Редакционен: 1:0 за Кремъл

Частично размразяване на големия енергиен шлем на фона на продължаващи неясноти за българските ползи от руските проекти - така може да се обобщи работното посещение на Владимир Путин в събота. Въпреки че очакванията и от двете страни явно са били по-големи, ако се съди по израженията на Владимир Путин и на Бойко Борисов, руската делегация успя си тръгна с фразата: "Днес "Южен поток" уверено стъпи в Европа." Но какво успя да направи българската?


Според обясненията на участниците подписаното споразумение за създаване на смесено дружество за газопровода, който повечето експерти определят като конкурентен на европейския проект "Набуко", определя числен превес на българските представители в борда на компанията, но и изисква единодушие при вземането на решения.


Тогава да питаме ли какъв е  шансът за България да отвори тръбите и за трети доставчици на природен газ, както се изисква от последния европейски енергиен пакет?
Икономическите параметри на проекта също остават неясни, дори ако говорим само за теоретичните приходи от такси за България. При първите разговори за "Южен поток" през 2008 г. се говореше за 120-125 млн. долара, на 6 юли Бойко Борисов утрои сегашните приходи от транзитни такси (100 млн. долара), по изчисленията на шефа на "Газпром" Алексей Милер сумата може да стане 5 пъти по-голяма, а Владимир Путин заговори направо за 2.4 млрд. долара годишно. На фона на тази пълна мъгла икономическият министър Трайчо Трайков определи споразумението като успех.


Неуспешен се оказа опитът на българската страна да постави отново въпроса за достъпа на стоки до руския пазар въпреки мащабното подгряване на темата и от премиера Борисов, и от земеделския министър Мирослав Найденов. В същото време Путин не пропусна въпроса за руските оръжейни лицензи, въпреки че темата е затворена официално.


Нищо не се получи и с цените за доставките на природен газ за България - Путин прехвърли темата от политическата на икономическата плоскост, както преди това "Газпром" я качи от икономическата на политическата... Или Кремъл отново постигна успех, може би не колкото очаквания, а София отново остана само с очаквания.

Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  2.4 милиарда годишно!? Южен поток ще има капацитет около 3-4пъти по-голям сравнение със сегашната тръба - 17 милярда към 63. Следователно сега трябва да получаваме около 600 милона транзитни такси от съществуващата тръба. Къде са тези милиони?

 2. 2 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Б. Борисов каза, че т.н. 2,4 млиарда долара ще получава България след 15 - 20 години, а не веднага след началото на експлоатацията на тръбата.

 3. 3 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1203 Разстроено

  0:1 за България,както ВИНАГИ...!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 4. 4 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1203 Разстроено

  До коментар [#3] от "yu22":
  ....Докато има ЧЕРВЕНИ ЛАЙНОЯДИ,така ще да Е...!!!
  Б.Б./Бойко Борисов/-Б.Б/Бивш бодигард/ на Тато...Значи,КЛЕЛ се в ПАРТИЯТА,ГЪЗОЛИЗНИЦА на БОЛШЕВИКИТЕ....,какъв да е резултата....!!!???
  Б.Б.Б.Б.Т..!!!???/Бойко Борисов Бивш Бодигард на Тато/

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  100 : 0 за Кремъл

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 6. 6 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Защо дружеството собственик на тръбите в Бълагария ще е българо-руско?Нека и дружеството доставчик на газа да е такова.Това дружество е обречено защото няма как да взема решения,освен под руска команда.Руснаците никога няма да се съгласят на каквото и да е наше предложение и ако сме твърди на позициите си,дружеството няма да вземе никога решение за нищо съществено.Посещението на Путин е точно като АБВ-то на Гоце и след двете следва ВГЗ-ни.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 7. 7 Профил на derpity_derp
  derpity_derp
  Рейтинг: Неутрално

  Хора, абе вие верно ли си мислите че ние, малка и бедна България, можем да устояваме на имперските интереси на Русия (та и на която да е дрга империя)? Светът не е нареден така. На Балканите май само македонците са другите, дето живеят в отрицание на всякакви реалности.

  А иначе специално за Белене аз винаги съм бил "за": трябва да има и инженери в тая държава, не само сервитьори.

 8. 8 Профил на miet
  miet
  Рейтинг: 497 Весело

  Тази статия е с анонимен автор , скрил се под "редакционен".Защо ли? Защото само се упражнява и си драска за да си чешат хората езика.Истината е ,че Русия е велика държава, с която се съобразяват всички и много по-мощни и големи страни я ухажват и търсят приятелството и.Хора , които разбрали-неразбрали какво се е случило и как е защитен българския национален интерес, ръсят най-различни обиди към Русия и към ББ.Европа кокетничи с Русия и си трае , а ние ли сме най-големите бабаити да се репчим и защо?Ние нямаме нито един приятел сред съседите си.Спомнете си как Румъния искаше да ни измести от Южен поток , или Сърбия и Турция как правят политиката си с Русия.Българските правителства ,институции , медии и представители трябва да уважават Русия за да бъде наш приятел , независимо , че сега нашите съюзници са от НАТО , САЩ и ЕС.Гърция и Турция също са съюзници , но Русия е големия приятел на Гърция.И ние трябва да сме като тях.

 9. 9 Профил на jorotrifonov
  jorotrifonov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Предлагам вместо политици - журналисти да управляват света - белким се управим.

 10. 10 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 442 Неутрално

  1:0 - добър турнирен резултат...

 11. 11 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Много се дразня от политически коментари без да са известни всички технически параметри на проблема. Нека най-сетне някой специалист /не журналист/ обективно изложи какво ще похарчим, колко ще спечелим и какви са рисковете!

 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#7] от "derpity_derp":

  Костов отстояваше! По-точно България под управлението на Костов! И натискът от Русия беше не по-малък. Като награда за твърдата позиция на България към Русия визите за ЕС паднаха 1 година преди тези за румънците.
  Значи за възможно е възможно. Но на каква цена? От момента в който Костов се опълчи на Русия той стана по-черен от черните, бе успешно сатанизиран от медиите. А в сравнение с предшестващите го, както и тези след него Костов се оказа много по-добър. Пример-процента усвояемост Еврофондове преди, по времето и след Костов. Само по Костово време Бг усвояваше над 90% от Европарите за нас.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на chervenoarmeec
  chervenoarmeec
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Резултата е 1:1

  На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Подтиснати и унизени, ставайте срещу врага!
 14. 14 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  Понеже липсват всякакви данни, на нас се пада да правим изчисленията.


  Кремълската уруспия Борисов ни води към белорусизация, затова е коректно да приложим белоруската тарифа за транзит $1.45 за 1000 куб.м./100 км. Да предположим, че през Задунайката минават 350 км. транзит. При пълен капацитет от 63 млрд. куб. м. това дава $ 319 725 000 за година - число твърде отдалечено от $2.4 млрд според Пичлер. Тук не трябва да забравяме, че 1.) само 50% са български, и 2) пълният капацитет на газопровода ще бъде достигнат след поне 10-15 години. Доказателство е "Син поток" до Турция, който работи вече седма година и никога не е надхвърлял 60% от капацитета си.

  В най, ама най-добрия случай, ако успеем да откършим $40-50 млн. годишно ще бъде успех. Да не говорим за колко години напред ще се избиват направените инвестиции.

 15. 15 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  По отношение на това какъв автогол е смесената компания с москалите, можем да вземем "Овергаз Инк" АД, която е точно копие - 50% - "българско" участие, 50% - чисти руснаци. Тия пичове при годишен оборот 802 млн. лв. декларират печалба преди данъци 8.9 млн. Или печалба от 1.1%. Къде е останалото от този ужасно печеливш бизнес, пита гражданството, понеже акционерите явно "нехаят"? Всичко останало се налива в престъпно раздути разходи - , фалшиви цени, откати, политически подкупи, вестници, спонсорства и други неприсъщи на един нормален бизнес практики. Което превръща нормалната стопанска практика в бизнес по руски, а газа - в геополитическо оръжие на Москва.

  Ако някой си мисли, че смесеното дружество за "Южен поток" ще бъде по-различно, горчиво се лъже.

  Малоумния Борисов едва ли разбира, че осъществява плановете на Лукановото "Топенерджи" за предаване на българската газопреносна система под руски контрол. Не скапаните стари тръби. Ще им строим чисто нови!

 16. 16 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 853 Неутрално

  И дума не се споменава за връщане на заграбените от руските ботуши български архиви!
  Защото от тях ще лъснат истините за червените шайкаджии. Включително и за кумира на ББ - правешкия шут.

 17. 17 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#15] от "Lemmy":

  ++++++++++++++++++!!!

  Проклета да е Русия!
 18. 18 Профил на das_kapital
  das_kapital
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "~":

  Вчера един участник във форума беше написал:

  "Ще перефразирам Аристид Бриан: Който през 1997-ма не е бил костовист е човек без сърце; който през 2010-та продължава да бъде костовист е човек без мозък... или комунистическа пионка!"

 19. 19 Профил на Михал Мишкоед
  Михал Мишкоед
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Първо, хвърлят се някакви суми ей така, без обосновка, анализ и разчет. Все се говори за лев, никой не го предвижда в евро, която валута така или иначе ще замести нашата, но не знайно на какъв курс. Второ - минавайки през НАШАТА територия, всеки квадратен метър от ЕВРОПЕЙСКАТА става съсобственост на Русия. Колко са км., загражденията и от колко земя /терен/ ще се лишим и на каква цена? След като и други държави ще се ползавт от тази газ, защо и ТЕ да не ни плащат рента за еветуалната тръба? Според мен, руснаците много хитро отново превзеха земята ни - около ТЕХНИТЕ тръби и даже сокол /доган/ няма да може да мине! Ами еко-последствията при евентуален теч? Последине събития отново доказаха и показаха: 1. България е абсолютно тоталитарна държава, управлявана еднолично, силово, задкулисно и неясно за хората. 2. За кой ли път националните ни интереси бяха подарени и предадени на безценина / къде е "патриотът" Волен - той толкова много обича, спомням си от пламенните му до време речи, матушка Россия?/. Все пак има и нещо добро в целия този държавнически нихилизъм - по-добре да се подложим на Русия - също велика страна и огромен ресурс, с която сме близки по бит, реч, произход, вяра и религия, мислене като обикн. народ, от колкото със САЩ, Англия и Европа, които нямат ама нищо общо с нашата народо-психология.

  Истината е някъде там ...
 20. 20 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#12] от "~":

  Паркизан с ракия,или ракия с паркизан?
  Кое от двете употребяваш?

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 21. 21 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Избързах да ти сложа плюс преди да прочета последното изречение.

  И ти си руски гъзолизец!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 22. 22 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Трудно е за малките държави като нашата да правят бизнес и каквото и да било с големите. Всички те се опитват да се държат покровителствено с нас , да ни дават съвети, да ни поставят в подчинено, зависимо положение. Такива са руснаците и американците, и французите, и германците. Ние трябва да се учим на поведение от подобните на нас по площ и население, но проспериращи държави като : Австрия, Швейцария , Дания, Швеция, Белгия. Но българинът е грандоман по рождение. Все гледа да се бърка в голямата политика, да е близък с великите сили и затова винаги сме на опашката по благосъстояние на народа.

 23. 23 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#22] от "bobhunter":


  Така е,малка България трудно прави бизнес с големите държави,за разлика от голяма Словения,Люксембург,Белгия,монако,андора ,чехия и др.ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ..........КОИТО никога не са се слагали на руснаците!Затова те са големи,а ние малка/макар че по територия не сме никак малка/

 24. 24 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Гневно

  Абе, "редакционния Дневник",
  Ами Вие какво предлагате - като си нямаме газ, нямаме нужния ресурс - и финансов и изпълнителски да построим газопровода?
  "Набуко" дори няма още осигурен газ на входа... А и да не си мислите, че европейците ще го построят по-евтино от руснаците?
  За всякаква друга готовност има само вятър из главите на сините пинчери - даже и Надето взе та се обади някъде от обоза!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 25. 25 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Ех , русофобе , русофобе ,
  Мисленето ти нещо е зле , русофобе ...
  И идеологията в мисленето ти съвсем е прояла взможността... да мислиш !
  А си заслепен и от собственото си "величие" ...

  Ти си крещящо доказателство че има една НЕДОСТЪПНА за българина мозъчна функция - МИСЛЕНЕТО !

  Да не би НАТО да ни е дало надежда !...

  А не мислиш ли, че само безмозъчен идиот може да живее само с надежди, които са без покритие и са ОТКЪСНАТИ ОТ РЕАЛНОСТТА ? За подобни същества има една наука , която се нарича ПСИХИАТРИЯ и тя изучава патологията в мисленето,натрупала се явно с години при тебе и други подобни индивиди…
  И не залепвай етикети от рода на „ безгръбначни ” , които безусловно прилягат на безумци като тебе , защото АЗ НЕ ЖИВЕЯ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ , но гърбът ми се изкриви да носи кретени като тебе, които само с надежди и то празни надежди го натоварват с БЕЗУМИЯТА СИ !

  НАТО е само едно от тях , защото ЗА МОЯ СМЕТКА се обслужват ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ !
  Но ти мълчиш като женски полов орган и по този въпрос, защото изобщо не ти е изгодно за позицията на политически изрод ! …

  И ако трябва да бъдем точни , целият този ФАРС , наречен преход е всъщност резултат от безумието на електората, който си е оставил и малкото мозъчно съдържимо във фризера и само чака някой месия да дойде и да го оправи ! Това се случи и през 2001 година , това се случи и през 2009 година- нахендри се на Симеон и на Бойко и си носи последиците от това и беше „ оправен „ .
  Всъщност това не е и нищо ново за това племе !
  Племе, което изпраща делегация, за да търси по европейските кръчми пропаднали пиянгури, за да си намери цар , племе , за което Андрешко и Бай Ганьо са едва ли не национални герои , племе , което и през време на робство се е прочуло с предателствата си, племе , което СЪС СТОЛЕТИЯ стои със „ свалени панталони „ силно наведено напред, че чак удря с челото си пода , НИКОГА няма да стане НАРОД , а още по-малко НАЦИЯ !
  Ще си остане винаги ПЛАМЕ !...
  ШИБАНО МАЛОУМНО ПЛЕМЕ !

  Няма как да вменим във вина, например, на комунистическия атеизъм, интернационализъм или марксическите учения " РОЖДЕННАТА ДАТА " на АНДРЕШКО и БАЙ ГАНЬО !

  Колкото и да им се иска на политиканстващите малоумници!

  И нито НАТО , нито ЕС ще те отърве от държавните служители най-могъщата прослоика в една държава или от политиците с наследственни права.
  Няма да те отърве и от излишните милиционери , а още по-малко от излишните „ зелени чорапки „ , защото точно те обслужват техните интереси ! НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ , драги !!!
  А за пчеличките остават не само фабриката за илюзии , но и празните надежди !!
  Като тези , които ти дава на тебе НАТО …
  Проблемът ти обаче е , че си забравил старата максима „ НЯМА вечни приятелства , има вечни интереси ! „ И за разлика от дупедавците и блюдолизците и на НАТО и на ЕС , аз добре разбирам, че българинът е там НЕ заради неговия интерес и за достигане на някакъв просперитет, а за да бъде ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ, ПУШЕЧНО МЕСО и КЛОАКАТА на „ великите „ нации !... Защото ТОЛКОВА СИ МОЖЕМ !...

  ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ водим братоубийствената война-всеки срещу всеки.
  ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ българинът демонстрира лицемерното разделяне на комунисти и антикомунисти , ВМЕСТО на апаши и нормални .
  ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ апашите заявяват , че дори не е тайна как са си разпределили страната , парите , баницата и това не буди тревога , а възбуждат свинско самодоволство…
  ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ОБЩЕСТВОТО СЕ ОГЛАВЯВА ОТ КОНТРАБАНДИСТИ,КРАДЦИ и МАФИОТИ . С приемането на България в ЕС това положение е официализирано и народът е фрустриран и обезнадежден …
  ТОВА Е ИСТИНАТА !

  И това не е ВЪПРЕКИ членството ни в НАТО и ЕС , а БЛАГОРАДЕНИЕ на него ! За да си останем обслужващият персонал и пушечното месо , КАКВАТО РОЛЯ СА НИЕ ОТРЕДИЛИ „ великите „ ни съюзници , чиите задници лижеш !...
  Но за да прозреш тази истина не се иска само ядене- иска се и акъл , който е химера за тебе и подобните ти ! …

  И как при това положение да не навири гребен, някои като тебе в ТЕЗИ ГОДИНИ на НАЦИОНАЛЕН ПОЗОР?

  Как тварта нещастна, никога не дръзнала да вземе решение сама,а С ВЕКОВЕ ЛИЗАЛА НЕЧИИ ЗАДНИЦИ , да не се радва на унижението на което сме подложени всички ние, като нация и в БЕЗУМИЕТО си продължава да скандира „ НАТО!НАТО! „ или „ЕС!ЕС!”.
  Е как С ПОДОБЕН „ МАТЕРИАЛ „ се прави държава ?

  След като така си решил - стой та се радвай!
  Твар продажна!
  На мене изобщо не ми е радостно !...

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 26. 26 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Редакционен: 1:0 за Кремъл......... НЕ САМО .....))

  ПЛЮС ПУБЛИЧНО УНИЖЕНИЕ на България, като държава ..НЕ само на проститутките, циганите или съдебна система ..НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , като държава....
  Никога и никой , в последните 20 години , НЕ си е позволявал, ПУБЛИЧНО, да УНИЖАВА България= за 'капитулация ".
  .Никога , за такъв проект и изобщо , никой не е казвал ТОВА :

  Техният булевард /Руски /, най- голям храм /Алневски / и прочие..и ЗАТОВА ТЕ не могат нищо друго - освен да капитулират..Такава ПУБЛИЧНА наглост и Хитлер , дори , не си е позволявал.Такава подигравка , в официална преса- също ..Пълен абсурд е ""клякането" на тиквите на БКП -ГЕРБ !! ИНИКАКВА реакция към самозабравили се милеровци , вестници и прочие, в Империята на ЗЛОТО ..
  Такув прецедент , в последните 20 години , НЯМА подобен ..
  От нито една държава - към България ..За радост на петата колона= измета "български"...
  Алооо, руските агенти, скоро...Мама.. червена

  BIG AL
 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Макар че , ако бяха засегнали САМО проститутките от БСП и ГЕРБ , не бих се обидил ..)))

  BIG AL
 28. 28 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Интересно защо не се коментира какво другите предлагатна България и на каква цена? За американските атгомни реактори с тези параметри се знае точно че цената им е 2/два/ пъти по-висока , при по -малък КПД! За Набуко , освен че е известна опера на Верди за сега друго конкретно нещо не е известно.За това че Иван Костов подари Син поток с всичиките ползи от транзита на "братска" Турция ни дума , ни ред в българските медии.Е, как американският посланик и неговите подопечни у нас при това положение ще стопират "Южен поток" и срещу какво?

 29. 29 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 388 Неутрално

  http://news.ibox.bg/news/id_1590385454

  Като е толкова сме губещи както е описано в статията, не става ясно защо цял ЕС ни се моли за тръбата)) ?

 30. 30 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Проекто договор с империята на Злото :
  1.Построяване на тръбите-за ВАША сметка, защото НИЕ НЯМАМЕ нужда от този „поток“.
  2,След построяването им, СОБСТВЕНОСТТА им се прехвърля на българската държава.
  3.Транзитни такси – на базата на ПЪЛНИЯ капацитет на тръбата-има-няма газ- плащате, защото сме отделили 120 квадратни километра от територията си и НЕ ни интересува-дали имате купувачи на газта..
  4.Без горните условия- НЯМА договор за южния ВИ поток .

  П.С, ..Предложил БИГ АЛ , без да иска хонорар…)))
  Транспортните такси -на най- високите нива за Европа , защото НЕ сме сибирска или арабска „пустош“..))

  BIG AL
 31. 31 Профил на old__bg
  old__bg
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#25] от "Naschenec":

  ++++++++++++++++++++++++++++
  Не обръщай внимание на минусите !
  Те са от хора , които не са могли да разбират свойството и значението на извършеното или да ръководят постъпките си...

 32. 32 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Биг Ал,
  Защо бе, откачалко, си останал с впечатление, че някой те пита за нещо, та да даваш проектодоговори?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 33. 33 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Европа-САЩ 1:0 е резултатът в гео-стратегическата битка!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 34. 34 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#30] от "big_al":

  А по 500 евро месечно на русофобски калпак не искаш ли?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 35. 35 Профил на geny77
  geny77
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#16] от "ppopov_67":

  Това са ТРОФЕИ , драги ... Трофеи от ПОБЕДЕНА държава !... Като сме имали толкова " умни " управници и "владетели " , че им зобаме лайната ...

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK