Какво и с кого е играл Трактора

Какво и с кого е играл Трактора

© Иван КутузовНадцакването на куп сегашни и бивши политици по разграничаване от успешната кариера на Алексей Петров в бизнеса и тайните служби поставя въпроса колко всъщност и кои са "наглите" и "октоподите" и не са ли приютявани в управлението на държавата в продължение на целия "преход". Прехвърлянето на топката кой е отговорен за дадените мощни лостове за влияние в системата на МВР на обвинения в половината Наказателен кодекс взе да става комично.


В същото време говоренето на едни и същи персони от различен калибър в различни правителства правят много отчетливо мълчанието на други. И доколкото Трактора поне засега се оказва единственият арестуван по-виден бандит в държавата, редно е неговата история да бъде разказвана, без да се пропускат важни участници. Като се започне от кръжока, който посещавал като ученик - "Млад приятел на МВР" (виж кадровото досие на Алексей Петров в ДС на dnevnik.bg), и се стигне до позицията "експерт" в ДАНС, осигурила му по неофициални твърдения  реалното управление на контраразузнаването.


Петров има приятели във всички партии
По времето на Жан Виденов има охранителна фирма и е протежиран от БСП. "Имаше приятели и в БСП, и то на доста високо ниво", казва Илия Божинов, член на Висшия съвет на БСП през 90-те. "Когато имахме противоречия за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: "Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов (тогава ръководител на БСП) е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа.


" Божинов прави много точна характеристика на Петров като човек, който винаги се е стремял да е близо до властта и винаги е успявал, защото всяка власт го е приемала като свой. Героят от "Октопод" бива лицензиран като застраховател и от червените, и от сините. По времето на управлението на правителството на Иван Костов той успява бързо да се ориентира в пейзажа. Примирява се с отнетия лиценз на "Аполо и Болкан", но по-късно получава такъв за "Левски Спартак".


На 23 февруари 2001 г. Петров е вербуван от Националната служба за сигурност (НСС), признава тогавашният началник на службата Атанас Атанасов. Според вътрешния министър Цветан Цветанов това е станало под натиска на главния прокурор Никола Филчев, който по това време вече е във вихъра си във властта и е близък с Петров и приятеля му Филко Славов, шеф на отряда на баретите до 2003 г.


( За тези, които не си спомнят - през лятото на 2002 г. беше проведена паметната с пропагандните си мащаби операция, в която бяха арестувани бивши барети, обвинени, че са организирали опита за убийството на Алексей Петров пред басейна "Спартак". Наречени от Филчев и тогавашното МВР "Фабрика за убийства", не след дълго бившите колеги на Славов и Петров бяха пуснати по живо, по здраво). Филчев, който се включи в невиждана медийна изява преди три дни, разбира се, отрече да е оказвал натиск за назначението на Петров. Но пък косвено за споменатите приятелски отношения говори фактът, че заедно със Славов и Петров обитават имоти на един и същ адрес - на охраняваната "частна" улица в столицата, показана по една от националните телевизии.


Забележително в цялата словесна тупурдия по назначаването на Трактора в МВР е


заобикалянето на едно име - Иван Драшков


който тогава е бил заместник на  Атанасов в НСС и е отговарял за въпросния секретен щат. МВР служители от онова време разказват, че Петров и Драшков са се срещали в ресторанта на комплекса "Спартак", който е бил собственост на МВР, даден под аренда. Днешният възстановен офицер от ДАНС със сигурност има много за разказване около Алексей Петров, а бившият шеф на ДАНС Петко Сертов - за отношенията помежду им.


Така или иначе, пак според фактите, Драшков си отиде от ДАНС, за да дойде Петров, а когато Драшков се върна, Петров си тръгна. Дали тази очевидна враждебност ще се изясни чрез разследване кой кога и с каква цел е внедрил Алексей Петров в службите, както предлага градският прокурор на София Николай Кокинов, не е ясно. Още повече че главният прокурор Велчев даде да се разбере, че не подкрепя подобен подход. 


"По време на правителството на Иван Костов поради оперативна необходимост трябваше да постигна определени статуси по отношение на таксиметровата компания, за която се говори, че съм свързан, и за дружеството "Кремиковци", заяви Алексей Петров в съда, когато му беше определена мярката за неотклонение. И отново фактите сочат, че той се е подвизавал в металургичния комбинат като консултант по охраната от времето на Виденов допреди 2-3 години. Какво е произтекло от "оперативната необходимост" по отношение на фалиралото днес предприятие може само да се гадае.


Сближаването с Филчев изстрелва кариерата му при  царското правителство


когато не само става доктор в Академията на МВР, но успява да влезе дори в надзора на Националния осигурителен институт (НОИ) и необезпокояван (като изключим неуспелия атентат пред басейна "Спартак") да развива бизнеса си. По това време сегашният премиер Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов са на началническия етаж в МВР като главен секретар и неговия оперативен помощник. Въпросът за отношенията им с Алексей Петров през тези четири години днес упорито се избягва.


Ако отново се облегнем на фактите - от идването на НДСВ и ДПС на власт до изтичането на мандата му по времена тройната коалиция през 2006 г., Филчев се радваше на взаимна политическа подкрепа с двете правителства, парламента и президентството. Той носеше писма до руския президент Путин, а те му осигуриха най-здравата политическа и законодателна подкрепа срещу няколкото дръзнали да го бламират от съдебната власт.


Президентът Георги Първанов все още дължи обяснение на обществото


за какви заслуги и срещу какво прати бившия прокурор на посланически пост и ако наистина "октоподът" ще се разследва, някой ден трябва да стигне и до този иначе риторичен въпрос.


Как точно е продължила кариерата на  Алексей Петров в службите през това време официално, не се знае много. Вътрешният министър в кабинета "Сакскобургготски" Георги Петканов твърди, че не го познава - нищо че синът му работи в една от фирмите на Петров.


От грандиозния МВР скандал през 2008 г. излязоха разкрития, че именно Алексей Петров е организирал срещата на "оперативно интересните" братя Галеви, министъра Румен Петков, а бившият шеф на НСБОП Ваньо Танов твърди, че министърът е спрял разработка за рекет срещу сътрудника, като информацията за нея стигнала до разработваните светкавично. Можем да си представим за какво става дума, като си спомним откъса с  "лапкането" от диска със записите, правени със СРС, заради които Петков в крайна сметка беше сменен.


По това време  комфортът на Алексей Петров е толкова голям, че заедно с всичките си явни и секретни занимания намира време да напише две дебели книги и да защити дисертация в УНСС (чийто ректор е съветник на президента и също притежава имот на "частната" улица).


По-късно в ДАНС, лавирайки между премиера Сергей Станишев и президента Първанов, Петров явно е успял да спечели доверието и на двамата. Дотолкова, че да участва в няколко операции на спецекипите между прокуратурата, МВР и ДАНС срещу организираната престъпност и да получи за това одобрителната оценка и на сегашния  главен прокурор Велчев.


"Изпълнявал съм много роли"


заяви Петров пак пред съда. С което напомни  една от знаменитите реплики на Кръстьо Лафазанов в "Улицата" на Теди Москов: "Играл съм Хамлет, играл съм покер."  И в двата случая става въпрос за превъплъщения със съмнителен характер, отликата е само в мащабите на последиците. За разлика от дребния тарикат на Лафазанов "театрална дейност" на Алексей Петров не би била възможна без солидната подкрепа на политическите му приятели. А разследване, което нe би стигнало до изясняване на задкулисното им участие в "постановките", би било поредният фарс.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  ДОКОГА ПЪРВАНОВ ЩЕ МЪЛЧИ? КЪДЕ СЕ СКРИ КАТО ПЛЪХ? БЪЛГАРИЯ ИМА ЛИ ВСЕ ОЩЕ ПРЕЗИДЕНТ?

 2. 2 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1702 Любопитно

  "Петров има приятели във всички партии...." Пусто малка е БГ, котерията е такава че едва ли не всеки познава всекиго тук таме.... НО!
  Много е лесно да се заключи и каже че "всички са маскари".
  СДС през 2000 бе отчасти компрометирано от мършата която се присламчва до всяка власт, но все пак ако някое правителство през последните 20 години подходи относително систематично против организираната престъпност, то това бе именно това на Иван Костов.
  Колкото комуноидите да квичат и да се опитат да овъргалят всички в калта в която са затънали до шия.
  Доволен съм лично че гласувах за партия Зелените, толкова не/важна до момента че мутрагените не са я налазили и се опитали да употребят.
  Гоце, Гей, Сопола, "царчето" - голяма сган, а сега се правят на ущипани.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 3. 3 Профил на Demokrat
  *****
  Неутрално


  Дневник: "За разлика от дребния тарикат на Лафазанов "театрална дейност" на Алексей Петров не би била възможна без солидната подкрепа на политическите му приятели. А разследване, което ни би стигнало до изясняване на задкулисното им участие в "постановките", би било поредният фарс."

  Браво Светлана!
  Дано не гледаме "политически театър - фарс"!
  Дано!

 4. 4 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1702 Любопитно

  Основното което в момента се "разиграва" е дали много от действащите лица, така да се каже разполагащи с "властов ресурс" ще излязнат на светло.
  До какво се стига ако картите се раздават под масата/ зад завесата, когато границите меджу Държава и Мафия не само за размити, ами направо ги няма - та тези резултати са явни - огрунана територия, с мирис на кочина, в която Нормалните се чудят или как да свържат краищата или дали да напускат, а Наглите се радват на комфорт - и медиен, и материялен.
  Та хората, а и управляващите, следва да се договорят и "разберат" към какъв тип "общество" се отива - другарско-шуробашко каквото ДС си спретна поради пасивността и мързела на матрЯла, или такова от Западен тип, с разделение на властите, с обществен договор и т.н...
  От това засиси и бъдещето на БГ!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 5. 5 Профил на Голям цирк
  *****
  Неутрално

  Явно всички правителства са ползвали услугите на Алексей "уж за борба срещу престъпността" Не се ли изреже до корен този политически тумор-октопод, изходът за България ще бъде летален.

 6. 6 Профил на ultra
  *****
  Неутрално

  Гледайки сутринта интервюто с Костов, изпълнено с жалките напъни на клетата водеща да задълбае отново и отново към т.н. РМД-та, БГА-та и прочие опротивели и изтъркани мантри, повтаряни методично, постоянно и напоително от всякаква журналистическа, модераторска и пиарска гмеж в услуга и лакейство пред вездесъщите ДС бимбашии и техните позитански пудели, много, ама страшно много се изкефих, че той не й позволи да го завлече отново там, в тази помийна медийна яма. Едно нещо трябва да е кристално ясно на всички непредубедени, но зелени тикви в БГ, както и на щатните платени храчкаджий, които изпадат в неистова ярост и злост само при споменаване на името му, или просто при всяко негово медийно изявление - Костов беше, е и ще си остане единственият доказано можещ, притежаващ сила и амбиция за справяне с многобройните проблеми пред страната, политик от най-висок ранг, независимо от всички негови признати и непризнати грешки и пропуски, нещо което е изключително рядко срещано по тези географски ширини!

 7. 7 Профил на Скептик
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "ultra":
  Костов беше, е и ще си остане единственият доказано можещ, притежаващ сила и амбиция за справяне с многобройните проблеми пред страната, политик от най-висок ранг,

  Може и да си прав. Проблемът е, че Костов е генерал без армия.

 8. 8 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Доста спорно е дали АП е имал приятели във всички партии или
  членове на всички партии са имали приятел АП.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 9. 9 Профил на SELF MADE....
  *****
  Неутрално

  A.Petrov e poredniqt self made bokluk ,postavil se v usluga na DS mafiqta.Typka4 na 4erveni kasi i na sinqta shunda na N.Mihailova,oste Sotirova,osteNejnska.../da prosti ako e propusnat nekoj/.

  A.Petrov ste byde pohar4en zastoto e autsaider.A istisnki opasnite kopeleta na 4ervenata nomenklatura_K.Dobrev,Premqnov,Stanishev ste bydat opazeni...Za tqh gragdanite ste trqbva da se pogrigat sami...й

 10. 10 Профил на !!!!!
  *****
  Гневно

  До коментар [#6] от "ultra":

  Не се опитвай,да ни заблуждаваш.Аз също гледах интервюто.Това за което пишеш,се намира в заблудената ти глава.Кога най-после ще проумеете,Костоф е същия червен буклук,като останалите политици.Тва седерастите сте по-тъпи и от комунягите.НЛП ви действа еднакво.За това държавата ни е на този хал.Мозъците ви са промити и се заблуждавате,че едните са по-свестни от другите.Истината е ,че са еднаква.Те до един крадоха и ограбваха държавата т.е. нас,народа.

 11. 11 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#2] от "B52":

  Като развалена плоча,на развален грамофон си с тоя Костов.
  Вземи се скрий.
  Като много го харесваш му спретни една поема,или сонет.
  До сега да беше спретнал нещо като за Цезар.
  Костов е продукт на Луканов.
  Това е.
  Ако вярваш в нещо друго,или ти е промито задкормилното устройство,или не си пиеш хаповете на време.

 12. 12 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Лайната са толкова много, че всички ще се оцапат!
  Това обаче е необходима стъпка от структурните промени на политическата класа у нас! Не може политици да стават заложници на такива "бизнесмени"! Явно, че Петров не е имал шеф, но е бил сътрудник под една или друга форма на всички досегашни правителства... Какви точно функции е изпълнявал отвъд официалните трябва именно да установи прокуратурата и кой се е облагодетелствал от тези му правомощия!
  Възможно е и просто да си е плащал на всички за да не го обезпокояват... Това всъщност звучи за мен като най-правдоподобният сценарий! Просто някои хора са прибирали комисионни за да се ползва с опредлени държавни протекции... Така постепенно той се е сраснал с властта и това е осуетявало всякакви действия срещу него и бизнеса му на МВР като същевременно това му е осигурило голяма преднина в бизнеса срещу конкурентите му!
  Явно и той като г-н Ковачки обаче реши, че по икономически изгодно ще е да не плаща на никой, а сам да влезе в политиката чрез ония мишок Яне Бенката, но някак не се състоя победата му както неговата, така и на колегата му Ковачки...

 13. 13 Профил на sekretar
  *****
  Неутрално

  Пьрванов е главата на Октопода ,той е виновен.

 14. 14 Профил на Шопензее
  *****
  Весело

  Единственото важно е дали трактора е нарушил закона. И колко ще лежи и плаща. Останалото е работа на обществото. И като излезе, че някои са си другарували с престъпници - шут и аут от обществена работа, държавни служби, съдебна власт и политика.

  Само, че за тая работа са нужни ГРАЖДАНИ, СВОБОДНИ МЕДИИ И НЕЗАВИСИМ СЪД. Преглед на списъка с наградените от Гоце със Стара планина е чиста проба личен състав на Октопода.

 15. 15 Профил на -+
  *****
  Неутрално

  и то какво излиза: че
  1) чрез Драшков и Петров се води тайна война за контрол над службите. Очевидно този с "лапкането" (за сега) печели.
  2) Като се има на пред вид случката със срещата на братята Галеви, Алексей Петров и Румен Петков и връзката между Алексей Петров и групата за отвличания излиза, че властта си има маши като Петров, които се занимават с неща като: наркотици и отвличания ... това си заприлича на холивудски трилър...пък дори и на 1/10 да е вярно...само това с писмото до американски посланник не го разбрах...изглежда твърде безсмислено към този момент

 16. 16 Профил на +-
  *****
  Неутрално

  До коментар [#14] от "Шопензее":

  абе той Тракторар добре, ама кой е останал в службите и този Драшков антипод ли е на Алексей Петров или аналог?

 17. 17 Профил на Demokrat
  *****
  Гневно

  Някой може да ме попита, "Абе демократ, какво ти става, не виждаш ли, че ГЕРБ правят нещо?"
  Може и да попита; "Защо в # 3 има доза недоверие"
  Ето моя отговор на възможните въпроси към мен:
  dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/17/860087_buferut_okolo_gmo_posevite_shte_e_po-goliam/?p=0#addcomment

  Не мога да разбера ДЕБЕЛООчИЕТО на МОСВ .
  При положение, че всеки грамотен човек разбра, че промените в закона за ГМО НЕ СА заради ЕС, от ГЕРБ продължават да се правят на неразбрали и глухи.
  От ГЕРБ ни ЛЪЖАТ, че промените са заради ЕС!
  От ГЕРБ ни ЛЪЖАТ, че чуват обществото!

  Въвеждали буфери!!!

  Абе ние ИСКАМЕ ЗАБРАНА НА ГМО, не буфери.

  Тия все едно въвеждат правото да се убиват хора, ама с буфер от около 10 км от регистрирани градове и села и 5 години мораториум.
  Като мине мораториумът, извън зоната с буфер ще е разрешено да се убива!

  Хора, НЕ СПИРАЙТЕ да се борите ПРОТИВ ГМО в българската природа!
  От ГЕРБ ни ЛЪЖАТ, че чуват обществото!
  Като имам предвид горните ФАКТИ , МНОГО СЕ СТРАХУВАМ да не се окаже, че борбата с престъпността е като "борбата" за екологична и европейска България!

 18. 18 Профил на Само аз
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "Емил":

  Първанов има запек и от една седмица се е затворил в тоалетната.

 19. 19 Профил на Miroslav Toshev
  Miroslav Toshev
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Трябва постоянно да питат Борисов и Цветанов, а те къде са били. Според мен и двамата искат да му запушат устата, а всички други си мълчат и не ги питат.

 20. 20 Профил на der wahrsager
  *****
  Неутрално

  костов е генерал без армия- много правилно казано! В България не остнаха хора които да го разберат

 21. 21 Профил на Костов резил
  *****
  Весело

  До коментар [#6] от "ultra":

  Е те го те резила и срамотията на Костев..
  http://www.focus-news.net/?id=f14157

 22. 22 Профил на Пророк Илия
  *****
  Неутрално

  До #6
  По спокойно с храчките, приятел. Може и някои да се радват на изявата на Костов, но много, много повече са тези които се радват на неговото отсъствие, повярвай. Всъщност, дали Костов е и ще остане "единственият доказано можещ, притежаващ сила и амбиция" не зависи от желанието или нежеланието на единиците. Това решава мнозинството, а последните избори показватспадаща тенденция на неговото одобрение .
  Безспорно, Костов има редица достойнства и то не малки. Но Костов показа и редица недостатъци, с които отблъсна много хора от себе си /включително става въпрос и за мен. И една от тези причини е начина по който се държа тази сутрин. Арогантно, с незачитане на зададените му въпроси, с менторски тон, с избирателна амнезия, с оправданието "вечната мантра ДС", макар че човекът който имаше най добри възможности - властови, обществена подкрепа, да извади досиетата и да приключи с този въпрос беше именно той. И редица други неща.....
  И още нещо - следващата стъпка след сляпата вяра и безкритичното идолопоклоничество е пълното оглупяване

 23. 23 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "Скептик":

  "Може и да си прав. Проблемът е, че Костов е генерал без армия. "

  Затова Б-я се превърна в Турски кенеф, а вие които останахте в Б-я сега се самоизяждате в клоаката.


 24. 24 Профил на Иван Костов:
  *****
  Неутрално

  Иван Костов: Да и въпреки това. Аз мисля, че и Филчев, и Алексей Петров и „Октопод” може да се окажат само епизоди и съм убеден в една дълга и много трудна война. Защото зад българската мафия, аз съм го казвал много пъти, но сега ще го кажа с още по-голяма отговорност, зад българската мафия стоят руските специални служби, стои българската ДС и тези сили могат да се опитат, не изключвам да се опитат дори да причинят политическа криза в страната. Тоест въпросът е много по-сериозен отколкото съдбата на един или друг човек. И от една епизодична...

 25. 25 Профил на до кенефа №23
  *****
  Гневно

  Кенефа е турски, ама лайната в него са руски!

 26. 26 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#22] от "Пророк Илия":

  Определено Костов е единствения политик в България, който се е сблъскал с номенклатурата, а не е от нея! Той днес в интервюто си призна, че не е могъл да се справи с тази номенклатура (БСП, ДС, КГБ)! Но имаше добеста и отговорността да си ПРИЗНАЕ!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 27. 27 Профил на куршум
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "Емил":

  Първанов все пак е президент все още и не му е работа да коментира всички циркаджийски номера на шоумените от МВР. Но мутрата нещо се е умълчал по въпроса, с който той лично е доста по-тясно свързан и преди вербуването на А. Петров и след това.

 28. 28 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  Кадровото досие е факт и е интересно, за тези които искат да го прочетат !

  То започва от доста раншен период, и е в противоречие с изцепката на Цветанов, че мутрите са "внедрили" Петров в държавата, явно без да е запознат с периода обхванат в това досие!

 29. 29 Профил на дон кихот
  *****
  Любопитно

  Аз пък си мисля, че Българският октопод е новата Хидра от гръцката митология! Ти му отсечеш едната глава или в случая разкриеш един сигурен заподозрян у тъкмо си мислиш, че ще се свърши най-после, а то животното си има глави в запас. Всеки ден по едно ново име, което да се свърже с Алексей Петров... и това ако не е ирония! Дано да не е театър, дано има край, но има и последствия за всяко пипало на октопода и всяка новопоявила се глава на "безсмъртния" Алексей Петров!

 30. 30 Профил на sas
  *****
  Неутрално

  А защо никой не коментира, че "застрахователната" компания на А.Петров беше единствената със застраховки "притив отвличане"

 31. 31 Профил на Геометър
  *****
  Неутрално

  Като че ли има нещо, по което всички са съгласни: Алексей Петров е мутра. Тогава нека започваме с това : Алексей Петров е мутра и мястото му е в затвора. А едва след това да се обясняваме в омраза и любов към различни политици, партии и правителства. Само така ще помръднем напред.

 32. 32 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#31] от "Геометър":

  АП е мутра и инструмент в ръцете на номенклатурата. Защо номенклатурата иска да се отърве от него, този въпрос трябва да се задаваме за да помръднем напред!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 33. 33 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  Срамна работа! Досега никой от форума не е напсувал НДСВ!
  Форумците губят форма! Нямат класата на Румяна Коларова!
  Тая жена си заслужва... слава ....слава....на ГЕРБ и неговите политологически форлойфери! Слава и на Костов - хоп! Промяна-а-а-а.... Сега ще порицаем Филчев и ще застанем за законотворците, които искат все по-особени закони... Ама някои помнят и не са гламаци /оказали се в болшинство/!

 34. 34 Профил на Геометър
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "dustman":

  Да, след като сме съгласни, че А.П. е мутра и мястото му е в затваора и това е един важен въпрос. Но по него по-трудно ще се стигне до съгласие. Аз например мисля, че наред с всички (до голяма степен основателни) конспиративни теории има и нещо, което може да се подкрепи. Част от тези, които си нарекъл "номенклатура" имат (освен всичко останало) и осъзнат интерест за отделяне от света на престъпността. Ако това е така, то трябва да се подкрепи. Реалното движение напред се случва най-често не чрез споделени ценности, а чрез съвпадащи интереси.

 35. 35 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  Атанас Атанасов твърди, че Филчев бил внедрил А.Петров в подопечната му служби. Той, Атанасов, разбирате ли, се дърпал, ама Филчев настоявал. Нищо че прокуратурата и Филчев са в съдебната власт, а НСС и Атанасов са в МВР, т.е. изпълнителната. Представям си следната сценка и се просълзявам от умиление:

  Атанасов: "Ама гусин Филчев, той Алексей Петров, такова, е бандит...."
  Филчев: "Шът, Атанасов, назначавай и не питай!".
  Атанасов: "Ама аз все пак да питам гусин Костов, моят началник, а?".
  Филчев: "Питай го ако щеш, но тук аз казвам какво ще става."
  Атанасов (звънейки по телефона на Костов):" Гусин Костов, той гусин Филчев ми заповяда да назнача един бандит в НСС-кво да правя?"
  Костов:"Ами назначавай, кво да правиш, щом Филчев е разпоредил..."

  Смяяяяяяяяяях!

 36. 36 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  БРАВО на СВЕТЛАНА ГЕОРГИЕВА. Дано да се появят повече такива мислещи и кадърни журналисти. Успехи й пожелавам.

 37. 37 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  Хубава статия с напъни за хронологична автентичност, ама нещо куца (има тендинциозност и опит на внушения). Много бегло се споменава ролята на ген. Атанасов и шефа му, и не е съвсем коректен акцента върху Филчев, както и заобиколкянето на "политическия произход" на същия.

 38. 38 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  Разбира се, че има тенденциозност и опит за внушения.
  Не се задава най-важния въпрос- защо все пак Атанас Атанасов е назначил Алексей Петров за секретен сътрудник в НСС. Ако е вярно твърдението, че Костов и Филчев по това време са имали вече лоши отношения, резултат от еманципирането на Филчев от бившото му политическо обкръжение, то каква е логиката Атанасов, който е дясна ръка на Костов, да се съгласи с настояванията на Филчев?!
  Нещо цялата работа издиша много здраво!
  Друг въпрос, който умишлено се подминава, е издаването на лиценз на свързаната с А.Петров ЗК "Левски-Спартак" през 2000г. от т.н. Национален съвет по застраховане, в който влизат министъра на вътрешните работи, министъра на финансите, шефът на комисията по застрахователен надзор и др. подобни височайши персони. Знаеше се тогавашното правителство на СДС колко го играеше "хардбол" на тема застрахователни лицензи, тъй като по това време застрахователните компании бяха лицето на мафията в България. И изведнъж, хоп, наследникът на ЗК "Спартак" получава безпроблемно лиценз. Някой все пак трябва да е наредил на тия министри, за да бъдат вкупом те съгласни с едно такова решение. Кой ли може да е бил този някой?!

 39. 39 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  Глухотата на всички правителства до сега,липсата на обществена култура,празноглавието на избирателите:Основни,и неосъзнати грешки.
  Дискусия не е имало.
  Избор не е съществувал.
  Кой ни бе предложен?
  Послушни мекерета. Сини,виолетови,жълти,лайняи(Яне)
  Залогът бе успешен.
  Успяха.
  Циркулирането на партии,видно е: не става.
  Циркулирането на лица ,и политици :пак не става.
  Има ли някой добра идея?
  За мен Б.Б.е алтернатива.
  За да се махнат гадовете-трябва гад.
  С меки китки не става.

 40. 40 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#10] от "!!!!!":

  Тва седерастите сте по-тъпи и от комунягите.НЛП ви действа еднакво.За това държавата ни е на този хал.  Ами я си представи,че не сме зомбирани и не сме разделени на цветове.Това означава,че хората гледаме реално на това,което се случва около нас.А каква е реалноста?Реално погледнато през последните 20г.(не се връщам 65г,а само 20г),България,не може да се нарече държава.Ти сам можеш да прецениш.Октопода е пуснал пипалата от президента до чиновника в съвета.Курупцията и ограбването е тенденция и т.н.Няма да влизам в подробности,виждам,че си трезвомислещ и си на ясно.А ако го нямаше това разделение на цветове,ние ще се обединим и ще ги пометем.Един политик ,нямаше да остане .Тях не ги устройва ние да сме обединени.Разбираш ли???Трябва масите да се карат по между си,и да се делят.Ние не трябва да сме заедно,защото не минуемо ще се обърнем срещу тях.А те това няма да го позволят.Представи си какво ще стане,ако всички разберем истината и се обединим???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 41. 41 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  Във връзка със ЗК "Левски Спартак"- защо все пак те получиха лиценз? Правила ли е ЗК "Левски-Спартак" парични дарения за близки до тогавашната власт фондации (от сорта на фондация "Демокрация", чрез която се привличаха средства по онова време за кампаниите на СДС)? В края на краищата били ли са бившите босове на ундърграунда като Поли Пантев, Красимир Маринив-Големия Маргин, Димата Руснака, Георги Илиев, Маджо, Бай Миле и др. рекетирани от фондация "Демокрация" и други подобни формации да си плащат, за да бъдат оставени на мира? И бил ли е Алексей Петров връзката между тях и тогавашните силни на деня, та се е наложило да му бъде даден статут на секретен сътрудник на НСС?

 42. 42 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#40] от "ARRI":

  В тия 20г. корупция, що тъй най-ми се набива пред очите тая на 'сините" комунисти?! Не мойм да разберем!

  ПС: Отг. Щото са бетер демагози и крадлювци от болшивиките. Просто народното недоволство ги издигна, а те се осраха (както и всички други, де)

 43. 43 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "kirsner":

  За Чорни знам със 100% сигурност,че е бил ракетиран.Моето семейство на времето бяхме много близки с Равил Хайрулин и неговото семейство.Няма да коментирам кой какъв е,но ти казвам,че той ги ракетираше.Само един път.Може би и това му изяде главата на костов.Но е факт,че тримата,нито спряха да идват в България,нито пък преустановиха бизнеса си тук.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 44. 44 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от " Ганю":

  Не си прав.Едни и същи са.Да не мислиш,че костов сам взе власта.Власт в България,се дава,а не се взима.Просто,на него се падна да извърши приватизацията, и може би за това,най много се набива на очи.Не си мисли,че другите ,са били по различни.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 45. 45 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  До коментар [#44] от "ARRI":

  В 10-ката си! Това се опитвам да разкажа на зомбитата-костовисти. Просто "историческа ситуация"....време беше за "денационализация"... Не мога да не се "възхитя" и на яката хватка на кукловодите, започвайки от Луканов, който в пряк текст заявил на Костов, като тоя се опитвал да се присламчи към силните на деня -БСП по време на оная инсцинировка, наречена "Кръгла Маса": "Другарю Костов, Вие сте разпределен към СДС"... хахаха..т.е. към славният български дисидент, гражданина Желев от село Весилиново-делиорманско. Някъде пазя един линк със статия на другаря Костов във в. "Дума".

 46. 46 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#45] от " Ганю":

  Аз съм,толкова в час с този наш ,,преход,,.Като малък разнасях,чай на барикадите.Сестра ми е женена за една мутра.Не от тези,които ги дават по телевизора.По горе съм писал и за Равил.Аз лично не мога да повярвам,че хората са толкова сляпи и заблудени.Тези,които създават политиците,те създават и мутрите.Няма какво да се заблуждаваме.Всички са еднакви.Аз все казвам,че трябва ние да вземем да гледаме вече реално на нещата.Стига сме били като щрауси.По този начин,като си заравяме главите,и не искаме да видим истината,ние си вредим сами.Тези от горе не са ни виновни.Разбираш ли ме.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 47. 47 Профил на Костовист
  *****
  Разстроено

  Много добре си го казал, ultra,моите поздравления:


  "Едно нещо трябва да е кристално ясно на всички непредубедени, но зелени тикви в БГ, както и на щатните платени храчкаджий, които изпадат в неистова ярост и злост само при споменаване на името му, или просто при всяко негово медийно изявление - Костов беше, е и ще си остане единственият доказано можещ, притежаващ сила и амбиция за справяне с многобройните проблеми пред страната, политик от най-висок ранг, независимо от всички негови признати и непризнати грешки и пропуски, нещо което е изключително рядко срещано по тезигеографски ширини."

  Дали "зелените тикви в БГ и щатните платени храчкаджий, които изпадат в неистова ярост и злост само при споменаване на името му" ще те разберат, едва ли.Човешката глупост е безкрайна.
 48. 48 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  До # 40 от "ARRI"

  Радващо е, че има и хора, които започват да разбират къде е разковничето! Казва се "гражданско общество" и то не трябва да се занимава с политика. То отстоява твърдо и единствено, начина си на живот и съществуване, гарантирани от конституцията, законовата и нормативна уредби в страната. Политиците се наемат от това общество, което им плаща, за да изпълняват исканията на обществото. То им е работодател и като всеки такъв, може както да ги поставя на тези места, така и да ги уволнява, ако те не изпълняват професионалните си задължения. Силата е в единните и твърди граждански позиции! Трябва всички да се огледат и осъзнаят, къде и по какъв начин всъщност живеят. Това е което трябва да бъде коментирано непрекъснато, твърдо и безапелационно! Истинската политиката е, в надпревара между партии, формации и т.н., за създаване на все "по-благоприятна и здравословна среда" за живот на своите граждани, а не за собствено облагодетелстване. Белег, че това е постигнато ще бъде, когато се получи недостиг от кандидати за власт и стотиците партии изчезнат, защото и далаверата ще е изчезнала, чрез контрола на вече единното общество!

 49. 49 Профил на От това засиси и бъдещето на БГ!
  *****
  Неутрално

  БГ няма будещем драги! С този мат'рял БГ е капут, 100%!

 50. 50 Профил на Баща ти
  *****
  Разстроено

  До коментар [#39] от "Бивш СинГлупак":

  Привет бивш синко и настоящ безцветен Глупако!

 51. 51 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#34] от "Геометър":

  "Част от тези, които си нарекъл "номенклатура" имат (освен всичко останало) и осъзнат интерест за отделяне от света на престъпността."
  Да но, кой ще ги амнистира? Лично аз, НИКОГА !

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 52. 52 Профил на Ганю
  *****
  Разстроено

  До коментар [#46] от "ARRI":

  Така е. В ония години аз също ходих да поддържам мои стиденти. Когато съм бил в БГ участвувах във всички бурни събития, лице в лице с щуромовите групи на МВР (като тия към които е служил "гражданина" А.П.)... и накрая к'во? "Демокрация" ... дори един вестник нямаше като за хората, след като необразования В. Сидеров им стана Гл. Редактор ... майтап ... какфония и наивност. И сега ми стържат със старата плоча - Ванчу Костуф .. а бе' ора, нема ли нови лица, ново виждане? Затова оприличавам костувистите с болшивики, които се кланяха на идолите си: Ленин, Сталин, Брежнев. Мисля, че родителите и дедите на много от костувистите така са се кланяли и на Т. Живков... а, бе мани-мани.. толкоз пък промити мозъци, не е за вярване!

 53. 53 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#48] от "Musashi":

  Аз това много отдавна съм го разбрал.Жалкото е ,че сме много малко,тези,които виждат реално нещата,около тях.На мене ми е ясно,че не ние народа избираме политиците.Тези избори и ,,надпревари,,които се провеждат през 4г.,са с предизвестен победител.Искам повече хора да се осъзнаят и тогава можем да говорим за граждански позиции и претенции към управляващите.До тогава ние сме тяхни слуги,ние ги обгрижваме по всякакъв начин.А би тябвало да е обратното.Аз знам със сигурност,че политиците не мислят и говорят за политика,колкото ние.Те си живеят доволно и щастливо с откраднатото от нас,а повечето хора си броят стотинките.Факт.Колкото и да го отричаме е така.Дано скоро в България намалее напливът за желаещи да ни управляват.Макар,че не вярвам.Преди това трябва доста от нас ,да си променят мисленето.А като чета коментарите,трябва да минат още 20г.,за да се усетят,че тях ги манипулират и безочливо ограбват.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 54. 54 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Имаше приятели и в БСП, и то на доста високо ниво", казва Илия Божинов, член на Висшия съвет на БСП през 90-те. "Когато имахме противоречия за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: "Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов (тогава ръководител на БСП) е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа."

  Ей това да му го покажат на болен с. дето утре щял да обяснява по тв-то, че СДС е създало А.П.

  Може да са "бачкали" с него (ах какво ли), но не са го създали. И никога по времето на СДС не се е издигал до основен фактор в държавата, както при серго.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 55. 55 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#52] от " Ганю":

  Когато ходи на барикадите,не ти ли направи впечатление,какви хора донасяха,казаните с чая?Ако си спомниш,не е нужно да четеш вестници,за да си направиш сметка кои хора организираха така наречените ,,барикади,,.А аз как мразя комънистите,чак няма да повярваш.Бях най-щастлив,когато взривиха мавзолея.Като бях малък,дядо ми ме заведе там и ми обясни,как тази мумия(проклета),по нареждане на москва,е заповядала да убият ,неговия баща и на баба ми баща и.Като са ми разказвали какъв ад са преживели,по времето на комунизма,чак ми идва да взривя позитано 20.Както преди време направиха с мавзолея.И жалкото е ,че те все още са на власт.Ето от това най много се дразня.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 56. 56 Профил на GER~O
  *****
  Любопитно

  "Президентът Георги Първанов все още дължи обяснение на обществото..................."
  ГОЦЕ, къде се скри, жив ли си ?

 57. 57 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 638 Неутрално

  А бре малоумници-четете досието и биографията на А.петров
  Четете и биографията на Сергей Станишев-там всичко е
  казано!Как малкия Алексей се бори за да живей,как вярва в идеалите на мраксизма и ленинизма-за да стане милиционер!
  В това време синът на Дмитрий Станишев не иска да е милиционер-той не работи а се кефи на живота в Лондон с милионите на баща си!Сергей е феодала е Алексей-слугата планше!Сега когато Алексей е милионер-като господаря си-Станишев-последния го хвърля на вълците-слугата си е слуга-всяка жаба да си знае гиола!края на Петров е край на псевдо буржозното о-во унас и победа на ФЕОДАЛИЗМА!а ТАКА НАРЕчЕНИТЕ ОЛИГАРСИ НЕ СА НИщО ДРУГО ОСВЕН ФЕОДАЛИ С
  ВЛАСТ НАД ЗАКОНА! И АКО НИЕ ХОРАТА НА БЪЛГАРИЯ-ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЕ СПРЕМ ДА ГОВРИМ ЗА ГРАЖДАНСКО О-ВО,КАТО ЗА КОМУНИСТИ4ЕСКО ТАКОВА-НИщО ДОБРО НЕ НИ чАКА!

 58. 58 Профил на Даниела
  *****
  Гневно

  До коментар [#57] от "kamski":

  Тъка точно,хората са написали за гражданското общество.Прочети горните постове,и ще се съгласиш.Аз съм съгласна.Ние живеем не в Република България,а в Олигархия България.Трябва вече да прогледнем.

 59. 59 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  До коментар [#53] от "ARRI":

  Тук заради безкрайната "перестройка" дирижирана от КДС (неоспорим факт), българите не успяха (и едва ли) ще съумеят да организират "гражданско общество" (освен ако не им се помогне отвън). Презумцията в такова общество е, че политиците са "сивил сървънтс" (временно избрани служители) за да обслужват обществото. В БГ много бързо се официализира "лобирането" (независимо кои са на "власт". С други думи в БГ попиха набързо негативите на "западната демокрация". Вярно е, навсякъде "управляващите" представят макс. 30% от обществото, т.е. по дефиниция са минорити и не обслужват тотално обществото, но заради традиционната държавна организация там могат да бъдат поне частично контролирани. Като помисли човек, тукашната олигархия (до втори ешалон), която вече се опитва да държи контрол, може и да съставлява 5% от населението. Е, разликата е поне 6x (от 30%), което е много. Всъщност, когато съм говорил със западни политолози излиза, че основното е да се институализират 2-3 партии (не повече). Такава в БГ е само БСП. Политическите партии не трябва да зависят от лидерите си, а обратно. Точно наопаки е в БГ - партийките са на някой подставен активист! Това е порочно - никой политик сам за себе си не е "пророк". Институализирана партия е нещо като "корпорация"....и т.н.

 60. 60 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#58] от "Даниела":

  .Ние живеем не в Република България,а в Олигархия България.

  По скоро България ЕООД!!!!
  Всичко е за тях,а за народа дупката в бюджета.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 61. 61 Профил на Ганю
  *****
  Разстроено

  До коментар [#55] от "ARRI":

  Еееех брат'чет, наистина не мога да повярвам, че един ешкинази род (какъвто предполагам е твоя) е бил така малтрериран. При нас е било подобно: двамата ми дядовци - ограбени, единия изселен. Малко смешно към това е, че баба ми напердашила жената на местния шумкарин, понеже като завзели общината, шумкарите заставили дядо ми да стои цял сен насред площада с вдигнати ръце (като "фашист" за назидание). Това се случило някъде по Свети Врач (Сандански), където е бил тютюневия му бизнес. Мисля си, пак добре е оттървал куршума (имал е 6 малки деца по това време).

 62. 62 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#59] от " Ганю":

  Ясно.Аз те разбирам.Проблемът ни е,че всички правителства без изключение,са лобистки.Грозно,но факт.Аз мога да ти кажа точно кой въведе ,тази порочна практика.И нека да не се заблуждаваме,че тук е намесен само Луканов.От този момент,ние сме разкрачени на две страни.Няма да ти пиша името на лобиста,който дърпа конците,на кукловодите,а те на парцалесите(политиците ни).Достатъчно казах,по нагоре.Не мисля,че е редно и тази информация да изнасям.Разбери,че докато не си променим мисленето робското примирение,гражданското общество ще е химера.В България,нещата се запушват,но не се оправят.Тези черва,които искаме да разплетем,няма да ги разплетът.Просто тях не ги устройва.И пак ти казвам,виновни сме си ние.Трябва да спрем да се делим на цветове.В България,всички партии са изкуствено създадени.Няма една читава партия.Ето ,ти сам видя как създадоха РЗС.Така е и с другите.Те всички до една са ,,деца,, на партията майка БКП.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 63. 63 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Гневно

  До коментар [#61] от " Ганю":

  Пич,аз не съм евреин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 64. 64 Профил на Геометър
  *****
  Неутрално

  До коментар [#51] от "dustman":

  Нито пък аз. Произнасянето на морални присъди е нужно и важно, но само по себе си не е достатъчно. Трябват и юридически присъди. Ако се съгласим, че мястото на мутрата А.П. е в затвора, той ще отиде там и това ще е стъпка напред. След това ще е по-лесно да се съгласим за следващите. Ако не се съгласим, ще продължим да си играем на милиони мишлета...

 65. 65 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#61] от " Ганю":

  На мен единия ми пра-дядо е бил лекар.Другия е бил,преподавател по френски.Да се чудиш,защо са били обявени за враг на народа?????Изчезнали са,и до ден днешен не се знае,къде са погребани.Тогава са ги слагали в общи гробове.Най-големите гадове са комунистите.Меазя ги от дъното на душата си.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 66. 66 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#64] от "Геометър":

  Нещо, ту се разбираме с теб, ту не! Аз не искам да приключи само с А.П. .... искам много повече! ИСКАМ 1989 година да е сега! И да знаем, всички граждани и селяни, че режима преди 1989 година е РЕЖИМ! След това, педерас...тките изпълнения на "кръглата маса" са най голямото предателство в новата БГ - история! И никога няма да простя на комунистите (номенклатурата), че не оставиха България да върви по своя естествен европейски път на развитие....но и те не са чак толкова виновни в сравнение с КРЕМЪЛ ...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 67. 67 Профил на Ганю
  *****
  Разстроено

  До коментар [#65] от "ARRI":

  Съжалявам за мъките в семейството ти. Предполжих, че си еврей по ник-а и някои познанства, за които разказа по-горе (няма лошо и в 2-те посоки). Ще ти бъда задължен, ако споделиш, кой според теб е баш кукловода (след Луканов, а може и преди него). Аз подозирам 1-2 ма, Гоцев и Лилов, ноооо ... не знам със сигурност.

 68. 68 Профил на СОФИЯНЕЦ
  *****
  Гневно

  До коментар [#65] от "ARRI":

  Били са от елита.За това са ги убили.Червените цървули,не са понасяли финни и грамотни хора.Цървулите са дошли от селата,и са избили почти цялата софийска еристокрация.За това сега София е пълна с чевени сеяндури.Даже се пишат 1 поколение,2 второ поколение,3 поколение столичани.И като дойде петък ,задръстат магистралата,да си ходят по родните села.Най-обичам петъците.

 69. 69 Профил на Ганю
  *****
  Разстроено

  По темата: прави впечатление в Биото на А..неговия произход, както и следващата кариера на един типичен лумпен (+ д-р на науките ..хаха). Ако оставим всичко настрани и направим паралел с 1944 г. и после - точно същите гащници-шумкари (тогава с путури и каскети) заемат всички държавни и икономически постове. Днес те може да са в лампаси и в мерседеси - Борисов, Златев, Петров, Павлов .. и ренегати - Заимов-Голдсмит, Муравей, Мургавей, Натка, Димитров-ци (няколко) ....просто пяната, която се издига по всяка "псевдореволюция"

 70. 70 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#67] от " Ганю":

  Арри,е от Марио.От малък ми казват така.Равил е татарин,баща му е бил,висш пагон в КГБ.Ако съдиш по семейните ни приятели,за това го казвам.Значи,тези,на които им знаем имената,като Балев,Луканов,Белчо Белчев,Гоцев,те са кукловоди.Те реално,дърпат конците на парцалесите.И от тях нищо не зависи.Аз съм достигнал до тези,от които те получават инструкции.Не мога да ти ги кажа.Може би друг път.Само си помисли,че всички червени пари,които се раздадоха и се изпраха тук,след това се инвестираха в САЩ!!!Всички,с малки изключения останаха в Европа.Дори и Илия Павлов,стана американски гражданин.А той само переше парите.Пак помисли,червени пари,инвестирани в САЩ.И мислиш ли,че това не се знае от американците???Знае се,и нямат нищо напротив.И като се замислиш,до какъв извод стигаш???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 71. 71 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#70] от "ARRI":

  Ех божееейй ... как да не се знае! Но също знаеш, кои днес са "световните кукловоди" - за тяхната кауза е добре, както е била добре Октомврийската революция от 1917. Мисля си например, какъв дюеш е за германските индустриалци българската мафия - най-последен модел джипове (не съм виждал в такова количество - НИКАДЕ) ... к'во им пука, откъде са парите, важното е "бизнеса да е спорен" ..ха-ха. Иначе, не очаквах, че М. Балев е още жив. Знаеше се, че от тошови времена е бил "кадровика на Политбюро". В СССР имаше такива "мумии". За последния, който си спомням е Суслов, след Громико.

 72. 72 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#71] от " Ганю":

  Аз познавам Балев-внук,всички връткат бизнес по щатите.Не съм сигурен,но дядо му май е бил мин.на финансите.И защо не си живеят и учат по Русия,а отодоха в щатите?На всички сегашни парцалеси децата им също живеят и учат по западните страни,а не в Русия.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 73. 73 Профил на Ганю
  *****
  Разстроено

  До коментар [#70] от "ARRI":

  Тъй като нямаме пряка инфо, а сме само наблюдатели, можем да си построим "конспиративна теория". Някои се присмиват на това, но си мисля че си е резонен начин на мислене. Както казваш, ония 4-та .. са бая дърти вече и едва ли имат реална власт, освен като "патрони на кланове". Мисля, че това, което става е - клановете се "роят". Някои стават по-агресивни, други - неудобни (като покойните Кюлев и Павлов) и си има "естествена" борба между клановете. Разбира се, всички са престъпни. Ще си останат такива и след поколения, а дотогава България може и да не съществува (заради тях). Какво проклятие!

 74. 74 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#72] от "ARRI":

  Не се кахъри, те в САЩ и ще загинат, щото не минават евтини номера като в БГ

 75. 75 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#68] от "СОФИЯНЕЦ":

  И ти ядеш букви като мене.Майтап.За избиването си прав.И аз така знам.За друготе,не си прав.Не бива така да говориш за хората.Знаеш ли ,че като малък,ми беше тъжно,че си нямам баба на село.Всичките се изнасяха при бабите,а аз си стоях сам.Кофти беше.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 76. 76 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#72] от "ARRI":

  Знайш ли що "правят бизнес" в САЩ? Сетих се. Днес САЩ е свърталището на световната измет. Най-вероятно "бизнеса" им е с мутри от Русия. Да така е!

 77. 77 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#74] от " Ганю":

  Няма!!!За мен щатите и Русия,са две ,,скарани,, братчета.Разбери,че тези които създадоха комунизма и капитализма,и по този начин разделиха света на две са едни и същи.Принципат е същия като тук.БКП,създаде партиите и по този начин,ни раздели на сини,червени,жълти....Помисли и ще видиш.Сега не мога да те обеждавам,но е така.В момента Равил живее със семейството си в щатите.Тези най,най-на високото не се делят.Разбери го.Я ми дай,някакво инфо,където САЩ е нападнала Русия,или обратното.Принципът е разделяй и владей.Старо правило,което действа с успех и до днес.Нали.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 78. 78 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#77] от "ARRI":

  Е деее .. обиждаш копеле! Кога съм казал противното? Живял съм и в двете държави - в двата периода в живота ми съм предричал КРАХ .. единия успя - другия наполовина, ама има още време ...хаххаха.

 79. 79 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#78] от " Ганю":

  Така е пич,мен на 12г,през 1997г,ме направиха ,,демократ,,.От тогава,вече виждам реалния живот,не този,който го дават по телевизора.Така ми се стекоха обстоятелствата в живота,че аз още през 2000г,знаех,че цара ще дойде на власт.На моята ,,улица,,живота е по-реален,от колкото на повечето хора.Те са някак си заблудени.А аз искам повечето от тях да знаят истината.Но уви,това няма как да стане.Ако А.П. проговори на всеуслошание,има надежда,но той няма да го направи.За съжаление,но и така и трябва да бъде все пак.Нали овците трябва да блеем,по техните ноти?

  Черпя те с мойта песен.

  http://www.vbox7.com/play:91510dfc

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 80. 80 Профил на Ари
  *****
  Гневно

  Всеки има в родата си жертви - на тоя или онзи строй. Ама евреите винаги най пищят.

 81. 81 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#80] от "Ари":

  Ти нали не мислиш,че съм евреин???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 82. 82 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#80] от "Ари":

  Ехх така е. Аз също наблягам на образованността (знанието), което май е единствената разтуха на интелигентните хора. Ще чуя песента след малко. Трябва да излеза сега. И не падай духом! Ако погледнеш, много народи са били (или още са) в такава безизходица.

 83. 83 Профил на до ARRI
  *****
  Любопитно

  До коментар [#81] от "ARRI":

  Аз не мисля,че си евреин.Прекалено много,се опитваш да ни отвориш очите.Евреите не са такива.И все пак,всичко което си написал тук е така.Вярно е,те не се делят,а ние ще се изядем по-между си.И все пак,кой си ти?Имаш,нямаш 25години,а си толкова напред с нещата.А аз съм почти на 40,и почнах лека по лека да се усещам,че ме маниполират и лъжат.А за дупката в бюджета,нямам думи.Как един път не чух,че предишните са оставили пари в хазната.Поне аз от толкова години ,не помня такъв случай.И ми кажи за това,че не вярваш,че си маймуна.Аз също не мисля,че съм произлязъл от маймуната.

 84. 84 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#81] от "ARRI":

  не е важно това, и сред тях има хора, но действително дразнят с оплаквачеството си, прав си. Иначе си пуснал яко парче! Айде - сполай

 85. 85 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#83] от "до ARRI":

  Аз те имам близък по душевност (това е откровено). Също като теб нямам думи да изразя яростта си срещу всички, управлявали БГ през последните 20, и предните 45 г. Това, което ненавиждам е наглостта и демагогията (тя си е болшивистко-еврейска по произход). Ти сам си го изпитал, напр. с "дупката в бюджета", като и същевременно побързаха да прекарат закон за "давност на административни кражби".... Това не мога да си представя!... Ккак и с какви очи гледат червените бабички (с 120 лв пенсия), които са им основните гласоподаватели. Иначе, в живота си (личния) съм видял и добро и лошо. Живея повече от 25 г. в чужбина. Мисля да се върна, въпреки че близките ми недоумяват, и аз да си призная..доста съм разколебан от това, което се развихря в последните месеци/години, но ще видим. Бъди здрав! Ти пишеш хубави текстове. Важното е, че си прозрял и няма да бъдеш лесна плячка на демагозите-(полит)-мутри. Единомислещите хора трябва да общуват и това е основния начин на противопоставяне на изметта!

 86. 86 Профил на  До коментар [#85] от " Ганю":
  *****
  Неутрално  До коментар [#85] от " Ганю":

  Ганчоооооо,това не е твоя Арри.Това е до Арри.Объркал си се.Твоя Арри е регистриран, и има снимка.И мен,ако питаш,не си идвай.Стой си там.Поредната дупка в бюджета,е огромна.Предстои ни девалвация на лева,ще пада борда.Интересни времена пак ни чакат.Стой си там, и не се връщай.

 87. 87 Профил на До коментар [#83] от "до ARRI":
  *****
  Неутрално

  До коментар [#83] от "до ARRI":

  Не съм Арри,но ще си позволя да ти отговоря,на въпроса ти защо не си маймуна.Предполагам,че с него сме на едно мнение,защото и той твърди,че не е произлязал от маймуна,и знае защо.
  Аз ще ти разкажа, извадка от едно древно Писание, толкова древно, че предхожда дори съставянето на компилацията от свещени книги и царски жития, известни днес като Библията. А това, което е оставило ключовете за написването на този прадревен свитък, е дори още по-старо. Неговите корени са чак в “стария свят”, за който бегло се споменава в еврейските Писания; “стар свят”, в който, както знаем и от Библията, по земята е имало и друга раса хора. Тази на “славните човеци” – исполините, някои от тях наричани още елохими или Божи Синове.
  Един от тези елохими, запомнен в тайните източни учения като Законодателя Ману, събрал разумните хора сред непросветеното смъртно човечество и отворил очите им със Светлина и със Законите, по които висшите сили управляват целия всемир. Било във времената преди библейския Потоп. На земята условията се променяли, ставало все по-тъмно, а за исполините ставало все по-трудно да се намесват видимо в развитието на изостаналите си събратя. Едни от елохимите се възнесли на небето. Други се укрили, за да чакат едни по-добри времена, когато пак ще имат условия за проявление. Третите, които изостанали, както знаем и от Библията, се смесили с днешните хора… Някои от съвременните учени ще ви убеждават, че Ману не е толкова древен, колкото се твърди, но те, учените, няма как да говорят за исполини и Бог, след като извеждат произхода си от маймуните. Нека се правят на маймуни!

 88. 88 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#86] от " До коментар [#85] от " Ганю":":

  ОК! верно бееееее... Ари е някъде 30-на годишен, колкото моя племенник, който също като него си спомня студуването по митингите, та ми е жал за момчето. Ама и те се дръж! Българина е мъдър... "Добре сме, ама ша са упраим". Айде сполай!

 89. 89 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#87] от "До коментар [#83] от "до ARRI":":

  Е, дее .. аз напр. съм яко фен на гръцката митология (религия); според мен тя бие тая на лъжовните (моноистични) брат'чеди от Юдея Има и по-древни, за които споменаваш, но не до там популярни - египтска, месопотамска, да дори и от днешен Бахрейн

 90. 90 Профил на Брей чугун, брей
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "ultra":
  ... всички изброени "мантри" бяха грабеж посред бял ден, за което не са виновни "тиквите", а "разговарящият с теменужки". И ако беше толкова голям пич - да стане и да каже - "поемем отговорност за грабежа". Ама не е... Така че - споко и тихо, моля!

 91. 91 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  Всъщност арестуването на А. Петроф е с друга цел. Отдавна в публичното пространство се говори, че някой (Г.П.) ще организира нова партия, която да разклати ГЕРБ. Най-често се споменаваше, че "совалката" е А. Петроф. Това е разковничето ... останалото е за заиграване на публиката! Еей, не може да им се отрече, че са майстори!

 92. 92 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#50] от "Баща ти":

  Отивай на фризьор татко.Омекнал си от всякъде.

 93. 93 Профил на търпението
  *****
  Неутрално

  Все си мисля, че животът, който живеем, е крайно ненормален. Докато се занимаваме с Трактора, Хамстера и разни подобни, очакваме някаква истина, някаква справедливост, някакъв нормален живот в нормална държава времето просто отминава, а така и животът ни. В борбата за съществуване, и то много жалко и отчайващо съществуване, децата ни неусетно растат, получават ненормално възпитание, висейки пред компютри, пишейки неграмотно, вулгарно и тъпо, защото такава е системата ни, няма логика в нищо, въртим се в омагьосан кръг, във фалш и мръсотия, разни бездушни крадци, убийци и всякакви престъпници, които отдавна са изгубили човешките си качества, дори и да са ги имали, определят съдбата ни. Политически боричкания, подробности, от които ни се завива свят, от които ни се гади, като помия ни заливат всекидневно, всекичасно, непрекъснато. Пред очите ни престъпници се измъкват безнаказано и на бели коне се завръщат във властта, вкопчени единствено в материалните си облаги, в тъпотията си, в единствения си стремеж те да са, властта да е тяхна с цената на всичко. Държавата, хората в нея за тях нямат никакво значение. Много лош късмет да си жив в такава държава, в такова време, да живееш по този отвратителен начин, да четеш какви ли не статии, да слушаш какви ли не показания на разни свидетели, които трябва да говорят в съда, не пред камерите на всички телевизии!!! Празнодумство, от това нищо не следва, защото затънахме прекалено дълбоко в мръсотията и вместо да имаме възможност да работим и да живеем сносно, ние се занимаваме с глупости. Пълна нефелност, безсилие, както щете го наречете!

 94. 94 Профил на Бухал Славеев
  *****
  Гневно

  Обстановката е гневна. Не може да бъде и не трябва да е неутрална. За това сме на това положение, защото обичаме да бъдем сеирджии! Радвам се! Калчищата са пред нас! Започват да се разплитат! Дано изкочи заека! Да се надяваме! Топката е в новия ДАНС! Костов е прав! Сидеров шикалкави! Не ги разбира работите! Бойко, дръж се! Костов не пречи, а помага! Вслушвайте се в него! Човека има опит и познава много хора и факти! Българин е и обича България! Бог да ни е на помощ!

 95. 95 Профил на Виждам, виждам...бум с пушката и пак лягам да спя
  *****
  Неутрално

  Понякога нещата се виждат много по-добре от вън.
  И интересите на външен голям капитал и сили се превръщат във вътрешна политика на България.
  Най-добрия пример е с Русия. Когато бида на Ройал-Дъч-Шел е бил пренебрегнат заради по-ниския бид на Ексон, за Юкос (По не официални изчисленя Юкос е струвал около 4 милиарда долара, а Ходоровски е приел бида на Ексон за 240 миллиона долара), големия бизнес на Европа веднага притиска политиците и разузнаванията и дотогава неизвестния В. Путин изведнъж грабва Мономаховия Калпак, вкарва Ходоровки в затвора и спира по-нататъшната деинтеграция на Русия.
  В България няма петрол но по някакви други причини изкочи Бойко. Той не е случайно попаднал в политиката човек. той се яваява инструмент за нещо и май това е стабилност. На хората които са го сложили на власт не им харесва Дивия Изток на БСП & ДСП.

 96. 96 Профил на frend
  *****
  Неутрално

  Другари,докато официално не бъде признат факта,че СССР е окупатор зо България,ще си стоим в клоаката.Българите в провинцията мрат за Русия и се нагаждат като плазмодии.Ако не беше София,щяхме да сме сигурно федерална република на Путин,но официално,а не тайно както сме в момента.

 97. 97 Профил на emigrant
  *****
  Неутрално

  не са ли приютявани в управлението на държавата в продължение на целия "преход" - добрутро

 98. 98 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 806 Разстроено

  Алексей Петров е агент на американската агенция за борба с наркотиците(от опасните новини):


  "Да, но се оказа, че това не е така и истината дойде от НСС. По същото това време, още в началото, Бойко Борисов като главен секретар на МВР разбра за връзките на Алексей Петров с ДЕА – американската агенция за борба с наркотиците."


  http://zonazdrave.com/content/view/431/


  РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ ИСКА СРЕЩА С ПОСЛАННИКА НА САЩ СЛЕД КАТО СА МУ БОСОВЕ!

  Айде седерасти ревете за Америка. Америкаааааааааа!!!

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 99. 99 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1702 Весело

  До коментар [#11] от "Бивш СинГлупак":

  По умни хора от мен са казали че "когато един човек е глупав, то е за цял живот"...
  Ако можеш да мислиш и четеш ще установиш че "толкова харесвам" ПП Зелените.
  Но това с поемите, сонетите и "славенето" е характерно на глупавите хора, които не могат да мислят критично.
  Не идеализирам гн. Костов, просто го сравнявам с останалия матрЯл на БГ политически "лидери".

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 100. 100 Профил на badboy
  badboy
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Извинете, би ли казал някой какво е отношението на върховния главнокомандващ и гарант за националната си гурност Гоце по случая АП, щото явно съм го пропуснал..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK