Кратка квантова теория за котките

Кратка квантова теория за котките

© Иван КутузовПрез 2011 г. професионалната реализация и семейните причини намаляват като мотив за емиграция, което означава, че вероятно хората са изгубили илюзиите си. Половината от участвалите в анкетата са дали отговор, че вече просто не желаят да живеят в България. Това са 200 000 души."
От проучване на Института за икономически изследвания при БАН


Слагаш котката в кутия и плътно затваряш капака. Вътре има механизъм, който съдържа радиоактивно ядро и съд с отровен газ. Вероятността ядрото да се разпадне за един час е 50 на 50. Ако се разпадне, механизмът се задейства, отваря съда с отровен газ и котката умира. Обратното – ако не се разпадне, след един час изваждаш котката жива.


През 1933 г. физикът Ервин Шрьодингер ще получи Нобелова награда за уравнението си

i \hbar \frac{\partial}{\partial t}\psi(\vec{r},t) \;=\; - \frac{\hbar^2}{2m}\nabla^2\psi(\vec{r},t) + V(\vec{r},t) \psi(\vec{r},t)
, но ще бъде запомнен най-вече с мисловния си експеримент по квантова механика, наречен "Котката на Шрьодингер" (1935). С него той дава пример за суперпозиция, или смесване на две състояния.

През онзи един час, обяснява физикът, е толкова възможно ядрото да се е разпаднало, колкото е възможно и да не се е разпаднало.
Едва когато кутията бъде отворена можем да видим какво се е случило в действителност. До този момент обаче ние мислим за котката като за живо-мъртва.
"А може ли котката да избяга?" – попитал студент на Шрьодингер от университета в Грац.
"Може, – отговорил физикът – но преди да е влязла в кутията"...


Квантовата теория – ще обясни 20 години по-късно на своите студенти в Принстън друг физик, Хю Еверет - е приложима не само в света на атомите, но и към всяко нещо в макрокосмоса на всекидневието ни. Възможно е, казва още той, да съществуват паралелни светове и съвместими истории:


"Когато отворим кутията, вселената се разделя на две отделни вселени. В едната наблюдателят ще гледа в кутия с мъртва котка, а в другата – в кутия с жива котка."
"Тоест става дума за една и съща кутия и една и съща котка?" – попитал някой плахо.
"Абсолютно!" – отвърнал уверено Еверет.


Повече от половин век по-късно физиците ще се захванат да изнамерят доказателства за съществуването на паралелни светове. Те ще създадат Голям адронен колайдер. Ще похарчат милиони евро и ще се бъхтят дни и нощи, за да потвърдят тази теория, без дори да предполагат, че тя вече е приведена на практика в... Малкия адронен колайдер.


Ето как:
Шефът на колайдера, който го управлява от близо две години, твърди, че в него се живее добре. "Той става от сън, реди бисери по телевизията, рита топка, ходи на фитнес, реже ленти, играе карти, забавлява се, нарежда, назидава, поучава, хвърка, изживявайки най-щастливото възможно детство." (по социолога Цветозар Томов). За този човек, следователно, в кутията мяучи жива котка.


Изведнъж обаче се оказва, че броят на хората, които искат да емигрират завинаги от колайдера, се е увеличил над три пъти при управлението на онзи реещ се из облаците началник. При това те искат да напуснат не по икономически причини, а защото в него ги е налегнало тежко чувство за безсмислица. За тези хора следователно котката е мъртва.


Двете вселени обаче се съвместяват в обща кутия, преди да се разделят, нали помните? А котката е само една и докато не повдигнем капака, е едновременно жива и мъртва. Да повторя и това: тя може да избяга, но преди да са я пъхнали при радиоактивното ядро, както казал Шрьодингер, добавяйки впрочем нещо особено важно: "Когато мислите по този експеримент, има опасност да се идентифицирате с котката. Не го правете! Вместо това си дайте сметка какво всъщност искате да постигнете."


Уви, нито Шрьодингер и Еверет познавали хората от Малкия адронен колайдер, нито хората от Малкия адронен колайдер познавали Шрьодингер и Еверет. По тази причина не само през последния час, но и през последните двайсет години в кутията онези хора правели все една и съща грешка: мислели се за котката.


Това означавало, че са хем живи, хем мъртви. Живи – защото ходели по улиците, отивали на работа, хвърляли някой и друг фас през прозореца, паркирали на тротоара. И мъртви – понеже не били в състояние да излъчат онази перспектива – плод на колективно усилие и енергия, която да ги накара да останат в колайдера.


В това време хиляди души от други кутии излизали на улицата, за да протестират. По-точно: за да покажат, че им пука за собствения им живот. Скандирали, пеели, подсвирквали с уста. Издигали плакати, че са тук, живи са и че онези "горе" трябва да се съобразят с присъствието им.
В Малкия адронен колайдер обаче 200 000 бълнували емиграция, докато дремуцали на дивана, а още поне три пъти по толкова били емигрирали във "Фейсбук", в ракията, в библиотеката, в чалгата, в депресията си...


"Познавах една жена, която гледаше писанката Мър. Каза ми, че експериментът с котката е отвратителен. "Защо да не е хамстер?" – попита ме."
На свой ред Хю Еверет разказал това на своите студенти в Принстън, за да онагледи едновременно липсата на воля и липсата на мислене.


"Котка, хамстер, опосум или катерица – това няма значение. Знам много синоними на думата "примирение", но те не засягат малките животни, а големите животни – хората."
После изброил синонимите:
Утешение.
Успокоение.
Забрава.
Облекчение.
Резигнация.
Утеха.
Смирение.
Покорство.
Търпение.
Разложение.
Смърт.


Послеслов:
Този текст представлява бълнуване в резултат от поглъщане на халюциногенна гъба. Той няма нищо общо с нашата действителност. Той няма нищо общо с изявленията на нашия министър-председател, нито с изявленията на нашия вътрешен министър, на нашия културен министър, на нашия регионален министър и т.н., и т.н.


Утре заминавам завинаги.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (202)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:28 на 18/05/2011 от неговия автор.

 2. 2 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 470 Неутрално
 3. 4 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  А!? За гъбите хубаво, ама наистина ли Любослава Русева заминава?

  gradinko.bg
 4. 3
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:49 на 18/05/2011 от неговия автор.

 5. 5 Профил на icf
  icf
  Рейтинг: 367 Разстроено
 6. 6 Профил на vordhosbn
  vordhosbn
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Най-силната статия, която съм чел в Дневник! ))

  "Each sunrise is a precious jewel…for it may never be followed by its sunset."
 7. 7 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Весело

  Ще си позволя да употребя малко изтърканата метафора на червеното хапче/гъбка:

  Приятели, моля изяжте червеното хапче - светът изглежда безкрайно различен,дружелюбен, дори красив, оптимистичен, пълен с надежда и възможности след употребата му.

  Поздравления г-жо Русева за Вашият кураж да посегнете към червеното хапче.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 8. 8 Профил на читател
  читател
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Знам много синоними на думата "примирение", но те не засягат малките животни, а големите животни – хората."

  Живите котки избират да управляват съдбата си, а мъртвите да се примиряват с живота в кутията, това е общовалидно не само за България. От всеки зависи каква котка ще е, а от това и обществото като цяло в която и да е държава.

  "Man will be what he was born to be, free and independent" - John F. Kennedy
 9. 9 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  гледайте в перспектива на нещата. все пак има и либия, тунис, или египет. и от тях по-зле има: афганистан и ирак. има и суб-сахарна африка, където хората живеят с $1 на ден. или индия - с $2.
  за масовия човек средна класа животът не е много по-различен в българия, отколкото в западна европа или америка. живееш си в жилището, което все ти се вижда тясно; караш си колата, която все искаш да смениш с нов модел; не си обичаш особено работата и все се надяваш на друга, със заплата от която да ти остава повече в края на месеца, ама все не става; защо политиците, дето сме си избрали, не работят повече за нас и по-малко за себе си... това са проблемите на който и средна ръка човек да хванеш и да питаш в развития свят.

 10. 10 Профил на yordan75
  yordan75
  Рейтинг: 367 Гневно

  Ужасно обидно е човек(ако се мисли за такъв) да живее в тази географска област. Ужасно обидно е да съзнаваш, че те управлява Примат, от който биха се отвратили всички шимпанзета, горили и гибони. Но не ние.

 11. 11 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Изобщо и не успявам да дочета материала. Не че е лошо написан, не... Просто вече не съм в състояние да поемам трагиката на бг действителността. И какво сега? Поредната добре написана статия, поредната драматична констатация, която с нищо и никого не изненадва, нищо не се променя, нищо не излиза от това...

  Кой има нужда да чува онова, което сам вече знае, макар и поднесено алегорично-метафорично?

  Никой... Аз поне вече не съм в състояние да слушам, чета и знам за онова, което се случва в България...

  И не искам, не мога, непосилно е...

 12. 12 Профил на rali1977
  rali1977
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Текст с типичната славянска, източно православна тъга, вечното недоволство, оплакване от всичко и от всеки...
  Докато авторката ги реди така, дори малко в стил стара мома, белият свят върви напред - и нито Фукушима, нито сушата във Франция са в състояние да го накарат да мрънка...
  "Утре заминавам завинаги" е диагноза, татко Фройд знае за какво става въпрос...

 13. 13 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#10] от "Yordan75":

  То пък предишните управници едни цивилизовани бяха, едни вундеркинди, едни гении, едни "Айнщайновци", пази Боже!

  Нали ги видяхме... Нали и ти видя как уж царят, който не минаваше за примат, най-безочливо налъга и ограби, за да се изниже накрая като пръдня из гащи и да си измие лакомите ръце с идиотщината "Сменете си чипа"...

  Ти смени ли си чипа след този призив? Понеже царят не минаваше за примат...

  Станишев също...

  Мазният и хитър турчин също...

  Е?

  Що не зарониш горки сълзи по "Тройната коалиция"?

  Дай да си поплачем заедно...

 14. 14 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Люба, имаше един известен експеримент в Ню Йорк, който един психолог посъветва градската управа да махнат табелите NO EXIT в метрото за да се намали необяснимо големия брой самоубийств там. Така и станало .
  Един български психолог (емигрант в същия град между другото), предположи , че в софийското метро, ако се сложи табелка ИЗХОД има опасност някой да се изходи под нея...

  Комплименти за текста - един от най-добрите ти!

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 15. 15 Профил на Dimitar Illiev
  Dimitar Illiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Освен чисто материалните си измерения, благополучието има и други.

  Може да не сме като в Суб-сахарна Африка, но всепоглъщащото чувство за безсмислие и резигнация вгорчава и малкото, което сме постигнали досега по пътя към нормално общество с нормална средна класа.

 16. 16 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1332 Любопитно

  До коментар [#9] от "Камен":

  Така е то - зависи от стремежа на хората. Дали тук или там, когато представата на една душа за другите души и обикалящия го свят е породена от видното, ежедневното и е без идея, във всеки един момент и всяко едно положение той няма да е удовлетворен.

  Проблема не е само в липсата на колективно усилие, защото то е следствие... проблема е, че липсва индивидуално усилие...

  Жената е покана за щастие
 17. 17 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#12] от "rali1977":

  Що? А виж тук какво пише - нещо като подкана за размърдване, а не приспивни песни:

  "Това означавало, че са хем живи, хем мъртви. Живи – защото ходели по улиците, отивали на работа, хвърляли някой и друг фас през прозореца, паркирали на тротоара. И мъртви – понеже не били в състояние да излъчат онази перспектива – плод на колективно усилие и енергия, която да ги накара да останат в колайдера.

  В това време хиляди души от други кутии излизали на улицата, за да протестират. По-точно: за да покажат, че им пука за собствения им живот. Скандирали, пеели, подсвирквали с уста. Издигали плакати, че са тук, живи са и че онези "горе" трябва да се съобразят с присъствието им."

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 18. 18 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#13] от "alejandro...":

  Точно заради това е и отчаянието обвзело българина - просто не вижда светлината в тунела. Сучи го върти го, все корумпирани идиоти са начело на държвата.

  Липсата на перспектива е това което води до тази така тежка депресия след населението.

  Ако се знаеше че след края на сегашния мандат ще имаме качествено нов вид управление, то всеки щеше да стисне зъби и да си устиска. Ама ние стискаме вече десетилетия...а и имам странното чувство че сегашните ще са като истински държавници в сравнение със следващите.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 19. 19 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Всичко у нас опира да предателството на тези които ни оправляват . И Ако управляващите наистина имаха предателството за срамно и позорно, досега мнозинството от тях да се бяха избесили по примера на новозаветния юда. Политолигархията, формирана в началото на 1990 г. от небългарина Карлович, непрекъснато работи срещу интересите на Българите. Предълъг е списъкът с предателствата на т. нар. основни политически сили, чиито ръководства създават не националноотговорни правителства, а колониални администрации(БеляНЕ е най-последния показателен случай) . Управляващите са обградени в кабинетите си от портрети на Левски, Ботев и други национални герои, които обаче се обръщат в гробовете си от обезбългаряването на земята, за която са дали живота си. Предателство е да дадеш на чужди собственици почти всичко качествено и носещо печалби от икономиката и финансите. Предатели са всички разноцветни политици, които слугуват във вреда на България. Обречна на изличаване е нация, която е управлявана не от представителите на националния си елит, а от продажни некадърници и гастролиращи от чужбина „граждани на планетата", като царчоци, догановци, сергишевци, трипери, мутро рапони и пр. ПРЕДАТЕЛИ ! ДА !!!
  За съжаление юдите остават да грабят, продават и подаряват, а ние панически бягаме от територията
  България . Факт !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 20. 20 Профил на faleri11
  faleri11
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#1] от "newraven":

  тъпичък

 21. 21 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Какво ще разбере от тази статия Сидеров?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#21] от "yavooor":

  1. Американците дължат 5 млрд долара, пише го в статията.

  2. Турците дължат 50 млрд долара, пише го в статията.

  3. Роми са изнасилили и ограбили баба, пише го на 15 ред от горе на долу.

  4. Да пиеш и да се държиш като лумпен е хубаво, пише го в заглавието.

  Всичко е въпрос на интерпретация все пак.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 24. 24
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:05 на 18/05/2011 от неговия автор.

 25. 25 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Весело


  Congratulations, Борисов!?!

  ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ...

  Но всъщност е трагично!

 26. 26 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  "Утре заминавам завинаги."

  В името на всички богове, ако е бъзик, е на гол задник.
  Ако е сериозно - не заминавай, Любослава.

  Все някой трябва да остане да пали фенера на фара.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 27. 27
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:08 на 18/05/2011 от неговия автор.

 28. 28 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Статията е добра, но прозира анти-Бойковизъма на автора :

  "Изведнъж обаче се оказва, че броят на хората, които искат да емигрират завинаги от колайдера, се е увеличил над три пъти при управлението на онзи реещ се из облаците началник."

  броя се е увеличил три пъти сравнено с 2007 ма, поне такъв беше извода на авторите на въпросното проучване. Така, че разширете образа на шефа на колайдера.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 29. 29 Профил на alejandro...
  alejandro...
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#18] от "NPaine":

  Май си прав... Сега всичко живо реве срещу днешните, забравяйки, че останалите, които са в опозиция вече са се извъртели по няколко пъти да коват разпраните дъски на кошарата, и да водят стадото...

  И им ядохме попарата на всички... И ни дояха... Не виждам кой, откъде и как би спечелил доверие отсега...

  Не ми се мисли направо...

  А интелектуалците ни са по-овце и от нас... Един не можа да направи политическа кариера и да застане начело...

  Мижитурки...

 30. 30 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "alejandro...":

  Да

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 31. 31 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  Отивам да си взема гъбата от Л. Русева. Трябва ми количество за времето до изборите, щото след акцията на Сидеров в Батак, заканителната усмивка на Алексей Петров по телевизора, засилката на Р. Петков да ритне Уорлик, мазните Гоцеви избрани речи всеки ден, изказането на ББ, че работим за лудо, очакваните разкрития на Янето и още много други изборни ролеркостери явно без десетина кила гъба и една торба трева няма да се мине.

  п.п. Данъците съм си платил - НАП да не ме търсят!

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 32. 32 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Вярно е ,че е болезнено и тъжно даже за славяни.Последните три правителства доста си летяха по облаците.Единия даже обеща за 800 дни да ни приземи на запад.Натвориха тъпотии,глупости и трубадур-журналисти се съсипаха да ги възхваляват.Така е по халюцинационно...
  За мислещите и разумни хора, царя е отдавна гол,но опростачването е толкова пълно и е с такъв размах,че са в ъгъла.
  Народа,на майтап вика "Браво Бойко" ,а той си сложи венеца...Побеждава в несъществуващи битки/избори и твори безумия без конкуренция с никой преди него...
  И това ако не е "умряла котка"
  Да припомня един стар виц от комунизЪма: въпрос към радио Ереван:Какво трябва да се направи,ако се отворят внезапно границите със Запада? отговор: Качете се на най-близкото дърво,за да не ви смачка бягащата тълпа.
  Ето и моя въпрос: Какво да се направи,когато се отвори кутията и се извади котката? отговор(един от многото възможни): Пригответе следващата котка.Докато всички котки започнат да мислят Правилно.Ако не мислят Правилно-отворете бурканчето с отровата и пак една по една.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 33. 33 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  "Утре заминавам завинаги."
  Няма как да заминеш - просто ще смениш кутията.
  Никой не може да играе на криеница със себе си...
  Ти имаш МИСИЯ и тя е тук!
  вЕрвай ми ...!

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 34. 34 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 675 Разстроено

  Болезнено тъжно и вярно. Дано да не е вярно, че заминаваш, Любослава! Много силна статия... Истината боли.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 35. 35 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Умни физици, но пък не са казали нищо за хипотезата, при която котката сама доброволно скача в колайдера. Всеки благоприятен изход от предходния експеримент я амбицира да се пробва какво ще стане, ако се сбъдне вероятността ядрото да се разпадне. Но през този мандат (у'пс - един час) ядрото взе, че се разпадна.

 36. 36 Профил на kodjauzun
  kodjauzun
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За година-две, бях спрял да чета Русева. Чувства се задължена, мисли че е оригинално, да започне с аналогия. Понякога аналогията е доста далечна, друг път заема повече от 1/2 от цялото. Което прави статията тромава и не допринася с нищо за по-добро вникване в проблема. Оригиналничене.
  Иначе също използвам тоя метод с удоволствие. Само дето изпускам вниманието на слушателя и нему се налага да прави усилия да проследи нишката. Ако го направи въобще.
  В третия том на Чудомир, има дискусия между него и проф. Боян Пенев, относно прекомерната употреба на сравнения - любим чудомиров похват. Прочетете я г-жо Русева.

 37. 37 Профил на Марин Мидилев
  Марин Мидилев
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Някои предпочитат ужасен край, за разлика от други които са привърженици на ужас безкрай.
  Дали краят ще е ужасен, ами който го е страх от мечки да не ходи в гората! Това че самозабравили се назначени капиталисти и нео феодали тук си мислят че Света се върти около малкия им пръст си е тяхна заблуда. Лошото е че овчедушите страхливци помагат на първите да се мислят за богоизбиращи.
  Айнщайн е немец емигрирал в САЩ и наложил се в САЩ, явно че българските "айнщайновци" трябва да емигрират, както Юл Браун и други български гении. Не се чудете познавам няколко които до скоро очакваха нещо да се случи тук на тази територия(в тази кутия).

 38. 38 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#22] от "ARRI":
  Който е гледал ТОР - богът на гръмотевиците вече знае подробно за този мост на Розен-Айнщайн. Валхала ни очаква!
  Сигурно скоро ще открият, че има и някаква форма на бог?!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 39. 39 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#31] от "Okoto"
  запаси се освен това и с големи количества LSD

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 40. 40 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Много българи са стигнали до умопомрачителен песимизъм за бъдещето като гледат родната реалност, но няма как да е иначе. Глупостта винаги има последствия. А колективната глупост - колективни последствия. Гласувайте следващия път за поредния "месия", който ще направи от небето да валят луканки. Хващайте се на всяка лъжа от медиите относно неопетнените досега кандидати, и после псувайте разочаровани. Тайната на изхода от задънената ситуация не е в това да се разочароваш, а да намериш нещо, от което да си очарован и да го отстояваш, и естествено, да използваш по-често петия крайник на тялото, на който си закачаш шапката.
  А иначе котките са страхотни животинки, и за разлика от кучетата не приемат заповеди от други, а правят това, което им харесва.

 41. 41 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Една малка корекция към авторката: адронният колайдер е струвал милярди, не милиони! 9 милярда, ако не ме лъже паметта, ама тя сигурно ме лъже...

  И напълно се присъединявам към протестите на стопанката на писаната Мър. Тези опити и говоренето за умрели котки е отвратително просто!!
  Как изобщо може в подобни безчувствени зверщини да се намесват най-любимите и сладки домашни животни!!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 42. 42 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#38] от "Starsky":

  АЗ съм го гледал филма . Обаче си мисля, че следващото разкритие на НАСА , ще са паралелните светове . Сега вече сме официално информирани за порталите на Земята , и пътуването напред и назад във времето. До колкото знам, тук и в Ирак има такъв портал , който през определено време се отварял. Даже има и теория, че една от причините за войната в Ирак е била за портала, а не за петрола . Абе предстоят интересни времена . Неща скривани от нас простосмъртните, вече излизат на яве .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 43. 43 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#42] от "ARRI":
  А, точно моето мнение.
  Преди време, някъде 2006, ми направи впечатление една дребна новина относно Ирак. Споменаваше се, че американските военни са си разпънали лагера върху останките от древен Вавилон и че са нанесли непоправими щети на археологическите останки!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 44. 44 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#43] от "Starsky":

  Точно там е портала . Нали знаеш, че новата и манипулирана история на човечеството започва точно от Вавилон .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 45. 45 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Личните ми разследвания показват, че да, всичко почва там около, да речем, 2500 преди Христа, даже имам теория как в основни линии е станал превратът, но точно кой, как и защо още не знам. Ако имате инфо, давайте!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 46. 46 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#44] от "ARRI":

  Абе ти чу ли е Волен Сидеров всъщност бил от рептилиите?

  И че бил толкова бесен на Уорлик защото не му давал достъп до портала в Месопотамия, който както знаем всички съществува неопсоримо.

  Има някаква борба на различни рептилови кланове, не знам дали я усещаш - едно време нашите рептили се съгласили на участие във война срещу хищниците от Ирак срещу осигуряване на достъп до портала - като не го е получил рептилият Сидеров откачил.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 47. 47 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  "Утре заминавам завинаги."

  "Завинаги" е силна дума. Не би трябвало да се използва за щяло и не щяло.

  Слава богу, в България не всичко става заради министър-предстедателя, вътрешния министър или който и да е друг чиновник. Има хора, които са щастливи и живеят добре без да са мутри или милиционери. Не са много, но ги има. Така, че отчаянието в статията ми звучи малко нелепо.

  А и е също малко нелепо емиграцията да се представя единствено като акт на отчаяние. човек може да отиде в чужбина по много причини - например да научи нови неща, да се обогати (нямам предвид само материално). Много от тези, които сме го направили сме имали и такива мотиви и затова малко ме притеснява тази черно-бяла интерпретация.

 48. 48 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#46] от "NPaine":

  Не се поддавайте на изфабрикуваните фантасмагории имащи за цел да уронят и осмеят истинските теории на конспирацията!
  Хора със зла умисъл има много и полагат неимоверни усилия да прикрият действията и намеренията си!!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 49. 49 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#46] от "NPaine":

  Тва го четох у труд и го гледах по БТВ и НТВ . Така , че не е нито тайна, нито конспирация .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 50. 50 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Весело

  Любослава Русева:
  Изведнъж обаче се оказва, че броят на хората, които искат да емигрират завинаги от колайдера, се е увеличил над три пъти при управлението на онзи реещ се из облаците началник. При това те искат да напуснат не по икономически причини, а защото в него ги е налегнало тежко чувство за безсмислица. За тези хора следователно котката е мъртва.


  В последните четири години над три пъти са се увеличили хората, които искат да се изселят от България завинаги. Едновременно с това все повече емигранти се връщат, защото заради кризата в Западна Европа са останали без работа. Всеки пети от тях обаче се опитва пак да замине. Това показва изследването на Института за икономически изследвания към БАН.


  Е така и Слави Трифонов хвърля публиката на джанката снощи с подобни манипулации!

 51. 51 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Аз лично ще почерпя ако се махнеш. Писна ми от псевдоинтелектуално оригиналичене.

  Няма шики-мики.
 52. 52 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#45] от "Starsky":

  Преварата е много назад във времето . Още преди египетскито царства . Вавилон е друга манджа . Дай ми имейл и ще ти дам повече инфо .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 53. 53 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#51] от "daniel_defoe":

  Кво те дразни Любославчето бе ? АЗ искам да я поканя на околосветско пътешествие с това :

  http://www.youtube.com/watch?v=SLZlXRPHheU&feature=related

  Ама тя ще ми откаже, щото е омъжена .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 54. 55
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:24 на 18/05/2011 от неговия автор.

 55. 56 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Русева,гъбите ти идват в повече,недей да ме плашиш,защото не ми е много смешно вече,ние от Дневник много те обичаме и няма да позволиме да го напускаш.

 56. 57 Профил на alexei
  alexei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И аз заминавам. Ще те чакам там.

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 59 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Сега пък аз ще ти кажа една теория на Десния коментатор от форума на Дневник.
  Може и да ме цитираш ако искаш.
  Първо, няма никакво значение кой гледа кутията с котката.
  Второ, важното е да проумееш че изобщо няма котка, няма и никаква кутия, камо ли радиоактивни черупки и не знам си какво си вътре.
  Истината е че ти седиш пред илюзията си за друга илюзия и чакаш реалността да се сбъдне. А тя зад гърба ти те отминава и лекинко ти измъква времето и живота какато фокусник изважда монета от ухото ти, а ти се пулиш като кретен и викаш - ей, де отиде това време бе!
  Та ако ще тръгваш надалече от кутии, гъби, тикви, плод и зеленчуци - попътен вятър ти желая.
  Инак тук изпусна едно нещо - две реалности едновеременно не съществуват. Едната винаги анихилира другата в една и съща вселена.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 59. 60 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#59] от "Десен":

  По забавно е да се изгледа прожекцията на филма до краят му.

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 62 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Разбирам,че на кинооператорите лентата понякога се къса,но това не е проблем,защото може да се залепи.

 62. 63 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#61] от "|":

  Тва съм го прочел в сайта на НАСА умнико . Ама те явно са проЗДи , нали ???

  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2011/04may_epic/

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 63. 64 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#61] от "|":

  Ти пък,защо си мислиш че разбираш като Хокинг,аз съм била и в клинична смърт и му е по ясно на практика какво се случва,без цифри.

 64. 65 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  БИ БИЛО ДОБРЕ, ВСЕКИ, ДА СИ ИЗБЕРЕ ГРАДАЦИЯТА НА ДЕСЕТТЕ СИНОНИМА, ДО КОЙТО ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ Е СТИГНАЛ...

  И след това да я кара както знае.


  За да продължи по градацията или да я обогати!

 65. 66 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Котките имат винаги 9 живота,те са много интелигентни и красиви животни и не случайно в древен Египет са били свещени.

 66. 67 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Затова и този експеримент е направен с тях,а не с морско свинче например.

 67. 68 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  "В това време хиляди души от други кутии излизали на улицата, за да протестират."

  Еманация на този протест не беше ли през 1917 г., започвайки със залпа на един крайцер? Е, видяхме какво се случи с него преди 22 г.
  А иначе гръцките котки и днес продължават да протестират, но каква е ползата от това? Испанските котки също протестират днес, може би предусещайки какво ще им се случи, гледайки това, което се случва на гръцките котки. Американските котки пък съвсем спряха да протестират. Защо ли?...
  Всъщност, какъв е смисълът малките котки да протестират пред големите тлъсти котараци, след като на изборите пак трябва да ги избират-едните или другите? Тогава пак опираме до Великата октомврийска котешка революция от 1917 г. Обаче тя не завърши добре, както вече стана дума... Е, какво правим тогава?

 68. 69 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Любослава, страхотно! Отново! Но защо ли?

  Дневник, моля ви, сложете бутончета + и - (евентуално) за оценка на карикатурите на Кутузов! Съвсем наистина. Може и без минусче, както оценяваме статиите.

  Безспорно Кутузов има съавторство не само във въздействието, но често показва неочаквана картинна интерпретация на идеята.

  Поздравления за чудесната илюстрация!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 69. 70 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1027 Весело

  Онзи ден ми спряха правата заради това, че не съм писал по темата. Бих искал да го направят за коментари по тази статия ... но моля модераторите после да бъдат така добри и да ми обяснят квантовата теория, за да знам какви коментари да пиша!

  До коментар [#59] от "Десен":
  Как беше по Кастанеда - безкрайността е тук и около нас, но ние не я забелязваме, защото живеем в "описание на описанието" -нещо като твоята "илюзия за друга илюзия".

  Cogito ergo sum
 70. 71 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Към тези, които се възрадваха на новината, че г-жа Любослава Русева 'заминава завинаги'. Алегорично е!
  Радвайте се много повече на триумфалното завръщане на г-жа Цветелина Бориславова - с нова новеничка банка.
  Както се разбра акциите и са скочили, а и ББорисов ще се погрижи за някаква обществена поръчица от рода на винетките. Но Вие си мислете за котките!

 71. 72 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#63] от "ARRI":

  Кое си прочел в сайта на НАСА, че има време-пространствен портал? Че "тези нови модели са на път да обърнат на 180º всички познати до сега физични модели" и едновременно с това "време-пространственият вортекс около Земята е манипулиран точно както Алберт Айнщайн предсказа преди десетилетия"?

  Казах ти, не коментирай неща от които не разбираш.

  И, между другото, Дневник пуснаха новината още преди 10 дни:

  http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2011/05/07/1085843_eksperiment_za_750_mln_dokaza_teoriiata_na_ainshtain/

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 74 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#70] от "captainFill":

  ...хубаво е да неможеш да схванеш написаното, когато го прочетеш, но да не се замислиш за себеси, дори и когато не си го прочел е някък неестествено при наличните времево пространствени реалитети, в един дублиран живот в две нереални системи на съществуващата реалност...

 74. 75 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1027 Весело

  До коментар [#74] от "renegat":

  Признавам си, не разбрах написаното. Също така си признавам, че дори и твоето не разбрах.

  Cogito ergo sum
 75. 76 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#63] от "ARRI":

  Дали схващаме, че не сме по темата, или нарочно я отклоняваме с разбирането си, че нетрябва да гласуваме за промени каквото и да става.

  Дори и да се докараме в понятиен разпад на иреалната ни реалност. И с цената на всичко да се стремим да запазим някъкво статукво на реализъм в иреални условия, вследствие на 66 години комуноиден интелектуален, морален и материален гнет, така ще да е няма как...

 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 78 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#75] от "captainFill":

  Защо тогава стоиш пред екранчето?... Или сме жертви на реалноста.. .Вече и завинаги!

 78. 79 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#68] от "emils":

  Аз се чудя,защо и моята котка се държи странно,тя е норвежка горска и изчезва ненадейно,а тя си ходела на протести.

 79. 80 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#75] от "captainFill":

  Чело коте,чело коте книжки как се ловят малки мишки.

 80. 81 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#75] от "captainFill":

  С една дума иска да ти каже,че всичко е илюзия.

 81. 82
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:47 на 18/05/2011 от неговия автор.

 82. 83 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#78] от "renegat":  Когато пиша, аз не позволявам на изразните средства да вземат превес над това, което искам да изразя. Стремя се да бъда ясен за хората, които ме четат и искам да бъда разбран, а не да ме помислят за много умен.
  Твоят случай явно е обратният - ти не искаш да бъдеш разбран, а взет за много умен. За твое съжаление, това няма как да стане, ако не знаеш с кого събеседваш, както тук във форума.

  Cogito ergo sum
 83. 84 Профил на мурзилка
  мурзилка
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  "онези хора правели все една и съща грешка: мислели се за котката"
  Това важи за всички общества, докато разума надделее и хора сами премахнат бариерите си в главата.

  http://www.desant.net/show-news/33994
 84. 85 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#83] от "captainFill":

  ...ти гледай да разбереш, автора, а не мен ще ти е от полза...

 85. 86 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#83] от "captainFill":

  Какво е виновен авторът, Че Читателите му не са на ниво.
  Тя просто пише това, което иска да каже. Този път наистина е малко скуЧновато, а и българите са по по-пиперлиите материали.
  Но това е искала да каве, това е казала.
  Надявам се и някой Чалгаджия да го разбере.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 86. 87 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Сега без майтап,преди години бях болна от анорексия и изпаднах в клинична кома.Който го е страх от смъртта го уверявам,че такава няма.Повече не ми се филосовствува,отивам да видя какво прави французина той е голям симпатяга.

 87. 88
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:04 на 18/05/2011 от неговия автор.

 88. 89 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1027 Весело

  До коментар [#86] от "bulgarinvstranstvo":

  От цялата история с разбирането най-смешното е, че renegat всъщност не е разбрал мен, защото в първия си коментар аз никъде не обсъждам статията, а се шегувам с модераторите.
  Прочетете моя коментар № 70.
  Освен това не ме е срам да си призная, когато не разбирам нещо, за разлика от форумните професори, на които всичко е ясно, направо се чудя защо пишат тук, а не в научните списания.

  Cogito ergo sum
 89. 90 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 884 Неутрално

  "А може ли котката да избяга?" – попитал студент на Шрьодингер от университета в Грац.
  "Може, – отговорил физикът – но преди да е влязла в кутията"...
  Те, това е! Някой принудил ли е котката да се набутва в кутията? Не. Тя се е настанила при Стопанина на колайдера съвсем доброволно и демократично. Сама е избрала пространството и състоянието 50:50. Същата котка, същата кутия, същото състояние, само Всесъдържателят е нов. Вярно, че Той е малко така, не много така, но да се надяваме, че няма да фалира колайдера! Та думата ми е, че проблемът е в умната котка. Толкова е умна, че котетата й се разбягаха по света! Онези, които не бяха глухи и/или слепи, разбира се!
  Да живее Негово Величество Франц Йосиф!
  Пардон, това беше от друга кутия! Слава на Стопанина Боко I !!
  А сега някой да ми нахлупи шапката до ушите!

 90. 91 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#87] от "katyad":

  Ще чакам някоя статия на тази тема, за да разкажете преживяванията си!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 91. 92 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#90] от "Мърмор":

  ....понякога животните нямат избор, даже в повечето случаи...

  Ловците се възползват от тази ситуация. Не е честно, но това не им минава през главата, важно е капанът да щракне...

 92. 93 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Всъщност нещата са много по-сложни отколкото изглеждат. Наистина нормалният въпрос е защо се примиряваме и защо не кажем, че сме живи. Но ако погледнем реално българинът това прави от 97ма на сам. Противи се, казва, че не е доволен... За разлика обаче от края на комунизма или от арабската пролет нямаме един диктатор, който да е причина за всичките злини. Ние живеем в демокрация и не може да се борим с нея... принудени сме да се съобразяваме.

  А средствата на демокрацията са изборите.

  Нека погледнем историята от последните 15 години. 97ма българите излязоха на улицата и се разбунтуваха - след това, чрез средствата на демокрацията избраха нов начин на живот... но не бяха доволни. За това през 2001 отново протестираха демократично. Избраха си спасител от чужбина... но не бяха доволни. След това отново протестираха и си избраха тези, за които бяха забравили, че не стават... но пак не бяха доволни. И отново си избраха спасител, но този път от народа... и пак не са доволни.

  Оказва се, че протестираме постоянно. Друг демократичен начин няма. Или може би проблемът е точно в демокрацията...

 93. 94 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Аз, все още не съм 100% уверен, но бих казал, че Любослава Русева е ВЕЛИК човек. Тя е един от най-вероятните мислители. Ние живеем в 2 две вселени, Вселената на Космическия Ум и Цензурната Вселена на Ритмично Вълновия Ум. Материя, движение, време, смяна, чувства и съдържание нямат съществуване, но Светлината на Познатия Ум, СЪЩЕСТВУВА. Този андронен колайдар е изпипана кремирна центрофуга, предназначена за „Котка” Европа. Фрапираща отрова, за фрапиращ стандарт на живот и у нас. Стандарта трябва да има колаборация. Стандарта трябва да има стабилност. Стандарта трябва да има сигурност. Стандарта на теглото е че трябва да има тегло. Стандарта на дължината е че трябва да има дължина и ширина. Вселената не я само тази която ние виждаме: има вселена във вселената, вселена над вселената, вселена под вселената, вселена обратна на вселената и вселена извън вселената. Тъй като ний сме в процес на СЪЗДАВАЩО СЪЩЕСТВУВАНЕ, вярваме, че може би нормална, всесилна интелигентна вселена съществува, което е и №1 ПРИЧИНА за ИЗМИТАНЕ от тази нова причина.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 94. 95 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  ...вместо да пишем "отлична статия" и да хвалим автора, що не вземем да излезете на улицата и да не се приберем, докато не докажем, че сме живи? осъзнавате ли, че сме в кутията и не ни се мърда от там...за нас този час е по-добре да е цял живот, само за да пратим децата си след време извън кутията и да се превърнем в същите мрънкащи пенсионери, които сега се возят в софийския транспорт, а ни се иска да си отидат на село...тва си е мазохизъм нашето...ама какво говоря, нали видях колко излязохме срещу високите цени на петрола...ние сме непоклатими...спете щастливо и не забравяйте: да живее Бойко!!!

 95. 96 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  нито ЕС нито НАТО нито САЩ нито Русия нито правилната граматика ще ни извадят от кутията - те си имат собствени кутии. такива статии ми спестяват усилието да обяснявам подписа си. благодаря на автора за спестеното ми време.

 96. 97 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Тцъ. Не е гъба. Няма пеещи "Осанна Боко" жирафи, нито ходещи алабастрови статуи на Булгарбаши, високи тридесет метра, които надзъртат през прозорците на гражданята и ги строго ги съветват, пък и справедливо наказват. Авторката да си смени дилъро и да не вярва на пишман-гъбари.

 97. 98 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "...Вътре има механизъм, който съдържа радиоактивно ядро и съд с отровен газ. Вероятността ядрото да се разпадне за един час е 50 на 50..."
  Най-забавното в статията е опитът на филолог да обясни явление по-сложно от овчарски скок. Малко поназнайвам от физика и прочитът на онагледяващия пример ме облъха със съвършенна тъпота. Претрупаното наукоподобно встъпление ми звучи като: квант гащи плява колайдер. И за какво е нужно!? Драмата ни е безкрайно ясна и за децата от отделенията. До като не изградим реална икономика и се запретнем да работим като другите няма да ги настигнем, а ще емигрираме за да им слугуваме. За съжаление цялата ни работа е като литературното недоразумение на г-жа Русева! За съжаление винаги пропускаме по-важното!
  п.п. Хич не се тревожете, че ще ни напусне! Не очаквам другаде по света да й поместят галагочите и да се намери публика, която да й обърне внимание. Обречени сме да си останем все така заедно, язък за котката.

 98. 99 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  -Изненадващо интелигентна статия, направо да се не надява човек ...
  -от друга страна аз даже се радвам за тези 200К дето искат да си променят живота, всеки трябва да има има шанса да опита дори и да не стане, по-хбаво да си опитал отколкото цял живот да се чудиш какво щеше ако ... кво толкова ще се се случи ако не стане ?!?!

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 99. 100 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Румен Петков: Не съм пикал във фонтан. И Любослава Русева употребява наркотици

  Красьо, обади им се!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK