Защитени, но от кого

Защитени, но от кого

© Иван Кутузов"Мечтая си за следния журналистически въпрос, зададен към министъра на вътрешните работи:
"Г-н Цветанов, когато следващо правителство, гонещо политически дивиденти, притисне наплашената и винаги склонна за угодничество българска прокуратура (може дори да е специализирана) и последната ви повдигне обвинение за корупция (всички помним за 6-те апартамента), ще се изправите ли пред събралите се пред залата журналисти, за да им кажете: Вярвам в независимостта на българския съд, пред който ще докажа своята невинност!"?"


Този постинг от читател на вестник "Капитал" се появи на 3 юли под номер 48 с псевдоним "Автор" под информацията на електронното издание на вестника за акцията на 1 юли, с която бяха задържани десет души с прякори и бил предотвратен обирът на банка ДСК на пл. "Александър Батенберг".


Министърът беше вече направил изявлението си срещу съда и беше вече обяснил, че е кръстил акцията "Защитените" защото съдиите защитавали престъпниците, като ги "пускали от арестите". Изявлението на министъра си струва да бъде запомнено:
"Ние няма да позволим съдебната система да се подиграва с труда на МВР. Защото, ако съдиите, които са променили тези мерки във вчерашния ден (б. р. - деня на акция "Защитените"), са били на маса - яли са, пили са и са се веселили, то служителите на МВР цяла нощ са дебнали, за да хванат същите тези, които бяха задържани преди години", възмути се МВР шефът. И се закани в бъдеще
полицейските акции да носят имената на съдиите


които пускат престъпниците, призовавайки "да излезе и каже този съдия, който пусна тези лица под парична гаранция, мотивите си защо го направи".


"Ами мотивите можете да ги прочетете, г-н министър", написал друг читател по повод изявлението на Цветанов.
Министърът не остави място за въпроси и смаза всяко съмнение с примера за ДНК-то върху фенерчето на Гъзара (Любомир Крумов, един от десетимата арестувани), намерено при обира на магазин от веригата "Фантастико" през 2009, което "съдът не го признал за годно доказателство".


Отварям старите си тефтери и там виждам, че не съдът, а прокуратурата е прекратила делото срещу Гъзара за онзи обир. Звъня на говорителката на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска и тя потвърждава: "Разследването срещу Крумов е прекратено от Софийската градска прокуратура, не мога в момента да цитирам мотивите."


Така оборвам единствения май конкретен факт


в пълноводното изявление на Цветанов. Но невярното твърдение беше многократно чуто от милионите зрители по всички телевизии и радиа в събота и неделя. (Останалите твърдения на Цветанов не мога да проверя, тъй като той говори на едро, "изобщо и по принцип" ни залива с прякори и акции, вместо да посочи номерата на преписките и делата, както подобава на носещ отговорност за приказките си министър.)


Това е първият от детайлите, изплували след петъчната акция, който обяснява защо според всички международни изследвания на общественото мнение България е единствената държава в Европа, в която полицията има по-висок рейтинг от съда.


Това състояние на общественото мнение, с което МВР се гордее, но заради което всяка цивилизована държавна власт би си задавала тежки въпроси, се постига с масирано прикриване на истината за полицейския професионализъм и подмяната й с безогледна пропаганда чрез медиите.


Проблемът за подмяната изпъква и при акция "Защитените". Колкото и успешна да ни я представя Цветанов, сянката на съмнението ще стои, докато министърът не даде отговор на най-съществените въпроси от сюжета, който той лично представи в събота, асистиран от куп полицейски началници.


Първо, и досега не е ясно


защо обирджиите на се заловени на място


докато разбиват камери и къртят решетки или поне малко след това, но в района на банката, а е трябвало да ги преследват из София. На зададения два пъти въпрос от Би Ти Ви в събота заместник-началникът на "Криминална полиция" избяга от отговора.


А опитът за обяснение на Цветанов гъмжи от логически противоречия, учтиво казано: тъй като в България било много по-трудно да докажеш предполагаемо извършване на престъпление и подготовката за него, затова "колегите бяха в готовност първо да започне консумирането (?!) на престъплението и едва тогава да прибягнат до действията по задържането на групата".
Същевременно обаче министърът определя акцията като "предотвратяване и недопускане" на обира.


Е, как хем искаме да започне "консумирането", понеже иначе трудно ще докажем подготовката за престъплението, хем го предотвратяваме? При това положение какво точно ще правим пред съда – няма ли да доказваме пак "подготовката на предполагаемото престъпление", което било трудното в България?


(То е трудно не само в България, за сведение на нашия вътрешен министър, ами навсякъде, където има съд, само че там се работи професионално, добавят криминалисти анонимно, и то хора от ведомството на Цветанов.)


И все пак - защо обирджиите не са задържани при банката? Фактът, че престъпното действие на десетимата, което ще бъде представено на съда (а то според официалната информация е сваляне на камери и изкъртване на решетки) не е завършило с ареста им,


а са оставени да напуснат мястото на престъплението


ще създаде главоболия на прокурора пред съда. Ако, разбира се, съдията си гледа работата и спазва закона, а не си прави сметката "какво ще каже за мене после вътрешният министър".


(Пропускам стотиците зевзеци от читателските форуми, които питат дали записите на камерите на банката са заснели лицата на десетимата, "щото иначе на Цветанов ще му е трудно да докаже най-напред, че точно те са къртили, а не ги е арестувал после на "тото принцип" сред заслужаващия по всяко време белезници мутренски контингент").


И точно защото сянката на съмнението в адекватността на полицията, която според официалната информация на МВР месеци наред хем "контактувала" с бандитите (надявам се, началниците от МВР под "контактуване" разбират "следене"!), хем ги оставила да изчезнат и после ги ловила по къщите им; та поради цялата тази мъгла, в която тъне последната брилянтна акция на Цветанов, той


вижда един шанс -  изпреварващо да нападне съда


с характерната си лексика. Особено пък след като получи съкрушителния "десен прав" от информацията на в. "Сега" за даренията на МВР от разследвани фирми.  Точно заради неадекватността на ведомството си, което така и не се научи да работи професионално, и заради опасенията да не би пък прокуратурата най-сетне да вземе да му каже истината в очите, министърът си позволи заканата, че ще кръщава бъдещите си акции с имената на съдиите в зависимост от това какъв съдебен акт са издали.


Е, това вече е равносилно на провокация срещу самата идея за държавност, каквато никой властник не си е позволявал в цялата следосвобожденска история на България. И ако премиерът, парламентът и президентът не го виждат, толкова по-зле за цялото управление.


Припомням трагично събитие от българската история. Когато след атентата в църквата "Света Неделя" през 1925 г. (със 130 убити и 400 осакатени) съдът при 20 обвиняеми и поискани от обвинението 9 смъртни присъди и при действащ Закон за защита на държавата произнася "само" три пъти смърт – за физическите извършители, никой не си е позволил да го обвини в защита на идеолозите на тероризма. И "в защита на болшевишката агентура в България", както прокурорът нарича комунистическа партия  в гневната си заключителна реч.


(Произволът тогава, както във всички времена впрочем, го извършва полицията – в името на вездесъщия обществен интерес, за да покаже "волята на правителството" да смаже терористите – колко непреходно! - и 300 невинни не се завръщат от килиите.)


Всъщност най-отчайващото е, че сетивата на българите са толкова закърнели, че не ни прави впечатление колко страшно е силовият министър на една страна да обяви не кого да е, а точно съда за главния виновник за всички неблагополучия в наказателната политика на държавата.


Ако има някаква надежда за отрезвяване, тя си остава в доказания през всички времена смисъл на незададения журналистически въпрос на читателя от форума на "Капитал".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Ами мотивите можете да ги прочетете, г-н министър"

  Владимирова, той министърът, както и всички ние, можем да прочетем мотивите и на Кюстендилския съд по делото срещу Галеви!

  И на Шуменския и първите на Великотърновския по делото срещу убийците на Борилски!

  Нещо да кажете?

 2. 2 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Много добра статия на Петя Владимирова. Спокойна и аргументирана. Поздравления!

  Yet another blue planet.
 3. 3 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Който има очи да види, който има уши да слуша. Цецко Въртокъщник е със способности на квартален полицай в пенсия.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 4. 4 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#1] от "Красимир Кабакчиев":

  И най-важното, че всички съдии мълчаха като риби при такива скандални присъждания!
  При "Борилски" се наложи да заплашат самите съдии със аналогично дело, че да открият "годността" на доказателствата! А мотивите им направо къртят мивки - няма таква наглост и безочие!

 5. 5 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Ето, който иска нека си припомни! После може да продължим да плямпаме как съдът е обективен и вижда престъпниците, но "негодните" доказателства винаги провалят делата!

  http://bulgariaenasha.blogspot.com/2009/03/blog-post_11.html

 6. 6 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До П.Владимирова

  Позволявам си да Ви цитирам :

  "" . . не съда , а прокуратурата е прекратила . . ""

  Позволявам си и да Ви запитам :

  Прокуратурата не е ли към право осъдителната система ?

  Или е към право охранителната ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 7. 7 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Разстроено

  До №4:
  Генерализирането на отделни случаи е толкова плоско и елементарно, че само потвърждава обобщаващиия извод в статията. Както и публичните изяви на Борисов. И то толкова, че вече наистина няма значение какво говорят и Бирисов и елементарни значки.
  Ясни са! Пълна скръб и само приказки

 8. 8 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#4:"nqma zna4ka koi"]И най-важното, че всички съдии мълчаха като риби при такива скандални присъждания! [/quote]
  ТОЧНО! Ето и сега. Нека всички отидат в "Правен свят" - където пишат 90% магистрати, и да видят какво става там. Аз им го казах с три изречения: "ДМС и заплати: 286 коментара на юристи. Събрание без значение: 29 коментара на юристи. Две противоположни присъди срещу Галеви при еднакви доказателства: 4 коментара на неюристи." http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=23823
  ДМС според мен означава ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ !!!!!!!!!!
  Владимирова, нещо да кажете по въпроса?

 9. 9 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 426 Весело
 10. 10 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1152 Любопитно

  Много силна статия!

  Ма що нашите айдуци некъкси се получава та ги и осъждат когато са в Европа?

 11. 11 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Петя Владимирова, припомни си: В цялата държава няма тайни, но най-голямата е, че такава държава няма и аз съм живял там. Това каза в интервю за Дарик Иван Славков-Батето.
  „В цялата държава няма тайни, особено сега след като приключиха всички акции на МВР. Всичко се разбра, виновните бяха заловени, освободени, осъдени няма. Най-голямата тайна е, че такава държава няма. Няма такава държава, бил съм там. И ще повторя нещо. На държави с по-малко от 50-60 милиона, т.е. на народи по-малко от 60 милиона не трябва да им се позволява да правят държави, защото веднага искат да имат силен министър-председател - ето Бойко Борисов, силни силови министерства, силна армия, силна външна политика, особено в рамките на ЕС след Лисабонския договор и бързо да внедряват евроатлантическите ценности, каквито и да са те", каза още Славков.
  Прав беше, Бог да го прости...
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=535464&audio_id=55194

 12. 12 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Браво за статията.В нея точно се акцентира на абсурда в който живеем..Един юридически некомпетентен/ и не само юридически/ човек , се е вживял в ролята на първа и последна инстанция..Лъжите са без значение..Няма значение , че делата са прекратени от прокуратурата..Съдът е този , който трябва да бъде обруган..Защото си позволи да скочи срещу назначенията , кадруванията и определенията на един самозабравил се лумпен , който от момчето с папките и апартамените изведнъж се оказа министър на МВР. Ако съдиите не бяха скочили срещу поредната калинка на това управление и не бяха заявили ясно , че няма да търпят безаконията на Цветанов , нямаше да има и подобни изказвания..Дребен и отмъстителен човечец..

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 13. 13 Профил на mailer_deamon
  mailer_deamon
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Хиляда пъти съм го казвал и пак и пак явно трябва да се повтаря - едно време, когато започвах работа следствието имаше две елементарни правила - 1. Ако прокурорът или не дай боже съдът ти върне дело, виновен е следователят. 2. Ако съдът оправдае обвиняем по дело, което си приключил с мнение за съд - виновен е следователят. И двете се отразяваха негативно в атестацията на следователя. Системата работеше и не съществуваше начин да принудиш следовател да подходи безотговорно към собствената си атестация, като раздава наляво и надясно обвинения, които не са подкрепени с доказателства и да задържа хора без основание (тогава следователят задържаше и пускаше обвиняеми, не съдът). Тогава милиционерите пак напираха да задържат хора, да пращат преписки за образуване без да са събрали доказателства, но следователите ги контролираха и обуздаваха. В момента прокуратурата е по-надупена отвсякога и се образуват дела само по сигнал от половин страничка, стига антетката да носи абревиатурата ГДБОП или ДАНС, а чак след това се сяда да се мисли това всъщност престъпление ли е и имаме ли събрани доказателства. Всеки да си разбира горното както си иска, но според мен в момента в работата по делата в досъдебната фаза цари безотговорна милиционерщина в най-злокачествената и форма. А това е страшно - не толкова за съда и съдебната система, а за гражданите, гражданското общество и демокрацията като цяло.

  "Невежеството е сила!" - Джордж Оруел
 14. 14 Профил на щирлиц
  щирлиц
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Чудесна статия! Браво!
  -
  Колеги, има много корумпирани и некадърни съдии. Но само едно компетентно МВР може да разкрие тяхната некадърност и само една активна прокуратура може да притисне в ъгала некадърния съдия. По тези причини, реформата в правосъдието ни може да почне САМО от реформа в МВР и прокуратурата. А 20 години на нас ни се говори само за реформа в съда. Колкото и да сменяш крушката, ако в мрежата няма ток, ефекта ще е все същия - шум на дебели плъхове в тъмното! Много е просто. Разберете го!

 15. 15 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#14] от "щирлиц":
  Но само едно компетентно МВР може да разкрие тяхната некадърност и само една активна прокуратура може да притисне в ъгала некадърния съдия.
  Поговорката, че надеждата умира последна, важи с особена сила за подобни коментари по тази статия. Надеждата умира единствено с физическата смърт.

 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Ха-ха-ха! Макар че изобщо не е смешно!
  Юриспапагалът обича да дъни всеки ден по 12-13 цитата от Библията и 30-40 от ГПК!
  А сега е ощастливил форума и с мъдростта на един персонаж, изгонен за корупция след международен скандал!

 17. 17 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Вече им изгубихме сметката на това кои от "защитените" се арестуват, кои от "дарителите" са "защитени" и кой ги защитава, и защо няма арестувани "дарители"? Не знаем колко съдии ще имат привелегията полицейските акции да носят имената им, но ако става въпрос за провалена политика в МВР името е само едно - Цветанов! При това без много усилия и разследване!

 18. 18 Профил на щирлиц
  щирлиц
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И да ви обяснявам ли защо никой не иска да говори за реформи в МВР??? Точно заради надеждата да не се налага да изпада в ситуацията, описана в началото на статията! И понеже у нас нито контрол върху пресата с мръсни пари, финансиране на политическите партии и купуване на избори - всичко това минава през МВР! Тук редовно разни дуднат за лустрация. Лустрация без деМВРзация на републиката няма да даде ефект!

 19. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Ех Кобалт, шушумиго ти жалка, изгоненена от БАН, доноснико на държавна сигурност. Накрая те изгониха от другите форуми (ЗАБРАНЕН) модераторите. Какво стана сега? Кобалт доносник, баща му доносник, дядо му доносник, а прадядо му ...

 20. 20 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#6] от "Чардо":

  Думата "правосъдие" май не ти е позната. Но това е разбираемо. Мнозинството не иска съд, защото за това се иска да се знае и да се мисли, а това е трудно. По-лесно е да се повтаря след "авторитета", няма значение дали е Живков, ББ, ЦЦ или който и да е.

 21. 21 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 648 Любопитно

  До коментар [#16] от "Красимир Кабакчиев":

  Като говорим за правосъдие и правораздаване какво предлагаш да се цитира освен НПК и ГПК?! Трудовете на Маркс , може би Или класика Цветанов?!

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 22. 22 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Цецо е тъп министър, а цялата съдебна система е корумпирана.
  От юридическите факултети се излюпват кадри - манекенки, мутри, деца на милиционери и .. (щях да напиша прависти, но някак си не мога).
  Възпроизвеждат се някакви червеи в цялата тази "правоохранителна" система и ще ни изядат живи!

 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#21] от "sion1972":
  На Кобалт, шушумигата жалка изгоненена от БАН, сега му се иска да е доносник на ГЕРБ.

 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Гневно

  До коментар [#8] от "Красимир Кабакчиев":
  ...Нека всички отидат в "Правен свят" - където пишат 90% магистрати, и да видят какво става там...
  Коментарът ти трябва да бъде изтрит от модераторите, защото съдържа рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Смятам за редно, под тази статия скромно да си замълча.

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#16] от "Красимир Кабакчиев":

  Милиционер, пак ли ти наредиха от районното да храчиш безспир?
  Дебилно ченге, в нормална държава щеше да си в психиатрия, а не да лекуваш по форумите олигофрениите си. Понеже ти липсва живковият ред и живковщината, скимуцаш безспир само да се появят две думичики. Съд или БАН. Първият е сбъркал, че не те е окошарл и вкарал на принудително лечение, а водещите ти офицери от онова котило на ДС-арщината са те убедили, че щом си закачил значката зад ревера, жълтата книжка е привилегия , а не основание за периодични прегледи и лекарства..
  Боклук ченгесарски.

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#18] от "щирлиц":
  Напълно подкрепям. Цялата тази риторика на Цвъцко иде за да замаже постоянните гафове в неговото министерство. И цялата тази армия от полицаи, които де факто не осигуряват нужният ред и сигурност, а само пилеят нашите данъци. И в МВР трябва да се проведе много дълбока реформа, както и в проваления и корумпиран съд.

 28. 28 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#26] от "Graf":

  Граф, всички тези думи ги написахте Вие?

  Какво доживях!

 29. 29 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Комунягите от тройната ламя поне бяха по упретни в престъпленията, цвъцко е като аматьор във въртенето на организираната престъпност. Ало, мафията много некадърен вътрешен министър сте си назначили ... може ли така да се излагате пред европа и света?

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 30. 30 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Е-е, "кокошката или яйцето"?
  РЕЖИМЪТ. Неототалитарен дифузен силно криминализиран режим на бившите комунисти.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1347 Любопитно

  До коментар [#28] от "Иван Петров":

  К'во казах толкова? Та такава изненада бликна от Вас?

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  цецо е цървул и си оправдава некадърността със съдиите...

  обаче борилски не е случай на цецо... а и редно беше всеки от съдебната система който имаше телефона на красьо записан да бъде доживотно разкаран от системата. Цецо си тръгва скоро по един или друг начин, изметта наречена бг съдебна система остава...

 33. 33 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#31] от "Graf":

  Все пак толкова груби думи от един Граф и уважаван профсъюзен член, като Вас, дори и отправени към един нищожен и презрян член на обществото, какъвто несъмнено се явява лицето Кабакчиев, предизвикват учудване!

 34. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#28] от "Иван Петров":
  Какво доживях!

  Доживя истината за Кобалт да прочетеш. Да си жив и здрав и други неща да доживееш.

 35. 35 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Лачо, Вие сте напълно несъстоятелен.

 36. 36 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Аз също мечтая да попитат министър Цветанов събира ли МВР информация за 5-те най-големи престъпни банди, за които Б.Велчев признал пред американския посланик, че в МВР няма никакви данни? Събират ли например информация за ТИМ, Васил Божков, Вальо Златеви, Кр. Гергов, Пешерняците? Лесно е да се правиш на мъж пред някакви квартални обирджии, ама пред големите мафиоти май Цецо стои мирно и отвреме на време само им долива уискито!

 37. 37 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#31] от "Graf":
  Ако човешкото търпение има някакви граници, то на лицето Кабакчиев наглостта е безгранична. И Божието търпение също не е безгранично към онези зли същества, които повече нямат каквато и да е човешка природа или праведни мисли.

 38. 38 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Не може да се отрече безспорният търговски талант на г-дата Борисов и Цветанов, които преди няколко години усетиха, че разполагат с два безценни жокера: информацията на МВР по т. нар. "заявителски материали" (нещо като "Уикилийкс" *. Второто, което ситуацията им предлагаше в неизчерпаеми размери, беше трупаният през целия преход гняв у обществото към съдебната система. От тази проста комбинация се роди знаменитото "Ние ги хващаме - те ги пускат!" (подобно на Стоичков, който в една реклама казва: "Който не играе - не пичели; аз играя и пичеля". Откритието на Борисов беше продадено с космическа печалба - победа на парламентарните избори през 2009 г.

  Но както при всяка фалшива стока, потребителят рано или късно се усеща. От този момент нататък сгромолясването на некоректния търговец е ниезбежно. Защото както Стоичков нищо не зава по въпроса, че човек може да си играе (бинго), но да не пичели, така и г-н Борисов говори за "хващането", но хитро премълчава въпроса с доказателствата. ** За тях нека съдът да се обяснява...

  ---------------------------------
  * "Заявителският материал" сам по себе си никога не може да влезе директно в съда, затова не може да има и присъда по него. Но за МВР съответното лице е "криминално проявено".

  ** за разлика от Стоичков, който е гениален футболист, г-н Борисов е много вреден политик.

 39. 39 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 688 Весело

  По данни от Капитал, официалната версия на разследащите е, че групата е следена от месец и половина. Твърде е вероятно обаче полицията въобще да не е знаела, че точно тези хора ще се опитат да оберат точно тази банка, защото всичките протоколи за претърсване и изземване са били одобрени от съда впоследствие (което от закона се допуска само в случаите на неотложност), а не предварително. Едно от първите доказателства по делото е била докладна записка на полицай, в която той посочва, че са забелязани шест лица, които тичат от банката към градинката на Народния театър и после се изтеглят с четири автомобила.
  Ето кога е разбрало великото ни МВР, че ще има обир на банка.... Всичко друго е прах в очите ни.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#35] от "Иван Петров":
  Несъстоятелни обвинения, които само продемонстрират твоята интелектуална несъстоятелност, "Иван Петров".

 41. 41 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#35] от "Иван Петров":

  И не си цъкай сам плюсове, защото се нарича - нарцистично личностно разстройство. Да си цъкаш сам плюсове "Иван Петров", е като сам да си купуваш произведенията.

 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#22] от "Иван Петров":
  Толкова тъп "коментар" не бях чел скоро!

 43. 43 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално


  Благодаря на Петя Владимирова!
  Чудесно написано!

  Поздрави!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 44. 44 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Лачо или Латчо, Вашите психични/личностни или каквито и там разстройства не ме интересуват.

 45. 45 Профил на ueli_steck
  ueli_steck
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Вътрешния министър и премиерът имат интересен и доста ефективен подход към проблемите в дейността си! Намират виновен срещу който да тръбят по всички медии и за съжаление хората не се замислят върху казаното им от телевизора! Оправданието че съда е виновен за освобождаването на криминални лица без да се взема под внимание некомпетентността на полицията и липсата на годни доказателства, и желанието да се получават осъдителни присъди едва ли не само възоснова думите на министъра на вътрешните е работи е смешно и близко до диктатурата! Този подход се оказа много ефективен и по отношение на здравната реформа, протестите на лекарите бяха смазани когато вътрешния министър срина доверието в лекарите с една две шумни акции в който бяха обвинени лекари - обвинения се оказаха меко казано неверни. Извършеното по отношение на лекарите имаше много добър ефект, но е изключително опасно в дългосрочен план! Никой не знае какви последици ще има сриването на доверието в такива институции! Доверието в правителството ще продължава да спада докато не се търсят реалните проблеми,защото може да излъжеш някого за ден два но с времето истината излиза наяве!

 46. 46 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#20] от "focusnik":

  Наистина си фокусник , но тук не ти минава номера !

  Приписваш ми неща , които не само че не съм писал , но и никога не съм ги и помислял.

  И понеже съм не доучил юрист (само 6 семестъра от 1976 до 1978 г) си позволих да попитам авторката за нещо което си противоречи !
  Какви 5 лева бе мой човек ?

  Не знам от къде си останал с убеждението , че не искам съд ?
  Искам ! Но не като нашия ! От 11.02.1993 г се влачи едно дело ясно като утринна роса ! Залял съм всички съд, състави с документи , не със свидетели , а другата страна само казва едно и също : -Да се отхвърли иска на ответника ! Без да е представила нито един документ и нито един свидетел !

  А като четеш Законите и практиката на ВС е от ясно ,по-ясно !

  И понеже си фокусник отговори ми на следното , защото аз нямам отговор на въпроса :
  Баща ми почива на 15.09.1999 год . Смъртта му се укрива от мен (единствено дете), от внуците му , от братята му и сестра му , от приятелите му и е КРЕМИРАН ! ! !
  За смъртта ми и кремирането се разбира чак м.март на следващата година ? !
  По Закон само аз мога да разреша кремирането му .

  Кой и защо е кремирал баща ми ?
  Какво е укрито с кремирането му и не съобщаването ни на смъртта му ?

  Имам писмена молба до Соф.гр.прокуратура от м.март 2000 год , но отговор няма ! И до днес !

  А ти ми кажи .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 47. 47 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Това се казва: пациентът си пише сам диагнозата.

 48. 48 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#44] от "Иван Петров":
  Циркаджия.

 49. 49 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#29:"merankol"]Комунягит от тройната ламя поне бяха по упретни в престъпленията, цвъцко е като аматьор във въртенето на организираната престъпност[/quote]

  То не е точно сериозна тема, по скоро предвид героите - в сферата на хумора, сатирата и забавата, но добре би било я някой блогър, я в Дневник - не мисля че става за Капитал, да се направи някакво сравнение м/у Цвъки и Запалката те даже и в партиите си заемат еднаква роля.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 50. 50 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 583 Неутрално

  И все пак да отбележа, че запалката е поне с около класа над цвъки. Т.е. че е мафиот е, но поне беше донякъде кадърен, не че като гафеше, не го правеше с трясък.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 51. 51 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#47] от "Красимир Кабакчиев":
  Ха-ха-ха! Макар, че изобщо не е смешно да си доносник на ДС !

 52. 52 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#6] от "Чардо":

  Питай Цветанов..Той явно не прави разлика и заяви , че ще кръщава операции с имената на съдии , не на прокурори.

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 53. 53 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "защо обирджиите не се заловени на място"
  ...
  Ми щото можеше да стане единственото, което оправдава един банков обир.... да успее. И тогава да експроприираш експроприаторите, ... каква идейна класика, ... нали, Цвъки!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 54. 54 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1428 Разстроено

  Накратко казано - Физкултурникът много го бива по "консумирането", вече много е преял с власт.
  И понеже е безхаберен и смотан относно "предотвратяване и недопускане" се опитва с кухата си реторика да прехвърля от една болна глава (МВР и Прокуратура) на друга (вероятно пак болнава - съда).

  Лошото е че така в крайна сметка няма виновни, хайдуците си плащат "на когото трябва" и потъването продължава.
  Пожарната команда толкоз може явно!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 55. 55 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  В навечерието на предните избори хит бяха отвличанията, ... после Цвъко уж залови "отвлечителите", ...ма парите от откупите май излипсваха. В навечерието на тези избори хит стават банковите обири. Цвъко безкомпромисно ще залавя обирджиите. За некадърните такива говоря.
  пп: Кой каквото и да ви говори в навечерието на избори, да знаете, че става въпрос за пари.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 56. 56 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  "А опитът за обяснение на Цветанов гъмжи от логически противоречия, учтиво казано"
  ...
  Наистина си голяма, Петя, .... у Цвъко логика, че и чак противоречия в нея, ..."учтиво казано", ...хих!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 57. 57 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Обожавам Петя Владимирова ! Титанично умна и страхотна журналистка! Пореден блестящ анализ, към който просто няма какво да се добави! Много е хубаво и това, че статията препраща към не толкова далечното минало, което така опасно често се забравя!

 58. 58 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#3:"Thermobee"]Цецко Въртокъщник е със способности на квартален полицай в пенсия[/quote]

  Извинете, но не мога да се съглася с Вас. Квартален полицай в пенсия поне е работил 30+ години като полицай, познава квартала, бандитите в него, кой какви далавери прави и т.н. Пенсионираният квартален полицай е човек, който познава законите. Пенсионираният полицай може дори да си пие бирата с мнозина хора от квартала, с които е станал приятел по време на службата си.
  Г-н Цветанов, както сме имали възможност нееднократно да установим с конкретни факти, е човек, който не познава законите, не е работил дълги години като полицай (нали помните - "едно момче, което носеше папките на главния секретар", а това, че е министър не се дължи на професионализма му като полицай, а на политическата воля на премиера да има доверен човек за шеф на МВР. И имам силни съмнения, че когато Цветанов се пенсионира, някой от съседите му - които, при половин дузина апартаменти са много, ще иска да си пие бирата с него.
  Затова Ви моля - не обиждайте пенсионираните квартални полицаи.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 59. 59 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  МИНИСТЪР, няма ли да лустрираш министерството си от кадрите на ДС и другите айляци по-непригодност. Или ще пишем нов химн?...

  Всеки две години има избори, не се надявай все да си в щаба?

 60. 60 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 785 Неутрално

  [quote#45:"ueli_steck"]Вътрешни министър и премиерът имат интересен и доста ефективен подход към проблемите в дейността си! Намират виновен срещу който да тръбят по всички медии и за съжаление хората не се замислят върху казаното им от телевизора![/quote]

  Благодарение на този подход,главно,спечелиха общественото мнение и изборите, и взеха властта.

 61. 61 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#33] от "Иван Петров":

  Eх, Петров. Мъка. Даже не подозирате колко сте прав, че кебапчиев е нищожество и то презряно.
  Ние от профсъюзите на благородниците разполагаме с целия арсенал от лексикални средства, за да изразим отношението си. Наш е, и ни е позволен. Към нищожествата презрени. Такова ни е положението в хранителната пирамида. Някои получават ирония, други сарказъм, а трети, като кебапчиев - най-банални диагнози.

  Ecrasez l’infâme
 62. 62 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Думите,изреченията и фразите играят основна роля в обществено-политическия живот на българите.
  Както посочи още Христо Ботев:
  "Пием,пеем буйни песни
  и зъбим се на тирана;
  механите са нам тесни-
  крещим:"Хайде на Балкана!"

  Банкерът Атанас Буров:
  " Той, българинът, ако не избъбри това, което си е наумил, ще умре. И го казва. Ама с полза или без полза - не го интересува. И това многословие ще ни разкатае майката."

  Навремето,Фидел Кастро,поискал помощ от соцстраните:От ГДР-инженери,от Унгария-лекари,от СССР-военни,от Чехите-икономисти,а от България-пропагандисти.

  И сега много политици,депутати и министри разбират своето обществено призвание като "тегоба" да дават интервюта,да "оплюват" с думи другите,да разказват като баби на любимо внуче приказки за своите успехи,вместо да вършат търпеливо и последователно работата си.

 63. 63 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Весело


  г-жа Владимирова,
  във все по-комичен стил пишете .... матряли

  Задавате въпроси и разсъждавате "(в скоби)"

  (Останалите твърдения на Цветанов не мога да проверя, тъй като той говори на едро, "изобщо и по принцип", вместо да посочи номерата на преписките и делата, както подобава на носещ отговорност за приказките си министър.)

  Министър Цветанов не Ви е секретарка, че да Ви дава подобна справка. Поровете се и си я намерете.

  - Владимирова Вие пишете
  (на едро, "изобщо и по принцип" ?!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 64. 64 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Много добре, Петя! Прекрасно и убедително, както всекога.

  Сега оставаме в очакване на материал за законотворчеството на "Народните представители", което позволява на съдиите да издадат присъда "Три години условно" за престъпление на пътя с един убит и един - в кома вече незнам коя година (случаят "Стависки".

  Очакваме и също толкова убедителен материал за съдебната власт - безбройни са примерите, но достатъчно е само да се разрови случаят "Борилски", където се наложи намесата на френския посланик, за да се стигне до осъдителна присъда.

  За "наплашената" прокуратура вече сме слушали, неизброими са случаите, в които тя изготвя обвиненията по начин, който не издържа в съдебната зала и т.н.

  С горното съвсем не искам да заставам на страната на Цветанов (ако некой е в течение, знае отношението ми по тоя въпрос, а то за Цв.Цв. съвсем не е ласкаво). Искам само да кажа, че на тая територия, които некои наричат "дължава" всичко е така направено, че да не върши работа, за да може грабежът да продължава и в следващите 20 години до окончателната ѝ кончина.

  Проклета да е Русия!
 65. 65 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 576 Любопитно

  До коментар [#63] от "barcelonski":

  Две години да се оправдаваш със съдиите не ти ли звучи много по-комично и то при положение, че си вице в управлявяща партия

 66. 66 Профил на retardant
  retardant
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тук просто вони от ченгета и доносници! Всички си знаят номерцата. Нищо конкретно по темата и люти обиди за нищо, ама абсолютно нищо.
  Кабакчиев бил ченге. Това е недоказано, въпреки че БАН изобилства от подобни изроди на ДС.
  Г(р)аф-а, който е лют комуняга пък се плюнчи като мастит форумен мастурбатор. Значи, той е поддръжник на Първанов и Станишев, респективно и на ДС, но виж, той плюе по ДС. Явно шизоанализът на френците трябва да бъде щателно разгърнат за това момченце. Кой знае каква вувузела ще изскочи от латчовци, графове и тем подобни смешници, не смеещи да излязат face-to-face в нормалното пространство. Проследих например графето. Един му пише "байно", а той чете "лайно", после започва да се извинява, ръсейки мозък. И това ми било синдикатът на благородниците - комунета, неграмотници и нечетящи, първосигнално плюещи смрад и после мислещи. ЖАЛКИ СЪЩЕСТВЕНЦА!

 67. 67 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Съдебните и изпълнителните слуги са като в често използваната сцена в холивудските криминалета на негодувания между федералните

  и полицаите на местопрестъплението. Както актьорите работят заедно за да бъде по реалистична и ефектна сцената, така правят и те.

  Иначе няма обяснение за приказките им за стрес в системата, за страх от компромати и това за трудното доказване за престъпления. Това ли са пазителите на закона?

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 68. 68 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Модераторите не спазват собствените си правила.Всеки,който отправя лични обиди към опонент във форума трябва да бъде баннат незабавно!
  Да не говорим,че Граф,който е червен в червата,напада други на тема ДС!
  И то защо-защото Кабакчиев смята,че съдът е корумпиран.
  Ми и аз смятам същото-съдът е последният бастион на червените мафиоти в България!
  И аз съм от ДС??!

 69. 69 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#63] от "barcelonski":
  "Министър Цветанов не Ви е секретарка, че да Ви дава подобна справка."
  ...
  Ха така, ...папконосеца не можел да дава справка, ...ша дава, ша дава, ... ама като слугиня ша дава, ...щото ни е такава, а не секретарка.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 70. 70 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До #66:
  Само това като се прочете:
  "Значи, той е поддръжник на ..... и Станишев, респективно и на ДС, но виж, той плюе по ДС. " веднага можете да се считате като част от "ЖАЛКИ СЪЩЕСТВЕНЦА! " /каквото и да е това/
  И то най-малко по две причини
  и Вие се плъзнаахте по плоскоста да коментирате участниците във форума, вместо да пишете по-същество, и да раздавате квалификации . Комуноидно е - ако и другите са такива
  ако имате някакви данни за съпричастност на Станишев към ДС - дайте ги. Иначе е инсинуация , и то елементарна. Все пак има един сигурен факт - при неговото управление бе приет сега действащия закон за "доносниците от ДС"

 71. 71 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#63] от "barcelonski":
  Щото за моабети на ангро в махалата плющяха шамари, ... Боце знае много добре, ... така че да си вкара министерот в сервиза, ...дето е между училището в Банкя и олющения трафопост, ... и да му направи пълна центровка, ....иначе ша му даваме номерата в КАТ и заминава на Белкантото.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 72. 72 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Ми и аз смятам същото-съдът е последният бастион на червените мафиоти в България!
  И аз съм от ДС??!

  Това не е ясно. Със сигурност обаче от милиционерската паплач.

 73. 73 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#66:"retardant"]Кабакчиев бил ченге. Това е недоказано[/quote]

  Правилно! Само дементен истерик може да вика "ченгеее" без доказателства. (Прочел жълти писания на болна жена?) Малоумието е, че има комисия за досиета, а истериците не отиват там да видят там какво пише. Казал съм сто пъти: упълномощавам всеки да ми отвори и публикува досието!
  И какво? Аз да тръгна да доказвам, че не съм доносник, че не съм педераст и т.н.? Нещастници!

 74. 74 Профил на old__bg
  old__bg
  Рейтинг: 426 Разстроено

  До коментар [#66] от "retardant":Идеологията в мисленето ти съвсем е прояла взможността... да мислиш !
  А си заслепен и от собственото си "величие" ... Всичко което си написал си е „цитат „ от „творчеството” на ранния Борисов и късния Цветанов!...Те затова и „творят” - за да бъдат думите им подхващани от ИДИОТИ-МАЛОУМНИЦИ , без способности за самостоятелно мислене, които като вятър да ги разнасят по-форуми и вестници.


  Няма как да вменим във вина, например, на комунистическия атеизъм, интернационализъм или марксическите учения " РОЖДЕННАТА ДАТА " на АНДРЕШКО и БАЙ ГАНЬО !

  Колкото и да им се иска на политиканстващите малоумници!
  И в случая твърдението ти е доказателство ,че има една НЕДОСТЪПНА за българина мозъчна функция - МИСЛЕНЕТО !

  В "демократична" България има две категории хора - мафиоти и идиоти Едните правят престъпления, плащат където трябва, прокарват лобистки закони, печелят "честно" поръчки, изпират парите, строят кредитни хотели, приватизират за стотинки, реституират след комисионни, консултират за дупки в закона, откриват перачници-казина, стават кристално чисти милионери, политици, адвокати, бизнесмени които след съответното време стават "хора за пример на обществото" на които се възхищаваме и завиждаме ..другите само се възмущават, искат справедливост, уж сменят правителства/все едно че има полза някаква /, хващат се на лъжливи обещания, разочароват се, имат празни надежди, пишат по форуми, работят за да изкарват пари, плащат глоби за паркиране, акцизи, такси за всевъзможни неща, данъци на реално заработената сума...въобще живеят в свят отдавна липсващ за хората имащи значение..Тези балъци са източник на вицове сред висшата класа, която си ги манипулира, използва, експлоатира, употребява както и когато си иска..

  Припознайте се в коя група сте вие?
  След братоубийствената война-всеки срещу всеки.
  След лицемерното разделяне на комунисти и антикомунисти , вместо на апаши и нормални .
  След като апашите днес заявяват , че дори не е тайна как са си разпределили страната , парите , баницата и това не буди тревога , а възбуждат свинско самодоволство…
  След като на вицепремиер и министър на ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ му се губят документално доходи за стотици хиляди лева и получава апартаменти почти без пари от някаква си фирма, спечелила КУПЧИНА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ , най-вероятно благодарение на него …
  След унищожаването на интелекта , здравеопазването и образованието.
  След криминалните процеси и генералното разделяне на нацията-на малко свръх богати и много свръх бедни.
  След , след , след…
  ДНЕС ПРОСТО СЕ ЛЪЖЕ !
  С думи и с действия , с празнословие и PR акции , с война между институциите , за ДА ЖИВЕЕ ХАОСЪТ …
  Каквото е трябвало да стане след 92 година , днес се представя за нова политическа платформа , но само като СЛОВЕСНА РЕКЛАМА за балъци, защото нищо не се прави, за да стане ! … ? В БЛАТОТО нациите могат само да се давят , а не да възкръсват за живот.]А Борисов е НЕОТДЕЛИМА ЧАСТ ОТ БЛАТОТО и с миналото си и с настоящето си , а най-вероятно и с бъдещето си ! … За да СЪЩЕСТВУВА БЛАТОТО , ЗА ДА живее блатото ...Така ще бъде докато няма възмездие за криминалният преход , каквото НАЙ-МАЛКОТО Бойко Борисов може да осигури на зажаднялото МУ за справедливост българско поданство …


 75. 75 Профил на old__bg
  old__bg
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#73] от "Красимир Кабакчиев":
  А защо не вземеш едно удостоверение от комисията, че НЕ си бил сътрудник на ДС и не го публикуваш ?
  Така ще затвориш устите на " истериците " ...
  В случай, че не го направиш , "свидетелските показания" на
  [quote#73:"Красимир Кабакчиев"]жълти писания на болна жена[/quote]
  си остават ВАЛИДНИ поне за форумите и общественото мнение .
  А и бездействието ти ще е показателен симптом !...

 76. 76 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#68:"faeton"]Граф,който е червен в червата,напада други на тема ДС! И то защо-защото Кабакчиев смята,че съдът е корумпиран. Ми и аз смятам същото-съдът е последният бастион на червените мафиоти в България! И аз съм от ДС??! [/quote]
  Колега, това е заболяване. Може да си ченге, и да считаш, че съдът е корумпиран. Какво общо има едното с другото? Не съм психиатър, но ми се струва, че хич не са добре тия двамата. Деменция при всяко положение. Какво, ние да доказваме, че не сме от ДС? И не сме педерасти? Да си четат болната жена, но да не бълват истерични врясъци! И още един отгоре също не е редовен.

 77. 77 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#74] от "old__bg":

  Браво. Тъжно, ама вярно. Искам да внеса и малко уточнение в класификацията мутри/идиоти. Мутрите нямат "цвят". "Идиотите" са разноцветни. Но това не е съществено. Една част от "идиотите" припознават някои мутри за "свои". От "своя" си цвят.

 78. 78 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#75:"old__bg"]А защо не вземеш едно удостоверение от комисията, че НЕ си бил сътрудник на ДС и не го публикуваш ? [/quote]
  Вече отговорих на въпроса, но да дообясня. Това в правото се налича тежест на доказателствата - на чия страна в процеса лежат. Твърдиш нещо - доказваш го. Не можеш да го докажеш - осъждат те! Дори и да е вярно твърдението ти! И друго важно - да поограмотим населението. Негативни обстоятелства не се доказват! Никой никога не може да докаже, че няма сестра. Оттук и изразът "Да кажат, че сестра ти е курва, ти доказвай, че нямаш сестра!" Аз да ида и да си вадя документ, щото некви нещо казали и неква жена нещо написала?!?

 79. 79 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Много любопитен е факта , който Флоров , вчера призна с половин уста , а именно , че досега от МВР са били отказвани арести на лица с европейска заповед за задържане поради лоши обосновки или недостатъчно доказателства..Види се и на МВР доказателствата от партньорите не са достатъчни..Сега въпроса е , дали представителите на западните служби ще заявят , че ще започнат да кръщават операциите с имената на МВР министъра , шефа на ДАНС , гл секретар?!

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 80. 80 Профил на retardant
  retardant
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#68] от "faeton":
  До коментар [#74] от "old__bg":
  Мноооого добре! Само че именно Станишев застана зад "феодалните старци" в БАН. Дали мога да мисля ли? Първо с фактите.
  1. Заменките започнаха по времето на....Ядно е! Данъкоплатците са прецакани.
  2. Спонсорите на Гоцето са.... и т.н.
  3. Емил Кюлев беше убит през 2005г. по времето на правителството явно на хан Тервел. Разследването спира още с писмените запитвания до НСО да отправи данни и анализ на обстановката на правителственото трасе. За неосведомените казвам само, че в НСО има оперативен отдел, отговарящ за обстановката на маршрута на властта. Какви са отговорите на НСО да каже баба Цоцолана. В нея е ключът за всичко. НАТАТЪК!
  4.Спирането на плащането на евросубсидиите е факт от 2006 г. - по времето на тези изроди братя Грим.
  5. Тъпата Пепеляшка издъни Румен Петков, който ходи на басейна "Спартак". Марк Лициний Крас го засрами и Петков сдаде поста.
  5. Румен Овчаров? ХААААААА!!! Една бабичка през януари през 2007 г. се беше наредила на опашката в софийските клонове за плащане на парното и надменно декларира: "Ще платя всичките си 2000 лева, само ако ми посочите в коя точно сметка ще отидат парите ми - в тази на Рогачев, Топлото или р.Овч.!" Кой освободи бившата седесарка Корнелия Нинова - сигурно Ангел Каралийчев!
  6. Отвличанията започват през 2007 г. Виновниците - Али Баба и 41-ия присъединил се разбойник.
  7. Май че някакъв журналист яде бой в Гълъбово?
  8. Инфраструктурни проекти в периода 2005-2009 - НУЛА. Даже и половин милиард евро спряха. Не бил симпатичен Станишев на Еуропата.
  Кажете ми сега - при тези факти какво има да му мисля, рефлектирам, съзерцавам и т.н.?

 81. 81 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#60] от "benkovski11":

  И понеже съдбата често е иронична , именно благодарение на този подход , ще загубят властта.

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 82. 82 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 479 Весело

  По-долу, разюме на една интересна и поучителна история от днес - във връзка със статията по-горе....

  ''Войник от Бундесвера е намерил един милион евро на магистрала в Германия и ги е предал в полицията, предаде ДПА.
  Вместо обаче да бъде похвален за своята честност, 41-годишният мъж рискува да му бъдат повдигнати обвинения за това, че прибрал трите сандъка с евро и ги задържал за два дни
  Прокуратурата вероятно ще реши идната седмица дали да повдигне обвинения на войника.
  Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на до три години затвор.....''

 83. 83 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#61] от "Graf

  Ех другарю Граф.... а колко е хубаво да ви наричаме с истинската ви титла ...... Другарю... а че не сте граф Не сте.
  Но сте ГРАФО-ман !!! Но не трябва да се забравя че сте продукт на 1960 1989.... ! Нищо лично. Но много ми мирише на ИВАН СЛАВКОВ! Някак си!

  Claus von Stauffenberg
 84. 84 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#68] от "faeton":

  Имаш надлежно копче за доноси. Ползвай го без притеснение. Ако не ти стига акъла кое е, питай.


  До коментар [#66] от "retardant":

  Дълго четене е паднало.
  Та да стигнеш чак до онова лайно дето изплесках.
  Продължавай да се стараеш милиционер. Може и да намериш това което търсиш.
  Въпреки че се съмнявам.

  Ecrasez l’infâme
 85. 85 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#80] от "retardant":

  Какво да му мислиш драги ми господине. А
  ко не сте чалгаджия мислите и си пуснете "гласа"( вота) на президентските избори за ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК ( без БКП - БСП и Кунева и Герб) ...За останалите може и да не мислите. Това не се случило това е само един сън. Така казаха от ГОВОРИТ МОСКВА!!! Да ви имам избирателната инТьИлЬИгьЕнтност.

  Claus von Stauffenberg
 86. 86 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 793 Гневно
  [quote#1:"Красимир Кабакчиев"]Владимирова, той министърът, както и всички ние, можем да прочетем мотивите и на Кюстендилския съд по делото срещу Галеви![/quote]

  И на осъдителната присъда срещу Мануела Горсова за 20 000 лв в полза на душманина и Максим Стависки!!!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 87. 87 Профил на retardant
  retardant
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако наистина се занимаваш с образование и наука, значи става ясно защо дереджето на дечицата ни е такова!
  [quote#84:"Graf"]Та да стигнеш чак до онова лайно дето изплесках.
  [/quote] Първо, не "дето", а "което". Второ, задължителна запетая пред "дето".
  [quote#84:"Graf"]Продължавай да се стараеш милиционер. Може и да намериш това което търсиш.
  [/quote] Задължителни запетаи пред "милиционер" в първото изречение и "което" във второто.
  Бегом във втори клас, за да учиш правопис! Жалко е, че милиционерите (като мен) в България са по-грамотни от учените "графски" глави като тебе. Горко, горко на тази държава!

 88. 88 Профил на b.r.
  b.r.
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пете, заради теб се регистрирах. Професионалист си. Анализът е десетка!

 89. 89 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#86:"ТНТ"]И на осъдителната присъда срещу Мануела Горсова за 20 000 лв в полза на душманина и Максим Стависки!![/quote]
  Разбира се! И на страшно много други съдебни актове! Които доказват, че съдът е корумпиран и/или некадърен! Прави впечатление, че Владимирова мълчи. А иначе често отговаря на въпроси. Мълчи, защото не знае какво да отговори! Аз се присъединявам към някои нейни позиции, одобрих поведението й при интервюто, което се опита да вземе от Янева.
  И така, госпожо Владимирова, в МВР има много проблеми. НО НЕ Е ЛИ СЪДЪТ ПО-ДЕФЕКТЕН И МНОГО ПО-КОРУМПИРАН ОТ МВР? Това е въпросът!

 90. 90 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#83] от "Claus von Stauffenberg":

  Геносе Клаус, гледам че сте нов тук, та ще Ви обърна внимание. Заради напъна Ви да си комуникирате с мен.
  Да ви кажа нещо. Не съм Ви другар. Нито на Вас, нито на другарите милиционери, дето "инженерстват" със словото във вреда на истината.
  [quote#83:"Claus von Stauffenberg"]Но не трябва да се забравя че сте продукт на 1960 1989.... ![/quote]

  Коя от двете? Или и двете?
  Уф, едва ли ще различите конюнкцията от дизюнкцията.
  Партайгеносе, последно изречение. Викайте другарю на другарите си по партия, маса или легло, а при следващият Ви опит за подобна комуникация с мен ще получите напълно реципрочно отношение.

  Ecrasez l’infâme
 91. 91 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 928 Неутрално

  от написаното остава впечатлението, че недъзите на българския съд (ако въобще има такива) се дължат изцяло на външни фактори и въздействия и най-вече лично на лицето цветанов...

  доста неприятно четиво.

 92. 92 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Зададох в "Правен свят" два въпроса.
  (1) Какви средномесечни възнаграждения получават магистратите? (2) Какви средномесечни възнаграждения получават хорицата в архивите? Благодаря предварително. И не казвайте "персонален въпрос", защото магистратите са с обществена значимост. Ние им плащаме заплатите от джоба си - и трябва да знаем какви пари получават тези, който са длъжни да бъдат високоморални и компетентни!
  Зададох ги по повод на това, че упорито не обелват и зъб по безкрайно важния въпрос за вчерашната присъда срещу Галеви и за разликата с предишната, а в същото време масово обсъждат ДМС - т.е. ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАТЕРИАЛНИ СТИМУЛИ!

 93. 93 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#87] от "retardant":

  Браво, браво. Впечатляващ анализ. За Вас ще се старая повече с правопис и правоговор. Даже и запетайки ще слагам. Обещавам.

  Ecrasez l’infâme
 94. 94 Профил на Rossi Marinova
  Rossi Marinova
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Анализът е добър и смисълът му не е в конкретните поредни изказвания на Цветанов, а в ето това:

  "Всъщност най-отчайващото е, че сетивата на българите са толкова закърнели, че не ни прави впечатление колко страшно е силовият министър на една страна да обяви не кого да е, а точно съда за главния виновник за всички неблагополучия в наказателната политика на държавата."

  Това е всъщност страшното...

  "The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it." TP
 95. 95 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#94:"Rossi Marinova"]не ни прави впечатление колко страшно е силовият министър на една страна да обяви не кого да е, а точно съда за главния виновник[/quote]
  На Вас, госпожо, и на г-жа Владимирова обяснявам, че не само, че изобщо не е страшно, а прави чест на Цветанов, че обявява ЕДИН ВСЕИЗВЕСТЕН ФАКТ: СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ТОТАЛНО ПРОГНИЛА! Не съм привърженик на Цветанов, намирам, че той трябва да бъде разследван във връзка с прането на пари на тъща си. Прането на пари на тъщата е обществено твърдяно предположение. Ако Цветанов има нещо общо - да отговаря. Ако полицията не се справя - да отговаря. Но твърдението на Цветанов за съдебната система по принцип и по същество е напълно истинно!

 96. 96 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#87] от "retardant":

  Един ПЛЮС ............
  но Другаря ГРАФ - оман си е ГРАФОМАН. Този хубавец е точно като ЦИГАНИН СЛУХАР в музиката. Лови нещата от въздуха и аха да си помисли човек че има диамантената шлифовка на някай професор световно име и вземе че каже "ПРЪЦ".

  Партията-МАЙКА му е била дала възможност да се образова за сметка на натирените буржоазни " антинародни наследници". Само, дето партийните другари " ГОРСКИТЕ Гении" са забравили да си спомнят един еволюционен принцип ,че докато станат ГРАФОВЕ и "ГРАФИСТКИ" трябват поне 500 години. Но не би да би!!ГОДИНИТЕ бяха само 45 ефективни ( като присъда за вегетирането на БЪЛГАРСКИЯ народ), и сега още двадесет или тридесет, за да доизядат награбеното.
  Та за да има някаква СТОЙНОСТ извън периметъра на редовните сбирките с ДРУГАРИТЕ от съвета на БСП не са му достигнали, нито нужното образование, нито и нужната КОМПАНИЯ я от ОКСФОРД я от БРАУН "У-ти" , че да има вече както се казва МАЯТА да е ФАКТОР. Цялата интелектуална продукция на БКП - БСП си остана в блатото на посредствеността. В това число и ГЕНИЯ на "българо- съветската" литература ДругарА ЛЕФЧЕВ ( Ф). Който сега е подвил опашка и кисне в САЩ. Все се чудя този борец и ЕНТЕЛКТУАЛЕЦ срещу" кЪпитализЪмЪ" и "РЕЙГЪНИЗъМъ" що ще ТАМ!!!
  Така че другаря граф, е я някой ЛЕФЧО, я някой Иванчо ама си останаха СЛУХАРИ! Ловят ги от въздуха.

  Claus von Stauffenberg
 97. 97 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#89] от "Красимир Кабакчиев":

  Е тук вече дори аз се вбесих..Като от каква позиция взе да тълкуваш отделни съдебни решения на магистрати?! Първо , нямаш квалификация , после не познаваш казуса..Види се обаче това не те спира да ръсиш бисер след бисер..чел ли си материалите по делото на Горсова срещу Дженерали? Имаш ли идея как е формулиран иска?! Мотивите на съда видя ли? Отговора и на трите е едно голямо НЕ..Ама това очевидно не ти пречи..И какви са тия странни въпроси?! Не е ли съдът по-корумпиран и по-дефектен?! А е ли?!Дай базата да сравняваме..Квалифициран ли си изобщо да тълкуваш решения на съда?! юридическо образование?!Или след Цветанов , всеки е добре дошъл да коментира теми , от които няма хал хабер. И как така обобщително отново говориш за институция?! Мислех че го правиш за анализа..Сега съм убеден , че причините са ти лични ..Което ти замъглява и изкривява преценката до трагикомични изпълнения.

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 98. 98 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1347 Любопитно

  До коментар [#87] от "retardant":

  Пропуснах нещо да Ви кажа. Нали знаете, че трябва да сте напълно изряден/на точно в тази плоскост, за да ползвате този аргумент?
  Знаете сигурно. Но не сте.

  Ecrasez l’infâme
 99. 99 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Другарю Графоман ...........не се пъни ( ете) !....Защото най-много да оцапаш "гащити" със жълтУ.
  От мен ако зависи може да си излизате през балкона на терсата на последния етаж ..... с трясък.
  Но няма да станете по ЗНАЧИМ РЕГИОНАЛЕН "различаващ" "конюнкцията" от "дизнюнкцията" на ...... без значение. Тези термини от математиката няма да ви ПОМОГНАТ. Не си подлагайте динена кора с тях!

  Claus von Stauffenberg
 100. 100 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 950 Весело

  До коментар [#96] от "Claus von Stauffenberg":

  Ей пич, впечатляващо духовит си. Като вентилатор. Ама само на една струна свириш и то грешната. Че и пусти комплекси ви гонят вас, герберясалте комуноиди. Тая, пъпната ви връв с БКП, мира не ви дава. Ама дай да засипем другите със собствените си изпражнения, че току виж някой се хванал. На истеричния "антикомунистически" рев. Ама партийния билет не давате, нали? Е те това раздвоение ви разсипва вас, герберясалата паплач.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK