Как явочница Слава узаконила строеж на агент Сава

Имало едно време един предприемач, който излял тонове бетон на девствен бряг в природен парк с подправено разрешение, тоест незаконно, ама до немай къде. Хванали го, съдили го. Съдът решил, ама решил до последна инстанция, че строежът е незаконен и трябва да се руши.


Но един чичко на име Симидчиев, на когото държавата плащала да прилага закона и да руши незаконното, решил да пита съда верно ли, аджеба, трябва да спази закона и да руши. Пак се сбрал съдът, мислил, мислил 10 пъти и на 11-ия казал - чичко Симидчиев, не си длъжен да рушиш, не си длъжен да ги спазваш законите, не е твоя работа това.


И така предприемачът си довършил строежа, продал си апартаментите и живял дълго, щастливо и охолно, а бетонът окончателно покорил брега.
Лека нощ деца.


Бекстейдж:


Щеше да е прекалено сложно, ако действащите лица в приказката бяха нормални предприемачи и съдии, но те не са. Предприемачът е Доган или агент на ДС Сава чрез подставени лица. Конкретно лицето с парите е Николай Вълканов, бивш мултак, собственик на "Минстрой", която пък е собственик на "Персонал инженеринг", която пък е собственик на "Саут уест", която пък изкупила борчовете на "Краш-2000" заедно с имотите й. Агент Сава бил разглобил държавата на чаркове и я раздавал на близки хора. На Вълканов дал един голям чарк за стотици милиони. Иначе в свободното си от раздаване време агент Сава поработвал в "Минстрой" като консултант срещу някой и друг милион.


Строежът е вилното селище на "Краш-2000" "Златна перла" в природен парк Странджа, който получил одобрение с писмо от МОСВ. Това писмо отишло някак, но не се знае как при кмета на Царево Петко Арнаудов, или агент на ДС Иванов. Сигурно с пощенски гълъб или по таен ДС канал, защото от МОСВ писмото не е изведено, понеже било фалшифицирано..


Но преди да се разбере за фалшификата, агент Иванов тутакси дал на агент Сава разрешение за строеж и бетоновозите тръгнали. Паркът обаче се оказал проблем, разпискали се зелените феи, та спрели строежа. "Няма парк, няма проблем" - казал агент Иванов на съдиите и съдиите казали: "Така е, няма парк!".


Вярно, преди това съдът получил от кмета теренче за хотелче на брега. Теренче за хотелче получила и щерката на съдията Икономов, който казал "Няма парк", но не там и не от същия кмет, че щяло да бъде съвсем ачик.


Зелените феи вече надали мощен рев и парламентът спрял съдиите с хотелчетата, като изковал специален закон, но с вратички. Организирали се бетоновозните глави и набързо приели устройствен план как да си налеят бетона през вратичката. Само че плана не им го приели веднага, а сред съдиите се намерили и такива без мераци за хотелчета, които обявили строежа на агент Сава за абсолютно незаконен и рекли: "Ще се руши!".


Но агент Сава и агент Иванов не се отказвали и пак и пак се съдили, докато стигнали до нужния агент, или по-точно явочник, и още по-точно: съдия Славка Найденова, докладчик и председател на състав по дело № 4714/2010 на ВАС, завършило на 19 април 2010 с безумното решение, че държавните институции не са длъжни да спазват законите.


ДНСК не е длъжна да разруши "Златна перла". Окончателно решение! Славка Лазарова Найденова, съдия във ВАС, съдържател на явочна квартира с псевдоним Вахта.


Туш! Завеса.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 950 Неутрално

  що стая? Нема статия тука?

  Forza Lazio!!!
 2. 2 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 950 Весело

  Въх - въх и брях - брях, оно зе че излаза да го е...а ))) а, сега да четеме

  Forza Lazio!!!
 3. 3 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Целия ВАС, ВКС, ВСС и тем подобни са за разстрел, в едно с Догановци и сие

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 4. 4
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:39 на 25/05/2010 от неговия автор.

 5. 5 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Поздравления!
  Дневник - благодаря за всичко, което правите за тази Държава.

 6. 6 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Гневно

  Явочница "Вахта" ! Щеше да е смешно, ако не беше жалко !
  Къде са сега негодниците, които през последните години повтаряха като развалени грамофонни плочи : "Стига с тази ДС ! Стига с тези комунисти ! "
  Малко оставаше и щяха да да ни убедят, че такова нещо като ДС не е имало, дори и че от 1944 г. в България са управлявали всякакви, включително и извънземни, но не и комунисти !

  То и сега в техните ченгесарски медии, шоута, риалита и всякакви други помии тази измет продължава да промива мозъците на тъпото чалгаризирано население ! Добре че има медии като "Дневник", където гражданите на България да можем да споделяме мнението си с нормални хора под форма на коментари към нормални статии !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 7. 7 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  А дувара и барбекюто на агент Сава ще се събарят ли?

 8. 8 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дааа...Супер схема:аз на тебе-ти на мене.Много тарикатски измислено.Хората в други страни се потят от мислене как да преметнат държавата,а в България ето колко е сложно и трудноДано да са на привършване вече такива новини,а иначе поздравления за автора на статията.

 9. 9 Профил на zhorozh
  zhorozh
  Рейтинг: 8 Неутрално

  #4 защо си е изтрил коментара, да не са го заплашили междувременно?

 10. 10 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Майко мила...

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 11. 11 Профил на Evgeni Dimitrov
  Evgeni Dimitrov
  Рейтинг: 479 Весело

  Нема ,нема ама има.Тоя бледнее пред това където съгради мастита олигарка в София града.Не къде да е а в престижен столичен квартал с пищното си име "Лозенец".Събира щерката на екс.партизанина всите си съкооператори и хленчи ,та хленчи.Нема къде да живеела ,щото скоро мъжа й е парясал ,та моли да си преустрои и ремонтира таваните на дъщеря си .Нема лошо,не сме лоши хора и се съгласихме.Но за да не се нарушава архитектурния ансамбъл на блока съседът и също ще преустройва.Дойде време да видим какво е съградила гражданката наша и се видехме в чудо.Мезонети за чудо и приказ.А от управата в общината цъкат ли цъкат сезик.Искаш да ти направят местенце,ти взел че си се качил в пилотската кабина.Тъй и сега,нищо че има ЗУТ и етажна собственост.Нема къде жената да живее .Нито пък и от къде столицата на длан да гледа.Да ама не,казваше Петко Бочаров.Та и сега се намерил зевзек да оспори това що е съградила след социализъма на тейко й щерката народна,дом за приказ и чудо.Но за късмет на дъщерята ,Станишев управлява и с негов министър за чудо и приказ е Гагаузов.Така на зевзека жалбата отива полека лека в кошчето зад тюфлека.А сградата пращи ,олюлява под тежеста на красивата надстройка ,за чудо и приказ.
  Тъй е в наша община красива ,с чадър и балкон с изглед към столицата наша родна.Там живее днес дъщерята народна.

  Това което днес направим за добро, утре поколенията ще благославят!
 12. 12 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 480 Любопитно

  Някой да има против идеята всички *патриоти-агенти на ДС* да бъдат обесени?

 13. 13 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До №60Безпартиен": Аз като един от тези "негодници" те подкрепям в твърдението ти,че след 9 септември 1944г. е имало ДС.Но тя не е създадена на тази дата,нито по-късно,а малко по-рано-през 1925 год.Концлагера в Белене също е бил на ДС,но с едно малко допълнение-създаден е като концлагер на Държавна сигурност в началото на 1940г. заедно с концлагерите на тогавашната ДС в Еникьой,Гонда вода и Свети Кирик.Клевета е,че Белене е създадено от комунистите.

 14. 14 Профил на la_romantica70
  la_romantica70
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#12] от "tedif":

  Нема

 15. 15 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1163 Гневно
 16. 16 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Време е агент Сава и дружинката след дълги години грабежи,гаври,мафиотски схемии НАГЛОСТ ДО ЕНТА СТЕПЕН,един път и завинаги да бъдат депортирани.........................2 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 17. 17 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Парламентът да си оправи ЗУТ-а! Казусът е чисто юридически.
  Съгласно чл. 222 ЗУТ Началника на ДНСК има правото да издаде искания акт /заповед за събаряне на незаконния строеж/, НО НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИ ТОВА, ПРЕЦЕНКАТА Е НЕГОВА. Ако погледнете мотивите на съда, след изречението "Не са постъпили възражения по реда на чл. 232 АПК", ВАС цитира писмо № БС-509-05-632/16.07.2009 г. на началника на ДНСК София, в което той мотивира отказа си да издаде исканото разрешение за събаряне. Моля, забележете, ДНСК НЕ СИ Е ЗАМЪЛЧАЛА, А Е МОТИВИРАЛА ПРЕД ЛИЦАТА, ПОДАЛИ ИСКАНЕТО ЗА СЪБАРЯНЕ, своя ОТКАЗ ЗАЩО няма да напра
  ви това. Само че от цитираното решение не става ясно какъв е текстът на това писмо и какви СА МОТИВИТЕ НА ДНСК-СФ да не издаде разреш. за събаряне - малко странно, но нещата се показват едностранно.
  Пак казвам, текстът на чл. 222 ЗУТ НЕ ЗАДЪЛЖАВА ДНСК да издава исканите актове, ДНСК САМ ПРЕЦЕНЯВА ДАЛИ ИСКАНИЯТА СА ОСНОВАТЕЛНИ!
  В случая съдийката е приложила точно закона. Тази статия е доста едностранчива, мисля, че последователно се цели да се дискредитира съдебната система, като ударите са точно върху съдии от ВАС /целенасочено/, тъй като вече там се дискедитираха, и то съвсем заслужено,трима бивши вече върховни съдии /бивши върховни/
  Парламентът да си оправи законите!

 18. 18 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Стари истории, нови истории ,типични истории в демократичната ни държава.
  Едно от продълженията http://www.blitz.bg/news/article/79394
  Изкупуването на една държава, или парите, които не миришат правят пари . И без криза, но и в криза.
  А парите не миришели. Пачки са запушили нечии носове . Точните носове.
  Това ,че бе възприет принципът "Няма значение как е направен първия милион" унищожи България.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 19. 19 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "mi6osp":

  Признавам, прав си!

 20. 20 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 479 Гневно

  Доган, Вълканов, съдиите, шефа на ДНСК - ясно!
  Ами къде го нашия мил премиер, нали щеще да раздава справедливост! Нали иска законност! Къде по-голяма законност след решение на ВАС! Симидчиев да не е магистрат!
  Той си е при изпълнителната власт - Р. Плевналиев му е началник!
  Къде е тази прословута "политическа воля"?
  Грънци, на празна пожарна светулките!
  Докато направят най-важното си дело, прословутата магистрала Тракия, тя ще води до селища тип Люлин!
  Айде всички улево!

 21. 21 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#11] от "Иван Иванов":

  Кого имаш предвид?

 22. 22 Профил на Boncho Bonev
  Boncho Bonev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#13] от "molesan2":

  Ама не мога да разбера до кога ще се отклоняваме от истинските проблеми. Тази статия е за Доган, ДС и съдиите, а не за Белене или който и друг лагер.

  bboneff
 23. 23 Профил на екс_перт
  екс_перт
  Рейтинг: 8 Весело

  Ми "зелените феи" веднага да пратят това "окончателно" решение на съда в Люксембург за сравнение на съвместимостта му със законодателството на Евросъюза, което има приоритет пред националното законодателство.

  Едновременно с това могат да го пратят и на съда в Страсбург, който пък да провери, не се ли нарушават човешки права - макар и рядко, съдът в Страсбург се произнася и по проблеми, свързани с опазване на околната среда.

  “Only the educated are free.” Epictetus http://thinkexist.com/quotation/naturally_the_common_people_don-t_want_war/339098.html
 24. 24 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "екс_перт":
  Според мен е крайно време да се научим да си решаваме задачите
  вътре в страната и да се спавяме сами с проблемите си и то качествено. Сега чета, че министър Плевнелив ще решава въпроса с незаконното селище. Така е по-бързо и по-ефективно, а и много по-евтино.
  Разбира се, когато се налага, това си е вариант, да речем. Но защо да тръбим из европата, ако можем да се справим сами. Важно е въпросът да се реши и да се действа. Щом е незаконен, ако е така, да го събарят.

 25. 25 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#24] от "Еvgenius":

  Хайде да видим първо как ще го реши!
  И какво за всяко подобно решение трябва да се вдигне скандал?
  А и за колко време ще разреши проблема Плевналиев?
  Щото ако е за година -две, те първите туристи и собственици на апартаменти , ще са забравили летуването си!

 26. 26 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Ха така Атанасе, ама трябва и да допълниш че как ще ни управляват зависи доколко сме достойни като граждани. В този случай браво на гражданите и феите за тяхната непремиримост. ДС тата при силен граждански натиск и те ще клекнат няма къде да ходят. Ава вече трябва най после да искаме лустрационен закон и да се изхвърлят всички ДС та от държавните власти и медиите!

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK