Омбудсманът - начин на употреба

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на МАРИЗ
  МАРИЗ
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Омбудсман? Това да не е някакво чукча-цвете на гол тумбак. Ако е така, значи е синоним на маскара.

 2. 2 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Весело

  Държавата назначава защитник на народа от държавата.
  Типично по герберо-комунистически.
  ХА ХА ХА ,майтапя се бе ,самата държава е един майтап.

 3. 3 Профил на martush
  martush
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чудесна статия! Научих от нея неща, които не съм знаел за тази длъжност, неща, които всеки българин трявба да знае. Но масовите вестници като Труд и 24 часа са заети да печатат репортажи от светските изяви на съглашенското недоразумение Гиньо Ганев...

 4. 4 Профил на Atanas Atanasov
  Atanas Atanasov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много полезна статия, и аз научих някои неща от нея. Дано и новия омбудсман да ги научи тези неща.

 5. 5 Профил на Николай Ангелов
  Николай Ангелов
  Рейтинг: 8 Весело

  Поредната примадона, а познаите каква е разликата междъ Гиньо и Пенчев

  аман от комунисти
 6. 6 Профил на Hris_ti
  Hris_ti
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Статията не говори добре за работата на Гиньо Ганев, но пък запознатите с тази сфера сме наясно с фактите..Дано г-н Пенчев не обслужва по сходен начин правителството на ГЕРБ и обърне повече внимание върху неработещата държавна администрация за сметка на доставчиците на услуги. Бюджетът на омбудсмана също буди тревога, имайки предвид, че местните омбудсмани имат около 30 пъти по-нисък бюджет, а не са никак по-малко натоварени с работа!

  "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.." Николай Хайтов
 7. 7 Профил на zumm
  zumm
  Рейтинг: 636 Весело

  Прекалено дълга статия, ако искате да научите що е това ОМБУДСМАН.

  ОМБУДСМАН = АРМЕНСКИ ПОП.

  Имаш право да му се оплачеш, той е длъжен да те изслуша и туй то. Пост велик и превисок, власт- НИКАКВА.

  Който е готов да отстъпи първородството за паница леща, не заслужава нито първородство, нито леща.
 8. 8 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Родината на омбудсмана е Швеция. Терминът означава “лице, към което се отправят жалби”, затова и другото име на омбудсмана е “народен защитник”, а не е народен адвокат. Адвокатът е човек, квалифициран да дава правни съвети, който консултира клиентите си по правни въпроси. Част от адвокатите представляват клиентите си във съда и при други спорни ситуации.

 9. 9 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Статията информира, само че е позакъсняла! Дали не е чакала Гиньо да си отиде?! Щото тука, с малки изключения, се критикуват само "умрелите кучета"!

 10. 10 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Хубава работа, ама българска ! "

 11. 11 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Т.н. български омбудсман не защитава интересите на отделния човек нито пред държавата, нито пред произвола на мафиотизираните структури. У нас интересът на индивида, негово величество човекът, не стои на първо място, а зад обществения интерес най- често стоят определени мафиотизирани групи. За много хора у нас държавата все още е някакъв "чужд субект" - Турция , Русия, Европа, НАТО или нещо друго, което ни управлява и от което трябва да се защитаваме. Впрочем поведението на самото ни държавно ръководство е сервилно пред редица чужди сили и не показва доверие в собствения си народ.

 12. 12 Профил на shemet
  shemet
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Статията е подвеждаща.
  На първо място, защото в основата си е насочена към атака срещу правомащията на Омбудсмана да се намсва в частно правни отоншения. Това овластяване не е анахронизъм. Напротив, то е пробив в консервативния модел на институцията при защита на права при ползване на обществени услуги предоставяни от монополист и това не е лошо. Напротив води до по- голям избор и следователно по- голяма свобода.
  На следващо място авторът, чрез позоваване на вярно отразени факти за дейността на досегашния омбудсман се опитва да прокара извода, че институцията не следва да се намесва, когато има нарушаване на прва на големи групи от населението, когато нарушителят е частно правен субект.
  За момента единствения работещ вариант на гражданите да потърсят защита на правата си чрез достъп до конституционно правосъдие е чрез Омбудсмана /настрана въпроса, че това не следва да е така/, а в някои случаи тези права се нарушават от частни лица предоставящи обществени услуги, разполагащи със солиден бюджет за лобизъм и съдебни спорове. Който се е сблъсквал с такъв проблем е наясно с каква беля се захваща, ако тръгне по съдебен ред да търси защита на правата си предоставени от Конституцията.
  Надявам се да не съм отегчил читателите, но ми се струва, че съм задължен да посоча кривиците на текста.

  shemet
 13. 13 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#12] от "shemet":

  Не е съвсем подвеждаща, защото е споменато, че за жалбите срещу монополите доставчици на обществени услуги има съответни комисии (регулатори), чиито служители са много добре платени имат власт (по закон). Тяхно задължжение е да се грижат за справедливост, прозрачност, за интересите на хората. Те обаче защитават интересите само на тези, които трябва да регулират в имаето на гражданите.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 14. 14 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Къде е назначен сега Гиньо Ганев?

  malart.blog.bg
 15. 15 Профил на Todo
  Todo
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Дано Гиньо Ганев вече го пенсинират! Много вреда нанесе на България!

 16. 16 Профил на blueburd
  blueburd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пенчев е поредният забогатял магистрат,който обещава да раздава справедливост на угнетените и подтиснатите.Сладка работа,спор няма!

 17. 17 Профил на a.i.
  a.i.
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Според мене, омбдусмана би трябвало да предлага на държавата, какво трябва да промени в условията/законите/ за да са защитени гражданите. това не се е случвало. ако омбдусмана е помогнал за изправяне на сметките на няколко граждани, той не е направил нищо за да не се случва това на други. монополите в българия се радват на рай. вероятно си плащат някъде за това.Администрацията е: "НАЙ ВАЖНИЯ ФАКТОР В СЕЛОТО". Та да не очакваме нищо по-вече от новия омбдусман. да гледаме кой го е предложил, кой го е избрал.И в миналото имаше гласове/писания/ срещу кварталния бакалин, който бил виновен за забавянето идването на социализма.

  utre
 18. 18 Профил на NEO
  NEO
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ВРЕМЕ Е...

  http://bgpetition.com/FALIT/index.html

  НЯМАМЕ ДЪРЖАВНОСТ!!!
 19. 19 Профил на raina_red
  raina_red
  Рейтинг: Весело

  не мисля, че е прекалено дълга статията - тъкммоооо си е на място! Да се види кой какво прави!

 20. 20 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много интелигентна статия. Нормално е: това е един "бивш" комунист чиято кауза беше да защитава хората от капиталистите-изедници, в съюз с държавата-закрилница. Каквото било, било. Дано Пенчев е по-различен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK