Един за всички, всички за един, всички за всички

Един за всички, всички за един, всички за всички

© Иван КутузовПризори в т.нар. сараи на ул. "Беловодски път" в столичния квартал Бояна нахлуха фадроми. За около десет минути тежките машини разрушиха незаконно построеното барбекю в двора на импозантния имот, докато бившата министърка на извънредните ситуации Емел Етем, боса и по ефирен пеньоар, надаваше сърцераздирателни писъци.


Малко по-късно през все още издигащия се пушек от съборената постройка влязоха спецчасти с черни маски, които проснаха по очи всички обитатели на сараите. Камери на МВР заснеха развитието на операция "Грабливите", чиято кулминация беше призивът на прокурор Роман Василев, изнервен както винаги от постоянното напрежение в работата си: "Доган, като всеки престъпник - на колене!" Готов отново да бъде порицан от Висшия съдебен съвет, Василев смело закопча


белезниците върху китките на видния политик
и категорично заяви: "Ще постъпваме така с всеки абсолютен престъпник!"


Сепнах се от детски гласове. В първия момент ми се стори, че сараите са били отнети в полза на държавата от комисията "Кушлев", а премиерът Борисов току-що е прерязал лентата на новооткритата там детска градина. После обаче разбрах, че децата от съседното училище пеят с цели гърла "Върви, народе възродени, към светли бъднини върви", както и че хубавият ми сън е отишъл по дяволите точно когато Доган най-сетне се връщаше към науката, сядайки да пише в сумрака на арестантската килия продължението на докторската си дисертация "Асиметричната онтология на социално-либералния вектор".


Този път, доколкото успях да хвърля поглед към неговите задълбочени наброски, той се канеше да разсъждава върху трансцеденталната субстанция на семантичната еманация като структурно конфронтирана проекция на социаллибералната постдискурсивна идентичност в контекста на квазиметафизичната сугестивност…


А иначе на 24 май България изглеждаше така, както изглеждаше и на 23 май тази и миналата година. Барбекюто си стоеше цяло-целеничко някъде в Бояна, а половината от парите на държавните предприятия продължаваха да си дремуцат в близката до ДПС Корпоративна търговска банка. Депутатът от Движението за права и свободи Делян Пеевски и неговата майка все още оглавяваха Новата българска медийна група, също свързана с Корпоративна банка, а вестниците им все така възторжено хвалеха и това правителство. Нищо не подсказваше и че самият Доган е престанал да бъде


"онзи, който разпределя порциите в държавата"


или най-малкото - че не е уседнал в заедност (помните ли тези предизборни лозунги на ДПС?) с новата власт.


Впрочем онзи ден в Джебел лидерът на ДПС беше също толкова цинично откровен, колкото и преди изборите от миналото лято. "Ние сме в самия темел на вируса", ние сме "зло", но без нас ще е "още по-голямо зло", подхвърли той, имайки предвид тъкмо проблематичната роля, която изигра и продължава да играе неговата партия. Държавата е тежко болна, каза ни Доган в прав текст.


Основната причина този покосен от злото организъм да дава поне привидно признаци на живот е политически организираната мафия. Ще рече мрежата от сиви обвързаности, или онази "асиметрична онтология" между уж управляващи и уж опозиция, която открай време е единствената реално функционираща в нещото, етикетирано като "държава".


Неведнъж ГЕРБ и лично Бойко Борисов са давали поводи за подозрения, че между тях и ДПС е сключен пакт за взаимно ненападение, доколкото всички приказки за обръчите, далаверите на Емел Етем (всъщност някой помни ли я още) и наглото източване на обществен ресурс по време на тройната коалиция останаха само на ниво предизборна реторика.


Въпреки заканите никой не посмя да посегне на барбекюто (казано по-скоро като метафора), а на няколко пъти Доган получаваше златни шансове да напомня за себе си - в случаите с провокацията на Юзеирови, атаката на "Атака" срещу новините на турски и подпомогнатата с държавно участие версия, че Ахмед Емин е искал да убие лидера си - дори да заема героични пози и успешно да реанимира претенцията си да бъде единствен бранител на етническия мир.


Разбира се, през цялото това време


на парламентарния тепих се имитираше битка


между мнозинство и опозиция, а самият Бойко Борисов яростно отричаше да има договорка "да не се закачаме". Само бърз поглед върху вестниците, изкупени на килограм от свързаните с ДПС и Корпоративна банка колоси на духа и плътта, обаче беше достатъчен да се забележи такава.


Всички те дружно тръгнаха след управляващите, а на моменти панегириците за някогашния "Боко Тиквата" засенчваха дори върхове в жанра като "Похвално слово за Св. Евтимий" от Григорий Цамблак.
Но ако ставаше дума единствено за разтръбяването на гръмовните успехи, които постига новата власт, то това нямаше да е нито първата, нито последната мизерна демонстрация на медийно въртене с опашка. Такива сме виждали и ще виждаме и не тази е темата на разговора.


Поне от седмица разговорът е друг – как държавата не просто не закача онези, които бият тъпана възторжено, за да си нямат проблеми с контролните органи, а съвсем съзнателно ги подпомага с нашите пари, развивайки и дообогатявайки "вируса" и на практика позволявайки му той да продължава да командва парада.


До данните, които финансовото министерство огласи в отговор на питането на 11 главни редактори къде стоят парите на държавните дружества, договорката между "обръчите" на Доган и текущото управление все още пребиваваше в сферата на догадките. Днес обаче не подлежи на съмнение, че държавата е облагодетелствала тайно от гражданите една банка, която тайно подкрепя една медийна група, която пък не чак толкова тайно е свързана с едно ДПС и съвсем явно подкрепя едно правителство.


Или, както писа "Капитал", вече има 408 милиона доказателства (толкова са парите на най-големите държавни предприятия в Корпоративна търговска банка) за проста, кръгла и порочна схема, която няма да бъде разтурена, докато Бойко Борисов не пипа депозитите и не тръгне срещу "обръчите" на Доган.


А той едва ли ще го направи. Първо, защото тепърва ще му се налага да търси по-широка подкрепа от тази на най-верния си съюзник в лицето на "Атака", чийто електорат почти асимилира. Ако продължава и да управлява според репликата на Карлсон, който живее на покрива: "Дребосъче, ще дойда към 5, но не по-рано от 6, най-вероятно след 7, така че в никакъв случай не ме чакай преди 8", току-виж се изпълнила прогнозата на Доган от юни 2009, че този кабинет ще изтрае най-много година. И второ, изглежда няма да го направи, защото


самото изпълнение на проекта "Борисов"


досега се оказва тъкмо обратното на облеченото в думи като "наказване на виновните" и "въздаване на справедливост" обещание, за който гласуваха избирателите на ГЕРБ. Налага се да повторим: схемите на ДПС от времената на тройната коалиция не само продължават да функционират и при това управление – те са допълнително "окуражени".


С тази разлика, че Доган вече не носи отговорност като мандатоносител, а политическата сила, която се заканваше да му я потърси, охотно обслужва дневния му ред. Някой още да не е разбрал, че властовите и финансовите мрежи на прехода се оказаха доста гъвкави и дълбоки? Нещо като "Един за всички – всички за един"…


Тук е мястото да спомена, че този девиз всъщност не е мускетарски. Той е на Коза ностра. Бившият капо ди тути капи Бернардо Провенцано дори беше доразвил този принцип в "инструкции за оцеляване". Сред тях бяха снишаване, гъвкавост, умереност, консенсус. И въпреки че, без да искам, се отклоних от темата, все пак да кажа и това: инструкцията може да се види в имението му, превърнато след неговия арест в чудесен увеселителен парк.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Не знам , ама до като четях първите редове щеше да ми изкочи сърцето от вълнение . Аааааа Любославчееее , не така . Не , че съм със слаби нерви , но за момент , до като ги четях бях забравил , ЧЕ :

  //Някой още да не е разбрал, че властовите и финансовите мрежи на прехода се оказаха доста гъвкави и дълбоки? Нещо като "Един за всички – всички за един"…//

  И се успокоих , че у България всичко си ни е наред . В ''правилния'' коловоз се движим за пореден път . Сори , не ги броя . Някой по-прецизен да раздели годините на прехода на 4 . И ще получи верния път .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 2. 2 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Браво Люба!
  Отново точно попадение. Лично аз смятам, че времето на Доган свършва. По-бавно, от колкото ни се иска. Но Доган върви към своя край. Дори Бойко няма да може да му помогне. Нито Първанов.
  Българската нация от "Социалистическо - носталгическо чалгаджийска" става европейска. Промените са видими. Кукловодите също го виждат и затова са нервни.
  Люба ти също имаш принос за това. Продължавай така.

  Миша
 3. 3 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Любослава, днес е 24-ти Май, душа! Точно сега ли намери да ни занимаваш с тази мърша.

  Хайде, отвори прозореца и развей трибагреника, ще те черпя вечеря в скъп ресторант.

 4. 4 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Добре е да се знае, че Герб, ДПС, БСП, СДС, Атака и т.н. са абсолютно едно и също за обикновеният гласоподавател. Има две групи - политици и неполитици. Докато простият електорат не схване, че изборите не променят нищо освен кръгът "свои хора" дотогава ще има изненадани и разочаровани. А това че хората все още наивно вярват на лъжците-политици е свидетелство за умственият им багаж. Гарван гарвану око не вади е казал народът-когато е бил мъдър някога..а сега промитите ни мозъци нищо умно не могат да създадат - само простотия.Идолизирането или поклонничеството към политиците е болестно състояние, от което трябва да се излекуваме! Те са просто добре облечени, сладкодумни мошенници! Колкото и да се стремят да ви измамят, че не е така НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 5. 5 Профил на lim
  lim
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Чудя се кое е по банално- материалчето, или дежурните коментари. Римува се с ARRI.

 6. 6 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Барбекюто е голата истина за точка първа от:


  Програма за европейско развитие на България

  ПРОГРАМА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

  01 юни 2009 г.

  Пет приоритета на управлението

  1. Възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 7. 7 Профил на Google
  Google
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#3] от "Раковски":

  Любослава е моя, не си мисли за никакви вечери. Плюс това ти е обяснила подробно горе, че не е "мърша", а бацил. Бацилите не признават празници.

  Don't be evil
 8. 8 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Към авторката на публикацията: Г-жо Русева,"наглото източване на обществени ресурси по време на тройната коалиция" наричате разходите са повишаване с около 70-80% на пенсиите на на най-пострадалите от прехода към капитализъм,финансирането на малкия и средния бизнес,за да не се изхвърлят на улицата работници,нарастването на финансовия резерв до към 8 мил.лева и още други "престъпни" и "нагли" действия на презряната от вас тройна коалиция.

 9. 9 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 800 Неутрално


  Поздравления за анализа!

  След изборите 2009г. излезе информация, че Етем е отпускала милиони за ремонти на джамии "повредени" от несъществуващи ( според метеорологичните наблюдения на ИМХ - БАН) гръмотевични бури. Развитие по темата няма оповестено.

  Преди месеци имаше информация за "комисионни" от над един млн. лева. Нищо ново не се чува.

  Щастие е, че за първи път ОТ 20 г. от 11 медии решиха, че ИМА СМИСЪЛ да питат официално за нещо, което вече са знаели - как ДПС се финансира, как придобива медии, как работи една МАЛКА част от "обръчите".

  Остава гражданите да подкрепим подетата инициатива, защото според мен без сериозен обществен натиск ГЕРБ ще продължат с преструвките.
  Мисля вече всички сме разбрали - когато няма лобисти е ВАЖЕН рейтингът, ОСТАНАЛОТО е функция от тия две неща.

  Понеже не можем да лобираме срещу "разпределителя", остава да покажем, че рейтингът е застрашен.
  Разпространете информацията - ЗАПЛАШЕТЕ рейтинга!
  Бъдете европейски граждани за развитие на България, не бъдете ГЕРБ!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 10. 10 Профил на nicky_christoff
  nicky_christoff
  Рейтинг: 418 Неутрално

  СТАИЯТА СИ Е ТОЧНО ЗА ДНЕС. ВЪРВИМ ЛИ ВЪЗРОРЕНИ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ? Я СИ ПОМИСЛЕТЕ!

 11. 11 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#5] от "lim":

  Защо бе лимонко ??? ти за кого гласуваше по време на прехода , та съм те обидил ? С какво нараних чувствата ти на гласоподавател ? Пампееерсчоооо , я си смени чипчето у кратунчицатаааааа , и проумей , че те парцалесите са се пръкнали от една кочинка - ДС , БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ !!!!!!!!!! Или си от платените списвачи ? Не ми отговаряй . Не ме интересува .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 12. 12 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 800 Любопитно

  До коментар [#8] от "molesan2" относно :
  "финансирането на малкия и средния бизнес,за да не се изхвърлят на улицата работници,нарастването на финансовия резерв до към 8 мил.лева от тройната...."

  Достижения на тройната:
  - спиране на фондовете от ЕС, поради, казвата го от ЕС, "неовладяната корупция"
  - раздаване на гори и плажове на цени ДЕСЕТКИ пъти по-малки от реалните. Зверско застрояване след изсичане на гори и унищожаване на защитени местности ( Камчийски пясъци примерно ).
  - нестихващи критики от ЕС за "неефективната съдебна система"
  - и т.н., и т.н.

  Пропаганда в полза на БСП/ДПС може да има смисъл сред читателите на "по-леки вестници" от "Дневник" или още по-вероятно, сред хора по-трудно служещи си с българския език.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 13. 13 Профил на ahorra
  ahorra
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Да не продължаваме да драскаме и да се мъчим а всички заедно да излезем на площада и да кажем с цяло не на демагогията искаме дела.Само когато сме едини и ударим един шамар на правитеството ще се сети за какво са избрани от нас.Преди близо една година видяхме че едини сме силни и можещи да не изпускаме момента,желязото се кове докато е горещо.Ще останем ли слепи срещу замазването на кражбите за милярди и пак ще си пишем ама какво стана.

  ahorra
 14. 14 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Възхитително точен анализ! Просто няма какво да се добави за корените на злото в България! Как американците строшиха гръбнака на мафията си?! Ами като им пипнаха финансирането! Ама посланникът мълчи по въпроса! А "Боко Тиквата" се прави на "Батман", лови дребните невестулки, и народът вие от възторг! Не че те не са за бой, но в случаят с ГЕРБ не само не виждаме най-важниет елемент за прелом над мафията - отнемането на силата им т.е. на паричките им, ами както казва Люба, ние, данъкопладците, чрез превителството ги кръводаряваме! Честит 24-ти май на всички!

 15. 15 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 829 Весело

  Още една приятна статия. Авторката вече си има фен-клуб, което е добре, защото означава, че вече малко или много може да влияе върху една част от общественото мнение. Обикновено такива клубове се получават когато дълго време си си вършил добре работата и хората ти се доверяват от опит. Начинът, по който са поднесени истините, е наистина приятен за четене и навеждаш към размисъл.
  Аз обаче с нетърпение чакам деня, в който някой като г-жа Русева ще каже: "Този политик е честен човек и си заслужава да му се довериме." Дали обаче внуците ми ще го дочакат този ден?

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 16. 16 Профил на Jivago
  Jivago
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отлична статия на Любослава!
  За съжаление, краят на един или на няколко мафиота, съвсем не означава край на мафията. А народи раждащи, ежедневно и ежечасно, мафиотски и шуробаджанашки взаимоотношения, никога няма да се отърват от нея. Затова в Италия има и ще продължава да има мафия а в Германия - никога. А това, че българите имат азбука съвсем не означава, че четат а още по-малко - поумняват.

 17. 17 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 470 Неутрално

  аз изобщо не подкрепям това правителство, но не може да се отрече, че те бяха първите които махнаха действащ министър, натиснаха прокуратурата да разследва бивши министри. все нови за българия неща....не, че е достаъчно, но е къде къде по-добре от нищо....

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 18. 18 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Доган демократично ще бъде избиран в свободни избори от турци и цигани и никой нищо не може да му стори докато нямаме съд, който да му потърси сметка за безчинствата. А ние още дълго няма да имаме съд. Така че, не ставайте смешни, ония, които оплаквате Доган. Той ще надживее всички сегашни политици.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 19. 19 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#17] от "аз":

  Извинявай, че ще убия устрема ти, обаче хич не са първите. Костов съди всички министри на Виденов ама на- те херувимчета милите. После съдиха всички министри на Костов, сега съдят всички министри на Тройная и т. н. и т. н. Само дето европарите са спряни не заради липсата на дела, а заради липсата на ефективни присъди.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 20. 20 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Отлична статия. Изчетох я с удоволствие. Има нужда от повече журналисти като Русева - критични и проницанетелни по-отношоние нещата, който се опитват да скрият от нас.

  Американската пропаганда трие мозъци!
 21. 21 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1431 Весело

  Този път без възражения.
  Чудесна статия.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 22. 22 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#13] от "aorra":

  Хайде да ги пометем . Нека да ги нямя , нито червени , нито сини нито жълти . Съгласен съм да си върнем България на БЪЛГАРИТЕ , а не на живковите , лукановите и любен гоцевите парцалеси . Давай , скачаме със теб съм .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 23. 23 Профил на fafafa
  fafafa
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ей поради такива статии все още си заслужава да се чете вестника. Браво на авторката, диаметрална противоположност е на ония две недоразумения - Чавдар Пръчванов и говорителката на Адрес, скритата лимонка Лили Гранцицка.

 24. 24 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Хубава статия. Браво на авторката.

 25. 25 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  Браво, ма г-жа Русева сега, след този сърцераздиращ текст, всички ний от мат'риала ще чакаме последващия зов от Съвета на (безпартийните) Собственци на Вестници в България към другара-чикист Цецко най-сетне да се пристраши и закопчее изверга Дуганоогу, барабар с цялата ДПС клика

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 26. 26 Профил на Хан Крум
  Хан Крум
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Доган е само част от формулата на ДС-прехода. Много още други като него участват като изпълнители в програмираната метаморфоза. Какво са девет, двеста или триста милиона, какво са един милиард дори долара, дадени в джобовете на послушната дс-трупа актьори от ДПС, сравнени с останалата плячка, задигната мародерски от комунистическата ламя и дс-бандитите?
  Как Помпиер-премиерът, абсолютно показателното пиар-творение на милиционерско-ченгеджийскта постановка, ще посяга на Доган, това е все едно да откъсне крайника на дс-кучето.
  Шерше ла дс-фам, шер ами.

  този коментар написа безплатно за вас дедо ви Хан Крум
 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1535 Любопитно

  "Дребосъче, ще дойда към 5, но не по-рано от 6, най-вероятно след 7, така че в никакъв случай не ме чакай преди 8"....

  Разликите между Карлсон и Пожарникаря-слънце а поне няколко.
  Единият живее на покива, интересува се от кифличи и малки лудории, като е симпатичен чичко, прилично дебел мъж в разцвета на силите си. Говори много и се прави на велик, но не го мисли всъщност, а и помага на децата. Гони крадците, ама наистина и ефективно.
  Другият взе че си повЕрва и започна да се взима насериозно, изкъпван ежедневно в народната "любов" подхравана от услужливи (платени) медии. Ужким споделя кифличките с децата (ех, тези детски градини), но всъст си играе с големите, с които се е разбрал че ще забавлава и заглавичква децата, поне 4, евебтуално и 8 години.
  Така че да забравят да порастнат, а да останат нейде в 1-ви клас. Така са най-зависими от някой "строг, но справедлив" пастир. Какъвто им го "спуснат"....

  Ех, толкова можем.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 28. 28 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  браво ,отново една много добра статия на люба ! дано да има кой да я 4уе ... но едва ли ?

 29. 29 Профил на whazzzup
  whazzzup
  Рейтинг: Неутрално

  Браво, Люба! Отлична статия!
  Иво - 592

 30. 30 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ех Любе,Ех Либе къде се скри ,повече от месец не пишеш,..да не стана авария...а за доган ..мечти и приказки несбъднати от Боко ама ...нейсе, октомври ще дойде...и тогава оле мале с нови цени,ниски пенсии и заплати ..голям майтап ..апропо не съм чул някои да казва за намалена заплата или пенсия ,но има увеличени влогове на народа в банките...за каква криза говорим,в кой сектор или глава?????

 31. 31 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 367 Неутрално


  ДОКАТО НЕ СЕ ЗАМЕНИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА/ лица и закони/ НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ УСПЕХ !!!!!

 32. 32 Профил на vse_o6te_jiv
  vse_o6te_jiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дано да дойде ред и на застрахователната мафия и на най-личния сред тях - Мошениците от Булстрад - ако искате да имате проблеми - застраховайте се при тях

 33. 33 Профил на vse_o6te_jiv
  vse_o6te_jiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аз лично още от самото начало не съм се съмнявал, че основната цел на кликата около Бойко Борисов е да овладее всички канали за добиване на незаконни пари и в това отношение е добър ученик на Иван Костов. Скоро пак никой не ще може да спечели и един лев без личното разрешение на ББ. Ако крадеше като неговите ментори от Западна Европа, щеше да остане нещо и за нас. Но той освен да се оплаква друго не може. Затова дупе да ни е яко и който може да започне да подготвя изнасянето си някъде по-надалеч.

 34. 34 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  На мен пък не ми хареса.
  Какво всъщност ни казва каката?
  Че Боко и агент Сава ще се цунат и така ще правят политиката на страната?
  Напреко на БСП (К), и СК (т.с.) - да се чете - тъмно сини.
  Ма кои са ДПС бе, како? Боко няма нужда от потърващ кораб и никога няма да се качи на него.
  А на бас?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 35. 35 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Кутузов, иманентното на Доганеца не е да седи на вече надут пояс,а да надува във водатата вече пробит такъв.
  Ако не вярвате питайте Гоце.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 36. 36 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 213 Неутрално

  колелото на историята, дами и господа, се върти, но бавно, като след освобождението


  20 години кърджалииство и страдания на народа български

 37. 37 Профил на Павел Лазаров
  Павел Лазаров
  Рейтинг: 471 Весело

  Поздравления, Любослава!

  Навсякъде, където има проблем, има нещо прекалено голямо.
 38. 38 Профил на maka
  maka
  Рейтинг: 585 Весело

  хахахах браво, чудесна статия!

 39. 39 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Нашата държава отдавна се превръна в класическа схема на организирана престъпност.Кмет дава,съдия и депутат узаконява,народа плаща.Да се надяваме,че членството в ЕС ще преобърне статуквото.

 40. 40 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  Любослава, добре казано .., но май не трябва да сме песимисти ..:)))
  Все пак от нас зависи или от тези , които се смятаме за "гражданско " общество.

  BIG AL
 41. 41 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Умират си журналистите да си правят съчинения!
  Но по-далеч от писалката и хартията не стигат!
  Писаното по-горе отговаря само на определението "душевна чикия".. Ако може и авторката да разбере какво означава де...
  Безсмислено писание!
  Дайте нещо по-конкретно! Стига сте "градили" фундаментални тези и изводи върху предположения или съчинения, смукани от пръстите.
  Когато гръмнат някой - веднага се появяват из вестниците всичките му фирми и афери. Но за живите - никога не се пише - защото май бият а ?
  Веднъж вече предупредих ДНЕВНИК че върви смело към КАПИТАЛ - т.е към небитието! До сега не виждам да са се стреснали!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 42. 42 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  До коментар [#41] от "The Core":

  А ти какво очакваш да напишат в "Дневниик" - Похвално слово за пожарникаря ???
  Хубаво е че ги има тези вестници, да казват, че "Царя е гол", нищо че са в добри взаимоотношения с повечето министри. Иначе какво става като изчезнат Дневник и Капитал - Телеграф ? или Галерия ? - Не Благодаря !

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 43. 43 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Леко изморително и доста негативно четиво и честно казано първото което си помислих след прочита му беше " гениален анализ-чорба". Дай Боже, да не отговаря изцяло на състоянието на нещата, с все инерцията на задкулисните сили и групировки клатещи страната ту наляво, ту надясно . Дай Боже, всичко да е лош сън както в началото на статията и си запазвам малката надежда, че не сме толкова загубени като народ, че помъдряваме и ставаме по-силни и взискателни...

  Поздравления за труда и дълбочината на човъркането, което трябва да продължава на всяка цена . А злият ДС дух "раздаващ порции" и намърдал се в темелите на "сигурността" и злополучието на страната като същи татко Барба приема разни форми и пози, разкатава ни все още фамилиите - преносно и буквално, далеч не е в едно ДПС само. ДПС си остава един голям цирей, но си е чисто нашенска ни, българска и уродлива рожба . Поне в моите представи .

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 44. 44 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Уважаеми 42-ри, и всички, цъкащи минусите.
  Статийката претендира да бъде "анализ"!
  Аз не виждам в нея нищо анализаторско!
  Първата част - без коментар!
  За втората: За банка КТБ няма никакво доказателство че е на ДПС!
  Работещите в нея не са осъдени, т.е. официално не са престъпници!
  Дъвканите от медийната група на Иво Прокопиев 408 милиона лева са в някаква си банка, но НИКОЙ не знае какви са условията на депозита, нито пък знае какви условия са предлагали други банки, или пък кой е взел решението за депозиране на тези пари там! Хеле пък да се обвинява Б. Борисов за това.... !!!!???
  За някаква си барбекю на Доган - трябва ли министър - председателят на държавата да се занимава с него? Защото пък ако се занимава - представям си какво ще пише после по вестниците...
  Ако Любослава Русева има забележки към нечии писания, а тя очевидно има такива - .. "панегириците за някогашния "Боко Тиквата" ..". нека тогава напише - "Любо Русев от МОНИТОР е гъзоблизец", или "Руска Любенова от Новинар прави свирки"..Защото съм 100% сигурен че познава хората, които пишат "панагириците".. Но си трае... Както си траят и онези, дето ги пишат де, няма никаква разлика.
  Кажете, уважаема Русева, колко души НАПУСНАХА САМИ "Монитор" и другите вестници, когато ги купиха сегашните им собственици? Имаше ли "доброволци", освен уволнените. Все пак - и те претендират за журналисти!
  Вие готова ли сте да напуснете ДНЕВНИК и да пишете по блоговете като Иво Инджев например??? Без щат и заплата?
  Защото е лесно да критикарствуваш, без да имаш лична позиция по въпросите.. Или поне "да не си съгласен с личната си позиция".. ако знаете вица..
  МОРАЛЪТ НЕ Е "РАЗТЕГЛИВО ПОНЯТИЕ" И НЕ ЗАВИСИ ОТ КОЛИЧЕСТВОТО ПАРИ!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 45. 45 Профил на Yoto
  Yoto
  Рейтинг: 367 Неутрално

  - Пешо, знаеш ли го оня виц, дето Тодор Живков търчи по улицата с нож в гърба?
  - ?! Не! Казвай!!!
  - Абе, и аз не го знам... ама хубаво започва!  Поздравления. Хубаво започва.

 46. 46 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#44] от "The Core":

  Не че нещо ама колумнистите по принцип не са на щат, в т.ч. и авторката.
  Инак уместни въпроси задаваш, а и това което казваш - не може да се критикарства без факти, също е така.
  Но пък и за разлика от теб авторката е в България, подписала се е с името си и си носи отговорността за написаното, пък макар и претендиращо да е само анализ. Т.е. преразказ от факти.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 47. 47 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Хубава си е статията, какво искате да започне да раздава класификации като Р. Василев?
  Много добре си гое написала Люба, ами май не я разбирате.
  Като не ви харесва, напищете по-добра статия и анализ, не се бийте в гъдите във форума, на чужд гръб.
  То и баба знае да плюе!

 48. 48
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:33 на 25/05/2010 от неговия автор.

 49. 49 Профил на ba
  ba
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Браво Люба!

  Върви народе възродени
  сред купища червени еуглени.....

 50. 50 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Браво на момичето!

  Изглежда е време, да се събудим.

  Хитростта пречи на мисълта!
 51. 51 Профил на Пит
  Пит
  Рейтинг: 8 Неутрално

  рСпомняте ли си италианският филм "Изповедта на полицейския инспектор пред прокурора на републиката"? Мисля, че беше със синеокия симптяга Франко Неро. Нито България е Италия, нито полицейските ни инспектори са като техните, а да не говорим за магистратите. Това, което става сега в България ми напомня стария виц за червните бюрократи дето клатели вагона, за да създават впечатление, че влакът се движи. Не зная какви са истинските намерения на Борисов, нито пък съм гласувал за него. Не защото съм безразличен, а просто по чисто техически прични - не живея в България. Не мога да разбера още какъв е българският премиер - дали всичко, което прави е искрено или разиграва театро пред света. Ако Борисов режисира водевил, сигурно е, че сценарият му ще се провали. Нито българите нито разглеждащият под лупа ЕС ще допуснат нова Гърция.

  Корте
 52. 52 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Ако някой си мисли че Боко ще поведе България към светли бъднини жестоко се лъже.Всъщност българина през последните 20 години показа че е невероятно тъп и неориентиран политически. Да напомня ли лъжите на Сакскобургготски през 2001 година ? Че нали почти изцяло копирани от него бяха и лъжите на Бойко Борисов преди изборите .Особено тези, за новия морал…. Ще се спукам от смях на глупостта на наивниците, които му повярваха .
  20 години българина гласува за по–малкото зло и след всяко гласуване остава излъган а държавата ни се превърна в КАНЕФ , както го изрисува и чешкият художник Давид Черни . Че някои и се сърдят на тази истина!... Какво има да се сърдят, че чипа им не се е променил с нищо , а и паметта им е като на маймуните- 1 минута ! ...Боко е поставен там НЕ за да промени статуквото , а за да го запази.. Истинските "творци" на прехода т.е. на грабежа на България няма да бъдат докоснати даже Големият борец за правда Бойко Борисов се тупа по гърдите с нескопосани PR акции на полицията, които като детски балон се пукат в съда, защото са неграмотни какво трябва да правят… Ще изгори тук–там някой който не е от гилдията на Олигархията и това е то… Защото в нито една истинска държава няма такава олигархия и такава безнаказаност на олигарсите -крадци !... В такава територия на беззаконието народа живее и ще живее в нищета, защото се впрегна като магаре в ярем на лъжедемокрацията на мошеници и лъжци, които си оправиха само собственото финансово положение поне за 3-4 поколения напред …

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 53. 53 Профил на nikolaaay
  nikolaaay
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Защо Борисов не атакува свързаните с ДПС (Доган) престъпления е една от големите съвременни мистерии. Аз лично не разбирам теорията че това е така защото Борисов се нуждае от подкрепата на техните вестници или че го е страх да не му падне правителството ако ДПС тръгне на война. Сигурен съм че решителни действия с/у ДПС-далавери, подобно на Цветановите акции, ще се ползват с огромно обществено одобрение от което ГЕРБ и лично Борисов само ще спечелят.

 54. 54 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#4] от "ostin22":

  Изключително точно приятелю, точно така. Само едно допълнение:
  Всички тези "партии" са поставени лица на истинските управляващи: Организираната полтическа престъпнсост ОПП, които си седят в сянка, а само най силните като Доган излизат наяве..... Излизат, ама когато прекалената гордост ги обземе, а това е началото накрая. Доган умря още когато с Ковачки се опита да измами САЩ за тецовете с идея да ги лапне..... Веднага ФБР удари Ковачки и нашите полициаи и те го нападнаха. От тогава и доган се крие като плъх.

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 55. 55
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:39 на 27/05/2010 от неговия автор.

 56. 56
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:07 на 27/05/2010 от неговия автор.

 57. 57 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ДОБРЕ НАПИСАНО - НО
  ДОГАНОВЩИНАТА И БЕСЕПАРЩИНАТА СА ПИРАМИДАЛНИ
  ЗАТОВА И БОРБАТА С ТЯХ Е ТАКАВА - ОТГОРЕ
  ПОНЕ ТАКА СИ МИСЛЯ
  ОТ:
  МИНИСТЕРСТВО НА .....
  АГЕНЦИЯ ......
  КМЕТСТВО .....

  АМА КАТО АРЕСТУВАХА МИНИСТЪР ВСИЧКИ СЕ СТЪПИСАХА !!???

  АМИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО АРЕСТУВАТ БИВШ ПРЕМИЕР ???

  В ИТАЛИЯ ГО ИЗЖИВЯХА ТОЗИ ШОК ......
  И СПИСЪКА НА ОСЪДЕНИТЕ ТАМ ВЕЧЕ Е БЕЗКРАЕН !!!!!!

  А НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОПРЕЧИ НА ЧОВЕК ДА СЕ СТРАХУВА

  ОСОБЕННО АКО ИМА ЗА КАКВО !!! ВИЕ СТРАХУВАТЕ ЛИ СЕ ЗА ВАС ?

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK