Редакционен: Пред нас са блеснали дъната

Данъчните не са установили разминаване на приходи и разходи при вицепремиера Цветан Цветанов, но затова пък поисканата от самия него проверка за придобитите апартаменти показала несъответствие при родителите на съпругата му. 


Това е резултатът от няколкомесечните "усилия" на НАП да стигне до истината след избухналия скандал с имотите на вътрешния министър. Той втрещи публиката по няколко равностойни причини:


Първо, директорът на приходната агенция индиректно потвърди, че от ведомството му е изтекла информация за несъответствието, което според изнесените ден по-рано неофициални данни e доста солидна сума.
Второ, че двамата възрастни хора - тъстът и тъщата на Цветанов, се оказаха на амбразурата и НАП ще започне ревизия, за да им определи "данъците, които те трябва да платят", а данните от проверката ще бъдат пратени на прокуратурата. Читателите на "Дневник" веднага сравниха случая с този на подсъдимия бивш шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров - Вальо Топлото, чиято възрастна майка се оказа милионерка според банковите й сметки и прокуратурата я "подхвана".


Трето - обяснението на шефа на НАП, че няма да каже от кои фирми вътрешният министър е взел хонорари, защото не били съгласни с това!


И четвърто (във връзка с второ ), без конкуренция - коментарът на самия Цветанов от Брюксел с всичко с това "да се постави началото за чистотата в политиката".  "Обръщам се към политиците - нека да приложим механизма на чистотата;  хубаво би било да се направи такава проверка на всички политици на прехода, които са започнали отдавна политическата си кариера", призовава Цветанов, очевидно смятайки се за "пречистен".


Той впрочем е третият с такъв статут след делата срещу Софиянски и Доган.
Дъното наистина не е едно, а ако си представим реализацията на основателния му иначе призив, няма съмнение - пред нас са блеснали дъната.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK