Редакционен: Пазете се от данайците ...

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Елин
  *****
  Неутрално

  Само с таверна, "Ясо паликаре" и чупене на чинии не става

 2. 2 Профил на Sako
  *****
  Неутрално

  Пак добре че се появяват такива неща по нашата преса. Явно започва да ни идва акъла какво точно искаме

 3. 3 Профил на до "Дневник"
  *****
  Гневно

  Това сега като каква пропаганда трябва да мине?!?
  България имала интерес да се помогне на Гърция?!?
  И от какъв зор?!?
  Гърците да могат да си живеят още по-добре а българите още по-бедно?!?
  Да продължават да ни купуват и да ни се подиграват в очите?!?
  Ай сиктир бе!!! И това ако е национално отговорна позиция...!!!

 4. 4 Профил на Пешеходец
  *****
  Разстроено

  До коментар [#3] от "до "Дневник"":

  И какво тогава? ... Да оставим Гърция да умре от глад... или още по-добре - една атомна бома, че е по-лесно и край?! До кога все с долната глава напред бе хора?!...

 5. 5 Профил на Божура
  *****
  Неутрално

  А кризата в Гърция дали пък не значи,че ЕС е една голяма грешка с тежки последствия?!

 6. 6 Профил на Тва е положението
  *****
  Неутрално

  Гърция се фаворизира от Запада много отдавна, поради липса на съюзници в нашия регион, още от времето на СССР и Варшавския договор. И на хубаво лесно се свиква. Та независимо от нашето мнение, ще им сърбаме попарата още дълго!

 7. 7 Профил на до "Дневник"
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "Пешеходец":

  Като поживееш малко в Гърция, тогава ела и ми я защищавай!!!
  Никъде в горния си пост не съм споменал нищо за атомна бомба!!!
  Но ми се струва най-малкото лицемерно изказване в което се твърди, че тлябва да се помага на Гърция при положение, че българския народ в огромната си част тъне в бедност!!!
  Най-малкото пък на Гърция!!!

 8. 8 Профил на ники
  *****
  Неутрално

  Криза ли?Елате да видите какви карнавали правят тази неделя...

 9. 9 Профил на велосипедист
  *****
  Весело

  До коментар [#4] от "Пешеходец":

  По добре с долната глава отколкото като тебе с гъзъ напред!!!

 10. 10 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  Интереса на България е не толкова да помогне на Гърция. БЪЛГАРИТЕ трябва да се научат и да действатк ато гърците. Може да ви се струва цинично, но да сте видели гърците да се ръфат един друг, да не са по-умни, но вижте им стандарта сега, а не след.............

 11. 11 Профил на edin
  *****
  Любопитно

  гърците са съседи и за добро или за зло сме горе - долу в един кюп с тях- ако плуваш в една лодка с някого и лодката започне да се пълне с вода даже и да не хресваш този които е с тебе изгребвате заедно защото накрая и двамата потъвате... а на гърците може да се помага и не само финансово от наша страна (това е за хората, които си мислят, че единствената помощ на света... ами жалко за такива хора...), но и чрез външнополитически инструменти, като лобиране и прочие... при всички случаи само глупакът се радва, когато къщата на съседа гори...

 12. 12 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 803 Неутрално

  А обикновените гърци казват, "аз не съм откраднал и едно евро да ги връща плутокрацията която гие откраднала" . И са напълно прави. Не им се върви по пътя на България 1% да прибере външния дълг и 99% да го връщат

 13. 13 Профил на edin
  *****
  Неутрално

  поправка- "за хората, които си мислят, че единствената помощ на света е финансовата"

 14. 14 Профил на SS
  *****
  Неутрално

  Задачка, закачка! 300 млрд. външен дълг и 12.7% дефицит... намаляват заплати и премии, режат финансово от къде ли не! Но това понижава потреблението и следователно се плащат по-малко данъци в бюджета!!!! Та как Гърция ще се издължи ??? (въпрос за 1 000 000 $ ).

 15. 15 Профил на Петко Ковачев
  Петко Ковачев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не мислете за Гърция, мислете какво се задава в България. И каква е ролята на българската политическа класа, българския държавен сектор и - напук на закона за банковото дело - на българския финансов сектор.

  The end of the carbon- and nuclear-based economy is coming. Go for renewables!
 16. 16 Профил на Икономист
  *****
  Весело

  До коментар [#14] от "SS ":

  Най лесно и бързо се изплащат старите заеми с нови заеми

 17. 17 Профил на realen
  *****
  Гневно

  много са си добре гърците,сега пискат,4е им е тежко,а когато крадяха и то 20 години подред,ах как хубаво си прекарваха по таверните.МАЛАКИТЕ ме питаха(за да ме унижат разбира се)през 2001г.дали имаме ток,фабрики и т.н.оби4ат да лъжат и унижават,и сега се правят на изнемогвасти,пак лъжат,дано от ЕС никой не им повярва,та да дойде момента,когато сте се молят и на съседите за помост.

 18. 18 Профил на ГРЪК
  *****
  Неутрално

  на 37 съм-имам 200К в банката- получавам 4000 нето- НАЗДРАВЕ

 19. 19 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 445 Неутрално

  А в интерес на истината цялата тази работа показва БАЛКАНСКОТО ЛИЦЕ НА БАЛКАНЦИТЕ. И ние и румънците сме от същия дол дренки. Най-гадната ни балканска черта е тази типична подлост - да говориш и да обещаваш най-тържествено едно, а да правиш съвсем друго. Колко пъти държвата България я игра тази игра спрямо наивните европейци, а?

 20. 20 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вярно е № 19 - Тимео данаос е дона ферентес - Пазете се от данайците дори когато Ви правят подаръци.

  Коварството е над всичко, само че това е по скоро азиатска черта отколкото балканска.

  Бъди коварен или си мъртъв !!!

 21. 21 Профил на Морган
  *****
  Неутрално

  Който му е толково акъла да им помага.
  Ако пък иска на себеси да помогне, да си
  прехвърли парите от тяхните банки в
  други.

 22. 22 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Значи така, гърците се гаврят с нас, подиграват се като спират КПП-тата, причиняват ни чакане с дни по границата и загуби за десетки милиони на наши фирми и накрая трябва да им помагаме.
  Всяко нещо си има граници на търпение.
  Гърците постигнаха този стандарт не с бачкане, а с наливане на милиарди в тяхната икономика и благодарение на благоприятна за тях геополитическа конюнктура.Сега идва часът на истината.Гърците могат да запазят този стандарт ако започнат да работят както западняците.Но това означава да променят мантаитета си, което е трудно, да не кажа невъзможно.В противен случай този стандарт, който имат и който не съответства на техният мързел, ще се намали, нещо, което гърците естествено,че не желаят.Те искат да я карат както до сега.Не бива да им позволяваме.

 23. 23 Профил на Mashalata
  *****
  Неутрално

  Добра статия!

 24. 24 Профил на съвет
  *****
  Неутрално

  Една статия има смисъл да се подписва авторски, когато е информативна, като тая. Читателят да знае кой е авторитетен.
  Когато статията е слаба, има смисъл да се подписва с Дневник, за да не се излага пишещият.

 25. 25 Профил на Eshil
  Eshil
  Рейтинг: Неутрално

  До колкото схващам, единственият шанс ЕС да помогне на Гърция е да се вземе , или по точно да се стопират по различни , като правило измислени причини , парите предвидени за страни като България и да се предоставят на Гърция.Това е и основната причина поради която ЕК не взема абсолютно никакви мерки да защити България и другите източно европейски страни от т.нар. протестни действия на гръцките фермери, организирани очевидно от официалните власти, за да се подготви общественото мнение в Западна Европа, че ако не се подпомогне Гърция , но на наш гръб, там ще направят революция и ще разтурят ЕС.Ерго, отново ние ще платим масрафа на нашите добри съседи!И как след това няма да гледат на нас от високо и да ни правят на луди с уж протестни стачни действия , но не срещу гръцкото правителство , а срещу България!!!!

  Eshil
 26. 26 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Аз не мога да разбера, защо има форумци които защитават мръсните елини.
  Колкото по-зле е комшията - толкова по-добре съм аз. - аз тъй знам. Наричай ме подъл и завистлив ако искаш.
  Силните държави не са станали силни, защитавайки интересите и нуждите на комшиите си, а своите собствени.
  Отделно не виждам какво сте се разтревожили за гърците с 5000км плажна ивица и хиляди забележителности от древната си история. Те вода потни не са пили и едва ли ще пият.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 27. 27 Профил на .........
  .........
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Съгласен с инж. Филип. В следващите няколко години ще е моментът за България да работи последователно към увеличаването на нашите за сметка на гръцките позиции и лоби на балканите, а от там и в Европа. Каквато и помощ да дадат от Европа кризата тук ще продължи.

 28. 28 Профил на Коки
  *****
  Неутрално

  Все пак става въпрос за НОВИ КРЕДИТИ, а не за безвъзмездна помощ. Не бъдете така крайни в негативизма си, защото НИЕ ИМА ТВЪРДЕ МНОГО КАКВО ДА НАУЧИМ ОТ ГЪРЦИТЕ! Те НИКОГА не биха допуснали шайка комуноидни идиоти да сравнят със земята страната и живота им, обичат Русия повече от САЩ, но САМО доколкото и когато им е изгодно! Изобщо мислете преди да плюете, защото като се завръща българин от Гърция в Родината, му се струва, че от рая отива в ада! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЗАЩО Е ТАКА, И КОЙ Е БОКЛУКА В СЛУЧАЯ!!!!

 29. 29 Профил на Wittgenstein
  *****
  Гневно

  "...нито икономиката, нито стандартът на живот там са рухнали" - ЗАСЕГА, ВСЕ ОЩЕ НЕ СА РУХНАЛИ, и именно там е проблемът, че е ако не се направи нещо, ЩЕ РУХНАТ, и още как! С всички последици не само за Гърция, а за целия ЕС и еврото. Но това не патент само на балканците, макар че Гърция традиционно тъне в плутокрация, корупция, непотизъм и измами. Държава, в която никой не работи и която нищо не произвежда, освен дрънкулки за туристите, това я чака. Само че рухнаха и Исландия, Унгария, Латвия, на път да последват техния "челен опит и светъл пример" са Англия, Италия, Испания и Португалия. Нещо фундаментално в ЕС трябва да се промени. За какво са критериите от Копенхаген, след като никой не ги спазва и не може реално да бъде принуден да ги спазва?

 30. 30 Профил на Wittgenstein
  *****
  Неутрално

  Колкото до БВП на глава от населението, Гърция ЕСТЕСТВЕНО е не само пред България, но и пред ВСИЧКИ посткомунистически страни. Това е, така да се каже, "нормално", такива са последиците от комунизма. Елитът на Гърция е проруски и там гъмжи от агенти на КГБ, но все пак Гърция, за разлика от Източна Ервопа, не е била под директната власт на Москва. 1939 България икономически е била пред Гърция. Гърция е от 30 години в ЕС. Естествно след 30 години разликата между България и Гърция ще е много по-малка.

 31. 31 Профил на re: Dnevnik
  *****
  Неутрално

  Единственото, което ни трябва, е да имаме активна и гъвкава външна политика. Точно това писаха в последното изречение: и така много по-бързо ще се излезе от кризи и мизерии...

  Защо като контра на кризата не бъдат отворени още тази година 5те проектирани ГКППта с Гърция???????

  Ето ни един жест за компенсиране на блокадата, както и за развитие на региона!!!! ЕК малко да натисне.... И не струва милиарди...

  Защо не се падне гръцката блокада за членството на МК в НАТО и ЕС?????
  Така ще се увеличи доверието в този район и ще се привлекат още инвеститори....

  И т.н.

 32. 32 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  до Витгенщайн
  Богатсвото на Гърция в сравнение с пост-комунистическите страни не е защото при нас е били 'комунизъм', а защото поради геополитическото си местоположение и левия си електорат Западът от средата на миналия век започна да налива милиарди долари там. Поради тази причина повече от половин век на гърците не им се налагаше да работят - това са две-три генерации мързеливци, които най-накрая трябва да се приучат да бачкат. И ще се научат, защото вече няма желязна завеса и никой няма да им подарява пари както преди.

 33. 33 Профил на 112
  *****
  Неутрално

  Айде да гърми еврото, че с тоя курс сме за никъде.

 34. 34 Профил на неутрален
  *****
  Неутрално

  Гърците да бъдат оставени да ядат пасти!!!!

 35. 35 Профил на Plovdiv
  *****
  Неутрално

  Европа сщо има своята вина за годиние на членство в ЕС инвестираха само в това което е необходимо на големите от ЕС инфраструктура .Гърция като държава няма стабилна енергетика или високотехнологични производства налетите от европейците парри са вложени в капиталови дружества БАНКИ които осъществиха неистова експанзия във всички балкански страни далечната идея е декапитализиране на икономиките на другите балкански държави и овладяването на бесценица на стопански активи каквито в Гърция никога няма да бъдат изградени.Да помислим не е ли необходимо българският бизнес да учреди поне една българска банка която да го защитава.Безкритичният банков бадзор да се произнесе по дискриминацията осъществявана от гръцките банки.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK