Живот като на кино, киното като живот

Живот като на кино, киното като живот

© Иван КутузовВ един момент, по незнайни дори за него причини, той започна да тича. Пресече целия Северноамерикански континент, увличайки след себе си милиони възторжени почитатели.


Междувременно култовата му фигура беше достигнала такива нечовешки пропорции, че когато спря да си почине (или Господ знае защо), сред притихналата тълпа плъзна нервен шепот: "Шшт, кани се да каже нещо"…


Така завършва романът на Уинстън Грум, по който през 1994 г. Робърт Земекис засне "Форест Гъмп" и спечели седем оскара. Ролята на Форест изпълняваше Том Ханкс.
Сюжетът проследяваше исторически събития от 50-те до 80-те години на миналия век, в които Форест по силата на обстоятелствата имаше съдбовно участие. Той постигна грандиозни лични успехи, за които на гений биха били нужни няколко човешки живота, и постепенно израсна до


публична фигура с почти митична популярност


Съвсем случайно завърши колеж с пълно отличие. Участва във войната във Виетнам, откъдето се върна с медали за изключителен героизъм, проявен отново случайно. След това, пак между другото, Гъмп се увлече по пинг-понга, а отивайки да играе на световния шампионат в Китай, случайно подписа рекламен договор, който му донесе първите милиони.


С парите – отново като на шега – основа компания за лов на скариди, покрай която стана мултимилионер. Част от милионите инвестира в "овощарския бизнес" (после се оказва, че без да е съзнавал, е купил акции на компанията Apple) и се превърна в милиардер. Накрая, както вече стана дума, внезапно се увлече по маратона и започна да тича без цел и посока, следван по петите от многобройните си фенове...


Тези дни съм решила да изпратя на Робърт Земекис сценарий с подобен сюжет и ако се съгласи да правим филма в Холивуд, ще кандидатстваме за финансиране от българския фискален резерв. Ето го:
От възпитаник на полицейска школа и автор на дисертацията "Психо-физическа подготовка на оперативния състав" моят измислен герой става бодигард на бивш диктатор.


После - каква ирония на съдбата! - отново попада в центъра на историята, този път като охранител на бивш цар. По силата на обстоятелствата се превръща в главен секретар на МВР, а след четири години развяване на черно кожено манто по акции, полицейски семинари и светски събития, печели парламентарен мандат в два големи града.


После е избран за "независим" кмет на столицата, но изведнъж започва да тича из страната, за да учредява някакво полулегално политическо сдружение. От време на време се появява и в столицата, колкото да се изкаже по текущата политическа обстановка


в няколко телевизионни предавания едновременно


Минават години, героят открива детски градини в ролята на неформален лидер на партия и играе футбол в ролята на формален градоначалник. Събира овации, количеството фенове прогресира, в един момент печели парламентарни избори и дори влиза в ролята на министър-председател.


Оттук нататък сюжетът става още по-напрегнат:
Моят, да повторя!, измислен герой започва пищна ревизия на предишното управление. Вади от гардероба скелетите на розови беемвета, реже с най-храбрите си съюзници пипалата на "октопода", хваща за гушата дори "недосегаемите".


Всичко това се филмира, звукозаписва и разпространява по всички публични канали, в резултат на което фигурите на премиера и на неговите най-храбри съюзници трупат още и още обществено одобрение. И даже обожание, нищо че смелите акции от понеделник се спихват като плондири във вторник,


потръгналите в сряда реформи блокират в четвъртък


а антикризисните мерки от петък се префасонират в събота, за да отпаднат в неделя...


Не знам колко дълго ще продължава нашият филм, но събитията, застрашително приближаващи надписа The End, стават все по-абсурдни. Примерна сцена:
Моят, да потретя!, измислен герой обявява, че спира реформите, защото в бездънната каца на държавата няма пари. Още на следващия ден хвърля "първа кофа" с камъни в мегаломански проект, който да засенчи парижкия Лувър. Следва сюрреалистичен диалог.


Журналист: Не е ли по-разумно подобни проекти да бъдат замразени в момент на криза?
Той: Нека малко да ви обясня икономиката, защото явно слушате едни експерти, които се изказват всеки ден. С тези пари, които влагаме сега, те ще се върнат и мултиплицират. Той (обръща се към стоящия до него министър – бел. авт.) не случайно обясни, че 40 милиона посещават Флоренция и оставят по 100 евро за билетчета.


Министърът: Тази велика идея... разликата е там, че започва... когато ме попитаха: колко ще струва, аз отговорих: колкото 13-а заплата на едно съсловие. Примерно на съдебната система, от която споменът е само шумът от казанчето. Идеята се роди, докато пиех едно кафе, тъй като водка вече не пия...


В това време номинантът на героя ни за министър на здравеопазването – персонаж с труден и некомуникативен характер, пее млечни песнички и признава публично, че се готви за поемането на ресора си с четене на "Чичко Гугъл".


Следва рязък сюжетен завой с поредната акция срещу организираната престъпност, а министърът на вътрешните работи дава няколко пресконференции с еднотипни обяснения по повод хаоса с ваденето на новите документи за самоличност.


Финансовият министър изведнъж открива бюджетен дефицит от 3.7% заради скрити анекси към договори, които обаче остават пълна тайна, а паралелно с това правителството смело изважда 71 млн. лв. от фискалния резерв, за да продължи строителството на нова спортна база. Разбира се, за целите на този абсурден сценарий допълнително спомагат и медии, през които преминава


нервен шепот "Шшт, кани се нещо да каже"


винаги щом зърнат величествената осанка на моя, да почетвъртя!, измислен герой...


Признавам, още не ми е избистрен окончателният вариант на финала. Не искам да се окаже, че този филм вече сме го гледали, но се страхувам да не стане и обратното.


"Не се обвързвай с нищо, не позволявай в живота ти да влезе нещо, от което да не можеш да се отървеш за 30 секунди, ако усетиш жегата зад ъгъла", съветваше в един друг филм героят на Ал Пачино (или май беше Робърт де Ниро?). А жегата е вече зад ъгъла.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (233)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  "Да, Бойко Борисов наистина е премиер на България.

  И не се е променил за времето, през което е на този пост

  Такъв си е, какъвто го помним и като кмет на София. Същият чаровник, какъвто беше и като главен секретар на МВР и една от иконите на кабинета Сакскобургготски.

  Многократно сме заявявали оценката си за професионалното ръководене на МВР и за нивото на престъпността, разкриваемостта на престъпленията и състоянието на ведомството по негово време, а и непредубеденият сам може да си спомни картината отпреди осем-девет години. За управлението и състоянието на столицата по време на кметуването му – също.

  Истинското лице на Бойко Борисов е това, което ″грееше” сред смях и почуда на кадрите от българското посолство в Берлин. Или още по-рано, по време на предизборния ″диспут” с безличния Станишев, където неадекватността и жестомимиката на Борисов напомняха на попаднал в небрано лозе селски бабаит, който не е в състояние добре да разбере и да се ориентира в смисъла на разговора, на който е имал лошия късмет да попадне.

  Излъчване и маниери на старшина на рота, компетентност, отговаряща на изискванията за същата длъжност, очевиден талант да говори по всякакви теми нахъсано, просто, с апломб и справедлив гняв към някой друг, който е виновен за всяко негово неблагополучие. Разбира се, никога не влиза в конкретика и дълбочина.

  Персонализирането от Борисов на всеки въпрос и вкарването му в битовия коловоз на собственото му разбиране за управленската технология и процедури (платих пенсиите, изплатил съм социалните надбавки, денонощно правя проверки, оправям техните бакии, събирам техните вересии .... ) е характерният стил на говорене и изразяване за обслужващ персонал на ниво домакин, снабдител или разсилен, който е искрено убеден, че обслужваните от него съществуват и могат да се оправят единствено благодарение на собствените му усилия...

  На този фон

  министърът на вътрешните работи изглежда почти като интелектуалец

  С все по-витиеватия си стил на изразяване, със самочувствието на човек, който знае всичко в държавата, но (както и при премиера) ″лошите” му пречат да постигне стопроцентов успех. Самочувствие, дължащо се в голяма степен на липсата на компетентни и мотивирани журналисти и независими медии, които да направят за смях бързо повярвалия си министър и неговите обидни за мислещия зрител тези и изказ... "
  Иван Груйкин, Гражданска инициатива ″Справедливост”

  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=164134

 2. 2 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  И двете стаии са чудесни. Едната е писана от мъжка гледна точка, другата от женска. Но и двете са в целта..

 3. 3 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 581 Неутрално

  ЗБОРИ И НИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ОЩЕ 30 год.Това е БОКО показност ,строеж на обекти които ще се завършат преди изборите2013год.(дет.градини,метро,зала,част от магистрали)всичко в името на 2-ри мандат. ЕГОТО е важно,"човека с каката" пари има ,така че не му се налага да краде.Предишните избори 2009 Боко ги спечели с просто тройно правило-("Те крадат"," АЗ строя","Аз мога"Днес това правило се спазва и прилага до следващите избори,когато първото ще бъде махнато(те крадат-уточнявам за по-не умните Българе)и т.н......

 4. 4 Профил на Онуфрий
  *****
  Неутрално

  Страшно и тъжно...Но както казва народът ни, луд е не този който изяжда баницата, а този който му я дава. Елементарната логика ни доказва в прав текст: БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД В БОЛШИНСТВОТО СИ Е ЛУД, защото той даде властта (отново и за кой ли пореден път) на един лумпен. А човек ляга на това, което сам си послал. Ако в тази страна са останали все още малко читави хора ги съветвам да я напускат, докато е време. Това е прокълнато от Бога място!!!

 5. 5 Профил на ах, Любов славеща РусИева
  *****
  Любопитно

  Колко бързо и удобно забравихме Гоце? Или всъщност сега вземаме страна в спора между Гоце и Героя? И всъщност сега показваме за кого сме? Забрави само да подиграеш честната и почтена професия на пожарникаря! Защото Героя е учил за пожарникар и е работил като пожарникар! И в това няма нищо срамно! Напротив, това е професия, с която всеки може да се гордее, защото не всеки би се засилил срещу огъня! И пропусна гнусно да подметнеш, че и баща му е бил пожарникар! Което също не е срамно, а е повод да се гордееш с баща си! Защото си имал достоен баща, който достойно е изкарвал хляба на семейството си и достойно е възпитал своя син! За разлика от защитавания вече опонент Гоце - него никой не го пита какъв му е бил занаята, защото знаят, че е учил и работил като долен доносник! И за баща му не питат, а и той не говори - очевидно няма с какво да се гордее! Но истината, Русиева, винаги излиза наяве! Дори и за дъртите Мадам на един друг доносник! А ти все още си млада? Не е лошо да помислиш за времето, когато ще бъдеш стара - как ли ще се гледаш в огледалото?

 6. 6 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1600 Любопитно

  Поредното БРАВО за Любослава!

  ББ може да няма IQ 75 като Форест, но поне вече на всички става ясно че Пожарникарят-Слънце е бая гол, независимо от суетнята и суетата около него.
  Толкоз може човека, не следва да го виним! Притеснително е че матрЯла повери съдбините - както своите, така на държавата БГ, както и на тези които не вЕрват и не гласуват на ура - в ръцете на един такъв Херой...

  И на мен не ми се иска да се повтори безвремието което сме гледали и при Беров, Виденов, Готски и Гей... Но докато не си научим уроците - 6те си патим и 6те сме бедни, най-бедните в ЕС и почти най бедните в Европа.
  А ББ и хората около него - не знам дали са мултимилионери, но със сигурност ако забогатеят няма да е случайно, като Форест!

  Толкоз можем...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 7. 7 Профил на Koce
  *****
  Неутрално
 8. 8 Профил на +-
  *****
  Неутрално

  или както е изпя Милена
  Сто души атакуват вакуума,
  сто идиота си подават ръка,
  сто миража потъват в бездната,
  а някакъв тип си мели кайма.

  Много сенки разменят местата си,
  много искане тъне в мрак,
  едно петно се носи по вятъра,
  а някакъв тип си мели кайма!

  И никой не пита: "Защо?"
  ...а-а, това е машина за месо

  Много въжета дърпат кокала,
  големи надежди от ниско ниво,
  всичко това е част от машината,
  гадна машина и то за месо!

  Много тела се мачкат в трамваите,
  силна енергия загива така,
  разливат се новости, текат по релсите,
  а някакъв тип си мели кайма!

 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1600 Весело

  Дали ББ си задава такива въпроси като Форест?

  Jenny: Do you ever dream, Forrest, about who you're gonna be?
  Forrest: Who I'm gonna be?
  Jenny: Yeah.
  Forrest: Aren't I going to be me?
  ----
  Newsman: Sir, why are you running?

  1st Reporter: Why are you running?
  2nd Reporter: Are you doing this for world peace?
  3rd Reporter: Are you doing this for women's right?
  Newsman: Or for the environment?
  Reporter: Or for animals?
  3rd Reporter: Or for nuclear arms?
  Forrest: (voice-over) They just couldn't believe that somebody would do all that running for no particular reason.
  2nd Reporter: Why are you doing this?

  Forrest: I just felt like running.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 697 Весело

  ...и нека бъдем благодарни на човека-глас, че днес не е решил да докаже самоличността си на органите на МВР като пусне неповторимия си фалцет в действие и с това ни е спестил една кървава драма.

 11. 11 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 697 Весело

  До коментар [#6] от "B52":

  "ББ може да няма IQ 75 като Форест"

  И аз подозирах, че няма чак толкова...

 12. 12 Профил на Фаетон
  *****
  Неутрално

  А ако се окаже,че филмът не сме го гледали?
  Какво ще правят тогава сценаристите?

 13. 13 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 617 Гневно

  Какви глупости е наръсил #5 ?!? Имам силното усещане, че тези гадости ги е писал някой изтърван от лудницата шизофреник. Не, много по-вероятно е да са писани от озлобен неудачник. Но все пак, дори като плюете по някой, гледайте да има все пак някаква логика.
  Браво на Любослава за сравнението и да не се смущава от подобни гнусни писания!

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 14. 14 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  До коментар [#5] от "ах, Любов славеща РусИева":

  Няма нищо срамно в това да си пожарникар. Не е срамно и да си физкултурник. Нито регулировчик. Нито дори посредствен историк. Нито комплексиран кабинетен икономист.
  Само дето в нормалните държави такива хора си стоят на мястото и правят това за което ги бива, а не стават нимистър-председатели и министри!

 15. 15 Профил на Фаетон
  *****
  Неутрално

  До коментар [#14] от "muncho":

  И актьорите си стоят само в Холиууд,а?

 16. 16 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Люба е права "жегата е зад ъгъла". Сега повечетохора се ослушват и чакат "какво ще стане", така правят незнаещите,а можещите СПИРАТ и БЯГАТ(справка размера на инвестицийте-20 пъти по-малко от мин.год.)след още 2-3 мес.положението ще е още по лошо и пак БОКО ще говори "Станищев е виновен",само че ние това го разбрахме още на 2-рия месец и казахме "да се даде на ПРОКУРОР".По важно е дали България ще излезе от кризата под ръководството на БОКО или ще закъсаме по дълбоко..и после оле мале..БОКО оди си не е срамно!!!!

 17. 17 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Аз имам по добър сюжет - завършваш университет като специалист по руски униформи, после изучаваш политика на Русия и после те назначават за министър председател на Българскта губерния! От там започваш едни законни сделки така известни като кон за кокошка, естествено с предварително подготвен закон, който да ги направи легитимни и законни! После раздаваш губернията на приятели и роднини, в краен случай срещу комисионни... Това естествено, веднъж изиграно вече не представлява интерес така, че решаваш да видиш къде са големите сделки и хоп енергетика - продаваш няколко теца, сключваш няколко договора за препродаване като губернията естествено е зверски на загуба, но все пак ти се струва малко и започваш проекти за десетина милиарда, които губернията ще плаща десетки години... Комисионните вървят, няма нищо на хоризонта... Когато губернията е издоена - е голяма работа, че вече не си министър председател, отдаваш се на опозиционна политика базираща се на това, че всичко е полицейщина е репресия!

  Ето това вече е сценарий! Странно защо обаче автора не му прави впечатление как някой може да завърши училище и да стане министър председател, но му прави впечатление как някой минавайки през цялата стълбица на йерархията е стигнал до там! Защо не му прави впечатление, че "обединителя на нацията" е доносник при това е подслонил най-долнопробната комунистическа измет като съветници?! Нещо повече - понеже скоро ми направи впечатление, че в европарламента доста депутати претендираха, че преди да отидам там са били живътновъди и земеделци. Това за тях обаче не беше срамно, нито някой олигофрен се чудеше как са стигнали до там!
  В заключение искам да кажа, че все по-големи олигофрени започнаха да пишат в тези рубрики! Няма съпоставка, нито сравнения, няма база, НАМА АНАЛИЗ! Въобще трагедията е пълна! Всичко това изложено в псевдо-художествен стил, който е подходящ за всичко друго, но не и АНАЛИЗ! Та това е скромното ми мнение за хумористично-саркастично-недоносения текст, който за да бъда честен дори не прочетох целия!

 18. 18 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Също така искам да добавя, че историите на премиерите и президентите по света ще имат дори много по зашеметяваща кариера от тази така саркастично представена, но нали целта е да пляскат глупаците и да крещаят "пожарникаря"! Както вече споменах европейския парламент има и говедари, но само мунчо си мисли, че политиците са свръх хора и приситгат от друго измерение... Какво да правиш, предлагам да изберем отново "подготвеното" правителство на опозицията, там поне знаят "как стават работите"!

 19. 19 Профил на glupcho
  glupcho
  Рейтинг: 8 Весело

  Адмирации за автора!Браво!

  незнам що ги написах тези неща,ама ще се сетя
 20. 20 Профил на ot USA
  *****
  Неутрално

  Аз винаги харесвам Любослава. Пише страхотно. Ако сега, обаче не се надяваме на Боико, на кого да се надяваме? Защо не написа това преди изборите? Какво предлага Любослава? Да се правят реформи с крадците? Да се забрави кои крал и пил от предишните защото според нея Боико имитира деиност ли? Това е статия подигравка и пално отричане на усилията. Може и да е права, още не съм съвсем сигурен. Бих искал да ми напише нещо по-конструктивно, още повече, че за първи път авторката показва такова неодобрение към правителството.

 21. 21 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  Така е, всъщност въпроса не е в произхода. Въпроса е че Боко и компания са ГЛУПАВИ хора, без ИДЕИ, без ЕЛЕМЕНТАРНА ДЕМОКРАТИЧНА КУЛТУРА, без ЕЛЕМЕНТАРНА ПРАВНА КУЛТУРА и накрая без ЕЛЕМЕНТАРНА ОБЩА КУЛТУРА! Затова нищо хубаво не могат да направят, ДОРИ да имат добри намерения. Тези хора са НЕКАДЪРНИ и НЕСПОСОБНИ! Те са там където са, защото са избрани от още по-некадърни и неспособни хора. Затова и България е на дъното на всички опашки и потъва все по-дълбоко..

 22. 22 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  Поредната блестяща аналогия! Отде ти идват в главата, момиче?!
  пп: С една разлика. Твоят измислен герой не може да тича без да говори и обратното. И ако спре тичането, ще се понесе нервен шепот от публиката "Шшт, кани се май да прекрати говоренето". Или ако спре говоренето - "Шшт, кани се май да прекрати тичането"

  Свобода за СЛАВЕНА!
 23. 23 Профил на 05.07.09
  *****
  Весело

  Когато отивах да гледам Форест знаех, че ще гледам филм за слабоумен. Когато избирахме ББ, да не очаквахме Меркел?!

  Предпочитам да съм оптимист и да кажа: тези са по-добри от предишните и по-зле от следващите.

 24. 24 Профил на Free Person
  *****
  Весело
 25. 25 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  До коментар [#20] от "ot USA":

  Абе приятелю, ЖЕНАТА на премиера има банка, КОЯТО АВТОМАТИЧНО ПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ! Я ми кажи в коя държава извън Африка го има това нещо??? В коя държава извън Африка като идеш да си плащаш осигуровките В БАНКАТА НА ЖЕНАТА НА ПРЕМИЕРА ти взимат КОМИСИОННА????

 26. 26 Профил на Free Person
  *****
  Весело
 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1600 Любопитно

  До коментар [#18] от "nqma zna4ka koi":

  Младежкото ГЕРБ - гледаме не само какво Е ББ по образование, а и какво МОЖЕ като управител на БГ; вече 8-9 месеца...

  Е предимно сеир пада.
  Думата не е за Международното положение, Гея (и неговото пропаднало управление), нито за това че нейде бият негрите или има президенти, парламентаристи и какви ли не без "ценз" или класическо образование...

  Става дума за РЕЗУЛТАТИТЕ от дейността, както и как те се отразяват от медиите, а и възприемат от вЕрва6тото стадо (пардон, народ)... Говори за това, ако мойе де

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 28. 28 Профил на К.
  *****
  Неутрално

  До коментар [#14] от "muncho":
  Ама, разбира се Муне - ти, Любослава и подобните ви си имате някви визии в главите как Героя трябва да бъде, някой с коефициент поне 120. Чист, умит. От добро християнско (съответно комунистическо) семейство. Жена му да е смирена, неразведен разбира се.
  Скромен.
  Умен и мъдър.
  Може и да пее, рисува или пише стихове.
  Способен да подбере екип, подобен нему, всеотдаен в борбата с кризата и управлението на държавната икономика по най-добрия начин за нас.
  И ако успеем този човек да го изнамерим, всичко ще си бъде по мед и масло. Ние ще можем спокойно да се отдадем на съзерцание как този неземен Герой и хората му работят денонощно за нашето благо, докато ние просто се оставяме в техните ръце и разпускаме.
  Така, де щом веднъж сме ги избрали сме си свършили нашата работа и сега е техен ред да ни служат.
  Къде сбъркахме? Само преди няма и година имахме такъв избор, а се натресохме на тоя Форест Гъмп.
  Изключваме нелегалните, нерегестрираните кандидати. Нека прегледаме по-важните:
  Сергей? - мерси! Не може да бяга. Пуши, а и коефициента май не е много голям щом диесртацията му е за копчетата на шинелите на Червената Армия.
  Доган? - не е християнин и няма как да стане. Епистоларния му изказ не е от най-добрите. Краде и послъгва.
  Волен? Мен ме е страх и да си го помисля. Такъв съм си.
  Яне? По тежък случай и от Форест.
  Мартин? Верно фъфли, ама е млад. След случката с изкопаното злато в банята му ми стана ясно, че СДС тарикати го слагат на пързалката.
  Костов? Еее, ами с него вървят образи от типа на Бисеров, Софиянски, Бакърджиев, Данчо Ментата и пр. Той обича да се заобикаля с подобни. Той имаше своя шанс и видяхме как тича. Наобратно.
  Царот? Този май-имаше най-големите шансове да стане Героят, но не би.
  Каракачанов, Ковачки и другите до последния Йоло Денев ги коментирайте вие.

 29. 29 Профил на ГНевен
  *****
  Неутрално

  Залутани и ошашавени от заливащите ни ежедневни проблеми, наистина не усещаме, че играем в някакъв абсурден филм!

 30. 30 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  И още:
  В коя държава извън Африка и сталинския СССР могат да вкарат човек в затвора само въз основа на анонимен донос и манипулирани СРС-та?
  В коя държава извън Африка кмета на столицата поверява строежа на метрото (с обществени пари!) на фирмата на приятеля на дъщеря си?
  В коя държава извън Африка закриват науката си и наричат учените си "феодални старци"?
  В коя дъжава извън Африка отменят закон срещу пушенето на обществени места заради търговските интереси на депутат от управляващата партия?
  В коя държава извън Африка закриват болници защото нямало пари и същевременно теглят пари от резерва за да строят спортна зала, понеже премиера е спортист?

 31. 31 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#27] от "B52":

  Нещо май не схващаш нали, Борисов бе избран с цел да разбие статуквото и основния белег на неговото управление е, че се дистанцира от досегашните политици като донесе свежа кръв в парламента! Ако не си забелязал, в парламента има утвърдена професия политик като там са все същите хора от много, много години! Сега обаче има и нови хора, които имат възможност да променят нещата като единственото сигурно нещо е, че те няма да бъдат "погълнати" от политическото статукво, защото те са там ЗА ДА СА РАЗЛИЧНИ! И правителсвото е различно и парламента също! И нека моля като правим анализ, трябва да има база! Управлението на Зелените по успешно ли щеше да е... Първо да си дадеш гласа за партия, която никога няма да влезе в парламента или няма да има тежест там си е безмислено, точно заради това не съм подходил към други десни формации, просто защото нямат шанс...
  Просто е безмислено да спорим, просто защото управлението в момента е без аналог! Колкото и да е тежко положението в страната винаги ще си има подкрепа правителството точно защото няма алтернатива...

 32. 32 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#28] от "К.":

  Сега се сетих за един, който отговаря на описанието и даже продуцираше собствения си албум! На мунчовците им дай всестранно развити премиери, които наблягат на изкуството! Абе мунчовска работа....

 33. 33 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#5] от "ах, Любов славеща РусИева":

  Колко бързо изпълзяхте от тинята, за да конструирате парааргументите. За да сложите необходимите думички там където ги нама. За да изградите удобния конструкт, с който да омаскарите "врага". Нямало дума за "пожарникаря". Та ще ги сложим. Да присъстват. Думичките.
  Ех, долни, противни продукти на ДС-арската школа. Слузести, пълзящи същества, овъргаляли се във фекалиите на занаята, днес сте на първа линия да защитавате продукта си. Онзи, дето пазеше Живков и приятеля на зетя. Самаранч. Ония дето пазеше "благородника", който се върна заради имотите си, плювайки върху наследствената корона. Когото докарахте вие. И му връчихте ... Героя. В смисъл, взехте си онова, което ви е най скъпо - МВР. Без него вие не можете. Бед нег осте нищо. Гнус безполезна.
  Достойната професия...
  Боже мили.
  Мръсници долни. Готови в името на властта да мимикрирате във всякакъв образ, да добиете всякакъв вид, да защитавате всякаква теза, да бъдете десни, леви, либерални, комунисти и фашисти, социалдемократи и земеделци и да извършите всякакво престъпление.
  Но пасаран другарю полковник. Но пасаран.
  http://www.youtube.com/watch?v=9Y7CQfAH93E

  Ecrasez l’infâme
 34. 34 Профил на 4itanka
  *****
  Неутрално

  И следва продължение:Певецът Красимир Аврамов е бил арестуван по погрешка при операция "Недосегаемите"
  15 април 2010 | 16:12 | Агенция "Фокус"

  Това е в раздел"Култура"!!!

 35. 35 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  Дам, май няма нищо по-тъжно за една държава от това най-малкото зло да е толкова ПОСРЕДСТВЕНО и НЕКАДЪРНО, а напоследък и открито да се опитва да атакува основите на демократичното общество - правосъдието и разделението на властите...

 36. 36 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1260 Разстроено

  Поздравление за Дневник, че публикува такива материали. Мисля си как един човек поддържа рейтинг, не отговарящ на резултатите от дейността му в продължение на такъв дълъг период. Дойде царя и изгоря за 4 години, а ББ се държи. Може би по- голямата част от обществото, наистина иска да се появи Крали Марко и да ни "оправи", не знам малко тъжно изглежда всичко. Погледнете само днес: Влизат барети, слагат белезници на един певец/колко може да пее е друг въпрос/, тарашат дома му и после грешка. Провежда се акцията Недосегаемите. Сега обърнете Нета и вижте колко хвалебствия има за акцията и колко смятат, че се нарушават правата на хората.
  P.S Ако не беше певеца, дори и нямаше да разберем.

 37. 37 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 912 Разстроено


  Искрени поздравления за Любослава Русева!!!
  Знам, че както става напоследък, може я обвинят, че пречи на "здравите сили", на опитите за "промяна", може дори да се посочи и като пречка за "реформите".

  За съжаление сценарият на ДС се разви по план.
  Иван Костов знаеше, че ако 1997 не направи нещо за да подсигури финансово партията си ще бъде бързо и успешно издухан от власта. И при безспорно правилните му реформи се опита да отгледа 'сини" милионери - като контрапункт на червените "бизнесмени" израстнали с куфарчетата с партийни пари, контрабанда и престъпления.

  Тогава ДС ( БСП) измисли брилянтния ход с "родолюбивия цар" и НДСВ. Измъкна властта и спря развитието на България. Използва се инерцията на започнатото от Костов за да се промъкнем в ЕС. Все пак фондовете на ЕС дават поле за много мащабно "разпределяне" и има много "комисионни" за получаване.

  Но разбира се БСП/ДПС ясно съзнаваха, че все пак дори и обикновените/простите хора ще разберат, че НДСВ е балон. Затова започна ударното изграждане на обществения образ на Борисов като алтернатива, като реформатор, като управленец.
  Мога да предположа, че тоя образ е развит зад гърба на Станишеф, защото той все пак обслужва други, "по-висши" интереси.

  Затова бе и предизборният театър 2004г на НДСВ, БСП - "Никога заедна в коалиция".
  Питали ли сте се защо НДСВ не извърши най-логичното политическо действие и 2007г. не излезе от тройната...
  Защо останаха до края да оберат всички негативи от грабежите? Кой има най-голяма политическа полза от оставането на НДСВ и поддържането на БСП във властта?

  Отговорът е очевиден. Най-полезно бе за Борисов. Защото 2007 той все още не бе успял да изгради ГЕРБ. Защото все още публичният му образ не бе достатъчно излъскан. И защото глупаците от тройната все още не бяха се ояли толкова, че да гарантират избирането на Борисов.
  Повтарям, че става дума за 'по-високи" интереси. За тях станишеф, царя, първанов са само пешки. Както и Борисов.

  Дълго подготвян сценарий, който трябва да внуши на хората, че най-после се е появил един достоен политик, почтен, готов да защити нардния интерес. И съответно да вземе властта с обещания за реформи, с уверения, че ще повери държавата в ръцете на експерти.


  Не съм ли прав?
  Има ли реформи?
  А има ли лобизъм? Да пуснем ГМО в България лобизъм ли е?
  Да позволим тютюнопушенето лобизъм ли е?
  А промените в закните водят ли към опит за засилване на полицейщината?
  Дали желанието за всеобщото подслушване не е полицейщина?

  Сега ли тъпи Demokrat, го разбра?
  Не, уважаеми, не днес го разбрах.
  Но днес фактите го доказват.

  Надеждата за нас къде е?
  Не се предавайте. Бъдете АКТИВНИ ГРАЖДАНИ.
  Бъдете първо БЪЛГАРИ, а после всичко останало.
  Ще напомня, че рзкритията за незаконните замени на гори са не на "великата прокуратура", а на неправителствени организации, които писаха до ЕК. А спирането на ГМО стана заради натискът на гражданите.

  Това е. Докато не разберем, че бъдещето ни е в нашите сърца и глави, до тогава ДС ще ни пробутват "зайци от юфка", а ония с "по-висшите" интереси ще подреждат пешките според нагласите на "електората". Защото за тях ние останалите не сме нищо повече от стадо "електорат".


  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 38. 38 Профил на aman
  *****
  Весело

  забавна статия ...а героя е наистина много измислен !

 39. 39 Профил на amasing
  amasing
  Рейтинг: 8 Весело

  супер смешно. изкуството диша праха на истинските случки и герои у нас

 40. 40 Профил на невеж
  *****
  Неутрално

  До коментар [#17] от "nqma zna4ka koi":

  значка, това, че авторката критикува министър председателят, съвсем не означава, че подкрепя червените (и не само червени) лайнари от предишното правителство. надали има нормален, средноинтилигентен човек, който би ги подкрепил. л.русева просто изразява виждането си за събитията и ситуацията. тя никъде не изказва предпочитания.

 41. 41 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#33] от "Graf":
  Графе, ..... ти пък! Гаче не си видял къде-къде по-"блестящи" клавиатурни майстори от тулумбаджийската команда!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 42. 42 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#37] от "Demokrat":

  Поздравления за коментара!!!

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 43. 43 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#34] от "4itanka":
  "Това е в раздел"Култура"!!!"
  Че къде другаде?! Гаче не знаеш, че МВР и културата винаги са си вървели съвсем културно ръка за ръка.
  пп: Га чуем за култура, все се фащам за .....кобура!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 44. 44 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  вие не разбирате,
  люба не критикува бб, тя се е обърнала към народа, с народе мой къде ти беше акъла,
  но и люба не разбира,
  когато бойко управлява (каквото и да значи това), управлява народа, такова сливане на народа с властта не помни Отечеството любезно, е малко бил бос, много добре, и народа е бос, не му стигал акъла, ами на народа стига ли му

 45. 45 Профил на Бхагават Гиита
  *****
  Неутрално

  Всяка медия може да завижда на "Дневник" за Любослава! Талантът в журналистиката не е в по-големи количества, отколкото в политиката. Дано не я застигне Любослава ни завист, ни нечия отмъстителност. Да я пази Господ от приятелски и вражески огън.

 46. 46 Профил на Уууу
  *****
  Неутрално

  Русева, ти кой превод на книгата си чела? Щото не завършва така. нито първата, нито втората. Ама ти едва ли знаеш, че има и втора...

 47. 47 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  По-смело, како, по-смело.
  Зад ъгъла не чака камионета готова да те отведе в Белене, време е да осъзнаеш, че зад ъгъла си само ти, и че в тая игра дето я играеш или си бърз или мъртъв. Или часовника дето изтраква преди да удари пладне.
  Засега си бърза, спор няма, адски бърза.
  Давай все така. И по-смело, разбира се.
  Все пак ти жегата зад ъгъла ли си или на петела шията.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 48. 48 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Можеш да лъжеш един човек дълго време. Можеш да лъжеш много хора за кратко. Не можеш да лъжеш всички постоянно.
  Да видим докога ще се опитват да ни залъгват. И докога ще им вярват.

  ☭= ☠
 49. 49 Профил на doro
  doro
  Рейтинг: 409 Неутрално
 50. 50 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 798 Весело

  Голямо лизане на дупета падна.
  Майсторски!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 51. 51 Профил на Ehooo
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "Demokrat":

  Няма "здрави сили", има учили недоучили чукундури от спортна академия, които се чудят пред коя камера и обектив да изтъпанят простите си физиономии, лели от провинцията, дето не знаят нито кои са, нито къде им мястото, и Боко, вдъхновен от любимия си роман, дето не може да направи разлика между икономика и пилеене на държавни средства (вж. проекта за българския "Лувър ".

 52. 52 Профил на potrebitel
  *****
  Неутрално

  Мдаа, великолепно!
  Всъщност теста за матряла е дали ще се подведе по платените писачи на ДПС-БСП или ще си спомни избора, който имаше по време на изборите.
  А за платените писачи кур и смърт също така!
  Нищо лично, принципна позиция за всички платени писачи.

 53. 53 Профил на bate raiko
  *****
  Неутрално

  Сongratulation, Любослава !!!
  Този сайт/форум остана единственото място, където може да се "чуе" нещо различно от "Осанна"-та, от която вече ми се повдига!! За всеки трезвомислещ човек не може да има и грам съмнение, че с такъв стил на "управление" жегата наистина е зад ъгъла!! Още веднъж - поздравления за доблестната лична и гражданска позиция, отстоявана от авторката!!!

 54. 54 Профил на никой
  *****
  Неутрално

  До коментар [#18] от "nqma zna4ka koi":

  В някои ситуации харесвам коментарите ти, но в случая си толкова заблуден, че ми е жал за теб!

 55. 55 Профил на никой
  *****
  Неутрално

  До коментар [#20] от "ot USA":

  а ти защо си стоиш в САЩ, а не вземеш да дойдеш тук и да видиш как стоят нещата, а после пак да си говорим...

 56. 56 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  Забележителни са обаче скудоумието и низостта на герберите, които не могат да кажат ЕДНО ЕДИНСТВЕНО нещо в своя или на Великия си Вожд защита. Единственото което могат е да приписват несъществуващи връзки я с Гоце я с БСП-ДПС на всеки който дръзне да ги критикува. И същевременно не могат да отговорят НИЩО по същество на критиките.
  Както е тръгнало обаче ГЕРБ ще се окаже по-вреден от тройната коалиция и тогава единствения им аргумент "ама другите са по-зле" ще престане да важи. Какво ли ще правят тогава

 57. 57 Профил на heat
  *****
  Весело

  Де Ниро е, не е Ал Пачино

 58. 58 Профил на сириус
  *****
  Неутрално

  Първата иронично-критична статия, която Дневник пуска за ББ може би от година насам...Всъщност Дневник може би малко се комерсиализира...Така навярно е по четен..Но загуби стойността си...

 59. 59 Профил на Посипвам главата си с пепел
  *****
  Разстроено

  Посипвам главата си с пепел... Изключителни поздравления за тази особено, но и за последните статии на авторката.... Направо се презирам, че преди извесно време направих обиден пост срещу нея.....
  Посипвам главата си с пепел още един път и поздравления....
  Добрият журналист е добър, когато е коректив на управляващите иначе си е обикновена подлога....

 60. 60 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Синята сволач се опитва да се изсули от летящият в пропаста кораб, но ние помним кой даваше акъл на Борисов и с чия подкрепа се избра и правителството и прие бюджета, който се издъни за 2 месеца. помним как недоразумението Костов подскачаше като петле срещу президента, защото се осмелил да критикува вещата икономическа политика на "стълба на правителството" Дянков!

  Помним! И затова всякакви подобни писаници правят още по-гнусна синята измет която освен, че е нищо е и нищо, съставено от предатели.

  Марш в мрака на историята!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 61 Профил на Аллах акбарлък
  *****
  Весело

  До коментар [#56] от "muncho":

  Правиш им услуга, чалма ефенди, щото ги плюеш ти.
  А ти си известен със скодоумието и низостта ти.
  По-добре вземи да ги хвалиш, че да има ефект.
  Анадън му?

 62. 62 Профил на РАВНОСМЕТКА
  *****
  Весело

  До коментар [#5] от "ах, Любов славеща РусИева":

  РАВНОСМЕТКА

  Казах аз, но кой да чуе.
  Пожарната не е държава.
  В пожарната са два маркуча
  и със малко пипе става.

  Държавата е сложно нещо-
  здравеопазване, финанси.
  Проблемите са твърде много
  за неопитни стажанти.

  Колко пъти да те лъжат
  теб, народе глуповати.
  Сбирщина от кол и въже
  да направиш депутати.

  Защо бе братя нискочели
  избрахте тоя главанак.
  Не го ли виждате-не фели,
  не става даже за чирак.

  Дадохте му много време,
  да седне да се обучава.
  Но къде ти, няма начин,
  свикнал е да поучава.

  Проблеми купища се трупат.
  Прииждат нови на пълчища.
  А министрите нещастни,
  са като пилета в калчища.

  Прекарал се е и си трае.
  Такъв е нашият народ.
  Одери му десет кожи,
  няма да се мръдне пак.

 63. 63 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  Я, веднага потвърдиха думите ми

 64. 64 Профил на Santos
  *****
  Неутрално

  В България никога след 1944 година не е имало реални политически партии, които да отразяват определени идеологии, модели за обществено управление, перспективи и идеали. Тук и след 1990 г., партиите са създадени, за да имитират естествени политически конфликти и процеси.

  В България открай време управлява една сила - различните нива и прослойки на бившата социалистическа върхушка, поддържани от различни групировки на организираната престъпност, на свой ред създадени от някогашната политическа милиция.

  В тази нещастна наша страна не партиите изграждат личности и лидери, а личностите изграждани в една и съща люпилня, създават партии, когато получат “пионерското поръчение”, че е техен ред да вземат властта.
  И все пак, напоследък ми се струва, че сме изправени пред синдрома на разбунтуваната марионетка, защото нашият герой започна да се дърпа и да се стреми да скъса конците, които го привързват към кукловодите и наистина да хапе. Това, на свой ред, направи сценаристите нервни и те яростно атакуват генерала с каквото попадне под ръка. Ако и това е част от сценария, направо им свалям шапка и си мисля, че Макиавели би се гордял да стане техен ученик.
  А в глава девета на „Принцът” Макиавели казва следното: „Владетелят може лесно да се справи с високопоставените, защото те са малко на брой, но не може да подчини на властта си цял народ, който е враждебно настроен към него”.

 65. 65 Профил на lol
  *****
  Весело

  До коментар [#56] от "muncho":

  хехе, ще ви се на вас така да стане, ама няма

 66. 66 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  Любослава Русева се е спуснала до равнището на коментарната помия от форумите на вестниците.

 67. 67 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 446 Неутрално

  тука рева е друг,авторката не подкрепя тройната и Първанов,авторката плаче тежко и напада Премиера защото отеба Костов и сие,а отебани от ГЕРБ сините пиявици отиват в бунището на историята и то много скоро,за това са тея сълзи

  България над всичко!
 68. 68 Профил на Славето
  *****
  Неутрално

  Браво Люба ! Петър Незнакомов се усмихва доволен от небето. Всъщност гордее се стеб, но беше човек скромен и не иска да го признае. Жалко е, че единствено ти не виждаш новите дрехи на царя.

 69. 69 Профил на lol
  *****
  Любопитно

  Тоой костов вече 10 години все отива на бунището и не влиза в парламента и все ще го арестуват че е ограбил България и изобщо много тежко все ...

 70. 70 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 446 Неутрално

  ма нека си влиза в парламента бе,няма проблем важното е никога повече реална власт да не пипне тои се надяваше ,че ше парзулне ГЕРБ и ше управлява на техен гръб,радвам се ,че това не стана в крайна сметка сините са предпоследна политическа сила с все по свиващ се електорат не е реално костов да управлява с толкова малко гласове вие какво очаквахте

  България над всичко!
 71. 71 Профил на НЕКАДЪРНИ!!!
  *****
  Весело

  До коментар [#31] от "nqma zna4ka koi":

  ....ЗА ДА СА РАЗЛИЧНИ! .....
  ---------
  Различни, но не и НЕКАДЪРНИ!!!

 72. 72 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Жалко за Любослава и Иван Бедров,уж бяха прогресивни,и га спря,млякото минаха на жлъч.Да са живи и все на жлъч.

  Ръй! Ръй!
 73. 73 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#64] от "Santos":

  Това, на свой ред,...

  Прочитане на целия коментар направи сценаристите нервни и те яростно атакуват генерала с каквото попадне под ръка. Ако и това е част от сценария, направо им свалям шапка и си мисля, че Макиавели би се гордял да стане техен ученик.
  ==================================
  съгласен съм ,но с този пасаж не съм съгласен .........в българия няма единен център на кукловодите, те се борят по между си и се прегрупират постоянно....

 74. 74 Профил на 70
  *****
  Неутрално

  Костов сложи в даржавната администрациа такива забележителни зунове ,като- Тагарински,Дан4о Ментата,Бисеров,Б.Бомбата.Костов на 2 пати прокара гоце за Президент.Костов косвено помогна на Симеон да стане министар-председател.Поправи Закона за избиране на Президент ,4е президентат триабва да е живиал последните5 години в БГ, а Симеон в на4алото се гласе6е за президент.Все по-добре отколкото сега6ниа кадесарски архар.

  Да се говори, 4е са го лагали и мамили говорете на баби4ките в парка .Колкото до представителството в парламента , добре е 4е с клизма заедно сас СДС вкара16 4овека. За сравнение през 1997 полу4и 137. Наистина гениален политик!

 75. 75 Профил на lol
  *****
  Весело

  / "Всички са маскари."
  / - Бай Ганьо, известен литературен герой

 76. 76 Профил на lol
  *****
  Весело

  До коментар [#74] от "70":

  Костов уби малкия пепи, ако мога да добавя към тия изчерпателен списък

 77. 77 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  Костов и тия около него са трупове и слава богу. Като всички псевдоконсерватори и Костов е дървен философ, фундаменталист и лицемер, който живее в измислена вселена пълна с измислени същества и врагове които го преследват. Костов подхожда към всеки въпрос мислейки как да навреди на враговете си, а не какво е добре за държавата. Това е комплексарщина граничеща с параноя.

 78. 78 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#72] от "Клюводървец":

  те костовистите, са така, с времето изтрещяват и се фанатизират мах

  България над всичко!
 79. 79 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 798 Любопитно

  До коментар [#72] от "Клюводървец":

  Те всъщност не знаят какво да пишат.
  Пишат това което им се поръчва,което е удобното на деня.
  Мавъра отново си намери полезната роля на обиден,но напътстващ бивш крадец.
  Обиден е защото не го иска никой,напътстващ е понеже знае как се краде.
  Но играта е друга.
  ЕНП решава кой да е победителя.
  Насраните социалисти са свити като гниди в миризливите си идейни дупки.
  Либералите нямат думата отдавна,буржоазията се изпедерасти.
  ЕНП избра Б.Б.
  Това е.
  Алтернатива е ясно че няма,затова и ви мрънкат и дрънкат пост-комунистическите тикви.
  Но щом мрънкате-значи нещата са добре.
  Така е бедни душици,трябва да се плаща!
  Дали на Боговете накрая,или на неизбраните от Вас сега:
  идва ден всеки да си плати.
  Радвам се че вашето време е сега,накрая ще видим!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 80. 80 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  Това е бедата на цялото дясно пространство в България (ББ не е десен, той е просто популист) - фундаментализма и отказа да се приеме реалността. Тия хора съвсем съзнателно съсипаха българското земеделие и направиха промишлеността на скрап робувайки на реваншизма и пазарния си фундаментализъм, без да ги е грижа изобщо че съсипват държавата. Затова и имат трима души в парламнта. Сектанти.
  Всъщност истинското дясно в България е .. БСП. БСП е партията която изразява интересите на едтия бизнес. БСП въведе плоския данък. БСП е партията на неравенството. Тя е истинската дясна партия в България.

 81. 81 Профил на 70
  *****
  Неутрално

  Не , просто уби голиамотоСДС!Ако ако фактите те дразниат има хронологиа и Историа ,коиато е много по-голиама от сектантската убеденост , 4е Костов и Демокрациа са синоними.
  Ако последниат бе толкоз голиам враг на комунистите ,отдавна или в затвора , или наи-малкото да е емигрант.

 82. 82 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#31] от "nqma zna4ka koi":

  Значка, знаеш ли следния лаф:
  "От когото нищо друго не става- работи като таксиметров шофьор. А ако и за такъв не го бива- става полицай" ?
  Ти си типичния пример. Полицай, който от липса на работа следи цял ден разни форуми и си дава некомпетентното мнение.
  Имаш потенциал, но си го насочил в грешна посока.

  ☭= ☠
 83. 83 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 798 Любопитно

  До коментар [#72] от "Клюводървец":

  Те всъщност не знаят какво да пишат.
  Пишат това което им се поръчва,което е удобното на деня.
  Мавъра отново си намери полезната роля на обиден,но напътстващ бивш крадец.
  Обиден е защото не го иска никой,напътстващ е понеже знае как се краде.
  Но играта е друга.
  ЕНП решава кой да е победителя.
  Насраните социалисти са свити като гниди в миризливите си идейни дупки.
  Либералите нямат думата отдавна,буржоазията се изпедерасти.
  ЕНП избра Б.Б.
  Това е.
  Алтернатива е ясно че няма,затова и ви мрънкат и дрънкат пост-комунистическите тикви.
  Но щом мрънкате-значи нещата са добре.
  Така е бедни душици,трябва да се плаща!
  Дали на Боговете накрая,или на неизбраните от Вас сега:
  идва ден всеки да си плати.
  Радвам се че вашето време е сега,накрая ще видим!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 84. 84 Профил на Copy
  *****
  Неутрално

  Прочетено във в."Гласове" на 14.08.3009:
  УДИВИТЕЛНА УЧАСТ
  Удивително е, че има един многозначителен факт от житието-битието на Бойко Борисов, в който той се оглежда целият като характер и поведение, а общественото мнение дори не го забелязва. Този факт, според неговата лична версия, е трагичната гибел на дядо му след 9.ІХ.1944 г. Старателно премълчаван до промяната и широко разгласяван след нея, той е определящ за собствения му портрет. Можем да се съгласим, че участ като участта на дядо му заслужава искрено съжаление и съчувствие. Проблемът е,че когато човек слуша Бойко Борисов да споменава за нея, остава с неприятното усещане, че тя за него е не толкова повод за жалост, колкото средство за политически пиар. Естествено днес, не и вчера, и тъкмо оттук възникват цял куп въпроси.
  Знайно е, че в годините на комунизма той се е учил в школата на МВР в Симеоново, в нея той се е дипломирал, там е получил научна степен, сам е преподавал там, работил е и е просперирал в системата на МВР, в МВР е бил приет за член на БКП. Който има дори най-бледа представа за порядките през онова време, знае, че нищо от това и с никого не би могло да се случи , ако той не е бил , както се казваше, до девето коляно проучен, проверен и одобрен. Никой дори с най-малко петънце в личната си или в родовата си биография от гледище на прилаганите тогава норми и изсквания не можеше не да проникне, а дори да се доближи до МВР и още по-малко в МВР да бъде приет за член БКП. И не пожарникар, а даже и портиер не можеше да стане. Не можеше, защото МВР беше елитна институция, смятана за преторианска гвардия на властта, и затова на встъпването в нея се гледаше като на рядка привилегия. А Бойко Борисов не с някакъв далечен роднина с неизвестна съдба, а с дядо, което ще рече с човек от най-тесния кръг на семейството му, погубен след 9 септември, защото, според внушенията, които той сам прави, е бил възприеман като враг на комунизма, успешно преодолява всички тези препятствия и работи в МВР и в МВР става член на БКП, пита се как?
  Има само два възможни отговора. Или гибелта на дядо си той е укрил по някакъв много ловък начин, или във вида, в който той сега я представя, тя изобщо не се е състояла. Трета възможност няма. А това и в двата случая означава само едно, че е налице лъжа.
  Наистина удивителна участ: станал комунист, въпреки антикомунистическия си произход, сега пък антикомунист, въпреки комунистическото си минало.

 85. 85 Профил на maxa
  *****
  Неутрално

  По- добре е обществото да тича след някой ,било то и Форест Гъмп ,иначе затлъстява , оглупява и оскотява !35 години тичахме след един правешки селски хитрец!20 години се блъскаме хаотично като електрони и сме на път да изчезнем като народ!

 86. 86 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#82] от "earthquake":

  Първо искам да добавя към твоята сентенция, че тези които не успяват да станат полицаи стават сотаджии... Колкото до позията и средствата с които я отстоявам - то си е съвсем резонно! Ако погледнем под една статия, която е ориентирана примерно с непремерена критика към някого, то винаги ще видиш под нея крайна позиция отразяваща обратната гледна точка. Реално тези "анализи" са много слаби и абсолютно без никаква стойност... Не се базират на данни, няма проучване, а просто гледната точка на някакъв човек...
  Също така колкото и да е тъпа статията винаги отдолу има едни хора, които пишат винаги "чудесна статия", "браво"! А то всъщност статията се е родила на следобедна раздумка, на която от дума на дума достигнали до капацитетен извод, който на свой ред написали и публикували под наслов "анализ"...
  Всъщност мнението ми съвпада с доста от критиките от постовете под заглавието, но понеже статията е боклук няма как да се води диалог, а се налага да бъда по краен... За нещастие вместо да разсъждават повечето хора се увличат от малоумния стил и това обрича дискусията на провал... Реално погледнато на пет поста само един отразява някакво мнение, всички други само разводняват дискусията, а тя както вече отбелязах е погрешно насочена, понеже статията е боклук и няма дълбочина...

 87. 87 Профил на chaostheory
  *****
  Неутрално

  Адмирации!
  Такава статия не съм чел от години! Точно в десятката и страхотен стил!

 88. 88 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Любослава, отново горещи благодарности за поредното доза урок по истинска журналистика!!!

  Дано младите хора осъзнаят колко е безнадеждно бъдещето им в тази изметена от БСП материала страна ОЛИГОФРЕНИСТАН и намерят мястото си в цивилизовани и обречени на светло бъдеще страни.

 89. 89 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#86] от "nqma zna4ka koi":

  Разбирам те. Напълно в стила на комунистическата реторика " а вие защо биете негрите". Не отговарят на конкретния въпрос, а атакуват с контравъпрос.

  Гледната точка не е просто на " някакъв човек", а съвпада с моята гледна точка и на много други, както виждам. Но пак типично за комунистите ти не се впускаш в анализ на твърденията в статията, а ги омаловажаваш с елементарни инструменти, типични за полицай.

  Диалог има как да се води, стига да отговориш на въпросите в статията. Ти явно няма как да го направиш, без да накърниш ореола на "слънцеподобния". Затова, остани си в заблуда, времето ще покаже кой е бил прав.


  ☭= ☠
 90. 90 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  12 ноември 2002, 15:304

  В хамама на обречените 4:
  Възходът на генералният секретарисимус
  Зловеща комедия на черните ужаси
  в един акт с отвратително начало и гаден край
  Предупреждение:
  Не се препоръчва на прекалено чувствителни, на слабонервни, на психически обременени и на Никола Филчев
  Действащи лица:
  Двама влюбени почитатели (фен и фенка) на Бойко Борисов и на Симеон Сакс Кобурготски. До края на действието не се разбира в какво са влюбени двамата - един в друг или в Бойко Борисов.
  ....................................

  Действието се развива в Народния театър, където генерал Бойко Борисов ще бъде произведен в генерален секретарисимус и главен генералисимус на републиката. По случай повишението му Народният театър е преименуван във Всенароден театър.
  Към Всенародния театър напират възторжени народни маси. Техният благороден порив обаче е възпрепятстван от куршуми, взривове и бомби, защото в София воюват бандите на Васил Безбожков – Черепа и Косьо Змеев – Смоковеца.
  Почитателят и почитателката на Бойко Борисов внезапно попадат между двете банди. Почитателят се опитва възмутено да разсъждава.
  Фен (възмутено): Защо вилнее престъпността? Защо избухват бомби и летят куршуми? Ами много просто. Защото Бойко Борисов все още няма достатъчно правомомощия. Но сега, като го направят генерален секретарисимус и главен генералисимус на републиката, с престъпниците е свършено. (към престъпниците): Свършено е с вас. Веч бий дванайсетия кобен час. Елате вий, елате подлеци.
  Избухва бомба и откъсва и двете му ръце.
  Почитател: Ох, олеле, боли. Една бомба откъсна и двете ми ръце.
  Почитателка (фенка) на Бойко Борисов: Нека гледаме положително на нещата, както пропоръчва любимия наш цар и премиер Симеон Сакс Кобургготски. Нямаш вече ръце, но пък ти останаха краката. С тях все още можеш да отидеш и да видиш как произвеждат нашият любимец Бойко Борисов в генерален секретарисимус и главен генералисимус.
  Почитател (към фенката): О, да, права си. Да търсим позитивното и градивното. (към престъпниците) Безумци! От всяка капка кръв пред вас ще бликнат нови хиляди почитатели на Бойко Борисов!
  Почитателка (допълва): И на Негово Царско Величество Симеон Сакс Кобургготски.
  В този миг избухва бомба и откъсва двата крака на почитателя.
  Почитател: Ох, боли. Ужас. Ами сега. Без крака няма да мога да отида до Всенародния театър. Ще пропусна повишението на Бойко Борисов в генерален секретарисимус и главен генералисимус. О, колко жестока е съдбата.
  Почитателка на Бойко Борисов: Ти пак не гледаш градивно на нещата и не виждаш позитивното в тях. Може да нямаш ръце и крака, но затова пък имаш очи, с които да видиш как повишават любимия наш главен секретар на МВР. Облегни се на мен, аз ще те пренеса до Всенародния театър. Съвсем близко сме вече.
  Почитателката и почитателят стигат до Всенародния театър и тъкмо почитателят да види как произвеждат любимеца му Бойко Борисов в генерален секретарисимус и главен генералисимус на републиката, един случаен куршум засяда в главата му и го ослепява.
  Почитател на Бойко Борисов: Сбогом, прощавай, Бойко Борисов. Ръце си нямам, да те прегърна. Нозе си нямам, за да отида във Всенародния театър. Очи си нямам, за да видя как те произвеждат в генерален секретарисимус и главен генералисимус…
  Почитателка на Бойко Борисов (като го прекъсва): Ама правилно каза нашият вожд, учител и цар Симеон Сакс Кобургготски, че много им пречи мисленето на българите. Точно заради това глупаво българско мислене не успя да ни повиши заплатите незабавно и несимволично. Ние все гледаме откъм черната страна на нещата. Докато човек носи глава на раменете си винаги трябва да гледа напред и да търси положителното. Няма защо да хленчиш. Аз ще ти разкажа какво става във Всенародния театър.
  Нова бомба откъсва главата на почитателя. Главата пада на паважа и се разцепва. Зрителите могат да не се плашат, защото от нея не потича мозък, нито пък се размазва по стените./
  Почитател (горестно): Ами сега? Тия взривове ми откъснаха и главата. Какво положително има тук.
  Почитателка: Трябва ли ти глава, за да верваш на любимия наш цар Симеон и да гласуваш за него ?
  Почитател (Обнадеждено): Не.
  Почитателка: Ето ти едно положително нещо. А трябва ли ти глава, за да верваш, че Бойко Борисов ще се справи с престъпността?
  Почитател (градивно): Положително не.
  Почитатателка (Позитивно): Ето ти още едно позитивно нещо. А трябва ли ти въобще глава, за да мислиш?
  Почитател (Възторжено): Не. Та нали любимият наш Негово Величество Симеон Сакскобургготски мисли за нас.
  Почитателка: Ето, виждаш ли, че можеш да имаш градивно и позитивно отношение.
  Почитател: Да, права си. Кръвта ми, например, все още не е съвсем изтекла, аз все още не съм умрял, а ти все още ме обичаш, нали, скъпа ?
  Почитателка: Нека не говорим за това, което ни разединява. Нека потърсим това, което може да ни обедини, както казва нашият премиер. А нас може да ни обедини само общата ни любов към Бойко Борисов. И към любимото ни величество Симеон Сакс Кобургготски, разбира се.
  В този момент пада бомба и ги разединява чрез доразчленяване и разкъcване. Различните им части и членове се разхвърчат в разни посоки и падат навсякъде.
  Различните им части и членове: Ние сме на всеки километъъъъъъъър !
  Хор на бившите чавдарчета и строители на Хаинбоаз: Пада другарят в смъртен бой!
  Пада мрак, пада още една бомба, пада и завесата.
  Рейтингът на Бойко Борисов се вдига.
  Край на акта, край на комедията.

  Иво Беров

 91. 91 Профил на Camcorder
  *****
  Неутрално

  ОК, почти като в социалистическия реализъм: типични образи при типични обстоятелства. Не че е нещо ново, но е хубаво да се каже елегантно. За кой ли път... е, и какво от това?

 92. 92 Профил на alex
  *****
  Весело

  До коментар [#60] от "др. Иванов":

  На бунището на истирята са други - тези като теб-комуноиди
  Изметът на България е друг- такива като теб :
  И ние помним това.)
  А сволач- са руските сгенти - като теб )

 93. 93 Профил на ТТТ
  *****
  Весело

  До коментар [#43] от "Манаф":

  Абе Манаф бъди по-културен Стига с тези многоточия!
  "Като чуя за култура и се хващам за кобура"-Гьобелс.
  Какво лошо има полицията да се среща с културата?
  Интересно кога са познали, че е той, лри слагане на плаката му на главата, или когато е почнал да пее.
  Аз предлагам следващата спец-операция да се проведе в театър "Сълза и смях" Има да се запознават с култура, а и да разберат кой кой е на сцената. Един олигарх, друг корумпиран политик, трети .....айде и аз почнах с многоточия!

 94. 94 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#89] от "earthquake":

  Това ти казвам - ако статията не беше едностанчива и плитка, а обхващаше примерно премиерите от 89-та до днес или включваше подобни примери от други страни, нямаше да се налага да излагам позицията си по този начин. Точно поради ниското качество на статията дискусията вместо да се насочи за качеството на политиците и да се направи смислен диалог и да се достигне до някакви изводи, тя едностранчиво акцентира върху една личност с тъпотии извадени от контекста, в случая кариерата на една личност.
  На мен също не ми се вижда нормално един човек да има толкова висок рейтинг, но това не значи, че трябва да се публикуват боклуци в медиите, а още по-малко под тях да има хора крещящи "браво".

 95. 95 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  До коментар [#74] от "70":
  Много лошо нещо било да не си ходил на училище! Наистина!
  пп: Вместо с "Наистина гениален политик!" да беше се подписал с "Наистина генитален коментатор!"
  Свобода за СЛАВЕНА!
 96. 96 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#93] от "ТТТ":
  Чат-пат заеквам бе, човек! Ма само при писане. Затова удрям по 5.....6 точки.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 97. 97 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#93] от "ТТТ":
  "Какво лошо има полицията да се среща с културата?"
  Хехе! За полицията нормално няма нищо лошо. Напълно съм съгласен!


  Свобода за СЛАВЕНА!
 98. 98 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#94] от "nqma zna4ka koi":

  Ама какво ме интересуват другите премиери (мин. председатели)?
  Тук става дума за конкретен човек, ти пак ми говориш за другите. Какво ме интересуват другите? Те са минало!

  Потвърждаваш ми мнението, не говориш за статията с аргументи, а с квалификации.

  ☭= ☠
 99. 99 Профил на anonymous
  *****
  Неутрално

  Щеше да е още по-смешно, ако същевременно не беше и много, много тъжно..

 100. 100 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#94] от "nqma zna4ka koi":

  Още нещо- от контекста мога да се вадят единствено цитати. Тъпотии не могат.

  ☭= ☠
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK