Редакционен: Безкраен фарс

Поредните незаконни обекти, построени върху дюните в Несебър, бяха спасени от събаряне с експресната намеса на Бургаския административен съд. При това с бързина, достойна за "Гинес". Само за броени часове жалбата на една фирма, с която се иска спиране на премахването на 3 къщи, складова база, ограда и път, се придвижи от деловодството до кабинета на съдийката, получи исканото спиране, а после благосклонното определение успя да стигне до ищците точно преди местният строителен контрол да се появи с багерите на плажа. Наистина впечатляващо.


Фарсът обаче не спира дотук, намираме го и в мотивите, че въпросните незаконни обекти вече се водят узаконени, въпреки че няколко решения на Върховния административен съд казват точно обратното. Възможностите на Закона за устройство на територията (ЗУТ) обаче са необятни и са достойни за роман. Точно въз основа на тях фирмата е успяла да се снабди с документ от местния главен архитект, че тези сгради не са онези, определени за събаряне, а други временни обекти.


При такова развитие на фабулата определението на съда е "бетон" и са без значение подробности от типа на това, че адвокатът на ищците е женен за съдийка, колежка на тази, издала експресното решение. Пък и по думите му двете не били първи приятелки, а само обядвали от време на време. От началото на акцията по събарянето на незаконните строежи в Несебър това е трети случай, при който административният съд спира строителния контрол въпреки влезли в сила решения на ВАС. Можем да се хванем на бас, че няма да е последен.

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Това не е безкраен фарс. Това е Демокрация. Демокрацията е процес на демократизацията, а той е без начало и без край.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1914 Гневно

  Съд за съдиите, които газят законите !

 3. 3 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alexander97":

  Съгласен, обаче кой ще ги съди?!
  Гарван гарвану око не вади.
  Май ще трябва да каним от ЕС не само футболни съдии.

 4. 4 Профил на балкандо
  балкандо
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Единственият начин е пълна публичност на съдебния процес. В интернет и в публични регистри. От входящия номер на всяка молба, иск, жалба и т.н. до мотивите и имената на съдиите. Само тогава всеки в съда ще се замисля как изглеждат действията му пред обществото.

  Насила хубост и наужким лудост няма !
 5. 5 Профил на max_payne
  max_payne
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ами то,...'ся..., не е конфликт на интереси, не е и двоен стандарт!
  Как тъй, адвокат.Х., ще пропусне т'ва дело на таз фирма и ще изтърве тлъстата комисионна?
  Или ако се разгледат по-обстойно документите, Изобщо няма да се окаже, че той въобще не е назначен 2 дни преди багерите да разберат, че ПАК ще тръгнат към плажа на Фирмата!
  Пък това че жена му ядяла, с нек'ва там друга..., Колежка...., е нема да седят гладни я!
  Най-вероятно обаче е и чиста случайност, че всички са симпатизанти, или даже ВОЙНИ на иначе честна управляваща партия в на'ща любима държава!

  Пази боже сляпо да прогледа...
 6. 6 Профил на .dru
  .dru
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alexander97":

  Какви закони, какви пет лева?

  Нали от законите и "законотворците" идват всичките беди на тая територия? Щом съдийката е решила така, значи е намерила вратичка в закона. А вратички у нашите закони - колкото искаш. Има и такъв виц: Каква е разликата между закона и панталона? - В закона винаги ще се намери некакъв член, който да свърши работа.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 7. 7 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2909 Разстроено

  П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

  Да се закрие така наречената Българска съдебна система в цялост , като крайно корумпирана и ненужна !
  Това ще рече повече да нямаме разходи за Министерство на правосъдието и корумпирани съдии !

  Направо да се използва Европейския съд , който и сега ни оправя бакиите !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 8. 8 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#4] от "балкандо":

  Че те са си публични бе, има си регистър във всеки съд.

  А иначе съдиите трябва да отсъждат спрямо закона, а не спрямо това как обществото иска. Това е принципа на правовата държава, останалото е диктатура на тази или онази прослойка.

 9. 9 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Законите са такива, защото депутатите са корумпирани лайнари и некадърници.
  А ако няма вратички в закона, оставени нарочно или не от депутатите, съдиите в повечето случаи не могат да осерат положението, даже и да искат (а те искат разбира се)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1144 Гневно

  До #7- Чардо - Пдкрепям напълно искането ти . Не веднъж съм предлагал , да се обяви мораториум върху българското правосъдие. Да се обявят за недействителни дипломите издадени от българските юридически факултети , а на българските магистрати - да им се отнеме правото да раздават правосъдие у нас. Да приемем 1:1 законодателството на Германия , или Франция и да вкараме техни съдии и юристи, може и пенсионирани , за да се реши този проблем !

 11. 11 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 471 Неутрално

  ама наистина ли бб и министър плевнелиев си мислят, че "ами съдът така каза" ще е оправдание което ще мине. за пореден път съдът е съучастник, но изпълнителната власт е най-малкото подбудител. иначе пак ще станем за смях на европа...

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 12. 12 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 574 Любопитно

  До коментар [#2] от "Alexander97":

  "Съд за съдиите" - много продуктивна теза.
  Всъщност не е нищо ново. Революцията е изяла децата си при французите, а нашата(наречена нежно"преход" изяжда говната си (с извинение).
  Интересно защо смятахте, че сме "равни" при "социализъма".
  Не си ли спомняте думата "връзкар"?
  Абе наистина се чудя?
  Някой май помнят колкото кокошките?

 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2909 Неутрално

  До коментар [#10] от "kimba3":

  Още по време на предсъединителните преговори с ЕС ние сме приели общото Европейско право на ЕС за задължително и меродавно .
  Така че не нужно да приемаме правото на някоя страна членка на ЕС , след као и за нея Европейслото право е задължително .

  Проблема е само в корумпирания матрЯл

  По дела с еднакви казуси , че даже и с едни същи страни, един и същ съд да ти издава две противоположни решения ? !

  Това го няма никъде !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#9] от "enterfornone":

  Не, че не си прав, но е малко по-сложно. Знам поне няколко дела,в които съдът отсъжда абсолютно незаконно. И така до последна инстанция.

  От обжалване на пътна глоба за каране със 70 в населено място, един приятел го докараха до абсурдното обвинение, че е карал ладата си със 70 повече от ограничението. Въпреки това съдът реши да намери компромис като намали глобата. По закон обаче са предвидени само два варианта: признаване или отмяна на глобата.

  В България инстанциите се изчерпаха. А за такова нещо да стигаш до международни съдилища не си заслужава.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 15. 15 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#13] от "Чардо":

  Бинго!

  Това и написано е трудно да го проумее човек, но като го видиш наживо ти остава само да се махнеш по-бързо.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 16. 16 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Всичко това, дали са обядвали всеки ден или през ден е без значение, ако тъпанарите от НАП не прелетят над новия град село Игнатиево и да скотавчат мангалите-дедесари с къщи за стотици хиляди.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 17. 17 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До #13 чардо - Това , което го пишеш го знам , но именно с цел , да не се изкуши , или зарази от местните нрави и обичаи френският , или германският юрист, по- добре да се реже от корен.

 18. 18 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#17] от "kimba3":

  И в твоя тон - докато съдят, да не стъпват на бг-територия, нито пък да имат дори косвени отношения с бг-персони. Сериозно, не си правя майтап.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 19. 19 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Знаеш ли колко гадно съм се чувствал , когато съм сравнявал външният вид на холандски юристки с този на колежките им българки??? И едните и другите - красиви жени , но нашите облечени и гримирани като уличници-бельото им се вижда , а ония облечени в семпли басмени роклички !!! При мъжете същото... Нашите мазни мърлячи с масивни златни пръстени и ланци - ония скромно облечени , макар че заплатите им ,многократно по- големи от тези на нашите. Наглост и парвенющина струи от всяка пора на нашите нещасници. Ако случайно в редиците им попадне някой свестен , системата го сдъвква и изплюва на мига! За това не резитба от корен , а изкореняванв барабар с корените е единственният шанс , за да няма филизи !

 20. 20 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Да се смееш ли, да плачеш ли?????

 21. 21 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 470 Гневно

  БСС (българска съдебна система) - криминално общество, сформирано в България в края на XX век, непосредствено след началото на „демократичния” преход. Мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно - чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората. Българския съд е патерицата на МАФИЯТА в страната. Много жалко че не се избират "съдиите" от хората , както в САЩ . Тогава тази "честна", "компетентна" и "неподкупна" сган щеше отдавна да е ометена.

 22. 22 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Съвсем скоро пред Съдебната палата в столицата би трябвало да се сложи табела „Продава се” и телефон за контакт. Защото Темида у нас отдавна е обявила цена за услугите си и дори не се срамува да демонстрира това пред обществото, което де юре е неин работодател. Преди по-малко от месец съдия В.Магдалинчева от Софийския градски съд СГС , дъщеря на съдията Боян Магдалинчев от ВАС, пусна лидера на престъпната банда „Октопод” Алексей Петров срещу подписка. Смятате ли, че съдия Магдалинчева е назначена „случайно”, чрез употреба на компютърно разбъркване? Според прокурорите за четири от обвиненията срещу него има твърди доказателства, че е рекетирал и тормозил бизнесмени, и така е отмъкнал акции и имоти за 1,6 млн. лева. Въпреки това В.М. му определи най-леката мярка за неотклонение, без грам срам от хората, които са били дългогодишни жертви на тормоза на Трактора. Да предположим, че последното дело срещу Петров не беше за мярка за неотклонение, а за присъда по същество. Дали за 7 жертви на рекет и присвоени над 1,6 млн. лева, магистратите щяха да дадат най-леката присъда – пробация? Възможно е. Защото в момента, в който сложиш цена на юридическата си преценка , тя вече престава да бъде обективна и се превръща в стока за продан, която чака поредния клиент с тъмно минало.

 23. 23 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Съдиите от Административния бургаски съд за пореден път се погрижиха закононарушители да прекарат още едно безгрижно лято. Работата сега е по-дебела, явно че и далаверата е голяма. Може би бургаската Темида вече закрива очите си не с черната превръзка, а със „златен” пясък, обилно доставян от концесионери на плажове и „неизвестни” собственици на незаконни обекти. В случая наглостта на крайморските магистрати е още по-голяма, защото става дума за защитен обект – дюните на Южния плаж на Несебър. И после се чудим защо родната съдебна система е сложена в предпазната клауза срещу България. Подобни решения на магистратите само ще увековечат въпросната санкция на ЕС. Бургаските съдии се позовават на жалба на концесионера на плажа за неговото незнание чии са незаконните градежи. Та те ли не знаят, че в правото незнанието не е оправдание?

 24. 24 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не смятам,че причината за оневиняването на престъпниците е само в прокурорите, по-скоро тя е в съдиите. Докато магистратите са независими, несменяеми, и измисляйки в средата на 90-те години доводът "липса на категорични доказателства", който е типичен български патент, си служат непрекъснато с него, а магистрати от други страни ,вкл. от Франция по делото Белнейски се чудят как българските съдии определят кои доказателства са убедителни и кои не; докато съдите се назначават не по точно определени критерии, а въз основа на протекции и роднинство със силни на деня, вкл.висши магистрати - пример: Б.Магдалинчев – съдия във ВАС и дъщеря му В.Магдалинчева – съдия в елитния САС, назначена в този съд без необходимия трудов стаж; докато топсъдиите са такива с БКП- и соц-минало и демократично настояще, а такива като Е.Танчев, Б.Велчев, Л.Груев са бивши президентски юридически съветници,вкл. и отрочета на висши БЗНС- и БКП-дейци, хаир в съдебната система няма да има. Интересен е коментара на „Читател” по повод обявените оправдателни присъди на ексминистър Н.Цонев от СГС и СВАС: " Не сте ли разбрали още, че съдът е извън изпълнителната власт и той е корумпираният продукт на мафията. Самият той е неразделна част от мафията и работи и ще работи против това правителство, за да го компрометира и на власт да се върнат марионетките". Това и самите магистрати го знаят, само че наричат оправдателните присъди "неподаване на публичен натиск" и дори съдебните репортери наградиха Л.Паунова и Магдалинчева за оневиняването на Маргените и бъдещото оневиняване на Наглите. Може би съдия Магдалинчева прояви и "смелост и гражданска доблест" при освобождаване на Ал.Петров - Трактора от ареста. Чудя се защо шефове на СГС и САС не станат адвокатите Василев и Георгиев на ротационен принцип: половин година единият шеф на СГС, другият - шеф на САС, второто полугодие - обратното; може и на една година да се сменят. И без това въртят всички съдии от посочените два съда на пръста си: каквото те кажат,винаги това става.

 25. 25 Профил на Михал Мишкоед
  Михал Мишкоед
  Рейтинг: 418 Весело

  Просто не е нужно нищо да се коментира. Рефрен от 90-те години, дето викат - класика в жанра: " За кокошка - няма прошка; за милиони - няма закони " . Нещо да се е променило??? А ужким все сме в някакъв преход... поне така ни го поднасят.

  Истината е някъде там ...
 26. 26 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Нали събориха барбекюто на Доган и десетина къщури в стария Несебър? Големите градежи върху дюните и около София обаче ще се оттърват, защото там са големите пари и връзките с властимащите!

 27. 27 Профил на Диан Йовчев
  Диан Йовчев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Като се юрне народът и ни съд, ни багери ще го спрат, а само може да са му от полза при събарянето. Заедно с къщите на подкупните съдии и прокурорчета, както и на съпругите, и на съпрузите им всичко ще освободи плажната ивица, изпълнена с пясъчни дюни, каквито не навсякъде има.

  Диан Йовчев
 28. 28 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 523 Неутрално

  И Хаинбоаз е незаконен признато от съда ама министъра не го събаря щял да го узакони . Достатъчно поразии направиха време е да сдават екипа..

 29. 29 Профил на naskgv
  naskgv
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Някой да си е създал наистина релевантните въпроси?!
  Че спирането на нещо не е равно на узаконяване?
  Че спирането и докато съда извърши проверка дали се премахва това, което трябва да се премахне?
  Че тази процедура е рутинна?, спомнете си есента отново в Несебър: пак имаше спиране, проверка от съда и в края на крайщата премахване
  Трудно разбираема е злобата... или май само нормалните хора е трудна за разбиране.

 30. 30 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Никога не забравяйте прокурорите!!!!

 31. 31 Профил на naskgv
  naskgv
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Съдът в случая дължи незабавно произнасяне - чл. 252, ал. 1 от АПК.

 32. 32 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "КОНСТИТУЦИЯ
  Чл. 1.
  .............
  (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция."

  Докато не се проумее това, оправяне няма!

 33. 33 Профил на селянин
  селянин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#13] от "Чардо":
  ами нека специализирания съд първо се захване със съдиите, какви по-тежки престъпления

 34. 34 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#27] от "Диан Йовчев":

  Мечти, мечтии...
  Какъв народ, кви пет лева?!
  Единственото, което може да накара т. н. "народ" да се юрне са бананите на промоция в Лидл или някоя друга търговска верига....
  Тази част от "народа", която ставаше за нещо, сега пазарува носталгично от турските магазини (защото дори и за това не ни бива, в Берлин свестен магазин за Български продукти няма!) някъде по света и и е през оная работа за случващото се по морето ни и в нашите съдилища...

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 35. 35 Профил на oziris7
  oziris7
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#7] от "Чардо":

  Направо да се направи петиция с изложените позиции. Само какви суми ще се икономисат и колко далаверки няма да станат....

 36. 36 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 539 Неутрално

  В другия редакционен коментар се говори за нравите - тук и ТАМ.Та да си дойдем на думата - морал и гражданско общество са невъзможни там, където възлов е въпросът "Кой ще контролира контролиращите?"Така и с нашия си съд - келепира му е майката, другото - бошлаф!Не може да се облажиш и да отсъждаш по съвест и закон.Нали ще ти извадят кирливите ризи!Сигурен съм, че не всичко е наред при отсъдилите, ама кой да разрови!

  Sic transit..
 37. 37 Профил на lindentown
  lindentown
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Добре де, нещата не са никак сложни. Ясно е, че дебелата и грозна съдийка е корумпирана. Обаче, има ли решение на ВАС, който е висшата съдебна инстанция за подобни случаи? Има. Иска се министър-председателя, който е началник на министъра на строителството и регионалното развитие, който пък е началник на началника на държавния строителен надзор, да заповяда събаряне на тези сгради въз основа на решението на ВАС. Нека после въпросната фирма да съди Министерския съвет.....

 38. 38 Профил на krasinsky
  krasinsky
  Рейтинг: 367 Неутрално


  Пореден пример за състоянието на най-корумпираната институция в България - съдебната система. Ако вие имате нещастието да бъдете потърпевш, делото ви ще се проточи с години, докато накрая не ви принудят да се откажете. Щом като обаче стане дума за интересите на босове, мутри и недосегаеми магистрати, действията за тяхното измъкване от съдебна отговорност са мълниеносни. Докога ще продължава това?

 39. 39 Профил на балкандо
  балкандо
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#8] от "pi314_":
  Тук ме срази ! Значи мога да се запозная с решението и мотивите на административния съд по всяко дело, да видя имената на съдиите и адвокатите по делата без да имам познати и връзки... Ех, мечтии

  Насила хубост и наужким лудост няма !
 40. 40 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 522 Неутрално

  БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ РАЗБРА,ЧЕ И ПЛЕВНЕЛИЕВ ИМА ВИНА, преди два месеца обеща и неизпълни !!!

  1. Какво ще прави министърът с незаконните според него остъклени балкони,които са в списъка за разрушаване на ДНСК и са качени в техните сайтове?
  2. Какво ще прави министърът с обявения на последна инстанция на съда Незакон път на Хаинбоаз? Кога ще започне доброволното разрушаване от страна на държавата и ако държавата не го разруши доброволно коя институция ще го разруши според ЗУТ? Кой ще плати от софрата на държавните чиновници,които започват застрашително да нарастват!
  3. Какво ще прави министърът с незаконната сграда на министерски съвет в чашката на язовир Искър, а с тази на Руското посолство пак там?
  4. Какво ще прави министърът с 500 км незаконни пътища в Цяла България?
  5. Кога ще видим публичният регистър на всички незаконни и без акт 16 държавни и общински обекти?

  Барбекюта не касае обикновените граждани,но разрушаването на балконите ги касае!

  1. Какво е обещаното решение на проблемът с незаконно усвоените балкони в цяла България? Тук имаме закъснение от срокът,който сам си сложи и обеща министърът в студиото на Дарик радио, а именно 1 януари 2011г. Защо продължава терорът от страна на ДНСК върху обикновени граждани, да си разрушават остъклените балкони,след като ДНСК е сезирано чрез медиите за целия проблем касаещ един милион остъклени и усвоени балкони в цяла България?

  mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=interview&id=2702

  Водещ /Дарик радио/: И за балконите какво… кой ви пита, всички са незаконни остъклявания. Водещ: …то ще може тогава и някоя барачка да узакониш. Р. Плевнелиев: Но, вижте, не трябва пък на сто процента в момента да си мислим, че всеки балкон е незаконен, защото има различни правила, които се интегрират. По темата с балконите… Водещ: Честно да ви кажа, не познавам някой, който да е ходил за строително… Р. Плевнелиев: След две седмици.(двете седмици изтекоха на 1.1.2011г.) !!!!!!!!!!!!!!!
  Водещ: След две седмици на 1.1.2011г. ще кажете какво ще правим с незаконните остъклявания. Р. Плевнелиев: Ще имаме, ще имаме, да, ще имаме…(обещано).
  Водещ: Прочетох някъде в интернет въпроса ще се бута ли и правителствената почивна станция край язовир Искър. Защото, нали, ако кажем – край язовири няма да има, защото там има вода, която се пие, значи няма да има и Министерският съвет почивна база. Водещ: Добре, значи ще се видим в края на януари – началото на февруари. Р. Плевнелиев: Обещавам.
  …два месеца по-късно
  Не казва нищо и за Регистърът на незаконните държавни обекти! Защо ли е така двойствен!

  На 1 февруари 2011 Плевнелиев даде пресконференция за незаконното строителство,но не каза нищо нито за “остъклените” нито за бутането на незаконната почивна станция на Министерски съвет в чашката на яз.Искър, както беше обещал в интевюто пред Дарик!

 41. 41 Профил на принцът
  принцът
  Рейтинг: 523 Весело

  Това е абсолютна лайнарщина!

  Сега, ако това скапно решение на този скапан съд, заедно със скапаните съдии, адвокати, общинари, и други лайнояди не бъдат пометени още утре,
  аз ще изляза с пушката лично и ще почна да гърмя тези лайосмукачи!

  Светът не е толкова прост, колкото ни се иска.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK