За радост на "приведените в известност"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  ^

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 2. 2 Профил на caravagqio
  caravagqio
  Рейтинг: 466 Гневно

  В нормално функциониращите държави и при НОРМАЛНИ управляващи общественото очакване би прозвучало доста по-скучно - в смисъл "има си съд, той си знае работата".
  За България е валидна друга АКСИОМА : " ГЕРБЕР , вече е ДИАГНОЗА !"

 3. 3 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Вие не разбрахте ли, че на Бойко винаги някой друг му е виновен? Не можа да разбере, че да управляваш държава не е като да управляваш Ипон.

  ☭= ☠
 4. 4 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 696 Неутрално

  без да защитавам герб - бедните безимотни магистрати също носят някаква отговорност.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 5. 5 Профил на Сандокан
  Сандокан
  Рейтинг: 810 Любопитно

  И кой да накара полицията и обвинението да си върши работата?

  Главният прокурор е назначен от назначен ВСС. На всичкото отгоре не е отговорен за действията си (сякаш е невменяем). Подчинените му прокурори са НЕСМЕНЯЕМИ ако са с над 5г. стаж.

  Началниците на секторите в полицията са бивши ДС офицери директно ръководещи разследването.

  Д(АН)С ... без коментар...

  Изобщо докато не се смени конкретно тази система на зависимости "прехода" ще си продължава...

  Без мъдра мисъл!
 6. 6 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#4] от "victor troska":

  Без да защитавам корумпираните съдии - в този случай отговорността е другаде. Прочети пак статията. И обърни и внимание на коментар номер 2, писан е точно за такива, като тебе.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 7. 7 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова! Журналистката, която има куража да покаже и докаже, истинското лице на "големите успехи" на Б. Борисов и ГЕРБ в борбата с престъпността! Това е единственото направление, в което новата власт може да претендира за някакви успехи, и ако и там се провалят просто стават ненужни! Съдът, вършеики си работата, казва на полицията и прокуратурата - вие сте некадърници и непрофесионалисти! Изходът за Борисов е един! Да елеминира, чрез властовите си позиции, независимостта на съда и да го подчини на волята и нуждите си! Така както са правели всички диктатори по света до сега! Но историята ни казва, че винаги това е било до време и всуе!

 8. 8 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  До 5
  Изобщо всички идиоти в БГ са несменяеми!
  И оня небръснатия, който напоследък по-рядко дава интервюта.

 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1665 Разстроено

  Мда... Лъсва безпощадно какви безхаберници и гащници са чичковците от народната "милиция"... Но това е неудобно, понеже вЕрващата публика следва малко повече да се замисли, не може да вика просто така УУУУУ и да се прекланя пред Месията Пожарникар...
  Пусто в БГ твърде малко хора на твърде много нива (било то държавно управление или частна инициатива) си вършат работата както трябва, демек като професионалисти.
  Резултатът - разпад от всякъде и кочинка...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на damianrm
  damianrm
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Съда взема често и неправилно присъди, ама и прокоратурата е просто мн. мн. зле ! претрупани със работа, с ниски заплати , лоши емоции всеки ден ... и са останали мн. мн. прости хора, с нисък капацитет и възможности ..

  Нищо няма да помогне, освен внос на съдии и изпращане на дела в чужбина ...

 11. 11 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 918 Разстроено


  Браво на Петя Владимирова!

  Безпрецедентната публична атака срещу съда доказа окончателно несъстоятелността и бих казал дори вредата от управлението на ГЕЕРБ.

  ГЕЕРБ са сбирщина от милиционери.
  В ГЕЕРБ не са събрани хора, които да споделят общи демократични ценности. ГЕЕРБ нямат принципни, фундаментални позиции, от които да тръгват и да градят някаква политика.

  Примерно, демократичните десни партии приемат частната собственост за неприокосновенна. От тук следва, че демократична дясна партия никога не би предложила закон, с който се задължават собствениците на земя да я продават на точно определени хора. Но ГЕЕРБ предлагат такъв закон!!!

  Моят призив към всички четящи - Петя е описала нещата пределно ясно.
  Бъдете български граждани и полагайте усилия да се развенчае фалшивия обществен образ на ГЕЕРБ като борци срещу престъпността. Говорете, показвайте коментара на Петя на всеки свой близък.

  Съдът в България има огромни недостатъци и е БОЛЕЗНЕНО необходимо да се реформира!!

  НО, ТОВА КОЕТО ГЕЕЕРБ ПРАВЯТ НЕ Е РЕФОРМА И НЕ Е ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗНО!

  ГЕЕЕРБ вредят на България, защото не реформират съда, а се опитват да го подчинят.
  А това последното е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 12. 12 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#7] от "kikot":

  Абсолютно това им е целта. В момента нагнетяват общественото мнение за да могат да прокарат законови промени, които ще накарат съда да "клекне". Надявам се да не пипат Конституцията, където е записана независимостта на съдебната власт.

 13. 13 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Перфектно свършена работа от Петя Владимирова. Това вече е журналистика.
  Поздравления г-жо Владимирова, за куража да попитате облеченото от колегите ви журналисти в бяло МВР за "пропуска" с източените средства от сметките. Поздравления за куража да покажете полегналата в неприлична поза прокуратура, поздравления за опита ви да обясните на "обществото" последствията от спечелената на пръв поглед от МВР обществена подкрепа, въпреки че изпитвам сериозни съмнения относно способността на това общество да осъзнае, че съдът е неговата гаранция срещу произвол на другите власти.

  Ecrasez l’infâme
 14. 14 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  За какво ли точно са ги привели в известност? На времето едно бивше ченге от БОП ми разказваше за реакциите на Косьо Самоковеца пре арест "Моля Ви се бе-всичко ще Ви казвам само в килия не ме дръжте"

 15. 15 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#13] от "Graf":

  За българския съд ли става въпрос? Графе- ти или си паднал от Марс или не си си имал работа с български съд

 16. 16 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Войната се води още от деня, в който тогавашният гл. секретар на МВР обяви: "Ние ги хващаме - те ги пускат!". Ясна разделителна линия; никакви съмнения по въпроса кои са добрите и кои - лошите (самата реплика е на герой на Силвестър Сталоун от холивудски екшън, приятен за окото и много касов - в политиката това означава много гласове на избиратели).

  Да се води такава война е лесно до момента, в който до съзнанието на обществото не стигне и въпросът: Само хващането (с белезници и по очи на земята) ли ви е работата; доказването не е ли и то част от това "хващане"? И почват едни сложнотии с НПК, които само развалят екшъна. А съдиите, които поставят този въпрос, естествено, че са проклетници.

  Тази предистория само обяснява защо "хващанията" трябва да присъстват ежедневно в централните емисии на телевизиите. "Хващанията" са рейтинг; те са златната мина на ГЕРБ. При това положение няма начин войната със съда да се размине.

  Лошата новина за гражданите е, че даже и "хващанията" да са 100% изпипани по НПК, даже и съдът да ги уважава на 100%, те не могат да заместят реалната политика. Последната е креативно изкуство, което не изглежда да се удава на сегашните управляващи. Рано или късно и рейтингите ще отразят тази реалност.

 17. 17 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Българският съдия много отдавна е пречупен по чеченската схема - или торба със злато или нож. Това е добре описано в книгата на Григор Лилов "Тайният проект Бойко Борисов".
  Става все по-ясно че са необходими специализирани извънредни съдилища, иначе играта на демокрация ще свърши зле

 18. 18 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Аз също и за пореден път поздравявам Петя Владимирова!

  Съда в България е корумпиран, това е извън всяко съмнение, но не е причината за провала на всички полицейски акции с гръмки имена.

  За голямо съжаление повечето хора едва ли го съзнават.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 19. 19 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Много ми харесва статията!

 20. 20 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  В Италия СЪДИЯТА С ИЗВЪНрЕДНИ пълномощия Фалконе се бореше със сицилианската мафия и не се оправдаваше с италианското МВР и прокуратурата. Той разкатаваше бандитите с фразата "Ние сме държавата, а не Вие". Плати за смелостта и гражданската си доблест с живота си.
  Мисля, че не се иска много смелостда пуснеш бандити Българските съдии са страхливци

 21. 21 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#17] от "danielson":

  "Става все по-ясно че са необходими специализирани извънредни съдилища, иначе играта на демокрация ще свърши зле ..."

  Натам ли са те запътили мечтите ти: http://www.solovki.ca/

  Вперёд, ребята! Вперёд к победе!!!

  Ecrasez l’infâme
 22. 22 Профил на Blag
  Blag
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина добър текст, г-жо Владимирова. Много е лесно управляващите да ни промиват мозъците чрез средствата за масова информация за това колко корумпирани са съдиите и колко професионално работят всички останали - на първо място полицаите, разбира се. Но целият правораздавателен процес е една верига от полицаи, дознатели, анализатори, следователи, прокурори, адвокати, съдии и съдебни заседатели. Ако едно звено се скъса, пропада трудът на всички по веригата. Тогава на нас ни казват "Ето, виновни са съдиите". И ние сме склонни да повярваме, защото от съдиите се очаква крайният резултат от труда на всички. Ако обаче предположим, че дори само един участник по веригата е недостатъчно компетентен или е корумпиран, тогава излиза, че по-често "виновник" за уродливото правораздаване у нас не е съдът, а някой преди него. С други думи, понеже процесът е верижен и понеже всички участници в него допускат грешки, по-вероятно е неуспехите на съда да са "дело" на някой от досъдебните участници в процеса (просто защото те са повече на брой).

 23. 23 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  по добра от петя Владимирова не съм срещала из медиите, по тези въпроси

 24. 24 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#21] от "Graf":
  Зависи за какъв етап от развитието на обществото става дума.
  Абстрактните разсъждения за демокрация, каквито съвестно си назубрил от Новия Брадър, в случая са неуместни, защото пуснатите момченца /и момиченца/ извършват две пакости:
  - замитат следите и скриват парите
  - сплашват свидетелите

 25. 25 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#21] от "Graf":

  наред са трудовите колективи
  ........да заклеймим.....и пр.

 26. 26 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#20] от "danielson":

  Да така е! И крият своята страхливост и корумпираност ,без да поемат отговорност за своите действия и бездействия, зад "решения" като ,"липса на достатъчно доказателства" ," няма данни да извърши друго престъпление", и най-безцеремонно освобождават задържани. Да не говорим ,че има и свидетели които като виждат поведението на съда ,се отказват после да свидетелстват защото е очевадно ,че тези ,срещу които биха свидетелствали няма да получат присъди и по този начин съда обезверява хората ,които искат да помогнат на правосъдието.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 27. 27 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#24] от "danielson":

  Направо ги разстреляйте. К'во толкова се церемоните? На "местопрестъплението".
  И какви са тез буржуазни предрасъдаци? Специализиран съд, адвокати, прокурори, многоинстанционно производство, доказателства и тем подобни пречещи на скоростта глезотии...
  Виж сега. Другарят Ленин е въвел добра практика с чрезвичайките, която е доразвита от другаря Сталин до съвършенство. Особая тройка НКВД — орган внесудебного вынесения приговоров. Состоял из главы НКВД, секретаря обкома и прокурора.
  Въоръжавате се с челния съветски опит и, както казах - Вперёд!
  Нали ще ти прозвучи ласкателно, като те нарека милиционер?

  Ecrasez l’infâme
 28. 28 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#25] от "gara":
  Под "трудови колективи" мутренските бригади ли имаш пред вид или си толкова древен, че помниш червенковския социализъм в България?

 29. 29 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#27] от "Graf":

  Моля ти се само да не изпаднеш в маниашка истерия, както ти се е случвало вече в подобна дискусия. Разсъжденията ти в никакъв случай не са оригинални и полезни- а милиционерите сега са най-големите демократи и капиталисти- или и това не знаеш?

 30. 30 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#29] от "danielson":

  "Моля ти се само да не изпаднеш в маниашка истерия, както ти се е случвало вече в подобна дискусия. Разсъжденията ти в никакъв случай не са оригинални и полезни.."


  Опитах се да помогна бе.. С предложения. Предвид идеята ти за специализирано-извънредно "съдопроизводство". Бум мада фака му.. ти им помагаш, а тия се обиждат на милиционер, въпреки че в главата им се върти баш идеята на железния Феликс.
  Сега да ти помогна леко. Няма как да станат "извънредните" съдилища. И със специализираните наказателни състави ще е трудно, защото българската конституция има редица буржуазни недостатъци. Требе да въведете някакъв "Нов ред". Абе и по таз линия има богат опит, ама предвид засегливостта ти ще го подмина.

  Ecrasez l’infâme
 31. 31 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Докато разследващите органи са разделени и са в разкрачено състояние - част от тях са към МВР( дознатели), а част- към Съдебната система ( следователи), качеството на разследването ще бъде ниско. Имаше един отговор на КС преди няколко години ( след един друг негативен относно преместване на Прокуратурата), че само в пълна степен Съдът, а частично и Прокуратурата, са носители на правораздавателни функции. Не и следствието. Това, според мнозина специалисти, даваше добра основа да се търси окончателно решение за преместване на Следствието към изпълнителната власт. Сега на практика имаме около 350-400 следователи с опит, които бездействат. Докато не се реше тозо въпрос, винаги ще имаме проблем с качеството на досъдебното производство. Тройната коалиция имаше конституционно мнозонство, но не пожела да опита тези промени на Конституцията и да премести следствието в изпълнителната власт, заради хатъра на Доган, който не пожела това да стане. Тук ГЕРБ на практика също имат конституционно мнозинство, но действия в тази посока няма никакви. Защо ли?!

 32. 32 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#30] от "Graf":

  А така, успокои се значи и започна да мислиш. Мисли тогава.
  1. Конституцията не е догма и вече много хора намекват, че е необходима промяна. Не забравяй, че точно СДС-депутатите от Великото Народно събрание скачаха срещу нея.
  2. Не използувай аргументи от типа "...кой не скача е червен", защото е демоде.
  3. Каквато и гениална Конституция да въведем, ако не я спазваме, пак ще сме си същото дезорганизирано и със слаби съпротивителни сили общество, каквото сме в момента.
  4. Идеята за специализирани съдилища с днешна дата широко се обсъжда в нета и ВСЪЩНОСТ Е ИДЕЯ НА ЕВРОСЪЮЗА.

 33. 33 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#28] от "danielson":

  тъпо

 34. 34 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#33] от "gara":

  Всъщност забравих да ти спомена, че от руската и съветска класика си падам основно по Булгаков и най-вече повестта "Кучешко сърце" /не знам дали до провинцията стигат такива книжки има ги и в превод на български/. Тази повест ми харесва най-вече заради комичния стремеж на главния герой да се нагажда към всяка ситуация, като съответно трескаво и просташки използува терминология,която не познава добре...

 35. 35 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#32] от "danielson":

  4. Идеята за специализирани съдилища с днешна дата широко се обсъжда в нета и ВСЪЩНОСТ Е ИДЕЯ НА ЕВРОСЪЮЗА.

  Eто това нещо не е вярно. Това е част от спекулацията на милиционерите овладели двете власти - законодателна и изпълнителна, която звучи като "СССР ни каза". Никъде в правната система на съюза, в политическите дебати в Европарламента и сред членовете на ЕК няма да откриеш и ред, който да обсъжда идеята за специализирания ни съд, като идея на ЕС.

  Ecrasez l’infâme
 36. 36 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално
 37. 37 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#35] от "Graf":

  чл.119/ал.2 от Конституцията на Република България - при извънредни обстоятелства е възможно създаването на такива съдилища, без да се нарушават правата на ямболската дребна буржоазия.

 38. 38 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#34] от "danielson":

  тъпо

 39. 39 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#32] от "danielson":

  "1. Конституцията не е догма и вече много хора намекват, че е необходима промяна. Не забравяй, че точно СДС-депутатите от Великото Народно събрание скачаха срещу нея.
  2. Не използувай аргументи от типа "...кой не скача е червен", защото е демоде.
  3. Каквато и гениална Конституция да въведем, ако не я спазваме, пак ще сме си същото дезорганизирано и със слаби съпротивителни сили общество, каквото сме в момента.
  4. Идеята за специализирани съдилища с днешна дата широко се обсъжда в нета и ВСЪЩНОСТ Е ИДЕЯ НА ЕВРОСЪЮЗА. "
  -------------------
  1. Виж 3.
  2. глупости.
  3. Виж 1.
  4. Невярно твърдение.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 40. 40 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#39] от "wreck":

  Развалина- благодаря все пак за положителния принос към дискусията

 41. 41 Профил на toma
  toma
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Господа, че "Пожарникарът" не е перфектен съм съгласен, но какво ли щеше да бъде, ако си беше останало Станишевото пр-во - крадливо, корумпирано, безхаберно,,,,а за пръстъпниците и мутрите - рай...

  neutral
 42. 42 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 467 Неутрално

  никой ли не съзнава, че има цели две възможности с тия "специализирани" съдилища - да ги назначава Боко или да ги назначава Красьо. назначените от Боко по нищо няма да се различават от съдилищата на Трайчо Костов. назначените от ВСС и Красьо по нищо няма да се различават от "неспециализираните".

  някой да вземе да ми каже коя от двете злини е по-малка!

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK