Да отгледаш чудовище

Да отгледаш чудовище

© Иван Кутузов"Да вървим да живеем! – предложи Доган. И го ударихме на живот.


Арена ни бе нощният бар на хотел "Родина". Още с влизането си в него открихме, че тази "родина" е всъщност вилаетът Доганов. Посрещнаха ни салтанатите на управителя, на цяло ято от сервитьорки, изсипа се върху масите (най-хубавите, разбира се, баш на ачик!) цялото богатство на рая. (…)


… Балерините, както се е полагало за балерините на всеки султан, постепенно превръщаха бара в харем. (…)
Нощта завърши призори в дома на Доган… В дома ни посрещна неколкомесечен доберман, красиво, расово кученце. Красиво, но бе сторило грешка. Не помня каква, кучешка грешка, гледаше виновно и жалостиво, посягаше да близне ръка на стопанина си… Грешките се наказват, отвърна му той.


Изхлузи бавно колана си, сгъна тежката му кожа на две и раздаде възмездие…"


От книгата "Лъжата, Жан, Иван и другите" на Тошо Тошев, главен редактор на в. "Труд". Описаната случка е от декември 1992 г.


Забелязахте ли колко години са минали от гуляя в хотел "Родина"?


През това време (а то е кажи-речи целият български преход) Ахмед Доган се опияняваше от своята недосегаемост, напълно убеден, че никой не би дръзнал да оспори неговото лидерство, както и че истината как функционира ДПС някога ще излезе наяве.


Това му позволяваше комфорта да не подава данъчни декларации, да не стъпва на работа в парламента, да не се съобразява с каквито и да било правила. А, и да не плаща данък обществено мнение!


Грижливо поливаният му имидж на загадъчен и мъдър владетел, който "дава знаци" и зад чиито нищо неказващи изречения една известна журналистка ни убеждаваше да търсим втори план, не помръкна особено, дори когато на Доган му се наложи да се легитимира във властта и да говори повече и по-конкретно.


Това очевидно дотам заслепи "големия философ", който уж щеше да се оттегли от политиката, за да се занимава с наука, че той загуби бдителността и преценката си какво,


докога и колко още може да си позволява


Но Доган не беше сам в политането към дъното на политическата (а и личностната) си деградация. За да се случи неговата игра, той имаше нужда от съучастници и те, нека признаем, му помагаха наистина самоотвержено.


Това улесни претенцията му да се държи във властта по същия начин, по който се държеше в собствената си партия, в собствените си сараи и със собствените си хора. И тъкмо негласният консенсус, че лидерът на ДПС е над законите, че може да бъде охраняван от жандармерията, че му е позволено да вдига палати без каквито и да е обяснения, че е в реда на нещата да казва: "Да дойде, ако му стиска!" (към Бойко Борисов, тогава все още кмет на София, но, разбирай – и към прокуратурата, ДАНС, Сметната палата, съда), създаде и отгледа едно политическо чудовище.


Грешките обаче се наказват, както сам е забелязал Доган, докато бавно е изхлузвал колана си в далечната 1992 г. А какво освен много груба грешка е да си въобразиш, че можеш да разчиташ на познатата подкрепа, когато вече няма как да кажеш "аз съм властта, аз съм този, който разпределя порциите в държавата"?


Тези дни


Доган не само "се изпусна от страх"


(по главния редактор на "Труд"). Той е бесен. Но не защото на повърхността изплува скандалният му "консултантски хонорар" от 1.5 млн. лв., колкото заради нанесения удар от довчерашния медиен тил. Фалшивият му образ се пропука с усилията на онези, които на практика го изградиха.


Същите, които го промотираха като незаобиколим политически фактор и с които беше в отношения "по пантофи", сами свалиха опаковката от своя продукт и се отрекоха от него. Светлините вече гаснат, а веселите балерини, които превръщаха стария бар в султански харем, започнаха да се изнасят към по-актуални питейни заведения…


Впрочем личната (дори прекалено лична) кореспонденция между лидера на ДПС, журналистката Валерия Велева, наречена с двусмисленото "Мадам В", и главния редактор на "Труд" показва като в "Биг брадър фемили" разпада на една дългогодишна връзка:


Тя изневерява, той я хваща. Тя му крещи да се маха, той сгъва тежката кожа на колана си и вдига ръка. Междувременно има скандал за пари в стилистиката на "а га яде кюфтетата" и дори намеци за мъжка "неосъщественост".


"Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката", извиква той, преди да затръшне вратата, а тя започва да разказва на всичките си съседки как ще го подпука в съда. Въобще класика в жанра на едно грозно приключило съжителство на семейни начала, когато


и двете страни вече не могат да се гледат


Тук обаче става въпрос за нерегламентирано съжителство и точно това прави "шоуто" особено поучително.


Срутването на бариерата между политика и медии нанесе тежки поражения върху българската публичност, защото даде безконтролни възможности медийната картина на реалността да бъде представяна за самата реалност.


Тази подмяна позволяваше на аморалния да дава морални оценки, като етикетира "лошите" и "добрите" и даже съветва за кого да гласуваме. Интриги, конспирации и "реконтрадезинформации" бяха налети в основата на така и недослучилата се българска демокрация и в на моменти организирания погром над държавността.


В резултат българската публичност започна да отхвърля като чуждо тяло смислените гласове, а нейното проветряване се превърна в почти непосилна задача. Маскирана зад думите "свободна и независима преса", тази обвързаност с политическите звезди на деня роди несвободна и зависима публика, лишена от предлагане на обективност, смисъл и култура.


В такава анаеробна среда днес вече всеки може да се представя за каквото си поиска и, по-важното, камерите продължават да са втренчени в едни и същи хора, които отдавна трябваше да загасят лампата, да затворят вратата след себе си и наистина да си платят "цената"…


Но не говоря единствено за Доган, нито само за онези, които през годините ни сервираха циничните му изказвания като: "Аз веднъж съм се родил, искам да живея живота си, както аз го разбирам. Ако искам, ще си купя и летяща чиния." Говоря за


всеобхватната олигархична конюнктура


чийто текущ дневен ред винаги ни е пречил да изживеем също единствения си живот тук и сега, "както ние го разбираме". По една-единствена причина: опасният модел на нерегламентираното съжителство се възпроизвежда непрекъснато, при това все по-неприкрито, а оттам и неприлично.


Е, "да вървим да живеем" (по Доган). Но веднага, без да чакаме да стигнем до момента, в който ще трябва да се спасяваме само с летящи чинии. Наше право, а и задължение е да разтурим гореописаната конструкция. Защото иначе ще продължат да ни се подиграват. Чудовищата, които сами си отгледахме.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Доган е явление родено от срещането на патриархалното и изостанало културно турско малцинство, което живее в България и представителната демокрация.
  Етническото гласуване на турците за нашите му дава сигурни 10-15% гласове на избори и съответно влияние в Народното събрание. И това влияние за разлика от други партии /СДС, НДСВ, ГЕРБ/ е дългосрочно.
  Представителната демокрация му дава лост с това влияние да прави далавери и то законни. Той е избран законно и може да упражнява влияние в/у властта.

  Песисмист съм , че нещо ще се промени, защото турците пак ще си гласуват за него. Не знам дали това , че Доган прави пари ще ги отблъсне. Досега за 20 години не е станало.

 3. 3 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 642 Весело

  Голяма веселба1 Плъховете ( или в случая женския плъх Велева и ТТ) напускат кораба на ДПС. Съвсем скоро Гоце и Сергея също ще останат една каруца хора. За нас остава да ги натовариме на каруцата и- към Сибир.

 4. 4 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Плюването срещу Доган не помага досега. Нулев ефект.
  Даже се казва, че още повече бетонира турското малцинство да гласува за ДПС, защото го приемат за атака срещу техните хора.
  Дали Доган не пуска скандални реплики нарочно и дирижирано!? С цел вой от обществото и сплотяване на нашите срещу врага? Ползаването на враг за мобилизация е стар номер.

  От друга страна никоя партия не се престраши да включи турци в ръководствата си от страх да не ги обвинят в родоотстъпничество.

 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ,,Но Доган не беше сам в политането към дъното на политическата (а и личностната) си деградация. За да се случи неговата игра, той имаше нужда от съучастници и те, нека признаем, му помагаха наистина самоотвержено.,,

  Не само услужливите съучастници,са в основата.Кой създаде ,,проекта доган,,???

  ,,Наше право, а и задължение е да разтурим гореописаната конструкция. Защото иначе ще продължат да ни се подиграват. Чудовищата, които сами си отгледахме.,,

  Как ще го направим???При положение,че не е само доган.
  Уморените коне ги убиват.Нали???Ето,това правят в момента с доган.Поредната ненужна парцалеса.А тези които за сега остават,не бива да се заблуждаваме,че са по-различни.Просто,ще продължаваме да си ги отглеждаме,като писани яйца.Даже ще се ръфаме до кръв във тяхна защита,тук във форумът,и след това всеки ще си хапне своя фалшиф заек.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на Граф Орлов
  *****
  Неутрално

  Това е достатъчно за една седмица размисъл:"Чудовищата, които сами си отгледахме."

 7. 7 Профил на Среднист
  *****
  Неутрално

  Отвратителното е, че на повратливата Валерия й трябваха точно 10 минути, за да се провъзгласи за единствено автентичната (и със сигурност най-изстрадала) боркиня срещу Догановизма.

 8. 8 Профил на Ина
  *****
  Неутрално

  Браво Дневник чаках да чуя вашето мнение за да се ориентирам в тази каша с писмото Сега наистина знам че не сте жълт вестник

 9. 9 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Но Доган не беше сам в ... деградация. За да се случи неговата игра, той имаше нужда от съучастници и ...

  И тъкмо негласният консенсус, че лидерът на ДПС е над законите ... създаде и отгледа едно политическо чудовище.
  -----------------------------------------
  Това е малко наивно.
  Ако има добри съветници, адвокати, счетоводители, напълно е възможно да е взимал много пари , и да е много трудно да се осъди с доказателства.
  Айде нека се размърда прокуратурата и полицията и да представят доказателства пред съда и да го осъдят.

 10. 10 Профил на Мадам В.
  *****
  Неутрално

  Моето име също започва с В. и пиша доста против Доган, но никой не помисли, че писмото е до мен. И за Любослава не помислиха, макар тя да е писала най-аргументираните критики срещу Доган. Защо ли?

 11. 11 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  "А какво освен много груба грешка е да си въобразиш, че можеш да разчиташ на познатата подкрепа, когато вече няма как да кажеш "аз съм властта, аз съм този, който разпределя порциите в държавата"?"

  Това ще видим на следващите избори.
  Дали всеобщото хулене на Доган няма да докара вместо 90% от турците на предишните избори, на следващите 95% да гласуват за ДПС.

 12. 12 Профил на Ина
  *****
  Неутрално

  Валерия Велева е емблема на журналистиката на прехода. Това писмо ме кара да мисля, че и в журналистиката преходът си отива. Ще се появят нови истински журналисти, Любослава няма да е една от малцината. А този неин текст трябва да влезе в новите учебници по журналистика, заедно с писмото на Доган до мадам В.В.

 13. 13 Профил на s
  *****
  Неутрално

  е за над 20 год. най-накрая е добре да осмислиш реалноста,а тя е катастрофа,пълна катастрофа във всички сфери на живота,криворазбрана демокрация,криворазбрана пазарна икономика,криворазбран капитализъм,когато напусках кочината казвах на мой приятел-банкер,пич,бегай далеч,тази кочина ще вони на мърша поне още 40-50 год.,това не е гърция,нито франция,нито което и да е бяло място на този свят,кочината е едно тъмно,гнило,мрачно място обитавано от диво,ама много диво племе и това с демокрацията няма да мине тук,е той още е банкер в кочината,но съжалява и проклина всяка една секунда изгубена в това проклето място,но вече има семейство,дете и въпреки всичко се замисля дали да не започне отначало на некое слънчево място

 14. 14 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Той е бесен. Но не защото на повърхността изплува скандалният му "консултантски хонорар" от 1.5 млн. лв., колкото заради нанесения удар от довчерашния медиен тил.
  -------------------------------------------------------
  Ами ако е давал пари на Велева, и сега тя се обръща и го хули нормално да е бесен.

  "Фалшивият му образ се пропука с усилията на онези, които на практика го изградиха."
  ---------------------------------------------------------
  Фалшивият му образ на българите е ясен от 15-16 години.
  Проблема е че това не се получава за турците.

 15. 15 Профил на осман
  *****
  Неутрално
 16. 16 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  вакханалията поприключи, хората живяли в нея поостаряха, ние извън нея също, но всички са еднако омерзени, първите се забавляват нездраво, тези извън нея се оглеждат несигурно, мирния преход продължава

 17. 17 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  операция и да отива да гони котките по улицата

 18. 18 Профил на Проектът "Доган"
  *****
  Неутрално

  4 ноември, 1992 г.
  ”Отечествен вестник”: “Доган наистина е бил агент на Държавна сигурност, това бе потвърдено снощи пред “Отечествен вестник” от бившия зам.-шеф на Националната разузнавателна служба полк. Радослав Райков. “Знаейки за своето минало и за връзките си с органите на Държавна сигурност, на които беше агент, той няма право да се държи по подобен начин както със съюзниците си от СДС, така и със своя електорат – този на ДПС. Повече от очевидно е, че в сегашното политическо положение Ахмед Доган не изразява интересите на своите избиратели, а изпълнява указанията на оперативните работници, които го ръководеха и продължават да го ръководят – тази декларация направи ексразузнавачът Радослав Райков.” Вестникът пише още, че “Ахмед Доган е бил вербуван като агент Сава през 1974 г. от оперативния работник Стайков от Първо управление на тогавашната Държавна сигурност – Варна. Службите създават специални условия за утвърждаването му като научен работник. Разходите по обучението му се поемат от ДС. Съгласно директива Б-1396 от 1984 г. е внедрен в нелегална група, по-късно прераснала в турско националноосвободително движение. След едногодишна нелегална дейност и утвърждаването на агент Сава за лидер се разиграва активно мероприятие и ръководителите на турското националноосвободително движение в България са осъдени на различни срокове затвор. Между тях е и агент Сава, като присъствието му в затвора го легализира като лидер на турското националистическо движение. Тази легенда е изготвена с цел агент Сава да получи доверието на турските специални служби с цел прехвърлянето му в определенмомент там. След 10 ноември тази операция се осуетява и агент Сава бива натоварен със задачата да оглави опозиционно настроените турци в България.”


 19. 19 Профил на С.В.
  *****
  Неутрално

  Прочетох постинга под предния ти текст и искам да ти кажа две неща: извинявай, извинявай. Права си, Любе, продължавай да си все така невероятна.

 20. 20 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Клиентелската преса не трябва да се сърди на ДПС - криза е и не са власт.
  Ако телевизия ТВ7 и в-к "Телеграф" се обадят, това означава, че ДПС е във фалит.
  Но иначе, браво Люба! След като показа, че можеш всичко много добре да пишеш, се върна в най-силната си област - политиката.
  Скоро ще проличи, дали и БСП свършва парите - по реакцията на клиентелските медии.

  Миша
 21. 21 Профил на xxx
  *****
  Неутрално

  Мадам В. = Madame de Maintenant ?!

 22. 22 Профил на Информиран
  *****
  Неутрално

  Карикатурате е много точна, но най-важното е чия е ръката която дърпа килимчето, и защо го правии ?!?

 23. 23 Профил на Хе-хе!
  *****
  Неутрално

  Истинските мотиви, нещо да се изрече гласно, никога не се изричат. Така че, може да си пишем колкото си искаме, че "Доган се изпусна". Поне журналистите, някои от тях, са наясно със схемата "информация, дезинформация, контра-дезинформация". Моите почитания, но обръщението "Мадам В" не е случйно. Просто заменете "В" с друга буква и "мадам" с "господин". Нещо да се промени? Няма нищо случайно при "случайно" изпускане.

 24. 24 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Държавна сигурност забавя, но не забравя...

 25. 25 Профил на Ученик от трети клас
  *****
  Неутрално

  Мадам В и Доган - хвани единия и удари другия. Велева пишеше, че Доган бил най-успешния политик, но пропусна да каже, успешен за себе си и прословутите кръгове от фирми, а и за нея също.

 26. 26 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Продължавам да твърдя, че ходът на Доган е точно пресметнат и е начало на изборната му кампания .
  Ако такъв скандал се разрази малко преди избори, политикът-виновен, невинен-без значение, ще бъде унищожен.
  А сега на Доган ще му изкарат тапийка, че честно си е заработил парите. Която опонентите няма да имат.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 27. 27 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "mi6osp":

  обяснявам ти, че доган е издухал човек с разпаднала се личност емоционално катастрофирал с изнемощало его и е абсолютно пропаднал, стига сте си съчинявали митове, няма нужда приемете, че тези неща се случват, няма никакъв ход, нищо няма

 28. 28 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#5] от "ARRI":

  По правило много малко неща на света идват съвсем без усилия.

  А основата на обществения успех е гражданското общество, т.е наличието на дайни граждани.
  Спасението на България е единствено в нейните дейни и непримирими граждани.
  Политиците не живеят извън реалността в страната си - нищо, че много от тях желаят да е точно така.
  Очевидно е, че на обществото ще му налагат какви ли не простотии до тогава докато гражданите не откажат да "преглътнат' поредния "заек от юфка".
  И Доган и другите като него ще съществуват до тогава, докато обществото е инертно и търпимо към тях.
  А ако няма дейни граждани ще има повсеместно подслушване, вредни храни, ГМО, дупки по пътищата, цигарен дим навсякъде, кучешки лайна в детските градинки, падащи от прозорците торбички с боклук и още, и още.
  И налагането на чалгарията като начин на възприемане на света е преднамерен процес. Колкото повече чалгисани хора - толкова по -малко граждани.
  Затова не бъдете отчаяни, не бъдете инертни, а бъдете дейни граждани.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 29. 29 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално
 30. 30 Профил на copy
  *****
  Неутрално

  До коментар [#27] от "gara":
  обяснявам ти, че Костов е издухал човек с разпаднала се личност емоционално катастрофирал с изнемощало его и е абсолютно пропаднал, стига сте си съчинявали митове, няма нужда приемете, че тези неща се случват, няма никакъв ход, нищо няма


 31. 31 Профил на copy
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "mi6osp":

  обяснявам ти, че Борисов е издухал човек с разпаднала се личност емоционално катастрофирал с изнемощало его и е абсолютно пропаднал, стига сте си съчинявали митове, няма нужда приемете, че тези неща се случват, няма никакъв ход, нищо няма

 32. 32 Профил на copy
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "mi6osp":

  обяснявам ти, че Сидеров е издухал човек с разпаднала се личност емоционално катастрофирал с изнемощало его и е абсолютно пропаднал, стига сте си съчинявали митове, няма нужда приемете, че тези неща се случват, няма никакъв ход, нищо няма

 33. 33 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 835 Неутрално


  А иначе конкретно за Любослава - браво, БРАВО!
  Не мога да добавя или коментирам нещо - всичко е точно и правилно казано.
  А фактът, че пишете така, вдъхва надежда, че все пак гражданското в България се събужда.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 34. 34 Профил на Аз
  *****
  Гневно

  Айде стига, бе, copy, ебаси досадата си! Спри да постваш едни и същи нещаы!

 35. 35 Профил на жекова
  *****
  Любопитно

  ЧУДЯ СЕ КОЙ ОТ ДВАМАТА (ДОГАН ИЛИ ВЕЛЕВА) МИ Е ПО-ПРОТИВЕН И ГАДЕН... И МАЙ ВЕЛЕВА Е ПО-ГНУСНАТА ХРАЧКА ! МОЖЕ БИ САМО "ПРЕЗИДЕНТИНЪТ" ГОЦЕ Е ПО-ГОЛЯМА ГАД ОТ ТЯХ !

 36. 36 Профил на zaq
  *****
  Неутрално

  цитат:"веселите балерини, които превръщаха стария бар в султански харем, започнаха да се изнасят към по-актуални питейни заведения"...
  Как да тълкуваме метафората за балерините и питейните заведения? Аз разбирам балерините като журналистки, а питейните заведения като нови партии-хранилки за тях. Ако някой има друго виждане може да го сподели.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#28] от "Demokrat":

  Страхотно си го написал.Подкрепям те.Това искам и аз.Въпросът,който ме вълнува е ,,Как да се случи всичко това?,,Не забелязваш ли,че още сме си се разделили на цветове?Много малко са хората,които,са наистина ,,прогледнали,,.Повечето са със широко затворени очи.До като,ни манипулират цветово,гражданското общество,ще е само в мечтите ни.И все пак,ако имаш някаква организационна идея,съм зад теб.И на мен мие писнало от ,,юфката,,.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 40. 40 Профил на Beco
  *****
  Неутрално

  Пада Доган? Лошо! Пада Парванов? Още по-лошо! Падат двамата....е,други ще ги сменят и толкоз. Какво тук значат някакви си имена? Страшното и дори ужасното,ще дойде веднага след тяхното падане.....защото ще падне...и валутния борд. Тогава освен гърците,ще ни се посмеят и турците и македонците и даже маорите,от Папуа-Нова Гвинея. А ние ще плачем...поне още двадесет години,което означава,че много малко от нас(поколението на Прехода)ще дочакат края му. ..............П.П. И всеки ден и час,да ни се повтаря,че не сме народ,а мърша и че с право носим,срамът на челото,синила от бича и следи от теглото.......,че ярема за нас е родствен и мил,и всеки тук,се е с него родил.....,че от люлката,скачаме направо в теглото и на враг и приятел,мислиме злото....,Ние няма да го проумеем. Няма,защото мръснишкото,си ни е заложено в гена. Не в чипа,а в гена. В онзи геном,който векове наред,е бил предмет на робска експлоатация и които никой не е пожалил. Това сме ний! Така живеем! Така си мрем!

 41. 41 Профил на Памела
  *****
  Гневно

  Царят, Станишев и Гоцето търпяха корупцията и откровените кражби на Доган и се правеха, че нищо не забелязват. Агент Бор & компания превъзнасяха "големия политик", а Гоцето му и окачи орден "Стара планина" за заслуги(!?) към България.
  Сега изведнъж тримцата политици мълчат като нас**ни, а бившите подлоги Тошо Тошев и Валерия Велева се мъчат да ни докажат, че не са политически проститутки.

 42. 42 Профил на omerta
  *****
  Неутрално

  Доган е много , ама много умен ама , като не говори!

 43. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1428 Любопитно

  Блестяща ЛюбоСлава!
  #нужда от съучастници създаде и отгледа едно политическо чудовище
  #става въпрос за нерегламентирано съжителство и точно това прави "шоуто" особено поучително.

  #роди несвободна и зависима публика, лишена от предлагане на обективност, смисъл и култура.

  #Наше право, а и задължение е да разтурим гореописаната конструкция. Защото иначе ще продължат да ни се подиграват. Чудовищата, които сами си отгледахме.

  Отговорността в КРАЙНА сметка е на публиката, демек на "Обществото".
  Ако хората не искад да продължават да живеят в кочина и почти всичко да е менте - то ПРОМЯНАТА следва да започне от тех!! Колкото и да боли, колкото и да е трудно.
  20 години (почти без пауза) се опитваше да се кара "както си знаем, по Андрешковски". Е резултатът е видим.
  Иска ли БГ нация нещо ДРУГО!???

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 44. 44 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Загланието на статията е парафраза на филма на Карлос Саура от 1976 година "Да отгледаш гарвани".
  Това пък заглавие е част от една испанска пословица, която звучи така:
  “Отгледай гарвани, та да ти изкълват очите”...
  Струва ми се, че ние отдавна участваме в изпълнението на тази пословица в нейната зловеща цялост...
  Водени от разбираемата потребност да наваксаме всичко, което ни беше отказвано 45 години, не забелязяхме как сами отгледахме гарваните. Тези гарвани, които сега кълват очите ни...

  The best way out is always through Robert Frost
 45. 45 Профил на peko
  *****
  Неутрално

  Доган е рожба на пониатието "мирен преход". Комунистите се отарваха за да не стане като в Руманиа, ДПС се преварна вав това, което е благодарение на страха ни от карвав Иугославски сценарии . Доган нито е гении , нито е философ , както ни го превазнасиха 20 години.Тои бе пазен да не говори прекалено много , а ние виждахме в това ниакаква сатанинска хитрост. Е го на заговори, като селски 4обанин и се усра. Ние биахме зареждани интоксицирани натравиани с всевазможни митове , на6ето тарпение бе вазхваливано и толерирано за да стигне до дне6ните ов4еду6ни ма6таби. Сега сме РАИА .Аз не казвам и не пледирам да се лее6е крав. Не даи Боже! Но доста хора требва6е да изпиат до дано гор4ивата 4а6а , а не вината с мезетата.

 46. 46 Профил на ват
  *****
  Неутрално
 47. 47 Профил на Бхагават Гиита
  *****
  Неутрално

  Ако Любослава не каже истината, няма да я чуем.

 48. 48 Профил на Сони
  *****
  Неутрално

  Не съм от тези, които винаги са викали "Браво!", щом статията е от Любослава Русева. Но този път - едно голямо Браво!

 49. 49 Профил на шаш
  *****
  Весело

  До коментар [#45] от "peko":
  Има мисъл в това, което пишеш, ама хич- правопис! Не мога направи толкова грешки, нарочно да ме накарат! Как го постигаш?!

 50. 50 Профил на peko do49
  *****
  Неутрално

  Какво да правиа брато , живеиа над 10 години ван от страната клавиатурата ми е гадна. Извиниавам се оба4е и ти си погледни второто изри4ение и тогава ми се смеи.С две думи ако им биахме спукали гиона на 14.12.1989 сега пеизажа 6те6е да е друг!

 51. 51 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#49] от "шаш":

  А ти мен чел ли си ме???Ако трябва да ми поправяш грешките с червено,ще подпалиш форума.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 52. 52 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Дълбоко корумпиран политик се изправя в титанична битка срещу абсолютно зависима от президентството и партии медия. Слъсък между титани? Ха-ха-ха ... Това е все едно да накараш две беззъби кучита да се сбият- хапят се едно друго, но не си нанасят рани!
  Нито Доган, нито вестник Труд се интересува от общественото мнение. Крайно време е и общественото мнение да престане да се интересува от тях. "Лидерът" заплашваше електората си с едно измислено чудовище, което придоби реални форми обаче. Само че първи цената ще я платят електоралните единици. Защото ако преди във всеки от нас имаше чувството за вина пред мюсюлманите в България заради Възродителния процес, днес повечето хора виждат в тях избирателите на ДПС.
  Колкото до самия Доган- едва ли е по-виновен от Луканов, Виденов, Беров и т. н. и т. н. "политици на прехода", просто се самозабрави повече от тях. Не без помоща на някои медии и на "мадам едикоя си" (интересното е, е комай само той се осмелява да титулова водещи журналисти на водещи медии с титлата "мадам".
  Нито Доган, нито "Труд" трябва да са фактори в обществения живот на страната. Единственият въпрос в случая е "Кога съд, прокуратура и разследващи органи ще си свършат работата?"

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 53. 53 Профил на шаш
  *****
  Весело

  До коментар [#50] от "peko do49":
  Погледнах го, брат - добре си е! А от задклавиатурното устройство е бедата в "изрИ4ение", видно е, клавиатурата ти има Е...

 54. 55 Профил на шаш
  *****
  Весело

  До коментар [#51] от "ARRI":
  Чел съм те повече, отколкото предполагаш. Но не съм се обаждал, защото си личи, когато правиш грешки от бързане, и когато са от слаба грамотност. Не исках да се заяждам с никого, ама коментар 45 е за Гинес!

 55. 56 Профил на n0way0ut
  n0way0ut
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#4] от "Малката Пица":Задава се тежка криза и политическа нестабилност,клонящо към предсрочни избори.Затова някои започват да се готвят за тях.Те не са като левите да си гледат в пъпа , а почват да насочват електората си .

 56. 57 Профил на n0way0ut
  n0way0ut
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#11] от "Малката Пица":Прав си,защото ако не знаеш имената на политиците ,които се изказват,тези от ДПС са най-приемливи.

 57. 58 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#55] от "шаш":

  И все пак,аз съм най-критикувания за правописа.Гледам да се старая,ама съм си такъв,не проверявам.Ама аз не се и сърдя де.Прави са си хората.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 58. 59 Профил на peko
  *****
  Неутрално

  Не мога да баде , да сам направил такава гре6ка !

 59. 60 Профил на n0way0ut
  n0way0ut
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#18] от "Проектът "Доган"":Това ,че е бил агент на ДС излезе,какго и данните за голяма част от ръководството на ДПС.Е ,и? Отвързаха ги от каишката ,с която ги държаха.Вече не могат да ги шантажират с това.

 60. 61 Профил на шаш
  *****
  Весело

  До коментар [#59] от "peko":
  Голям шегаджия си! Харесваш ми!

 61. 62 Профил на peko do 49
  *****
  Неутрално

  Кажи си умната мисла , какво 6а са излеи от задклавиатурното ти устроиство. Може6 ме накара да са поправиа.

 62. 63 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#59] от "peko":

  Да не ти пука, добре си и така. Лично за мене съдържанието винаги е било много по-важно от опаковката. Съдържанието на постовете ти е добро, а правописа не те толкова важен. В края на краищата не сме във форума на Труд

 63. 64 Профил на Мъка
  *****
  Неутрално

  Валерия Велева - Любослава Русева.

 64. 65 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Не не и пак не!
  Очаквах повече от тая авторка. Очаквах не да се опитва да изстиска цирея, а да отреже главата на тоя чието туловище го е приютил, очаквах кръв и мозък, лайна и перушина, сеч и тропот на копита.
  Не, аз просто не мога да повярвам че Русева не казва че ние сме фалирали като нация, че сме несъстоялото се общество, неспособно да излъчи свои лидери, и да потърси сметка на тях след това.
  Трагедия и падение. Всичко е в един журналистически ступор и чака развоя. Време е не за репортажи, а за правене на новини.
  Истината Русева е че е време за гражданска война, време разделно, време за или за нас или за тях, защото в тая държава няма място за нас - и демократични електорални единици и простяци и тъпагьози с основно образование и без два лева в джоба виснали на ДДС от всички ни.
  А ти драга се опитваш да ни убедиш че си я проспала тая новина.
  Е не ти минава номера.
  Статията е чудесна, но твоя макар и простима грешка е че не е перфектна, не е една крачка пред всички.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 65. 66 Профил на Браво, но...
  *****
  Разстроено

  Отново браво на Любослава!Безспорен журналистически талант! По отношение на Доган всичко е изпипано в детайли! Но не зная поради свенлива журналистическа солидарност или просто човешко съжаление е пропуснала да коментира поведението на ТТ. Събитията, които самият ТТ описва, показват, че той по това време явно е бил от кликата на Доган, ползувал се е от султанските му облаги, сигурно е изживял приятни моменти. Сега, напускайки кораба, подобно на едно добре познато и малко обичано животинче,за да се хареса на не най-добрата част от публиката, подбира пикантерии от типа на публикуваната. С това в непредубедените очи той изглежда не по- добре от Доган. За това народът е казал: "Храни куче, да те лае". Друг е въпросът, че в случая лаенето си заслужава.

 66. 67 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  И все пак някой ще се опита ли да обясни ЗАЩО Труд започна атака срещу Доган. Аз лично не разбирам какво точно става, а всъщност това е интересният въпрос.

 67. 68 Профил на OSEM
  OSEM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Признавам, че никога не съм очаквал да цитирам Бойко Борисов, но го докарах и дотам. Той веднъж говореше за нещо в целофан. Ами вече целофана го няма, ама онова е налице и си е нещо - от много време мирише. Името е г-н Д.

 68. 69 Профил на 3axapu
  *****
  Неутрално

  Браво! Точно така трябва да започва еднин анализ на кореспонденцията м/у агент Сава и Мадам В - с част от мемоарите на агент Бор, който си спомня с умиление за бебешките години на българското общество, когато са гуляли със Сава. За да не се чудим защо това общество днес - вече на 20г - е такова....

 69. 70 Профил на 3axapu
  *****
  Любопитно

  До коментар [#67] от "Мондиана":

  Да, и мен ме вълнува. Т.Т. не е на върхът на пирамидата (само върхът на айсберга) и затова е трудно да се каже какво става над (под) него. Дано разберем някога истината. Прави впечатление наистина (както и Т.Т. отбелязва), че Доган си е излял целия гняв персонално към В.В., може би се надява да разрешаване на "проблема" с дипломатически средства на по-високо ниво. Или просто не иска да си гори моста зад гърба....

  Но има нещо гнило, и то не е в Дания.

 70. 71 Профил на с copy/paste и баба може
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "copy":

  обяснявам ти, че "copy" е издухал човек с разпаднала се личност емоционално катастрофирал с изнемощало его и е абсолютно пропаднал, стига сте си съчинявали митове, няма нужда приемете, че тези неща се случват, няма никакъв ход, нищо няма

 71. 72 Профил на Материала прост....
  *****
  Неутрално

  До коментар [#43] от "B52":

  Ами какво да правим като сганта рупа простотиите дето им ги сервира 24-часа, Труд, 168 часа, Уикенд и т.н. И им се кефи даже....Аз освен държавни служители дето са абонирани за тези боклуци не знам дали някой ги чете...

 72. 73 Профил на 5ко бре, изрИ4е са бря...
  *****
  Неутрално

  До коментар [#45] от "peko":

  Абе ти май в Иугославия си живейш и до сега мой човек...Не че клавиатурата ти е лоша, сещай се сам къде е проблема....

 73. 74 Профил на ot edin turk do malkata pica
  *****
  Неутрално

  Доган е по скоро явление което е следствие на истори4еските събития и много добре манипулиран страх на един изтормозен народец като Българските Турци , имам предвид : това което кара Българските Турци да гласуват за него по време на целият преход бе страха, страха пред "лошите Българи " които могат пак да им направят злини ... да си спомним какво се е слу4ило през годините ...режимът на Тодор Живков който през годините даваше много широки права на това малцинство коато - вестници и списания на турски език , радио , книги и разни програми изведнъж се превърна в режим 4удовище което се опита да им смени , да им изтрие Турските имена и самосъзнание по един особено брутален и жесток на4ин използвайки груба милитарна сила ... и хората преживели този кошмар веднъж завинаги загубиха всякакво доверие не към Българиня а към Българските управници към управляващите сили ...последва насилственото изселване през 1989 та .... и изведнъж осъмнахме с новата демокрация , дойдоха промените след 10 ти ноември , кризата , инфлацията , бзработицата - въобще една много неопредела среда за живот .....и се появи ДОган на бял кон , "покровителят на Българските Турци " за да ги брани пред злините на "лошите Българи " ...кажете ми ако бяхте вие за кого щяхте да гласувате ....
  ако говорим за днес , самият ли4но се отвращавам от неговата политика , ве4е нито за турци нито за Българи не е никаква тайна що за стока са от ДПС....но за съжаление няма много други партии които са вклю4или сред редовете си Български Турци и по този на4ин дават на Доган един много голям комфорт и поле на маневри в смесените региони ...

 74. 75 Профил на обикновен
  *****
  Неутрално
 75. 76 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 531 Весело

  Доган ще бъде забравен... след 10 години никой няма да го помни...
  Освен като първият политик умрял в нищета забравен от всички негови "приятели"...

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 76. 77 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ...извинявайте, че стъпвам тука във форума на такива титанични умове и духове, аааззаазззз саааамооо за малко, само да кажжа, чечечече ако господин Доган се готви за нооовви избори аз пак ще гласувам и пак не за него или производните му.

  извинявайте за заекването, оот прритееснеение е, сега веднага си обирам крушите. иззвинявайте още веднъж...

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 77. 78 Профил на kikot
  *****
  Неутрално

  Браво Люба! Няма нищо по-вредно за България от Доган и догановците вкл. и Т.Тошев. Те убиват духа на България! БСП създаде тези чудовища точно с тази цел! И докато българите не ги изринем от управлението и хранилката наречена държава, докато комисията Кушлев не ги подхване, ще умираме бавно! Хората видяха надежда в Бойко, но тя започна да избледнява! Очевидно му липсва капацитет! Все пак, надеждата умира последна! Благодарение и на Вашето перо!

 78. 79 Профил на byrd
  *****
  Неутрално

  доган си е такъв какъвто е! действията му се определят от лимитите ,които намира наложени от обществото! електората му няма да го изостави! какво могат да имат циганите и турците против източването на българския бюджет- в края на краищата след като мразим мангалите,нали не очаквате ,че те ни обичат. така,че доган изглежда може би и като герой- един вид мангалски робин худ,който краде от българите... не,че дава нещо на бедните,ама пак хубаво! а интересен въпрос е каква е вината на медийните мастии,които го славеха и търкаха пантофки край него ,пък и покрай всички корумпирани политически нищожества.!
  ама и ние сме си за бой! като ги виждаме какви са , защо си купуваме продукта им. защо даваме пари сутрин за вестник от типа на труд или дпс-контролираните монитор ,телеграф и пр...

 79. 80 Профил на comment
  *****
  Неутрално

  браво любослава! отново доказа, че си един млад и талантлив журналист. статията е доста актуална, обективна и добре написана.

  както изглежда, "в политането към дъното на политическата (а и личностната) си деградация" ще се окажат доста действащи герои от прехода, които "отдавна трябваше да загасят лампата, да затворят вратата след себе си и наистина да си платят "цената"…

 80. 81 Профил на Aussie
  *****
  Неутрално

  Когато станем по-толерантни към всички раси тогава и този боклук ще напусне политиката.
  Както казва мисля че беше #2 коментар, когато всички партии започнат да приемат и хора с турски имена сред тях тогава ще му се сбъднат всички кошмари за Сопола. Това ще го издуха от политиката за отрицателно време. Само че надали има толкова разкрепостени лидери сред так наречения полит. елит та да предприемат такова решение.
  Дотогава този ще си прави каквото иска. Ще го пооплюят още две-три години и след това ще се върне на бял кон, по-простата причина че следващите избори ще бъдат пак на кантар а той си е една обикновенна фурнаджийска лопата

 81. 82 Профил на Туриста
  Туриста
  Рейтинг: 374 Неутрално

  веднъж сънувах слави по битиви - с пораснала бяла коса. почервенял от гняв се пенеше защото от някакъв вестник го нарекли идиот. каза "не аз съм идиот, вие сте дето ме глледате цели 30 години. за да гледаш тая повърня не може да не си идиот". последва ръкопляскане от публиката, музика и танц на момичетата. после продължи да се пени и да обижда публиката а хората в залата му ръкопляскаха.

  за мен най точни и изчерпателни пасажи в статията:

  "Срутването на бариерата между политика и медии нанесе тежки поражения върху българската публичност, защото даде безконтролни възможности медийната картина на реалността да бъде представяна за самата реалност."
  и
  "Маскирана зад думите "свободна и независима преса", тази обвързаност с политическите звезди на деня роди несвободна и зависима публика, лишена от предлагане на обективност, смисъл и култура."

 82. 83 Профил на nabludatel
  *****
  Неутрално

  Ще му пуснат кур-шума и на тоя.
  Да се обзаложим: +да / - не.

 83. 84 Профил на peko do Dante
  *****
  Неутрално

  И аз това викам има хора по форумите, които само дебнат да сгре6и6 в не6то и не се вглеждат в са6тноста.Мислиа 4е това им е и зада4ата, а този младеж" 6а6 "доиде да редактира без да каже ни6то по са6тество!

 84. 85 Профил на В десетката!
  *****
  Весело

  "Същите, които го промотираха като незаобиколим политически фактор и с които беше в отношения "по пантофи", сами свалиха опаковката от своя продукт и се отрекоха от него. Светлините вече гаснат, а веселите балерини, които превръщаха стария бар в султански харем, започнаха да се изнасят към по-актуални питейни заведения…"

  Това ме изкефи максимално Медийните курволяци отиват да поркат пак на чужда сметка, в поредния "Син сити" (Град на греха)

 85. 86 Профил на mm
  *****
  Неутрално

  До коментар [#42] от "omerta":
  той говори, но не в народното събрание,ами там където му
  плащат! и то дали е в България?

 86. 87 Профил на мм
  *****
  Неутрално

  доган дава повод за поправка в правилника на НС: депутат, който има повече от 100 неизвинени отсъствия, да няма право да се кандидатира втори път!!!!!!!

 87. 88 Профил на хххх
  *****
  Неутрално

  Аз си мисля,че тези милион и половина за Цанков камък не са дадени реално на Доган.Просто чрез тази фиктивна операция Доган е изпрал някакви пари.

 88. 89 Профил на чичо Пейо
  *****
  Неутрално

  Въпреки,че във форума повечето цъкат минусчета на Малката пица,мисля че той е прав.Доган е от ония хлебарки,които трудно могат да бъдат унищожени.Може да изгуби битката,но не и войната.Само нови, много достойни хора могат да се справят с"доганизма".Всичко останало е "мижай да те лажем".А за отгледаното чудовище...Така е ,условията създават видовете.Трябват ни нови условия,за да изчезнат тези видове.Всичко останало е стреляне в нищото.

 89. 90 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  люба, не съм чела по грижовно написани постове, това е страхотно, текста ти кара хората да се цивилизоват,
  и това е достатъчно

 90. 91 Профил на statistika
  *****
  Неутрално

  БГ е на първо място по проститутки в Европа. Валерия Велева, със сутеньор агент доги-меди, под вещото ръководство на отбор кукловоди, е прима на "парада"!

 91. 92 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Когато го наричам злия маг Доган няма как да не ми направи впечатление първата страница на едно седмично списание. Когато пиша, че интерсите на медиите и черната дупка ДПС се припокриват заради скандалите и интригите, няма как да не ми хареса този чудесен анализ разбулващ това тайнствено обединение според ползите. Всичко това е дълга история, а коментара трябва да е кратък и бих искал отново да наблегна на нещо предстоящо. Всички знаем, че злия маг Доган често говори за развитие и разширяване на ДПС. Е какви са начините това да стане ако той и черната му дупка ДПС са против импийчмънта? Каква е тази партия с декларирани евроценности и в каква посока би се развивала ако е против импийчмънта? Отговорът е тихомълком и това зависи пак от тези медии определящи нагласите и съучастници в отглеждането на тази черна дупка поемаща и хранеща се с всичко негативно - скандали, интриги, конспирации...

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 92. 93 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "Малката Пица":

  Абе къде си тръгнал и ти да се измъкваш. Нали до вчера си душкахте задниците в тройната.

 93. 94 Профил на листо
  *****
  Неутрално

  Браво! На ход са управляващите....

 94. 95 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Много от коментарите допълват образа на Доган, описан в добрата статия. Мекере на на комунистическите тайни служби, тикнато първоначално в политиката, за да пренасочи в началото на 90-те години гласовете на турци и помаци към една незаконна етническа партия.
  Има обаче и друг проблем, незасегнат в статията, а и в повечето коментари. Само В. Велева и "Труд" ли са корумпирани? Този въпрос нека прозвуяи в контекста на писъците на Велева, че се посягало на "свободата на словото". Българската журналистика е корумпирана. Цялата! Недоучени газетари безсрамно предлагат услугите си на силните на деня. Хора без морал, минало и култура се маскират като "топ журналисти", "коментатори", "анализатори". И анализират: на принципа "който даде повече" за него ще пишем добре". Българската журналистика е корумпирана и парвенюшка, затова ншма пражо да пише за корупция и да се крие зад фрази като "свобода на словото" когато й е изгодно.

 95. 96 Профил на Може и да греша
  *****
  Неутрално

  "...Срутването на бариерата между политика и медии нанесе тежки поражения върху българската публичност, защото даде безконтролни възможности медийната картина на реалността да бъде представяна за самата реалност..."

  Горният израз казва всичко. В него е "заровено кучето". Доган и Мадам са само елемент от българската действителност, при това не най-представителната. С удоволствие бих прочел материал от Русева, със задълбочен анализ за ролята на медиите в най-новата ни история. Защото в живота има "мръсни" думи и се страхувам, че понятието "журналист" започва да се използва като синоним на нещо, меко казано, твърде съмнително и нечистоплътно.

 96. 97 Профил на отвратен
  *****
  Неутрално

  Чудесен, смислен и точен анализ - браво!!!
  Това е журнилиситика - зад фактите да видиш явлението, което задушава обществото. Журналистиката у нас е много болна ,точно колкото политиката и дано са повече гласовете на професионалистите, защото само Любослава не стига.

 97. 98 Профил на Всуе се морите
  *****
  Любопитно

  Славке, язък за прикривателското усърдие.

  Всеки знае, че агент Гоце се извисява като исполин над Сава и прочее агенти.

  След изтеклия мандат на Гоцевата триглава коалиция Сава се е скрил някъде и не се показва.

  А Гоце продължава да триумфира като агент, Президент, резидент и Върховен главнокомандващ на епични кризисни мероприятия /влючая антиимпични/.

 98. 99 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Както винаги много силно и изключително приятно четиво!

  Благодаря!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 99. 100 Профил на -
  *****
  Неутрално

  Оставете ги Ахмед-Сава-Сергей и Мадам В. Важното изречение е:

  В резултат българската публичност започна да отхвърля като чуждо тяло смислените гласове, а нейното проветряване се превърна в почти непосилна задача. Маскирана зад думите "свободна и независима преса", тази обвързаност с политическите звезди на деня роди несвободна и зависима публика, лишена от предлагане на обективност, смисъл и култура.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK