Редакционен: Без коментар

Уважаеми господин Орешарски,
Както е известно, ПП ГЕРБ депозира жалба в ЦИКЕП относно нарушения в периода на предизборната кампания и наличие на конфликт на интереси в "Информационно обслужване" АД. Чрез нея изразихме безпокойството и възмущението си, че лицето, регистрирало сайт, който препраща към манипулативна информация и клип на ПП "Нова зора", който съдържа неверни и клеветнически твърдения за г-н Бойко Борисов, е регистриран от Азер Меликов - председател на съвета на директорите на "Информационно обслужване" АД. Както е известно, с Решение № ЕП-80 от 27 април 2009 г. ЦИКЕП избра именно това дружество за извършване на компютърната обработка на данните от гласуването на изборите и издаване на бюлетин за резултатите от гласуването. Фактът за авторството на сайта се потвърждава от приложения от нас документ за регистрация, представляващ неразделна част от настоящата жалба."
От писмо на ГЕРБ до бившия финансов министър Орешарски, 3 юни 2009 г.


"Информационно обслужване" е новата "Топлофикация", обяви в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Присъди има само по моите проверки", допълни той... Столичният градоначалник бе категоричен, че има специалисти за всички области, но той лично ще се справи с корупцията.
"Дарик нюз", 27 юни 2009 г., преди изборите


"Ето например мъжката вещица Иво Николов като изпълнителен директор на "Информационно обслужване" е получавал заплати над 13 000 лева. Занапред заплатите на ръководството на "Информационно обслужване" ще са по 1000 лева и там няма да има нито един представител от централата на ГЕРБ."
19 август 2009 г., малко след изборите


Старото ръководство на "Информационно обслужване" е освободено от носене на отговорност за дейността си през 2009 г. Решението е взето от общото събрание на държавната фирма по предложение на настоящия директорски борд. Това става ясно от протокола на събранието от 29 юни, с който "Дневник" разполага. С това действие на практика държавата признава, че не са извършвани злоупотреби от бившия изпълнителен директор Иво Николов, срещу когото има повдигнати обвинения за безстопанственост и присвояване, както и от предишния председател на надзорния съвет на компанията Азер Меликов. Според юристи прокуратурата може да им търси наказателна отговорност, ако реши, че има основания за това.
Информация на "Дневник", 12 август 2010 г.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK