна, любима наша Любице. А ние иначе си знаем, че твоето било е далеч по-високо. Високо ти е билото, майсторке. Пази се!

 58. 58 Профил на мани, мани
  *****
  Неутрално

  Айде, гОЦЕ си го знаем! От цялата история, най-много ме омерзи поведението на господина тРИФОНОВ. Такова мазно интервю отдавна не бях гледала. Къде му бяха сценаристите с великите си констатации и обобщения, къде остави фактите, дето ги навираше в очите ни, за да го видим него - големия борец за правата на обикновените българи. Всичко се изпари, паричките тежат повече от принципите.

 59. 59 Профил на sw
  *****
  Неутрално

  "Глупостта е невинна", според Еразъм Ротердамски.
  А националното предателство?!

 60. 60 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Олигофрен 36 писа "Първанов дойде на власт благодарение на Командира."

  Не, гнидо, дойде на власт заради парцали като теб.

 61. 61 Профил на Любопитен
  *****
  Любопитно

  Забелязвате ли как се задействаха проГоцевските хора? Този действа по примера на кумира си Путин - прочетете в руските сайтове за форумните бригади!!!!

 62. 62 Профил на Стършел
  *****
  Неутрално

  Този автор не трябва да пада така. Думите ти работят срещу теб, Люба, но ти се дръж. Дори да си гневна, не се гневи, защото не приличаш не себе си. Ira furor brevist est - Гневът е краткотрайна лудост.

 63. 63 Профил на Аз не съм скептик
  *****
  Неутрално

  Отдавна не е имало Костовчета!!! Но #60 ме радва- наистина Гоце цъфна само заради великия Ванче Костоски- баш политик и ептен администратор!

 64. 64 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Весело

  Личноста не оправда реномето на институцията. Ето един предполагаем диалог, измислен и всички прилики с лица и събития са случайни.
  - Е, хайде. Направи си партия.
  - Ще направя, те хората ако знаят какви сте всъщност...
  - По-добре млъкни защото не е важно какъв си а как хората те възприемат.
  - Ама това си е рекет
  - Кое е рекет? Ей на ти свобода и богатство. Прави си партия и те хората ще си кажат мнени...
  - Демонизирате не само мен, а и всички др..
  - Ти си сбъркал. Нали е така?
  - Е, и? Вие малко ли сте грешни?
  - Помогни ми за да ти помогна аз.
  - Моля?
  - Чу ме, чудесно. Може и двамата сме грешни, но за мен са гласували милиони хора, а ти имаш милиони пари. Мен ме одобряват, теб и всички като теб са мра..
  - Но..
  - Няма но. Загазил си.
  - Направете компромис, нека измислим нещо добро и за двама ни.
  - (смях)

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 65. 65 Профил на Фаетон
  *****
  Неутрално

  Любослава със снайперска точност улучва страховете и терзанията Първанови-как да използва ситуацията и пак да се закрепи в политиката!

  Това го интересува Гоце!Не електората и не държавата!

  Разобличаване и разголване на президента,когото послушни медии и водещи,като подлизуркото Трифонов,вече години наред венцеславят!

  Безжалостно журналистическо перо и смелост-това е Любослава!

  Моите уважения!

 66. 66 Профил на вергил
  *****
  Неутрално

  Искам да питам има ли прокуратура в България.И защо не се самосезира по повод престъпление извършено от Гоце в чужбина,по-точно в Казахстан.Член 278 В,алинея 3 от Наказателния кодекс гласи:"Който унищожи или повреди екземпляри от европейски или световно застрашени диви растения и животни,обявени за защитени ,се наказва с лишаване от свобода до три години".А Първанов при визитата си в Казахстна е убил животно вписано в Червената книга-планински козел архари.важат ли законите за всички в тази държава или някой са по-равни от другите.Само за пример-дъщерите на Джордж Буш,когато беще президент бяха хванати да пият бира без да са навършили 21 години.И им бяха наложени санкции,които си изтърпяха без да кажат и дума.

 67. 67 Профил на richard
  *****
  Неутрално

  Кво става с Държавата ли?
  Отишла е вече на кино Люба!

 68. 68 Профил на Па що?
  *****
  Неутрално

  Държавата си ни е както винаги - на разделно и модерно сметосъбиране. На едните събират рекет, на другите - данъци.Нищо ново.Ние сме сметта.Що ли не дойде някой да дава сливи за смет като от приказките...Колко ли сливова ще изварим... Нейсе.

 69. 69 Профил на manol
  *****
  Неутрално
 70. 70 Профил на ньньэсаь_kakavida
  *****
  Неутрално

  Не бих казала както някои тук - Браво. Просто съм удивена докъде ще стигне слугинажа на пресата ни. Всички идеи, които някой е реализирал в последните години са били формулирани именно от президента, въпреки никаквите му пълномощия. Това че нещата не са бурни, бойни и фанфарни като при ББ, дали е грешката на Първанов или на скапани блюдолизки, които се радват, че ПРЕМИЕРЪТ СЕ ХВАЛИ КАК БИЕ НЯКОГО?!!! Никой въобщке не реагира, но имаче партините пристрастия на уж четвъртовластващите ни залива с негативизъм към умерените български лидери. И жалки сте и зли, и дезинформиращи и изключително емелентарни.

 71. 71 Профил на До горната
  *****
  Неутрално

  Светъл пример за платено форумно слагачество. Прочетете № 70, за да разберете за какво става дума...

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на аа
  *****
  Неутрално

  Статията заслужава внимание,но само в случай, че на хартиен носител нямате тоалетна хартия.В електронен вид служи ментално на възложителя й.

 74. 74 Профил на eatanassova
  eatanassova
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ох, това си е истинско удоволствие! Особено светлината в пъпа много би му отивала.

 75. 75 Профил на 69
  *****
  Разстроено

  До коментар [#70] от "ньньэсаь_kakavida":

  --и ОПАСНИ...

 76. 76 Профил на ВИК
  *****
  Неутрално

  Аз съм наистина щастлив от реакцията на статията,уважаема г-жо!Какъв бяс!?Каква злоба!?Страшно ги заболя.Продължавяйте! Вашите думи са като кинжали.Като сол в открита рана.Чудя се обаче,защо толкова се страхуват хората да мислят?НИма тези,които плюят по вас,уважаема г-жо, не живеят същия живот,който живеем и ние с Вас? Питам се,какво виждат и чуват те,и какво виждаме и чуваме ние.И най-важното,как го анализираме.Нима целият свят не даде ясен отговор на това,какво е отношението към т. н. президент Първанов?А в същото време има обидени граждани.Уважаеми господа,в статията не става дума за президентската институция,а за това нещо,което я олицетворява.О свещена простота! Няма сили да пиша повече!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 345 Весело

  аз доколкото разбирам авторката взима повод за израза си "глупчо" от думи на самия Първанов, какво се пенявите толкова, какво като е президент?

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на TT
  *****
  Неутрално

  Статията си е много добра!
  "Впрочем трябва да сме много признателни на онези, които внушиха на президента, че трябва да нахлува през ден в полезрението ни със статии, изказвания и участия в шоу програми.
  Така Първанов не само затвърждава съмненията относно това дали политическите и човешките му качества съответстват на поста, който заема.."

  Просто и ясно казано. Аз тези съмнения ги имах когато обяви Кърджали за Сталинград, на едни месни избори. И резултата бе съкрушителна победа за ДПС. Да знаете Първанов колко пъти е бил председател на изборния щаб на БСП и колко избора е спечелил? Стана президент заради глупоста на Петър Стоянов и активните мероприятия на Бонев.
  Да не говорим за ловните му подвизи и безцелните му туристически пътувания до екзотични места. Резултат? Просто няма!

  И защо ли много хора се питат дали да съществува въобще тази институция!

 82. 82 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Първанов може да е всякакъв, но не е глупав! Той отлично знае, че след 4 години проектът "ГЕРБ" ще е закрит! Затова дава заявка да заеме освободената ниша, ставайки познатия ни "неформален" лидер! А г-жа Русева неправилно смята, че Гоце е слаба ракия и може да го ритне няколко пъти! Също така неправилно смята, че Бойко е силна ракия и е по-добре с него да не се занимава! Грешка, госпожа, грешка! Което ме навежда на мисълга ,че и "анализите " ви са погрешни!

 83. 83 Профил на Flady
  *****
  Весело

  Мразя е малко ксенофобска и скинарска думичка, но отношението ми към Първанов-Сифилиса ми е по-скоро непоносимост, прилошаване, почервеняване на очи и неистово желание да набутам ловното му оръжие в собственото му отверсие между двата леви крака! Статията е шестак!

 84. 84 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  Абсолютно си прав(а), ВИК. Живеем доста различен живот!
  Аз например не се изтощавам като теб, заради това, че не съм съгласен с някои ( или дори повечето) коментари. И приемам, че нещата в тоя свят не са винаги черни и бели -да не харесваш писанията на Л. Русева или да не харесваш Бат Бойко не значи задължително да харесваш Първанов. Животът ми извън България през изминалите 12 години сигурно е променил аршина, с който меря и оценявам.

 85. 85 Профил на CanDry
  *****
  Неутрално

  Винаги съм се удивлявал колко злоба може да има в тази жена - авторката на статията. Барак Обама също отиде на подобно шоу и никой не си помисли да го осмива.

 86. 86 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Юруков":

  По принцип институциите трябва да се уважават, но за Гоце обръщението "глупчо" си е направо уважително. Не мисля, че Любослава е прекалила.

  Другият вариант е немският от 33-та: Добър лош, закон е, трябва да се спазва. Щом пише, че евреите ще носят жълти звезди, не разсъждаваме по въпроса. И после поколения наред растат с комплекс за вина без да имат истинска такава.
  (Може да е краен пример, но по същество става дума за същото.)

  Та по-добре да понарушим добрите обноски понякога, но да си кажем мнението по достатъчно ясен начин, отколкото да търпим безобразията на това недоразумениа, което имаме за президент в момента.

 87. 87 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  ДОБРЕ, Любослава..
  НО, иронията можеше да е още по-силна..)
  Когато имаш един фалшив , неистински 'авторитет", който , като селски хитрец, се представя за НЕЩО, тогава дори и сарказмът е позволен..)
  Стар комуно номер е НИЩОТО да се представя - за 'нещо"..)..И ТОШО им беше 'авторитета"..И на него се кланяха и възхищаваха- повече от 35 години!!?? А той си беше просто един селски хитрец,слуга на Империята, злобно , жестоко и ограничено човече..Така че , да не ти пука от тези , които му се възхищаваха..ТЕ са още тук и сега,когато имат власт и пари - искат и да благоговеем пред техния "авторитет".. Другарите от ДС-БКП- 'елитът на партията им..)
  Иронията и сарказмът ги жегват най- дълбоко..Искат уважение, самозабравилите се глупаци)) И като си спомним - на КОГО се възхищаваха до скоро ..))) Най- доброто оръжие срещу глупостта и парвенющината е -осмиването..Подиграй му Ентелекта, "мислите ",егоизма му, самолюбието на простака идеите му и..го остави, да мисли, ако може..) ТОЙ Гоце , още не знае - КОЙ е всъщност..Комсомолчето драпащо за "кариера", руското УХО,граовецът от Пернишко , спецът по история на БКП,приятелят на сатрапи ,"идеологът" на деградирали комуно мутанти,човечето на ДС,заобиколено от себеподобни, но СБЪРКАЛО времето , в което живеем, слава Богу, вече..))
  Пиши по- силно..Май го можеш..)) Айде чао, че си имам работа..) Поздрави !!..)))

 88. 88 Профил на Сони
  *****
  Разстроено

  Знаете ли кога за първи път през живота си не гласувах? Когато на втори тур трябваше да избирам между Сидеров и Първанов! И смятам, не съм сбъркал! За мен, България няма президент!

 89. 89 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  До коментар [#85] от "CanDry":

  Има си хас да НЯМА разлика , между един Харвардски възпитаник и ..наш Гоце..)))) ха,ха,ха,хаха....НЕГО го гледах при Летерман, но този -НЕ , при плужека Трифонов ..))

 90. 90 Профил на Esq.
  Esq.
  Рейтинг: Неутрално

  И така обаче можем да си представим как би протекъл разговорът между Венета Райкова и българския държавен глава:

  а можем са си представим и че навън е пролет и Люба...

 91. 91 Профил на Архивиста
  *****
  Неутрално

  Много жалка статия! Добър или лош първанов е президент - пярко избран от народа, при това е първият български президент избран два пъти. наистина - той ще остане в историята като създателят на тройната коалиция, но това не променя факта, че той е първият български президент избран два поредни пъти на мажоритарен вот при това - с огромна разлика и двата пъти. (пъривя път спечели с 10 процента, втория с около 40 процента. Историята помни случаи президнети да са печелили мандат след ръчно броене). Пак Първанов бе първият комунист споменал думите НАТО и ЕС, и отново той бе човекът който задено с Добрев има важна заслуга че през януари 1997 година не се проля кръв и че БСП сдаде властта (можеше да викне танковете). Трябва да го уважваме за постиженията му, редом с неговите недостатъци, които отчитаме

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на гАРГАМОЧ
  *****
  Весело

  Случайно видях полемиката за Костов.. И искам да ти кажа ,че Костов е човека на когото изобщо не му пука за България. Искам да ти кажа ,че всички беди в момента ,които се стоварват на страната ни като предпазни клаузи и отказът да ни се дават пари от Европа е заради Костов.. И това го потвърдиха от Европейската партия ,че по сигнали на Костов за корупция по високите етажи!!! Незнам дали ти е известен факта ,че Корупцията по върховете бе наложена точно от Костов- министър 34% бе прякора му тогава а на Божков бе 10%.. Освен това Костов бе единствения политик ,който каза ,че сестрите ни в Либия са виновни!!! Не искам да споделям някой неща въпреки ,че част от тях вече излязоха наяве въпреки ,че са минали 8 години от тогава.. Но факта ,че Костов уволни 35 хиляди полицаи!! И ги подмени със свои подставени хора като Атанасов.. Имайте предвид ,че това е почти цялата полиция.. Защо? Само СИК и ВИС знаят.. Безмитните магазини, безмитните бензиностанции ,митниците, контрабантните канали на дрогата.. Самоковеца, Доктора и т.н. плащаха луди пари на Костов , въобще няма да споменавам приватизацията и влаковете ,които влизаха по време на Югоембаргото в Сърбия с по 25 вагона и милиони тонове гориво, но в Българските митници такива влакове не са излизали от страната!! После се оказа ,че Костов е забранил да се описват тези вагони!! За да не се разбере от САЩ ,че Българския министър претседател прави луди пари от контрабанда на стоки и горива през ембарговата зона... И т.н. просто мога да изброявам до утре.. Филчев Гейт- Костов подслушвал съдии и прокурори .. Дома на Филчев бъкаше от бръмбъри поставени от Атанасов.. Ми Татарчев? Ами Президента Петър Стоянов и фразата -Кажи си бе Иване? Иван мълчи.. Или за компроматната папка с данни от разузнаването на Бонев или МИМИ- Емануил Йорданов и двамата вътрешни министри на Костов бяха следени от Атанасов и компроматтите бяха използвани за шантаж по време на предизборната кампания за президент срещу Бонев от Петър Стоянов... папката е дадена от Костов на Атанасов и от там на президента.


  Богомил Бонев / министър на Костов/ НАДЕЖДЕН ИСТОЧНИК: За мен е смехотворно в момента хора като Атанас Атанасов и Иван Костов, т.е. най-корумпираните, да се бият в гърдите и да обясняват как те са преборили корупцията. Нито едно от скандалните разкрития на Ваньо Танов или на Атанас Атанасов не почиват на реални факти. Има доклад на ДАНС, който доказва това, пълната проверка вече е извършена. Известни са многобройни контакти в кабинета на Атанас Атанасов като шеф на НСС с фигури от престъпния свят. Така че точно тези хора да упрекват Румен Петков за някакви срещи е смешно. В кабинета на Атанасов като шеф на НСС. И аз познавам хора, които не са престъпници, но са набедени от хора като Костов и Атанасов, защото са отказали да дават исканите подкупи.

 95. 95 Профил на АРхивиста
  *****
  Неутрално

  към 88 Сбъркал си. Хората, които не гласуват, губят правото си да критикуват, защото те предоставят правото си на избор на друг и в този смисъл после нямаш парво да се жалваш от президнта че е лош след като не си гласувал за друг. Като толкова не ти харесва нито единия, нито другия - пусни бяла бюлетина - така поне повишаваш активността. На парламентарните избори видяхме колко важна може да е тя. Лично аз гласувах. Изборът ми бе противен - винаги бях гласувал за СДС и ССД, но пред алтернативата кумонист, проповядващ евпроейски ценности или неофашист, готвещ се да ни върне 10 години назад избрах демократичните ценности. Гласувах за ЕС и НАТО. Гласувах да няма национализация. Гласувах да не се връщаме към СИВ.

 96. 96 Профил на Маджо
  *****
  Весело

  Иван Костов е кандидатствал упорито за членство в комунистическата партия през 80-те г. след "Солидарност", след "Архипелаг Гулаг". Костов е конюнктурен антикомунист, а не антикомунист по убеждение. Той стартира политическата си кариера от в. "Работническо дело" като реформатор на БКП. Даваше съвети как партията трябва да управлява при новите условия. Винаги е презирал "сърцераздирателния" антикомунизъм на гражданите. Костов мрази СДС. Той никога не е принадлежал на десните избиратели. Стана техен изразител по принудата на обстоятелствата от 1996-97 г. и това недоразумение е едно от трагичните разминавания в българския преход. 97-а не е победа на българския антикомунизъм, а задкулисно съглашателство с БКП.
  Къде отидоха обещанията, дадени пред храма за декомунизация, за съд над виновниците за националната катастрофа, за правила и справедливост? Костов имаше огромна власт и възможност. Можеше да разреши много от драматичните въпроси, натрупани в първите посткомунистически години, свързани с липсата на справедливост и въвеждането на демократични правила. Същото, за което днес имаме проблеми с членството си в ЕС. Още от средата на мандата на ОДС имаше много силно усещане за разминаване. Хората разбираха, че нещо не е наред и реагираха с разочарование. Управляващите цинично обясняваха, че народът е уморен от тежките реформи. Предполагам, че по това време Костов, а и останалия син елит, вече са знаели, че Първанов е Гоце, вземали са пари от СИК, ВИС и останалите мутри за предизборни кампании, решили са, че Самоковеца трябва да овладее еди кой си канал, покровителстван от държавата, а ген. Атанасов е прехвърлял списъците на секретните сътрудници на НСС и НСБОП – Маджо, Димата Руснака, Георги Илиев, Маргините, Поли Пантев и т.н. и т.н.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 395 Неутрално

  По натегачество към новата власт и антиПърванов истерия "Дневник" следва Бареков.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 99. 99 Профил на Сони
  *****
  Неутрално

  До коментар [#95] от "АРхивиста":
  Има логика в думите ти, но донякъде. Избрал си по-малкото зло, но това не значи, че си избрал добро. Както и да е - след 2 години има поправителен, дано го издържим...

 100. 100 Профил на Доктора
  *****
  Неутрално

  Веднъж писах,че Русева се грижи за нас.Искам да съм нейно дете!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK