Казана дума - хвърлен бисер

Казана дума - хвърлен бисер

© Иван КутузовБойко Борисов, премиер


Януари


"И пропяха в арестите, оттеглиха се от "Наглите", отидоха и посочиха трупове. Отиват и показват – ей тука, в тая ливада има труп, ей тука някъде го копахме. Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове."
Февруари


"Справям се прекрасно, защото, ако виждате практиката в Европейския парламент, всеки си говори на неговия език. Така че изобщо не се усеща необходимост да знаеш чужд език. Важно е да имаш какво да кажеш. Ако имаш какво да кажеш, както и Ердоган ме разбра, и г-жа Меркел ме разбра, и Саркози ме разбра, и Берлускони ме разбра, и Ромпой ме разбра, и г-н Барозу ме разбра, става лесно."


"Изключително съм доволен от прокуратурата. Особено след "Наглите" и операциите срещу магистралните грабежи. Те вече действат като единен организъм с МВР и ДАНС."


"В държавата има изключително малко неоцапани хора... Когато не се справя някой, службите идват при мен, обикновено с главния прокурор сядаме, и започват да ми вадят материали."


Март


"Желая бебетата ви (бел. ред. - родени с процедура ин витро) да са живи и здрави и останалите да продължат усилията. Само имам една забележка към вас - думата усилия не е правилна за тоя случай, щото все пак това е приятно нещо!"


Април


"Г-жа Анна-Мария Борисова я намерих и се срещнах с нея там, преди Търново, на един разклон. Със съпруга си беше. Поговорих с нея около половин час, горе-долу разбрах какво мисли, сиреч в една и съща посока са ни разбиранията по реформата, по съкращенията, по безкомпромисното действие, всичко."


"Нека малко да ви обясня икономиката, защото явно слушате едни експерти, които се изказват всеки ден. Ние инвестираме в индустрия с тези пари, които влагаме сега ( бел. ред. - т.нар. български Лувър ), те ще се върнат и мултиплицират."


"Аз имам стаж и като полицай, и като кмет. Още като кмет в моя кабинет правихме арести. Разбирам я, мога я тази работа, тя е най-антикризисната мярка, защото не можеш да пълниш хладилника на хората, след като не си хванал тези, които са го изпразвали. Моята тактика е тази, хората ни избраха заради това и аз мисля, че го правим перфектно."


"Седя си като куче сам в Бояна и гледам футбол."


Май


"Не е стихотворение да го забравиш, футбол е."


Юни


"В момента имаме 2 млрд. изхарчени и един гьол." ( за проекта АЕЦ "Белене)


Юли


"В момента с Владимир Путин имаме много добър диалог, той ме разбира по-добре от българските политици."


Септември


"При стачка си подавам оставката. Аз толкова мога - давам всичко от себе си от сутрин до вечер, дадох си здравето и нервите. Щом не ни
харесвате - викате си Станишев, Доган и си ви дооправят. Толкова! Полагам огромни усилия, повече от това не мога. Толкоз мога."


Октомври


"Вдигам осигуровките (бел. ред. - социалните) с 3%. Желая ви да сте живи и здрави."


"Осигуровките не се повишават, а се връщат към стари нива."


"Ако може цялата държава да е с вятърни перки, щях да го направя. Като отидеш в Северна България и все едно вечер си в приказките - червените лампички светят, стотици хиляди перки се въртят."


"На нас ни беше неудобно, когато говорих с премиера на Унгария и с канцлера на Германия, ми беше неудобно да кажа какви данъци имаме, толкова ниски и не случайно Брюксел в момента заради такива като нас, които държат толкова ниски данъци, искат да въведем единни данъци в Европейския съюз и само ние сме против"


Ноември


"Това да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш."


"Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен ръст за всяко правителство."


"АЕЦ "Белене" е изключително важна за България."


"Страната ни има много противници, които ни завиждат за постигнатите успехи. В условията на икономическа криза колкото по-силна, стабилна и с най-ниски данъци в Европа става една държава, толкова по-рязко се откроява"


Декември


"Няколко дена преди да роди, ако щете, аз бях пратил г-н Йовчев (шеф на ДАНС) да разговаря, и ДАНС с тях, как вървят плащанията там. И толкова хора дори в бременността й (бел. ред. - на уволнената от фонд "Земеделие" Калина Илиева), все пак мъже с опит, бяха заблудени."


"Аз съжалявам, но може би външният вид на г-жа Бонев го е направил (бел. ред. - Вежди Рашидов) с по-притъпени чувства за съхранение, нека така да го наречем, да проверят по-подробно кой как ги кани."


"Дянков не ми дава пари за транснационални полети. До Ню Йорк ходихме с градски полет, сега и до Бразилия ще отидем с градския транспорт."


"Много съжалявам, че не слушах и майка, и класната. Защото, не че не са ми вървели езиците, ами нашите бяха много бедно семейство. Дето се вика "Кирил и Методий", празникът, 24 май, аз го свързвам с агнешка плешка. Защото само тогава у нас, понеже баща ми беше именник, Методи, майка правеше агнешко с картофи. Плешка. Не агне, плешка. Един път в годината."


"Това е социологията – щом населението ти носи баница, баклава и вино, а не те гони с камъни, значи нещата са добре."


"Неслучайно в бойните спортове – борба, джудо, самбо, карате, щанги, силовите, са най-върховите ни постижения. Просто самата конструкция на българите – здрав труп, нисък център на тежестта, просто той е пригоден... Ами да, както при кучетата – едно е английска хрътка да се бие с булдог или българско овчарско куче. Вижте, че всеки, който се подстриже късо, прилича на борец в огромната си част."


Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи


"Когато говорим за октопода, той си е пуснал пипалата не само в МВР, но и във всички институции на държавата, но държавата трябва да покаже воля."


"Има зависимости на съдии, следователи и прокурори. Тези зависимости са икономически, но има и свързани с наркотици, както и със сексуалната им ориентация."


"Съдии са се подвели по шумоленето на парите."


"При проверката в дома полицаите виждат отворена врата на стаята, където е дъщерята на семейство Мустафови, виждат женски силует, предполагат, че момичетата са вътре, и влизат малко по-бързо."


"Колегите имат още няколко операции, които се подготвят в техните каси, и съм убеден, че скоро ще имаме реализации, които ще гарантират сигурността на всички страни в света."


"Днес приключвам да давам обяснения на организираната престъпност и на нейните говорители."


Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите


"Хората, които говорят много, нямат работа. МВР трябва да дава повече резултати и по-малко приказки."


"Хората спокойно да отиват на море, до септември ще усетят края на кризата по джобовете си."


"България след 10 години ще изглежда като страна, в която всички искат да живеят, учат и останат."


"Станишев е съсел. Аз пък приличам на Брад Пит, само че с очила."


Божидар Димитров, министър без портфейл на българите в чужбина в оставка


"В разговорен език аз възкликвам "шибан народ, шибани колеги", имайки предвид тяхната дива завист и злоба към колегата откривател Константин Попзаимов. Шибан между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума и означава обрулен или набрулен от вейки при буря или бит с пръчки."


"Вчера гледам нашите българки голи, зърната на циците. А рускинята – не. И най-долната курва да е. Забрадката - и тогава вътре." (За разликата между българските и руски посетителки на църквата с мощите)


Вежди Рашидов, министър на културата


"Ами явно премиерът е с хубаво чувство за хумор и остроумен, разбира се. Може пък да не е излъгал, Мишел Бонев се оказа, като я видях във Венеция, такава, облечена по-особено, е една красива жена. Какъв е проблемът? Как да кажем, грозна ли да кажем? Просто тя е едно хубаво момиче, лошо няма в това, каквито хубави момичета има много. Второ, все пак сме 100-процентови мъже, основното е да погледнем някоя хубава жена и да дадем оценка за нея. Това е най-малкият проблем..."


"Нали знаете защо целуваме на дамите ръцете? Ами защото трябва да се започне отнякъде."


"Аз бях тройкаджия и вижте какво ме направиха - министър."


Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните


"Ние сме организирали и се осъществява физически контрол на всяка партида, произведена по стандарта "Стара планина". Разбира се, това води до неимоверно натоварване на органите на ДВСК. Но решили сме и ще го правим в името на потребителите...


Останалите осъществяват т.нар. самоконтрол и дават гаранция за продуктите и, разбира се, подлежат на официален ветеринарен контрол, който се осъществява. По отношение на тях не прилагаме физически контрол за всяка партида, тъй като това не се прави никъде в света и няма да можем да го направим."


"Типично по български ние сме готови да опорочим всичко хубаво с една единствена цел – печалба. И затова вие ме попитахте какво ще се случи, аз обещах, че те ще бъдат качени на стената на позора. Беше им вече отнет, тъй като разпоредих това незабавно да се случи, лицензът за производство на продукти с марката "Стара планина".


"Изследването показва, че соята е под 0.1%, но не може да се измери дали е 0.1 или например 0.01%. Пробата от продукта на дружеството "Сами М" пък е отрицателна. Това показва, че никоя от четирите фирми не е влагала умишлено соя в продуктите."


"До последния момент, преди да роди (бел. ред. - Калина Илиева ), лъжеше мен и премиера, че има тежко гинекологично заболяване. Само аз си знам какво ми е било."


Иван Костов, лидер на ДСБ, бивш премиер


"Скандалите са толкова много и толкова начесто, че ние даже в един миг при анализа им се чудихме как да подходим към тях. Всички скандали накрая получиха едно име – "Калинка". Вкалинчиха се! Всичко стана една "Калинка", една несъществуваща диплома. Някакво момиче станало някакво. Никой не разбрал защо го издигат. Никой не носи отговорност. То е предложение на министъра Найденов например, назначението е на Бойко Борисов. И всичко стана една "Калинка" в държавата."


Сергей Станишев, лидер на БСП, бивш премиер


"С какво ще се запомни управлението на Бойко Борисов? Със Сергей Станишев - толкова много говори за него."


"Защо премиерът назначи гинеколог за министър... Защото цялата държава в момента е с краката нагоре."


Петър Курумбашев, депутат от БСП


"Защо умря октоподът Паул? Защото поискали да предскаже действията на премиера Бойко Борисов за пенсионната реформа в България."


Пламен Цеков, депутат от ГЕРБ


"Когато чета - аз съм с осем диоптъра очила,  вдигам поглед към залата и се връщам. Има един момент на адаптация на окото. Четох много бързо и така съм пропуснал част от текста, защото редовете са един над друг." (Обяснение за скандалната поправка, която допускаше реклама с изображение на наркотици)


Камен Костадинов, говорител на ДПС


"Ахмед Доган е идеологът на развитието на алтернативни енергийни източници в България. Той е много добре подготвен по темата енергия от алтернативни източници... член е на водородното дружество, има лаборатория, общува с учени, постоянно се среща с хора от БАН, около него винаги има учебници по химия, по физика."


Татяна Дончева, бивш депутат от БСП "Движение 21"


"Конфликтът между президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов е само "народен театър", тъй като това са хора с общи бизнеси."


Борис Велчев, главен прокурор


"2010 е годината, в която не може повече да се оправдаваме с нищо."


Роман Василев, зам. градски прокурор на София


"Г-н Цонев, ще бъдете арестуван и обвинен в престъпление корупционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник... колеги, както за всеки един престъпник - както трябва. Долу на земята, на колене!"


Алексей Петров, бивш съветник в ДАНС, арестуван при акцията "Октопод" и пуснат под домашен арест


"Аз нямам нищо против да бъда октопод в очите на политици, които разполагат с интелектуалния потенциал на риба."


Красимир Георгиев - Красьо Черния, свързан с най-големия лобистки скандал в съдебната власт

"Когато фактите започнат да излизат от мен, ще стане интересно."


Димитър Захариев, зам. окръжен прокурор на Плевен


"Съпругата ми е текстописец на много изпълнители, включително и на приятелката на Георгиев (бел. ред. - Красьо Черния) - фолкпевицата Магда. Установили сме близки семейни отношения."


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 886 Весело


  От толкова много "бисери" оставам без думи.

  Гласувах със смях за :"Аз нямам нищо против да бъда октопод в очите на политици, които разполагат с интелектуалния потенциал на риба." А. Петров

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 2. 2 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Добър обзор, чувства се участието на Люба.
  Нека през Новата 2011 година екипът на "Дневник" все така да ни радва!

  Миша
 3. 3 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 898 Неутрално

  предполага се 4е вси4ко това трябва да зву4и смешно и развлекателно но всъщност е тъжно ,депресиращо и досадно !

 4. 4 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Тези бисери засенчват зрелостниците.Въпрос-кога една държава е полицейска държава? Отговора е-когато полицията започне да раздава присъди!

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 5. 5 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  O, santa simplicitas, облечена във власт.
  Обаче, списъкът е непълен: липсват ми лъчо Мозъка/ "Подадох си оставката от всички ръководните постове, но оставам личен лекар на борисов!"/ ,румиту,цецка &фидоска, сидеров....., абе, много от неизброимия ни легион политици- производители на бисери липсват.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 6. 6 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Казана дума,
  прибрана сума!

  www.berbenkov.hit.bg
 7. 7 Профил на alec
  alec
  Рейтинг: 8 Весело

  Човешка комедия!

  Всички тези горе не са диктатори! Избрани са с мнозинство и представят интелектуалното ниво на Нацията.Ако VIP-ръси такива мъдрости, представям си на по -ниско ниво какво е.

  "Живота е трагедия за тези които чувстват и е комедия за тези които мислят"
  Jean de la Bruyere

  Пожелавам на всички весело прекарване на Нова година!И да мислят повече през следващата!

 8. 8 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 450 Неутрално
 9. 9 Профил на MIRADOR
  MIRADOR
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ако някой като вас старателно събере вашите "бисери" сигурно няма да са по-различни!Бисери от такива като "ГЕН.Кутузов" често срещаме в Дневник!Особено когато го раздруса червената треска на озлоблението.Дерзайте!Панта рей!И вашето ехо ще отшуми.

  Виниций
 10. 10 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Весело

  ПОЖЕЛАНИЕ
  по Ив. К.

  Всеки да спинка
  с една Калинка!

  www.berbenkov.hit.bg
 11. 11 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  речено-престорено!

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:58 на 29/12/2010 от неговия автор.

 13. 13 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Най-тъжната страна в Европа.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 14. 14 Профил на nemoest
  nemoest
  Рейтинг: 450 Неутрално

  По-страшно от простака е само простака с цел !
  И това е елита на нацията?!
  П.П.
  Забравен е поздрава на тиквата към Саркози -"Бонжуар"

  Maxime crudelis of Dominus castigati peccatum est stultitia. Res sacra est miser stultus
 15. 15 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#7] от "alec":Ти ли си ги вкарал в листите,та си ги избрал.И 20 процента да идат до урните пак тия ще са при тая пропорционална система.А от тебе/от нас зависят само 10% процента от имената. Всичко друга с тая система се знае още с регистрацията на листите.

 16. 16 Профил на butarino
  butarino
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Коректно би било паралелно с тези вербални "бисери", които не подлежат на корекция, защото са "казана дума-хвърлен камък" , "Дневник" да представи и подбор на собствените си писмени "бисери", които за разлика от горните подлежат на проверка, поправка и допълнително редактиране. Картинката е не по-малко трагична, повервайте ми!

 17. 17 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Весело

  Смях се със сълзи ...
  много добре подбрано'....
  И разбира се ( пак да кажа)-художника е върха
  Сигурна съм -че повечето от изказалите се знаят, че смешно и това показва, че имат чувство за хумор, което е чудесно

 18. 18 Профил на liolio3
  liolio3
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Нарцистично личностно разстройство, което се характеризира със следното:
  - преувеличение на собствената значимост;
  - има чувство за изключителна правота;
  - търсене на постоянно внимание и изява и единствено положителна подкрепа от другите;
  - показва арогантно, надменно и горделиво поведение;
  - трудно поддържане на близки и интимни отношения;
  - използва отричащ механизъм, за да омаловажи провалите си;
  - бурна реакция на критиката, става ядосан;
  - изпитва нереалистични фантазии за постижения, интелигентност;
  - използването на други за постигане на целите.
  Мнението на изследователите е, че в по-зряла възраст това поведение може да прерастне в патология, т.е. в болест.
  Легендата за Нарцис - снажен, як мъж,обграден от лъчезарни феи , който всеки ден ходел да съзерцава собствената си красота в едно езеро. Бил толкова запленен от самия себе си, че веднъж паднал в езерото и се удавил.

 19. 19 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 891 Неутрално

  То хубаво се смеем, ама работата е за плач...

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 20. 20
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:55 на 30/12/2010 от неговия автор.

 21. 21 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Няма нищо смешно!
  Навремето един американски милионер се пошегувал, че с пари може да направи от едно магаре (истинско, с дълги уши) и конгресмен.
  И шегата му успяла.
  Миналата година ДС успя да ни пробута една тиква за премиер.
  Само че тази тиква не се шегува. Не се шегува и с хора около себе си. Нанев го смазаха, така и не се разбра защо. Калина я направиха за смях, Румяна Желева, значително по-образована от пожарникаря също я смазаха.
  Но В. Златев, Първанов и Доган си остават недосегаеми. Къде, къде по-вредни!
  Защо ли?

 22. 22 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 506 Разстроено
 23. 23 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Хубаво Дневник!

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 24. 24 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Няма да забравя, когато гледах най-горнто изказване на Бойко - с труповете, който Цветанов копаел с багер.
  Същото го каза на среща на партията на Меркел CDU в Германия. Делегатите се превиваха на столовете от смях.
  Изобщо не искам да знам, колко абсурдно е звучал симултатния превод на немски.

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 25. 25 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1695 Весело

  "Дянков не ми дава пари за транснационални полети. До Ню Йорк ходихме с градски полет, сега и до Бразилия ще отидем с градския транспорт."
  Въпрос: до Бразилия с метро ли се стига или със 120

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 26. 26 Профил на biiiliboi
  biiiliboi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мнооого от Вас преждепишещи /а може би и аз/ казваме значително по-големи изцепки!!!
  Не гледайте толкова много на приказките или неволните грешки, които допускат сегашните управляващи, а помислете колко много работа са свършили за 1 година! Макар и с грешки хората работят и не са като ОЛИГОФРЕНИТЕ от предните две правителства САМО да КРАДАТ!!!

 27. 27 Профил на Михал Мишкоед
  Михал Мишкоед
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Нещо пропуснато в цитатите от словоблудствата на "силните"?! на деня - " КРИЗА Е! ". И хоп! - оправдаха се б(л)удителите на мига. Разбирайте го както си щете, но най вече - " Шефът ми каза - Криза е; пари няма, действайте". С известни приятни изключения, цялата журналистическа пасмина, разстресена от подслушвания, рекет за спиране на изявите и куп слагачески финтове, приятно пригласяше и манипулираше. Добре, обяснете ми - криза за масите, но не и за властта. Значи, конкретно аз - плащам повече, и повече, живея по-зле, консумирам по-малко, съответното е и за близките ми. Но КРИЗА във и за властта НЯМА! Опукаха тихомълком резервите на бюджета, окрадоха личните спестявания в доп.фондове, прилапаха милиардите от здравните вноски, пуснаха държавни облигации, канят се да ни нахлузят през 2011 г. още поне 2 млрд. минимум дълг; геноцидът и планът Ран-Ът се преизпълняват: народът мре не като мухи, ами още по бързо - и това САМО за ЕДНА ГОДИНА!!! Алоу, хора, къде сте?! Ало, журналя / обръщам се към Вас, щото мен ама никой няма нито да ме чуе, нито да ме слуша / - къде сте? Всъщност кризата е само и единствено за българската масова популация, но правителство, парламент, президент и всичките останали малодушни комплексари не са в криза. Че защо и те не я поусетят поне малко? То и за това е тази жажда за власт - от нисшите прослойки да се въздигнем. Нищо ново - робовладелският и потиснически строй в страната показва докъде е развитието ни. Вие да не би да сте усетили някакви свободи, граждански права и пр. Криза е! - няма пари за това. Но все пак накрая, вследствие на разгул, курварство, пилеене, и империите са се срутвали. Бъдете здрави и ЧНГ!

  Истината е някъде там ...
 28. 28 Профил на ve
  ve
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Какъвто народът - такива и управниците му

  Има една поговорка - въпрос "Ти луд ли си или на луд дрехите носиш?" Може би някои от тях се правят на прости и на луди, защото такива ги харесва народът. Не забравяйте "бушизмите" на Джордж Буш-младши, а американците си го харесваха.

  Така е в България, ако човек говори и пише правилно, или, не дай си Боже, да има титла "доктор"...Както казва един мой приятел-простак "по-иначе мирише".

  Дано се оправим с времето, проблемът е, че вървим с крачки "една напред и две назад".

 29. 29 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Какво все пак е имал предвид Бойко с това за "градския транспорт", с който щял да пътува за Бразилия? Питам най-сериозно. Явно е направил механична грешка на езика, но не мога да отгатна какво е искал да каже. Повтарям - питам най-сериозно.

 30. 30 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело

  По-често да се чува това ....

  "Г-н Цонев, ще бъдете арестуван и обвинен в престъпление корупционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник... колеги, както за всеки един престъпник - както трябва. Долу на земята, на колене!"

  Роман Василев, зам. градски прокурор на София

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#29] от "petiav":

  Искаше да каже, че няма да пътува със самолет на авиоотряд 28, а с полет на някоя гражданска авиокомпания, заради пестене на средства от бюджета.
  Целият сленг на премиера: „Ако мислите, че на мен много ми се пътува с граждански полети около Нова година, като виждате какво става по летищата в Европа, дето се вика, ние с правителствения самолет не можем да си кацнем, с удоволствие – проверих, билети има. Всеки може да отиде – и той, и аз. Така че гражданските полети имат още билети. След като е научил за поканата, да заповяда. Понеже бил казал, че неговият бюджет бил малък, и нашият е малък – Дянков не ми дава пари за транснационални полети. До Ню Йорк ходихме с градски полет, сега и до Бразилия ще отидем с градския транспорт”

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#21] от "shumkar":

  Тези изброените плюс тиквето са един отбор.Проклятие за България

 33. 33 Профил на ръца пръца
  ръца пръца
  Рейтинг: 886 Разстроено

  хич не е за смях това, ама хич...
  да се върнем на въпроса кой ги избра тези.. и за кого ще гласуваме след тях!??
  мамата си джаса направо е държавицата ни, мамата...

 34. 34 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1006 Неутрално


  "Колегите имат още няколко операции, които се подготвят в техните каси, и съм убеден, че скоро ще имаме реализации, които ще гарантират сигурността на всички страни в света."

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 35. 35 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело


  Другаря Graf си е водил записки на речите на Борисов ...... хи .... хи .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 36. 36 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар #8
  Не знам кого си имал в предвид с това описание,но на мен страшно ми прилича на Станишевото.
  С една забележка:По външен вид той по скоро е Лилипут а не Нарцис.

 37. 37 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Грешка.
  "До коментар #8", да се чете като "До коментар #18"

 38. 38 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Magic lives here

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 39. 39 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Не подхвърляйте бисери пред свинете!

 40. 40 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Най-добрият български политик от времето на Стамболов е Борисов, харизматичен, честен, истински патриот, интелигентен с поразяващо противниците си красноречие. Хората го обичат и вярват в него, именно заради тези и много други добродетели. При неговите изказвания няма измислици и празнословие, всичко което казва, веднага го подкрепя с цифри и факти. Истински държавник, уважаван и приеман навсякъде по-света, много от водещите политици в Европа му станаха приятели, Путин и той го харесва. ФАКТ!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 41. 41 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Дончева много дразни. Вече се шушука в тия среди че ще бъде кандидата на БСП за президент.. аман от тая вещица..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 42. 42 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Аз имам стаж и като полицай, и като кмет. Още като кмет в моя кабинет правихме арести. Разбирам я, мога я тази работа, тя е най-антикризисната мярка, защото не можеш да пълниш хладилника на хората, след като не си хванал тези, които са го изпразвали. Моята тактика е тази, хората ни избраха заради това и аз мисля, че го правим перфектно."

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 43. 43 Профил на lit
  lit
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Отказах се да чета бисерите след тези трите

  1) "Дянков не ми дава пари за транснационални полети. До Ню Йорк ходихме с градски полет, сега и до Бразилия ще отидем с градския транспорт."

  2) "Много съжалявам, че не слушах и майка, и класната. Защото, не че не са ми вървели езиците, ами нашите бяха много бедно семейство. Дето се вика "Кирил и Методий", празникът, 24 май, аз го свързвам с агнешка плешка. Защото само тогава у нас, понеже баща ми беше именник, Методи, майка правеше агнешко с картофи. Плешка. Не агне, плешка. Един път в годината."

  3) "Неслучайно в бойните спортове – борба, джудо, самбо, карате, щанги, силовите, са най-върховите ни постижения. Просто самата конструкция на българите – здрав труп, нисък център на тежестта, просто той е пригоден... Ами да, както при кучетата – едно е английска хрътка да се бие с булдог или българско овчарско куче. Вижте, че всеки, който се подстриже късо, прилича на борец в огромната си част."

  Щом... "градският транспорт" му върви на Пре-ми-ера, що му са езици, щом агнешката плешка я замества по "Кирил и Методий" (тук ще да е в чест на просветата на телесната долница! - да се свети името на Бахтин!)..., а пък от друга страна, ако "силовите спортове" са ни най-върховите постижения" - как да не се гордееш с обосновката на пистиженията (каква дълбочина на биологично-етничния прочит, Дарвин чак би завидял!) - "здрав труп, нисък център на тежестта, просто той е пригоден... "

  Ела си прибери верисиите, Боже... тук стават невъобразими каламбури със сътвореното от Теб, за да се пресътвори от тях "по образ и подобие Техни" (((((

  Срам! Срам.... а помежду им Смешен плач (по Ботьовски)

  Да ни е честита Новата...

  Mutatis mutandis
 44. 44 Профил на nxgui
  nxgui
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз тези реални събития ги чета така.
  Не гледам вестоносеца а мисля за поръчителя.
  Превод:
  Отгледахме си го, излъскахме си го, дадохме ви го. Избрахте си го. Радвайте му се.
  Ние парите ще ви ги вземем така или иначе. Дали с такси, дали с банки, дали с фирми все тая. Шанс тук нямате. Умните и образованите не ги кльопаме от едно време. Ако сте тъп, мързелив, завистлив, продажен, и се надценявате 24/7 вие имате шанс в нашите семейно/партийни структури.

  Ако имате критична мисъл, образование, широк поглед, таланти, идеи, мечти място в нашето ДС семейство за вас няма.
  Единствената ви алтернатива е да слугувате на друго място, където господарите са от друго тесто.
  За ваше щастие света е едно глобално село.
  И спасение дебне от всякъде.

 45. 45 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#40] от "Раз печки, раз кюнци":

  С тази разлика от Стамболов, че уващите себе си историци ще избягват да го упоменават с чак толкова детайли, след не особено много време от този момент. Никой не обича срамните петна в историята си.

  Ряз пишки, ряз кюровци.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 46. 46 Профил на ehrgeiz
  ehrgeiz
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дааа, не ви ли напомня на бай Ганьо, на Бойко хич не му трябват езици, ама хич...
  "Справям се прекрасно, защото, ако виждате практиката в Европейския парламент, всеки си говори на неговия език. Така че изобщо не се усеща необходимост да знаеш чужд език. Важно е да имаш какво да кажеш. Ако имаш какво да кажеш, както и Ердоган ме разбра, и г-жа Меркел ме разбра, и Саркози ме разбра, и Берлускони ме разбра, и Ромпой ме разбра, и г-н Барозу ме разбра, става лесно."

  На жив човек никога не можеш да помогнеш.
 47. 47 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#46] от "ehrgeiz":

  Ne само на Бай Ганьо но и на Бай Тошо ми прилича. Да не се окаже простотията заразна.
  А иначе всичко това е много, много страшно! Много! Живота ви и бъдещето на децата ви зависят от тези "шегаджии". То повечето дори и не са смеши ... по-скоро брутално просташки и казани с чуство за пълен имунитет от общественото мнение и безнаказаност.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 48. 48 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Тва също е яко:

  "Аз съм израснал само с хляб и картофи. Циганска баница нямаше. Майка ми мажеше мас от прасето и го поръси малко със захар. С едната ръка ям, с другата тичам по ливадата да ритам топката."

  http://mediapool.bg/show/?storyid=174259&srcpos=12

 49. 49 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Бисерите на държавните мъже са сполучливо подбрани.Липсват тези за съдебната с-ма. От април т.г. всеки месец топмагистрати непрекъснато преминаваха от гаф в гаф. И накрая проф.Л.Груев, станал през 2007г. шеф на най-важния съд в РБ - ВКС без нито един ден трудов стаж като съдия, предложи в края на годината магистратите да бъдат наградени с 13-а заплата (професорът я нарече бонус) за УСПЕШНА РАБОТА! Каква успешна работа и коя година,не си спомням! Друг гаф: При встъпването си в длъжност като шеф на САС, ген.лейтенантът от ГЩ на БА, избран за шеф на Софийския градски съд сподели "Много ще се радвам, ако съм човек на Първанов". Трети гаф: От 15-на години съдиите,когато решат да оправдаят някой обвиняем, застъпват тезата,че доказа телствата,подадени от прокурорите, са неубедителни. 15 годи ни! 15 години ВСС не можа да свика на общо заседание топсъдии те и топпрокурорите да изяяснят какво са убедителни и какво -неубедителни доказателства, да напишат инструкция, която да важи за всички съдилища, а не всеки съдия по свое усмотрение да разтяга този довод като ябланишки локум! В нормалните страни още след първата година разногласие щяха да уволнят гл.прокурор и топсъдиите, а в БГ ВСС мълчи и не се взе в ръце да разреши този многогодишен спор! Същите тези професори, които прехвърлят неизвестно защо проблема в градината на МВР, което няма пряко отношение към самодейността на прокур ори и съдии, преподават и на студенти Право: Груев, Мингова, Средкова, Евг.Танчев; гл.прокурор пък е доцент в СУ и В.Търно во! Е, на какво учат тогава студентите! Четвърти гаф: От САС пуснаха в домашен арест Ал.Петров: човекът бил много зле, щял да си прави ТРИ операции. Няколко месеци Джин Гиби дава инте рвю след интервю, Я.Я. се разсипа да му предава "информации те" в медиите, ама ген.Пенгезов не се сеща,че арестантът май не е болен, а е пуснат да се "бори" срещу враговете на президента и да компрометира правителството. По същия начин и Кюстенд илския окръжен съд пусна на свобода братя Галеви - ами не би ли виновни в нищо,та дори били и благодетели на Дупница! Следващ гаф : В Приморско,Созопол,Несебър,арево, особено в Приморско дъщери и майка на висши съдии се "уреждат" с фал шиви адреси за постоянни жители на съответните градчета; като резултат получават на много ниски цени ОПС-имоти. Пове че от ясно е,че са използвали имената на бащите си,съответно на сина. Но съдиите не са виновни,този гаф е "в рамките на закона". И Шефът на Етичната комисия на ВСС , и самият Висш съдебен съвет замълчаха като бълха в гащи! Да споменавам ли гафовете със съдия Сантиров, съдия Петков, прокурора-лихвар от Перник, оневиняването на убийците на Борилски от съдия Батанова и съдия Неделчева, "реформирането" на съдебната с-ма след всяко негативен доклад от ЕК за нейната работа и т.н.?

 50. 50 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Дето се вика "Кирил и Методий", празникът, 24 май, аз го свързвам с агнешка плешка. Защото само тогава у нас, понеже баща ми беше именник, Методи, майка правеше агнешко с картофи. Плешка. Не агне, плешка. Един път в годината."

  Без думи, без коментар.

  И това е човекът, който ни управлява!
  Бай Ганьо ряпа да яде.

  Just below my skin I'm screaming...
 51. 51 Профил на досю
  досю
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#7] от "alec":

  Не ги избира нацията .Един месец преди изборите правителствата са проектирани поименно написани тоест назначени.И на цирка наречен избори всички мислим че ги избираме.

  особен
 52. 52 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Прочетох с не особен интерес извадките от изказванията на политиците ни. Защото до втръсване ни се поднасяха от всички медии. Коментарите на форумистите са по-интересни.
  И тъй като това четене съвпада с препрочитаната от мен книга на Петър Добрев "Сага за древните българи", отправям молба към редакцията на "Дневник": Силно ограничете вниманието си към политиците ни. Защото те по нищо не личи да са взели и най-малкото от държавността и способностите на древните българи. Сложете микрофоните пред българските интелектуалци - историци, писатели, творци на културния живот, учени от БАН - оттях и само чрез тях народът български ще научи повече за себе си и своя собствен потенциал. Всичко останало е като чалгата в Би-ти-ви.

 53. 53 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#52] от "chernomorski":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 54. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 03:10 на 01/01/2011 от неговия автор.

 55. 55 Профил на dark_man
  dark_man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Липсват "цивилизационните" бисери на иже нарицаемия професор Е. Д. Те биха могли да бъдат добър придатък към. Или пък от публикуваното той би могъл да роди още нещо за цивилизацията...

 56. 56 Профил на kasabira
  kasabira
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#26] от "biiilibii":

  Като ти чета глупостите , защо ли си мисля, че си от олигофрените ?! ЧНГ на всички - защото и олигофрените може да станете мислещи хора...НЯКОГА ! ...

  "Въобще не ми пука какво са писали за мен, стига да не е истина."
 57. 57 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#49] от "george":

  Тази съдебна система я искат всички корумпирани комуняги! Сини, червени, пембяни и прочие...

  На народа и държавата България тази съдебна система ебава знаете какво! Тази скапана съдебна система е причина да няма и знакови външни инвеститори!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 58. 58 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#4] от "омбре":

  Тези бисери засенчват зрелостниците.Въпрос-кога една държава е полицейска държава?

  Отговора е-когато полицията започне да ГОНИ И ВКАРВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ЗАНДАНА! Така поне си мислят засегнатите от Цветан бандюги!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 59. 59 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Това имаме, Дами и Господа! Това имаме... по-доброто се разбяга навън.
  Но не е беда- стига работа да се върши.

  Навремето, Граф Витте ( С.Ю.Витте) споделил с Император Александър II че се готвел да се ожени за еврейка ( Г-жа Лисаневич), и при това - разведена. Нечуван скандал за онези иначе "пуритански" времена. На което Императорът му отговорил " Ако искате и за коза се оженете, стига държавните дела да вървят".

  Така че - стига държавните дела да вървят, другото не е важно.
  И стига НИКОГА повече комунисти и Доган на власт. С2 е свършен, така или иначе... .

 60. 60 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Днес приключвам да давам обяснения на организираната престъпност и на нейните говорители."

  Слабо работите , Цветанов! Станишко, Другарят Цар и Доган още не сте ги подхванали! Какво чакате?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 61. 61 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Не е глупак този който говори глупости, а този които го слушат."

 62. 62 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Какъв шедьовър на човешката мисъл само: "Не мачкай таралеж с голо дупе!"

 63. 63 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#18] от "liolio3": Неотдавна по ОРТ показаха една нова книга написана от един психиатър , в която разглежда професионално поведението на Лукашенко. Силно ме впечатли приликата с това на нашия Бойко. На последната страница беше турил диагноза : ако не се лъжа"точкова "шизофрения" След два-три дни показаха същия как излиза на терена да играе хокей. Стана ми смешно , защото разлика между Л и Б е , че единият играе футбол, а другият- хокей.

 64. 64 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#27] от "Михал Мишкоед": Адаш, още нищо не си видял. Дянков изтърва един лаф, на който не му обърнаха сериозно внимание. Той рече , че като влезем в Шенген, съответно в евровата зона, няма да ни трябват финансови резерви. Значи те затова напират толкова да влизаме - за да опраскат и това дето е останало.

 65. 65 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#28] от "ve": Тцъ ! Хич дори не го харесваха Буша. Затова избраха негър , само да се махне оня идиот.

 66. 66 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#48] от "dosetliv": Абе и аз съм ял филия със свинска мас, ама я солех със сол. Тоя я ръсел със захар и оттова се е объркал нещо.

 67. 67 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#62] от "gibi": Не е негов. Съдържа се в писмото на запорожските казаци до турския султан. Макар , че едва ли го е чел. Във "Винету" го няма, щото.

 68. 68 Профил на lilliolla
  lilliolla
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#40] от "Нова Година!":

  "... Борисов, харизматичен, честен, истински патриот, интелигентен с поразяващо противниците си красноречие. Хората го обичат и вярват в него, именно заради тези и много други добродетели. ..."
  А това трябва да влезе в следващата класация за НАЙ-ТЪП ВИЦ ! ...

  И това на герберските платени клакьори нищо не им говори! Изобщо една е бедата , че те нямат нищо във главата ...
 69. 69 Профил на butarino
  butarino
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#52] от "chernomorski":

  "Сложете микрофоните пред българските интелектуалци - историци, писатели, творци на културния живот, учени от БАН"

  А кой им е отнемал микрофона? Но как да слушам перфектните фрази на платен доносник, като знам, че с тези или подобни на тях той е унищожавал бъдещето или може би дори живота на свои колеги и приятели?

 70. 70 Профил на hohot
  hohot
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е, поне в "бисерите" Боко бие бай Тошо! Последният поне се усешташе че ръси глупости, новият - вятър го вее на бял кон!

 71. 71 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#69] от "butarino":

  Сигурно разбирате, че имам пред вид не такива хора от споменатите съсловия. За щастие, винаги има запазени неопетнени личности, включително и най-вече от младите. Убеден съм, че без да се повтарят ежеседмично телевизии и вестници могат да поднасят интригуващи новини от света на нашата наука, историческите изследвания, рационализации и внедрени новости,( и т.н.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK