Като съм му обещал, няма да го закачам

Бойко Борисов

© Дневник

Бойко БорисовСтенограма от разговора, за който в. "Галерия" твърди, че е воден между премиера Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Автентичността му досега не е потвърдена.


Бойко Борисов (Б. Б.) Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак!


Ваньо Танов (В. Т.) Да?
Б. Б. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция...


В. Т. Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера. Аз го извиках при мене и почнахме да разговаряме. Обади се г-н Дянков и каза: "Аз карам влака, да дойде при мене!"


Б. Б. Да.


В. Т. И аз го изпратих и повече… Сега в момента ми се обадиха, че някакъв гражданин звъни, че туй работи, бирената. И има и дежурен телефон, че са изпратили мобилната група да види какво правят през нощта вътре в завода. В смисъл, казва, че работи заводът при отнет лиценз. Аз му звъннах по мобила и му казах: "Тази бира, която е налична, бутилирай я, докато оправим нещата", го извика и аз не знам те какво са се разбирали.


Б. Б. Аз го видях Дянков и го пратих при него да се разберат.


В. Т. Аз звънях на министъра и му казвам: "Г-н министър, имахме уговорка с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно. Той ми вика: "Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там и това е." И аз сега не знам какво да им кажа. По принцип звъннах и няма да… щото аз заминавам утре за Македония, тъй като има три дена среща на Световната. И им казах: "Хората са писали, няма да го завеждат и искам да ми го докладват на мене." За да мога да разговарям с вас и да видим какво да…


Б. Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...


В. Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът…


Б. Б. Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова кой е пратил групата там?


В. Т. Ами то е станало по обаждане…


Б. Б. Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме…


В. Т. … защото, ако ги заведа, той няма лиценз…


Б. Б. Да. И това да се направи в момента.


В. Т. Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса.


Б. Б. Добре. Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.


В. Т. Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа…


Б. Б. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.


Ваньо Танов

© Дневник

Ваньо Танов


Стенограма от разговора, за който вестник "Галерия" твърди, че е воден между шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов и неговия заместник Антоний Странджев. Автентичността му досега не е потвърдена.


Ваньо Танов (В. Т.) Ало? Ало?


Антоний Странджев (А. С.) Чувам, чувам.


В. Т. Тони, звъня ми премиерът. Тоз Мишо звъннал.


А. С. Така.


В. Т. И каза ми: "Аз какво ти казах на теб?! Аз не съм Първанов. Аз като съм поел ангажимент към един човек… Тъй, изтегли хората." Викам: "Аз…". "Извикай Мишо утре и се разбирайте". Викам: "Какво да се разбираме? Той се е разбирал с министъра. Аз заминавам, викам, утре за Македония. Всичко каквото са правили като протоколи, вика, докато се върнеш, няма да се завежда нищо и тогава ще разговаряме. Звънни и се обади на министъра, кат' съм казал тъй." Викам, аз ще му звънна, ама ако не ми вдигне…


А. С. Ами значи аз съм говорил с Володя, а той е изпратил човека от последващ контрол, който живее във Враца. Той ще отиде на място. Това е човекът, който е запечатал нещата в 6 часа вчера.


В. Т. Така.


А. С. И чакам обаждане обратно, за да ми каже действително какво е състоянието. В момента още нямам обаждане. Сега ще звънна на Володя да го питам ясно ли е вече за какво става въпрос.


В. Т. Така. И каквото има, да го донесат при тебе и го дръж при теб. И като се върна в сряда...


А. С. Добре.


В. Т. … ще ходим в четвъртък при министъра, при премиера и да кажат какво да такова. Защото единият вика едно, другият вика друго. Сега…


А. С. Разбрах. Добре, добре.


В. Т. Предполагам, че той ще го изтълкува, защото каза: "Аз на тебе какво ти казах?! Аз съм поел един път ангажимент, не съм като премиера… като президента да се отмятам."


А. С. Разбрах. Добре. Сега ще го направя.


В. Т. Просто да ни заведат, защото вече няма да може нищо да се направи и Мишо ще му каже: "Ами те нарочно го правят." Предния път като идва, на асансьора каза: "Аз съм се разбирал с всички власти и съм си плащал и сега съм изненадан защо така се процедира с мене."


А. С. … той нека да си е плащал на предишните.


В. Т. Ами хубаво. Ама… резултатът ще бъде кофти.


А. С. Разбрах. Разбрах.


В. Т. Нека да бъдат при теб материалите. Ще се вземе отношение, ще го умуваме, ще го мислим.


А. С. Добре, разбрах.


В. Т. … ще правим…


А. С. Добре, разбрах. Казал съм и на Володя, така че и сега ще му повторя отново.


В. Т. Володя да ги вземе при него работите. Винаги можем да ги пуснем. И да… такова, и да дадем, защото сега ставаме разваления телефон.


А. С. Ъхъ. Добре.


В. Т. По-добре е като се върна, да поискам да отидем аз и министърът при Бойко… и в негово присъствие да се разберем.


А. С. А така. Добре.


В. Т. Извинявай, че те притеснявам, ама…


А. С. Е, няма нищо. Аз така или иначе седя и чакам да ми се обадят. Аз, ако имам яснота и е ясно за какво става въпрос, ще ви звънна дори и малко по-късно и ще ви кажа. До десет и половина, ако имам яснота, ще ви кажа. Ако не, утре ще ви звънна… Така че няма проблем…


В. Т. …той ще ни натиска. Тогава аз ще трябва да направя нарушение на закона, за да изляза от положението. Пък сега казвам: "Нека съдът да се произнесе. Тука е свършено със стария случай."


А. С. Разбира се. И той и Володя каза, вика: "Те, ако го правят това нещо, е много глупаво. Защото, вика, ние с тях сме се разбрали." И той ми каза също това, което и вие ми казвате. И вика: "И в края на работния ден нашият човек запечатва, след което, вика, те искаха от мен във вторник да им разреша да работят и нощна смяна, за да могат да приключат, и аз, вика, щях да им разреша. За сега, този вторник, който идва. Така че аз не виждам защо постъпват по този начин."


В. Т. Аз му нямам телефона на тоз' Мишо.


А. С. Аз също му нямам телефона. Ама според мене какъв е този нещастник, та ще му звъниме сега по телефона? Той…


В. Т. Аз и това искам да му кажа. При условие че са му дали картбланш до вторник и се отнасяме… а, с него, сега какво прави в нощите в завода?


А. С. Ами добре. Аз ще намеря телефон. Добре.


В. Т. То той ми каза да му звънна. Ама аз как да му кажа, че нямам телефон и не съм имал никога.


А. С. Ъхъ. Добре. Аз ще видя дали Володя му има някакъв телефон.


Симеон Дянков

© Дневник

Симеон Дянков


Стенограма от разговора, за който вестник "Галерия" твърди, че е воден между шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов и вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков. Автентичността му досега не е потвърдена.


Ваньо Танов (В.Т.): Здравей. Извинявам се, че пак ви притеснявам по туй... Сега, обадиха ми се моите хора, че са влезли отново в... и те работят на намалено сцепление, работят вътре. Сега аз не знам какво сте се разбрали последно. Уговорката беше това, което имат като наличност, да го бутилират и да го изведат. Обаче те в момента произвеждат. И в дневника са намерили, че им пише при намалено сцепление, за да не бъдат хванати, че работят.


Симеон Дянков (С.Д.): Ами спираш ги. Нищо не сме се разбрали. Аз нищо не съм обещавал.


В.Т.: Въпросът е, не знам, премиерът е обещал и да не каже, че аз съм пратил нарочно да ги проверяват, та да нямат изход от положението.


С.Д.: Не, не, не. Премиерът ми го даде на мен и каза: "Ти се оправяй." Аз се срещнах два пъти с него, но извън това, нали, да се бутилира това, което е произведено, нищо друго не сме се разбирали. Така че, ако има нещо, ги затваряй.


В.Т.: Аз исках да знам. Да не би да му е казано: "Абе ти си работи, докато минеш през съда." Той сигурно е казал: "Аз в съда ще си платя и ще се оправя." Това исках да знам, защото сега като му напишем акта и той посмъртно никога няма да си върне лиценза.


С.Д.: Не, не, нямаме никакво разбирателство. Така че си действай спокойно.


В.Т.: Ммм... шефът ще подскочи страшно много. Ще каже, че е нарочно. А аз съм възложил задачи и не мога да им кажа сега не си изпълнявайте...


С.Д.: Добре. Бойко да подскочи. Той беше казал аз да се оправям. Така че ще се оправям.


В.Т.: Тук има свръхконтрол и той не е само на едно място, а навсякъде, за всички. И тука веднага го узурпират. И сега аз трябва да кажа: "Недейте пишете. Недейте вършете работата."


С.Д.: Да де, да. Не, не, не. Действаме си, действайте, аз ще ги поема.


В.Т.: Добре.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK