Редакционен: Слепота, която не е само правна

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Danail
  Danail
  Рейтинг: 8 Гневно

  Подобна демонстрация на тотално безразличие към закона, морала и съвестта на хората е нещо, което трудно може да се приеме... изглежда за ГЕРБ това не е проблем, след като и "шефката на паррамента" се изказва в същия дух?!!!!

  dandenev
 2. 2 Профил на drumi1
  drumi1
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "dandenev":
  И тези ще си ходят!

 3. 3 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Проблемът не е в ГЕРБ,а в българският избирател,който даде такава мощна подкрепа на една очевидно гаулайтерска партия от хора,готови да се подчиняват на водача си.Очевидно е,че такива хора винаги са мотивирани с оглед на личмните си интереси.Тук идеология/не е срамна дума/ липсва,тек има само и единствено материални интереси.Озадачен съм и относно разсъжденията за морала и закона.Не само тази госпожа,но и мзножго други,включително и мзедии в последно време противопоставят морала на закона,отделят моралните норми като действащи самостоятелно и отделно от закона.Всеки студент още в първи курс на Юридическия факултет знае,че моралните норми обхващат едно по-широко поле на регулация на обществените отношения от законовите норми,които са част от моралните,но регулиращи само онези обществени отгношения,които са от интерес за цялото общество.В този смисълаконовите норми са част от моралните,в които влизат и елементи на обичая и традициите на едно общество.

 4. 4 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 836 Неутрално


  На поведение, като описаното, българите от край време му викат ДЕБЕЛООЧИЕ!!!!

  Тия са ДЕЕЕЕБЕЛООКИ.

  НАГЛИ!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 5. 5 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Блажени ,,виждащите" ,защото те ще видят Бога и ще ослепеят.

 6. 6 Профил на ivanini
  ivanini
  Рейтинг: Неутрално

  ГЕРБ наистина вече прекаляват!Такава наглост просто е направо нечувана...То бива бива шуробаджанащина, ама чак толкова и най - лошото че нямат срам, гледат те в очите и най - нагло те лъжат..изроди!!!

 7. 7 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#3] от "molesan2":

  Нека те коригирам, избирателят наказа досегашните демагози и така трябва да бъде и в бъдеще. Другото е рефрен от Хр. Радевски: "аз вярвам, че си права и когато съгрешиш дори"

 8. 8 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До # 4
  Или може би - тъпигьозлък!

 9. 9 Профил на arripedi
  arripedi
  Рейтинг: Неутрално

  Прав е Б.Б., тоо матриал за чеп за зеле не стаа.

 10. 10 Профил на ktire
  ktire
  Рейтинг: Неутрално

  Вижте, ся кво.
  Боко нъл ритна Лъчо Мозъка зарад таквиз неща.
  Вие кво искате.
  Да се занимава с няква Геновева.
  Човеко е в отпуск. Рита мач по полените.
  Ако има нарушение, там по нам си кой си член секи дето види нарушение на закона е длъжен да дръпне една жица на прокурора райония.
  Или писъмце напише - точ в точ.
  Такваз е порцедурата.
  И прокурора там както си е по правила и закон си действа.
  Тва ма тая е от ГЕРБ, ама оня от БСП, СДС или ДПС са празни приказки.
  Или пък костовистка - хайде холан.
  Всички са маскари.
  Да живей БЗНС!

 11. 11 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Хубава, кратка статия. Браво!

  Мой коментар. Първо, да, действително "над нейния морал" има поне два закона. Но не само над морала над някаква си очевидно правно неграмотна доцентка, но и над самия Закон за научните степени и звания. Вече неведнъж се изказвам, че в така наречената академична общност на така наречената държава България преобладават едни правно напълно неграмотни индивиди. И щом в академична общност преобладават такива индивиди (а това е съвсем очевидно), какво да говорим за общата популация? Общата популация - МЪРША. И, чакайте, това не е мое определение! Определението МЪРША е на един класик. На Петко Славейков.

 12. 12 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#11] от "Красимир Кабакчиев

  Доносник говори за морал и мърша !

  http://www.liteos.de/biogrKK.htm

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 13. 13 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Ха-ха-ха!
  Асоциатите на психиатрично болната пак плъзнали.
  Майтап!

 14. 14 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Не издържаш ли вече клепало на ДС !?
  Смееш си се сам вече,а?
  Морал ,а? Ти ли си този,който прави оценки?
  Госпожа депутатката е боклук,но ти не си по-различен от нея!
  А дали е психично болна тази ,която прави анализ на автобиографията може всеки да види на линка по-горе.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 15. 15 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А според Административнопроцесуалния кодекс в административно производство "не може да участва длъжностно лице, което е заинтересовано от изхода му или има с някои от заинтересованите лица отношения, пораждащи основателни съмнения в неговото безпристрастие".

  Без да съм юрист, искам да попитам, едни конкурс "административно производство ли е"? Без заяждане, просто ми е интересно.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#15] от "epoc":

  Естествено, че конкурсът е административно производство. Всичко, което е действие от този род на държавен орган, е административно производство.

 18. 18 Профил на Dobri Genev
  Dobri Genev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не е до ГЕРБ, или която и да е друга партия, а е до манталитет - изграждан и утвърждаван последните 70 години.

 19. 19 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До лицето Кр. Каб. Какво е това туй бе грамотник?Доносник

 20. 20 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Не че ни е за пръв път да се сблъскваме с дебелокожието на собствените ни избранници, ама пък е повод да кажем и на този екземпляр "Ай сиктир ма".
  Геновева е права в едно. Не е само тя, не е за пръв път, не е нещо изключително. И е права да се възмущава, че някакви журналя намесват безличната абревиатура ГЕРБ. Вярно е, че ГЕРБ означава Бойко Борисов и обратното. Каква ти тук Геновева и здравна комисия на парламента, която също е еманация на личността бойкова. Когато обаче се гмурнем в ръзмишленията и за морала и правото става страшно. Многострадалната си мисли, че онова което не е описано в законите е безусловно разрешено, защото моралите били различни и всеки си имал собствен морал. Невярно, цинично и рушащо. Въобще, все в духа на късните партийни(на БКП) постановки за морала.
  Ако този морален релативизъм се изповядваше от някой без власт, добре. Иди-дойди, както биха казали старите. Само че, дамата е зам. председател на разтреслата се преди месец комисия, чийто председател изповядваше същите етични предпоставки. Дамата е и член на жури, с властови функции. Дамата, с една дума, има власт. Къде по линията на науката, къде - по линията на първата(законодателната) власт. С това си виждане за функцията на морала Геновева става опасна за обществото. Развращава го. А завивайки се с поредното мнение на юристите, този път на НС, което не вижда нито моралния, нито законовия проблем в откровенната и корумпираност, г-жа Геновева хвърля поредната доза съмнение, че и юристите около г-н Борисов не са у ред. Не, че след случая Желева и аналогичната трактовка сме били много усъмнени и в техния морал и професионализъм, ама нема нужда да ни го натякват непрекъснато.

  Ecrasez l’infâme
 21. 21 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#20] от "Graf":
  Тук съм абсолютно съгласен с тебе. Моногострадалната Г. трябва да се изхвърли с трясък от ГЕРБ - за уронване на престижа на политик. Г. е права, че "никъде в Закона за научните степени и звания няма изискване да си правиш отвод, когато някой от фамилията ти участва в конкурс". Права е, и че ако влезеш в заседанието на СНС, трябва да гласуваш "да","не", "бяло". Но това важи за обикновените хора.
  Когато си депутат, лидер на женска организация т.н. ти си Политик - представяш и отговаряш за образа на дадена партия (която и да е). И дори само от тази гледна точка (пропускаме тъповатите разсъждения кой е по-високо - морала или закона) ти си длъжен да избягваш двусмислени изказвания и действия. Ако не можеш - излизаш от политиката. Ако не излезеш - те изхвърлят. И това ще бъде рязката граница между комунистическите 45+20 г. простотии и претендиращите за европейски ценности ГЕРБ.


  Поздрави
 22. 22 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#4] от "Demokrat":Да допълня изброяването с характерното: ДЕБЕЛОКОЖ.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 23. 23 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Нахалство-безгранично!

 24. 24 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 426 Весело

  Ма как си ги избрахме тия!!!!

  С мнозинство!!!

  Как да не ти е мил тоя народ!

  кому е изгодно?
 25. 25 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#24] от "коколино":

  Ние (Българите) гласуваме от отвращение. Изборът бе предопределен.И подтикнат до немалка степен от едно исказване на г-н Ахмед Доган.
  По същество проекта ГЕРБ е поредното политическо инженерство на родната "политическа класа" и се яввява трети легион на БСП наречен "милиционерски"! До като не се направи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ за всички български граждани дотогава ще продължава този политически театър с Ахмед Доган в главната роля(понеже тои разполага със сигурен електорат). На този електорат е платен с нашите пари, помощите за тютюнопроизводителтите ще трябва да си ги ВНЕСЕМ В ПЪЛЕН РАЗМЕР В БЮДЖЕТА НА ЕС!
  Задължителното гласуване би обезмислило платеното гласуване и етническия вот и би позволило в политическия живот да влязат нови лица.
  Приложено е в редица Европеиски страни, най-близо до нас в Гърция!
  Не че "Партията на Зелените" не е пълна с измисленни активисти като Слави Стойчевот "Линднер" и подобни. Просто нещата се чертаят предварително.
  И играем един предначертан спектакъл!

  Хитростта пречи на мисълта!
 26. 26 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1669 Любопитно

  До коментар [#25] от "STREAM": Ние (Българите) гласуваме от отвращение.

  Моля, моля, някой гласуваме по убеждения и с въоду6евление (макар да знаем че поне 10+ години няма да мине 4%-ната бариера) - аз примерно гласуах за ПП Зелените, които според мен са част от малкото заражда6то се ГРАЖДАНСКО об6тество в БГ!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 27. 27 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Работата на "държавният инкубатор" е, да създава пиленца, които не се различават по нищо, независимо в какъв цвят са били оцветени "яйцата" и как ще бъдат оцветени след това "пиленцата"!
  В края на краищата, различен смисъл и звучене имат, партия на "Либералите, партия на "Демократите", партия на "Републиканците" и стотиците наши, включително "БСП", "НДСВ", "ДПС", "Атака" и т.н., които чисто и просто са защитени търговски марки!

 28. 28 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До ГРАФ ( 20 ) - Графе, МОРАЛА е Духовното лице на Насилието ( Властта ). Внимавай, Обществото вече се управлява по нов начин - Вместо Властта управлява Силата, а Духовното лице на Силата е Етиката.

  Така,че ДА БЪДЕМ СИЛНИ И ЕТИЧНИ - ще ни трябва.

  Властта и Морала отидоха на бунището на Цивилизацията.

 29. 29 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Фактът, че темата се дискутира и няма консенсус показва колко още път има да извърви България за да стане нормална държава.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 30. 30 Профил на lyekka
  lyekka
  Рейтинг: 374 Весело

  Дебелоок, тъпигьоз и дебелокож...
  Забравяте най-точното ГЬОНСУРАТ.
  ...............................................
  Кучетатат си лаят, керванът си върви.

 31. 31 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Чакаме божествената, пардон, Бойковата намеса.

 32. 32 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 426 Весело

  Това си е чисто ШМЕНТИ КАПЕЛАТИ....
  Аз си мислех, че ТАМ има сомо ШИБАНЯЦИ, а то имало и ШИБАНЯЧКИ......

 33. 33 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "drumi1":

  Ще си ходят, ама ние стоим тук докато ги чакаме!

 34. 34 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#4] от "Demokrat": Или гьонсурати!

 35. 35 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Отношение: глупаво!

  Всъщност не е ли точно обратното - моралът да е над закона!

  Обратното, демек казаното от правно-дебелооките, би означавало, че моралът е "разписан" в законите. хихихих. Тъпигьозко обръщане на нещата.

  Заглавието на статията е вярно.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 36. 36 Профил на marystaneva
  marystaneva
  Рейтинг: 426 Гневно

  Абе тая не се ли сеща, че така хвърля петно върху цялата партия ГЕРБ? Жалко, че покрай многото свестни хора там са се намърдали и доста службогонци. Нали ви е ясно, че тя не е станала доцентка по времето на ГЕРБ? Дано по-скоро в ГЕРБ да се очистят от такива като нея!

 37. 37 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 771 Неутрално

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=583701 А на това какво ще му кажете? Засяга всички ни! И понеже 24 часа не ме допуска за коментар, го правя тук.

  Логично възниква въпросът:"Дали Гребенаров е подведен или изпълнява лобистка поръчка от най-корумпиран вид?"
  Защо той не постави въпроса как бяха построени в нарушение на много тогава действащи закони селища от затворен тип и хотели дори и на плажната ивица? В Несебър има хотел който хвърля сянка на плажа след обяд.Кои ги построиха? С какви средства? Кои са олигарсите на прехода? И веднага възниква другият въпрос:Гребенаров от тях ли е?
  Като областен управител той представлява изнесените по места органи на изпълнителната власт в случая на Министерски съвет на Република България. Като такъв той следва да провежда политиката на държавата в съответствие с Конституцията на страната и на законите и.След като провежда политика в защита на частния интерес и в ущърб на обществения, не следва си Министерски съвет и неговия председател да се самосезират и веднага на извънредно или на редовно заседание на МС да се вземе решение по казуса по същество.След което да се разглежда практиката в нормалните държави.
  Апропо, кои са концесионерите на плажните ивици и не се ли гърмят те за разрешаване на противоречията си?Има ли невинни жертви и неразкрити убийци и поръчители?Тази тема вече е за Министъра на МВР.Да се проведе акция"Концесионерите" и т.н. Тази игра поне я знаят.
  И в допълнение: Когато нещо се случи един път е случайност, когато се повтори е тенденция, когато е практика вече е закономерност!

  apoloniy
 38. 38 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#26] от "B52":
  "...аз примерно гласуах за ПП Зелените, които според мен са част от малкото заражда6то се ГРАЖДАНСКО об6тество в БГ!..."
  Какво е това "заражда6то се ГРАЖДАНСКО об6тество"?
  Що ли си мисля, че ти си от зелените, не от зрелите?

 39. 39 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Алеко, Алеко, стани от гроба да видиш колко прав си бил, когато си писал за нашенците-"политици" преди толкоз години! И баба Ванга не е познавала колкото тебе!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK