Кой плаща за платения секс?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The HunteR
  The HunteR
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Както проституцията, така и наркотиците са гигантски бизнес за множество криминални структури по цял свят. Търсене за такива услуги винаги е имало и няма тенденция да намалява за вбъдеще. Легализирането и искарването на яве би било от полза на всички, но не и за тези, които го управляват в момента.

  Но... живеем в свят пълен с предрасъдъци.

 2. 2 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Хубава статия, добра журналистика!

 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1232 Весело

  Нелегалната проституция не може да съществува без покровителството на полицията!!!........Сутеньорит са по вредни и повече криминогенни от проститутките - превръщат парите в дрога за повече печалба!.......Повечето български путани са от цигаански произход и изкарват пари от турските шофьори на тирове и някой северняк любител на "индианки"....

 4. 4 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Хех, "една жена сама да прецени да прави секс за пари или не", авторката се опитва да внуши, че в определена ситуация жената би имала свободна воля. Решението да продаваш тялото си (както на проститутката, така е и на миньора) не е продиктувано от свободен избор а от Принудата на Необходимостта. Дали ще е Принудата на насилника/бияча/надзирателя принуждаващ момичето или миньора да продават телата си или Принудата да оцелееш в днепния свят няма никакво значение и в двата случая свободния избор е отнет.

  ПП: Всъщност повечето страни избягват нормиране на проституцията защото едно такова нормиране изисква въвеждане на определение за проституцията. Определението само по себе си съществува и също така е в известен смисъл нелицеприятно, най общо като проституция може да се квалифицира: Предлагане на секс срещу материални облаги. Та, по това определение, като проституция могат да се квалифицират много от днешните бракове, връзки и отношения. Което е малко неприятно, но в системата на пазара, "на който всичко е стока", не може да бъде иначе....

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Не съм за забрана, а против легализация!
  И кво ся иска да ни каже тая?Върти, цитира, оглежда уж от всички страни, уж застава на страната на жените, уж се изкарва свръхкомпетентна, но изразява ли ясна собствена позиция? Щото за общите приказки и буламачите си има "24ЧасаТруд" и десетина други! Може ли да бъде безпристрасна? Не! Защото работела по проект за легализация-забележете-легализация- на този вид дейност! Сега това нито е законо, нито е незаконно! Само преди месеци и Исландия бе забранен стрийптиза, защото жените били използвани и принуждавани да проституират! Какво ще стане ако се легализира проституцията? Нима тормозът, контролът, въвличането и експлоатацията ще спрът? Тук, в България?! Щом дори Германия и Холандия не са спрели въвличането и експлоатацията, какво да очакваме ние, мислещите че ще се случи у нас?!
  Авторката ако и да има акъл за мъъъъъничко повече от проститутка не я бива да мисли! Защото не е толкова трудно да се осъзнае, че освен мижави данъци, допълнително разваляне морала и репродуктивните способности на нацията,
  евентуална легализация на проституцията ще даде
  ДОПЪЛНИТЕЛНА МОЩ НА МАФИЯТА!!!Това е най-важното и същественото. Но ако си жена феминистка като авторката, работеща по проект за доказване "необходимостта" от легализиране на проституцията естествено ще вади вода от 9 кладенеца, за несъстоятелната си теза, изказана с половин уста в края!
  Защо съм против лгализация:
  1) Допълнителна деморализация и намаляване на ограничените репродуктивни способности на нацията.
  2) Ще засили финансово ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!
  3)Тормозът, въвличането и експлоатацията няма да спрат! Тъкмо напротив! А опити за урегулиране на материята в утвърдени демокрации като Германия и Холандия нито спират трафика, нито въвличането на жени в тази дейност! Маалка любопитна подробност е, че немски и холандски жени почти не практикуват проституция, не са и жертва на нея! А жертва на трафик и експлоатация са чужденки! Българки вкл! Защото малка България е "изнесла" в Западна Европа над 70 000 проститутки миналата година! И не всички са циганки!!! Защото Голяма русия е изнесла само с 20% повече проститутки от малка България!!!
  Но авторката трябва да се "отчете" за някво си проектче, финансирано от вън, защитващо Чужди виждания и идеи! Които не са сработили многои там-Германия и Хландия, но жертвите са чужденкии, а не местни жени! А тук кой спазва закона в сектор, котролиран 100% от мафията?
  И нещо лично до авторката-разбирам, че трябва да се отчете за проекта си! Но ако можеш и добре да пишеш не значи, че можеш да мислиш! Както не могат да мислят и 90% от журналята в 24ЧасаТруд, и десетината стенвестничета на Ирена Кръстева и породистото и' потомство! Но на тях за 90% не им трябват мислещи, а послушни журналисти. А за останалите 10% им трябват манипулатори и ЛЪЖЦИ! Като оня дето изфабрикува партийната книжка на Ст. Софиянски. Но това е друга тема!
  Слевпци, слепци се опитват да водят обществото! Независимо, дали журналисти извън Дневник и Капитал или нАучни работници като таз, правеща с половин уста евтини внущения в интерес на престъпността и огромна вреда на обществото!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  Проституцията съществува от древни времена и винаги ще съществува. Докато има хора, готови да плащат за секс и други хора, готови да продават телата си за пари, проституцията ще процъфтява. Въпросът тук е не дали да има или да няма проститутки. а дали те трябва да хранят цели глутници криминални типове, които живеят на гърба им. Крайно време е да се узакони проституцията в БГ и да се спре кранчето на тези мафиоти. Проститутките да плащат данък върху дохода на държавата, а не на хилядите Ванковци, които паразитират на техен гръб и на гърба на държавата. За всички извращения, които се извършват над млади момичета, за да бъдат накарани да проституират, вина имат нашите "законотворци". Спомнете си поправката "Ванко 1", предложена от Татяна Дончева и приета от парламента. Това е гнусно, долно и престъпно !

 7. 7 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Аз пък ще ви кажа, че няма момиче или жена, която да откаже да се изчука за пари.
  Н Я М А !
  Зависи за колко?

 8. 8 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#6] от "robespierre":

  Ако стане както ти го искаш тия "хиляди Ванковци" ще станат "почтенни бизнесмени" и "редовни данъкоплатци"! Това ли искаш ти? "Бизнесът" им да е "законен". А узакони ли се проституцията легализираните сводници ще имат още по-голям стимул за въвличане на момичета в дейността си!
  Наскоро четох интернет-изповед на един от съдържателите не публични домове в Сф. Признава си открито-повечето започват НАСИЛА! Ако извънзаконната дейност се узакони, какво би се подобрило за обществото? Или за жертвите на сводниците? Само сводниците ще станат "редприемачии"! Абе нещо като "добре облечените бизнесмени" А то цялата престъпност е сързана точно с тези бизнесмени, с групировките и с издънки на ДС! Проституцията в частност!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 9. 9 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Доколкото знам и сега проститутките не могат да бъдат съдени за проституция. Могат да бъдат съдени сутеньорите.

  Много е наивно да се мисли, че ако проституцията бъде легализирана, броят на насилваните да проституират жени ще намалее.

  И изобщо, много зле написана статия. Едва я прочетох до края и не видях нито един добър аргумент в защита на легализацията. Не че няма такива, просто авторката не може да пише.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 10. 10 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Едва ли и самите момичета които продават телата си биха искали тази им дейност да се отразява в разни регистри, да имат разрешителни, картони за периодични медицински прегледи и т.н. Всичко това остава някъде отбелязано, запазено и ще им пречи да започнат след време един нормален живот.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 11. 11 Профил на Kamen Yanakiev
  Kamen Yanakiev
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#4] от "petka":
  "...Предлагане на секс срещу материални облаги. Та, по това определение, като проституция могат да се квалифицират много от днешните бракове, връзки и отношения..."

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Тази посока на анализ е по-интересна от баналната проституция, оказва се въпрос на похват.

 12. 12 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#9] от "|":

  Принципно прав си, но ...
  Тука са немарливи към здравето си, и може би искат да ги вземат от улиците и да ги вкарат в някаква що годе регламентирана дейност по която да ги следят и да ги задължат да се изследват и поне да си внасят осигуровките, а не както сега - не знаеш коя путка е спинозна и болна от хепатит.
  А те не са никак малко, но пък и който ползва такива и на него не му дреме особено за собствения му живот.
  Във всеки случай не е нормално да има жени покрай магистралите, по добре да са в квартал с червени фенери - както е в Амстердам например.

  The biggest risk in life is not taking one.
 13. 13 Профил на $
  $
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Една от дрените професии, но кой използва проститутките... Кой
  ги намира? За6то в Европа и у нас има хиляди български проститутки? Има ли опити на неправителсвени организации да влязат в контакт с тях. Да изследват българската проституция, която е явление през последните 100 години у нас. Такъв голям
  брой млади момо4ета... Кои са те, от кои класи и съсловия идват.
  От кои градове и села са най-много. При4ината?Пове4е от 20 години този древен занаят е суперрентабилен за тях и притежателите на тези домове и т.н.
  Най-лесно е да се регламентира. Тя и сега си е такава. Но при4ините тя да вземе толкоз жертви... Това си заслужава да се
  проу4и и дискутира сред народа и по медиата, в парламента...
  и на други места... И да се види има ли изход някякъв...

 14. 14 Профил на guintchev
  guintchev
  Рейтинг: Неутрално

  сравнението проститутки - миньори е смешно. класическото
  сравнение е проститутки - журналисти

 15. 15 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Мога да купя всяка една жена, която си поискам - хвалел се някакъв оръфляк.

  Ха-ха, чак пък всяка, изсмяла му се английската кралица..

  Разбира се, Вас например, Ваше величество, ще спазаря за пет лири!

  Пет лири ли!? Ти не виждаш ли, че аз съм кралица?

  ( Б.а. Нямам нищо против кралицата, примерът е произволен!)


 16. 16 Профил на Сандокан
  Сандокан
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Ако легализират професията ще има ли ДДС в цената???
  Ще се фактурират ли услугите????
  А на околомръсното ще сложат ли по един от НАП да свети на всеки километър.
  А ще са задължени ли работничките да имат касов апарат???

  Без мъдра мисъл!
 17. 17 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Най-добре и лесно за следене и регулация е проституцията да е регламентирана, да се плащат данъци и застраховки, да се ходи на прегледи и т.н. Да се забрани не може - и при комунизма на морето имаше "госпожи", които даваха "стаи под наем на студентки" и на практика си им бяха "мадам". Ченгетата и градските големци ходеха безплатно, та да си затварят очите.
  Дори и някои видове висши примати проституират - женската дава секс за плодове на недоминантен мъжки и дебнат доминантният мъжкар да не внимава...
  Та как се надявате да изкорените поведение генетично заложено с милиони години ?

  E PLVRIBVS VNVM
 18. 18 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Наистина ,трудна дилема.В повечето случаи момичетата са жертви ,всъщност под строг контрол трябва да са сутеньорите и тия за които работятсамите сутеньори. Чудно ми е,ако професията на сутеньора попадне под закона ,колко от проститутките ще останат да работят.А що се отнася до това ,че всеки продава труда си , ума си или способностите ,то това наистина е интересна тема. И защо някой от вас си мислят ,че само жените се продават и мъжете доста често го правят ,само че тия жени ,които си купуват мъжа,обикновено не го афишират,някак си е неудобно....

 19. 19 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  "Отправната точка, от която трябва да се реши "проблемът с проституцията", обаче не е дали да я има или не. Защото тази дилема е безсмислена." Авторът, следващия път да напишете за убийствата, защото проблемът не е дали да ги има или не, а да бъдат легализирани - кой кого убива и срещу какво възнаграждение. Тъй де, парите нали не били миришели. И това е работа . Вас лично и безплатно ще Ви "обслужа", с бонус, да не се мъчите кат мутра с пет куршума в запустяла болница.
  Засега може да тренирате с легализирането на циганията, отровата, педерастията и всяка друга дейност, водеща до разрушаване на обществено-социалните връзки, норми и морал.

 20. 20 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#18] от "Irina":

  Помислете за наемните убийци! Те не са ли проститутки!? Продаващи "способностите" си - "изстинал" ум и "безжалстно" око! И "сутеньорът" не се ли опитва да се "освободи" от тях, когато не свършат работата или когато са изкарали твърде добра "заработка"!?

 21. 21 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#20] от "wanderer":

  Определено ! А най -големите проститутки са тия които си продават душата ,себе си и слугуват ,а на тоя ,а на оня....

 22. 22 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 405 Весело

  хубаво, само че не в Швеция, а в Норвегия са инкриминирани клиентите

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 23. 23 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Дааа..."*Авторът работи по проект за легализация на проституцията към фондация "РискМонитор" - ще ли рече, това,че автора в момента се измъчва с някоя проститутка, и е гузен,че е престъпник? ...Добре де, приемаме, че не е така, но той има дъщеря...А дъщеря му иска повече пари,отколкото той и дава...!!!?

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 24. 24 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#23] от "dido_i":

  П.С. Късно прочетох името на автора. Последното ми питане се отнася за всички родители...

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 25. 25 Профил на Петър Иванов Иванов
  Петър Иванов Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е как кой ще плаща-Шибидар Шибидръв. нали само за това говори
  http://www.etrud.tk/

 26. 26 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#21] от "Irina":
  и как е в мъжки род това

  за чиста и свята република-но не с този народ
 27. 27 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Да бъдем точни!
  Не всяка жена, която прави секс за пари е проститутка!
  Проститутка е тази, която няма право на избор, и тя реално погледнато е наистина нещастна, експлоатирана.

  След 1990г. бяха направени големи усилия за да се подготви общественото мнение, че да си продаваш тялото, си е напълно нормално. Припомнете си интервютата по БНТ със стриптизьорки, с компаньонки завръщащи се от Италия, с веригата-шоута на комсомолския секретар Росен Николов-Мис Монокини! Първо докараха стотици хубави момичета от СССР, използваха ги няколко години и ги препратиха на Запад, а мястото им бе заето от наши момичета.
  Не сте ли чували за млади момичета, които си имат приятели, нормален живот, но и не съвсем явно си имат нконтаткти с някой друг, който ги подпомага, излизат отвреме - навреме, пътуват в чужбина, и затова нейния любим не е много в течение.
  Спомням си обяви от края на 90-те години-студентки се предлагат за любовници на директори, ръководители на фирми срещу възможности за кариера, е и финансово подпомагане!
  Каква са тези момичета? Държанки, проститутки, или съвсем нормални момичета? Въпрос на гледна точка.
  Да не бъдем съдници. Някои от тях в момента са високо в йерархията, дори депутати, министри.
  Лошото е само, когато човек (момичето) няма избор!

 28. 28 Профил на jordan59
  jordan59
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Някои се продават за едно парче хляб. Това са проститутки. Други се продават за мезонети, яхти, лимузини, кариера, обществено положение. Те вече са еманципирани, разкрепостени, прогресивни, звезди, каймака на обществото, и целия свят е в краката им. Има и политическа проституция и каква ли не още. Продава се чест, съвест, приятели и роднини. Според закона на Мърфи, каквото и да се говори, става дума за пари! Но конкретно по темата. Някъде бях чел, че в Дания има такива жени с ранг на държавен служител. На заплата са и обслужват хора в неравностойно положение-бедняци, инвалиди. Според мен проституцията не трябва да се поощрява ,нито да се забранява , а да бъде регламентирана с правила и закони. Това ще защити момичетата от сутеньори, клиенти, изнудвачи и ще имат достъп до здравни услути и други привилегии. Иначе не препоръчвам на на никой да упражнява тази професия.

  Благодарността не е човешко качество а кучешко но неблагодарният човек е по лош и от бясно куче
 29. 29 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 893 Гневно

  Проблемът не е "Какво да правим с проститутките?", а "Какво принуждава едно момиче да стане проститутка?" След като окриете, какви са причините за ще може да обсъждаме и лечението. Защото системата "Така и така имаш хрема- пий чай!" не е разрешение. Аз също поддържам мнението, че озаконят ли проституцията в Бг всички натрупани пари от този незаконен бизнес ще започнат да ги перат през .... проституция. И тогава това "явление" може да приеме такива размери, че на авторката ум да й зайде. Поне такъв е опитът на другите държави в миналото. Те затова и съдят клиентите, а проститутките третират като "жертви на насилие". Ама барем като цитира шведските и германсите закони да вземе да се заинтересува ЗАЩО са приети тези закони! Че в Германия проституцията не винаги е била незаконна.
  Защо ли ми прилича на поръчкова статия?

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 30. 30 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#19] от "wanderer":

  Убийството не просто е легално - по-голям процент от държавния бюджет отива за професионалните убийци, отколкото за образование или здравеопазване. Професионалните убийци имат празник - Гергьовден - когато с помпозни паради демонстрират техниките си за убиване и приемат поздравления от предводителя си - Президента на републиката. При започване на масово убийство християнски свещеници благославят оръжията на професионалните убийци с надеждата те да убиват повече хора.

  Та нека направим проституцията точно толкова забранена, съгласен си ли?

  gradinko.bg
 31. 31 Профил на Longanlon
  Longanlon
  Рейтинг: 1404 Любопитно

  В коментарите казвате, че проституцията никога не е доброволна, защото дори да не е принудена от насилник да го прави, една жена би проституирала само ако е принудена от "обстоятелствата", "нуждата да оцелее", "липсата на пари".

  Че то това важи за всяка професия! Ако не ме принуждаваше липсата на пари, и аз нямаше да ходя на работа. Ако нуждата да оцелеем не ни караше да работим, всички щяхме просто да се излежаваме под дърветата и да ядем банани.

  Всички продаваме и използваме телата си, за да живеем - аз продавам мозъка и пръстите си (с които пиша по клавиатурата), някои продават ръцете си с които наливат бетон и т.н. Проститутките продават други свои части. Как те са по-различни, по-лоши?!? Някои човешки органи са "по-лоши" от други ли? Това е смешно!

  http://kaka-cuuka.com
 32. 32 Профил на Longanlon
  Longanlon
  Рейтинг: 1404 Неутрално
 33. 33 Профил на Salutte
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 34. 34 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#29] от "Boriaz":

  Причината е ясна, няма какво да я търсим - просто много жени са толкова тъпи и бездарни, че пред тях стоят (в най-добрия случай) два избора - нископлатен, изтощителен нискоквалифициран труд тип 12 часа на ден шиене на ишлеме срещу 300 лв, или проституция. Изобщо не мога да виня тези, които избират втория вариант - а ти каква алтернатива ще им предложиш?

  Ако се страхуваш от легализиране на мутрите направи просто сравнение - между бизнеса с дрога и фармацевтичната индустрия. И двете правят едно и също, но първите са нелегални, а вторите - законни. Колко мутри виждаш да перат пари в производство на лекарства?

  gradinko.bg
 35. 35 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Селските пуритани пак са наизлязли. Миналата седмица в Мексико дори президента излезе и каза че легализирането на наркотиците е възможна тактика, чрез която да се борят с престъпните картели. Тоталната забрана се е доказала че е напълно неприложима и че е се е провалила като подход. Не виждам смисъл държавата да хвърля ресурс да дебне кой отглежда марихуана или пък че някой друг е решил да продаде гъза за пари. Ако наркотиците и проституцията излязат на светло, възможностите за правене на лесни пари от нищо рязко спадат.

 36. 36 Профил на concept
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:42 на 13/09/2010 от неговия автор.

 37. 37 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Големите играчи в този бранш нямат никакъв интерес да легализират бизнеса им и да плащат данъци.

  Затова и няма да стане.

  А жените, както и миньорите, имат свободен избор, разбира се.

  Има милиони начини да се изкарват пари и докато не са те задължили да копаеш въглища или да работиш по гръб изборът е свободен.

  Обществото просто свали табутата и направи секса много по-достъпен. Това е и основния проблем пред проституцията, впрочем - много повече жени са готови да правят секс без да им се плаща отколкото преди само 100 години.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 38. 38 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#37] от "Боби Колев":

  Табутата са свалени преди 2000 години, по времето на Римската империя. Тогава платения секс е бил по-евтин и от парче хляб. Строгите морални норми на Средновековието и на Викторианската епоха правят обществата по-консервативни и сдържани, по-дискретни. Днес демокрацията дава свобода на избора и моралните задръжки отново ги няма. Това е част от функционирането на социума и признаването му може да промени към по-добро и по-толерантно отношение към жените, които по една или друга причина работят този тип дейност.

 39. 39 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#31] от "Longanlon":

  Да, всички сме принудени да продаваме телата си, нещото наречено "професионално заболяване" говори именно за това. Но, ако я нямаше принудата за насъщния нямаше да се излежаваме по дърветата, нито щяхме да спрем да работим (е може би някаква част от хората ще го направи и ще отпадне от общността на хората, но други ще продължат).
  Без принудата на моркова и/или сопата хората могат да работят за удоволствие, защото освен мотивацията, породена от нуждата да задоволяваме базисните си биологични потребности, хората могат да се мотивират да работят за задоволяване на по висшите си потребности, като личносттната удовлетвореност от постигане на творчески цели, задоволяване на любопитството за заобикалящшия ни огромен и неизследван свят, постигане на личностна пълноценност (колко неща не научаваме, просто защото нямаме време от работа, с колко неща не се захващаме заради принудата да изпълняваме ежедневно повтарящи се операции за да изкараме насъщния...) и т.н. и т.н.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 40. 40 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#38] от "Читател":

  "Най жестокото робство би било онова робство в което робите са заобичали робството си."
  Цитатът е от предговора на автора на "Прекрасният нов свят", Олдъс Хъксли.
  Читател, има някаква историческа закономерност в това, че когато едно общество е изправено пред фазова криза (изчерпало е вътрешните си ресурси за развитие) то нравите в обществото се "разкрепостяват". Примера с античен Рим е много показателен, след апогея си никой повече не се интересувал от идеята за Римски свят, бъдещето изчезнало, всички заживели само в нястоящето, докато не дошли по консервативните, но визионерски настроени варвари (Атила например се самонаричал "бич Божи", т.е. самовъзприемал се като оръдието, което Господ изпращал за наказание над покварения романизиран свят...).

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 41. 41 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Проституцията е като корупцията - гадно нещо, когато не участваш

  А авторката участва, и то нашироко! Участват също така клиенти, бандити, почти всички мутреси откъм "пасивната" страна, много полицаи, всички политици, наемодатели, производители и търговци на козметика, лекарства и мн. др.

  Както във всичко, неучастващите са наверно към 90% и те плащат сметката.

 42. 42 Профил на brasnarq
  brasnarq
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Очаквах в коментарите да прочета майтапи и вицове. Те пък всички сериозни и задълбочени. Не че е лошо.
  Липсата на чувство за хумор, прави човека някакси буквален. Не мое се откъсне от ежедневието и да погледне отстрани нещата. А те са смешни най-често.

 43. 43 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 769 Весело

  До коментар [#31] от "Longanlon":
  Правилно - всички (и мъже, и жени) продаваме части от телата или от ума си, за да печелим пари и да живеем. И нещо повече - - понякога - за да спечелим престиж. И още нещо повече - материално задоволени млади жени допечелват някой лев за някоя "екстра". Чукча (#33) пише за японските ученички, а няма ли български ученички/студентки правещи същото? И още нещо повече - кой от форумците не е чувал за "брак по сметка" около себе си - това не е ли продажба на нещо (тяло, душа, авторитет) за нещо друго (пари, власт, престиж)?
  Ако погледнем без предразсъдъци - всички ние продаваме части от себе си, за да получим нещо, което мислим, че ни липсва. Или купуваме (да си спомним за индулгенциите - само века назад). И това не винаги е от мизерия или финансова принуда (както счита Петка - #39), а поради много, много причини - любопитство, нужда от нещо повече (вкл. и сексуална) и пр.
  Търговията (както я определих, вкл. и сексуалната) е от древността (значи поне от 3-4,000 г.) до днес - без признаци за намаление.
  Само че в средните векове христ. църква е решила, че купуването и продаването на определени части от нас било грях - и тръгна тя, та до днес. В други религии не е точно така
  Я да си представим, че живеем в свят с регламентирана такава продажба, само след 1 поколение всичко, което дращим тук ще е исторически анахронизъм и светът ще си се върти.

  Поздрави
 44. 44 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ето разсъжденията на една професионална проститутка с която говорих на тази тема преди известно време."Аз съм много по- почтенна от другите жени.При мен клиента идва и аз го обслужвам така ,че да остане доволен и да плати цената,но какво правят почтенните жени а ? Запознаят се с някой мъж и започват до го доят -вечери в ресторант ,скъпи подараци ,свещи и разходки по морето и др така че докато той легне с нея ще му излезе от носа.Докато не го оскубят и има пари да плаща го работят.Ето защо аз се смятам за честен почтен човек.Тази работа я върша от години имам си редовни клиенти и си отглеждам детето с любов." Замислихсе докато я возех в колата си/ взех от автостоп /и реших,че е много права.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 45. 45 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Има си начин за всичко... Прави се държавен монопол за проституция и леки наркотици, на много ниски цени и под строг контрол и мутрите увяхват... Кой ще тръгне да чука грозна, заразена и с неясен произход проститутка, наета от съмнителен сводник за 50 лв, след като държавната фирма ти продава услугата за 20 или 30 лв? А и кой сводник ще се навие да рискува 10 години затвор за 100-200 лв дневна печалба? За сводничество, притежание и/или ползване на всякакви оръжия и твърди наркотици - над 10-15 години затвор и готово. В онзи момент, в който държавата (подчертавам, защото частният бизнес не би го направил) осигури евтин и масов достъп до услугата, тя автоматично ще спре да бъде обект на интерес от престъпността. Ще попитате - а дали ще има кой да работи за 20 лв на сеанс? Ами то и сега има.... ако се грижат за здравето ти, ако законът е с теб и ти доставя удоволствие и ти носи средства - вече имаш избор. Вместо шивачка за 400 лв, ставаш проститутка за 500-600 и толкова. Много по-подробно мога да разкажа идеята си, но няма нужда да е тук.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1232 Весело

  Нека се разграничи насилствената от ненасилствената проституция!!! При първия случай - да има жестоки наказания за сводниците!!! Но при циганките примерно, това е един сравнително почтен занаят, по добър от кражбите, просията, измамите, продажбата на дрога....

 47. 47 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#45] от "TrakerBG":

  И като знаем, че обслужването от държавна проститутка ще е като обслужването от каквато и да било държавна чиновничка - мерси, ръката ми е по-любезна

  gradinko.bg
 48. 48 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#44] от "bishopsis":

  Така е, проституцията е много по-етична професия от примерно рекламистката, която лъже хората, че да си хранят децата с маргарин, кроасани и напитки на прах е здравословно.

  gradinko.bg
 49. 49 Профил на walle
  walle
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#5] от "~":
  напоследък често ми се случва под някоя статия в някой форум да прочета, че липсвала позиция. Може ли да поясниш какво точно разбираш под позиция, че явно с различни впечатления боравим. И как точно авторът се изкарва свръхкомпетентна? Нещо не мога да си обясня агресивната ти реакция

 50. 50 Профил на chiqui
  chiqui
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Не зная защо когато се говори за проституция винаги се визира най-ниската класа.Преди години бях поканена от моя колежка да ограмотяваме тази група жени /без лукро!/та аз бях насочена към българско-украинският-руски сектор тъй като много от тях имаха лимитирани езикови познания.Работата ни беше ограмотителна-информация за венерични заболявания,спин,начини за антиконцепция,използване на презерватив.Повечето момичета българки бяха от варненско,видинско,врачанско.Образование никакво,трудови навици никакви,култура ниска.При тази база явно единственият "изход" е проституцията.Колкото и да исках да им спечеля доверието никога не си позволяваха да говорят за проксинетите които стояха зад тях.Повечето бяха зарибени и с кокаин.Без да развявам знамето на феминизма узаконяването на проституцията единствен изход ли е за тези жени!?!Изчезва ли явлението?И някой дали наистина се интересува от тяхната съдба?Но да оставим тази форма на проституция-улична,магистрална,от паркинги и известните "лесове".Идва висшата проституция.Към нея ни приканват всеки ден от телевизионният екра/има свободен достъп във всеки дом/.Там се разхождат едни девойки които разказват сексуалните си подвизи с известни "личности"какви подръци са получили, какви коли яздят.Един път получават пари от мачото а после от телевизията за да го разкажат!?Девойката която "опъна"Бекам получи милиони за разказите си.Та как няма да се разраства явлението в света където парите са над всичко!?Онези дето въртят достойно парцала получават 6-8 евро на час,"глупавите" дето са се наврели в парниците да събират реколтата на 45 градса получават същото.И онези дето порят и транжират пилетата и прасетата и те получават същото.Да учиш пък се изисква голямо усилие за да получиш ефимерни резултаити.Кой изкарва 25-50 евро за 10 минути без отговорност и квалификация!?Има и друга проституция-"достойна";-никога не се критикува.Това е когато си проститутка на един ексклусивен клиент-постига се чрез брак.Не е задължително да просъществува дълго,а да го рентабилизираш.
  Бих могла да пиша до безкрай по темата, но само след 2 часа започвам 18 часово дежурство/така ми се пада като съм от старата школа и продължавам да боравя с понятия отживели като достойнство например/

 51. 51 Профил на marijka
  marijka
  Рейтинг: 506 Весело

  Представям си какъв майтап ще падне с оформянето на правната рамка на легализацията. Например ще трябва ново приложение към декларациято по чл.15 от ЗБУТ с въпросчета от сорта "Има ли осигурено оборудване за хигиенизация (биде, интимен душ)?" "Използват ли се нетрадиционни уреди и приспособления, които могат да причинят нараняване (бичове, шипове, белезници)?"
  И развеселените юристи и изчервените юристки, които ще разписват измененията в Приложения 1 и 2 на Наредба № 3 от 19.04.2001 г. за минималните изисквания за безопасност и опазване на здравето на работещите при използване на лични предпазни средства на работното място, например "ЛПС за защита от болести, предавани по полов път" "ЛПС за защита на половите органи и ануса - вазелин, лубриканти"
  Доста работа ги чака във фондацията

 52. 52 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#45] от "TrakerBG":

  "Прави се държавен монопол за проституция и леки наркотици,"

  Недей така приятел. Направи ли се държавен монопол за сексуални услуги, в него ще се предлагат само петдесет и пет годишни бабички пред пенсия. И то след чакане да ди дойде реда от три месеца. Това е доказано.

 53. 53 Профил на Василена Доткова
  Василена Доткова
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Към #22:

  И Норвегия, и Швеция са криминализирали купуването на секс услуги, тоест законът преследва купувачите, но също и сводниците. Неотдавна имаше голям скандал с един от министрите в правителството на Райнфелд - Свет Ото Литорин, който бе разкрит от журналисти, че е ползвал услугите на проститутка преди години, и бе принуден да подаде оставка.

  Проституцията не може да се разглежда изцяло като свободен избор на проституиращите жени, просто защото този избор се случва в условията на икономическа, социална и т.н. принуда, дори когато няма пряко насилие. Ако беше свободен избор, как тогава да обясним, че в западноевропейските страни огромното мнозинство от проститутките са от много по-бедни краища на света? В Норвегия почти няма проститутки норвежки - близо 80% са българки, румнъки, албанки, рускини. Малцината норвежки са без изключение наркозависими - това по проучване на вестник Афтенпостен. Очевидно е че става дума за експлоатация.

 54. 54 Профил на Salutte
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 55. 55 Профил на Salutte
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 56. 56 Профил на grubo
  grubo
  Рейтинг: 229 Любопитно

  До коментар [#45] от "TrakerBG":

  Хей, отначало си помислих, че се шегуваш и за малко да ти прасна +, но ти си бил сериозен ... въх уби ма ... държавен монопол!!!! ??? Пич, ти да не излизаш от някоя саксия - някога имал ли си работа с държавата, когато ти предлага услуги? Ситуацията е само една - ще ти обърнат внимание и ще получиш качествена услуга само когато им "бутнеш" или ги натиснат "отгоре" т.е. това е ниската форма на корупция, а ти искаш да им възложиш дрогата и проституцията ... честно, мисля, че си понастинал ..

 57. 57 Профил на hartofilax
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:22 на 13/08/2010 от неговия автор.

 58. 58 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Небето е синьо, земята е твърда, ако паднеш от високо боли.
  Сега като написах тия очевидни истини с черни букви на бял фон ква беше ползата?

 59. 59 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Проституцията и сега е достатъчно регламентирана.
  Ако не е доброволна, т.е. е насилствена, това е престъпление и се преследва от закона.
  Ако е доброволна, тя не се отличава от останалите лични услуги, а те са достатъчно регламентирани.

  Писането на специален закон за един специфичен вид персонални услуги ще донесе повече вреди отколкото ползи, особено на доставчиците на услугите. Разбира се, като при всяка намеса на свободния пазар, и тук след регулацията ще се развие черен пазар, цените за потребителите ще се повишат, доходите на доставчиците - ще намалеят.

  А, и още нещо - моралът не е нещо, което може да се създаде със закон, няма как това да се случи и при проституцията.

 60. 60 Профил на grubo
  grubo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#44] от "bishopsis":

  Слагам плюсче на проститутката, защото тя е от "студентките", които действат дискретно, избирателно и на сравнително високо ниво. Познавам такова момиче и тя ми е казвала, че има доста като нея, но проблемът е по-сериозен с неуките и по-прости момичета, които често наистина са малтретирани, дрогирани, отвличани и принуждавани да проституират, а те са огромната част от проституиращите.
  С горното показвам, че се съгласявам с мненията, които считат, че е безмислено да се легализира проституцията, каквото и да означава това, защото първите за които споменах, никога няма да "признаят", че го правят, а на вторите няма да име ясно какво да правят с легализилането си и, ако решат да продължат със сигурност ще си намерят закрилници (сводници).
  Истината е само една - унищожаване на мафията, която контролира този бизнес, но това няма да се случи в нашия живот и при тези форми на обществено устройство ...

 61. 61 Профил на Стоян Крумов Рахнев
  Стоян Крумов Рахнев
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Този начин за изкарване на прехраната неминуемо ще трябва да се урегулира в закон. Нека нашите законодатели да взаимстват най-прогресивните европейски практики. Тъй като работя в сферата на прилагане на регулационни режими на общинско ниво призовавам за минимални регулационни изисквания. Сега в БГ за да стартираш някакъв дребен бизнес минаваш през една камара институции, които си вземат техните такси. Има страни, напр. Австралия, където за два дни вече си започнал да работиш напълно легално!

  Stoyan Rahnev
 62. 62 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#56] от "grubo":

  как мислиш (нали може на "ти", дали не съм се сблъсквал с родните ни чиновници
  Благодаря на теб и другите, които обърнаха внимание на коментара ми по същество. Написах държавен, само с цел да подчертая, че не трябва да се прави с цел висока печалба, а да е по-скоро тип "комунална услуга", на възможно най-ниска цена, която може да се постигне. Не познавам частник, който да пожелае да работи без печалба. И понеже "пазарните" механизми много много не работят в България, си позволих да вкарам думичката държавно. Иначе минусите на "държавното" си ги знаем, но те не са минуси, защото е държавно, а защото ние такова си го правим... К'вито сме ние, такава ни е и държавата, общо взето. Иначе нямам нищо против на всяка улица да се редуват сладкарница, магазинче и "е*алница", ако това ще лиши престъпността от доходи, ще спре насилието над жени и ще даде хляб на хора, които ИСКАТ да го правят...

  До коментар [#52] от "zaci":
  Не мисля, че само 55-годишни бабички ще се навият на тази работа, но влизаме в детайлите вече на идеята

  До коментар [#55] от "Чукча":
  Купони, опашки... надали... не сме 1984-та, нито 1991-ва. Просто обикновена услуга, каквато е подстригването, химическото чистене и други такива.

  П.С. Някой някъде писа, че това е крачка към легализирането на убийствата... Твърдо не, просто държах да го отбележа...

  Поздрави на всички.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 63. 63 Профил на marijka
  marijka
  Рейтинг: 506 Весело

  Хахаха, "комунална услуга"
  А ако някое предприемчиво типче отвори "е*алница" до някоя гимназия, ще върти страшни обороти през голямото междучасие

 64. 64 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:04 на 14/08/2010 от неговия автор.

 65. 65 Профил на Salutte
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 66. 66 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:01 на 14/08/2010 от неговия автор.

 67. 67 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:02 на 14/08/2010 от неговия автор.

 68. 68 Профил на no_one
  no_one
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Каква е разликата между една проститутка, която чака на тротоара и една порноактриса, която снима филм за ХХL TV например? И в двата случая водещото е: секс срещу пари. Само че порнофилмът /ако не греша/ е със защитени авторски права и явно се разпространява легално (канали, достъпни от официалните кабелни ТВ, действащи с разрешение от СЕМ и КРС). Излиза, че плащането на порноактрисата може да е легално. Така стъпката оттук до легализацията на проституцията не изглежда толкова нередна.

 69. 69 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2357 Неутрално

  До коментар [#66] от "renegat":
  Ренегат,
  Помисли си защо живееш само сред такива жени. Грешката може да е в твоя телевизор. Аз ако живеех само сред путьовци, не бих винила мъжката природа.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 70. 70 Профил на ima6migla
  ima6migla
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мъжете не плащат на проститутките за секс , а за факта ,че сутринта ще си тръгнат.

  ima6migla
 71. 71 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:02 на 14/08/2010 от неговия автор.

 72. 72 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:02 на 14/08/2010 от неговия автор.

 73. 73 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  До коментар [#70] от "ima6migla":

  ...от това твърдение следва ли, че всички сключили брак и по-късно титулувани като женени мъже по една или друга причина са останали без пари в една фатална нощ или не са си платили нарочно за да предизвикат събитието?...

 74. 74 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 458 Весело

  чл. ХХХL, ал. 1 от НК: "Лице от женски пол, за което се установи, че се е съвокупило за да удовлетвори свое полово желание с повече от едно лице от мъжки пол, ако от контакта с първото лице не са изминали повече от два часа, се наказва да удовлетвори половото желание на всеки представител на местната власт, на чиято територия е осъществено половото желание с лицето след втория час".
  ал. 2 - Представителят на местната власт се наказва да не дължи обезщетение на лицето от женски пол по ал. 1, освен ако не заяви друго в нотариално заверена декларация по съответния ред.
  ал. 3 - Лицето от женски пол по ал. 1 се наказва да изслуша едночасова лекция на тема по избор от всеки представител на местната власт, който е узнал за съвокуплението му с представителя на местната власт, ако в специален закон не е посочено друго...

 75. 75 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Кой плаща за платения секс? - Данъкоплатеца естествено.

  ,,защо продажбата на секс трябва да е ексклузивна за черния пазар услуга"

  Защото България не е Германия - В Хамбург още през 1977 се разходих лично из квартала на проститутките - малки магазинчета - на витрината - кресло - в креслото проститутка - по бански костюм - зад нея перде - зад пердето - легло - Ако я няма на витрината значи има клиент - Не знам дали имат касови апарати. Ама това е - германска работа - не да висят по магистралите.

 76. 76 Профил на АНТИПАТ
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:32 на 14/08/2010 от неговия автор.

 77. 77 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Господа коментатори разсъжденията ви са уместни, но изводите ви в по-голямата си част не са.
  Препоръчвам да изгледате филма серииния филм ''Матриошки'' може би ще получите различно виждане относно проституцията.
  Проституирането не е просто лесния изход към удоволствието и лесните пачки на група жени без достойнство има хиляди жени който се проституират по нужда за да могат да изхранват родители семейства или деца повечето от тях идват от бедни държави като Украйна, Русия,Беларус Румъния Македония, България и други.
  По голяма вина има законодателството което легализира проституцията като легална професия вместо да възпира създаването и легализацията на секс мрежи на территорията на цялата страна като по този начин по законен път мафията може да разива своя бизнес и съответно да привлича проститутки към доходния си легален бизнес.
  Може да се говори още много въпроса е много сложен и заплетен.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 78. 78 Профил на argbln
  argbln
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#77] от "АНТИПАТ":

  Добре де, обясни ми само едно нещо, което продължавам да не разбирам. Дори да допуснем, че може ефективно да се забрани проституцията със закон (нещо, в което дълбоко се съмнявам). Какво предлагаш _ти_ на тези жени, които проституират, за да изхранват семействата си? Да оставят децата си да умрат от глад ли? Или да се занимават с нещо по-ужасно, като кражби например...? Това по-благородно ли ти се струва от проституцията?

  Ако наистина те тормози този проблем, вложи средства, пробвай да убедиш някой от тях да се откажат, инвестирай в образованието им... направи нещо... Сигурен съм, че в някой от случаите ще успееш...

  Но не мога да разбера защо искаш да отнемеш средството им за препитание, само защото на теб не ти харесва?


 79. 79 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#78] от "argbln":

  Обясних защо, защото легализацията на тази професия прави повече лошо отколкото добро на въпросните ъъ компаньонки.
  Правителството е това което трябва да взима правиланите решения, ако се създадът работни места и нужната кфалификация за повечето емигранти съмнявам се което и да е момиче да иска да работи подобна професия.
  От една страна уж се борят срещу престъпността от друга стимулират бизнеса им, е как става това???

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 80. 80 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Всяка година официално наши проститутки печелят поне по 1,8 млрд. евро, което представлява над 7,2 на сто от брутния вътрешен продукт.
  България е на трето място в Европа по брой на гражданите, които са станали жертва на трафик с цел сексуална експлоатация.
  Страната ни се нарежда след Русия и Украйна. Родните престъпни групи и мрежи обаче са превзели втората позиция в класацията по активност, като непоклатими лидери в графата са албанските.
  От МВР обявиха, че жертвите се набират от всички региони в България, но някои от тях като Сливен, Пазарджик, Варна и Бургас са с по-голям процент на риск.

 81. 81 Профил на argbln
  argbln
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#79] от "АНТИПАТ":

  Може би си прав, но само до някъде. Никое правителство не може да се грижи за всичките си граждани по такъв начин, че да им осигури безгрижен живот... това просто няма как да стане и няма нужда да се опитваме да повтаряме опита от преди само 20 години. Единственото, което държавата може да направи е да защитава жените от _насилствено_ склоняване към проституция. Ако успеем да добутаме държавата до там, че да изпълнява тази си функция ще е огромен успех!

  В Германия проституцията е легална и със сигурност има много _германки_, които напълно свободно са избрали тази професия... и то не защото в противен случай биха умряли от глад... Социалното подпомагане е добре развито и сравнително щедро.

  Със сигурност имаш право, че голяма част от проститутките идват от по-бедни страни. Макар че самата проституцията е легална, работата на черно не е и се преследва от закона..., но не съм чул това да е намалило притока на момичета от Източна Европа. Търговията с хора също е криминално престъпление и се преследва от закона.... но въпреки това тези случаи се увеличават от 2005 насам (по данни на федералната криминална служба). Много се съмнявам, че просто със забрани ще се промени нещо за тези момичета.

 82. 82 Профил на garona
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:40 на 14/08/2010 от неговия автор.

 83. 83 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:03 на 14/08/2010 от неговия автор.

 84. 84 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:03 на 14/08/2010 от неговия автор.

 85. 85 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Очертават се няколко спорни момента в дискусията...
  1. Дали проституцията е морално-допустим акт (въпрос на лична гледна точка, но и на т.нар. "обществено мнение"?
  2. Дали е (или може да бъде) професия?
  3. Дали трябва да бъде законово уредена и ако да - в голяма или в малка степен?
  4. Какво искаме да постигнем: да се изкара тази дейност извън хватката на престъпността, или да се постигне по-добра защита на участващите в тази дейност, или и двете?
  Определено всеки може да си отговори еднозначно на тези въпроси. Да, мненията по-горе са много разностранни, но пък е хубаво, че се говори, защото това е болен въпрос, наравно с наркотиците, убийствата и въобще насилието....

  До коментар [#67] от "renegat":
  Да, крайнички са ти думите, все едно жените да ни класифицират на *урове, *урове с ортфейли и меки п*шки, но пък - нека те оборят дамите

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 86. 86 Профил на marijka
  marijka
  Рейтинг: 506 Любопитно

  До коментар [#66] от "renegat":

  Тц-тц, какъв човек, да нарича майка си "путка".
  Тя знае ли?

 87. 87 Профил на garona
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:45 на 14/08/2010 от неговия автор.

 88. 88 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:03 на 14/08/2010 от неговия автор.

 89. 89 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:03 на 14/08/2010 от неговия автор.

 90. 90 Профил на marijka
  marijka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "всички жени от древни времена, та до днес са определено ТРИ ОСНОВНИ ТИПА и те са: проститутки, прости путки и просто путки, включая и собствените ни майки" не оставя много мегдан за други интерпретации. Така както формулирате нещата, явно проблемът ще да е в липсата на легализация на женския пол, хехе

 91. 91 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:04 на 14/08/2010 от неговия автор.

 92. 92 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:04 на 14/08/2010 от неговия автор.

 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  С усилие прочетох повечето коментари до тук.Браво за статията- малък напън да се роди нещо интересно.Преди време съм писал някой интересни неща с надеждата някой прокурори да четат този сайт.Сега е добре г-н С.Дянков да прочете долните редове.Всички визирате мафията ,сводници и разни тъмни субекти.Има и друга истина - много от проститутките(и така наречените нормални жени) ползват вече сайтове като фейсбук,елмаз,аха и тн. По този начин избягват сводниците и посредниците за секс услуги.Така , при нормална работа от 150 евро на час минимална ставка,една-ЕДНА проститутка прави от 8000 до 10 000лв. месечно- необлагаеми доходи.Това е така наречената интернет проституция.За справка - Фейсбук,Елмаз,Аха,Салса,Ескорт и още много подобни сайтове.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на afc
  afc
  Рейтинг: 407 Неутрално

  С риск да ми се обидят всички жени, секса срещу материални облаги им е генетично заложен.
  В зависимост от възпитанието и ред други фактори, някои го практикуват любителски други срещу кеш. За мен лично повече уважение заслужава жената, която дирекно ти казва колко ти струва да си с нея отколкото тази, която лицемерно се прави на светица, но ти пуска само ако я повозиш на автомобил от съответната класа, нахраниш я в съответния ресторант, подариш и нещо на съответната стойност и т.н. .....
  Тъй като отдавна се интересувам от темата ми направи впечатление, че 2/3 от познатите ми жени са спали с чужденци. Като започна да ги разпитвам защо, се почват едни албалистики, но в крайна сметка истината лъсва - защото имат повече пари от нас редовите българи.
  Това е. Истината не винаги ухае на рози.
  Та в крайна сметка за мен не "любовта" за пари е лошото нещо. Лошото, е когато:
  1 Извършва се с принуда (нека законодателя тълкува какво е принуда).
  2. Извършва се без медицински надзор.
  3. Не забравяйте, че всички тези момичета и жени официално се водят безработни. Така на практика до края на живота си те са обречени да бъдат проститутки, защото не могат да се пенсионират.
  И какво излиза заради лицемерието на обществото те се оказват в един момент болни и без пари! ЗАЩО?
  4. В едно от горните мнеия четох, че записването им в регистри щяло да ги притесни ... е именно ... ако ги притесни значи ще ги накара да се откажат навреме..
  И накрая ще се потретя: АКО СЕКСА МЕЖДУ ДВАМА ПЪЛНОЛЕТНИ СУБЕКТА Е ОДБРОВОЛЕН И ОСЪЗНАТ АКТ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ, НЕ Е РАБОТА, НИТО НА ДЪРЖАВАТА НИТО НА ОБЩЕСТВОТО ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МАТЕРИАЛНИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ТЯХ!

 95. 95 Профил на Todor Tanev
  Todor Tanev
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#18] от "Irina":

  Да не говорим колко често мъже предлагат способностите си в замяна на секс, поне погледнато от тази страна

  До коментар [#63] от "marijka":

  Ааа на гимназиалните "клиенти" ще им забраним да влизат в "е*алници"-те Че днес е модерно да забраняваме на младите да пушат, да пият, да ходят на дискотека след 10:30 освен с придружител, за стрийптийз клубове дума да не става...

  До коментар [#43] от "Starec":

  В същия контекст нерядко може да се даде като пример и натуралната размяна на плътско удоволствие за същото, например при изневяра. Имам един много любим разказ в light по темата - "Континюитет по перваза" на Ангел Филчев, въпреки че става дума за едни по-други времена.
  http://www.capital.bg/light/razkaz/2009/12/22/834506_kontinjuitet_po_pervaza/?ref=rss

 96. 96 Профил на Todor Tanev
  Todor Tanev
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#6] от "robespierre":

  Тази поправка чак си има статия в Уикипедия. Просто сме рядък пример в който мафията си има държава.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0_%D0%92%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE_1

 97. 97 Профил на Todor Tanev
  Todor Tanev
  Рейтинг: 514 Любопитно

  Открих бъг в частта с коментарите в сайта!
  В #95 линка за "Прочитане на целия коментар" се е омешал с препратката към коментара тази страница на който съм отговорил. Така нито може да се види на кой коментар съм отговорил, нито какво е продължението на моят...

 98. 98 Профил на marijka
  marijka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#96] от "rewind":

  Това значи да се докаже научно, че сексът е вреден за полово зрели индивиди Колкото и да е модерно да се забранява всичко, нахалните малки маймуни ще ни скъсат задниците в Страсбург

  P.S. И на мен "Прочитане на целия коментар" не се отваря, жалко

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK