Редакционен: Пред нас са блеснали дъната

Данъчните не са установили разминаване на приходи и разходи при вицепремиера Цветан Цветанов, но затова пък поисканата от самия него проверка за придобитите апартаменти показала несъответствие при родителите на съпругата му. 


Това е резултатът от няколкомесечните "усилия" на НАП да стигне до истината след избухналия скандал с имотите на вътрешния министър. Той втрещи публиката по няколко равностойни причини:


Първо, директорът на приходната агенция индиректно потвърди, че от ведомството му е изтекла информация за несъответствието, което според изнесените ден по-рано неофициални данни e доста солидна сума.
Второ, че двамата възрастни хора - тъстът и тъщата на Цветанов, се оказаха на амбразурата и НАП ще започне ревизия, за да им определи "данъците, които те трябва да платят", а данните от проверката ще бъдат пратени на прокуратурата. Читателите на "Дневник" веднага сравниха случая с този на подсъдимия бивш шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров - Вальо Топлото, чиято възрастна майка се оказа милионерка според банковите й сметки и прокуратурата я "подхвана".


Трето - обяснението на шефа на НАП, че няма да каже от кои фирми вътрешният министър е взел хонорари, защото не били съгласни с това!


И четвърто (във връзка с второ ), без конкуренция - коментарът на самия Цветанов от Брюксел с всичко с това "да се постави началото за чистотата в политиката".  "Обръщам се към политиците - нека да приложим механизма на чистотата;  хубаво би било да се направи такава проверка на всички политици на прехода, които са започнали отдавна политическата си кариера", призовава Цветанов, очевидно смятайки се за "пречистен".


Той впрочем е третият с такъв статут след делата срещу Софиянски и Доган.
Дъното наистина не е едно, а ако си представим реализацията на основателния му иначе призив, няма съмнение - пред нас са блеснали дъната.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Цецко с добре изпрани гащи ще ръководи предизборния щаб на ГЕРБ. Дали не може и това да прехвърли на тъста си , че е паралия ?

 2. 2 Профил на revolution13
  revolution13
  Рейтинг: 466 Гневно

  ПРОКУРАТУРАТА незабавно да се самосезира и да изиска всички материали от НАП !
  В хода на предварителното производство да се установят ВСИЧКИ приходи на Георгиеви , техния произход , както и произхода от свързани с тях лица .
  Да се установят и разходите за проверявания период , включително дарения на апартаменти, държавни такси за това , екскурзии и пътешествия, както на самите Георгиеви , така и на свързаните с тях лица ...

  NATO = North Atlantic Terroristic Organiztion.
 3. 3 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Българският НАП е като ателие за химическо чистене за действащи политици.

 4. 4 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1150 Неутрално


  моментът , в който Цецо блясва като морален ориентир за българина съвпада с момента , в който пускаме кепенците на текущата България и тръгваме да търсим къде да бучнем основите на следващата.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 5. 5
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 6. 6 Профил на LK
  LK
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#5] от "Красимир Кабакчиев": Човек би казал, че изпитвате истинско задоволство от това, че живеете именно в държава, която е "кочина". Какво ли би станало, ако България внезапно се преобрази в нещо като мини-Германия? На какво ли бихте се "густил" тогава? Не смея да си помисля. За жалост, една такава промяна е напълно хипотетична, както и въпросът ми.

  Mt
 7. 7 Профил на chichekov
  chichekov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  „Непоправим” „оптимист”

  За „основите” на дъното, „оптимизма” на Дон Кихот
  или за „изпитаните методи” на барон Мюнхаузен*...
  Преди време седяхме с приятел на кафе, когато пред погледа ни попадна заглавие от вестник – „Само в България може да видите Бентлита на газ” и разговорът се отклони в тази посока. Изразих мнението, че принципно това не е по-различно от „Поршета – баничарки” и по стар български обичай - разговорът придоби политически отенък.
  Говорехме как се промени ценностната система на българина и колко надолу сме потънали. „Чудехме” се какви са тези „бизнесмени”, които имат пари да си купят бентли, но нямат пари да го карат на бензин... И заспорихме кой повече „допринася” за падението на обществото - тези, който си купуват „бентлита” или държавните служители, които „приемат”, че „Поршета” могат да се ползват за баничарки... За политиците - нито дума...
  Така в един миг се усетихме как влезнахме в ролята на песимиста и оптимиста, които си говорели – колко надолу потъваме и колко е тежко положението... И накрая песимистът обобщил – „толкова е тежко, че от това повече не може”..., А оптимистът го репликирал – „може, можеее...!”.
  Разговорът се обърна от търпимостта на Българина и различните нагласи на хората - към границите на човешките възможности... В този миг дойде друг наш приятел и разговорът отново пое в друга посока, но аз вече мислено не бях там... „Бяха ме поели крилете на оптимизма”...
  Спомних си колко пъти през тези 20 години ми се налагаше да сменям нагласата си от песимистична към оптимистична и с наближаването на поредните избори - все едно парламентарни или местни - да се изпълвам с надежди , че до тук беше дъното и от „тук-нататък” - трябва да тръгнем нагоре....
  Замислих се, че всичко това се случва в навечерието на поредните избори и песимистичните мисли, които ме бяха повлекли – „дали най-после сме стигнали дъното?”, изведнъж придобиха отново оптимистичен вид:
  „След, като 20 години все потъваме с усещането, че сме стигнали дъното и вече може да се отбутнем нагоре, а то все не се случва, ами - да се запретнем и да го стигнем това дъно... Да покопаем малко и да разрушим „основите” на тази тиня, върху която сме стъпили...”
  Оптимизмът отново ме завладя и се хванах за...кирката...
  _____________________________________________________
  * хванах се за кирката...

 8. 8 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 918 Неутрално  Ето днес мога да поздравя "Дневник", защото:
  1. Обсъждаме официална информация, а не драсканици на вестникарски парцали, разпространяващи доноси!
  2. Журналистическият коментар е чудесен - верен, логичен и ПОЛЕЗЕН!

  Днес вече можем да кажем с чиста съвест, че Цветанов има неизяснен произход на имотите си, но това, в типичния за "гражданите", които искали уж "европейско развитие" за България, не го притеснява. Той се смята за "чист"!?!

  Повече от година твърдя, че Цветанов няма място като министър на европейска България, заради това, че грубо нарушава базисни демократични принципи, с примерно, въведеното повсеместно следене в мрежата и безконтролно подслушване. Напоследък се видя, че "борбата с престъпността", и "мафията" се спихна, а днес се разбра, че е и "необяснимо" забогатял.

  Като прибавим и абсурдният избор - МВР министърът да бъде шеф на предизборния щаб на "гражданите" ( ле-ле колко неадекватно звучи) се питам, има ли друго решение, освен да се настоява Цветанов да напуска поста?

  Представете си налудността - щеф на изборен щаб на "граждани" е МВР министър.

  Все едно (п)резидентът Гоце да следи да няма нарушаване на българските интереси от Русия?!

  НАГЛОСТ!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 9. 9 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Трето - обяснението на шефа на НАП, че няма да каже от кои фирми вътрешният министър е взел хонорари, защото не били съгласни с това!
  Товаобаче не трябва да му пречи да каже к о л к о е хонорара взет от Цв.Цветанов

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 10. 10 Профил на permanent
  permanent
  Рейтинг: 466 Неутрално

  С риск пак да ми нацъкате минусите:

  Данъчната тайна, както и другите тайни, определени от законите са нещо важно и трябва да се спазват.
  Не мисля, че държавата трябва да допуска информация да излиза предварително в публичното пространство. Както излиза данъчна тайна, така най-вероятно има хора, които си купуват тайни на НАТО, ЕС, държавни тайни и т.н.
  Незаконните деяния трябва да се разследват, доказват, виновника да се осъжда и държавата трябва да се погрижи за това, а не в следствие на интерес на някой си всичко да лъсва предварително. Теч на информация от НАП, ДАНС, МВР, мобилни оператори, банки и т.н. е недопустим и се изумявам, че никой не обръща внимание на това, а всички се хвърлят на делата на 1 министър, който днес е такъв, а утре може и да е затворник...

 11. 11 Профил на le coq non sportif
  le coq non sportif
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Директорът на НАП, директно и индиректно работи за правителството и правителствените дирекции. Директно му казвам, че е не е хубаво да си такъв директор.

 12. 12 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1441 Гневно

  До коментар [#10] от "permanent":

  Не си си преценил добре риска, и ще си получиш минуса. Защото става дума за публична личност на един от първите държавни постове.

  За такива личности не може да има данъчни тайни. А и да има, те самите би трябвало да проявят инициатива, и да си разкрият доходите за последните години: от къде, колко и срещу какво са ги получили.

  Така правят в цивилизованите държави. А у нас врякат, че им се нарушавали правата. Цветанов някой насила ли го накара да става министър? Да си беше стоял някъде на сянка, никой и нямаше да разбере за далаверите му.

  Но като се е бутал да става министър, да си е правил сметката, че излиза "на светло", и че носи отговорност пред нас.

  "The Internet is an insecure place."
 13. 13 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Трябва наистина да си голям малоумник, за да поставиш на една плоскост широкомащабни крадци като Доган и Софиянски и пионката ЦвЦВ

 14. 14 Профил на permanent
  permanent
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#12] от "Kerberos":

  Хубаво, ама НАП тръгна да прави проверка. ЦЦ е публичен, следователно има интерес от всички да знаят имотното му състояние - за това няма проблем.
  Сега, представи си, ти си собственик на фирма, която си има конкуренти, чийто интерес е да ти знаят майчиното мляко. НАП има информация за всичко - фактури, цени, клиенти, доставчици. По същата процедура по която изтече инфото за ЦЦ твоя конкурент получава цялата информация. Ти как се чувстваш в този случай?
  Как при условие, че не могат да защитят информацията на вътрешния министър ще защитят твоята?

 15. 15 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Ми то и Доган с договора за милион си го беше декларирал. Какво им пороверява НАП това, егати глупостите? Те трябва да са малоумни да не си декларират консултантските пред данъчните.
  Проблемът е ЗАЩО имат такива договори и с какво те се различават от обикновен подкуп?

 16. 16 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#14] от "permanent":

  За _изтичането_ на информация си абсолютно прав. Но като се замислиш, дали не става точно защото вътрешния министър е пръв майстор на незаконно вадене на поверителна информация?

  "The Internet is an insecure place."
 17. 17 Профил на permanent
  permanent
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#16] от "Kerberos":

  Точно за това получавам минусите - всеки гледа през някаква конкретна политическа призма, а аз говоря принципно.
  Както казах - ЦЦ е днес министър, утре нещо друго в зависимост от делата му - просто не това коментирам, а ситуацията в която всеки може да изпадне, благодарение на "надеждната" администрация - държавна или частна.

 18. 18 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#2] от "revolution13":

  Предлагам и НАТО да извърши десант в района на блока където живее възрастната двойка.....

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 19. 19 Профил на gvalchanov
  gvalchanov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ами спомнете си само как двамката с Боката ни преметнаха по време на изборите че са си заложили къщите и са теглили заеми за да платят кампанията на Герб понеже до тогава не бяха участвали в избори и нямаха право на държавна субсидия.Сега обаче стана ясно че Цеката имал шест апартамента и една къща. Та се питам какво се случи с тези имоти дето ги бяха заложили.Ако някой знае нека ме "осветли".

 20. 20 Профил на revolution13
  revolution13
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#19] от "gvalchanov":
  Изплатиха си заемите по за два - три месеца...
  Но и парите откъде са за това също е загадка !
  Истината е някъде ... там !

  NATO = North Atlantic Terroristic Organiztion.
 21. 21 Профил на Ariman
  Ariman
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#19] от "gvalchanov":

  Перфектният въпрос, респект!

  Човекът е мярка за всички неща.
 22. 22 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#20] от "revolution13":

  Изплатиха си ги с партината субсидия за герб. Това май е единственият им доказан и законен доход. Макар че може би някой трябва да се поинтересува доколко е законно и какви данъци са платени при прехвърлянето от политическа партия (герб) към частни лица (бб и цц).

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 23. 23 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До "6": Кочината като постройка сама по себе си не е мръсно място.Тя става мръсна когато там се вкара прасето.Подозирам у вас мнението за държавата като нещо различно от хората,които живеят в нея.Повечето от нас така мислят,съгласен съм.Преди години,по времето на Трабанта,на бензиностанция край Казънлък пред мен германец зареждаше картонената си кола.При смесването на маслото с налетия бензин,маслена капка падна в/у мраморната настилка около бензин-помпата.С кърпичка,извадена от джоба си германеца,преди да тръгне,изчисти това петно.Още тогава аз разбрах защо държавата Германия е по-различна от държавата България.Разбрах,че германеца е по-различен от българина,а другото,т.е. държавата вече лесно се оправя.

 24. 24 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 466 Весело

  "- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина- отговаря Цветанов.
  - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов.
  - А на него кой ги дава - пак пита следователят. - Аз му ги давам - казва Цветанов.
  - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина...."

 25. 25 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Народната милиция - биещото сърце на Партията!" (ГЕРБ в наши дни)

  "Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията"

  Тодор Живков

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 26. 26 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  С поставянето на Цветанов начело на предизборния щаб на ГЕРБ Борисов твърде елегантно/което не е характернто за него/ го отстранява от поста министър.За всички ни е ясно,че никак,ама никак не приляга на една управляваща политическа сила в страна,член на ЕС предизборния щаб на тази партия да се оглавява от Министъра на вътрешните работи.Това няма да се случи у нас.Мисля,че го няма и в Либия.Струва ми се,че всички онези от форума,които продължават давенцехвалят Цветанов,в действителност му пеят заупокойна молитва.Жалко за младсия човек!

 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Весело

  Андрешковци

  Андрешковци са били родителите ви, андрешковци сте вие... Най лошото е че явно е на генна основа - горките ви деца и те Андрешковци ще си умрат!

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#26] от "molesan2":

  Глупости, въобще не го отстраняват от поста министър. Махат го от борбата за президент.

  Грешката на ББ (поредната) е че голямата му глава разполага с още по голяма уста и със съвсем малко мозък. Извади кандидатурата на Цветанов прекалено рано и лайнометите се нахвърлиха върху него.

  А може и да е тактика, може би имат друг кандидат за президент. Дано да е самия ББ, щото такава голяма глава, с такава голяма уста и толкова малко мозък е подходяща само за такава безполезна институция като БГ президент.

 29. 29 Профил на rnerkel
  rnerkel
  Рейтинг: 546 Весело

  До коментар [#13] от "danielson":

  КРАДЕЦЪТ е КРАДЕЦ, МОШЕНИКА- мошеник!
  Без значение дали за 1 или за 100 ...
  Когато някой е извършил 10 убийства, хайде да простим (по твоята АНТИлогика !...) на този , който е извършил 1 ! ...
  Ама де у ГЕРБав мозък и логика ?!...

  ДНЕС България се управлява от лъжци , трафиканти, кариеристи и чалгаджии.
  http://www.glasove.com/article-12235.php
  ТРЕТО/ПЕТОРАЗРЯДНАТА номенклатура , която в един момент изпадна в гигантомания ...

  http://www.glasove.com/article-12234.php

  http://www.glasove.com/Scandal/

  С тази политика на геноцид срещу нормалните хора в държавата ако БУДА (ББ) или Цвъки Апартаменто се спомине, на гробищата ще има по-малко жалещи отколкото на погребение на зла тъща!!!

  А това не могат да видят само тези , за които се отнася максимата :" "Слепият" умствено никога няма да " прогледне" ...

  ИЗГОНЕТЕ БОЙКО -СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ!
 30. 30 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#29] от "rnerkel":

  Не трябва да прощаваш. Но ако търсиш възмездие е нормално да потърсиш първо при масовия убиец, а след това при този който е убил 1 човек, не мислиш ли?

  В БГ е пълно с милионери, а има и милиардери неофициално. Можеш ли да осмислиш мащабите на числата. Милион. Милиард. Ти си седнал да търсиш сметка от някой който те е настъпил в мелето, а отзад мощно те опъват какви ли не субекти и ти им се се усмихваш мило и продължаваш да крещиш по оня дето те е настъпил. Не че е добре някой да те настъпва, ама задника ще те боли вечно от тия дето са зад теб!

  Сори за образното обяснение, ама българите явно не разбирате думички като преоритет,мащаб, абсолютна стойност и прочие.

 31. 31 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#19] от "gvalchanov":Те имотите си стоят,със заемите какво стана.Те за предизборната кампания ли са отишли или за довършване на апартаментите? Или човекът с 30 бона е завършил апартамент 100 квадрата и е надиплил сума ти билбордове?

 32. 32 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#24] от "gobels":
  Браво!

  ""- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина- отговаря Цветанов.
  - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов.
  - А на него кой ги дава - пак пита следователят. - Аз му ги давам - казва Цветанов.
  - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина...." "

 33. 33 Профил на lindentown
  lindentown
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Вие още ли не втасахте да разбедрете, че милиционерското управление на гербаджиите е най-наглото управление от 1989г. насам. По-големи гьонсурати от гербаджиите няма. Боко отиде на мач в Испания, похарчи 12 хил. лева за тая цел, и после спокойно обясни, че харча бил от парите, дадени на ГЕРБ като държавна субсидия. Сякаш държавната субсидия не я дават данъкоплатците в тая държава. Рушветчията Цвъки, който в качеството си на зам-кмет за няма и 4 години е направил далавера от рушвети за около поне 1 млн. лева, с които е купил въпросните апартаменти, сега се обръща към политиците да приложили същия " механизъм на чистота". Е, такава наглост и гьонсуратлък и Доганя не си позволи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK