Екатерина И. искрено съжалява за Хитлер

Екатерина И. искрено съжалява за Хитлер

© Иван КутузовЕкатерина И. твърди, че искрено съжалява, че Хитлер не е наоколо, и смята, че той би свършил добра работа. Хитлер би се справил с циганите.


Екатерина И. не се притеснява от възгледа си, чието публично заявяване е криминален акт и би могъл да я вкара в затвора в ред европейски страни. Тя би могла да бъде преследвана и в България по член 162 на Наказателния кодекс, който гласи: "Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева..."


Екатерина И. не се притеснява да сподели с всички и коя е, какво прави и какво друго я вълнува. Любими книги са й "Под игото" и "Отнесени от вихъра", любимият й филм е "Аспарух", обича да слуша Андреа Бочели. Готова е винаги да помага на хората и винаги е готова да се учи. Тя е на средна възраст, през 1987 г. е завършила е Техникум за обществено хранене в София, а сега върти козметично студио "Пустинна Роза" в "Люлин-8". С две кликвания в Google ще намерите и имейла, и мобилния телефон на Екатерина.
Екатерина И. не се притеснява предимно защото не е сама. Тя беше член на групата във Facebook "Кастрирайте първо циганите, а после бездомните кучета". Групата достигна около 20 000 членове. (Групата "Не искам да ме подслушват" има 5000 членове.)


Хилядите горди с националната си принадлежност членове на групата й се надпреварваха в своите технически предложения за решаване на проблема, с който се бяха захванали. Думите


геноцид, сапун, сода каустик


летяха весело вътре като лотарийни топки, хвърлени от хора, които не правеха и опит да се скрият. Напротив, те гледаха всеки посетител усмихнати от снимките си, често прегърнали невръстните си деца или любовта на своя живот, с която наскоро бяха сключили свещен съюз, най-вероятно благословени от местния православен свещеник.


Еакатерина И. вероятно не знае, че една от първите инициативи на холокоста е именно стерилизацията на циганите. После идва ред на хората с наследствени болести, но покрай тях и на много други. Не след дълго десетки хиляди "несъвършени" граждани с умствени увреждания са просто избити. Тези акции може би са се сторили на множеството германски Екатерини оправдани и необходими за предпазване на чистотата и просперитета на германската нация. Същевременно те полагат основите на най-зверската глава в човешката история.


Спасяването на българските евреи по време на Втората световна война може и да е един от най-светлите моменти в съвременната история на България. Противопоставянето на холокоста независимо от съюза ни с Германия е най-сериозното историческо основание на България да бъде член на Европейския съюз. Екатерина И. може би не знае, но именно


предотвратяването на нова европейска война и на нов холокост


е основната и дори единствената причина за създаването на ЕС.
Именно тази идея, изложена в декларацията на Шуман, Европа празнува на 9 май. Заради разликата във възгледите ни за чистотата на нацията Сърбия още не е в ЕС, а България е, независимо че преди 20 години за нас Югославия беше Запад. Екатерина И. вероятно ще ми каже да не сравнявам евреите с циганите. Нейният идол обаче не е правил разлика между тях. Той е правил единствено разлика между "нас" и "тях".


Спасяването на евреите винаги ме е карало да си мисля, че България няма нужда от закон срещу отричането на холокоста или пропагандата на нацизма. Екатерина И.  и двайсетте й хиляди приятели от Facebook обаче ме карат да се замисля дали не е необходим закон в "толерантна" България, който да е специално насочен към актове на


глорификация на престъпни режими, практикували геноцид


Или може би, наред с противопоставянето на следенето в интернет и защитата на личните данни и кореспонденция, на нас ни трябва и закон, който се движи в обратна посока – преследва публични прояви в интернет, които биха били наказуеми от закона, ако се извършваха в реално, а не във виртуално пространство.


В резултат на много оплаквания Facebook групата е закрита. Дали това е победа на нормалните над онези, чиято инфантилност се е смесила примитивната им омраза? За жалост не е. На мястото на тази група са се появили няколко други – "Набираме цигани за ядрени опити" (в която някоя си Жени Ж. ги праща "направо в газовите камери") и уж шеговитата група "Да подарим безвъзмездно 1 милион цигани на Щатите по случай 4 юли", която предлага циганите да бъдат използвани за "кукли за краш тест", а нейните над 35 000 членове също не пропускат да предлагат "Аушвиц", сапун, разстрел и издавяне. В неин отговор се е родила групата "Подаряваме 1 милион български расистки отрепки", засега само с 630 членове.


Други от същия автор може да прочетете на блога му www.julianpopov.com


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (465)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Адаш , така както е тръгнало , населението на тази територия , наречена България ще стане 30-40 % циганско ... това ли според теб заслужаваме ? Виновните за това всички знаем ...

 2. 2 Профил на lgnis
  *****
  Неутрално

  искрено се радвам, че има такива статии

 3. 3 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "lgnis":

  И аз!

 4. 4 Профил на замислен
  *****
  Любопитно

  ... " Спасяването на българските евреи по време на Втората световна война може и да е един от най-светлите моменти в съвременната история на България." - Ха , дали???

  От собствен опит знам че нещата никога не са такива каквито ги представят. Никой не може да каже, какво щеше да спечели(загуби) Родината ни ако беше експедирала евреите както в другите страни !

 5. 5 Профил на edryt
  *****
  Неутрално

  под удара на закон, "който да е специално насочен към актове на

  глорификация на престъпни режими, практикували геноцид" би трябвало най напред да попадне столетницата...

 6. 6 Профил на Пройчо
  *****
  Неутрално

  Ами стига се до такива откровения от тази жена, защото нашата държава нехае, а пък и не само нашата, за проблема с етническите общности въобще. Въпреки че пишеше някъде, че през едикоя си година 50% от младежите над примерно 15 години ще са цигани, това са само констатации и призиви от сорта "дайте да дадем т.е. хайди и българите да раждат".Това не решава проблема и се чудя защо си затварят очите. Ако и с дивите животни така се прави, полезните щяха да изчезнат. Защо се избиват вълците, примерно. Оставете ги да се размножават, тя, природата ще регулира популацията. Но не чакаме природата да го прави, а ги избиаме.

 7. 7 Профил на pak lgnis
  *****
  Неутрално

  Младежите масово са настроени като Екатерина И. и не мога да ги виня. И това не е означава, че са лоши хора или че са лошо възпитани, просто голяма част от тях имат собствено мнение и на фона на циганското нашествие в БГ и на фона на двойните стандарти, това мнение е настроено против малцинствата...

  За съжаление у младежите нацизъм и патриотизъм и милеене за националната идентичност често и много погрешно са доста близки. Като директно следствие от това те не виждат колко глупави са гръмки изказвания, свързани с главни действащи лица от ВСВ, поради простата причина, че културата им е на толкова ниско ниво.

  В крайна сметка циганите са си цигани и който циганин не работи, поради каквато и да е причина, не трябва да яде и децата му - също, но Хитлер е престъпник и това не може да се отрече.

 8. 8 Профил на SELIANINA
  SELIANINA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  коя е Екатерина И.

  Нормалните хора си имат дом, семейство, увлечения и мечти.
 9. 9 Профил на Човек
  *****
  Разстроено

  От седене пред компютъра не се раждат деца, от виртуален секс също .Братята цигани нямат компютри и правят деца.Знам че сега ще ми се нахвърлят, че нямало пари и други глупости ,а истината е че младите са се превърнали в егоистични същества който мислят първо и основно за себе си , всички сме им задължени да ги изучим ,ако не искат да им купим къща кола жена яко може и бебето да им направим че те нямат време .

 10. 10 Профил на до Замислен
  *****
  Неутрално

  И какво постигнаха другите страни, направили евреите си на сапун? И цар Борис изпрати 14000 евреи от "новите територии" в Треблинка. Дали прокопсахме от това?
  Що за паплач се събира по тези форуми?

 11. 11
  *****
  Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 12. 12 Профил на до 10
  *****
  Неутрално

  Зар Борис не е изпращал евреи от "новите земи".Не е имал право,защото те са били подчинени на немските закони-германско ,а не българско право.

 13. 13 Профил на онбашията
  *****
  Неутрално

  кеф ми е гледайки как се пържат в противоречия феновете на демокрацията. от една страна, екатерина и подобните и стават все повече, и демократично имат пълното право да наложат антидемократичните си идеи в парламента. от друга ако бъдат преследвани заради идеите си, това ще е антидемократично. ами сега, какво да правим?

 14. 14
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 15. 15 Профил на Т. Петров
  *****
  Неутрално

  Юлиан Попов не се посвени да заклеми искане за обявяване на геноцид кланетата и изгонването на 400 хиляди българи от южна Тракия, както и да се погаври с трагедията на Баташкото клане.

  Юлиан Попов не се притеснява от възгледа си, чието публично заявяване за съжаление (още) не е криминален акт и (за сега) не би могъл да го вкара в затвора на никоя страна.

  Това обаче не го прави по-малко позорен възглед.

 16. 16 Профил на NY
  *****
  Неутрално

  браво много добра статия... крайно време и в българия да заработят западно европейските закони срещу расизма и ксенофобията и омразата така наре4ените HATE CRIMES... а партии като атака други подобни да останат само 4аст от историята на кошмарния период на Прехода в България

 17. 17 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  "Никой не може да каже, какво щеше да спечели(загуби) Родината ни ако беше експедирала евреите както в другите страни ! "


  На Замисления искам да кажа,че евреите в България сами се експедираха от комунистическа България през 1948 г.Те избегнаха единия лагер, но попаднаха в друг не по-малко жесток.
  На автора искам да кажа,че рекомунизацията на България е далеч по-опасна от разни Екатерини и подобни на нея.

 18. 18 Профил на Памела
  *****
  Разстроено

  Много се пише за това какви расисти са българите. Това, разбира се, е под давлението на разни правозащитни организации, които се занимават с правата на малцинствата. И да не мислите, че на прицел е само България? О, не! Всички европейски страни са подложени на критика за непредоставянето на "равни възможности" на техните си малцинства. Набляга се само на правата и нито дума за задълженията им като граждани на обществото.
  За съжаление точно такъв подход пречи най-много на интеграцията, защото интегрирането е поставено на доброволна основа, а не като задължение на индивида. В резултата на което европейските държави си отглеждат малцинства, които имат само изисквания без реално да дават на обществото това, което се очаква от тях.
  Нищо чудно, че се зараждат екстремистки движения ( в България са по-скоро само приказки, отколкото действия). Те са резултата на неадекватната реакция на правителствата в ЕС по този въпрос. Защото нещата се поставят така: " Дайте да превъзпитаме мнозинството да се отнася добре към малцинствата, независимо от това, какво поведение имат те". А нормалното поведение би било: " Нека да накараме малцинствата да имат същото гражданско поведение както мнозинството". Тогава и отношението към малцинствата коренно ще се промени.
  Това може да ви го каже всеки, на когото се е налагало да се интегрира в чужда държава. Ако работиш, спазваш местните закони и имаш поведението, което се очаква от тебе нямаш абсолютно никакъв проблем. И в България нещата стоят точно така.

 19. 19 Профил на За Екатерина
  *****
  Неутрално

  Дали въпросната, хм, дама би предала възрастната си майка в екарисажа? За нейна информация нацистите са смятали че санилните възрастни са за там, защото само ядат хляба на народа. В тоя ред на мисли, страната ни вероятно ще прокопса повече ако кастрират тъпанарите, а не циганите... Въпросната дама да вземе да почете малко по тая идеология, за която говори, може да и светне за къде е...

 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1181 Весело

  На фона на информацията от преди Нова година, че циганите ще могат да получават до живот социални помощи и съобщението от тази седмица че пенсионната възраст се увеличава, разбирам Екатерина! Трябва да има окончателно решение на циганския проблем: примерно изселване в Латинска Америка, където много бързо биха се интегрирали....

 21. 21
  *****
  Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22 Профил на до № 12
  *****
  Неутрално

  "Новите територии" са били под българско управление. И тамошните евреи, "без разлика на възраст, и на пол" са събирани навръх 3 март от български военни части и от българска полиция. И с български конски вагони са транспортирани до гр. Лом, където услужливо сме ги предали на германците, че натуй отгоре сме им и платили и по 250 райсхмарки на човек, за това, че ни отървават от евреите. От всичките тези хорица оцеляват само 300.
  Без коментар.
  Останалите, до 40 000, спазарени с Хитлер, бройки, е трябвало да допълним с български евреи. Добре, че българското общество тогава не се е състояло от Екатерини.

 23. 23
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 24. 24 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1467 Разстроено

  Тъжно е "нивото" на БГ гражданско об6тество... В момента когато малко се поразрови повърхността (БГ пословично?? трудол*бив, гостоприемен, толерантен) се разкрива една друга дейсствителност - безпросветност, ограниченост, побуване на готови схеми - кои са "добрите" (ние, БГ-рите), кои са "ло6ите" (другите, цигани, турци, чифути, араби...).
  Никаква липса било то на толерантност към различността, било желание да се протегне ръка към "онези" така че да се живее заедно и добре!
  Циганите имат много трески за дялане и далеч не са "света вода нанапита". Но да се иска макар и "6еговито" да се депортират или "осапунват" - е хем примитивно, хем опасно, хем показателно колко много работа има да се направи така че да могат да заживеят етносите мирно и добре заедно!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 25. 25 Профил на Хипотетично казано
  *****
  Любопитно

  Хора като Екатерина И. знаят,според мен ,много неща.Поради това, че са прекалено интелигентни и амбициозни,те са най-често крайно неудовлетворени от живота си в България.И това ,за огромна жалост е тяхната реакция към едни неудовлетворени амбиции.
  Аз считам,че расизмът е за примитивно мислищите хора.Това най-ужасното и срамно нещо в човешката история,което никога не трябва да се завръща,но това не означава в никакъв случай,че бих искал синът ми да се ожени за негърка,циганка или еврейка.

 26. 26 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Браво Екатерина, мислех, че свестните българи са на свършване.
  Това, на което трябва да се обърне внимание е на какво основание в инетрнет е въведена цензура и кой си е позволил да закрива ивициативи на гражданското общество?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 27. 27 Профил на Веско
  *****
  Любопитно

  Вярно е, че изблици от сорта на "да избием циганите" са доста крайни и анти-човешки. Въпреки това обаче, Българич има –СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ- с това малцинство, и докато либералите, пацифистите и зелените повтарят мантрите си, почитателите на подобни Facebook групи ще се увеличават.

  Освен това, никой не се бори да се прокара православната религия в училищата, а после седнали да се възмущават, защо хората имат крайни възгледи и липса на морал.. ами те просто следват същата логика на либералите - всеки си има право на своето мнение и нищо друго няма значение - нали всеки е (измамно) сам за себе си център на всичко в днешния свят?

 28. 28 Профил на navara
  *****
  Неутрално

  Трагедията не е че иам пачи , като Екатерина И. - тя е класика, от Люлин, лека интелектуално ин фантилна, без всякаква обща култура, намерила си или търсеща някой, които да я оножда редовно и да се пъчи пред съседките че и нея има кой да я ...
  Трагедията слкъпи мой е че като чета във форумът тук има доста като нея-нещастници .

 29. 29 Профил на Пепо
  *****
  Неутрално

  След време човечеството ще дойде да извода,че има висши и низши раси,но дано не е много късно..каква е приликата между скандинавци и цигани?...отговор-никаква!Скандинавците са построили почти съвършеното си общество,а циганите-знаем какво предтавляват.И причината не е в дискриминация,а просто че те в болшинството са генно сбъркани

 30. 30 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1467 Любопитно

  Благодаря на Юлиан за повдигането на тази тема, обикновенно се "замита под килима", по простата причина че линиите са размити, ре6енията не са лесни, а дебатите предимно емоционални, а не основани на разума и отговорността!
  Ако елитите в БГ са си на мястоти, то ИМЕННО това им е една от основните работи - да се опитат да обезвредят тази цъка6та бомба, което представлява съжителството и напрежението между етносите в България.
  ДПС колкото и да е престъпна, поне е умна и именно това прави - използа страховете на малцинствата. Ако се работи по въпроса 6те се отсранят 2 тумора едновременно и об6теството 6те заживее по-добре, мисля аз!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 31. 31 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  Статията е много точна и навременна. За съжаление, криворазбраната "етническа толерантност" също поражда проблеми, но преди всичко защото се използва от лица като дон Цеци и Доган, които пък получават сериозната подкрепа на уж сериозни политици като Гоце, а напоследък и Бойко Борисов ("Доган нищо не е подписвал", както каза той, и дори прословутото му барбекю не събори).

  Банална истина е, че подобни "етнически тези" се използват за грубо манипулиране на масите. Хитлер не е бил първият, за съжаление далеч не остана и последният. Ето затова е важно: 1) хората да са просветени, и да осъзнават, че днес са "евреите", "циганите", но утре ще бъдем и всички "останали", и 2) да не се допуска създаване, а още по-малко иницииране на напрежение (на първо място да има справедливост, и то наистина за всички, напълно неутрална по отношение на националност, етнос, вяра и прочие).

  "The Internet is an insecure place."
 32. 32 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#21] от "?":

  Ами като нямат какво да им вземат,ако родят 3то дете,автоматически им се спират детски, помощи,осигуровки и на двата кораба.До като не се прибере глобата.Начини има,желание няма.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 33. 33 Профил на бубамара
  *****
  Неутрално

  Добре,че Хитлер не е жив,защото не знам какво би останало от населението на България,населена ама с много цигани.Това,че някои са по белички,с руси коси и свтли очи,а други по мургавички и тъмнокоси,не им пречи да носят циганският манталитет в себе си.Погледнете държавата,огледайте се в градовете и улиците,заслушайте се в музиката и не е трудно да се досетите от какъв етнос е населението на този катун.

 34. 34 Профил на NY
  *****
  Весело

  До коментар [#24] от "B52":

  хе-хе ...българско гражданско общество - не се заблуждавай няма таково нещо I'm sorry man !!!

 35. 35 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1467 Гневно

  Примитивността на об6теството в БГ се изразява И в липсата на проста Чове6тина! Не гледайте само малцинствата, вижте какво "става" с инвалидите, сираците, всичките "слаби" които не могат да се за6титят, вкл. бездомните кучета и природните зони, които нямат лоби и спонсори

  Пример малък - Гоце е за наливане на Милиарди в Белене, ама да е наистина социален - не му и хрумва!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 36. 36 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Юлиан Попов отново не е в час със актуалните проблеми на България.

 37. 37 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#29] от "Пепо":

  Дълбоко грешиш. Науката твърди точно обратното (изключвам разни псевдо-науки от типа на евгениката). Различията, разбира се, са налице, но имат съвсем друга основа -- преди всичко традициите, стереотипите и обществената среда.

  Иначе как точно би обяснил защо има и цигани, че дори цели групи, които много хубаво са си се интегрирали в обществото? Или и сред циганите има "висши" и "низши" раси? Всичко си е до човека, на първо място, и условията, в които е поставен.

  И не на последно място: като на Запад българите най-често ставаме известни като сутеньори, крадци, измамници с кредитни карти, а, да не забравяме и "гангстерски невести", какво пречи на западняците пък нас да ни обяват за "низша" раса? Хич няма да ни е кеф, нали?

  "The Internet is an insecure place."
 38. 38 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#36] от "българин":

  Много е в час той, но ги представя от тая страна, дето повечето хора не се усещат, че я има. Защото точно към безумията на Хитлер ни тласкат разни псевдо-политици от типа на дон Цеци, Доган, Гоце и Болен (че и други има).

  "The Internet is an insecure place."
 39. 39 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1181 Весело

  До №22:

  "сме им и платили и по 250 райсхмарки на човек, за това, че ни отървават от евреите". - Когато се изселват нашите евреи в Израел 1948-49г., тамошната държава плаща по 500 долара на калпак на нашите БКП власти начело с другаря Г.Димитров. Стойноста на тези пари сега е много по голяма - примерно 15 000 долара......

 40. 40 Профил на Пепо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "Kerberos":

  науката наистина твърди,че сме еднакви в 99% от гените си.За мен обаче е необяснима как едни нации постигат напредък,а други,дори и ние,както правилно забеляза дърпаме назад?Циганите поставени в еквивалентни условия пак не постигат същите резултати или поне масат от тях.Какво стана в ЮАР след като местните жители взеха властта от белите-накратко-ужас.Арабие прогресивна нация ли са?

 41. 41 Профил на Шопенберг
  *****
  Гневно

  Този Юлиан Попов е изключително мързеливо копеле. Ако я има Екатерина И., то е защото Юлиан и колегите му ги мързи, или ги е страх да предизвикат непоносимост към пълното безразличие, което властва в страната и в Европа към червените престъпления. Непоносимото за Екатерина И. присъствие на безстопанствените цигански вандали, търгуващи с гласовете на циганите в полза на мародерската комунистическа мафия, дискриминацията на оскотялия български данъкоплатец на фона на циганско-турската депесарска безнаказаност, ежедневния страх за децата от бруталните мургави нарко и плът пласьори и какви ли не още криминални издевателства над самотни селски семейства от баби и дядовци на Екатерина И.

  Но не тази дълбочина е важна за евроглезльовците. Важно е да се отчетем и вземем някой лев. Няма полза от такава духовна корупция, скъпи г-н Попов. Благодаря от казионни демократи.

 42. 42 Профил на simpy to remind you
  *****
  Неутрално

  нали под тоталитарни не забравяш и сталинисткия режим, защото възхвалената ти група като отговор на горните, която има едва "630 членове" проповядва чист сталинизъм, саморазправа (плюс това). но видимо тази статия в дневник трябва да служи като реклама на въпросната група.

  трябва най-после да се прави чиста разлика между толерантността като ценност и терорът, който винаги си намира оправдание, дали цигани, евреи, политически инакомислещи и прочее.

  нека да не забравяме и колко евреи са насилствено екстрадирани от сталин и т.н.

 43. 43 Профил на avtor
  *****
  Неутрално

  винаги е пълно с глупави хора, които предлагат идиотщини. намаляване на помощите за безработни, увеличаване значително на добавките за деца на родители с висше образование, повече детски градини и качествени училища, сигурни улици, градинки и паркове и некултурната, неработеща и крадлива част от населението ще стане нищожен процент. но за това трябва акъл, а на някои мисленето им се отдава трудно, защото са заети в съзерцание на величието си

 44. 44 Профил на Момчил
  *****
  Неутрално

  Преди Юлиян Попов да ни обяснява колко е издигнат морално и колко гадни са хората, които повдигат темата и предлагат "решения", дори и такива, които са нехуманни нека да предложи работеща алтернатива. Какви биха били решенията според сегашните настроения:
  1. да интегрираме циганите и те да започнат да раждат деца в съизмери стойности с българите - държавата се опитва да постигне това от поне 100 години насам. Резултатът е, че може би около 10-15% от циганите се опитват да се интегрират и да станат част от българската нация. Останалите продължават да смятат и действат като паразит върху останалите. Съжалявам, но в сравнение с турците, циганите даже не могат да бъдат сравнявани. Познавам достатъчно турци, които имат манталитета на българи, което в крайна сметка е това, което ни интересува. За разлика от тях познавам единици цигани, които да се държат както нас. Ако бяха поне 50-50 можеше да го преглътнем, защото щяхме да знаем поне, че с време и усилия става.
  2. да накараме българите да раждат повече. Измъчва ме следния въпрос - ако всички почнем да имаме по 8 деца колко милиона може да изхрани територията на държавата ни? 20 милиона? 30? 50? В Бангладеш на територия около 2 пъти по-голяма от българската има 120 милиона. Имате ли представа какво представлява Бангладеш? Дали според вас може да се изхранва сам, въпреки че се намира в делтата на Ганг и Брамапутра?Холандия с територия пак около 2 пъти по-голяма от България с 22 милиона население се задъхва въпреки невероятно развитата си икономика. Ако почнем надпревара по раждаемост точно след 2 поколения България няма да може да диша. Аз не искам да живея в подобна държава - искам да имаме гори и реки където няма да се налага да гледам прането на някой. И искам да мога да дам на моите деца възпитание и образование, които да им позволят да водят достоен живот и да отгледат достойни деца. Дали циганите искат същото...?? И какво всъщност искат и очакват, дали Юлиян би ни казал в следващата си статия?

 45. 45 Профил на Kоз
  Kоз
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Браво, толерасти, цъкайте още - на нормалните мнения. Утре, ако циганин изнасили детето ви, значи си го заслужавате. Но не искам на ваше място да съм аз!

 46. 46 Профил на Случайно минаващ
  *****
  Неутрално

  Авторът явно е пропуснал да отбележи, че не във фашистка Германия, а през 1907 година в САЩ, щата Индиана, са приети първите закони за стерилизация на умствено изостанали хора. Евгениката също не е измислена в Германия…
  Не че защитавам позицията на въпросната Екатерина, но нещата пак се представят едностранчиво и тенденциозно…

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на dedepene
  *****
  Неутрално

  Тъпунгерите пак чели-ндеочели коментират някаква си тяхна статия. Щото тази не се разправя за циганите, проблем ли си и как се разрешава той. Става дума за първосигналната система на тъпунгера, малограмотност водеща към агресия и нетолерантност. Тази статия е затова колко лесно се експлоатират и манипулират такива тъпунгери, които по правило ще изтъргуват химерна сигурност срещу свободата си. Тази статия също предлага и поглед в бъдещето, което за неразбралите започва сега - тъпунгерите си избраха пожарникар-слънце да ги "оправи".

  Екатерина И. в този контекст е просто знаменосец на тъпунгерите. Нея няма да я смути примерно факта, че тоалетните в бг училищата се модернизират (от клекала - турски кенефи) с пари на японския данъкоплатец - целеви дарения. И след като сме такива мизерници, та японците да ни правят кенефите на училищата май самите цигани са ни най-малкия проблем....

 49. 49 Профил на 4o4o
  *****
  Неутрално

  Има добро, много хуманно решение. Позволяваме на Юлиан Попов и неговите съидейници от цяла Европа да си осиновят всички циганчета и да ги отгледат по най-либералния начин нейде далеч от тукашната враждебна за тях среда.

 50. 50 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  В България не е имало нацизъм, но е имало комунизъм близо половин век.Сега сме свидетели на постепенна рекомунизация на страната.Юлиян Попов, обаче това не го интересува.Пише за някакви Екатерини като не се усеща,че по този начин им прави реклама.Аз например за пръв път чух,че има такова движение и такива хора.
  Определено считам,че темата за рекомунизация е много по-актуална от тази с която ни занимава Попов.
  Отново искам да подчертая,че рекомунизацията на страната е много по-опасна от разните Екатерини.

 51. 51 Профил на Yankee
  *****
  Неутрално

  Юлияне,

  за наличието на такива мнения проблема е че циганите са хипертолерирани. Взимат пари без да работят, правят деца за което им се плаща, крадат без да бъдат наказани, защото според полицията и съда са 'цигани'. Ако заживеят като останалите етноси в България, никой няма да говори за камери и сапуни. Само че това няма да стане по тяхно благоволение....

  И между другото Хитлер е извикан от Историята, защото Германия е имала остра нужда от водач с далечна визия и твърда ръка. Това, че нещата се израждат впоследстве е един от страничните резултати.

 52. 52 Профил на Newyorker
  *****
  Неутрално

  Good Job, Julian! Keep on going and do not pay attention to the IGNORANT ONES!

 53. 53 Профил на Тотефф
  Тотефф
  Рейтинг: Неутрално

  Няма страшно, щом сме спасили евреите си, ще спасим и циганите.

 54. 54 Профил на Т. Живков
  *****
  Гневно

  Истински дискриминирани в България са БЪЛГАРИТЕ.

 55. 55
  Десен
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 56. 56 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#50] от "българин":

  Ами че то тия "етнически карти" не са ли точно основен инструмент за рекомунизацията?! Какво прави Доган, в крайна сметка?

  Ето това не осъзнават Екатерините! Че всъщност са употребени за нечии нечистоплътни интереси! Защото провокаторите, призоваващи "циганите на сапун" всъщност въобще не са се загрижили кой бил изнасилен или ограбен безнаказано от цигани (или каквито и да е други хора). Единственото, което ги интересува е да вземат власт в ръцете си, след което моментално забравят какво са обещавали, и са първи в купуването на кебапчета за същите тези цигани, та да гласуват за тях!

  И няма просто начин човек със запазена ценностна система да призовава за концлагери и прочие. Няма. Защото има и цивилизовано решение на проблема, но то пък значи, че вече кебапчетата сред циганите няма да вървят. Защото те наистина трябва да бъдат интегрирани, но това значи че повече няма да гласуват за едното кебапче. Всичко друго са само евтин и изключително опасен популизъм. Цената накрая обаче я плащаме ВСИЧКИ!

  "The Internet is an insecure place."
 57. 57 Профил на Т. Живков
  *****
  Гневно

  Току- що прегледах набързо статиите на Юлиан Попов. Обединява ги едно нещо- националният нихилизъм.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1303 Гневно

  И въобще, започвам да се плаша. Наистина много успешно вървим по пътя на Русия. Та погледнете там какво става: от едната страна малоумни комунисти с пяна на уста пеят песни за Сталин, от другата не по-малко малоумни техни сънародници вдигат ръце за поздрав към портрети на Хитлер. А начело на държавата стои поредният диктатор. Страна пък мизерства, като изключим Москва, където обаче Дивият Запад трева да пасе. Самото МВР се хвали, че залавяло всяка година 100 000 милиционера извършили нарушения, 5000 от които престъпления.

  Това ли искате и в България?! Никога насилието не е решавало проблеми -- само е създавало нови и още по-страшни, а често и бомби със закъснител отгоре на това!

  Истинският проблем въобще не са циганите, а популистки настроените политици, раздаващи кебапчета, ето това е проблемът! Та кой тогава е за сапун: циганите или тези, които им дават кебапчетата?! Замислете се!

  "The Internet is an insecure place."
 60. 60 Профил на оп
  *****
  Неутрално

  Тоя онуфър като толкова милее за закони смята ли, че е нормално едно 12 годишно момиче да роди?
  Защо нито една правозащитна организация не потърси сметка от 30 годишния ,които я е изнасилил.
  Нали има закон за защита на детето?
  Не е ли нарушен.
  Кажи бе, лигльо?
  И тука ли Хитлер ви е виновен?

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на NY
  *****
  Любопитно

  Браво юлияне успя да провокираш добре малоумните националисти гледай само как вият на умряло помиярите добре 4е има и такива като теб останали в българия да разбуждат отвреме навреме заспалото ни общество продължавай не се отказвай, цивилизования свят е на твоя страна !!!

 63. 63 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#60] от "оп":

  Тоя онуфър, циганин на снимка не е виждал дори, там където е той - в Лондон, им викат индийци и им гледат сеира цъкайки с език:

  http://i80.photobucket.com/albums/j186/DonaldDouglas/Americaneocon/i-Islamic_Dutch_lawmaker_Geert_W-1.jpg

  The biggest risk in life is not taking one.
 64. 64 Профил на dedepene
  *****
  Неутрално

  Като не щете да четете поне слушайте какво ви хортува kerberos. За това става дума в статията - как се пилее обществена енергия в конюнктурни проблеми, търсейки политически дивиденти за сметка на дългосрочното добруване на цялото общество.

 65. 65 Профил на ?
  *****
  Весело

  Ей толерантните кажете колко от вас имат приятел циганин,колко от вас ходят с циганин или с циганка,колко от вас са дали децата си на детски градини със смесени групи ?
  Никой ли? А?
  Е как така НИКОЙ, нали ги интегрирате или в нормалния живот не толкова готино да се правиш на интересен и много загрижен като във форума.... смешни сте ама много, лицемери..

 66. 66 Профил на ицо стоичков президент
  *****
  Неутрално

  До коментар [#63] от "Десен":

  Абе и ти си толкова десен колкото на стойчков левачката.

 67. 67 Профил на Machiavelli
  *****
  Неутрално

  Колко повърхностен и суетен трябва да е този господин Юлиян Попов за да не рзбере че "politically correct" не води до никъде.
  За момент си представете Auschwitz: какво би написал този господин за живота в лагера -- естествено за дискриминацията на циганите от страна на евреите. Може би деиствително на господина му липсва интелектуална дълбочина за да види по-голямата картина.....жалко.

 68. 68 Профил на Мдааааа
  *****
  Неутрално

  Мнго цивилизовано
  За съжаление 100% от циганите са готови да заколят човек за 5 лева не искат да работят и не искат да си гледат децата.
  Това са факти, които не могат да се заличат с благи приказки срещу заплата от някоя платена ФОндация...
  Изгорели деца, заклани баби изнасилени тинейджъри - всичко това е в резултат на неглижиране на проблема.
  Нещо което вече открито се признава и на Запад - "псевдохунманизмът и търпимостта на всяка цена" са вредни и за нацията и за малцинството.

 69. 69 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Любопитно

  Ключовата дума е СТРАХ.
  СТРАХ. СТРАХ!
  Реакцията е ОМРАЗА!
  Примитивно разбира се, но ефикасно. Поне като реализация на лична защитна стена. И основа за изграждане на Аз-образ на значимост. Поне в собствените очи на изграждащия го.
  Омразата от страх е към всичко и всеки. Латентна е. Във всеки конкретен момент се насочва към конкретна мишена. Циганите, евреите, интелигентите, даскалите, докторите, учените, студентите, учениците, администраторите, политиците, комунистите, демократите, военните, полицаите, пенсионерите, старците, младите, съседа, децата на съседа, държавата……..
  Страхът е всеобхватен. Страх от липса на „УТРЕ”. Две поколения живеят в този страх вече двадесет години. Трето се ражда сега.
  Оказа се, че живеем в общество без идеи, без човешки морални устои, без идеали. Всъщност имаме, но са ерзаци. По точно бяха приети и осмислени като „етикети”. А „етикетът” се приема само за форма. Съдържанието не е задължително да отговаря на него. Така е в „средностатистическото” съзнание.
  Най-тежката революция.
  Само тук разграждането на един тип държава се възприе като разрушаване на държавата изобщо. И още по-лошо като разграждане на самата идея за общество. Бившата идентичност не беше заменена с друга.
  Беше заменена с "да изчезнеш от тази страна".
  Демокрацията остана дума и се превърна в улична вулгарност. Човешките права не станаха нищо повече от словестна изтривалка за безправие и власт.
  Разграждането от инструмент се превърна в ЦЕЛ.
  Съграждането от ЦЕЛ стана заплаха.
  /Нарочно пиша „съграждане” защото е съ-граждане. Градене заедно. Съзидание в общност./
  Така сегментацията стана единствено възможна. До краен предел. До – Аз срещу всеки друг.
  Страхът се оказа единствената „оптимизация”. Реформата се изроди в омраза.
  А омразата се управлява и направлява. Всеки път към необходимата мишена.
  За илюзорно избавление.
  И желаещите да оползотворят страхът и омразата не свършват.
  Вече е факт на изграждането на ИНСТИТУЦИЯ омраза.
  Дори в тази статия. За съжаление.

  „„Или може би, наред с противопоставянето на следенето в интернет и защитата на личните данни и кореспонденция, на нас ни трябва и закон, който се движи в обратна посока – преследва публични прояви в интернет, които биха били наказуеми от закона, ако се извършваха в реално, а не във виртуално пространство.””

  Да се бориш срещу „Министерството на Мисълта” чрез „Министерство на Мисълта” е същото като да се противопоставяш на тоталното следене с тотално следене.
  Просто нова спирала на СТРАХ. И ОМРАЗА за самозащита.
  И безпътица.

  P.S. Моля всички за извинение за дългия текст.

 70. 70 Профил на МП
  *****
  Разстроено

  Като чета реакциите, разбирам защо ББ май ще се окаже прав за материала. С подобно настроени хора, най.много да я докараме до някоя мека или по тежка диктатура.

 71. 71 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#65] от "?":

  Ами аз като дете имах поне няколко приятелчета-циганчета, и честно казано дори не съм се замислял какви са. Ако нещо ги отличаваше, то е може би, че бяха с неизтощимо положително настроение (ама това все пак беше на село, и родителите им си работеха, а не просеха).

  В блока ми пък в съседния вход живее едно циганско семейство, и трябва да ти кажа, че има малко толкова свестни хора като тях. Пак казвам, че всичко си зависи от хората. Ти да не би всички българи, турци, китайци, англичани или германци, които познаваш, да са супер-свестни? Айде стига. Всяко стадо си има мърша.

  И най-вече, пак питам, тия дето им раздават кебапчета, и така дефакто им "корумпират" ценностната система и позволяват тая морална деградация -- те какви са? Цигани или чистокръвни българи?! Гоце какъв е? Не бъдете слепи! Защото точно изпълнявате на такива като Гоце най-съкровените мечти!

  "The Internet is an insecure place."
 72. 72 Профил на бай Киро
  *****
  Неутрално

  Живея близо до циганска махала. Имам един внук а наборите ми цигани имат вече по 7-8 правнуци и тепърва се увеличават. Почти не учат, нямат занаят, работят от дъжд на вятър, живеят мизерно и без перспектива, сигурно крадат и като маргинали чакат някой да се погрижи за тях. Като им спряха през лятото тока и водата които не плащат, вдигнаха една олелия, затвориха едно шосе, заплашиха със шествие и протести, някакви палежи и т.н. Пуснаха им водата и тока и мирясаха, пак крадат и т.н. Не искат да работят, чакат помощи... Стават все повече, полза от тях никаква. Не се интегрират. Приличат ми на кърлежи впили се в по-голямо животно, а то се прави на хуманно и не ги маха, а и не може, защото от ЕС не му позволяват и така докато не му изсмучат кръвта.

 73. 73 Профил на Грубо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#34] от "NY": Ало инициалчето или по твоему никнеймчето, хайде по-полечка с чуждопоклонничеството ... Смени си името с което коментираш български проблеми ...

 74. 74 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 880 Неутрално

  А не са ли циганите каквито ние си ги отгледаме..? Не са ли те отражението ни в криво огледало? Не са ли те държавата, която вече толкова години не съумяваме да изградим такава, каквато ни се ще но все нещо и някой ни пречи..?

  За тези които, вярват че и циганите са хора едно стихотворение от циганина- поет Усин Керим:

  ЦИГАНИН СЪМ


  Циганин съм. Детството ми босо
  прошумя с катун под нощи хладни.
  Ала нож във джоба аз не нося
  и не дебна кон да ти открадна!

  Циганин съм. От вулия ядох,
  водих мечка, в пек и снежна киша.
  Но от скръб не пея като дядо -
  дом си имам и на книга пиша.

  Някога игрите ми отнеха,
  скитах дрипав - жива живеница...
  Но погледай как във градски дрехи
  днес играят двете ми дечица!

  Плувах по води, но не с корито,
  кон крилат веднъж ли ме примами?
  Аз видях страни, до днес които
  и насън не е видял баща ми!

  Нека плиска буен дъжд, небето
  да трещи и буря зла да стене.
  Не главня през нощ, а ток ми свети
  и света улавям със антена!

  п.с. Плюнките и минусите, които неизбежно ще последват са за сметка само и единствено на авторите им..  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 75. 75 Профил на ?
  *****
  Весело

  До коментар [#71] от "Kerberos":

  Виж колко точно го каза всяко стадо си има мърша, а за циганите важи другото правило,сред мършата можеш да намериш някой който и да става за стадото,но уви батка рядкост....

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Кратко
  *****
  Неутрално

  First Gypsy Country!!!!
  Това очаква БГ.
  А вие си пишете по форумите.

 78. 78 Профил на Туриста
  *****
  Неутрално

  До коментар [#18] от "Памела":
  напълно съгласен.
  защо има омраза към циганите но не и към българската държава която им плаща да се размножават. моите родители се строшват от работа за да плащат сметки и данъци.
  а циганите? какво плащат те? какво вършат за да се изхранват? как може да им дават детски надбавки като децата им просят по улиците? тези пари за какво отиват? телевизори пиене цигари и още производство на циганета...

 79. 79 Профил на Varna
  *****
  Весело

  До коментар [#74] от "Варна":

  Обра точките братчед......

 80. 80 Профил на Демошефикация
  *****
  Неутрално

  Сигурни ли сте, че обсъжданите интернет персони са действителни, а не са фалшифки -- резултат от нечие милитаристично ционерско мероприятие?

  Хитлеристкият фундаменталистки нацизъм е продукт на световния ЮдоМарксистки и Ционистки фундаменталистки нацизъм през годините 1848, 1917, 1923, 1933...

  Защо е този упорит Мошенически двоен стандарт,
  бягащ от добрия стандарт на Християнска Цивилизованост и опитващ се да извиняваа Марксистки и Ционистки престъпления на фанатична нетолерантност -- с Хитлеризма който е разпален през 1933 година чрез тоталната политикономическа война срещу всичко германско от страна на Световния Ционистки Конгрес,
  и приключва още през 1945 година???

  www.jewwatch.com

  "Екатерина И. искрено съжалява за Хитлер"
  От Юлиан Попов

 81. 81 Профил на Грубо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#62] от "NY":
  Ама ти пак си се изказъл бе .. гъз ... олизец. Нали ти казах - суз!

 82. 82 Профил на Туриста
  *****
  Неутрално

  До коментар [#55] от "Десен":
  съгласен.
  положението с американските гета е горе долу същото.стоят си бедни за да взимат по 600 на месец и да се друсат. единствената разлика че местните власти имат изгода от престъпността. разбойниците ги хващат по често и в последствие повече затворници = повече работници за особено неприятни проекти където не искат да харчат пари.

 83. 83 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Ако нямаше цигани тъпунгерите расисти сигурно щяха да правят повече деца.Вятър работа.Удобни мишени за отклоняване на вниманието. Погледнете любимата си Америка, там негър избраха за президент, а на вас циганите са ви виновни. Като неможете да правите деца, какво ревете.Аз имам много приятели цигани и нито един не ме е плюл за разлика от много българи.

 84. 84 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#4] от "замислен":

  Няма начин да не отговоря. Няма.
  "В резултат на много оплаквания Facebook групата е закрита. Дали това е победа на нормалните над онези, чиято инфантилност се е смесила примитивната им омраза? За жалост не е."
  За жалост - не. Цензурата се е справила с омразата, временно, но тя, омразата отново ще победи цензурата.
  "Еакатерина И. вероятно не знае, че една от първите инициативи на холокоста е именно стерилизацията на циганите. После идва ред на хората с наследствени болести, но покрай тях и на много други. Не след дълго десетки хиляди "несъвършени" граждани с умствени увреждания са просто избити. Тези акции може би са се сторили на множеството германски Екатерини оправдани и необходими за предпазване на чистотата и просперитета на германската нация. Същевременно те полагат основите на най-зверската глава в човешката история."
  Не знае. Незнае и не го е изживяла....
  А ние живеем в тъжно време на невежество и срамен гняв към "различните"...
  Да поздравим с .... любов мразещите. Нищо друго не ни остава.
  http://www.youtube.com/watch?v=fhPLDLAMQLg&feature=related

  Ecrasez l’infâme
 85. 85 Профил на Туриста
  *****
  Неутрално

  До коментар [#52] от "Newyorker":
  всички знаем че нюркчаните сте много нахални същества но моля те тук пиши на български

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на NY
  *****
  Весело

  До коментар [#81] от "Грубо":

  sorry dude но с жалки помияри като теб не кореспондирам !

 88. 88 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1311 Любопитно

  До коментар [#76] от "Червено искърско говедо":

  Ясен си. Само незнам какви лекарства ти трябват...
  Има различни.

  Ecrasez l’infâme
 89. 89 Профил на СССР
  *****
  Неутрално

  Нищо българско няма в тази далавера - между марксистки и ционисти.

  Анонимен
  Весело
  * 39

  Когато се изселват нашите евреи в Израел 1948-49г., тамошната държава плаща по 500 долара на калпак на нашите БКП власти начело с другаря Г.Димитров. Стойноста на тези пари сега е много по голяма - примерно 15 000 долара......

 90. 90 Профил на todor_kochev
  *****
  Весело

  Слушай юлияне,айде дигне си гъзо и иди да поживееш в Столипиново - *най-голямото циганско гето в Източна Европа* според уйкито.Ела,пич,и след една седмица ще си говорим.Ще разбереш що е бит и душевност на циганина.А ако не ти отърва - стой си у Лондон и си пиши масалите - гарантирам ти най-редовни попържни от тези,които ги четат.Не ми вЕрваш?Опитай...

 91. 91 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#71] от "Kerberos":

  Ти си тук в този форум с регистриран профил и данни, нали? Анонимниците мразят и обичат. Силно и ...анонимно.
  Страстно и безкомпромисно..
  Лесно е Kerberos, лесно е зад анонимността..
  Ти обаче си имаш профила и позицията, която ти прави чест.
  Тя, позицията е по-трудната част ...

  Ecrasez l’infâme
 92. 92 Профил на БЪЛГАРИН
  *****
  Гневно

  Много цигани,цигански,оциганени имало в този форум.Гледам и не вярвам на ушите си.Хора,вие лудили сте?

 93. 93 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не подкрепям идеите на Екатерина И., въпреки че не съм съгласна и с тезата на автора. Да, циганите са проблем, с който трябва да се справим в най-скоро време. А това много лесно може да стане, просто ако законите на държавата се прилагат спрямо тях. В конституцията и кодексите всичко си е написано, как едно семейство трябва да се грижи за децата си, до каква възраст не могат да сключват брак, кога сексуалните контакти са наказуеми, етс... Тоест, трябва стриктно да се спазват законите, толкова е просто, да се чудя защо отговорните органи се маят, а не започнат да си вършат както трябва работата. Не се грижиш за децата ти, вместо на училище ги пращаш да крадат и просят - държавата ти ги отнема. "Омъжил" си малолетната си дъщеря - отиваш в затвора за нехайство или подтикване към проституция, "женихът" - също, за педофилия и изнасилване. Ако има родено дете - то също се отнема от държавата и се праща в дом. Не си си плащал повече от 3 месеца тока и водата - спират ти ги, докато се издължиш. Здрав и прав си, но не искаш да работиш - никакви помощи, просиш, крадеш, убиваш - в затвора... Толкова ли е трудно да се направи всичко това?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 94. 94 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Аз не мога да разбера, как МОЖЕ, при положение че има ЗАКОНИ, писани за такива нацистки свине, та как може тая държава да се нарича държава и да не спазва собствените си закони и да оставя нацистките животни спокойно да дращят в интернет?!?!
  Що за държава не спазва законите си???
  Как може да има ТЪРПИМОСТ към .. същества проповядващи геноцид???

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 95. 95 Профил на Така ли?
  *****
  Неутрално

  Вярно, че авторът пише от Англия. Сигурно има пиетет към Маргарет Тачър. И ние също. Ето какво пише на стр. 301 в своята биографична книга лейди Тачър. Относно лицемерите от гилдията на защитниците на правата на човека. Цитираме:
  "- Консерваторите навсякъде трябва да преминат в контраофанзива срещу бригадите за правата на човека на новата левица, при това със същатата интелектуална енергия, която влагахме в борбите със старата левица в миналото. По-точно ние във Великобритания би трябвало:
  - Незабавно да приемем закони, които да ограничат вредните последствия от Закона за правата на човека.
  - Да отправим шестмесечно предупреждение, че възнамеряваме да денонсираме самата конвенция, така че Европейският съд за правата на човека да не може вече да си играе бързо и свободно с нашите закони и с демократичните ни процедури за вземане на решения.
  - Да се противопоставяме на всеки опит за налагане на клаузите на Европейската харта за основните права на човека..."
  Край на цитата.
  Лейди тачър не е нито ксенофобка, нито диктатор, нито расистка. Напротив, известно е какво сториха с Рейгън за рухването на тоталитарните и ксенофобски режими. Впрочем, книгата й е посветена на Рейгън... Но демокрацията означава ред преди всичко, законност преди всичко, сигурност преди всичко. Тук неволно се сещаме за инфантилния въпрос - сигурност или свобода? Ами и сигурност, и свобода. Няма свобода без сигурност, както няма в природата празни пространства. Иначе всичко се обръща на свободия. В която няма място за свободата. Така и с нашите цигани. Истинският проблем е, че властниците абдикираха от задълженията си да осигурят сигурност на хората и да прилагат строго закона. И хората се почувстваха жертви на произвол и издевателства. За каква свобода иде реч, моля? А можеше да се направи нещо много елементарно, за което се иска обаче, гражданска и човешка смелост. Циганският вожд Цеветелин Кънчев търка затворническия нар в момента и нищо страшно не се е случило. Човекът нарушил закона и отишъл на "топло". Така и с електората му. Който нарушава - си плаща. И няма да има разни Екатерини, от които Юлиан попов да се възмущава.

 96. 96 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Много популярно е мнението, че в България няма закони и затова сме на незавидния си хал.
  Популярно е мнението, само че не е вярно - има закони и дори са хармонизирани със западноевропейските!
  Лошото е, че няма кой до ги прилага!

  Половината постинги дотук попадат под ударите на чл. 162 от НК.
  Какво пречи на Явор Колев* да приложи закона?
  Защо някой неграмотен патриотар или откровен дебил да не бъде въдворен за 2-3 години зад решетките?
  Нали законите са за това, да бъдат спазвани?

  Но този, когото издържаме с данъците си, за да прилага закона, предпочита да се занимава с всякакви щуротии, само не и с вменените му задължения!

  Рядко харесвам текст на Юлиан Попов, този път има адмирациите ми!

  * - за несведущите има Google или Bing.

  pump it!
 97. 97 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#16] от "NY":"крайно време и в българия да заработят западно европейските закони срещу расизма и ксенофобията..."
  *********************

  А не е ли крайно време да заработят и законите срещу циганите? Ако законите се спазваха и циганите, вместо да вилнеят по улиците и да правят деца на поразия, се оказваха в затвора или впрегнати да вършат нещо полезно, "така наре4ените HATE CRIMES" щяха да изчезнат от самосебе си. Щото огромната част от хората не мразят циганите, защото са цигани, а заради начинът и на живот и манталитета им.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 98. 98 Профил на ххх
  *****
  Любопитно

  Интересна статия - комунистите и комунистическото наследство не са никакъв проблем, обаче "фашистите" - са.
  Блаогдарим за ценните наблюдения, г-н Попов, и приятно прекарване в Лондон. Оттам сигурно по-добре се виждат проблемите на България, особено ако са подходящо осветлени от някоя фондацийка........
  Пък и парите не миришат, нали така?

 99. 99 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#94] от "muncho":"та как може тая държава да се нарича държава и да не спазва собствените си закони..."
  ***********************

  Да, и аз това питам, мунчо, защо държавата не започне да спазва законите, особено тези, които се отнасят до нехайното отношение на родители към децата им, педофилията, проституцията на малолетни циганки, неходенето на училище, неработенето, кражбите и убийствата? Мислиш ли, че, ако циганите живееха като нормални хора - работеха, плащаха си сметките и данъците, създаваха толкова деца, колкото могат да гледат, грижат се за тях, хранят ги, обличат ги и ги пращат на училище, не крадат, просят и убиват и не реват за привилегии и специално отношение, някой щеше да ги мрази, само защото са цигани?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 100. 100 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 521 Весело

  АХАХАХХАХАХАХАХ
  VеnRus , която използва за цветнокожите термина "унтерменш" не споделяла виждате ли вижданията на Екатерина и само искала "да заработят и законите срещу циганите". Как не се намери поне един национал-социалистдето да може да мисли и да не си противоречи непрекъснато бе..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK