Редакционен: И моралната битка не върви към спечелване

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 470 Неутрално

  естесвено, че ще удържи

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 2. 2 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Така нареченият български съд в мнозинството си представлява една шайка престъпници!
  Вижте блога ми за епохални безобразия, безумия, беззакония и престъпления в съда!
  Дори в Софийския апелативен съд и в така наречения Върховен касационен съд!
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  НЕКАДЪРНИЦИ!
  ПРЕСТЪПНИЦИ!
  ИЗРОДИ!

 3. 3 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Дневник,не само непрофеионално,но и крайно неетично е да определяте като "нагло" поведението на един оправдан от българския съд държавен служител.А що се касае до "собствените" методи" на ОЛАФ е Еврокомисията,те са писания от българските "авторитетни" издания,твърденията на дейци на известни политически сили,улични слухове,кръчмарска информация.Вероятно ще ме убедите,че тези от ОЛАФ и ЕК имат своя агентура в България,служат си със СРС,външно наблюдение,друга разузнавателна информация?А дали техен информатор не е един откровен клеветник,макар и германец-Юрген Рут/или нещо подобно/?

 4. 4 Профил на Илия Милушев
  Илия Милушев
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не съм ГЕРБер, но не се радвам на това развитие. Абсолютно безобразие. Явно някои сили здраво са се бронирали в съдебната власт и бронебойни патрони за тях още няма открити. Затова трябва да се реализират идеите на РЗС за приемане на Нова Конституция и радикална реформа на съдебната система.

 5. 5 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  ЕС , ако не иска раковите метастзи на българската правораздавателна система да го обезсилят и унищожат , да я закрива и да вкара у нас свои магистрати. На родните прависти да им се отнеме пожизнено правото да правораздават , а юридическите дипломи издадени от български университети да се обяват за невалидни!

 6. 6 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Съдът правораздава въз основа на закони , които изработва Парламента.Интересно защо никой не повдига този очеваден проблем в нашия преход.Не може 240 безхаберници които единствено гласуват това което им диктуват партийните цунтрали, или както напоследък твори човекът-държава Б.Б. да изработват закони , които биха свършили някаква работа!

 7. 7 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#3] от "molesan2":

  ^

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 8. 8 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#6] от "dakl":

  ^

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 9. 9 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стряскащо и срамно е отношението на редакцията на Дневник към съдебната система, и полуприкритото желание за "кръв" и "падане на глави", независимо от обективните факти! Очевидно и там, някои са се понесли на гребена на вълната "ГЕРБ"! Но нека не се забравя, че българия не е в Русия а в Европа!

 10. 10 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "включително за описваните и от самата Европейска комисия злоупотреби с европейски пари". Доносници в България валяло, но откак влязохме в ЕС, местната партизанщина се пренесе на еврониво!
  Много възможно е и докладите на ОЛАФ да са резултат на нескопосани доноси с политически привкус. За да бъдат похвалени новите членове на ЕНП!
  От друга страна на всички ни е известна подкупността на средния и низшия административни ешалони, от която скоро няма да се оттъвем.

 11. 11 Профил на inn
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:07 на 18/11/2010 от неговия автор.

 12. 12 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Много странна (меко казано) е логиката в статията - щом ОЛАФ и ЕК са приложили "собствени методи" и са стигнали до изводи за злоупотреби, то значи ... конкретният подсъдим "Х" е виновен. А след като съдът оправдал конкретния подсъдим "Х", се стигало до това, че в България "на практика да няма виновни за нищо".

  Ако не виждах, че това излиза от името "Дневник", веднага бих решил, че това е изказване на м-р Цветанов. Може и да е искрен в намеренията си, но заедно с големия си мерак показва затрогваща липса на разбиране на основните правила на демокрацията...

  Тази последната система може и да е лоша, но изисква именно българския съд, по конкретното дело, на база конкретните доказателства, събрани между кориците му, да се произнесе за конкретната вина на конкретния подсъдим. Аз в НК и НПК думите ОЛАФ и ЕК не съм ги срещал.

 13. 13 Профил на revolution13
  revolution13
  Рейтинг: 418 Гневно

  Защо "Дневник" се крие зад термина " редакционен" в този "анализ" ?
  Демонстиррате се като ГЕРБерски нагаждачи и гъзолизци !...

  "Ако доказателствата срещу обвиняемите са много силни и убедителни, съдът на практика не е в състояние да вземе оправдателно решение.” казва германският експерт Ролф Шлотерер, съветник по борбата срещу корупцията и организираната престъпност.
  Когато ПОЛИЦЕЙСКАТА НЕКАДЪРНОСТ Е НАДДЕЛЯЛА , когато няма доказателства , а само клюки и празни приказки , когато ... СЕ ДОСТИГА ДО ОПРАВДАТЕЛНИ ПРИСЪДИ !
  А да произнасяме присъди по клюки и празни приказки , та дори и изказани от ЕК или ОЛАФ , до присъди постановени или предрешени от полицията или "службите " - това противоречи изобщо на понятието за ПРАВОСЪДИЕ !
  ПРОБЛЕМЪТ ВИ Е, че изобщо нямате мисловна дейност и не се замисляте, че няма оправдан престъпник, когато ИМА безспорни и категорични доказателства !

  NATO = North Atlantic Terroristic Organiztion.
 14. 14 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  Да бе, как не се бяхме сетили! Седим и чакаме вече 16 месеца съдебната власт сама да се реформира. Цвъки и Боки осъмват по телевизиите и пак нищо! Даже и Годо не идва. Чорапи не ми останаха да разплитам. Детето-Тиква да провери в читанката дали не беше по-лесно с чл. 1 от конституцията при Тато Тиквата.

 15. 15 Профил на balina
  balina
  Рейтинг: 418 Неутрално

  е де, платени депесарски драскачета, дето ревете, вашият Друмев е осъден на първа инстанция на 4 г. затвор и е оправдан напълно и за всичко от съда на Пенгезов - помните ли как беше назначен за Помните ли с какво е известен той С безпрецедентния скандал съдиите от апелативния съд да протетират срещу избора му, ама кой ги послуша? Ако не "помните" с какво е известен, ровнете в гугъл на пенгезов да ви опресни паметта. Та такива ми ти работи. Вярно, че има и трета инстанция, която сигурно ще даде 1 г. условно - заради качеството на доказателствата, както е предположено и в статията.
  Сега за шеф на ВАС ви натресоха човек, който на пресконференция си позволи да нарече президентския разбойник Людмил Стойков "Люси". И като почнат безобразията пак ще ревете тука защитнте си пледоарии. Аре стига номера от селски вечеринки - на всички е ясно, че никой от догановите няма да бъде реално осъден. А ако някой си въобразява, че го управлява нещо по-различно от тях, проблемът си е негов

 16. 16 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В блатото няма морал - има челюсти!

  "Същественото е невидимо за очите."
 17. 17 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 624 Гневно


  Oтлична статия !

  СЪДЕБНА МАФИЯ си е точната дума !!

  Без "натиск" от ЕС и общественото мнение
  тази продънена система е отрова за всички !!!

  1. Прочистване ? - мисия НЕвъзможна .... Гоце-Куцкова-СерГей ...

  2. Самопрочистване ?? - И да ревете и да не ревете Пенгезов ще коли и беси .... !!!

  ЧЕТИТА неЗАВИСИМА СЪД. СИСТ. !!!!

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 18. 18 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Най-голямата подигравка,която е произнасял обвиняем спрямо държавата, е тази на ексизпълнителния директор на фонд Земед елие Асен Друмев.Той беше обвинен ,че е сключил сделки,с кои то е ощетил фонда,републиканския бюджет и ЕС и е злоупотреб ил средства по Сапард на обща стойност 48 млн.лв.На 18 март т.г. СГС го осъди на 4 години затвор за извършено тежко длъжно стно престъпление. Вчера състав на Софи йския административ ен съд САС го оправда по всички обвинения .С тази си присъда САС продължи практиката на оправдание на всички подали жал ба за отмяна на присъдата от първа инстанция.Очевидно, ген. Пенгезов е решил да играе ролята на дядо Мраз.Генералът се ока за храбър воин,когото не стряскат нито воплите на полицията и прокурорите,нито критиките на посланиците на САЩ,Англия,на ЕС.Той гордо носи меча,разсича всички окови и хич не го е еня, че престъпниците отново започнаха да вилнеят, да бият, ограб ват,пребиват!Така де,неговата работа е да освобождава обвиня емите,дори при много тежки длъжностни престъпления, а рабо тата на прокурорите е да намерят доказателства,които да стрес нат и извънземни,но не и съдиите на прехваления САС.Защото навремето, още преди 10 ноември, един генерал,комнтирайки оплакване срещу властта,беше казал "И бой,бой до бяла перуш ина!" Генералът,верен на този принцип, бие по властта с оправ даване на престъпниците,независимо от тежестта на обвинения та,така че МВР да знае,че насреща си има не инспектор,не комис ар или гл.комисар, а славен български генерал!Заради това А. Друмев си позволи да каже,че от неговото оправдаване Бълга рия само печели ,иначе страната трябваше да връща парите по Сапард,изразходвани не по предназначение!Така де,длъжностни лица са насочили пари не където трябва,а САС ги оправдава - да се оправя кабинентът,не съдът, и накрая БГ трябва да плаща зар ади наглостта на Друмев и неосъждането му ! Генерале,как ви звучи това? Или работим комбина с длъжностните лица, опляч косали 48 млн.лв!

 19. 19 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 367 Гневно

  Навремето, още преди 10 ноември, един генерал,коментирайки оплакване срещу властта,беше казал "И бой,бой до бяла перуш ина!" Генерал Пенгезов,верен на този принцип, бие по властта с оправдаване на престъпниците,независимо от тежестта на обви ненията,така че МВР да знае,че насреща си има не инспектор,не комисар или гл.комисар, а славен български генерал!Генералът се оказа храбър воин,когото не стряскат нито воплите на полиц ията и прокурорите,нито критиките на посланиците на САЩ, Ан глия,на ЕС,нито коментарите на Ройтерс.Той гордо носи меча на Темида,разсича всички окови и хич не го е еня, че престъпници те отново започнаха да вилнеят, да бият, ограбват,пребиват!Така де,това е работа на цивилните гарги,а неговата работа е да освобождава обвиняемите,дори при много тежки длъжностни престъпления, а работата на прокурорите е да намерят доказат елства,които да стреснат и извънземни,но не и съдиите на прех валения САС . Зарди това А. Друмев си позволи да каже,че от неговото оправдаване България само печели ,иначе трябваше да връща парите по Сапард,изразходвани не по предназначение!Така де,длъжностни лица са насочили пари не където трябва,а САС ги оправдава - да се оправя кабинентът,не съдът, и накрая БГ трябва да плаща заради наглостта на Друмев и неосъждането му ! Генерале,как ви звучи това? Или работим комбина с длъжн остните лица, оплячкосали 48 млн.лв!

 20. 20 Профил на lim
  lim
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Мила родна картинка:
  Куците и сакатите (МВР и Прокуратура), си го мерят със слепите (Съд), а наоколо шумно коментират зяпачи без капка мозък!

 21. 21 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Прокуратурата им ги е кофти. Прокурорите или са некадърни, или продажни. И в двата случая трябва да се изметат. Съдът работи само въз основа на представени факти и доказателства.

 22. 22 Профил на gwen
  gwen
  Рейтинг: 206 Весело

  пхахха, предлагам след трета инстанция, ако пак има оправдателна присъда, България да съди Европейския съюз за клеветата, че злоупотребяват нашите политици с европари. пхахха, къде се намират те, а? ще злословят по наш адрес

 23. 23 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 852 Весело

  До коментар [#3] от "molesan2":

  Тъпако, този е депесарска подлога и в ДСК раздаваше кредити на верните, а в Сапард парички на същите. Ти да не си от тях, а?

 24. 24 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Каквито са ни депутатите и народното събрание, такива са ни и законите! Каквото ни е висшето образование и съдебната система, такива са ни и прокурорите, съдиите , полицаите и министрите! Нищо свястно немогат да измислят и направят! И най- големият престъпник може да остане ненаказан.

 25. 25 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 880 Весело

  Добре де, ОЛАФ и ЕК са криви, нашите хайдучаги от ДПС са правите !
  Но и братя Галеви, Дамбовци, Маргени, Трактори и друга подобна колесна техника са все невинни - това не ви ли идва повече ?
  И кой е виновен за лайната, в които сме до ушите в нашата мила кочина - Светият дух ли ?

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 26. 26 Профил на tomi600
  tomi600
  Рейтинг: 8 Неутрално

  4г. шеф на полицията. 4г. кмет - 8г. все другите му виновни. срамувам се заради тях.

 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1622 Любопитно

  Хора, не скачайте първосигнално и не изпускайте НАЙ-главното: "Съдебните решения в крайна сметка се базират на представените доказателства и дори хипотезата за недобросъвесност не би имала значение, ако те са качествени и неоспорими."

  Без да "оправдам" съда (има МНОГО чепове и грехове!!) почто всички чужди ескперти казват че проблемите са основно в
  # досъдебното разследване - неграмотни тъпунгери в МВР
  # прокуратурата - държавното обвинение твъдре често гледа "да отбие номера", като само знае че няма да успее
  # законите, които имат твърде много вратички.

  И вместо да се спява песента "ние ги ловим, те ги пускат" управленците от ГЕРБ да осигурят корекция на описаните проблеми, които са ИЗВЪН съдебната власт!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK