Редакционен: Наистина ще го запомнят

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Като Боко Тиквата ще го запомним.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 2. 2 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Разстроено

  "Според банката правителството не само не е направило достатъчно за облекчаване на ефекта от кризата, но е добавило към бремето, като е съкратило разходи за здравеопазване и образование."

  Мръсни гербери - вместо да вдигнат дефицита към 12% както направиха разумните гърци, те го оставиха на 4%! И какъв е този смешен валутен борд, който щял да пада ако бил висок дефицита! Ми да пада - по-зле от това не може да стане!
  Вместо да копираме от напредничавите гърци, ние копираме от скапаната Естония, където безработицата стигна 22%! Малоумници! И какво направиха свиха капиталовите разходи в пъти, а строят колкото преди! Тоест три пъти по-малко пари дават за същия обем работа - това е обир на бедните строители, които изкарват с пот на чело парите си!
  И нека да не забравяме, че затриха всички научни постижения, които хора работещи от 60 години в БАН са създали! Само ми строят някакви пътища понеже сме били транзитна страна! Аз от моето село не съм излизал - за какво ми са пътища! Ще ям пътища ли какво?! Вместо да ми дигнат социалните помощи и пенсиите те само рушат! Затвориха емблемата на българската икономика Кремиковци и съкращават хора, които от 30 години работят в БДЖ! Това на нищо не прилича! Долу, смърт!

 3. 3 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 479 Неутрално

  правителството няма никаква идея какво иска да направи (освен да има висок рейтинг), а още по-малко как. държавната администрация е бетер от него.....

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 4. 4 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "razumyt":

  герб може и да не са толкова зле колкото тройната коалиция, но това не е голямо постижение. що се отнася до дефицита - намалянето на контрабандата и липсата на чадъри върху акцизите може да помогнат в тази насока. също така съм длъжен да кажа, че основният проблем на българия не е високия дефицит, а ниските доходи. правителството до този момент не е направило нищо за да стимулира развитието на бизнеса и създаването на нови (и по-добре заплатени) работни места.

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 5. 5 Профил на waffenss
  waffenss
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#3] от "аз":
  Ми отде да има идея?
  То у главата на милиционер, има само едно - стражари и апаши. Там нема икономики, социални дейности, пенсии. То и законите им се в тая насока. Гардовете че мое вече да ни отстрелват, не само да ни газат, щото явно не мое да карат и ни пропущат.
  Ми магистрали че праи човека. Там се кара бърже и катаджиите че печелат добре. Грижим се за колегите, кво ни пука за народа.

 6. 6 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Гневно

  До коментар [#4] от "аз":

  "също така съм длъжен да кажа, че основният проблем на българия не е високия дефицит, а ниските доходи."

  Това казвам и аз! Вместо да вдигнат пенсията на баба ми за да ми дава някой лев, те пътища строят гадините! Аз на какво да чакам сега?! И ме карат за 300 лева да копам. Къде бе сульо, копай си сам! Че и вече и от спешното ме връщат - не съм си бил платил осигуровките! То пари за ядене няма те осигуровки! Това не е държава!
  "правителството до този момент не е направило нищо за да стимулира развитието на бизнеса и създаването на нови (и по-добре заплатени) работни места. "
  Това е приказка! Аз чаках да ме уредят в БДЖ-то, много добра работа. Я бачкаш един ден в месеца, я не ама заради тия тъпанари съкратиха щата! Скапана държава, съсипаха я тия гербери!

 7. 7 Профил на waffenss
  waffenss
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#6] от "razumyt":
  "Я бачкаш един ден в месеца, я не ......!"

  А заплатата ти си върви, като за цял месец ...
  Браво, блестяща икономическа мисъл, която в известен смисъл обяснява, защо твърдо оглавяваме класацията по производителност на труда, ама отзад напред

 8. 8 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#5] от "waffenss":

  Че и камери наслагали, не ни стигат катаджиите! Полицейска му работа! И ни пенсиите дигнаха, ни помощите! Само скапаните обезщетения за безработица, ма те колко са там некакви 10-12 месеца. После какво да правим, гладни ли да седим?! Пък и трябва да си работил да ги взимаш, че и да им плащаш някакви луди осигуровки! Скапани ченгета!

 9. 9 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#7] от "waffenss":

  Производителността на труда е това, което ти пробутват за да ти намалят заплатата! Аз съм копал по цял ден за 20 лева - това пари ли са? В една Германия коапаят за по 100 евро на ден, да не мислиш че повече от мен ще изкопат?! Аз мога и здраво да бачкам ама за 100 евро не за 20 лева!

 10. 10 Профил на waffenss
  waffenss
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#9] от "razumyt":
  Производителността на труда е това, което ти пробутват за да ти намалят заплатата!
  Освен от личната ти производителност на труда, доходите ти зависят и от средната производителност на труда на фирмата, в отрасъла, че и в държавата. Ква е файдата, че ти копаш като багер, а 1оо около тебе се ослушват и пипат едва едва. В крайна сметка производителността е ниска и съответното заплащане също ..

 11. 11 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ма тоя верно е голям смешник.Така говори все едно всички магистрали са готови и той лично ги е постройл.

 12. 12 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Не виждам защо ги критикувате за строежа на магистрали и инфраструктура. Нали именно те повлияват икономиката. А туризмът е един от основните сектори. Колко статии се изписаха и репортажи по ТВ се даваха за калните (т.е. липсващи) улици на презастроеното черноморие (иначе се вдигаше шум от строежи и по време на сезона). И после искате богати туристи!

  На страниците на Дневник и Капитал сме чели толкова много (и от чуждестранни експерти) за това, колко са важни магистралите за съживяване на икономиката.

  За спортните площадки и стадионите съм напълно съгласен, първо осигуряваш прехрана и образование на детето си, после евентуално го записваш на някакъв спорт.

  Заради кризата държавата разполага с по-малко пари. Ако бяха решили да пожертват магистралите в името на други сектори, щяха да се сипят остри критики - "Защо изоставихте магистралите, глупаци, каква икономика без магистрали?!!"

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 13. 13 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Опасна илюзия - в края на 30-те години на XX век и други лидери са се заблуждавали, че ще ги запомнят с добро заради строените по тяхно време магистрали. И не са познали."
  ================

  Това изречение ни внушава, че строителството на магистрали е просто недалновидно и е неумишлена политическа грешка. Да, ама грешката е вярна! Обещах да не пиша повече по този проблем, но просто от "Дневник" ме предизвикват.
  Запомнете! Всички строежи, не само магисрали, но и спортни и културни зали, и всички други строителни мероприятия на правителството се извършват с една единствена цел - подпомагане на ИЗТОЧВАНЕТО на стотици милжона лева през Строителната камара.
  "Дневник", може да ме опровергаете, като изнесете данни за приходите на Строителната камара за периода2007 - 2100г.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 14. 14 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#13] от "schwarz":

  Кажи го по-просто бе човек . Оттам се краде най- яко и за това ги строят . Е това вече и децата го знаят в тая територия.

 15. 15 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#12] от "прелетна птица":

  Не заради кризата държавата разполага с малко пари, а заради погрешни решения още от началото на мандата на ГЕРБ. Повишаване на акцизите и разширяване на сивия сектор, свързан с някои акцизни стоки доведе до по ниска събираемост.
  Започването на строеж на спортна зала беше преди да се приеме, че приоритет ще са магистралите.
  Туризмът е сектор с ниска добавена стойност, т.е. държавата ще си върне парите, вложени в магистрали, следе десетилетия от приходите й от туризма.
  Ако я нямаше Калинка и бяха облекчили процедурите и повишили капацитета на усвояване на евросредства от бизнеса (Конкурентноспособност) сега пак щеше да има повече пари в бюджета, междуфирмената задлъжнялост нямаше да е толкова висока и щеше да има реална заетост (а не хора, които се водят, че работят, а не работят реално и месеци наред са без заплати).
  Ако... ама не би. Правителството се провали и това е видно вече дори навън.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 16. 16 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#12] от "прелетна птица":

  Абе какви магистрали, на икономиката и трябва народът да има пари! Трябваше да се вдигнат заплатите и пенсиите, така се прави икономика! Виж къде икономиката е по-добре, в България където дават по 100 евро средна пенсия или в Гърция, където дават по 700!

 17. 17 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#12] от "прелетна птица":

  Да те светна, че в България туристите обикновено казат във Варна или Бургас и тези магистрали не ги виждат изобщо....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 18. 18 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Главния слуга търси спасението в трилентовите прави. Приказките му са емоционален акт. Свива се там където е

  уютно. Така сякаш на изборите през 9-година се е гласувало само за това. Все едно целия кабинет е само

  регионалното ведомство и няма никакъв стремеж това да е стимул за победи и за другите сектори.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 19. 19 Профил на gargantua100
  gargantua100
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Приемаме, че магистралите са нужни, че има полза в бъдеще. Но каква толкова е роята на властта? Проектите са отдавна направени, средствата са дарени от еврофондове, тия просто са ги дали на изпълнителя.
  Е, вярно, не са сепомайвали кому да ги дарят, като царя. Само са си вършили дежурната работа, за която пари вземат.
  А да са реформирали някой сектор? Да са проявии инциатива? Да са се хванали с непопулярна реформа? А бе нещо да са свършили.
  Те е хвалят, че с чужда пита, помен са направили.

 20. 20 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#19] от "gargantua100":

  Не си прав - реформираха НСО - вече може да стреля по колите.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 21. 21 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#4] от "аз":А кое беше толкова зле на тройната коалиция-големите кражби/герберски балон/,престъпните заменки/герберски балон/,корупцията и високите нива на престъпност:сега как е?/,обедняването на населението/6 пъти повишаване размера на пенсиите,коледните добавки,стабирната икономика,наличието на финансов резерв 8 милиарда/,успокояване на политическата обстановка и агресивното политическо противопоставяне,започнал още при управлението на НДСВ?Това ли беше по-лошото от сега?

 22. 22 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 636 Весело

  "Свиването на разходите за основни нужди в България е много тревожно, сочи доклад на Световната банка, сравняващ качеството на живот на българите през 2009 спрямо 2008 г. "

  Някой направи ли му впечатление че вече сме 2011? Или "Дневник" пак се чудят каква глупост да измислят за да покажат колко сме зле? И после този, който е написал статията да отиде на вечеря в "Мото", че е близо до редакцията и после да пие един коктейл някъде наоколо и на другия ден пак да обяснява колко сме обеднели?

 23. 23 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Разстроено

  До коментар [#22] от "Lord":

  Как да не сме обеднели бе човек! Ти знаеш ли колко бяха цигарките 2009-та? А ракийката знаеш ли? А заплатите пълзят едва едва! Как да насмогнем на тези акцизи! Че и без бандерол няма водчица вече... Ех какви времена бяха, а сега каква скъпотия е само

 24. 24 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "molesan2":

  Ето един истински патриот, който мисли за народа!

 25. 25 Профил на kokorbashiyata
  kokorbashiyata
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#21] от "molesan2":
  Типичният комунистически приом - да се разчита на късата памет на избирателите. Около година си траехте и сега бавно бавно, след като се видя, че и ГЕРБ са въздух под налягане, изпълзяхте.
  При неработеща съдебна, здравна, образователна системи, при огромна, бавна и неефективна администрация, при неработещо МВР, при неизвършена нито една реформа, повсеместна корупция, замразени еврофондове, негативни доклади на ЕК и т.н. - всичко това до голяма степен заслуга на тройната коалиция да излизате и да твърдите най-нагло, че това са били балони е просто смехотворно. Цяла Европа научи за тройната коалиция - символ на корупцията, а вие сега излизате с вицове за демократично, прозрачно и социалноангажирано управление.

 26. 26 Профил на petkan
  petkan
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Очевидно е, че в България или няма качествени хора, които да управляват, или тези хора нямат достъп до властта. Мафията, нарекла себе си политическа класа, не ги допуска до държавното кормило. Трябва да се въведе мандатност за депутатите от НС, за да не гледаме едни и същи муцуни и следващите 20 години. Нека да изберем млади, кадърни и прогресивни хора в управлението. Стига едни и същи некадърници и мошеници са се самопредлагали за депутати в партийните листи. Да се въведе мажоритарна система за избиране на депутатите. За да могат хората да избират своите представители по качествата им, а не по партийната им принадлежност.

 27. 27 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#26] от "petkan":

  Като Калина Илиева и Милен Велчев ли?

 28. 28 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 426 Неутрално

  този е толкова безличен охлюв ,че да го запомня.
  ще има един ред в историята където ще пише, че е "съществувало" това недоразумение за министър, доразграбил и опустошил страната.

 29. 29 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1183 Весело

  Че пък и авиацията ни била най-добрата!Е,тоя си е абсолютен връх на простотията.Повече и най-развихрената фантазия не би могла да си представи.Ако държавицата ни беше поне малко по-нормална,то този да си го държахме да ни развеселява,а то сега е скверно да се веселиш.Поне да не ми натрапва гадната си муцуна!Изчезни,гад!

 30. 30 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 832 Разстроено


  Борисов настойчиво и неотклонно, с тъпото упорството на лидер на стадо влакнодайни чифтокопитни не изпълнява написаното в обещанията на ГЕееее РБ.

  Лъжец, полулист, слуга на мафиоти като ТИМ, ще бъде запомнен с написаното в коментар [#1] от "Iron Maiden" и
  коментар [#28] от "ivanj".

  Остава да подпише и последният, окончателно заробващ България договор за "европейската" АЕЦ Беле(я)не и тогава наистина няма да има друг избор за българите освен терминалите на летищата.
  И България ще остане само една дума за територия без народ.  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 31. 31 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 479 Неутрално

  БОРИСОВ Е НЕАДЕКВАТЕН. ДА ПОВТАРЯШ МАГИСТРАЛИ ,
  ,МАГИСТРАЛИ ,МАГИСТРАЛИ ,ДЕНОНОЩНО , ЗА БЪДЕЩЕТО ,ТОВА ГО ПРЕЖИВЯХМЕ ВЕЧЕ..
  НЕ МУ ДАВАЙТЕ ДА ЧЕТЕ РЕЧИТЕ НА ЖИВКОВ ,НЕ Е ПЛАТИЛ ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ.!?!?!?

  СВОБОДЕН
 32. 32 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Цитирам Уеб страницата на ГЕРБ. Моля, открийте кои от проблемите по-долу са РЕШЕНИ от техния икономически екип откакто са на власт ??!!
  "Данните на БНБ за 2009 г. сочат проблеми със следните макроикономически индикатори:
  * Увеличаваща се безработица
  * Намаляващ с бързи темпове износ
  * Намаление на преките чуждестранни инвестиции
  * Тревожно високо равнище на брутния външен дълг
  * Значителен спад в промишленото производство
  * Сериозно забавяне в ръста на кредитиране
  * Ниска производителност"

 33. 33 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#30] от "Demokrat":

  Съгласен съм! Борисов дойде на власт и внезапно дефицита в фонд пенсии стана 4млрд, НЕК на загуба с 1млрд, Кремиковци фалира, а БДЖ се наложи да се преструктурира! Това говори за пълната му некадърност! Същевременно сключи договор за Белене и прецака изгодния ни договор за газ с Русия както и петролопровода, който сега турците ще ни откраднат! Заради скапания валутен борд повиши безработицата и замрази доходите, срина строителството, което даваше хляб на стотици хиляди хора по черноморието, че дори започна и да бута вече построени. Няма такъв плужек друг! В същото време остави без работи и хиляди войници, които вярно служиха на родината, при това образовани хора с множество отличия! Пълен боклук!

 34. 34 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#31] от "СВОБОДЕН":

  Прав си, голяма работи че построил няколкостотин километра магистрали... Преди него хората колко много магистрали построиха, а той се пъне все едно за пръв път се случва! Че отгоре на всичко твърди, че щели да бъдат за чуждите камиони да минават по тях! Не стига, че гладни умряхме за тези магистрали ами и за чуждите камиони били!

 35. 35 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#21] от "molesan2":
  Абе Маликов,абе Азере-ти ли си това бе-познах те веднага

 36. 36 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#22] от "Lord":

  Ъхъ. 2011 сме. И тече един живот. Бизнесът е само в усмивки, а средният данъкоплатец вече е резервирал местата за почивка.
  Е, има някои облаци на хоризонта, ама какво са тез облаци пред строежите на Републиката.
  Някакви лумпени си купуват гориво за левче, а други мрънкотят, че работните места са кът. Тия, мрънкалниците, са около 370 000, ама сами са си виновни. Да бяха взели мотиките и търнокопите. Я как са блеснали трънаците по чернозема.
  Сега сериозно. Ако статистическият метод е "Мото" в София и коктейлните заведения "наоколо", то жалко за подхода.
  Миналият уикенд се реших да разнообразя малко. Скочих до Раждавица. Препоръчвам мястото на тези, дето не търсят лукс и блясък, а разтоварване от градската блъсканица. Разговорихме се със собственика на "Старата череша". Къща за гости, реставрирана, направена според всички канони на селския туризъм. Теглили кредит хората, бизнес решили да правят. Малък. Семеен. Викат, оборотите паднали 7 (седм) пъти. Изнемогват. Не защото липсва предприемчивост и желание за работа. Не видях такова нещо нито в обслужването, нито в отношението.
  Същевременно ги накацали всякакви с кочани и актове. Дирят под вола теле. Демек, пълнят издънения бюджет на малоумника. А микробизнесмените, с мерак се отрегистрирали от ДДС. И продават местна ябълкова. Домашна демек. Отдавна не бях опитвал качествен калавадос...
  Оцеляват по своемо. И са гневни. През 2011 година.

  Ecrasez l’infâme
 37. 37 Профил на prascho
  prascho
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#26] от "petkan":
  защо ми се струва, че сегашните управляващи българите съвсем демократично си ги избрахме, щото не бяха от някоя от парламентарно представените партии и щото много неустоимо ни допадна лидера им? ако мнозинството уважаеми български избиратели имаха някакви професионални и морални изисквания и критерии към избраниците си сигурно и управляващите ни щяха да са други. ама не са, защото са огледало на самите нас

 38. 38 Профил на biiiliboi
  biiiliboi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Еййй Дневник и по-голямата част от пишещите преди мен, ГОЛЯМА ОЛИГОФРЕНИЯ Ви е обхванала!!!
  Няма нормален реално мислещ човек, който да казва, че като е дошъл Борисов и по-голямата част от държавата се скапала!!!
  Щях да Ви питам ненормалници /или по-скоро избирателно лъжещи/, ако бяха останали предните крадци и лъжци!!!
  Сегашните властимащи, които са на власт от година и половина и правят непрекъснати проверки, стремят се да ограничат безумните кражби и предателства на предните комунистически олигоферени (КаГеБисти) Същите олигофрени (КаГеБисти) ограбили държавата и народа за двадесет години с повече от 50-60 милиарда долара!!!
  Ако разбираш какво е милиард и ако си спомняш за над 10 милиарден заем в долари през 1990г., за грабежа на над 15 милиарда до 1996г., за ограбени на 20 милиарда при фалита на банките, за над 10 милиарда при приватизацията на "наши" хора, за загубата на 2милиарда при преобръщането на дълга ни в евро, за кражбата на над 1 милиард от олигофрена (ДС, КГБ) Симеончо, за над 3 милиарда само от преподписването на договора за газта от Р.Овч., от загубата на над 1милиард по проекта Белене, за кражбите в продължение на над 15г. от енергийната мафия оценявана на над 7милиард и т.н. и т.н.!!!
  ХОРА ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ДОБРЕ И МИСЛЕТЕ РЕАЛНО когато избирате управляващи!!!

 39. 39 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#26] от "petkan":
  +++++ мнооого плюсове - това е едно от най-качествените изказвания, даващо отговори на съществуващите проблеми!!!
  една илюстрация за неправилното избиране от листи - днес в някои медии имаше "кърваво писмо" от местната организация на герб в Свищов до депутата им - също от Свищов.
  Мажоритарно избран трябва да е нар. представител и след това да е мажоритарно уволнен ... при заслуги!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 40. 40 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#38] от "biiilibii":
  ...иии... каква е разликата драги/а между ония и тия - те са си едно и също!
  Ако искаш поспори по следното:
  1. Правят проверки за да спрат кранчето от едната посока (3-та коалиция) и да го отправят в правилната посока (канчето на герб);
  2. Преподписват договор с по-висока цена и загробват народа за 3 -4 поколения напред с безумен проект - БелеНЕ;
  3. Подборно се наказват, съотв. се толерират големи фирми - кой ще работи, кой не в зав. от приближеността към партийката (ТИМ, Октоподи, БСК и др.);
  4. Същите политически "метли" в различни институции - социални, образователни, държавни структури и т.н.
  Кое не е вярно и каква е разликата м/у герб и предните???

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 41. 41 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#36] от "Graf":

  Графе, добър коментар. Но ако трябва да сме точни, твоята статистика с Раждавица е точно толкова акуратна колкото и моята с "Мотто". Просто ти си говорил с едни хора, а аз със други.

  Аз вероятно съм предубеден, най-малкото защото работя за сегашното правителство и се опитвам да не пиша излишни коментари. Но ме дразни как "Дневник", който за една година смени тотално позицията и е готов да публикува каквато и да е статия, стига да е против правителството, тръби наляво и надясно как всичко е ужасно зле у нас (между другото, тази вечер пробвах да вечерям в кварталната кръчма и нямаше празно място - сигурно защото всички са зверски обеднели, както се опитвате да ме убедите ти и журналистите от "Дневник".

 42. 42 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#36] от "Graf":

  А за 370 000 мрънкалници мисля да не коментирам. България има около 1/4 пустеещи земеделски земи. Защото е готино да пиеш кафета по цял ден и да пишеш по форумите колко е зле всичко, ама не е гот да работиш...

  Защото, да сме честни, повечето от тези мрънкала ги мързи зверски да работят. И тези, които са завършили университет в повечето случаи са магистри от престижната академия по незнамсиквоси в Долно Нанагорнище, където са се явили веднъж за да си платят за дипломата - и понеже няма работни места за търтеи след кризата и им е крив света. И основно, Тотю Младенов, защото не им е осигурил работа и Дянков, защото ги кара да си плащат данъците за Голфа (щото не е престижно да ползват градски транспорт, магистри са все пак)

 43. 43 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Дневник, пишете "Изводите звучат като описание на развиваща се страна, а не на страна - член на Европейския съюза". Защо не допълните, че това е постижение на тройната крадлива коалиция. Нима не знаете, че последиците от една или друга икономическа политика винаги действат като бомба със закъснител.
  Свивали се били разходите за образование - а какво ще кажете за тревожната тенденция на непрекъснато намаляващия брой ученици, един от аспектите на жестоката демографска криза, в която се намира България.
  Свивали се били разходите за здравеопазване - а какво ще кажете за начина, по който функционира здравната ни система. Като космическа черна дупка е - каквото и да се хвърли в нея, изчезва безследно и безполезно в нея. Какъв е дела на частния сектор в здравеопазването? Кога ще бъде разбит реално монопола на Здравната каса.
  Дневник, с една дума, защо не се присъедините към хóра на Позитано, които питат гражданите дали биха яли асфалт?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 44. 44 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#26] от "petkan":

  Приветствам идеите ти! България плаче за нова Конституция, в която тези идеи следва да залегнат. Но ако се вгледаш в сегашния Парламент, би ли ми казал къде са старите муцуни на прехода? Тези, които докато бяха на власт, го опорочиха? Къде са? Сред депутатите на управляващата ГЕРБ или сред опозицията? Не виждаш ли, че тази статия е по поръчка на старата политическа класа, която има интерес от това прехода никога да не свършва? Не виждаш ли, че проблемите, които редакцията на Дневник поставя, са изсмукани от пръстите? Не се ли запитваш защо всички партии, които са "вкусили от благините на властта" се обединиха срещу ГЕРБ? Кое накара Костов и М. Димитров да застанат до Станишев и Р. Петков, Софиянски до Яне и заедно да атакуват правителството? Не е ли ясно вече на всички, че прехода е една фасада за далавери? С политиката си ГЕРБ постави като дневен въпроса за приключване на този фасаден преход. Да но, няма ли преход, няма и далавера! Ето кое постави един до друг Костов и Станишев. И в името на запазване на далаверата, както казва поета "плеснаха с ръце, па се прегърнаха..." Скоро ще видим и продължението: "...и литнаха към небесата". Защото хората разбраха, че ги обединява кражбата.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 45. 45 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Днес коментарите нещо са интелектуално постни!

 46. 46 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#24] от "razumyt": Като махнеш заменките, които те сами прекратиха, останалото е вярно. Вярно е и това, че силовите им ведомства бяха слаби. Но че реалните доходи на масовия българин се вдигнаха с 40-50 % и че това ще изяде главите на Герберите, е също вярно! Защото българинът може да не протестира публично, но не прощава на този, който му отнеме залъка!

 47. 47 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#21] от "molesan2": Мани го ! И аз щях да му река , че тройната имаше постоянно превишение на приходите, даваше за Коледа 50, 100 и на края по 150 лева на пенсиите. За 4 години 5 пъти вдигаха пенсиите , общо с 80 % л. Обаче герберизмът е заразен. Гледат с кьоравите очи на Бойк7о !

 48. 48 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#37] от "prascho": Не си точен . Една голяма част от българския народ избра лафаджията Бойко Борисов, а той събра някаква пасмина за правителство и парламент. Французите имат един израз "mâtre chanteur ", което буквално значи "майстор певец" , но смисълът му е " мошеник". Та Бойко е солист в Операта ...

 49. 49 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  А мога ли да я питам въпросната Световна банка кой ни пробута тоя финансов министър ?

 50. 50 Профил на hehe
  hehe
  Рейтинг: 157 Гневно

  Ама той не бил Тиква - бил Рапон (снимката тука):
  https://www.balkanleaks.eu/bgoc.html

  Към Лорд:
  Виж по-горе за кого "работиш". И се засрами вместо да изместваш въпроса.
  Защото правителството е най-големия рекетьор в тази държава, в която данъкът бил най-нисък.
  И не кризата в икономиката е най-големия проблем на България.
  А кризата в управлението и дефицитът на сиво вещество и почтеност.

 51. 51 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#49] от "ahasver":Въпросният Пискливец ни го пробутаха кукловодите.А правителството ни го съставиха пак те.Тези около 1000-1500 семейства от така наречения политико икономически елит,който ни управлява.Като се попрочете малко павече за връзките на тоя и оня в "елита" и става ясно,че в семействата им единият брат е червен ,другият син,снахата жълта,балдъзата лилава.Те ни спретнаха и преврата и въведоха демострацията.И още след първите избори видяха ,че мажоритарният избор на народни представители е заплаха за тях и го отсвириха.Сега и да дойдат нови избори при тая система- пропорционалната,само ще размесят малко картите и вместо сина ще изберем балдъзата, и тъй като държат картите ,могат да си позволят да вкарват в листите когото си искат- ако не слушка - няма следващ мандат,а тоя е "само" на една заплата.

 52. 52 Профил на jack_bauer
  jack_bauer
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "...сравняващ качеството на живот на българите през 2009 спрямо 2008 г. "

  А какво ли ще покаже сравнението 2010 спрямо 2009-та?
  А 2011 спрямо 2010?

  Аз си знам какво показват, но съм сигурен че пропагандната машина на ГЕРБ денонощно ще ме облъчва с послания колко по-добре живея през техния мандат!
  Обедняването го изтърпявам, ама да ме правят на балък не мога да го понеса!

  Разбира се, че съм параноик! Всички тук са параноици!
 53. 53 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#46] от "kirkor":

  Прав си! Българинът прощава грабежите, лъжите и почти всичко, освен когато е свързано с препитанието му! Примерно аз преди бачках по ден, два седмично, а сега искат да бачкам почти всеки ден за същите пари! Това няма как да продължава, няма да си съсипвам здравето за жълти стотинки! Когато заплатите станат европейски, тогава ще работим като европейци.

 54. 54 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#52] от "jack_bauer":

  Наистина за обедняването са виновни единствено и само ГЕРБ! Тъкмо когато кризата ни подминаваше тези идиоти дойдоха на власт и прецакаха гениалния план на предходното правителство. Да не говорим, че нищо не усвоиха от европарите, въобще боклуци!

 55. 55 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Софиянски ще го запомним със стабилизацията на лева, успокояването на живота, изграждането на софийското метро до Обеля и продължаването към Младост, обновяването на инфраструктурата на София, облекчаването на пътния трафик по булеварт Сливница, отварянето на булеварда над метрото, съживяването на икономическия живот в столицата, отварянето на халите, първите магазини "Метро", с трикратните му изборни победи при изборите за кмет на София, с функционирането на всички ресторанти и хижи на Витоша. По негово време сякаш всичко се правеше за човека и в името на човека. Софиянски умееше да общува с хората. Почти всяка седмица обясняваше какво ще се направи днес и утре. Дори да имаше някакво поскъпване на нещо той обясняваше защо и какви мерки ще се вземат, за да се коригират процесите. С какво ще запомним настоящото правителство ще покаже бъдещето. Но като че ли с всеки изминал ден животът става по- труден, по- скъп, по- безперспективен. Дянков казва винаги "не": не дава обяснения, не дава пари, не дава насоки и надежди за бъдещето развитие. Строителството на магистралите не е започнато от настоящото правителство, нито ще завърши с него. Едва ли ще го запомним с магистралите.

 56. 56 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#12] от "прелетна птица":

  "И после искате богати туристи"

  Нещо не си разбрал: дреме ни и за туризма, и за туристите.

  От тех си пълни гушата само турист-мафията, като при това не плаща и половината от облекчените данъци, които дължи.

  Проклета да е Русия!
 57. 57 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#44] от "baracuda":

  Баракуда, винаги съм те подкрепял, но сега грешиш: от едно котило са всичките, колкото и да е невероятно. А гаргамел и рапона само привидно се дърлят.

  Нали беше 4 (словом:ЧЕТИРИ) години на власт гаргамел и компания? Правителство - техно; президент - техен; председатели на върховните съдилища - техни; главния прокурор те го предложиха, избраха и назначиха. Още си спомням думите на министъра им на правосъдието Васил Гоцев: "Г-н Филчев е много добър професионалист!"

  И най-важното: поне в началото цела България беше зад тех и им беше даден картбланш за всичко, само и само да смажат червената хидра.

  Което така и не направиха. Забравиха - имаха по-важни неща за свършване: приватизация, отменяне на визите, лапкане и т.н.

  Проклета да е Русия!
 58. 58 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#38] от "biiilibii":

  Давай, викай, ама внимавай с пяната дето ти излиза на устата. Те избори идат, и друго правителство ще дойде, ще почнат едни други данни да излизат за това, какво се е крало по времето на гербавите. Споко, това в България е първата работа на всеки министър-председател - да оплюе предишните. Ама до момента само гербавите продължават с оплюването година и половина откакто са на власт, ама народа вече няма какво да яде. А асфалта от магистралите не става.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 59. 59 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#41] от "Lord":

  "Но ме дразни как "Дневник", който за една година смени тотално позицията и е готов да публикува каквато и да е статия, стига да е против правителството"

  Ами една година беше достатъчна да лъсне истинското лице на рапона и компанията му. Преди изборите да си чул да каже нещо за Беляне? - Не си, разбира се. Чул си само критики към предишните, не че не беха основателни. Но тези критики предполагаха, че при Неговото управление нещата ще бъдат по-добри и в това се състоеше целата подлост на кандидатурата му. Не е имал и капка намерение да работи за народеца.

  Имал е намерение да работи за монополите (справка - В. Златев, ТИМ и подобните им).

  Проклета да е Русия!
 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4819 Весело

  До коментар [#6] от "razumyt":

  " Аз чаках да ме уредят в БДЖ-то, много добра работа. Я бачкаш един ден в месеца, я не ама заради тия тъпанари съкратиха щата! Скапана държава, съсипаха я тия гербери!"
  Докато чакаме да ни уредят една работа, кедето да не работим никое правителство не може да ни помогне!

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4819 Неутрално

  До коментар [#10] от "waffenss":
  Ама той си каза, че търси "една работа", където да не работи! Не му говори за производителност въобще!

 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4819 Неутрално

  До коментар [#16] от "razumyt":

  А тези пари от къде да се вземат? От мен и такива като мен, за да се дадат на такива, които работят (ден или по-малко на месец) в БДЖ?

 63. 63 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4819 Неутрално

  До коментар [#53] от "razumyt":

  Точно обратното - когато започнем да работим като Европейци (и го правим много години наред) тогава заплатите ще станат европейски!

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4819 Неутрално

  До коментар [#54] от "razumyt":
  "Подминаваше" ни по думите на твоя лубим СерГей. Ама не стана със "снишаването" от Татово време! Кого "подмина" кризата? Коя държава?

 65. 65 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#41] от "Lord":

  Събира султана везирите съветници на края на годината и пита- "Как е народа,какво прави"
  "Работи,ваше величество,здарво работи"- отговорили везирите.
  Почесал се султана по брадата и наредил да вдигат данъците.
  Така няколко години,докато не получил отговор -"Ядат и пият ваше величество,работа не хващат"
  Султана веднага наредил да свалят данъците.

  Виц,ама не съвсем.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 66. 66 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#54] от "razumyt":

  Айде стига си се пързалял,че накрая сам ще се омоташ.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 67. 67 Профил на veselin.markov
  veselin.markov
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Моля, да бъдем информирани за съдбата на вашият издател Иво Прокопиев, за да осъзнаем редакционната ви политика пълноценно.
  АЛЕХОП(за посветените)

  Моля, привлечете мадам В. Ще ви подхожда!

 68. 68 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#2] от "razumyt": Умствено или стомашно разстройство имате?

 69. 69 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#63] от "vassilun":

  Да, така ти внушават за да могат да те експлоатират и да богатеят на твой гръб!

 70. 70 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#2] от "razumyt":
  Сарказмът ви е напълно лишен от смисъл! От криза се излиза с болезнени реформи, а не със "лично строене" на магистрали. Не съм му давал мандат да ми харчи парите за строеж на магистрали, а да прави реформи, от които по естествен път ще дойде строежа на магистрали!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 71. 71 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#9] от "razumyt":
  Тиквеник! В една Германия произвеждат неща, които се купуват, а в родната България мъдро ръководена от Боце и Гоце произвеждат тиквеници като теб, които съвсем логично никой не иска, колкото и евтини да сте!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 72. 72 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#12] от "прелетна птица":
  Птицо прелетна, туризмът създава заетост и то предимно сезонна и в общи линии прави така, че картината за безработицата да не изглежда толкова страшна. Тма е работата, че туризмът създава мнооооооооооооооооого ниска добавена стойност... и не е това панацеята.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK