ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.7%
 • 20.5%
 • 12.5%
 • 10.4%
 • 9.4%
 • 7.4%
 • 4.7%
 • 3.9%
 • ГЕРБ:65
 • ПП:53
 • ДПС:30
 • ВЪЗР:27
 • БСП:24
 • ДБ:19
 • БВ:12
 • ИТН:10
37.8%активност

Източник: Резултатите са от ЦИК при 68.99% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник", активността - на "Алфа Рисърч"

"Върховенство на закона" на български - дразнещ звук без реален смисъл

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Жалко, много жалко, че написаното е точно така. Рибата обаче, както занаем, се омирисва първо от главата. Тон за всички тези простотий и изцепки, дадоха Боко и Цецо, а прокуратурата, само се чуди, как да им угажда.

 2. 2 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Много точно и ясно. Прокуратурата се е превърнала в заложник на МВР и адвокат на Цветанов.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 3. 3 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  В България няма върховенство на закона, а върховенство на съдийте!

 4. 4 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1519 Весело

  "Щом този магистрат е трябвало да впрегне целия си професионален ресурс, за да оневини прегазването на закона, който е длъжен да пази, значи държавата ни е ударила дъното "

  А дано, защото след дъното следва изплуване (издигане). Но ние знаем и други "трикове"

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1487 Разстроено

  Каква мерзост!!!
  Хората, които изискват уважение (формално и материално) бият дъното неуморно.... и всичко това на фона на едно кратичко съобщение, че в Япония НЕ Е регистриран НИТО ЕДИН случай на мародерство....

 6. 6 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Преди 2 дни един опел мина на червено и влезе в забранена улица, като на първа линия на кръстовището имаше патрулка. Вместо да го подгонят за да го санкционират, те завиха в другата посока... без мигач... и на червено.

  Това е родната полиция- хора нямащи никакво отношение към законите, които трябва да спазват.
  Пиша това за тези които казват, че редовите полицаи били почтени и си вършели работата. Грънци!
  Това е най- ниското ниво по веригата и колкото по- нагоре се качваш толкова погазването на закона става ежедневие!
  Никакво уважение не мога да имам в момента към никой в униформа!

  И мисля, че е крайно време да се съберем ние пред МВР да изпушим по една цигара и да им кажем:
  1. Те са наши служители, призовани да спазват законите
  2. Няма повече да търпим произвол принадлежащ към миналият век и една диктатура!

 7. 7 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 822 Разстроено


  Допускам, че скоро Петя ще бъде обвинена в заговор с Гоце и "Октопода", защото това е отношението на ГЕЕРБ и платените им писачи към всички, които обръщат внимание не на медийните кючеци, а на суровите фактите, сочещи пълната несъсточтелност на Цветанов като минисър и очевидната лъжа в табелата - "за европейско развитие".

  Популизъм, ЛЪЖИ, а напоследък и нарушения на законите - така ГЕЕРБ разбират "европейското развитие".

  Е, мерси!

  И тоя път "мат'риалът" няма вина.
  Защото иманно работа на овластените е да променят и демократизират страната. Колкото повече демократични пратики се въвеждат - толкова по-нормална ще става България, и ще израства гражданското съзнание.
  За това бяха избрани ГЕЕРБ - като отрицание на гнусната тройна ....
  А те са същите!

  Защото: "По делата им ще ги познаете!"

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 8. 8 Профил на Simeon S.
  Simeon S.
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Оставяме етичната и професионалната страна на въпроса настрани.
  Да се твърди, че министър в една демократична държава може да носи наказателна отговорност за казаното на парламентарен контрол в отговор на народен представител е нищо повече от тотален абсурд. Въпреки това, очевидно в България демократичната култура е на ниво 1 клас. Ако имаше такъв сходен случай в друга държава, на никой не би му хрумнало, че това може да е юридически проблем (както казах етиката и професионализма оставяме настрана). Всяка демократична държава има институция, която е подчиненя на принципите на абсолютна публичност и прозрачаност, където се дебатират свбодоно основните проблеми на една държава и общество, и в която участниците имат специален статут, които гарантира, че те могат могат да говорят абсолютно свободно без страх от каквито и да е последици спрямо тях. Тази инститцуя е парламента. За мен няма съмнение, че нито депутатите, нито министрите, не трябва да се притесняват от наказание за казаното от тях в парламента. Да се твърди обратното противоречи на всички фундаментални принципи на демократичната и парламентарна държава. Няма, повтарям няма демократична държава в цивилизования свят, в която може да се случи подобно нещо. Въпреки това, тази нелепа идея се раздухва без мярка по всички медии с повод и без повод. Истината е, че това не е изолиран случай. Обществото не разбира смисъла и функционирането на своите институции и това му пречи да има съдържателно мнение по тези проблеми. Лошото е, че медиите въобще не си правят труда да подложат на критична оценка безотговорните изказвания на някави хора, а само ги раздухват като телеграфна агенция.

 9. 9 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#3] от "bestbuy":Ех,да беше винаги така,но не е!А в белите държави има върховенство на закона,но и там това върховенство не действа автоматично,а то се осъществява от съдийте.Но в тази борба за върховенството на закона,нали ще се съгласите с мен,че трябва да се включат в единен фронт и изпълнителната власт в лицето засега,за съжаление на Цветанов и Борисов,и прокурорите,а точно последните две институции са в единен фронт в чудовищните примери като неделния за драстично нарушение на закона.И никакви оправдания за борба с престъпността с всякакви средства няма място тук.Поздравза авторката.

 10. 10 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 694 Весело

  ОК де. Щом Цветанов чете СРС-та в Парламента и това е нормално, демократично и законно, хайдсе поради големия обществен интерес да изчете и за Мишо Бирата и разни други интересни СРС-та...

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 11. 11 Профил на hito
  hito
  Рейтинг: 521 Гневно

  Браво на авторката, че припомня тема, която много бързо се иска от нас да забравим.

  Аз все още не мога да повярвам, че закона позволява разгласяването, по същество, на цитати от СРСта под една или друга форма. Ако това е така, то се обезсмисля изцяло закона за ползване на СРСта. Например: дори и да бъде унищожено дадено СРС в законовия срок, ако то преди това е било превърнато във ВДС (веществени доказателствени средства), това означава, че СРСто все едно не е било унищожено. Не трябва ли обекта на закона да е съдържанието на СРСто а не неговата форма или носител?

 12. 12 Профил на Марин Мидилев
  Марин Мидилев
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Върховенството на закона е да си спазиш задълженията ти дадени ти от Лисабонският Договор - по точно свободното движение на хора и капитали!
  Дали ще му се замислят оставащите!

 13. 13 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#6] от "pavtaf": Полицаите стриктно си вардят интереса. Ти как мислиш - лесно ли е да останеш безработен, като спазваш законите ? Затова полицаите са на здрасти с циганите с контрабандните цигари. Има един полицай в България и той е Цв.Цв. Каквото нареди той, се предава надолу до последния. Ако им нареди , за два часа ще изловят престъпниците. Ама после трябва да ги съдят, пък една импотенция ...

 14. 14 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 638 Весело

  Аз пък се чудя, какъв талант трябва да си, за да хванеш някого с екстази и амфетамини и после съдът да каже, че няма достатъчно доказателства???
  Старците - разбойници кинти нямат със сигурност (не че не е невъзможно "работодателят" да се грижи за тях съвестно).

  Куките и астралните им близнаци по правна и друга некадърност от пОРкуратурата, са несъмнени творци в изкуството на абсурда.

  И забележете още нещо - навсякъде, където смърди, има намеса - било чрез действие или бездействие, на пОРкуратурата. Същата тая, дето може да се самосезира за каквото си иска, дори по една вестникарска публикация само.
  Но небръснатият продължава да реди лакърдии и никой не го пита, защо подчинените му Романи, Първолети и прочие сган не могат да свършат за пет стинки работа...

 15. 15 Профил на nip331136933
  nip331136933
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Браво Петя! Дръж фронта!

  zakonitenakrummm
 16. 16 Профил на Ariman
  Ariman
  Рейтинг: 675 Любопитно

  До коментар [#15] от "krummm":

  Да дръж фронта, че мъже няма!

  Човекът е мярка за всички неща.
 17. 17 Профил на krasinsky
  krasinsky
  Рейтинг: 367 Неутрално


  Човек се чуди какво още трябва да се случи в прогнилата ни държава, за да стане ясен омагьосания кръг и юдинското хоро, което се играе върху гърба на нещастния български народ. Състоянието на т.нар. българска система е най-яркия показател за деморализацията на българското общество и институциите. Никога в историята на българската държава така нагло лъжата не е ставала истина и истината лъжа, както в днешните времена. Онзи ден със светкавична за българския съд бързина, достойна за удивление и непроявявана спрямо дела на мутри с връзки с високопоставени личности, са отменени актовете за събаряне на сгради, построени върху несебърските пясъчни дюни. Е, ако на това не му се вика мафия, на кое тогава?! Мафията в другите страни, както на Изток, така и на Запад, пасти да яде! Тя си няма такава опора, както тукашната мафия в съдебната система.

 18. 18 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Автора, пак си се изказал некомпетентно: "Нито съдът, нито прокурорът се впечатлиха, че двамата са изправени за съдебна санкция на ареста им не след позволените 72 часа задържане, а след 96 часа. И второ - че пред тях стои окървавен обвиняем.". Ми съда не може да се впечатлява от подобно нещо. Изследва само тези факти, които са относими - в конкретния случай изследва дали има извършено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода и дали от едоказателствата, събрани до момента може да се направи обосновано предположение, че соченият като автор е извършител на престъплението. Като установи тези обстоятелста идва ред на преценката дали исканата мярка за неотклонение е адекватна. Преценява съдебното минало и дали има реална опасност обвиняемия да се укрие или извърши друго престъпление. Ако обвиняемият е държан повече от 72 часа без основание или е с разбит нос, това по никакъв начин не се отразява на относимите факти, които подлежат на преценка. Съдът е обвързан с това, с което е сезиран. Ако изследва факти извън предмета ще се окаже заинтересован и ще трябва да се отведе. Разбитият нос не е основание да се оневини подсъдимия или да се определи по-лека мярка за неотклонение. Съдът е преценил, че от доказателствата, вероятно събрани при нарушения на процесуални правила, не може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление. Между другото осмият не е забранен и може да се претежава. Двете таблетки амфетамин, при липсата на данни за диларство, са маловажен случай, за който НК предвижда наказание глоба. Та изначално закона изключва мярка за неотклонение в случая със старците. Това е коментирал съда и съвсем правилно не се е впечатлил от срока на предварително задържане и разбития нос. С тези въпроси ще се занимава, ако бъде образувано наказателно дело срещу отговорните или ако е сезиран от пострадалите с иск по закона за отговорността на държавата ... Та нема защо да упреквате съда за безобразията на полицията и прокуратурата.

 19. 19 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#11] от "hito":

  Е кой ти каза, че законът позволява? СРС-та стават доказателства, незащитени от гриф секретно едва във фазата на съдебното следствие. Но и там не могат да се огласяват извън съдебната зала, тъй като законът изрично задължава те да се използват единствено и само в процеса. Та в съдебната зала разговорите се изслушват и предевяват на страните, както и на свидетелите, посочени като участници в разговорите. Тук проблема е в самата прокуратура, която никога не е повдигала обвинение без санкцията на министър-председателя. Имаме предвид обвинения срещу действащи министри. Прокуратурата просто изпълнява поръчки и това е ясно на всеки съдия. Лошото е че и поръчката не могат да изпълнят като хората. За това и има толкова оправдателни присъди. Сега не намерили данни за престъпление, но като падне този кабинет и като вземе властта некой реваншистки настроен като сегашния, ще гледаме по тв-то пак малоумника Роман - на колене като истински престъпник.

 20. 20 Профил на bruno
  bruno
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "POV":

  ако това, което казваш се прилагаше за всичко и всички от тези, които подкрепяш, нямаше да водим този разговор днес.

  http://www.bgautoblog.com/
 21. 21 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#8] от "POV":

  извинявайте, но Вие наистина не разбирате идеята на демокрацията. министъра не следва да чете стенограми от частни разговори на хора, защото
  1) не знае дали са истинни (аз мога да лъжа колкото си искам моите познати по телефона)
  2) не е ясно дали е извършено престъпление (както видяхме в случая с горна оряховица)
  3) личните разговори са конституционно гарантирана тайна. за да се наруши тя трябва да има съдебно решение и дори тогава при наличието на срс-та съдебните заседания се гледат при затворени врати.

  да не говорим, че министрите носят отговорност за действията си (особенно в парламента), ако
  1) използват незаконно служебното си положение
  2) изопачава или съзнателно заблуждава други органи на властта
  3) извършва дейности от които трети лица понасят несправедливо или неправомерно щети (включително морални)

  считам, че казаното от мен е логично и саморазбиращо се. ако все пак се затрудняват моля попитайте.

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 22. 22 Профил на Alex Georgiev
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:39 на 17/03/2011 от неговия автор.

 23. 23 Профил на Simeon S.
  Simeon S.
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#21] от "аз":

  Напълно съм съгласен. Не следва да ги чете.

  Аз казвам нещо съвсем различно - че не може да му се търси отговрност за извършено престъпление. Съответно обясних, защо говоренето в парламента не може да е престъпление - защото там хората имат абсолютна свобода на словото и защото само така може да функционира тази институция.
  Обратното е нож с две остриета, защото когато ние бихме искали да чуем, например какво пише в енергиините договори с Русия и случайно се намери някой от тези хора, на който му стистиска да каже, ще се изправим пред проблема, че ще го съдим после за това, че е разкрил тази информация, защото била класифицирана.
  В допълнение, аз лично не мога да поставя преценката на някакъв прокурор над преценката на министъра, избран от парламента и отговярящ за своите действия пред него. В крайна сметка за това е избран този министър, за да преценява, взима решения и отговаря за тях пред Народното събрание. Ако не си върши работата, нека бъде освободен. Но повтарям, не може да се съди един министър, защото информира народното събрание за своето мнение и за своята работа - все пак той е длъжен да го направи и то както прецени, защото за това е назначен там.

  Със сигурност може да се кажат много неща против работата на МВР, но това със СРС-та в Нардното събрание не е едно от тях. Не само е нелепо, но и ще се обърне срещу всички, които мислят, че им изнася на моментата позиция.

  Ако някой се интересува за повече инфо, ето:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Parliamentary_privilege

 24. 24 Профил на Alex Georgiev
  Alex Georgiev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Днес както си карах моторетката изведнъж без мигач реши да потегли паркирала кола и за малко да се метна през предния капак. На мотора му светеше предния фар, свирих през цялото време.
  Обръщам се и какво да видя - водача бе полицай който си говори по телефона. Това са нашата полиция. Идиоти.

 25. 25 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова!
  Силни, и точни думи!
  "...държавата ни е ударила дъното..."
  Не е. Усилено копаем надолу. Както го правим между другото от години насам.
  "...Щом този магистрат е трябвало да впрегне целия си професионален ресурс, за да оневини прегазването на закона, който е длъжен да пази..."
  Защо въобще говорим за държава?
  От тук е и проблема ни с прехода. Никой, ама никой досега не е получил справедливо наказание за глупостите, дивотиите и престъпленията извършени от него! Нито комунистите от преди 1989г. нито от техните наследници сега. И в буквален и в преносен смисъл/ГЕРБ/
  Докато закона се използва за лична употреба, ще бъдем не на последно място в ЕС, а на ...
  Да не казвам, че "Дневник" имат нови правила за публично поведение
  Докато имаме управници които да казват:"Егати държавата на която съм вицепремиер", "Аз разпределям парите", обръчи, фирми..."толкова мога" и други подобни "откровения" ще сме си на това дередже и ще продължаваме да затъваме...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 26. 26 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 481 Весело

  Истината е, че и съдията и прокурорът са "влезли в положението" на старците. Ченгетата са ги били много, та поне единия да кърви 4 дена след ареста. Станало им е жал и айде да не усложняваме нещата, нали са си "взели боя"!

  Де тоя късмет тук в щатите да ме набият ченгетата (ама не много ! ), та да си купя яхта после.

 27. 27 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Браво ! Страхотна статия.
  Описаното в статията е по 15 степен ведно с нашенско милиционеромутренско цунами.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 28. 28 Профил на BeeCool
  BeeCool
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мутромилиционерите от ГЕРБ бият по целият свят! Дори и в САЩ. Ето, убедете се:
  http://www.youtube.com/watch?v=k6BsZUuZmr4
  Смърт на ГЕРБ, само БСП и ДПС. При тях не биеха, с кафе черпеха.

 29. 29 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  Петя, забрави да споменеш последната промяна в Правилника на НСО-да стрелят по минаващите коли!
  Наистина не сме опрели дъното, а копаем!
  Наистина герберите успяха да превърнат полицаите в тъпи милиционери, а точно в този момент по ТВ течеше предаване за произволи на роми срещу останалите жители на жк "Люлин" - тъпите куки треперели да не ги набият!

 30. 30 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#11] от "hito":

  Прекрасна статия. И кментарът е точен. Но това е решено точно в НК. Текстът на чл. 145а, ал. 1 е "Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства....". Тава означава, че предмет на пресъпление е именно ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ИНФОРМАЦИЯТА, независимо в каква форма се намира. Информацията не се променя с прокуроски или други решения. Защо си мислят, че не четем като тях.

 31. 31 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Прокуратурата живее в един неоправдан лукс и спокойствие, което обществото явно трябва да й отнеме. Несменяемост, имунитет и прочие - това са привилегии дадени от суверена (народа), от обществото, които обаче не следва да се приемат за даденост. Политическото мнозинство (било то Боко, Серго или Филанкишията), освен чрез влиянието си във ВСС, и със законодателната инициатива може при желание да отнеме тези привилегии на магистратите. Тази заплаха, освен начина на назначаване на главата, превръща прокуратурата в сервилни марионетки, а не в гаранти за законността.

 32. 32 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Следващият въпрос, на който трябва да си отговорим, е ние, българите като народ, какво правим по въпроса?

 33. 33 Профил на nikostar
  nikostar
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#4] от "Gopeто":

  След като стигнем дъното почваме да копаем надолу.
  Редовна практика в България!!!

 34. 34 Профил на ponedelnik
  ponedelnik
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Естественото - по същност, място на Прокуратурата не е в съдебната система. И сбърканото й отреждане в съдебната система сбърка преценката на народа кой, как и защо не си свърши работата. Така се размива отговорността и най - вече неограничената прокурорска и милиционерска безотговорност.
  Но отново да помислим не е ли проблема произтичащ от слаба компетентност. Табелата им прокурори, пък те неграмотни ! Ако излямат на свободна практика ще изгинат гладни.

 35. 35 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Радвам се, че полека-лека ще стигнете до това, което твърдя от много време: Прокуратурата е част от мафията-водачът на същата. Полицията толкова си може, а при определени финансови стимули и по-малко. Значи не е съдът основната причина за липса на правосъдие в България?!

 36. 36 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Най-после, автор да посочи основните виновници за ширещото се беззаконие! Няма съмнение, че именно Прокуратурата и МВР, които притежават огромни правомощия, с всяко свое действие или бездействие, само помагат на престъпността да може да "препира"
  всяко съмнение за същността си.

  PHILIP
 37. 37 Профил на hito
  hito
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#19] от "potrebitel1":

  Ами това изглежда е основния мотив на прокуратурата да не обвини Цветанов. (Не съм чел официалния документ.)

  "Междувременно Софийската апелативна прокуратурата потвърди отказа на градските обвинители да започнат разследване срещу Цветан Цветанов за прочитането...

  Според прокуратурата обаче Цветанов не е чел СРС-та в парламента, а веществени доказателствени средства, изготвени за подслушаните разговори. Друг аргумент..."

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/10/1057102_cvetanov_se_izvini_na_lekarite_v_bulgariia/

 38. 38 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1543 Разстроено

  Безпо6тадно точно и аналитично - "държавата ни е ударила дъното".

  Каква Европа и ЕС, какви 5 лева!
  След като законите се погазват пред очите на всички, при това матрЯлът не гъква (не съм дочул за протести и демонстрации по илуци и пло6тади), то самозабравили се прасета 6те го яхат, все повече и повече...
  Граждани няма, няма и гражданско об6тество!

  Държава и "об6тестествен договор" - по съ6тество няма. Смрад, която отблъсква и много хора, които са разбрали че по Света има и друго и може да се ди6а по-нормално - ами няма да се върнем, докато тези безобразия са правилото, а не изключение, което системата да санкционира.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 39. 39 Профил на hito
  hito
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#30] от "focusnik":

  "Защо си мислят, че не четем като тях."

  Ами защото повечето не четем. И когато прокуратурата използва нови за широката общественост термини, като ВДС в случая, за да мотивира действията си, в повечето случаи спираме да следим какво се казва реално. Оттам се налага усещането, че всеки закон може да бъде заобиколен, макар че в случая той явно е бил нарушен. И вместо основните медии да контролират ситуации като тази, като им дават необходимата гласност, доста често те ги описват в каренце със ситен шрифт под някоя друга статия.

 40. 40 Профил на sting
  sting
  Рейтинг: 470 Неутрално

  4 часовата процедура е ясна-фалшифицирали са документи и дневници.За 4 часа може да стане,ако имаше един хеликоптер,който да е на разположение,със запален двигател и портативно деловодство на борда-да направи няколко курса София -Велико Търново,да се върне и да даде всички документи на когото трябва.Някой да е чул летящ хеликоптер онзи ден?
  Сага пък правят нова наредба,в която пише-законите трябва да се изпълняват от всички,освен от служителите на НСО.Това е беззаконието-ако има един човек,който да е над закона,скоро стават и неговите приятели и роднини над закона,после и приятелите на техните приятели и така законът вече го няма.

 41. 41 Профил на biiiliboi
  biiiliboi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А къде беше уважаемата Владимирова /а и по-голямата част от пишещите преди мен/, предидве години???
  Да не би сега да е станала такава полицията???
  И КАК МИСЛИТЕ, ЗА КОЛКО ВРЕМЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ полицаите???
  Приличате ми на жалки олигофрени, неразбиращи /поради липса на информация или поради нежеланието за разбиране/!!Разликата в контрола над всички държавни институции /вкл. и над МВР/ е огромна и е в пъти по-добър от преди 2010г.!!!
  И нормалния срок за усещане на промяна е минимум 2години, така че нека коментираме в началото на 2012г.
  Сегашните властимащи, които са на реална власт от година и малко и правят непрекъснати проверки, стремят се да ограничат безумните кражби и предателства на предните комунистически олигоферени (КаГеБисти) Същите олигофрени (КаГеБисти) ограбили държавата и народа за двадесет години с повече от 50-60 милиарда долара!!!
  Ако разбирате какво е милиард и ако си спомняте за над 10 милиарден заем в долари през 1990г., за грабежа на над 15 милиарда до 1996г., за ограбени на 20 милиарда при фалита на банките, за над 10 милиарда при приватизацията на "наши" хора, за загубата на 2милиарда при преобръщането на дълга ни в евро, за кражбата на над 1 милиард от олигофрена (ДС, КГБ) Симеончо, за над 3 милиарда само от преподписването на договора за газта от Р.Овч., от загубата на над 1милиард по проекта Белене, за кражбите в продължение на над 15г. от енергийната мафия оценявана на над 7милиард и т.н. и т.н.!!!
  ХОРА ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ДОБРЕ И МИСЛЕТЕ РЕАЛНО когато избирате управляващи!!!
  А без сериозна подмяна на голяма част от подкупните, крадливи и безочливи съдии и прокурори, за които не аз, а европейските институции казват, че не са реформирани /меко и дипломатично казано/.

 42. 42 Профил на ALM
  ALM
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не ни остава друго освен да излезем и ние на площад "Свобода"

 43. 43 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Айде на бас че до 3 години ще сме извън ЕС заради абсурдната ни псевдо-държава и псевдо-демокрация ... културно вече сме в Ориента.... икономически сме бананова република .... не остана много....

 44. 44 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 418 Гневно

  До коментар [#41] от "biiilibii":

  За олигофрените си прав ! Като ти "гледам" разсъжданията ...

  А този кенеф , България , че е полицейски кенеф , няма спор!...

  ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ и ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ се поражда от факта, че МИЛИЦИОНЕРИТЕ си пишат сами закона за милиционерите, раздават си права и правомощия, каквито няма в никоя правова и демократична държава, което НЕИЗБЕЖНО ВОДИ ДО ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ !

  В резултат на това милиционерите се изявяват като шерифи по времета на златната треска, но САМО ТОГАВА, когато насреща им не е някой в джип с тъмни стъкла , когато насреща им не е поредната циганска група или мафиотска банда !

  Дали си чул по селата да се разкриват кражби ?

  Не си и няма да чуеш !...

  Защото МИЛИЦИОНЕРЪТ счита, че той има само права, а не се счита за СЛУГА НА НАСЕЛЕНИЕТО , за ОХРАНИТЕЛ на НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ , но счита, че ВСИЧКИ СА МУ ДЛЪЖНИ С НЕЩО !...

  И задаваш ли си въпроса ЗАЩО СЕ Е СТИГАЛО ДО ОСЪДИТЕЛНИ РЕШЕНИЯ В СТРАСБУРГ ?
  Отговорът е много прост - МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ не само укриват , но и ТОЛЕРИРАТ милиционерския произвол и милиционерското насилие !

  Примерите НЕ СА ЕДИН И ДВА !!

  Да ти напомня ли, че беше бит фоторепортер на вестник, който е искал съвсем прилежно да си изпълни служебните задължения ?
  Колко са умрелите в полицейсите управления ?
  И би ли ми казал какво се случи след това ?
  НИЩО !!!

  Милиционерите укриват милиционерите , безрезервно и безапелационно !

  А това си е типично за МИЛИЦИОНЕРСКАТА ДЪРЖАВА !

  Оттам и усещането , че едни са привилегировани - милиционерите , а други са напълно безправни- гражданите !...

  За сажаление не е малка ролята и на прокуратурата в цялата тази милиционерска вакханалия !!!

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 45. 45 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Боя се, че не става дума за спорадични "заговори" между отделни прокурори и служители на МВР. Май става дума за трайна ПОЛИТИКА на прокуратурата в отношението й към МВР. Раболепието на обвинителите пролича особено ясно в първата година на сегашния кабинет, когато телевизионните акции на МВР бяха шлагер. В праймтайма на телевизиите се показваха "съвместни" пресконференции, приравнявани директно на публични съдебни процеси. Няма прокурор, който да не си дава сметка колко грозно си е свалил гащите в такъв момент. И въпреки това си предпочитаха ролята шутове.

  Докато политиката на ГЕРБ се основава на принципа "рейтинг с цената на всичко", няма да се промени и тази роля на прокуратурата. Всеки сам си държи на професията, но изглежда най-трудно това се отстоява в прокуратурата.

 46. 46 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Евалла Петя

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 47. 47 Профил на veselin.markov
  veselin.markov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Моля, да бъдем информирани за съдбата на вашият издател Иво Прокопиев, за да осъзнаем редакционната ви политика пълноценно.
  АЛЕХОП(за посветените)

 48. 48 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Преди началото на съдебното заседание един от двамата наркопласьори - инж.Ненов казал, че притежава химичния елемент Os от доста години, тъй като е работил като инженер-химик. По думите му една тройунция осмий струвала 400 долара. Когато работел в завод "Сигнал" преди години, Ненов закупил Os по 300 германски марки ампулата. Интересно какво е възнамерявал инженер химикът да прави с осмия? И това не е упоменато в печатния материал! Не вярвам да е решил да го пъха някъде – металът е прекалено скъп за такива цели. А употребата му е строго специфична. Затова: Ненов на свобода! Няма обвиняем, няма проблем (перифразирана мисъл на Й.Сталин). Колкото до намерения в него амфетамин, Ненов обяснил, че човекът, от когото го е взел, му казал, че този, който трябва да го получи, "има интерес". И Ненов се е оказал добра душа – решил да му удовлетвори интереса. И съдията от СГС,поне засега без име, се е оказал добра душа – пуснал го е да си свърши работата!

 49. 49 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Г-да журналисти от Труд и 24 часа, през последните месеци при описване на съдебните процеси упорито забравяте да споменавате имената на водещия делото съдия! А това са елитните съдии от елитните съдилища СГС и САС,които са лицето на ВСС и на съдебната власт. Това са съдийките (много по-рядко съдиите), които са допринесли за реномето на двата съда – нито едно поддаване на публичен и медиен натиск, нито един осъден важен престъпник досега! Те всички са кандидати за Юрист на годината и Юрист на десетилетието! Да знае и помни г-жа А.Караиванова, когато казва „Некадърните съдии - вън от съда!”, че в СГС и САС некадърни съдийки нямааааааааа!

 50. 50 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 470 Любопитно

  СГС освободи от ареста с най – леката мярка "подписка" двамата наркопласьори, които бяха задържани с обвинение за разпространение на наркотици в центъра на София
  Двамата мъже на възраст над 60 години, излизат от ареста с мярка за неотклонение "подписка", реши Софийският градски съд (СГС). Петър Гелков и Александър Ненов бяха заловени с таблетки амфетамин. Двамата притежават за разпространение 541,9 гр. амфетамин (над 0,5 кг дрога !!) и 3,50 гр. кокаин. Съдът препоръча на прокуратурата да прецизира обвинението, което е повдигнато на двамата - за това, че са държали в съучастие с цел разпространение посочените количества дрога. Според СГС част от обвиненията срещу тях не се подкрепят от материалите, които прокуратурата е събрала. Затова и двамата излизат на свобода ??. Значи заловените количества амфетамин не са достатъчни двамата да бъдат задържани, а полицията и следствието трябва да устновят кой каква част има от амфетамина и кокаина !!?? И намереният много рядък метал осмий у Ненов не е възбудил вниманието на съдията, досега с неизвестно име! Откога СГСи САС преминаха на дела,водени от съдии с неизвестни за публиката имена? Вие да не решите в бъдеще делата да се гледат в партизанската землянка в Лопянската гора, а края на процеса да се ознаменува с изстрел на манлихера от водещия съдия?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK