От тайния свидетел до специалния съд

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на пет за шест
  *****
  Неутрално

  Добър анализ.

 2. 2 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  Статията е чудесна! Браво!

  Най-добре е бъдещият съд да се казва Черерзичайная Комиссия, накратко ЧК. Така няма да има съмнение за предназначението му и ще се всява повече респект в контингента..

 3. 3 Профил на ЬЬЬ
  *****
  Разстроено

  КУЧЕТО СИ ЛАЕ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ.

 4. 4 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  "Едно от възможните обяснения за целта на специализирания съд е сред тези 4% оправдателни присъди да не попаднат определени лица, за които вътрешният министър вече е обявил, че са виновни"

  Именно! Цветанов се опитва да заобиколи реформирането на МВР, копупцията и некомпетентността сред полицаите и неспособността им да събират доказателства, като създаде специален съд, който да съди по команда отгоре или по изфабрикувани СРСта и доноси.

 5. 5 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 870 Разстроено


  Аз съм напълно съгласен с целия анализ.
  И поздравявам Дневник и Петя Владимирова за смелостта да нарекат ( отново) нещата с истинските им имена.

  Ще добавя и още един аспект на "реформата", заради който ГЕРБ заслужават сериозна критика.
  Това е гражданското правораздаване.

  Нито държавността, нито гражданите ще спечелят от протичащата "реформа" в съда.
  Защото вместо да се намерят и докажат корумпираните и НЕГОДНИТЕ/НЕЗНАЕщИТЕ в съда и ПОЛИЦИЯТА, тия които съсипват хиляди граждански дела, които отказват справедливост, позволяват отнемането на имоти, на права и т.н. на гражданите, се създава 'специален съд".

  "Специалният" съд е поредната имитация на реформа. Той е поредния "заек от ювка". Вместо прочистване на съда, вместо решаване на проблема на българите, че няма кой да защити законовите им права, няма кой да защити имотите им, от ГЕРБ въвеждат удобен, "бърз" съд за "абсолютните престъпници" посочени от МВР, което пък според Цветанов не подлежи на реформа.

  Но пък ще знаят, че днес лично аз съм бил в сайта на Днвеник 5-6 пъти. И ако поискат утре ще разберат точно зад кой компютър съм седял. Е разбира се ще трябва да поискат от съда разрешение, но след 2011г. най-вероятно ще го получават веднага от "бързия и добър" "специален" съд.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 6. 6 Профил на съд за всички
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ трябва да бъде разследван за връзките на Б.Борисов и Ц. Цветанов с БКП и подкрепата им за диктаурата и престъпленията на комунистическата партия в България. Спец съдилището да започне с миналото на ББ и ЦЦ...преди да са ни върнали в 1984 година!
  Нама съмнение, че КОМУНИСТИ като Борисов и Цветанов има какво да добавят към историята на БКП...

 7. 7 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1149 Весело

  До коментар [#3] от "ЬЬЬ":
  В България е обратното - кервана си лае, кучето си върви!
  Доказателство е статията по-горе - и целия керван от ЕС, съд в Стасбург, правозащитници, интелигентни хора (ще призная, за цвят и няколко заинтересовано от това, в държавата да няма правъсъдие), извънреден съд ще бъде създаден!

  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 8. 8 Профил на Redjep
  *****
  Неутрално

  Какъвто и съд да създават тези коджакефалии,той едва ли ще сработи с европейското законодателство. Лошото в този случай,обаче не е самия Специален Съд,като чиста проба милиционерско правораздаване,а мястото и времето,в които е създаден.
  В европейска държава,в XXI-ви век,правните отношения м/у гражданите и властта,не може да се регулират от Специализиран (Народен) съд.
  Подобни съдилища може да функционират в Китай,С.Корея,или Венецуела,но в ЕС,те просто нямат място.
  Особено когато се налагат от изверг,с пряко участие във възродителния процес,проблем винаги може да възникне и то с непредвидим край.
  Под ударите на такъв Специален,Специализиран,Народен,Милиционерски съд,не трябва да попада никой български гражданин от турски произход,защото това може да взриви социалния мир и да помете европейска България и дори да я заличи от картата.
  Аз казах!

 9. 9 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 497 Неутрално

  браво! страхотен коментар. наистина изглежда, че бб се опитва да прави полицейска дърважа. за съжаление тези методи вече се провалиха във вдигане доходите на фиска (справка агенция митници), а за осъдителни присъди, които да издържат в страсбург......май доста ще трябва да плащаме в бъдеще на разни хора (в повечето случаи заслужено) намиращи се в ареста......голямо разочерование се оказа бб.....

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 10. 10 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  А всичко би могло да е толкова просто: вместо извънредни съдилища, масово следене и атаки срещу независимостта на съда би могло просто да се излекува истинското болно място - полицията, която се състои от неграмотни, некадърни и корумпирани неуспели мутри, които са неспособни да провеждат разследвания и да събират доказателства..

 11. 11 Профил на Да
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "Redjep":

  Тук не се говори за етнически съд.Става въпрос за съд със специално предназначение и за специални хора,разбирай,врагове на власта.Няма да бъде срещу мутрите и олигарсите.

 12. 12 Профил на уволнения 100% в МВР
  *****
  Неутрално

  Затова ВДИГАТ пенсионната възраст за да си ГАРАНТИРАТ ВЛАСТА!

 13. 13 Профил на Popa
  *****
  Неутрално

  Абе какво се правят полицаите на света вода ненапита...
  Всички бардаци работят като плащат дан на полицаи, всички пласьори на наркотици плащат на полицаите.
  Повечето контрабандисти и бандите дето ги гърмяха се оказаха че имат карти от НСС, които по идея се борят с контрабандата - Косьо Самоковеца, Доктора, Поли Пантев, Карамански ...
  А скандала преди 2 години дето един от ГДБОП си искаше пушка и лаптоп от тези дето уж ги разследва?

  Баш па полицайте да се изкарат най-примерни, айде няма нужда ...
  Всеки втори катаджия на пътя си прави устата за пари ..., сигурно и нагоре е така.

 14. 14 Профил на ЬЬЬ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "dhk13":

  Напротив.Аз съм къчето и лая срещу тази полицейсщина,а власта,т.е. керванът си върви.Мит е,че Борисов управлява чрез социологически проучвания.Заблуждавате се.Последователно,точно и категорично си изпълнява,спуснатия от шефа му план.Нали не си мислиш,че Борисов управлява страната?!?!!Той е само кукла на конци,кукловода е друг.

 15. 15 Профил на Popa
  *****
  Неутрално

  А да уточним , че НСС сега е в ДАНС, най-голямата му служба.
  И забравихме, че и бившите служители на ДС и те са в ДАНС и НСС.......
  Няма да коментирам.

 16. 16 Профил на oIo
  *****
  Неутрално

  А кой ще хваща поккупни ченгета от МВР и ДАНС?
  Те самите ли ще се проверяват. Щото според мен има много повече ченгета комбина с престъпници, отколкото съдии. А прокурорите сигурно са най много.

 17. 17 Профил на Az
  *****
  Неутрално

  до коментар [#11]
  Мерси. Дано да е така,както казваш.

  П.П. О стави майтапа настрана,но мисля че с това
  авторитарно решение,Бибето ще ни разсърди всички,
  а някои може и да помислят посериозно за неговото
  политичeско(и не само) бъдеще.
  Разберете найпосле: Той е трън в очите ни.
  Аз не искам нито да го виждам,нито да му
  чувам гласа.

 18. 18 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И за какво ревете? За това, че по-лесно ще влизат мутри и разни корумпирани типове в затвора? А уж искате да се бори престъпността. Кога ще осъзнаете, че в нашата държава организираната престъпност е толкова преплетена с държавата и полицията, че ако се ползват "меките", "демократични" методи делата не стигат доникъде - справка - Маргините, Баретата и сие.

 19. 19 Профил на ГЕРБ комунисти
  *****
  Неутрално

  Тия комунисти от ГЕРБ са опитват да върнат милицията.
  Ама те са си милиционери , и Борисов , и Цветков.

 20. 20 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  До коментар [#18] от "ugi":

  Ми дай тогава набедените от МВР за престъпници да бъдат наказвани на място - при залавянето, щото иначе тоя корумпиран съд като вземе да ги разтъкава..

 21. 21 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не трябва да си правим илюзии за причините за създаването на този съд. Това е съдебна инстанция, нямаща нищо общо с правото в демократична държава , съд в за поддържане имиджа и властта на властимащите , съд в услуга на властимащите. Това е част от нещата,чрез което ББ прави всичко възможно ,за да се задържи на всяка цена на власт. Комбинирано е с контрол на медиите, който включва от напълно безкритично отношение към действията на управляващите, през обемиста и обширна възхвала на всичко свършено от тях -рязане на ленти, първи копки, срещи , участие в събития, през възхвала и обширно отразяване на това, което трябва да е рутинна работа на едно министерство, та до клюки и клевети за политическите опоненти и отклоняване на вниманието и замазване на провалите.
  И трябва да призная, че тази тактика, която беше практика преди 1989 и бяхме позабравили, е действена. Десет месеца вече на власт, пълен провал във важните за държавата въпроси, пълно неизпълнение на предизборните обещания,празнодумие и нищоправене,хиляди гафове, хаос,безработица, орязване на социални придобивки , на заплати... И въпреки това, все още много българи се надяват на чудото, пренебрегвайки очевидната управленска немощ и нищоправенето.
  Все пак, специалният съд е следващото стъпало- когато удобните медии вече няма да са достатъчни за пиар акциите . Но и когато ще има разправа с политическия противник.
  И това след двадесет тежки години преход към демокрацията...

  Когато някой е глупав, това е за дълго!
 22. 22 Профил на ???
  *****
  Любопитно

  До коментар [#18] от "ugi":

  Ти защо си мислиш,че някой иска да ги вкара в затвора?Тези хора-мутрите,ги създаде партията.Тоест Луканов,ако е трябвало да ги унищожът до сега да са го направили.Колко правителства се изтърколиха през последните 20г.,и да ти прави впечатление,че през тези години те от мутри,станаха бизнесмени с авоари,кокото БВП на страната?!?Изобщо някой някога според теб,да е искал да се ,справи, с тях?

 23. 23 Профил на ot USA
  *****
  Неутрално

  Петя, ако обича да коментира статията в "Сега", която е написана от един свидетел. Тои говори за дело за откраднати чанти, продалжаващо 8-ма година. Петя, ти вярваш ли в произнасяне на присади в 3 месечен срок? Каде го видя това до сега?

 24. 24 Профил на УСИН
  *****
  Весело

  ОООООООХ,днес съвсем ще исперкам.Ама какво да се прави,следпразнична треска от информация/следене в интернет,специален контрол на съдийте,най-добри в Европа по финанси/,ееееааааси мамата.И накрая,няма да са специални съдилища,а специализирани.-Бах мааааму.Ами тези съдий и те ли ще са специализирани,-ако да ,те къде завършиха/специализирано наказателно право/или те са учили друго право,по друг учебник,и това ги прави,,не специални,а специализирани.-Бах мааааму,да смятам ли,че овцевъдството в България няма да се оправи,без специализирани овчари.

 25. 25 Профил на muncho
  *****
  Любопитно

  До коментар [#23] от "ot USA":

  Тоя съд няма да се занимава с дела за откраднати чанти.

  А ако някой искаше бързо правораздаване нямаше да върне вечните обвиняеми.

  Тъпак..

 26. 26 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  Статията отразява същността, на това което се случва и то стъпка по стъпка! И нищо чудно няма в това, след като българският народ беше наречен "лош човешки мат'риал", а не Гражданско общество и това остана без каквито и да е последици.
  Гражданското общество е нещо различно от управляващи и правителство, има свой живот, свои нужди съобразени със съвременните общочовешки ценности и трябва да отстоява дадените му от закона права, както да има и произтичащи от това твърди изисквания, към тези които избира, за да го управляват. То ги издига и то ги сваля! А "мат'риала" е нещо, което няма думата, не може да говори и всеки "майстор" го формова и използва, според разбиранията и нуждите си!
  Просто реалността е такава и ако някой си мисли, че не е така, дълбоко греши!

 27. 27 Профил на до 18 ugi
  *****
  Неутрално

  И затова избра комуниста Борисов да ти измисли "твърди" , "НЕдемократични" методи...!
  Спец съдилища само за Гербери, който си харесва господаря да си му слугува!

  http://bg.altermedia.info/?p=11977

 28. 28 Профил на адвоката
  *****
  Неутрално

  Странно защо не помислим съдиите също са хора дори и специални,като права,пари,власт и пр.-да си сложим ръка на сърцето всеки иска власт,пари и др.екстри,всеки ще тъгува ако ги загуби,близките му два пъти-кой ще реши,кой е по най- и защо частния интерес да е в общия кюп, а знаковия такъв да е специален-жалко

 29. 29 Профил на Замислящ се!!!
  *****
  Весело

  Много ми е интересно, как ще реагират създателите на този "нов ред" и този "прекрасен съд", ако в скоро време стане смяна на караула и това начинание се прилага от друг политически цвят и субект....

 30. 30 Профил на ЖО
  *****
  Неутрално

  Специални обвиняеми, специални свидетели, специални прокурори, специални съдии, специални присъди, специални места за излежаване на наказанията.
  Специален премиер, специално правителство, специални служби.
  Специалния ни елит подготвя специалното отношение утре към себе си. Каквото специално си надробят, такова специално ще сърбат.

 31. 31 Профил на ясно казано...
  *****
  Неутрално

  "...За такава цел си струва по време на криза да се похарчат пари за нова съдебна институция в две инстанции и отделна администрация... Вместо полицейските служби да се променят веднъж завинаги, тоест да разберат, че тръшкането на пода на прочутите им арестанти преди да са събрали основните доказателства срещу тях е най-малкото безсмислено, ако не и деструктивно за целта им, ако тя е осъждане от независим съд...."

 32. 32 Профил на Сталин
  *****
  Гневно

  БОКО

  Аз съм мутра и пожарникар
  на България съм Цар!
  Аз тук коля и беся,
  аз далаверите меся!

  Кой не плаща-във затвора
  и на всички постове-мои хора.
  Всички кокошкари-в кауша,
  а и всеки който мен не слуша!

  Който срещу мене лае,
  искам туй да знае:
  Ще ви пратя Цецо,а той не може да разсъждава,
  но пък всичките ми заповеди изпълнява!

  Вкарва неудобните в затвора,
  за свидетели намира платени хора!
  Така че,внимавайте в играта,
  да не осъмнете в мазата!

  Много забравям!Не,че лъжа или мажа,
  Ако си спомня,че съм бил комунист-ще ви кажа!
  Не помня кой е Доган,не си спомням нито Царя,
  Но знам роби-че на вас съм господаря!!

 33. 33 Профил на MAVERICK
  *****
  Неутрално

  ТАКА ТАКА САМО ТОЗИ СЪД 6ТЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ !!!

 34. 34 Профил на Утро
  *****
  Неутрално

  Бойко каза вчера, че сме "дисциплинирана нация." Похвали ни, видите ли. ГЕРБ към това се стреми -- полицейска държава и послушно и страхливо население. За сега ходовете в СЕМ, уж смекчения закон за следене в интернет и сега този специализиран съд показват, че ГЕРБ действа бързо и целенасочено към убиването на каквито и да било кълнове на гражданско общество, опити да се реформира съдебната система и въобще какъвто и да било демократичен процес.

 35. 35 Профил на Бончо
  *****
  Весело

  До коментар [#29] от "Замислящ се!!!":

  Неизбежно е.

 36. 36 Профил на Селянин
  *****
  Неутрално

  Усещате ли братя българи,че произвола започва да се узаконява
  и че в Стразбург трябва да се създаде българско направление,но
  защо като загубим делата там ги плаща държавата ,а не прерсонално този,който е докарал нещата до там.Има ли някой,който може да каже с колко е ощетен бюджета от такива
  шедьоври на правораздаването и дали тия пари нямаше да стигнат
  за добавките на инвалидите и българите признати официално за крайно несъстоятелни-хората,който всеки ден си задават въпроса,какво да си купят:хляб или лекарства.
  ,2

 37. 37 Профил на glupcho
  glupcho
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Полека лека,ще стигнем до позабравения чл.1 за позабравената "ръководна роля на партията",само ще сменат една,две букви в името и.Тежко на останалите в Булгаристан!

  незнам що ги написах тези неща,ама ще се сетя
 38. 38 Профил на КОВАЧ
  *****
  Неутрално

  Кое е по-добре за мене. Един пожизнен ръководител на държавата в лицето на генерал-лейтенант д-р Борисов.
  Или пожизнен за мене преход към демокрация и пазарна икономика.
  Така както си върви времето на прехода към демокрация, така и започвам да се съгласявам, че е по-добре да избера...

 39. 39 Профил на политолог
  *****
  Неутрално

  Целият проблем е, че всичко това става пред очите на западните дипломати и те си мълчат. Мълчат, защото са гузни. През целия предприсъединителен период ни повтаряха колко корумпирана е българската съдебна власт и нито дума за триж по-корумпираната полиция. И сега, когато новата власт започна да гази с полицейски ботуш съдебната власт, те няма какво да кажат.

 40. 40 Профил на hubgoblin
  hubgoblin
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поредният брилянтен анализ на Петя Владимирова!

  "Невежеството е сила!" - Джордж Оруел
 41. 41 Профил на възхитена
  *****
  Неутрално

  Браво на Петя Владимирова! Съвършено точно и ясно! За пореден път се възхищавам на способността на авторката да мисли и да вижда. Много се зарадвах и на коментарите, които ясно показват, че тук все пак има нормални хора ....все още

 42. 42 Профил на pivot
  *****
  Неутрално

  Наистина БРАВО на Петя Владимирова! Тя е единственият български журналист, които бие тревожно камбаната за терора, който се задава! Честно, открито, конкретно с фактите такива, каквито са! Хвала на такива хора!

 43. 43 Профил на лолита
  *****
  Неутрално

  Всичко добре,ама какво е това "Наказателно правосъдие".

 44. 44 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  И от мен браво за Петя Владимирова!
  Все така да продължава да ни отваря очите.

 45. 45 Профил на МП
  *****
  Любопитно

  И накрая остава да се появи отново и член 1. ББ ще ни докара до там, да гледаме в назначения от Гоце конституционен съд с надежда. Господииии......, какво ти направихме, че пак ни наказваш ....

 46. 46 Профил на ana
  *****
  Неутрално

  До коментар [#39] от "политолог":

  и най-паче под зоркия поглед на американския посланик.
  Защо ли?

 47. 47 Профил на Мария Станева
  Мария Станева
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Питам се къде са юристите отСДС и синята коалиция и защо проспиват този пореден опит да се превърнем в милиционерско-полицейска държава

 48. 48 Профил на Viktoria
  *****
  Неутрално

  Всичко си зависи от съвестта и професионализма на съдиите. Чак толкоз паника около този нов съд е излишна. Каквото и да измисли една власт, съдията, ако е честен и наистина независим от службите, не може да бъде накаран да реши нещо обратно на закона и морала си, пък ако ше и на главата си да се изправи властта.
  Е, дуло опряно в гърба е друга работа, но все пак не иде реч за такова нещо, нали. Просто става дума за твърде елементарен опит за милиционерщина.

 49. 49 Профил на ДЕМОКРАТ,не костовист
  *****
  Любопитно

  До коментар [#47] от "stanevamaria":

  И аз това се чудя!?Защо така нагло се потъпква демокрацията??!Защо?!?Да не би демократите,да са преоблечени комунисти?!?Кой истински демократ,ще предпочете сигурноста,пред свободата?!?Единствено би го направил,червения ,демократ,.

 50. 50 Профил на Друг демократ
  *****
  Гневно

  Както винаги - точно в целта.
  Ще се повторя, на тези май им трябваше просто трибунал. Или известната от историята на СССР тричленка.

 51. 51 Профил на Европеец
  *****
  Гневно

  Дотук както авторката на статията, така и мнозинството от коментиращите не са казали нищо по-различно от Сергей Станишев, Кристиян Вигенин, Антон Кутев, Корнелия Нинова, Йордан Цонев и т.н. За разлика от Европейската Комисия, европейския и американския посланик, които подкрепиха както промените в НПК, така и специализирания съд. Печално е, че СДС е на път да се нареди до БСП и ДПС като защитници на корупцията и организираната престъпност. Специализиран съд има в страни със мафия като Италия. С какво ние сме по-различни?

 52. 52 Профил на Браво
  *****
  Неутрално

  Поздравления на Петя Владимирова за добрата статия! За пореден път много добър и за съжаление тъжен материал от нейна страна!

 53. 53 Профил на ????
  *****
  Гневно

  Защо Костов и Димитров стават предатели на демокрацията?

 54. 54 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Всякакви такива неща започващи със "специален" миришат много на диктатура. За справка руските организации започващи със "спец" (спецлагер, спецчасть, специальная юрисдикция, например), "особый" - друга дума за "специален" (особый отдел) винаги са били инструменти на тоталитарната машина на Сталин и доста години след него, та чак до наши дни.

  Та, господа милиционери, ако ще правите "специальная юрисдикция", после ще го докарате и до "спецлагерей", а защо не до тричленки, народен съд, ГУЛАГ...

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 55. 55 Профил на Sieminehn
  Sieminehn
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не знам защо ми мерише, че цялата съдебна реформа се парви така, че да може ГЕРБ да се разправя с неудобните й личности, като им лепва някакво обвинение и ги праща по дяволите.
  Ако този Специализиран съд се създава с цел борба с организираната престъпност, съвсем акономерно е да видим изправени пред него такива знакови лица за прехода като Филип Димитров, Стефан Софиански, Иван Костов, Петко Симеонов и други от по-ново време като Бойко Борисов, Симеон Дянков, Симеон Сакскобургготски, Надежда Михайлова (Неински), Милен Велчев, Цветан Цветанов и т.н.
  Но това няма да се случи, защото този съд няма да търси отговорност за съсипването на България, а ще служи като репресивна машина, която не е имал дори и по комунистическо време.
  За това мога да ви поздравя с Новия тоталитаризъм, който идва у нас на власт.

 56. 56 Профил на друг да го изпълнява
  *****
  Весело

  "Много ми е интересно, как ще реагират създателите на този "нов ред" и този "прекрасен съд", ако в скоро време стане смяна на караула и това начинание се прилага от друг политически цвят и субект.... "
  --------------------------

  Абе това някой го е казал много верно... друг да го изпълнява

 57. 57 Профил на Ден
  *****
  Неутрално

  Положението у нас си плаче за полицейщина и извънредни комисии. Щом може глутници бездомни кучета да нападат хора и да хапят деца защото на някой си му се искало да забогатява от търговия с кучешки кожи, не ми пишете, че има демокрация! И сте заревали с пълно гърло за фалшивата си демокрация! Вярвате ли, че още има някой да ви се върже?! Хората по селата изгубиха мотивация да работят заради постоянното ограбване на труда им, а вие всъщност сте се загрижили за спокойствието на престъпниците!

 58. 58 Профил на асдфгхйкл
  *****
  Неутрално

  Ако ще има " специален съд" трябва да се избира пряко от народа.

 59. 59 Профил на AVATAR22
  *****
  Весело

  Чл. 119, ал (2) от КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.България гласи:
  2) Със закон могат да се създават и специализирани съдилища.
  Всички ДРУГАРИ дето плачат СЕГА, да са си ОТВАРЯЛИ ОЧИТЕ когато бе измислена и гласувана тая КОНСТИТУЦИЯ.Предполага се, че тя си е ИЗМИСЛЕНА, ПОДРЕДЕНА И ГЛАСУВАНА като "ПОСТ" и "ПРО" --КОМУНИСТИЧЕСКА, така че сега ИМЕННО КОМУНИСТИТЕ ще си операт пешкира на " НЕДОМИСЛИЦИТЕ" в НЕЯ.

 60. 60 Профил на neytralno
  *****
  Неутрално

  Този съд е бягане от отговорност,кои го интерисува за народа,ние не сме едини и не се уважаваме и за това така постъпва правителството с нас.За правителството ние сме само един матреал за ма4кане,

 61. 61 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#51] от "Европеец":

  О, "европеецо" да не си объркал дестинациите?
  Сигурно си гледал на изток, не на запад.
  Къде мили ми "европеецо" видя в Европа (изклюяваме Италия по разбираеми причини) специален съд, узаконено подслушване, натиск, а не реформиране на съдебната система?
  А относно Петя Владимирова трябва да и благодарим с поклон, че запазва убеждението за съществуването на истинска журналистика и истински, интелигентни хора в тази професия.
  Полицейската държава рано или късно води до Оруел.
  Така, че като искаш да си много послушен и харесваш подобни управления, мястото ти не е в Европа, по-на изток при Путин!
  В обратен ред на мислите ти, кога ще се появи идеята за граждански контрол над изпълнителната власт?
  Що за риторични въпроси задавам?

 62. 62 Профил на Адмирации
  *****
  Неутрално

  Много,много добър анализ на авторката,което не и е за пръв път.Такива умни и смели хора дават надежда,че срещу тъпата полицейщина и позиция на охльов от прокуратурата все пак има силно аргументиран отпор.Мисля си хипотетично- ако този анализ на г-жа Владимирова бъде представен на т.нар.правна комисия в парламента за становище,как ли биха реагирали корифеите на правната мисъл на ГЕРБ,които всъщност получават директните разпореждания от "другите" корифеи - от училището в Симеоново.Тъжно и страшно!

 63. 63 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#59] от "AVATAR22":

  А откога всички, включително и ти, АВАТАРЕ, станхме комунисти?
  Иначе за Конституцията си прав, ама нещо точно комунистите не щат да я променят, що ли?

 64. 64 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  докато усърдно зида милиционерска държава не е зле бойко да се замисли , че след като герберското управление си отиде (което е неизбежно освен ако не върнем член първи) всичката тая безконтролна власт ще попадне в ръцете на неговите съперници.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 65. 65 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  Съвсем естествено е всички освен ДПС и БСП да гласуват закриване на бюрото за контрол на СРС.
  То беше създадено създадено, за да се намери подходящо място за Бойко Рашков.

 66. 66 Профил на Европеец
  *****
  Весело

  До коментар [#61] от "hrige":
  "Къде мили ми "европеецо" видя в Европа (изклюяваме Италия по разбираеми причини) специален съд, узаконено подслушване, натиск, а не реформиране на съдебната система? "

  И защо изключваш Италия, какви са тези разбираеми причини?Може би италианската мафия е по-силна от българската - най-смешното твърдение което съм чувал? И може би реформа в съдебната система ще се извърши без натиск - при корумпираните магистрати, зависими от мафията? И как не се сещаш, че в момента ти самият си в компанията на Путин с неговите най-верни креатури БСП, ДПС и Първанов, които единствени заедно с Петя Влаадимирова се обявиха срещу реформата на съдебната система, успешно провеждана от Цветанов и подкрепяна от Европейската Комисия?

 67. 67 Профил на Чългария -АНТИдържава
  *****
  Гневно

  Че Борисов е един от драматурзите на хаоса е безспорно!!
  http://e-vestnik.bg/5388
  И, че МВР е сборище на криминално проявени персони – също !...
  http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=6858907

  Ние искаме ли мъст чрез присъди, постановени или предрешени от полицията или "службите"? ”ГЕРБЕРСКАТА” полицейщина иска и цели точно това !!!

  А се намират и такива, които да ги подкрепят, за съжаление !

  За тях точно ще кажа : И понеже много сте знаещи , пожелавам ви с анонимен свидетел , че сте „ сгазили лука” , да ви пратят в затвора . Ама нищо, че той би глух или кьорав , ама нищо, че той ви бил обиден, че сте чукали жена му , ама нищо, че той просто искал да ви отмъкне бизнеса, защото ви е конкурент , ама нищо , че ченгетата са ви вдигнали мерника, защото не сте им симпатични , ама нищо че ...

  ПРОБЛЕМЪТ ВИ Е, че изобщо нямате мисловна дейност и не се замисляте, че няма оправдан престъпник, когато ИМА безспорни и категорични доказателства по което и да е дело !!!

  Когато ПОЛИЦЕЙСКАТА НЕКАДЪРНОСТ Е НАДДЕЛЯЛА , когато няма доказателства , а само клюки и празни приказки , когато ...

  НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ , че важни за гаранциите на всички са и твърденията че не е нужно да си бандюга, за да те сгази милиционeрщината , както това не веднъж се е случвало !!!
  И на всички " герберски " гъзолизци ПОЖЕЛАВАМ дано го усетите на собствения си гръб, че тогава да тръгнете да доказвате, че „ нямате сестра” , а още по-малко сестра ,която е курва ... Ще е безкрайно късно !

 68. 68 Профил на Old Bradyr
  Old Bradyr
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Фрий Софтуер за Криптиране / шифриране, кодиране / на SMS

  http://baibradyr.data.bg/files

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK