Първанов на дъното

Първанов на дъното

© Иван КутузовКиркор и Гарабед паднали в дупка. Опитвали да излязат, опитвали, но все не успявали. По едно време Киркор казал на Гарабед: "Искаш ли да опитаме за последен път? Ако пак не успеем, си тръгваме."


Този виц бил разказан от президента Първанов на път за Четвъртата световна среща на българските медии в Мадрид през май 2008 г. В самолета избухнал смях, както се разбира от тогавашните репортажи, а българският държавен глава изглеждал видимо доволен, че е разведрил компанията.


Няма как да знаем дали в момента на Първанов му е весело. Няма как да знаем и дали е вярна клюката, че след срещата му с вицепремиера Дянков, на "Дондуков" 2 спретнали тържество за "победата". Едно обаче знаем със сигурност: днес в дупката не са Киркор и Гарабед – в нея е самият Първанов. При това пропадането му също прилича на виц, само че милиционерски…
Далеч по-прилично ще е обаче хронологията на събитията, довели до срутването на т.нар. държавен глава, да се разкаже през шифъра на "Междузвездни войни":


Епизод І. Невидима заплаха

Министърът на финансите Симеон Дянков участва в "Шоуто на Иван и Андрей". Между няколко кикотения водещите го питат за "младия милиардер" Първанов. Дянков отрича някога да е наричал така президента, но все пак в отговора му "определено не е млад" определено има подтекст.


Епизод ІІ. Клонираните атакуват


Още на следващия ден Първанов иска освен извинение и оставката на министъра. Президентът, който мълчи по всички важни въпроси и взема отношение едва когато поредният скандал е отшумял, този път реагира светкавично и изключително остро.


Епизод ІІІ. Отмъщението на ситите


Симеон Дянков се явява на среща в президентството, за да изясни конфликта си с президента. Но там, както се разбира впоследствие, му е приготвен капан. Първанов е в пълно бойно снаряжение – с предварително намислен монолог, в компанията на шефа на канцеларията си, на икономическия си съветник и на... записващо устройство.


Епизод ІV. Нова надежда


На срещата Дянков се опитва да обясни, че никога не е казвал онова за "младия милиардер". Държи се помирително и сякаш изгубил дар-слово. След монолога на Първанов, който настоява финансовият министър да се извини на всички ни и за целия преход, Дянков казва единствено "Благодаря Ви".


Епизод V. Империята отвръща на удара


Следвайки старата максима "На война като на война", Първанов хвърля сваления запис на медиите – нещо, което също няма навика да прави, когато става дума за далеч по-интригуващи неща (например как се е договарял с проблематичния си спонсор Людмил Стойков или пък какви разговори е провел при съставянето на не по-малко проблематичната тройна коалиция). Той го прави с ясното, предполага се, съзнание, че така си отваря нов, много по-сериозен фронт – вече с цялото правителство.


Епизод VІ. Завръщането на джедаите


Докато в първия момент коментарът на министър-председателя е лаконичен ("Първанов ми заби нож в гърба!"), на барикадата в цял ръст се изправя вицепремиерът Цветан Цветанов. Конфликтът се разраства, като под бойните знамена се нарежда цялата партия ГЕРБ присъдружните й "Синя коалиция" и "Атака". Всички заплашват със сезиране на Конституционния съд, чуват се откъслечни откоси за президентски импийчмънт, а премиерът Борисов изтупва от прахта генералските лампази: "Щом Първанов иска война, добре. Ще си я получи..."


Няма съмнение, че президентът си е давал сметка каква буря ще се разрази след проведената операция на "Дондуков" 2. Все пак лично премиерът го е помолил да приеме неговия заместник, заместникът е отишъл на крака да му се обяснява, а накрая Първанов ги сюрпризира със стенограмата – поредица от ходове, която предполага сериозна ответна реакция.


И точно такава, изглежда, е била планирана да се случи. Нанасяйки толкова зрелищен удар, Първанов е разчитал не просто да се задържи в политическата орбита, а направо да се заяви като онзи, който кара влака. "Тук се слуша мойта воля, аз съм капитан" – това е било търсеното внушение, улеснено впрочем от обстоятелството, че


самият премиер е паднал на колене


пред капитана (в стенограмата президентът споменава съвсем умишлено за молбата на Борисов да приеме Дянков), а в хода на разговора вицепремиерът се държи като хванат на прицел от обигран бракониер архар…


Защо обаче Първанов рискува толкова смело? Ето поне две причини:


- Наскоро Бойко Борисов демонстрира учудваща отстъпчивост по отношение на политиката на собственото си правителство, доброволно съгласявайки се с президентското вето върху закона за отбраната. Така премиерът по същество се самобламира, унизи двама свои министри и даде сигнал на президента, че оттук нататък той може да защитава и дори да разширява периметъра си, срещайки от другата страна желание за кооперативност.


И още нещо: Борисов и досега не е коментирал официално случилото се с неговия вицепремиер и с неговото правителство, ако не броим няколко случайни изявления.


- Фигурата на Симеон Дянков е трън в очите на Първанов, доколкото това е


единственият министър с категорична позиция против проекта "Белене"


- част от "големия шлем" и договорките на президента с Москва. В същото време тази фигура е удобна за атакуване, тъй като министърът на финансите е предприел значителен брой непопулярни мерки и неведнъж е правил изявления, които взривяват общественото мнение. С една дума, в съзнанието на мнозина Дянков се асоциира с "лошото ченге", на което най-сетне натриха носа. И тъкмо тези настроения използва Първанов, за да подмени истинската цел на операцията си с популистки призиви като "извинете се на бизнеса и безработните"…


Дали тайно направеният и огласен запис на разговора му с Дянков представлява нарушение на конституцията, заради което президентът може да бъде отстранен, е второстепенен въпрос. Изваждането на стенограмата е по-важно с това, че портретира т.нар. държавен глава много точно.


Показва го като отмъстителен, дребнав, склонен да прибягва към подлости и с въображение, което не стига по-далеч от


семплите постановки на "тихия фронт"


Показва го като хладнокръвен играч, който не би се поколебал да хвърли държавата в хаос, когато става дума за собственото му политическо оцеляване. Една "многолика, нестройна душа", както е казал поетът, но душа без нюанси и без дълбочина. "Учуден съм от притеснението на ГЕРБ, защото в разговора ми с Дянков няма поверителна информация" – продължава да се хили тя, като дори не крие как унижението, на което си въобразява, че е подложила "врага", я пълни със злорадство.
Виждали сме, разбира се, този автопортрет и преди.


Гледаме го вече девета година


За пръв път обаче той е така брутално разсъблечен дори от преструвката за приличие. Стигнал дъното на собствената си политическа (а защо не и човешка?) деградация, той направо крещи: вреден съм, вреден съм, вреден…


Първанов отдавна няма право на "последен опит" за изпълзяване от дупката. Но той няма и никакво намерение да излиза от нея. Въпросът е кога Киркор и Гарабед ще го извадят оттам. Или просто ще си тръгнат от тази нелепа държава.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (544)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на хохо
  *****
  Неутрално

  първанов при киркор и гарабед а отгоре дянков с лопата чао

 2. 2 Профил на историята
  *****
  Весело

  И копае още по-надолу Гоце Агентски...

 3. 3 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Браво на Люба.
  Преди няколко седмици в един сериозен ежеседмечник прочетох, че Любослава Русева е най-добрата журналистка в България.
  Което е истина.
  Всеки статия на Люба скъсява живота на позитанковците и на доносниците около президента.
  Права си Люба, това зло (не точно само президента, а комунистическата напаст сами няма да си тръгнат), но времето работи срещу тях. Срещу тях работи и новата комуникационна среда в България. Вече не само някои "правилни" медии. Има и Интернет.

  Миша
 4. 4 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 867 Неутрално

  С ченгеджийски похвати към натиск за руски проекти в България. Да си го дръпнат Първанов в Русия направо. Като гледам направо съжалява че не може да действа толкова директно като Путин

 5. 5 Профил на еморето
  еморето
  Рейтинг: 442 Неутрално
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Дядо
  *****
  Неутрално

  Поклон пред таланта на новите будители.
  Докато има такива българи като Любослава Русева, има и надежда.
  За мен тя е най-добрата за днешно време журналист.

 8. 8 Профил на хахо
  *****
  Неутрално
 9. 9 Профил на sosi
  *****
  Неутрално

  ...но колко хора ще вникнат,че гоце е подлога ,интригант,нагаждач и лизач?по голямата част от народа ще каже "ето ,президента насоли много добре фин.министър"и ще продължи да си го крепи.

 10. 10 Профил на стенограми
  *****
  Неутрално

  Чакаме стенограмите от разговорите Людмил Стойков, Марио Николов, но и с Илия Павлов, Петър Манджуков, Манол Велев, Тодор Батков, Ахмед Доган, т.е. цялаото близко обкръжение.
  Няма да е лошо и някоя стенограма от програмата "петрол с/у храни" за ирак.

 11. 11 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Гоце, внимавай с тая мадама. Явно те следи из късо и си е приготвила дебелата папка. Тоя виц е като "с твойте камъни по твойта глава".
  Това между впрочем е най-добрия анализ на случката от последните дни. Русева първа споменава 4Белене", но не прощава и на пожарникаря - деликатно, но хич не му прощава с това "по същество се самобламира."

 12. 12 Профил на Читател
  *****
  Весело

  Брилянтно! Остава тези за които е написано да вникнат по-дълбоко в подтекста на статията. Ако могат.

 13. 13 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Показва го като отмъстителен, дребнав, склонен да прибягва към подлости и с въображение, което не стига по-далеч от
  семплите постановки на "тихия фронт"

  Браво на Любослава! Както винаги безкомпромисна към пошлостта на определни политически фигури. Остана ли интелигентен човек, който да се съмнява в низостта на доносника на ДС, който в една нормална страна никога не би станал президент, камо ли да се водят разговори за отстраняването му.

 14. 14 Профил на фуйко
  *****
  Неутрално

  прекрасен коментар , изключително точен ! Там е заровено кучето - енергийните интереси на Москва и АЕЦ Белене, обещанието на Първанов да брани интересите на Москва. Но има и друго
  - преки виновници за ситуацията са двете лигави опосуми - дрогирани и пияни изродчета, т.нар. Иван и Андрей, които въпреки, че Дянков отрече репликата продължаваха да каканижат - ама, ама. И друг виновник пряк е самият ББ. От какъв зор ще кара Дянков да ходи да се обяснява и да се извинява на Първанов ? Не е ли това поредното ББ унижение спрямо хората от екина му, за да угоди на Първанов ? Ако е искал Дянков да се извинява, щеше сам да си реши дали да ходи, не да го пращат насила , за да удовлетворява капризите на ББ.

 15. 15 Профил на мирише
  *****
  Неутрално

  Първанов е целия в лай..а.
  Заедно с екипа си и спонсорите е в отходната яма на българската политика. Скоро народа ще пусне водата да отекат в забвението и затворите.
  Дано!

 16. 16 Профил на тимур
  *****
  Неутрално
 17. 17 Профил на до
  *****
  Неутрално

  До коментар [#12] от "Читател":

  и ако искат, ама не им е изгодно да вникнат в статията. Ако вникваха, нямаше да са дребнави и отмъстителни.

 18. 18 Профил на Demokrat
  *****
  Неутрално


  "Стигнал дъното на собствената си политическа (а защо не и човешка?) деградация, той направо крещи: вреден съм, вреден съм, вреден…"

  За Люба и Дневник ++++++++++++++++, защото сте полезни, полезни, полезни...!!!

 19. 19 Профил на банкови сметки и банки
  *****
  Весело

  Щом Първанов заговори за притежатели на банкови сметки и банки и веднага стана неудобен и му се иска отстраняването. Аз лично го подкрепям с две ръце, както и подкрепям всеки, който обещае да направи нещо за оповестяването на едрите крадци на народни пари…

 20. 20 Профил на Contra
  *****
  Неутрално

  Дянков наистина не е търсил конфликт,птосто Първанов е дърта политическа уруспия.
  По-специално оставам с впечатление от факта,че не е в час какво в същност прави Дянков и ресора му с проверките :

  Стенограма от срещата на президента на Република България Георги Първанов и Симеон Дянков – вицепремиер и министър на финансите
  05-03-2010 10:00 |  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Да, слушам Ви.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Добър ден, благодаря за срещата, за оказаното време.
  Аз след известен размисъл реших, че ще е полезно и благодаря, че откликнахте на молбата ми да се срещнем и да изчистим това, според мен, недоразумение, което се получи след появата ми в “Шоуто на Иван и Андрей”. Понеже, според мен, наистина това е недоразумение. Донесъл съм и стенограма от цялото шоу. Предполагам, че Вие вече сте я виждал, за да покаже, че не е имало някаква зла умисъл, въобще не е имало нещо от моя страна, което да предполага лош обрат на нещата.
  Исках да кажа две неща:
  Първо, че цитатът, който ми беше подаден, определено не е мой цитат. Дотогава никога не бях чувал този цитат. Не съм казвал нищо от този род, когато и да било.
  И второ, че, според мен поне, е имало някаква, може би непълна информация, от Вашия екип точно какво съм казал по време на шоуто. Именно аз се опитвах да кажа, че това не е мой цитат. Два пъти съм го казал това. Не е точно това, което се казва, не си спомням да съм го казвал, и просто да изляза от темата.
  Понеже шоуто беше забавно шоу, може би не съм успял да изляза по най-добрия начин, поне може би според коментарите на Вашия екип, но това ми беше идеята. Идеята ми беше да е явно, че това не е мой цитат, не съм казвал нищо от този род и да искам да изляза от него. Така че се надявам, че това е наистина вече като сте видели, може би, пълния текст, може би и от Ваша страна се надявам да има разбиране, че това е недоразумение.
  И в интерес, понеже сме и в криза, то във всяко време не е хубаво да има недоразумения между институциите, но особено в криза, където имаме такива големи теми като приходи, като ERM- 2, за което Ви благодаря, между другото, че миналата седмица помогнахте много в разговорите Ви в Европа. За мен това са главните теми и този тип недоразумения просто ме отделят от и моята цел, и целта на правителството, и, разбира се, Вашите цели.
  Това исках да кажа.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Благодаря.
  Първо, предлагам да изясним един по-стар въпрос, тъй като не сме се виждали.
  Вие, г-н министър, излъгахте по отношение на изтеглените пари на президентската администрация и там също влязохме в един 10-дневен спор в медиите и бяхме предмет на доста сериозни инсинуации и коментари. Имахме един спор, връщам нещата назад, за който историята ще покаже кой е бил прав, но определено Вие и тогава си позволихте доста груби оценки и думи по отношение на моя екип.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Извинете, става въпрос за бюджета?
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  За доклада първо. (б.р. – икономическия доклад за Президента)
  А сега въпросът ми е, защо излъгахте за изтеглените пари от президентската сметка.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Не, аз не съм излъгал за това. Тогава пътувах, както знаете. Въпросите излязоха като бях в страната, в Пловдив. Аз питах екипа си. Екипът това отговори. Аз не смятам, че съм излъгал, нито пък че екипът...
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Вие казахте, записано е в медиите, че не са изтеглени парите, просто не са постъпили. Имаме електронната разпечатка, която ясно показва кога какво е постъпило и какво е изтеглено.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Аз разчитам на екипите си. Екипите ми това казват.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Само че, Вие тогава казахте, че президентът е подведен, а не че Вие сте подведен. Аз, първо, помня много добре, и второ, преди тази среща отново съм направил справка с публикациите.
  Тоест, наслагват се, г-н министър, серия от факти, които показват, че Вие имате определено отношение към институцията.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Което не е така.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Вие и в този последен случай провокирате конфликт между институциите.
  Аз съм гледал внимателно този материал. Не приемам категорично постановката, че някой от екипа ме е подвел. Чел съм не само стенограмата, но съм гледал и предаването и съм наясно с този род предаване. Аз нямам съмнение, че това е една подготвена атака. Тъкмо заради това аз категорично държа, настоявам, Вие, като лице, ангажирано като министър, да изясните този случай пред българското общество. Защото, г-н министър, аз, тук говоря само в лично качество, после ще говоря институционално - може да е малко емоционално, но аз имам едно име, което е завещано от моите родители, което искам да оставя на моите деца неопетнено. С тези инсинуации се хвърля много неприятна, тежка сянка върху името на фамилията ми.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Това го разбирам.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Ами като го разбирате, защо влизате в този сценарий, макар че аз нямам съмнение, че Вие сте част от него, защо влизате по такъв начин и вкарвате институциите в този проблем?
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  А Вие защо смятате, че аз съм част от този сценарий? Той по никакъв начин не ми помага.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Защото става ясно от онова, което съм видял, г-н министър. Защо Вие коментирате президента в контекста на проверката на сметки, милиардери и т.н.? Коментирате единствено името на президента.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Опитвам се, виждате, в целия разговор там да се измъкна.
  Казахте, че сте виждали самия разговор. Там се надявам, че става ясно, че това е изненада за мен. Аз казвам: не, това не е нещо, което съм казал, не е точно, за други неща сме си [говорили].
  Аз пък не приемам, че Вие смятате, че това е някаква атака срещу Вас, където и аз участвам. Аз нямам никакъв интерес да участвам в такива атаки, защото Вие сте много по-силна фигура от мен, много по-уважавана фигура от мен. Покрай кризата аз така или иначе на толкова теми, на които трябва да се спрем, по никакъв начин това не може да се приеме, че аз съм част от това.
  Вие виждате, че на мен ми пречи в момента много това, вместо да се занимавам с работата си, аз прекарвам дълго време, подронвам авторитета на Министерство на финансите... Не, просто моля, разберете, че това не е нещо, където аз съм участвал. Бях изненадан явно от този цитат. Не е мой цитат, никога не съм казвал нещо от този род. Той по никакъв начин не ми помага. Много ми вреди, вреди ми много повече, отколкото на Вас. И аз съм тук за името си. Както знаете, аз съм бил извън България дълго време, семейството ми е извън България. Аз дойдох, за да помогна на България и понеже във финансови кризи аз съм работил по много държави в света и тази тема я разбирам много. Всяка друга тема на мен ми е от минус.
  Така че моля...
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Сериозно ли говорите, че на Вас Ви вреди това повече, отколкото на мен?
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Аз признавам, че не мога... (б.р. – прекъсва мисълта си) в момента ми вреди. Да, смятам, че в момента ми вреди много повече, защото аз, вместо да се фокусирам върху това, за което съм дошъл и което мога - именно финансите, това е голяма изненада за мен. И както виждате, вече от няколко дни, вместо да се занимавам с финанси, просто моля, разберете, това не е нещо, което на мен нито ми трябва, нито аз се опитвам..., не съм част от това.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Какво показа Вашата проверка за сметките на милионерите и милиардерите в България?
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  В смисъл?
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Това беше темата на Вашия разговор там.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Тя, проверката, не е на милионерите и милиардерите в България, тя е на хората, които имат над 50 хил. лв. за 2009 г., не са се документирали, не са се регистрирали по ДДС. Тази проверка върви, някъде около 1000 души вече са се регистрирали, които не бяха, но това е проверката. Няма проверка за милионери и милиардери, има проверка за регистрация по ДДС, но тя е за около 5 хил. души - 4 950 хил. души. Това ще ни отнеме поне още 2 месеца да минем през нея.
  Но Вие имате много по-голям опит от мен в този тип и въобще във всички видове медии. Аз до влизането си в България съм бил, макар че съм работил за голяма институция, и разбира се, съм участвал в медии и съм бил в ролята си на експерт, тук съм в смисъл финансов експерт. Тук съм в ролята си и на финансов експерт, и на част от правителството, така че нямам опита, който Вие имате и други хора имат в България. И моето честно отношение от гледна точка на това е, аз бях много изненадан, не беше мой цитат, никога не може да е било мой цитат. Аз се опитвах по най-бързия начин да се измъкна от това. Те ме връщаха към темата. Както виждате тук, три пъти ме връщаха в темата, а аз се опитвах да се измъкна. Може би не беше по най-елегантния начин, но аз се опитвах да се измъкна.
  А тук проличава празнословието и завоалираните и провокативни въпроси към финансовия министър :

  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Защото те ме питаха: какво мислите по този цитат? Аз казах: Този цитат не е мой.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Въпросът не е в цитата, въпросът е в истината по същество.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Но аз истината няма начин да я знам, понеже просто не е моя тема. Нали, какво мога да кажа, тъй като ми четат някакъв цитат? Истината аз я казвам веднага. Това не е нещо, което аз съм казал. Това е истината.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  И в същото време какво отговаряте на въпроса за “младия милионер”?
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Че не е млад, просто е шоу и аз се опитвам да се измъкна по някакъв начин, защото те на три пъти ме връщат към него.
  Пак казвам, може би това не е, но това не е злонамереност и аз се надявам, че поне на това ще ми повярвате. Това е начин да се измъкна от неочакван и тежък за мен въпрос, защото аз явно съзнавам, че това е тежък въпрос за мен. И аз казвам истината: не е мой цитат. Два пъти го казвам: Не е точно това, не е мой цитат, не си спомням, не сме говорили за такова нещо. Това поне се надявам, че ще ми повярвате. Просто нямам никакъв интерес...
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Не Ви вярвам.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Добре.


  Първанов е мноооого зле не само с рейтинга, но и с политическото си бъдеще...

 21. 21 Профил на dido
  *****
  Гневно

  За сирищника не е достатъчно да се каже, че е човешки деградирал - това той ще го приеме за комплимент!
  Тази тип заслужава истински унизително отстраняване от поста, но с изобличаване на спонсорите и схемите, които е ползвал...
  Май се размечтах...

 22. 22 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Отлична статия! Бумерангът на собственото му ДС-поведение се оказа по-ефективен и от най-скъпата му пушка. А уж бил опитен бракониер?

 23. 23 Профил на Брех, заблуди ме!
  *****
  Неутрално

  Да-а-а-а. Русева, ако не бяхте вие, нямаше да знам, че имаме такъв престъпник начело на държавата ((((: Бре, замалко да ме заблуди този индивид. По този случай, един подарък от мен, безплатен, безкористен. Нещо като 11-та божия заповед, само за български "журналисти": "Не словоблудствай!"

 24. 24 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Още на следващия ден Първанов иска освен извинение и оставката на министъра.

  -----------------------------------------------------------------

  Лъжеш моме, лъжеш!
  Първанов каза, че Дянков трябва или да дакаже твърденията си или да си подаде оставката. Лъжливият очилатко дори не се опита да даказва, че Първанов е милярдер, но се опита и да се изсули от извинението.
  На зло куче - зъл прът!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 25. 25 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 783 Любопитно

  За нещастие, отстраняването на Първанов е доста трудна, а може би дори непосилна задача! Както вече някой спомена без граждански натиск, без протести и без широка подкрепа едва ли ще може да се случи това!
  Естествено остава варианта сам да си подаде оставката, но той вероятно звучи още по наивно!
  Вместо да се радва, че успя да обиколи Европа покрай ГЕРБ, нещо която отдавна не му се беше случвало, той си организира своеобразни публични интриги!

 26. 26 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  Благодаря на момичето за синтезирания израз на моето възприятие на ситуацията. Браво! Нямам какво да добавя, освен може би към заглавието "Първанов на дъното...на морала"

 27. 27 Профил на ченгесарница!
  *****
  Неутрално

  Това дърво недодялано -гоце сирищнишки, трябва да бъде пометен НЕЗАБАВНО! Колкото повече стои на върха, толкова по-вреден става за държавата. Този капан, който са скроили на Дянков си е типично ченгесарско "мероприятие". Лошото е, че Дянков се е оказал неподготвен. Но това пък показва че е ЧИСТ ЧОВЕК. Много глупости сътвори досега, но на фона на активното мероприятие на селчото от Сиришник, му прощавам всичко, защото още веднаж повтарям ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ДЪРЖИ САМО ЧИСТ И НЕОПЕТНЕН ОТ СЛУЖБИТЕ ЧОВЕК. И ако сега пак се окажем разединени по отношение на руската подлога Гоце, може да се окаже, че наистина си заслужаваме всичко, което ни сервира КГБ в комбина с КДС!

 28. 28 Профил на Steve
  *****
  Неутрално

  За хора като Първанов категорий като достойнство и почтеност нямат никаква стойност. Подлостта и доносничеството са част от морала на който се подчиняват . Да не забравяме , че "другаря" Първанов е доносник на бившата ДС.
  Той е просто агента Гоце ! Не може да е друг , да има друго поведение !

  Лично за мене Гоце не президент на Република България.
  Заедно с вицепремиера Марин са те са един анахронизъм. Един неприатен факт от близкото минало .
  Не ни остава нищо друго освен да ги "заровим" в дупката която заедно с тяхното обкръжение изкопаха за нас.

 29. 29 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#24] от "др. Иванов":

  Само, че никъде Дянков не е казал, че Първанов е милиардер! Това и на малките деца им е ясно! Това, че не казал, че "не е милиардер" е съвсем друго и никому не е длъжен да се извинява!

 30. 30 Профил на Един българин
  *****
  Неутрално

  Гоце не е нашия президент! Да си ходи с мир!

 31. 31 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#6] от "то е простичко":

  "Международен Пловдивски панаир" АД , хотел "Санкт Петербург" - Пловдив , 7 къщи в "Стария град" Пловдив , Хотелски комплекс "Sunny day" комплекс Слънчев бряг . Магазин "ЦУМ" София ... Водят се на Г.Гергов , но се знае реално кои е собственикът им .

  Всичко е добро, което е добро за България
 32. 32 Профил на Mao
  *****
  Гневно

  Аз съм се зарекъл вече,да не коментирам статии,свързани с поведението на държавниа ни глава,Гоце. Вярно че статията е точна,а и авджията е посочен в истинската си,бих казал дори,потомствено скверна визия,но да анализирам и коментирам,думи и деиствия,казани и свършени от това провинциално псе,няма да стане. Мисля,чe само човек без сериозна работа и ангажименти,може да посвети част от времето си,на Гошо Гоцев,зоркиния,домашен помиар.

 33. 33 Профил на Arnaudov
  *****
  Неутрално

  Гоце пропадна, като мъда в съдрани гащи. Бате Борисов сега ще го срита!!!

 34. 34 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2614 Весело

  До коментар [#12] от "Читател":

  Все ще се намери още някой, освен Вас и мен, който да им я разтълкува. Не сме единствените гении. Но момичето е действително много талантлив журналист. Да продължава така!

 35. 35 Профил на Ади
  *****
  Неутрално

  АНАЛИЗ в истинския смисъл на думата! Във всяка дума има подтекст, всяко заключение е защитено, обективност и субективност са съчетани по невероятен начин, има натрупано знание. Страхотен професионализъм. Много плюсове за ДНЕВНИК!!!

 36. 36 Профил на Пълно 6
  *****
  Весело


  Показва го като отмъстителен, дребнав, склонен да прибягва към подлости и без въображение- Не агент ,а желязо - не КОМУНИСТ ,промълвил доносник.

 37. 37 Профил на SaltonSea
  *****
  Неутрално

  Любослава Русева, пропуска да отбележи и ареста на Алексей Петров. Още една "многолика нестройна душа", която може да обърне лопатата всеки миг и да започне да пее сладкогласно. Това опраделено докарва гоце де психопатен бяс.
  Тази милиционерски етюд макар и да е публичен гаф, определено сгрява изнурените души на твърдите привърженици, които се радват на такива неща като комсомолци на вечеринка.

 38. 38 Профил на Айде къш.....
  *****
  Гневно

  Гоце бъди мъж и изчезни изведнъж.

 39. 39 Профил на SaltonSea
  *****
  Неутрално

  Любослава Русева, пропуска да отбележи и ареста на Алексей Петров. Още една "многолика нестройна душа", която може да обърне лопатата всеки миг и да започне да пее сладкогласно. Това опраделено докарва гоце до психопатен бяс.
  Тази милиционерски етюд макар и да е публичен гаф, определено сгрява изнурените души на твърдите привърженици, които се радват на такива неща като комсомолци на вечеринка.

 40. 40 Профил на Борисов
  *****
  Неутрално

  да си цени истински необвързаните хора с партии, мафии и видни бизнесмени.
  Успехът на правителството се дължи и на Дянков, който е олицетворение пред ЕС за НЕСЪВМЕСТИМОСТ с "троянски кон" и "големи шлемове" при "сделки с Русия".
  И въобще липсват ОНЕЗИ ненужни сделки/заробвания.

 41. 41 Профил на xyz
  *****
  Неутрално

  Стигнал дъното на собствената си политическа (а защо не и човешка?) деградация, той направо крещи: вреден съм, вреден съм, вреден…
  -------------------------
  "Вреден" е меко казано!
  Първанов е опасен за България, защото е еталон за национален предател, от ранга на Георги Димитров.
  Първанов, подобно на подлогата на Сталин, тласка България в прегръдките на една ретроградна империя. Но този път номерът няма да мине!

 42. 42 Профил на ano
  *****
  Неутрално
 43. 43 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Само, че никъде Дянков не е казал, че Първанов е милиардер!
  ---------------------------------------------

  Казал го е!

  Ако не беше на многобройните въпроси щеше да отговори
  - Аз никога не съм казвал такова нещо!
  Но той не направи това, десетки пъти го питаха и всячески даваше да се разбере, че е точно така, нито веднъж не отрече категорично. Още докато беше в опозиция тази шайка - ГЕРБ - само и единствено лъже и то лъжат не като мъже, а като женски полови органи!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 44. 44 Профил на Ключово словосъчетание:
  *****
  Неутрално

  Ключово словосъчетание: "нелепа държава"
  Гоце-бащата на 3-ната коалиция. 3-ната коалиция-коалиция на корупцията. Тя, корупцията беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за оцеляването на постовете на държавните служители.
  Колко хора не можаха да изтърпят престъпленията, хаоса, наглостта на поставените от ДС разбойници и целия криминален преход, и трябваше да напуснат Бг? 1млн или повече? Това даде възможност Гоце да бъде избран. 2 пъти! Аругантен, нагъл, потаен, високомерен. Няма по-непознат политик на прехода. Говоря за човека Гоце. Дистанциран и затворен от хората. Общуващ само с олигарси. При това заемащ формален, декоративен пост. Казват, че властта развращава. А какво ли щеще да стане с него/Гоце/ ако имаше реални пълномощия за изпълнителната власт. Обградил се с престъпни милионери и обогатил се от спонсорството им. Какво им е дал насреща?-това е въпросът на въпросите. След като няма преки властови правомощия.

 45. 45 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#43] от "др. Иванов":

  Другарю .... явно НЕ СИ гледал шоуто ... На няколко пъти Дянков каза "тези твърдения не са мой" и спомена това което вижда "не е млад определено" ... Съдетвам те да оставиш за малко "Капитала" на Маркс и да се запознаеш с нещата преди да даваш оценка за каквото и да било ... В противен случай това което правиш си е чиста демагогия ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 46. 46 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Весело

  Решение на спора:
  Гоце и Дянков -
  в затвора!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 47. 47 Профил на No. 46
  *****
  Неутрално

  Бербенков, понякога много изпростяваш!

 48. 48 Профил на Zizu
  *****
  Неутрално

  Трудно ще се "свали" "президенто"!?
  Едва ли...
  Скандирайки 2 седмици пред президентството и си е отишъл БОКЛУКА!
  (преди да дойдат танковете

 49. 49 Профил на Дебилчо
  *****
  Гневно

  Ехей! Искате да махнете единствения коректив на боко? Мое да е мърсон малко, може да се е поос.ал донякъде, но не се е изложил! В никакъв случай!

 50. 50 Профил на KL
  *****
  Неутрално

  Откъде толкова злоба и неприязън събрахме един към друг ? Нима няма много по-съществени неща, които да ни обединят и сплотят в трудните условия, в които живеем ? Не говори добре за нас, щом хулим тези, които самите ние сме избрали и изпратили да ни управляват.

 51. 51 Профил на Брей брей
  *****
  Весело

  Цитат:
  "Колкото и да му лижете гъза , Бойко Борисов до сега ДОКАЗА единствено :
  1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие!
  2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!
  3. Че вечно някой още му е виновен и крив!
  4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава!
  5. Че не блести с интелект! Феновете му…ОЩЕ ПО-МАЛКО !... "

 52. 52 Профил на Фиууууу
  *****
  Неутрално

  Гоце, гоу хоум (Сирищник)

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Другарю .... явно НЕ СИ гледал шоуто ...
  --------------------------------

  Такива "шоута" не гледам! А самото шоу беше след няколко дни дивеене на Дянков и журналистите по темата. И нито веднъж Дянков не каза нещо категорично.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  Прави впечатление, че Първанов досега не е реагирал на публикации и изнесена информация за многобройните му бракониерски подвизи, както и за пикантни подробности от личния му живот. Каква може да е причината – ако реагира само на тази информация, която (според него) не е вярна, това вероятно означава признание за верността на останалата? Или пък реагира само на вярната (за имотите), защото тя е по-опасна от гледна точка на възможни бъдещи законови последици?

 56. 56 Профил на gabriela
  gabriela
  Рейтинг: Неутрално

  Е, Любе и ти стигна своето дъно.
  Ай със здраве
  Щом взе Дянков да го величаеш
  То бикът/кравата едно си знае - тича на червено
  Журналистиката, славо богу, е друго - отстраниш се, пък се погледнеш острани, без да ти се привиждат червени петна непрекъснато от червеното вино снощи

 57. 57 Профил на Цитат
  *****
  Весело

  „”Колеги,
  “Сондажите” показват само едно:
  Че Боко пак ще яде първом солта, после ще го налагат, и чак после ще го е*бат.
  Пак ще се вади зъба цяла неделя като с Желева.
  Много по-безболезнено за Герб ще е Дянков да даде оставка в неделя вечер и да изчезне от радара, а тия другари, които сега го възнасят, да могат пак да похвалят Боко за мъдростта и гъвкавостта и как се учи от грешките си като с Желева.
  А не пак да гледаме рабфаковските “юристки” на Герб, угоени с ГМО, да сричат от малкия екран нечленоразделни периоди, в които една и съща дума се повтаря три пъти сред седем думи, и най-подир Боко да се сети, че КС нямал нужния му състав, а и нямало правно основание.
  Импийчментите и вотовете на недоверие са пропагандни кампании за опозицията. Герб не е опозиция. Управлява вече осми месец и всекичасно бърка в здравето на българите с некадърността си - за която ви предупреждавахме своевременно.
  Не с обречени импийчменти и загуба на ценно парламентарно време, а с бързи управленски действия могат да си удължат още малко времето на власт.””

 58. 58 Профил на цитат от двама души:
  *****
  Неутрално

  "Да, шегували сме с президента, както и със Симеон Дянков, но винаги сме вярвали, че политикът на ХХI век трябва да бъде широко скроена личност."

 59. 59 Профил на Ч.Ф.
  *****
  Весело

  След падането му от власт Боко ще се запознае с изненада със синдрома на голямото ритане на падналия. Боклуците, с които се е оградил, и които са затаили сигурно много емоции към него, с постоянното им унижаване, ще открият серията. Ще видим там и много от сегашните му форумни защитници. А аз ще му защитавам правата, както някога и на царя, от довчерашните му обожатели.

  След това ще изникне отнякъде и досието на Боко в ЕС, и докладът на “швейцарската банка”, подготвен от “американски топ ченгета”, “бивши агенти на ФБР”, за който писа Джеф Щайн в “КК” в 2007 г.

  Боко ще бъде обвинен и вероятно осъден за участието на ръководената от него фирма Ипон в мокри поръчки с/у неизправни длъжници, за контрабанда в особено големи размери, за чадъриране на свои и отстрел на конкурентни бандити като главсек на МВР, за крупни далавери като кмет, облагодетелстващи роднините му, и др. дреболии.

  Един осъден бивш премиер-мутра - ще звучи гордо.

 60. 60 Профил на прости хора пишат тук
  *****
  Весело

  Колко прости хора пишат тук, а и в други форуми....Просто си заслужавате сегашните управници ББ ЦЦ ИК ВС...!!! Жалко, че няма да управляват дълго за да им се радвате по продължително......а и ние нормалните трябва да сърбаме последствията, а няма да ни е здравословно....

 61. 61 Профил на До №43
  *****
  Неутрално

  Ти да не си от отбора на форумните хиени? Няма значение какво е казал и какво не е казал СД, важното е какво казва началникът ти и ти си длъжен да го тиражираш, иначе нанай мангизи! Стари кур.енски похвати, познати от едни вече позабравени времена. СД се стъписа, защото не е расъл по тези времена и само е слушал, може би за тях. Затова отиде като първия балък неподготвен, без домашно и със свалени панталони. Я си представете за миг, че на негово място беше един бивш финансов министър от Драгалевци, така ли гоцэ щеше да се ебава с него? Щото става опасно.

 62. 62 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#54] от "др. Иванов":

  Ами след като не сте го гледали как давате оценка тогава ... Това е все едно аз да правя анализ на Тайфуните на Юпитер ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 63. 63 Профил на haine
  haine
  Рейтинг: Неутрално

  Доста е разгорещен спора дали Първанов е милиардер или не . Ако расъждаваме логически бихме могли да стигнеме до някои заключения . Руските имперски вождове и емисари дали биха тръгнали да подписват договори от стратегическо значение със десетки милярди годишен оборот без подготвени банкови сметки за посредници и подписващи ? Би ли спускал чадър Гоце на спонсора Люси , който не пропусна да се похвали с 2 милиарда годишен оборот , без да има ,,някаква облага,, от това и би ли жертвал политическата си кариера без ,,облизване на пръстите,, ? Би ли бил Гоце семеен приятел с шефа на Пернишката митница В. Деянов (преди това на митница Стрезимировци) , ако нямаше интерес от ,,помоща за Милошевич,, и би ли назначил г-жа Деянова за шеф на приемната по време на първият му мандат , а най вече би ли му ходотайствал за 2 години условна присъда при 500 000 лева доказани злоупотреби ? Би ли бил толкова агресивен Гоце , ако това не беше истина ?! Би ли се съгласил Гоце да се направи справка с австрйиските , швейцарските , люксембуркските и германските власти за справка кой български граждани (пернишки) са закупували и строили вили и хотели , както и справка за банкови сметки в съответните страни ? Имаме прекрасните възможности да докажеме и покажеме истината , такава каквато е ! Стига да пожелаят засегнатите ! И стига полицейщина ! Нужна ни е повече истинска демокрация и по малко милиционерщина !

 64. 64 Профил на Иво Трайков
  *****
  Неутрално

  До гражданин номер 55

  С тази си реакция президента всъщност си призна, че милионите и имотите зад граница съществуват. Няма друго обяснение за реакцията на Гоце.

 65. 65 Профил на Blasphemer
  Blasphemer
  Рейтинг: 116 Гневно

  До коментар [#60] от "прости хора пишат тук":

  Проста е майка ти, че те е родила !!!

 66. 66 Профил на vlado
  *****
  Неутрално

  има - комунист - има проблем; няма проблем - няма проблем!
  Докато съществуват комуноиди ще има и извратено отношение към морална нопма и достойнство - просто за тях такава няма!
  А за агента Седефчов пък въобще - елементарен,злобен,арогантен и явно културно-недостатъчен!

 67. 67 Профил на Да
  *****
  Неутрално

  Президенто си е л...о отвсякъде, иначе как щеше да стане шеф на БСП-то. Но преди да го импичват (неуспешно), да си спомнят кой го направи президент. Познайте от 3 пъти:
  1.Костов
  2.Костов
  3.Костов

 68. 68 Профил на vlado
  *****
  Неутрално

  има - комунист - има проблем; няма комунист - няма проблем!
  Докато съществуват комуноиди ще има и извратено отношение към морална нопма и достойнство - просто за тях такава няма!
  А за агента Седефчов пък въобще - елементарен,злобен,арогантен и явно културно-недостатъчен!

 69. 69 Профил на Започна се!
  *****
  Неутрално

  Около 150 души, поддръжници на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, се събраха пред президентството на мълчаливо бдение, с което изразиха подкрепата си към министъра в спора му президента Георги Първанов, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Множество се събра пред фонтана на президентството. Запалени бяха свещи.
  Инициативата е започнала спонтанно в интернет, заявиха присъстващи.
  Групата на привържениците на Симеон Дянков в интернет наброява засега 3000 души. Обиден и унижен е бил един човек, заявиха някои от присъстващите на бдението. В коментарите си за срещата „Първанов – Дянков” те заявяват, че президентът целенасочено и злонамерено е атакувал финансовия министър.
  Според тях Първанов е бил предварително подготвен за тази атака, а освен това и отдавна е търсел трибуна, за да излезе срещу политиката на правителството.
  Спокойно протича бдението. На място има полицейско присъствие.

 70. 70 Профил на Колчо
  *****
  Весело

  А най лесното беше Тиквата да привърже палашите си, а като се изходи едното псе, трябваше само да го отсвири, то и без това си е за отсвирване.
  Сега пак ще даде фира, ама като българи трябва да понесеме тоягите, да изядеме солта и на края да си платиме.....

 71. 71 Профил на вицето
  *****
  Неутрално

  Проблемът е, че Марин е още по-зле и от Гоце. Моля - мислете ПРЕДИ да гласувате!

 72. 72 Профил на Кога почва
  *****
  Весело

  До коментар [#69] от "Започна се!":

  Ама пак ли ще сваляме правителството.....

 73. 73 Профил на 69
  *****
  Весело

  До коментар [#65] от "Blasphemer":

  За теб съм убеден, че си от тях.....

 74. 74 Профил на къде са милиардите
  *****
  Весело

  До коментар [#64] от "Иво Трайков":

  ""С тази си реакция президента всъщност си призна, че милионите и имотите зад граница съществуват. Няма друго обяснение за реакцията на Гоце. ""

  Да, даааа,
  Ама кво толкова сложно има, то е простичко, ама не ви изнася... Президента пита, Дянков да му каже къде са милиардите, за да ходи да си ги вземе, а ако не му каже, за обида да си подаде оставката!!!!!
  Понеже, Фликчо иска да го приеме Президента за да се извини поради щото не знае къде са милиардите, а той шикалкави и не се извинява и не казва къде са милиардите, а и не подава оставка, кво правим тогава!!!
  Просто, лесно и ясно!!!

 75. 75 Профил на РИВАНИ и ИЗПИЧВАНЕ
  *****
  Весело

  Значи щом се тръгва към РИВАНИ и ИЗПИЧВАНЕ, Президента е уцелил десятката, стрелял е точно и е на прав път....

 76. 76 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  Вчера лицето, което де юре е президент на републиката, а де факто - главен търговски представител на руската енергийна мафия в България, се прояви и като комплексар. Жалък, долен, мизерен комплексар.

 77. 77 Профил на kikot
  *****
  Неутрално

  Любослава, често си кривиш душата, но този път направо си я пречупила! Хайде малко по обектино! В отговорът на Дянков на шоуто, няма "подтекст" а има внушение, насочено пряко срещу Първанов! И ракцията му е точна от всякъде! На другият ден Първанов не "иска извинение"' а Дянков да докаже внушението, че е милиардер, с факти или да си подаде оставката! Той няма друг полезен ход! Всичко останало са подробности и доказателство, че Дянков е "аджамия" и не е дорасъл за поста си!

 78. 78 Профил на Стефански
  *****
  Неутрално

  По хубава статия одавна не бях чел.
  Съгласен съм и подкрепям вашата гледна точка.
  Мисля,че сте обективна Люба.

 79. 79 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  Много слаба статия. Само един въпрос имам. Защо всички коментират показването на стенограмата, а не съдържанието й? И друго, колко журналисти с камери имаше пред президенството и питали ли са Дянков за разрешение да го снимат? Импийчмант за всички тях!))

 80. 80 Профил на Читател
  *****
  Неутрално

  Четете статията внимателно - там пише, че Фликчо е вложил подтекст, пише също, че Боко е настоял за неговото приемане. пише всъщност всичко, което се случило, без заобикалки. Авторът е обективен, а финалът на статията му е върховен.

 81. 81 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 656 Любопитно

  Да чакаме ли утре Любослава Русева да бъде извикана в президентството за обяснения и извинения?

 82. 82 Профил на The Who
  *****
  Неутрално

  браво!!!!!! Най-сетне истински анализ по тази актуална тема!

 83. 83 Профил на Simple mind
  *****
  Неутрално

  Ето една наистина ярка и ангажирана статия на Любослава Русева, която бърка с пръст в раната. И наистина, това ли беше най-важното, което видя Гоце в изминалата седмица, за да реагира така – като ужилен? И дава ли си сметка изобщо това парвеню, че дори и да е имал някакъв минимален остатък от добри чувства към него в ЕС, това вече не съществува?

  Война между Гоце и правителството трябва да има. Иначе войната срещу октопода е обречена. Няма как да се справим с най-гнусните метастази на ДС, ако не атакуваме ядрото. Сега центърът на злото е Гоце. Само той представлява с официална власт изродите от ДС. Конфликтът около Дянков е добър повод. Не е важно дали ще има процедура за отстраняване и дали тя ще успее. Нуждаем се от остра конфронтация, от разкриване на връзките.

  На много човекоподобни скотове много им се объркаха сметките. Хубаво нещо е голямото плюскане за сметка на данъкоплатеца български, но все пак трябва да има край. Затова им е крив Дянков, защото тези оскотели човекоподобни още не са си избърсали лигите от разкривените зурли, а момчето им подава сметката - в края на краищата всичко се плаща. Но същите тези скотове не са свикнали да плащат, а само да бъркат в държавната копаня, да се тъпчат и преяждат, да крадат безогледно от общото благо, сякаш им е бащиния. Естествено, те така са възпитани, че всички блага са им бащиния, а простия народ е само за електорат, за плащане на данъци и глоби и мизерно съществуване. Време е на тези станишевци, р.овчаровци, гоцевци и подобни оскотели дебили от школата луканова, от школата столетница да им се посочи среден пръст и ....... БАСТА!!!

  Браво, Любослава!

 84. 84 Профил на sym
  *****
  Неутрално

  не беше ли Стоянов, Стоянов, Стоянов. едва ли Иван Костов го е накарал да развява компромати.

  статията е хубва, като българин се срамувам от това безочливо селско говедо. защо не успяхме да създадем и изберем човек от калибара на Хавел, Валенса, Орбан, Бузек...

 85. 85 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 817 Разстроено

  Остракизъм.
  Това трябва за този гад Първанов. Ясно е, че използва поисканата среща за да направи засада и да смели нищо неподозиращия Дянков. Истина е, че Дянков не се е държал на ниво, бил е абсолютно неподготвен за подготвената му инквизиция и не е съумял да се държи на ниво. Да, в тази конкретна битка Първанов е безспорен победител.
  Въпросът е оттук нататък. Дянков да си събира ума и да не плещи врели некипели където му падне. Очевидно няма усет и поведение на политик. Герберите, Атака и Синята коалиция да не се подлъгват да искат импийчмънт, тъй като няма да успеят в Конституционния съд. напротив, това ще даде още сили на Първанов и цялата комунистическа пасмина.
  Правилният ход е - остракизъм. Пълна изолация и пренебрежение. Нека той и примитивното му вице да се пъчат и венцехвалят колко са добри и загрижени за народа. Само примитиви могат да им вярват.
  Герберите трябва да осъзнаят, че не са безгрешни, че всяка грешка, волна или неволна се наказва и първо да мислят, после да говорят и действат. Това е поуката след тази история, като и след позора с издигането на Румяна Желева.
  В края на краищата, колкото и да ти е благородна каузата, ако я реализираш с калпави средства- ще загубиш от по-опитния противник, дори и да е гнусен и подъл, като Първанов.
  Само в Холивуд доброто винаги побеждава - тук побеждава рядко и по изключение.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 86. 86 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#75] от "РИВАНИ и ИЗПИЧВАНЕ":

  Той, президенто, си е голям авджия. Всичко гърми- защитени видове, червени искърски говеда... Квот доде..

 87. 87 Профил на Пак аз
  *****
  Весело

  Забелязвате ли как почитателите на Гоце се появяват под строй, по команда, в този форум? Хехе, не става дума само за тази статия, а и за всички информации около скандала? Както и за всички статии на тази авторка?

 88. 88 Профил на За размисъл
  *****
  Гневно

  Но защо не запита и С.Дянков искал ли е съгласие от Георги Първанов да коментира публично личността му.С.Д.е финансов министър и трябва да говори точно и конкретно с факти.Той не е "журналист"в жълтата преса,нито драскач по форумите.Ако има данни за милиарди,сметки и нарушения на Президента да ги публикува,а не да слиза на кръчмарско-махленско ниво,колкото и да му харесват изяви в шоу-предавания.Все пак Прездентът е избран с толкова гласове,с колкото не избран нито... един депутат,още по малко министър.А война трябва да се води-само че срещу бедността и престъпността

 89. 89 Профил на sym
  *****
  Неутрално

  До коментар [#81] от "Dante":

  по-скоро би трябвало да се пази от онези с чуковете (да не чуе дявол и да я пази Бог)

 90. 90 Профил на Адвокатче
  *****
  Неутрално

  И пак не разбрахме : за какво трябва да свалим президента?
  - защото са го оклеветили ли?
  Ако за такава ГЛУПОСТ искат импийчмънт, не ми се мисли какво чака министър Д. за клеветата, квалифициран състав и от която могат да последват особено тежки за пострадалия (и за нацията) щети !!!
  А правната неграмотност на мнозинството пролича особено гротескно и след ревовете им, че протоколът от разговора бил публикуван без съгласието на министър Д.!

 91. 91 Профил на Зърнено-коледни хватки
  *****
  Любопитно

  "Live Aid" дарения от милиони отклонени от бунтовници в Етиопия за оръжейни сделки?
  Bobd Гелдоф се защитава срещу твърденията
  07.03.2010 - 18:03 UHR
  От Кристина Manz
  1984-85: глада в Етиопия. Снимка на умиране, изтощен, умирам от глад да разтърси света.. Боб Гелдоф стартира уникален усилие облекчение, събиране на света с концертите Live Aid и групата помощ благотворителност сингъл "Знаят ли, че е Коледа" стотици милиони долари.

  http://www.bild.de/BILD/politik/2010/03/07/bob-geldof-live-aid-spenden-aethiopien/zweigten-rebellen-millionen-fuer-waffen-deals-ab.html

  В Би Би Си се позовава на твърденията на бившия бунтовнически лидер, който са, породени като облекчение за зърно дилъри. Един от тях каза, че даренията на няколко организации - включително Live Aid отиде - в размер на 95 милиона щатски долара за региона на Tigray на бунтовниците. Друг казва: "Работниците са били подмамени." Източвани от бунтовническите лидери на етиопски TPLF (Tigray народен фронт за освобождение " за закупуване на оръжие.

 92. 92 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Много коментари за нещо, което си го знаехме - гоце е стар комунист, а от комунист, който губи почва под краката си по-страшно няма. По-скоро ще довърши държавата, отколкото да са махне.
  Лайното си остава лайно, дори и в кристална купа да го сложиш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на до Зърнено-коледни хватки
  *****
  Гневно

  Недей да отклнявашвмниманието от темата, мръснико! Знаем за тях от руските форумни бригади!

 94. 94 Профил на temida
  *****
  Неутрално

  Парванов е мазно гнусно граовско говно, което за паница ле6та -маика си 6те продаде!Ако толкова го боли за усраното му име -да сади Дианков, таи като както ли4и и от стенограмата Дианков ваоб6те не се е извинил на президента , така 4е привидната цел на Парванов не е постигнат. Ако Гоце има 4ест-да сади Дианков!!!

 95. 95 Профил на karo
  *****
  Неутрално

  До 55 Гражданин
  Ми причината е повече от елементарна, бе гражданино, едно са писаниците по вестниците, друго е внушението, което се прави от зам. примиера и министър на Боко!

 96. 96 Профил на Истината
  *****
  Весело

  До коментар [#85] от "Rhapsody of Fire":

  Не е Първанов този който иска срещата......
  „”...
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Добре, слушайте ме внимателно, г-н министър. Вие поискахте тази среща.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Да, и съм Ви много благодарен.
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Нещо повече, аз бях против да се провежда. И, ако не се беше обадил с молба да стане контактът, министър-председателят, аз нямаше да Ви приема. И нито за миг аз не съм мислил, че Вие ще имате по-различна позиция от сегашната.
  Аз от Вас извинение не искам. Аз искам истината. Искам я не само за себе си. Оттук-нататък аз искам всичко да бъде на скенер за президент и премиер, за министри, за бивши президенти и премиери. ........””

 97. 97 Профил на Пешо
  *****
  Неутрално

  Хахаха смешния седесарски плач заради размазаното пеленаче Вдянков

 98. 98 Профил на VV
  *****
  Неутрално

  До сега разбрах, че Боко е МОЛИЛ ПЪРВАНОВ за срещата на Дянков и приемане на извиненията му.
  Друго, което знаем е, че от скандалите най-много ще бъде засегнат ББ и ГЕРБ.
  Трето което знаем е, че Дянков няма как да остане повече при Бойко и в единия и другия случай.
  Това за импийчмънта е измислено от болни мозъци и помнете ми думата, САМИЯ БОЙКО ЩЕ ГО ОТМЕНИ.
  Скоро.

 99. 99 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Адвокатче

  .........И пак не разбрахме..............

  Щом досега не си разбрал, няма да разбереш никога. Хората са различно умни, така че ти нямаш вина за състоянието си.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на ZG
  *****
  Неутрално

  Разочарован съм. Тесногръдо и манипулативно. Почти като чалга телевизията. Да, Гоце е отвратителен. Прави ли това обаче Дянков по-малко отвратителен? Това ли е целта на внушението? Цитат: "тази фигура е удобна за атакуване, тъй като министърът на финансите е предприел значителен брой непопулярни мерки и неведнъж е правил изявления, които взривяват общественото мнение". Абсолютно вярно. Пита се в задачата, непопулярността на мерките прави ли ги правилни? Шумните изпразвания в публичното пространство по всякакъв повод, съпроводени с какви ли не квалификации, правят ли ги прямо и честно поведение? Защо има такава пропаст в държанието на различни места? Пред слагачите журналисти - велик, когато го питат за лъжа (изпразването на сметките на президенството) - като прегрешила ученичка. Отговорът е прост. Комплексиран кариерист, който мачка всичко, което е под него, а иначе си е страхлив мухльо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK