Китоловен кораб за дребна риба

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Itzoto:otoztI
  Itzoto:otoztI
  Рейтинг: 451 Весело

  Нещо са забравили в законът.
  Да добавят Народна между Република и България

 2. 2 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Отново блестящ!
  Прочее господа "Да живее комунизъма" (последното казано с горчивина).....
  Това е законотворчеството - ретроградно, недемократично, показва безсилие .... Правото на силата срещу силата на правото

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 3. 3 Профил на Barbarossa
  Barbarossa
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Велик, както винаги.

  Поздравления!

  В деня, в който си кажем "И така може", всичко е загубено.
 4. 4 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Казва се Палацо дукале, а не "ДуЧале", ако ще използваме италианското име.
  Но иначе авторът е прав - законът е невероятно зле направен и ще има да ни съдят в Страсбург... докато ни дойде акълът в главата...

 5. 5 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Аз не знам защо други си спомням от Венецианската комисия. И то хич не беше в подкрепа на законопроекта.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 6. 6 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Не разбрах кой е "велик".

  В Страсбург нема да ни съдят, понеже европейската комисия е одобрила основните положения в закона.

  Това, което се набива в очи е неистовия вой по т.н. медии. Всъщност аз още не вервам, че тоя закон ще бъде приет. Докато го примат, докато му налага гоце вето, докато конституционният съд се произнесе (вече знаем как) и докато прочетем във вестника, че първия пострадал от закона се е лишил от некоя вила край язовира ще минат поне още 20 години. През които ще продължи да властва "ужасяващият дефицит на справедливост и правосъдие", а адвокати като автора ще продължават йезуитските си напеви.

  Ех, Пиночет, Пиночет, защо не се роди в България?! Щех да се запиша доброволец, въпреки напредналата ми възраст...

  Проклета да е Русия!
 7. 7 Профил на pino
  pino
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Адвокатите се страхуват да не обеднеят, доколкото разбирам.Чувам писъци, породени от "ужасяваща липса на правосъдие" към днешна дата. А към вчерашна, а към по-предишна? Аз също крещя от 20-тина години, през които не спряха да ми дерат кожата. Траяха си, правеха се на глухи, гледаха ме нагло, с очите си ми казваха: "И още кожи ще ти смъкваме, а оплачи се някому!" Съучастниците само си намигаха. СЕГА АЗ ИСКАМ ТЕХНИТЕ КОЖИ!

 8. 8 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "счита се за престъпен доходът, чиито законен произход не можеш да докажеш през последните 20 години."

  Ако този текст го има в проектозакона, то:
  1. Той е писан от идиоти.
  2. Тия, от които зависи да дали ще мине, трябва да знаят, че им се представя нещо напълно малоумно, в стил "Пол Пот".
  3. Никога няма да се използва в практиката поради очевадната си неприложимост.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 9. 9 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  От времето на Просвещението правото в Европа се е разделило с инквизиционния наказателен процес - същността на последния е, че подсъдимият трябва да доказва, че е невинен - не го ли направи, отива на кладата. След ХVІІІ век постановката на процеса е обратната: подсъдимият по презумпция е невинен.

  През ХХІ век авторите на нашия законопроект, понеже няма как да върнат инквизиционния процес в наказателното право, се опитват да направят това при гражданските отношения: "ЗАКОН
  ЗА ОТНЕМАНЕ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА НА ИМУЩЕСТВО,...". Като дух това творение наистина навява асоциации с вътрешната политика на СССР от 20-те години на ХХ век. Също и по въпроса какви юридически безумия са заложени в този закон, авторът е казал достатъчно в статията.

  Все не мога да повярвам, че такъв Франкенщайн може бъде публикуван в Държавен вестник. Дори и при ГЕРБ би трябвало да има поне мъничко разум и цивилизованост. Да се надяваме ли?

 10. 10 Профил на Krassen Stanchev
  Krassen Stanchev
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Браво, Вальо! Няколко, но все пак не малко, души говорим това по този и по други поводи от доста време... Все повече ме занимава въпроса, защо все без успех?

  Krasen Stanchev
 11. 11 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  "Не може заради дузина изтървани престъпници да се плаща с личната несигурност на цяла нация - да плащат онези, които са ги изтървали! Заради няколко вълка да залагаш капани на всичко живо в гората. ..........."
  И аз мислех, че не може, но на фона на всичко, което става наоколо вече мисля друго.... Ако този проект за закон стане закон в този му вид, ще трябва да си изхвърля дипломата. Всичко, на което са ме учили в университета ще отиде на кино. Но за какви принципи в правото да говорим когато обществото е безпринципно.... Правото урежда обществени отношения...каквито отношенията, такова и правото, такива и правотворците....Всички сме виновни. Жалко, но факт. И най-отчайващото е, че този закон в този му вид ще стане факт. Горко ни!

  Без паника!
 12. 12 Профил на politika
  politika
  Рейтинг: 458 Гневно

  Уважаеми, адв. Валентин Брайков, един пример ще Ви разкажа за да ви стане ясно защо трябва да има такъв закон.Плащаш една маса за продажба на пром.стоки,включваш се в групата на някой "собственик на карго-канал"(ако въобще ти е ясно какво значи карго за Българин-търговец) и започваш луди продажби на стоки (контрабанда).След 4-5 години на абсолютно криене на обороти, този търговец ще има поне 2-3 апартамента,2-3 коли от по 20-30000 евро и ред други социални придобивки които другите търговци работещи по правилата( отчитане на обороти,данъци,такси, осигуровки,заплати.........)не могат да си купят защото са платили законно дължимото на държавата.И така, стана ли ви ясно, какви са последствията за нормалните търговци....фалит и ОТЧАЯНИЕ от системата България,полиция,данъчни,павителство..край няма.!!!!Затова БОЙ,БОЙ по контрабандата,за да може поне глътка въздух да има за НОРМАЛНО работещите.

 13. 13 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Само две изречения , Брайков ..)))
  Правото регулира обществени отношения .Когато ТЕ се появят и минават "метър" покрай стария Закон, се налага НОВ Закон , за да регулира тези НОВИ, очевидно разрастнали се , обществени отношения ....Ще видим как се прилага Закона и за кого, в бъдеще..
  А сравненията със "стари" закони, очевидно са неуместни ..И при СТАРИТЕ ЗАКОНИ- убийството, грабежът, кражбата и т.н. , са били и сега пак , са престъпни деяния...)))
  А когато такъв Закон е нужен и заради САМИТЕ "магистрати"- съдии, прокурори, следователи и прочие, то тогава ТОЗИ Закон става още по- необходим..::)))))) Съдии и прокурори- с палати е САМО посткомунистическо "явление"...:))) СЕГА и днес- у нас..))
  Както се казва, абсурдна държава сме , понастоящем и теоретичните разсъждения , не помагат , в борбата срещу мафията:) Винаги и навсякъде по света е имало спец- Закони , в борбата с мафията ..Това е ...))
  А ако си набеден , има досттъно начини да се оневиниш..Т.е. , пак ще има работа за адвокатите :)))))

  BIG AL
 14. 14 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Тогова ми вземете и живота!
  Защо ми е! """'
  И не си давай живота , Брайков..) По- ценен е от вили , къщи , яхти и пари ...))

  BIG AL
 15. 15 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 957 Неутрално

  До коментар [#12] от "politika":


  До коментар [#13] от "big_al":


  До коментар [#7] от "pino":

  На вас колоко ви плащат , за да лющите безпределни глупости във форума?Стаията говори за справедливости, за ценности от 21 век, а не за принципи от каменната ера/комунизма/.Явно на платените писачи не им е правен тест за интелигентност.....

 16. 16 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Впечатлен съм не само от ориганалата стилистика и правната обосновка на автора, а скудоумните реплики на някои участници във форума.
  Очевидно е,че по-голямата част от българския народ, през последните 20 години не можа да придобие демократични навици и култура. В крайна сметка това доведе на власт , едно неокоунистическо и популистко правителство, ттова на Бойко Борисов и ГЕРБ.
  Разбира се всяка крушка си има и опашка. През тези 20 години комунистическата номенклатура и подвластните и структури на ДС, извършиха незапомнен грабеж от сабствения си народ под благосклонния поглед на добре дресираната и контролирана съдебна система. Една от целите на тази вакханалия , бе дискредитирането на демокрацията в очите на хората, които провидяха в нея не ред и законност, а слободия и безнаказаност.
  Поради тази причина българския народ , бе доведен до състоянието,воден от носталгията по тоталитарната държава, да припознае порадния месия в лицето на Бойко Борисов, олицетворяващ подобно на своя патрон - Тодор Живков, човекът от народа който ще сложи на местата им всички лоши хора.
  Колкото и да не се иска на по-просветените хора това е положението. нали виждате за какво мечтаят по -горе някои хора - до стената и огън с "Калашников", Белене,Скравена,ГУЛАГ, Сталин .... и тем подобни.

  Не случайно преди малко чух по радиото ,че още една от цивилизованите държави - Финландия се присъединава към Франция и Германия в оценката за липса на готовност от страна на България за присъединяване към Шенгенското споразумение, което не представлява само механична съвкупност от организационни мерки по границите - както сегешните управници,опростенчески се опитват да ни предстаявт нещата, а обединение на народите върху базисните ценности на съвремената демокрация.

 17. 17 Профил на rents
  rents
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Искам някой да ми отговори ясно и просто: Как така висшата пазарна демокрация на XXI век опря до един закон на развития социализъм?"

  А аз искам някой да ми отговори ясно и просто, и това е конкретен казус, а не глупави дрънканици: как може да си управител на фирма притежаваща активи за милиони, огромен хотел на морето, участие в едно от най-големите осигурителни дружества, чийто собственик на капитала се явяват няколко български дружества, собственост на офшорки, и когато те попитат откъде и как са дошли парите за финансиране на тези мега (мафиотски) структури, да кажеш "НЕ ПОМНЯ". Само ще напомня, че на човекът за когото говоря все още не е потърсена никаква отговорност за имущественото състояние. Много комунистическо от моя страна да задавам тези въпроси, нали?

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/21/846089_rektorut_za_ofshorkite_skljuchih_dogovor_s_edin/

  "Кой е собственикът?
  - Кажете ми вие. Аз съм сключил договор с един американец, който се представя като собственик, и оттам нататък мен не ме интересува.

  Как се казва?
  - Не мога да си спомня името. Отдавна съм забравил, но това го има в регистрите и може да се провери.

  Как се запознахте с него?
  - Чрез юридическа кантора, която оглеждаше всички тези неща.

  Как се казва кантората?
  - И това не мога да ви кажа, защото съм забравил отдавна."

  ...

 18. 18 Профил на spectator
  spectator
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Предполага се, че текстовете в ЗУТ против незаконното строителство не са насочени към обикновените хора и РДНСК би сведвало да започне да въвежда ред откъм най- крупните нарушители. Фактът е, че "Златна Перла" и дворците по язовирите си стоят, а на една жена от Варна /само на една/ и отстраниха остъкляването на терасата като "незаконен строеж". Защо някои мислят и кой може да гарантира, че няма да се подходи по същия начин и с прилагането на този закон?

 19. 19 Профил на news_expert
  news_expert
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#6] от "КДС":

  Разликата в УРОДСТВОТО на Пиночет и КДС не е много голяма ...

  Тъжно е , но тук можеш да "срещнеш" не един Български идиот...
 20. 20 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#17] от "rents":

  Много добър въпрос.
  И със добро примерче след това.
  Защото има много подобни въпроси, които адвокатското съсловие не иска да чува. Защото "вторият начин" е хранителната среда на престъпноста а "схемите" по който се използват "пропуските"(нарочно) имплантирани в законите се изполват от .....
  Здравеопазването ни, образованието ни, "правосъдието" ни, осигуряването ни бяха докарани до абсурд точно от такива умници дето ни говорят за 21 век.
  Вие доволни ли сте от това, което се е получило?
  Ако вас не ви интересува, то тези страни ,които не ни искат в Шенген ги интересува.

 21. 21 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Целта на този закон е, ако случайно някой, извън кръга на определените от ДС да ни заробят икономически, се е сдобил с апартамент, кола, къща или нещо друго, да бъде анонимно посочен пак от тези от ДС, за да му се конфискува имуществото. От кога в България впрочем се приемат закони с ретроактивно действие? Мисля, че ако го приемат, то веднага трябва да се сезира Омбудсмана на РБ, а след това и Съдът в Люксембург.

 22. 22 Профил на news_expert
  news_expert
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#20] от "mdaa":

  А какво ще кажеш и за това :  Die Welt : " В България припознатият като прочистващ реформатор Бойко Борисов упражнява властта си с машинации, които трябва да бъдат сравнени с методите на мафията. Но Европа не реагира"
  http://zonabg.info/World.30_0/11768.news/
  .http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=8086&sectionid=hotnews&id=0000120
  Американското сп.“Конгрешънъл Куотърли“ (08.03.2007) нарече Бойко БОРИСОВ „ БЛИЗЪК СЪТРУДНИК на ИЗВЕСТНИ МАФИОТИ “.

  Английският журналист Миша Глени в книгата си“МакМофия: престъпност без граници“ (2008) го определя като „типичен бракониер, превърнал се в дивечовъд“ (стр. 27).
  Английският в.“Икономист“ (10.07.2009) го описва като „“вироглав и непредсказуем“.

  Френският в.“Монд“ (01.07.2009) го обрисува като „ ПЪРВИЧЕН, НЕДОДЯЛАН ЧОВЕК “.

  Тъжно е , но тук можеш да "срещнеш" не един Български идиот...
 23. 23 Профил на pino
  pino
  Рейтинг: 402 Неутрално

  1.Към опонентите, вероятно в по-голямата си част адвокатстващи юристи: Не бързайте с присъдите, не така са ви учили. 2.Към Бате Венци: Недей така, не искам нито Белене, нито Пиночет. Ето ви история, помислете по нея: На дядо ми, строителен предприемач, му беше отнет поминъка някъде 50-те на 20-и век. На баща ми, като син на предприемач от "фашиско", не беше разрешено висше образование, не му позволяваха по-читава работа. Аз завърших висше /нали Хрушчов ни размрази/, но ме биеха по главата, ако искам да се изкача на по-височко, сега съм соц.-пенсионер, но потомците на тези същите, дето драха кожата на фамилията ми повече от половин век, крадат държавата вече 20 години и по този начин ми гарантират мизерна старост. Искам си МОИТЕ ОДРАНИ КОЖИ. Мисля, че съм пределно ясен.

 24. 24 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#23] от "pino":
  "Искам си МОИТЕ ОДРАНИ КОЖИ. Мисля, че съм пределно ясен."

  Като отворена книга си.

 25. 25 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Комунизмът пусна дълбоки и трайни корени в България тъкмо защото е идеология на завистта.

  Дълбоко вярно. И двеста години да минат, българинът пак ще предлага на дявола да му извади едното око, ако на Вуте извади две...

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 26. 26 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#23] от "pino":

  Пределно си ясен, но си попаднал във форум на точно такива, които са ти драли кожите. А те са нагли и откровени, защото немаше един "Пиночет" да одере техните кожи.

  Така, че: -------------------------------------------------!!!!!

  Проклета да е Русия!
 27. 27 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Имаш следния казус:

  Влизаш в една кръчма, където на една маса седят педофил, сериен убиец и адвокат. Имаш пистолет с три куршума. Кого ще застреляш?

  Отговор: Адоката. И с трите куршума!

  Проклета да е Русия!
 28. 28 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#17] от "rents":

  Казваш: "А аз искам някой да ми отговори ясно и просто, и това е конкретен казус, а не глупави дрънканици: как може да си управител на фирма притежаваща активи за милиони, ... и когато те попитат откъде и как са дошли парите за финансиране на тези мега (мафиотски) структури, да кажеш "НЕ ПОМНЯ".

  Понеже не мога да ти отговоря на въпроса, ще те попитам и аз нещо, по "конкретен казус":
  Пиян шофьор минава на червено и убива бременна жена, съпруга й и роденото им малко дете. Трагедия отвсякъде.

  Моля, ако ти е възможно, предложи ми решение: да забраним алкохола ли, да забраним автомобилите ли; да ограничим скоростта на 5 км/ч в населените места ли; да сложим бетонни препятствия пред сфетофарите, или нещо друго? Но каквото и да измислиш, моля те, най-вече се опитай да го СЪСТАВИШ КАТО ЗАКОН - ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИ.

  Та така и с предложения от ГЕРБ проектозакон ...

 29. 29 Профил на pino
  pino
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До # 28: Нека аз да ти отговоря. - Шофьорът не е пиян и не минава на червено. Просто е. Ако Малкият принц не беше изтръгвал кълновете на баобабите, планетата му щеше да се разпадне, светът му щеше да се разпадне.

 30. 30 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Хубава теза, слаба статия.

 31. 31 Профил на ikoden
  ikoden
  Рейтинг: 451 Весело

  Слаба и в биологично отношение. Китът не е риба.
  Спомням си един стар виц: Конят си пасял на полянка и дошъл лъвът и рекъл "Конче ще те ям". Конят нещо учен си падал извадил новоиздадения закон за защита на животните в който с хубави големи букви пишело "Нямаш право да изяждаш други животни" и му го показъл. Лъвът се засмял и казал, това не важи за мен, дори и от заглавието се вижда, пише За-кон, а не За-лъв!

 32. 32 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#29] от "pino":

  Опасявам се, че не е толкова "просто". Аз пък си мисля, че докато има алкохол и автомобили, винаги ще има пияни шофьори, убващи невинни хора. Но проблемът не е нито в алкохола, нито в автомобилите, сами по себе си, а в главите на хората, които сядат пияни зад волана.

  Според ГЕРБ обаче - решението на смъртността по пътищата е да се забранят и алкохола, и автомобилите, и пътищата. Поне такъв е подходът на закона, който се коментира в статията (трудно ми е да го оценя иначе, освен като юрист).

 33. 33 Профил на В.Георгиев
  В.Георгиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "inn":

  Нищо от това,което изреждаш не се прави.Просто,който е направил катастрофата/престъплениео,измамата и т.н./си понася отговорността.Преди двадесет години продадох жилище,както го правят-със занижена данъчна оценка.Нямам нищо против да си платя реалния данък.Защото искам да живея в нормална държава.Учудвам се,че и хора като Кр.Станчев са съгласни с написаното в статията.

 34. 34 Профил на В.Георгиев
  В.Георгиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Питам:кои доходи не могат да се докажат?Защо?

 35. 35 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.
  (2) Данъчни облекчения и утежнения могат да се установяват само със закон.

  Това е член от конституцията. Автора на статията нека си го напише някаде където да го гледа всеки ден, та за в бъдеще да не пише глупави статии.Текста е пределно ясен. Некви въпроси.

  Посочете ми закон който да дава някакви данъчни облекчения за субектите защитавани в тая статия.

  сократ1
 36. 36 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 801 Неутрално  До коментар [#34] от "В.Георгиев":
  Една задача за теб- човек продава имот както ти си направил, по данъчна отценка, не че нещо печели от това, но клиента е настоявал, а после с полученото купува друг имот. Вече сделката е на реална цена, той е добър гражданин и си заплаща данъците. Да ама остават едни 40-50 000 евро разлика между двете сделки... и ако утре някой го наклевети за нещо и работата опре до конфискация новия апартамент отива.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 37. 37 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Казваш: "Просто, който е направил катастрофата /престъплението, измамата и т.н./ си понася отговорността".

  Да бе, понякога е просто, но може да става и доста сложно. Как ти звучи следната постановка:
  "Имаш черен автомобил "БМВ", полицаите намериха алкохол у вас, имаме свидетели, че на дата ххх сте пили. Полвин час след веселбата има прегазен човек на пешеходна пътека, шофьорът е избягал, но свидетелите твърдят, че е бил с черно "БМВ". Ха сега докажи, че не си бил ти, защото иначе ти ще лежиш за това престъпление".

  В този пример говоря за презумпции и тежест на доказване. Въпросният закон в много голямата си част се гради на подобни презумпции и обърната тежест на доказване - имай малко доверие на автора на статията, че е точно така.

 38. 38 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#33] от "В.Георгиев":

  Основната мъка на адоката е както виждам, че не може да оттърве пияният минал на червено. И то точно тая категория пияни, които са свикнали, че всичко може да се купи . Включително и диплома за "юрист". Ето това е мъката.
  Включително и когато им се зададе един прост въпрос:
  - "Откъде са парите?".
  А обичайните оправдания, като "Не помня", "Болен съм" , няма да минат.
  Само че това е територията на счетоводството, уважаеми адвокатчета. Не се бъркайте там, а и в зоологията, че и в риболова също.
  Законите в тази държава трябва да важат за всички , включително и за тия, които не могат да си докажат доходите.


 39. 39 Профил на В.Георгиев
  В.Георгиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чакайте,какви са тези логически примери,които нямат нищо общо с логиката на закона/или поне на неговите цели/?Има си начини за доказване на престъпления,както и за защита от обвинение.Въпросният закон няма да вкарва никого в затвора,нито
  онези с качулките ще свалят някого на пода.Но какво да направи обществото,ако си вървиш по улицата със златен ритон от панагюрското съкровище,например,или с картина на Ван Гог?Всичко,което е у теб и всичко,което си заградил с дувари е твое,така ли?И хората,които живеят трудно,защото не умеятда печелят пари/но пък умеят други неща и са ценни не по-малко от богатите/нямат право да те попитат откъде го имаш?Ние говорим за очевидните разминавания,нека да не търся примери.Не коментирам самия закон и качествата и недостатъците му,защото не съм го чел,говоря за основанията да и ма такъв закон.Все се повтаря,че българинът е завистлив.Не,българинът е огорчен и уморен от измами.

 40. 40 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Виждате ли вече че сгрешите като гласувахте за ГЕРБ?
  Дано виждате.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 41. 41 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#38] от "mdaa":

  Аз пък съм забелязал, че пропорцията е обратната - колкото по-тъпи са законите, толкова повече граждани не могат да се справят сами и им се налага да ползват услуги на адвокати. Като почнеш от регистрацията на фирма и стигнеш до данъчни актове. Мисля си, че този закон, като връх на тъпотията, ще налее доста парички към адвокатите.

  Но мъка действително има - такива идиотски закони неизбежно водят до бедност. Е_ават мамата на гражданския оборот. Ще стане така, че не можеш да си продадеш къщата без двама адвокати. По правило - по-малограмотните ще обеднеят относитело по-тежко спрямо по-образованите.

 42. 42 Профил на ivanvulchev
  ivanvulchev
  Рейтинг: 226 Весело

  Правото е начин на устройство на отношенията за висшите духом. Останалите ги устройва и брадвата

 43. 43 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 627 Весело

  Да бе, да.
  И понеже в Щатите им са тъпи законите никой адвокат на Бърни Мейдоф не се реши да се прави на болен.
  Що така бе, Мимета? Защо не смеят? Защото са по-тъпи от вас ли?
  Или причината е друга...
  Сещате ли се каква?

 44. 44 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1595 Весело

  До коментар [#43] от "mdaa":

  Предавам се в този спор.

 45. 45 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 567 Любопитно

  Г-н Мадофф е осъден защото е крал, а не защото е богат. Никой не съди там само по недоказани свидетелски показания ( както и не се възстановяват имоти по свидетелски показания - справка Мони Кобургготски). А тук ще стане както при Тошо - 1 апартамент , 1кола и т.н. Защото много хора отново ще запеят "арията на клеветата" ( а излиза , че точно това е истинската основа на закона)... Още Захари Стоянов е писал за завистта в българското общество и излиза, че за двеста години нищо не се е променило в нашия манталитет май?!?

 46. 46 Профил на Гражданин Н
  Гражданин Н
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А какво правим ако 2004 година купуваме имот на хубаво място на нормални цени, търсим майстори,купуваме от складове и си правим една къщичка за Х лева.Имаш си парите,плащал си данъците и си спокоен.ОБАЧЕ.Обаче идва с тоя закон чиновникът и казва : Тук по оценка тая къще струва Х + 100 хиляди лева.Докажи откъде са парите.И пет оценителя да дойдат - пазарната цена на имота по таво време е била по-висока от тази на която си я купил.То затова е и пазар- един продава по-евтино,друг- по-скъпо.Един купува от магазина,друг от склада.Един е наел фирма с режийни и т.н.- друг група майстори. И идват при теб заради съседа ти,който откъдето и да погледнеш е в нарушение- запречил тротоара,къщата му -три етажа -а в кадастъра -два,но него не го проверяват защото срещу него сигнал няма,а проверяват теб.Малко ли са нарушенията около язовир искър,около морето- хотели на плажа, та събориха на хората жилищни етожи в Несебър,рибарските бараки на морето и една стара барака на язовир Искър.Защо законът досега не е засегнал един палат?Ония имоти на Лунната Витоша ли са? Или на Брега на марсовото Черно море?

 47. 47 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 515 Неутрално

  С Б.Б. начело напред към светлото комунистическо минало!

 48. 48 Профил на rumenvl
  rumenvl
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Когато нещо не работи всички искат повеяе правила - но дали това помага?
  Ето една реч за ценности правила и разбирания.

  http://www.ted.com/talks/barry_schwartz_using_our_practical_wisdom.html

 49. 49 Профил на nsi52392249
  nsi52392249
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Този закон отразява напълно обществените отношения в българското общество. Той е следствие на големия провал, поне засега, на капитализма в България. Това е носталгия по един изгубен свят. Едва ли някой си е представял че 21г. след 1989 ще работят 10-20 % от предприятията, емиграцията ще е в критични размери и перспективите за бъдещето ще са нулеви. Така се ражда и идеята че за това са виновни отделни групи хора и индивиди и когато ги накажем всичко ще си дойде на мястото. Но, уви, това не е истина. Ние имаме системни проблеми, които никой не се опитва да решава. При всички случаи този закон поне няма да реши нищо, само ще задълбочи още повече проблемите и чувството за безизходица.

 50. 50 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 504 Неутрално

  до - zviara3..Значи казваш...Ние имаме системни проблеми, които никой не се опитва да решава. Добре. Избягването на плащането на задълженията към държавата е един от тези системни проблеми защото ето този по-долу текст. Това е от конституцията. Тя/ако не знаеш/ е върховен закон в държавата.

  Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.
  (2) Данъчни облекчения и утежнения могат да се установяват само със закон.

  Андрешковския манталитет на нашенските безнесмени от всякакво ниво е беспорен факт. Този закон, уважаеми е стъпка към премахване на гореспоменатия манталитет. Тъй, че нека приветстваме този и други подобни закови в бъдеще.
  Не споменавам Ал Капоне...защото мисля, че знаеш как е бил "неутрализиран " така да се каже...


  сократ1
 51. 51 Профил на White Rhino
  White Rhino
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Сократе, като копи-пействаш четеш ли? Там пише "данъци", "такси", "установени със закон", а не на който имуществото не съответства на кушлевите експертизи е престъпник, защото според Кушлев притежава незаконно придобито имущество.
  Я докажи ти например, че не си магаре? - Магаретата имат две уши - ти имаш ли? - имаш - значи си магаре. Пък ти обяснявай, че нямаш опашка и копита - ще възложим на експертиза да установи. Може и да нямаш такива, ама докато го докажеш ще си магаре.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK