Напускам България или оставам?

Г-н Борисов в специфичния си жанр на самохваление обеща да върне, т.е. да върне той лично - българските емигранти до четири-пет години. Малко по-рано социологически сондажи пък показаха, че 200 хиляди българи са готови да заминат за чужбина, без да дават внятни обяснения за това.


В последвалото масово производство на мнения едни казваха, че е чудесно хората от периферията да се стремят към центъра, защото някой ден ще донесат западно ноу-хау; за други необяснимо нарасналият процент потенциални емигранти е свидетелство за пълната безперспективност пред превърнатата от неолибералите в офшорна зона България; за трети хората просто се срамуват да бъдат управлявани от типажи като г-н Борисов и г-н Цветанов плюс неофашистите от "Атака".


Тук не става дума само за дежурния оптимизъм на властта и дежурния песимизъм на опозиционно настроените (...)
Днес в България никой не вярва, че неговата държава по някакъв начин се вслушва в гласа му. Докато гражданите се третират единствено като стопански единици, те ще се реят все по-свободно из глобалния свят. Хората ще инвестират сили в страната си, ще се превърнат в "добър човешки материал" само ако чувстват, че тя зависи от тях, че те реално я управляват. Ако се промени дълбоко самият демократичен ред, който очевидно днес е в дълбока криза, ако им се предложи да бъдат по един нов начин субекти на политиката.


Как може да стане това не знам; явления като "Уикилийкс", арабската пролет и движението за свободна интернет култура дават някаква идея, но още твърде смътна. Как няма да стане обаче е ясно: ако наместо с гражданите властта управлява с монополисти и олигарси, ако наместо да обсъжда и да се вслушва, продължи да играе медиен театър и да гъделичка тънки струни на народната душа с "ще върнем децата у дома".


От текст на проф. Ивайло Дичев за "Дойче веле"


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 808 Весело

  Където и да отидеш не можеш да избягаш от себе си.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 2. 2 Профил на tirius
  tirius
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Само вдига шум Бойко. Да ми каже как смята да ни върне.

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2679 Разстроено

  "...хората просто се срамуват да бъдат управлявани от типажи като г-н Борисов и г-н Цветанов плюс неофашистите от "Атака"... те не са УПРАВЛЯВАНИ, а ЗАМАЯВАНИ и ОПРОСТАЧВАНИ до още по-аморфен мат`риал...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Проблемът във връщането не е Борисов, не са парите, не е инфраструктурата. Основният проблем е безхаберието - на институциите, чиновниците, бизнеса и хората. Това спира всякаква инициативност и инвестиции. Навсякъде има проблеми с корупцията и бюрокрацията, но поне на места има предвидимост, което е добро начало за оправяне. На такива места бягат българите. Това ни трябва и в България, за да се върнат.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 5. 5 Профил на zoon_poltikon
  zoon_poltikon
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ....200 хиляди българи са готови да заминат за чужбина, без да дават внятни обяснения за това.

  Дневник, виждам че използвате русизъм като "внятно". Негромко, но внятно. Наверное, мало кто, кроме автора, сможет внятно объяснить, ...
  ...нам внятно все: и острый галльский смысл, и сумрачный германский гений...


 6. 6 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Ами практически около мен всеки втори или е напуснал, или е в процес на напускане. Тенденцията е ужасяваща и трябва да си пълен з....к, за да я отричаш или пък да твърдиш, че няма нищо страшно. Напротив, страшно е! Особено страшно е потресаващото ниво на образованието и на качеството на хората, които остават. Не ща да слушам и да чета изкуствени бодряшки коментари, щото съм си самодостатъчен оптимист, но да си затварям очите пред това, което буквално всеки ден става наоколо - не!

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 7. 7 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#5] от "zoon_poltikon":

  Това е авторски материал:
  "От текст на проф. Ивайло Дичев за "Дойче веле"".

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 8. 8 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Любопитно

  "Малко по-рано социологически сондажи пък показаха, че 200 хиляди българи са готови да заминат за чужбина, без да дават внятни обяснения за това."

  "Дневник", хвърляйки такива бомби, бъдете добри да посочите конкретното социологичиско проучване, неговите автори, обхват и място. Същата глупост я сервирахте преди няколко дни във вида, че половината от анкетираните, т.е. около 200000 души, искали да заминат. Кажете ми, кой в България е правил анкета на 400000 души и ще ви повярвам. Дотогава ви смятам за нескопосни манипулатори!

 9. 9 Профил на kerro
  kerro
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Аз се изнесох преди 3 години и нямам абсолютно никакво намерение да се връщам.

 10. 10 Профил на cern
  cern
  Рейтинг: 174 Неутрално

  "Днес в България никой не вярва, че неговата държава по някакъв начин се вслушва в гласа му. Докато гражданите се третират единствено като стопански единици, те ще се реят все по-свободно из глобалния свят. Хората ще инвестират сили в страната си, ще се превърнат в "добър човешки материал" само ако чувстват, че тя зависи от тях, че те реално я управляват. Ако се промени дълбоко самият демократичен ред, който очевидно днес е в дълбока криза, ако им се предложи да бъдат по един нов начин субекти на политиката."
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++

 11. 11 Профил на zoon_poltikon
  zoon_poltikon
  Рейтинг: 8 Неутрално

  проф. Ивайло Дичев за "Дойче веле - хората просто се срамуват да бъдат управлявани от типажи като г-н Борисов и г-н Цветанов плюс неофашистите от "Атака" - политическо течение, чиято идеология е изградена върху крайните принципи на национализма, расизма и социалната демагогия.

 12. 12 Профил на kapitana
  kapitana
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Абе незнам ама положението от ден на ден става по зле

 13. 13 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Или - отдавна съм я напуснал оставайки...

 14. 14 Профил на ahorra
  ahorra
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Кога ще се върна в страната ли.Това не може да ми каже никой.Наистина ще се върна за постоянно в страната защото съм българин но това ще стане в една урна за да почивам при тези които са ме създали а не че държавата ще се оправи и ще се заживее по-нормално.Докато борбата за власт и пари са над националните интереси едва ли някой който е живял повече от 5 години в чужбина ще реши да се върне за да мизерства той и семейството му.

  ahorra
 15. 15 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 993 Неутрално
 16. 16 Профил на 4oki
  4oki
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Aз от 6 години съм в Рим,сега и детето ми емигрира в Лондон.Другото се готви за Америка.До там ни докараха.

 17. 17 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#8] от "Дон Кихот":

  Дотогава ви смятам за нескопосни манипулатори!
  =======================


  Браво Донкихотски,

  Журналист-матряла доказва връзката си с

  ибан славков - бащата на д'журналистиката в БГ.
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 18. 18 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#2] от "tirius":

  Така кат те гледам ти си тук, само парите там си вадиш и сигурно ги тъпчеш в буркани за да се разцепиш на морето тая година. Щом и бг преса четеш няма кво да говорим скоро ше свиеш платната и към беге.

 19. 19 Профил на tirius
  tirius
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#18] от "nmemory1":

  На каква база ги извади тия изводи? На 19 години студент съм в Холандия и не работя ( защото нямам право). Чета, защото искам да знам какво се случва. Защото да има как утре ще се прибера, ама като знам какво е няма да си рискувам щастието само и само да съм си в държавата.

 20. 20 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Той Бойко и другите останали, са пратени да лъжат хората, не да им дават обяснения за каквото и да е било. Затова, те си лъжат на поразия и ще продължават да лъжат докато се намира материал, да им им вярва.

  .

 21. 21 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Любопитно

  Социологически сондажи пък показаха, че едва около 1500 души са склонни да подкрепят кандидатите на ДСБ за кметски места, общински съветници и президент.

  Въпрос: С какво това твърдение е по-малко достоверно от твърдението на "Дневник", че 200 000 души искат да напуснат България?

 22. 22 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#19] от "tirius":

  На базара на личен опит ти говоря . И искам да ти дам съвет че ако завършиш там по-добре не се върщай защото никой няма да ти признае дипломата и ще ти се подиграват шо си се върнал. С мен беше така. Бил съм и на гости в товя университет в амстердам защото там българите учат само в един- най евтиния. Там накрая в Диемен цюд не се сещам как се казваше точно сега но ми харесаха червените килими. Колкото до работата почни да бачкаш и тогава пак ше си попишем пак относно връщането ви в беге. Вие където отивате ние от там се връщаме.

 23. 23 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 447 Неутрално

  И как няма да бягат,какво изобщо могат да започнат в своята страна,Навсякъде пречки,бюрокрация,лицензи,ии хиляди документчета от тъпи по-тъпи и какви ли не приумици измислят така скоро няма да се върне никой

 24. 24 Профил на ivan77ivan77
  ivan77ivan77
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ами всеки,който има амбиции да управлява идва на власт с дежурната порция лъжи,повечето неизпълними,сега е ред на Боико просто,утре - на някои друг.Но жалкото е че тук партиите много бързо се изтъркват откъм вярване,остава си единствено почти непоклатима в това отношение само БСП,защото там всичко се крепи на пропаганда и демагогия,с която биха печелили,след това всичко е агония на гладен стомах с подкрепата на силна Русия и боксуване в задънен коловоз. Че то тук икономика не остана никаква читава,само там,където се перат пари все още се работи,а ако искате децата ви да участват в допродажбата на родината и да са част от кръга,стегнал ни за гушите -нека да се върнат в България, но тази софра много бързо ще се изяде и ще свърши дажбата,след това ще останат на улицата,та мисълта ми е - колкото се може по-дълече ,тук не е за бели хора ...

 25. 25 Профил на papavanyo
  papavanyo
  Рейтинг: 221 Гневно

  Да.Образованният и можещите ще тршнат вратата и ще си отидат.Но погледнете!-няма други партии,които биха сторили нещо по добро.'БСП всъщност пак Те управляват.
  Докато Тая безродна партия е у нас,не 4акайте нищто добро!

 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Не само ще се изнеса от България а и ще си взема портретите на Правешкият каскет бай Ви Тодор, Жан Лъжан, Цар и Пъдар и когато ме налегне носталгия като ги погледна одма ще ми мине въобще не виждам никакво бъдеще във България след като цървените шебеци вместо да бъдат ПЪЛНО ЛУСТРИРАНИ станаха НАЗНАЧЕНИ БИЗНЕСМЕНИ а да не говорим, че няма бранш който да не се владее от ченгета и всякакъв вид и калибър доносници от Държавна Сигурност. Аз не желая повече да им осигурявам пенсиите и заплатите. Нека да си ги зараборят сами

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 27. 27 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#20] от "vagabond66":То и да не им вярваш ,като дойдат изборите ,нямаш избор,защото някой си наредил в едни листи по наколко куци фитки и трябва да избираш между тях.Това ли е изборът? Защо в магозина искаш сам да избереш краставиците ,доматите,колата, а тук - най важния избор го прави друг.И когато напишеш ,че искаш сам да избираш - веднага скачат една кохорта платени манипулатори .

 28. 28 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#26] от "tanas":

  Ти да не си фен на тия прашляци от на слави трифонов шоуто? Не ги слушай и тяхната ръка е дълга в политиката са и искат власт, те са обаче всички от ВМРО.

 29. 29 Профил на асдасд
  асдасд
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#8] от "Дон Кихот":

  Не си много наясно как се прави статистика Няма нужда да пишат 400к души, за да заключиш, че 200к (50%) искат да се разкарат. Иначе да - и аз призовавам за източник.

 30. 30 Профил на biggggy
  biggggy
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#22] от "nmemory1":

  Какво си работил и къде, та не ти е харесало? Не
  промивай мозъка на момчето. Само полиция или лекар да ми дотрябва и веднага се сещам, защо съм емигрирал. И аз тая надежди за връщане, но едва ли ще е скоро. А за разцепването по морето - естетвено...какво лошо?

 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Весело

  До коментар [#29] от "асдасд":

  "Не си много наясно как се прави статистика"

  Сигурно не съм наясно, но когато ми пишат, че половината от анкетираните, т.е. 200000 души са решили да емигрират, аз се обръщам към здравата си инженерна логика, която никога досега не ме е подвеждала. Горният израз императивно означава, че са анкетирани 400000 души. Ако се интересуваш откъде е този израз- виж антибългарския памфлет на Л.Русева отпреди няколко дни!

 32. 32 Профил на асдасд
  асдасд
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дон Кихот":

  Да прав си, но на база на анкетираните се заключава за по-голяма час от населението. Обикновенно не повече от няколко хиляди души се запитват реално (според каквото знам), и се ползват като представителна извадка за населението.

  Статистиката е като банския костюм - показва много, но скрива най-важното. С много скептицизъм трябва да се отнасяме към всички резултати.

 33. 33 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Професорът ви Дичев , да не преписва от форумите и да НЕ замазва ..:)
  Положението е доста по- радикално..Вероятно , поради работата си , НЕ се е сблъсквал с бизнес средата и администрацията , със съдебната власт и полицията , с властващите гербери и червени , с фирмени отношения , с "конкурси" и търгове и т.н...:)
  Социалдемократеещ, червенеещ, няма нужда ТОЙ да ми казва -каква е ситуацията , посещавайки САМО магазините .."БИЛЛА" , например ..))

  BIG AL
 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Номерът на червените , а и гербаджиите е един и същ ,и вече стар...:
  Да ИМА достатъчно крепостни, които да работят и си ТРАЯТ..Работодателите , естествено ще сме ПАК - ние - червената ДС- мафия и нашите деца ..Капиталът- трябва да е само в нас ..Ще мачкаме и ВСЯКО правителство- със стотиците си , откраднати милиони ..АРИСТОКРАТИТЕ, собствениците , идеолозите , шефовете- САМО ние - червената олигархия..От време на време - ще будалкаме крепостните - с Рапони, куневи , снахи или други жадни за власт посредствености - и раята- ще бъде доволна ..Герговци и слави трифоновци -ще продължават опростачването на подрастващите..Прокурори и други съдебни комедианти-ще бъдат наши хора и слуги ..
  Олигархията , като всяка олигархия, ще иска да се увековечава..Особено червената , такава ..

  BIG AL
 35. 35 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  По- младите, изобщо да НЕ се замислят..Да се махат и да УЧАТ..Това тук и СЕГА - не е България , с която да се гордееш..СЛЕД време - може би ..
  СЛУГИ на червената МАФИЯ и посредственост или свободни хора - с право на ИЗБОР....Изборът е ваш..:))))
  Поне докато не изринем най- долната прослойка тук - червената мафия , слугите на русия , долнопробните мутанти - деца на други мутанти , които десетилетия съсипват България ...

  BIG AL
 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Има ли нещо по- долно и жалко - да бъдеш слуга на МАФИЯТА- цял живот ??? Това ви гласят...червените мутанти ...))

  BIG AL
 37. 37 Профил на alkash1o
  alkash1o
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#31] от "Дон Кихот":

  Инженерната ти "логика" е точно като на ника ти ! ...
  Мисловната ти дейност - също ...
  Твоята "Дулцинея " - ГЕРБ е също толкова красива и очарователна , колкото това е реално само в болния ти мозък !...
  Преди ГЕРБ бунището България беше занемарено, ама все нещо се зеленееше. ..
  Като се хванаха обаче ГЕРБЕРИТЕ , изпод всяко тяхно ” европейско” действие , изскачаше по някоя мръсотия , по някой гаден боклук , а между боклука мърдат тлъсти розови червеи - като във високите етажи на държавното управление.
  Само тиня и мръсотия !...
  И където да бръкнеш - здравата мирише.
  Боклукът се е вселил в живота ни !
  Това си е ...
  Всеки четири години си въобразяваме, че го ринем, ама той много устойчив се оказа - расте като бурените !

  Те бурените, в болшинството си са зелени, та поне галят окото , а тези , които сами качваме на гърба си и ни яхат дори без седло , са мръсни, смърдящи и гадни , но електоратът цвили като онождана кобила от удоволствие ...

  Що ли за мазохизъм носим в душите си ?

  Проектът "Бойко": http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=360
 38. 38 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  "Където и да отидеш не можеш да избягаш от себе си" но ние не бягаме за себе си, ние е бягаме за децата си
  България от моето дество я няма, и не може да я има вече!!!
  След 20г дискурса още не се е проминил, крайно време е да го изместим от политическо общество към цивилно общество
  Ние всички търсим едно нещо, Щастие. Защо не изместим дискурса в/у това как да сме щастливи заедно.

 39. 39 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  До коментар [#37] от "alkash1o":
  Благодаря за грижата за мисловната ми дейност! Истината не ти харесва! Зная много добре, че инженерната логика не пасва на алкашите с всичките им индекси и производни. Железна е и не допуска евтини манипулации!

  За твое успокоение, ГЕРБ не е моята Дулцинея и не неговата защита е целта на моето участие в този форум! Тук ме държи наглото безочие на Костов и сие, които са първопричината за появата и съществуването на ГЕРБ. Некадърността и безотговорността на Костовото управление, унищожаването на СДС, бездушното предаване на цялата власт в ръцете на марионетката на ДС Симеон наляха основите на това, което сега се нарича българска действителност под знака на ГЕРБ! Основният виновник за това, вместо да се напъха в миша дупка, продължава да мъти водата , да дърпа конците, да генерира раздори и противоречия! Луканов прекрасно го е преценил, когато след статята му в "Работническо дело" от 30.11.1989 г. с предложения как да се "спаси делото на Партията" , е казал, че не е опрял до подозрително ентусиазирани асистенти по политикономия на социализма!

 40. 40 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 808 Весело

  До коментар [#26] от "tanas":

  танасе, вЕрвай ми, нема нужда да мъкнеш портрети. кат ти докривее- поглеждаш форума на дневни, и веднага ти минава

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 41. 41 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#26] от "tanas":

  Ти да не си фен на тия прашляци от на слави трифонов шоуто? Не ги слушай и тяхната ръка е дълга в политиката са и искат власт, те са обаче всички от ВМРО.
  =========================================
  До коментар [#28] от "nmemory1":
  Глупости аз дългия почти не го гледам камо ли да ме дири човек там
  ========================================

  До коментар [#40] от "beatles":

  :-=)

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 42. 42 Профил на spopodlyze63
  spopodlyze63
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не бойте се деца... Меглена сега като 'я изберат' ще докара от Израел много деца да ви заместят. Колкото и да напуснат - тук ще си попълнят бройките. Европа не ще остави да се развива ислям, а Евреите са по-нагли и от циганите (да ме прощава някой ако има с еврейски корени тук, но съм от собствен опит говорещ). Палестина им е малко и там кат няма място и земи/къщи - ще си ги набавят в нашите 'газа територии'..
  На форумните ченгета - не се хабете момчета, че утре ще сте и вие като младежта от бройката дето иска да напусне - ще знаете повече и ще поумнеете, че тук не може да се променя нищо (поне в близките няколко десетлетки)..
  Принуждаването младежта да напусне България - за мен си е много печеливша стратегия (както и мен вече 2 пъти успяха да ме принудят, а след 2007-2008 и след връщането ми принудително направено в Европа, понеже съм казал неудобни истини търсейки Политическо убежище и съм посочил 'по-европейците' от нас как ни грабят и лъжат - не ме оставиха да си защитя случая за Политическо убежище втори път, а първото направо ми бутнаха една кола и ме изгониха с лъжи и поради моята наивност тогава 1993) сега не дават да пипна работа или да имам някаква възможност да изкарам каквито и да е средства за прехрана.. Та младежта замине ли си от България - не ще може да се върне и да има успеха, както ако се установи и се бори тук (което пък е в момента 'кауза пердута' загубена демек)... Абе еврейска хитрост и европейско изпълнение ще ни довършат по-лошо и от Гърция. Онези там са поне доста единни и се противопоставиха на Евросъюза за някои решения. Отстояват си правата и гледат да не свалят стандартите си на живот, ама и на тях им спретнаха номерче... С нас ще е много по-лесно и бързо - ние не сме единни.

 43. 43 Профил на spopodlyze63
  spopodlyze63
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Колкото за Слави потурджията - попитайте го кои му пазеха офиса близо до БНТ 1996-1997 някъде да е било.. и защо бяха въоръжени в празни стаи... С такива като него мекерета - нищо не се постига, а се в дълбока вода и криза още повече навлиза... Инак бях за Милко Георгиев (колега от НОВА Телевизия) да търся и се изхитрих да вляза преди да натисне някои бутон от горе или да отговори на домофона (излизаха едни хора от входа и аз се бутнах за да не чакам, но на вратата горе се изненадах от пищолджията, който ме посрещна със страх в очите - "Как влязохте до тук!?!???" АМИ ДОЛЕТЯХ БЕ ГЛУПЕНДЪР - СЕТИ СЕ САМ СЛЕД КАТО МЪЛЧИШ И НЕ ОТГОВАРЯШ НА ПОЗВЪНЯВАНЕТО ПОНЕ... ИМА И НАХОДЧИВИ, НО СЛЕД ТОВА ИМ ПРАВЯТ ДОСИЕ, КОЕТО АКО СИ ТЪРСИШ ПРАВАТА И ОБВИНИШ Д.С. "НЯМА ОТКРИТИ СЪБИРАНИ МАТЕРИАЛИ ИЛИ ВОДЕНО РАЗСЛЕДВАНЕ ОТ СТАРАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ" (ПОНЕЖЕ ТЯ ВСЕ ОЩЕ СИ УПРАВЛЯВА И НИ МАНИПУЛИРА УСПЕШНО), А НИЕ ВЯРВАМЕ В ОБЕЩАНИЯТА НА КРАДЦИТЕ И ТЪРГАШИТЕ НА БЪЛГАРИЯ...

 44. 44 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#8] от "Дон Кихот": Нали РЗС-тата направиха анкета с 500 000 подписа? Кой й повярва, че я и скриха! Вярват по-скоро на скалъпените сондажи на професионалните манипулатори - социо- и политолози. А стадото продължава денем да пасе, нощем да преживя! И ще го яхат мутри и мутреси, докато нацията се изроди до тяхното ниво. За 20-30 години и това ще стане!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK