ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Милиционери правят избори

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (213)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на читател
  читател
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Статията е хубав шамар за спящите, да видим дали ще има ефект.

  "Man will be what he was born to be, free and independent" - John F. Kennedy
 2. 2 Профил на nero_
  nero_
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Много хлабава аналогия между доносничеството и досие на политически опонент. Такива досиета вероятно правят в щабовете на всяка партия. Разбрахме, че ГЕРБ са лоши, ама няма ли и нещо друго да кажете с тия статии?

 3. 3 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Ех, Пратер, Пратер...

 4. 4 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Люба! Оправи ми деня!!!

  Все неща, така, аха да се обърнеш и да ги видиш ... на края на окото ...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 5. 5 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Весело

  "След 9 септември 1944 г. в него не настъпи ни каква промена. Той си остава буржуй по хърактер. Обича да носи бели убувки. Не много бели - поскоро цвйат на слама. Пие ракия но не отказва и на фносни питйета. Оче видно е женкар. Женал се два пъти, втората даже е бълерина. Лека жена имам напредвит."

  ======

  А това, мамка му, все едно е правопис от някой форум .

 6. 6 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Статия-вик срещу "свикването"... но колко ли не сме отвикнали да чуваме, докато четем? Дано повече!

 7. 7 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1156 Весело

  "Двама милиционери живеят заедно на квартира. Единият жали за село и предлага да си отглеждат в клозета прасе.
  Ууу, много мръсно, бе! - възкликва другият.
  Нищо, прасето ще свикне!"

  Може да се каже и така : две прасета живеели заедно на квартира и решили да си вземат трето ченге

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 8. 8 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много добра статия, с едно изключение - "окръжно на ДС, ъъъ, на ГЕРБ" - това е меко казано непрофесионално.

  Между другото, не е много хубаво да се отричат разни методи на Гестапо, просто защото са били от лошите. Човек трябва да се учи от всичко, а когато един метод безспорно е добър, то историята му остава без значение.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 9. 9 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Повече такива статии да има, в крайна сметка и безперпективни кандидати ще подкрепяме, ако е необходимо и за гъби ще отидем.

 10. 10 Профил на Dehumanizer
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това ,че шефа на предизборния щаб на ГЕРБ е вътрешен министър няма да помогне на предстоящите местни избори.
  Герберите са във фазата на самозабравата - чувстват се безсмъртни, чувстват се равни с Боговете и са отдалечени от истинския живот на нивото на избирателите си.Нямат реална представа за нещата.В средата на мандата краят му изглежда далече и има време за трупане на ресурси, за назначения, уволнения, пазарлъци, за покупки на едро на всичко...но ще дойде и техния крах.Очаквам го с голямо злорадство, защото от всички лъжи през прехода тази на Бойко Борисов е най-циничната.Въобще не ми се коментира интелектуалния капацитет на шефа на предизборня щаб, председателя на НС и прочие ...

 12. 12 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#2] от "nero_":

  Друго?
  Ода за Плевнелиев ли искаш@ Па бягай да търсиш меркел. Иначе, другото вече е написано:

  Избирателен закон

  Алеко Константинов

  I. Общи наредби
  Чл. 1. Народните представители както за Обикновеното, тъй и за Великото народно събрание се избират по реда, указан в настоящия закон.
  Чл. 2. Всяка административна околия съставя една избирателна единица и изборът става около централната кръчма; за улеснение на избирателните околии с население повече от 40 000 души жителите могат да не дохождат на избора. Бюрото ще се грижи да пусне вместо тях бюлетини.
  Чл. 3. Когато мястото на някой представител стане вакантно поради насилствена смърт, изчезвание или неблагонадеждност, министърът на вътрешните дела назначава допълнителен избор, който трябва да се извърши през такъв месец, когато има най-много виелици, за да не се тревожат далечните избиратели.
  Чл. 4. Изборът не се повтаря и трае само един ден; но ако би в този ден да се избере по недоразумение някой порядочен човек, може чрез изгасвание на свещите при взимание списъците изборът да се счете за нестанал и да се повтори следующия неделен ден.
  Чл. 5. Три дена преди избора, както и в самия ден на избора, почва се морално влиние върху избирателите и арестуванието на разсуждающите. Ако избирателите са заети с отбивание на пътна повинност, полицията се грижи да пусне вместо тях бюлетините в урните.
  II. Избиратели
  Чл. 6. Избиратели са тия български граждани, които не се плашат от отоманския наказателен закон и се ползуват със силни мускули и разнородно оръжие.
  Чл. 7. Военните на действителна служба могат вземат най-живо участие в избора. Бомбардирванието на градовете се допуща само в случая, когато и с угасванието на свещите не се достигне целта.
  Чл. 8. Не могат да бъдат избиратели:
  1. Лишени без съд от свобода.
  2. Лицата, които без разрешение от правителството напишат свои бюлетини.
  3. Разсъждающите.
  4. Телесно слабите и
  5. Бедните
  З а б е л е ж к а. Всичките съдилища се задължават да осъждат веднага лицата, които полицията, по споразумение с министъра на вътрешните дела, им укаже няколко дни преди избора.
  III. И з б и р а е м и
  Чл. 9. Избираими за народни представители са всички български граждани, които се ползуват с доверие на правителството и имат участие в някое държавно или общинско предприятие. Избираемостта на рогатия добитък подлежи на оспорвание.
  Чл. 10.Не могат да бъдат избрани за представители:
  1. Лицата, които според чл. 8 от настоящия закон нямат право да бъдат избиратели, освен осъдените за злодеяние.
  2. Лицата, които нямат условие с правителството за разни доставки на държавата или нямат предприятия по държавни работи.
  3. Военните лица, които се намират в запас или са разстреляни.
  4. Разсъждающите.
  5. Бедните.
  Чл. 11. Всеки избан за народен представител може да не бъде касиран, ако даде формална клетва, че ще мълчи през всичкото време на сесиите.
  IV. Б ю р о и и з б и р а н и е
  Чл. 12. Щом се подпише указът за свиквание избирателите, министърът на вътрешните дела почва да разтурва неблагонадеждните общински съвети и да оказва върху избирателите морално влияние чрез окръжните управления.
  Чл. 13. Председателят и членовете на бюрото се избират по жребие, тялото – от председателя на окръжния съд.
  Чл. 14. Председателят на окр. съд под страх на отчисление не тегли жребие, преди да отбележи някои знакове върху бюлетините.
  Чл. 15. Постоянната комисия своевременно разделя приготвените предварително в канцелариите бюлетини на толкова части, колкото секции има в бюрото. Моментът, когато тези бюлетини трябва да бъдат пуснати в урните, остава на вътрешното убеждение на бюрото.
  Чл.16. Гласуването се почнува в 8 часа заранта, а за пиенето по кръчмите полицията взема мерки от предидущия ден. Всякой от избраните от полицията избиратели може да пие за сметка на безотчетните до безпамятство.
  Чл. 17. В определения за провеждание на изборите ден и час съставеното по известния начин бюро се явява на определеното място и председателят дава на полицията сигнал да почне настъплението.
  Чл.18. На вратата на зданието се изпречват събраните от кръчмите избиратели и с помощта на разнородно оръжие възпрепятствуват да доближи някой до урните.
  Чл. 19. Гласуването става по следующия начин: един от членовете на бюрото привиква избирателите един от един. Повиканият избирател, ако е благонадежден, връчва бюлетина си, сгънат о четири, на председателствующия на секцията, който, като го скрепи с подписа си, спуща го в избирателната кутия; ако ли е неблагонадежден, бюлетинът му се скъсва, а самия избирател го изхвърлят навън, през прозореца или по стълбата, с главата надолу. Осмъртяването не е задължително. Ако всички избиратели се окажат неблагонадеждни, почва се последователното действие на пехотата, кавалерията и артилерията.
  Чл. 20. Гласоподаването е явно и бюлетините се пущат със снопове. Един избирател може да гласува под разни имена, догдето се умори. Пазачите на вратата имат право да прегледват предварително всяка бюлетина.
  Чл. 21. Със съгласието на полицията може да гласува и този, който не е записан в избирателния списък.
  Чл. 22. Срещу името на всеки избирател, който не е гласувал, членът на бюрото отбелязва, че е гласувал, и пуща в урната приготвени бюлетини.
  Чл. 23. Лицата, които не са записани в избирателните списъци и са пили за сметка на полицията през цялата нощ, нахълтват в тъмни зори в изборното място и заграждат урните.
  Чл. 24. Зданието, гдето става изборът, и съседните с него здания се натъпкват с въоръжена сила. Артилерията може да се разположи и по-надалеч.
  Чл. 25. Запретено е на благонадеждните да отиват на изборите без оръжие или каквото и да било оръдие (тояги, бастони и пр.).
  Чл. 26. Председателят на бюрото бди и внимава: щом се покажат невъоръжени избиратели, дава сигнал на полицията и войската да стреля. Надлежните административни и военни власти са длъжни да го слушат.
  Чл. 27. Властта може да арестува всичките избиратели, ако има достатъчно помещения в града.
  Чл. 28. Избирателните събрания не могат да се занимават освен с избирание на лицата, които са посочени от министъра на вътрешните дела – в противен случай свещите се изгасяват и почват да действуват лицата, указани в чл. 24 от настоящия закон.
  Чл. 29. Щом се свърши гласоподаванието, председателят на бюрото, без да чете бюлетините, обявява за избрани посочените предварително лица и принуждава въоръжените избиратели да подпишат благодарствена телеграма за дадената свобода на изборите. Телеграмите се подават от името на всичките избиратели в околията.
  Б е л е ж к а . Бюлетините, освен действителните, се пазят в окръжната постоянна комисия до проверяванието на избора.
  Чл. 30. Ако във време на гласуванието не успеят да арестуват всички разсъждающи, арестуванието може да се продължи и след гласуванието. Рязанието на уши се предоставя на околийските началници, а за стреляние върху жените изпращат се най-храбрите офицери.
  Чл. 31. Правилността на изборите може да оспорва само министърът на вътрешните дела.
  Чл. 32. Народните представители получават, докле трае сесията, по 20 лева дневни, а нощни им се дават според заслугите и степента на муканието.
  Чл. 33. Начинът за изгасявание на свещите и за упражнение на моралното влияние се определя от министъра на вътрешните дела, който дава на подведомствените си административни органи подробни инструкции по телеграфа. Лентите на подобни телеграми веднага се унищожават.
  V. Н а к а з а н и я
  Чл. 34. Всеки административен, съдебен или други какъвто и да бил държавен или общински служител, който се откаже да изпълни обязаностите, които му се налагат по настоящия закон, наказва се с лишение от служба и опозорявание чрез печата.
  Чл. 35. Председателят и членовете на бюрото, които съзнателно допускат някой избирател да гласува свободно, лишават се от доверието на властта.
  Чл. 36. Председателят и членовете на бюрото, както и проверителите, които се откажат да подпишат продиктувания тям дневник за абсолютна свобода на изборите, изваждат се от служба.
  Чл. 37. Ония, които са назначени за изброявание на гласовете, ако не скрият или не променят неблагонадеждните бюлетини; ако не притурят достатъчно количество благонадеждни и ако не прочитат умишлено само имената на поръчаните кандидати – подвъргат се на екзекуция чрез изгасвание на свещите.
  Чл. 38. Ония от въоръжените избиратели, които окружават урните, ако на поканата от бюрото не се хвърлят върху невъоръжените и не ги разгонят с помощта на оръжието сиизгубват правото да искат служби и предприятия от държавата.
  Чл. 39. Ония, които влязат в избирателното място с оръжие, ако са влезли със съгласието на полицията, нареждат се около бюрото; ако са влезли без съгласието на полицията, наказват се със затвор от 1-3 месеца и глоба от 100-300 лева, а по желанието на министъра на вътрешните дела могат да бъдат предадени на съд и за бунт против държавата.
  Чл. 40. Ония, които окружават бюрото, ако не употребят заплашвание, насилие, бой и убиване, за да накарат неблагонадеждните избиратели да се въздържат от гласоподавание, наказват се със залп от войската.
  Чл. 41. Предвиденото в горните два членове наказание се налага и върху лицата, които са дали средство или по какъв и да е начин са способствували да се извърши един неблагонадежден избор.
  Чл. 42. Ония, които чрез лъжовни известия или други подобни средства не измамят избирателите и не заблудят обществото, опозоряват се чрез правителствените печатни органи.
  Чл. 43. Който без знанието на председателя на бюрото се въздържи от разстрелванието на избирателите, зачислява се в списъка на предателите.
  Чл. 44. Който след изгасявание на свещите се въздържи от разтрошаванието на урните и разкъсвание на бюлетините – губи правото на служба или предприятие от държавата.
  Същото наказание се налага и на ония, които с вик, заплашвание, бой и стреляние не успеят да развалят неблагонадеждния избор.
  Чл. 45. Който умишлено пише точно и вярно преброителните листове или дневника за избора, или пък не прибави или измени нещо в тях, ако така е заповядано – губи доверието на властта и написванието на дневника се възлага другиму.
  Чл. 46. Когато виновните в делата, показани в чл. 43 от настоящия закон, са държавни или общински чиновници, наказанието се усилва.
  Чл. 47. Непредвидените по настоящия закон престъпни деяния, извършени в избирателното място, не се наказват.
  Чл. 48. Делата за престъпления по изборите се възбуждат направо от министъра на вътрешните дела.
  Чл. 49. Изложените в настоящия закон престъпления, освен по ал. II на чл. 39, не се съдят в общите съдилища.
  VI. О т м е н е н и е
  Чл. 50. Избирателният закон от 8 януарий 1890 год., заедно с измененията и допълненията му, се отменява.

  Ecrasez l’infâme
 13. 13 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Меркел да не спиш?
  Айде бе, я глей тука кво.....

 14. 14 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 605 Гневно

  До коментар [#8] от "phuncky":

  Ти нормален ли си??? В каква държава живеем, щом почнахме да възхваляваме методите на ГЕСТАПО? Само едно оправдание може да има за теб, 12-годишен пикльо, бягащ системно от уроците по история!

 15. 15 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Този път - Браво!
  Можеше и малко по-ясно да се изразиш, че Цецо-вътрешният, погазва конституцията, може би, но опонентите ти биха попитали къде, а при прокуратура, която е с политически "тежнения" и крещи на всеки Свободен Гражданин - на колене, ти си един престъпник - от обвинителка би се превърнала в обвиняема...

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 16. 16 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Между другото имаше много журналисти, къде платени, къде не, които неглижираха въпросния списък. Ето това е страшното, че до такава степен сме претръпнали, че дори такива груби посегателства върху правото на личната тайна отминават без последствия. Поздравявам Любослава, тя едва ли ще си признае какъв натиск вурху нея след всяка статия, но аз си знам и за това още повече я уважавам!

 17. 17 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#14] от "hobbitbg":

  Ще те помоля да си мериш думите. Историята я познавам предостатъчно добре, а твоята черупка си е твой проблем. Ти, като си нямаш идея в момента колко технологии и методи на останалите в историята като "лоши" използваме, защо не се образоваш малко?

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 18. 18 Профил на pauld
  pauld
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ей, phuncky, ако чувството ти за хумор е такова, жалко за теб. Ако нямаш чувство за хумор, значи си милиционер, ъъъ ГЕРБ.

 19. 19 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1173 Весело

  "Ууу, много мръсно, бе!" – сигурно ще възкликнат мнозина през есента. И такова ще бъде. Много мръсно.
  Но кой пък му е виновен на прасето, че все свиква?...
  Свиква,ама по Коледа пищи,че не му зачитат правата...

 20. 20 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Весело

  Ужас!

  Хунтата ГЕРБ е обсебила страната!

  През есента на 2011 година Бойко Борисов ще нарисува своята „Герника“ пред избирателите.

 21. 21 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#16] от "hobbitbg":
  [quote#16:"hobbitbg"]Между другото имаше много журналисти, къде платени, къде не, които неглижираха въпросния списък.[/quote]
  ----------------
  има много журналисти, чиято идея за журналистика е да направят от всяко дърво свирка и на всяко дърво свирка.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 22. 22 Профил на 4itanka_vs_nsbop
  4itanka_vs_nsbop
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Е вече съвсем се обърках каква ще е най-подходящо форма за обръщение към ЦЦ следващия път като го видя: "г-н собственик на 6 апартамента", "г-н Министър на вътрешните работи", "г-н шеф на предизборния щаб", "г-н консултант"... Помогнете!

 23. 23 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#20:"Wornoxmaniak"]През есента на 2011 година Бойко Борисов ще нарисува своята „Герника“ пред избирателите.[/quote]

  Кои ще са избирателите - паникьосаното бомбардирано население и отгоре над него един бойкершмит в пикиращ полет ли?

 24. 24 Профил на petermann
  petermann
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Пак ми се дочете Алеко след тази статия. Ето това е КЛАСИКА!!! И след 120 години пак някой си мисли, че сме беззъби "кученца".
  На мен пък започва да ми става интересно и да очаквам с нетърпение есента. ...а до тогава - явно доста ще си попишем по форумите на тема "ченгеджийница". Само дано журналисти като Л.Русева да ни подават темите по-често

 25. 25 Профил на martin187ism
  martin187ism
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#11] от "ana_ni":

  техния крах = нашия крах...аз пък го очаквам със страх...

 26. 26 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Весело

  До коментар [#4] от "capricornicus":


  [quote#4:"capricornicus"]Люба! Оправи ми деня!!![/quote]


  То целта на такива статии е точно такава!

  Сините ни приятели свиквайте. Друго не ви остава след поредните загубени избори.

 27. 27 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dehumanizer":

  Дано не се заблуждавам, но повечето от четящите Любослава Русева би трябвало така или иначе да са наясно с тези неща, т.е. те са си "събудени". Въпросът е как да се събудят останалите, които даже не са и чували за в."Дневник" например. Така че, дано такива статии поне събудят някои други журналисти и политици, пък те на свой ред си вършат работата като хората...

  От време на време тук се ядосваме, че някой ни е натресъл това управление, и с право. Дано поне четящите тук са достатъчно активни на изборите.

  Май доста пъти казах "дано", ама надали...

 28. 28 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#23] от "Митридат":

  Избирателите сме и ти и аз и други хора. Дал съм тема за размисъл. Разгърни си. Покажи въображение.

 29. 29 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#13] от "gsb":Не спи! Днес им е спекъл циклостила и още не са дошли материалите ))))


  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 30. 30 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 714 Любопитно

  ["Ууу, много мръсно, бе!" – сигурно ще възкликнат мнозина през есента. И такова ще бъде. Много мръсно.
  Но кой пък му е виновен на прасето, че все свиква?]
  =============
  Е има и такива, които упорито отказват да свикват. На 04. юли гледах БНТ такси. Участниците бяха двама - възрастна баба и млад здрав и интелигентен мъж. Не знам защо, но ми заприлича на един от най-популярнте форумци на ДНЕВНИК - АRRI. Стана ми любопитно и исках да го попитам, дали не е бил той. Но оттогава изчезна, не се е появявал във форума А форумът беше за него начин на живот. Странно, дали пък това негово изчезване, не е свързано с "Милиционери правят избори"???
  А ето и линк към клипчето:http://bnt.bg/bg/productions/75/edition/15529/bnt_taksi_5_uli_2011

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 31. 31 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Всичко хубаво, само дето да сравняваш шефа на ГЕСТАПО Хайнрих Химлер с Бойко или с когото и да е от ГЕРБ е все едно да срявняваш орел с врабче. Обидно е за Химлер имам предвид, в интелектуален и всякакъв аспект.

  TAKE THE RED PILL!
 32. 32 Профил на petermann
  petermann
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#31] от "Beyond":

  Усеща се саркастичната нотка, но обидата не е за Химлер /какъвто и интелект да е имал, той е бил извратен/, а за нас - избирателите. По-точно - ГРАЖДАНИТЕ!

 33. 33 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak": Вярно е, че всички сме избиратели! Има едни избиратели обаче - тип "чугун"! Мнооо яки ))) Мисъл или съждения у тях? Забрави! Тях ги кефи стегната каишка около врата им и да ги държат "изкъсо" ))) Ти баце обаче не си "чугун"! Ти си здрава титанова сплав ))) Еваларка, конграчулейшън Признал съм те ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 34. 34 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 442 Неутрално

  По големи майстори на компромати от БСП няма това е сигурно.

 35. 35 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Ден година храни", казва народът! 23-ти Октомври ще ни топли през следващите 4-5 години, затова българинът трябва да си опича акъла! А работата на медиите е тази - да бдят и да информират, да бият тревога, когато излязат на бял свят новите Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина под патронажа на НВ бай Ганьо!

 36. 36 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 870 Разстроено


  Добре е, че в България има вестник "Дневник" и журналисти като Люба!

  В първия ден на новата 2011 г. (си) пожелах ТОЗИ "Дневник" да стане най-четеният български вестник.

  Желая го и днес, защото в мрака на платената, тъпумна, фалшива "журналистика" Люба продължава да осветява с перото си тъмните уродливости на битието ни.

  НО малко са виждащите!

  Цветанов - обобщеният "гражданин" на гЕЕЕрб (бее) обруга всичко, което се приема за "европейско".

  За моя радост и съдиите, и адвокатите най-после реагираха на престъпното му, анти-конституционно поведение.

  Мат'риалът обаче спи!
  И вероятно ще си заслужи управниците,....пак!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 37. 37 Профил на panta60
  panta60
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лелке на прасето му е лошото че забравя.На Костов приватизацията, "Сапио",как се сърдише на Народа си а не на прасето.Тройната ламя братко и батко.

 38. 38 Профил на Wornoxmaniak
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  добра статия, само, че не съм съгласен, че това евентуално ще стане - то вече е в ход...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 40. 40 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1314 Гневно

  По лошото е че,
  МИЛИЦИОНЕРИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ
  по милиционерски.

  колкото повече,толкова повече
 41. 41 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Неутрално
 42. 42 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#38] от "Wornoxmaniak":

  Ако си мислиш че светиш, иди да ти оправят терапията.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 43. 43 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Любопитно

  До коментар [#42] от "rapidfire":

  Не е само това. Също и съм радиоактивен.

  А ти мислиш ли, че нашите, български избори ще бъдат по-мръсни от случая "Доминик Строс-Кан"?

 44. 44 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  За съжаление малко хората ще прочетат статията, още по малко хора ще я разберат.

  Матриала обича журналистика ала Бареков, такива "съчинения разсъждения" счита за "буржуй по хърактер".

  Малко се е променило от 44та, глупоста и то агресивната и арогантна глупост, никога не са губили мястото си на пиедестала.

  Народът просто е глуповат и разбира съществуването си като да има там за ядене и за пийване, другото не е важно.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 45. 45 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#38] от "Wornoxmaniak"
  Не, ти си просто платен и толкоз! Платените драскачи нямат собствени убеждения, на моменти чак ви съжалявам....Не е лесно да ги пишеш такива глупости, та почти и да си вярваш! Но все пак за твое успокение, на теб и на Меркел, вижда му се краят

 46. 46 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Не, не, не и не, не може така, не е истина това, не и у нас, не и след 20 г. образцови избори, досега винаги организирани и печелени от ведри и красиви интелектуалци с изискани и чисти сърца и ръце, не, не, не - и пак не!
  Хора, бдете!
  Нима не осъзнавате какво се случва?!
  Та досега никога нито един от всеможещите областни управители не е бил издиган за кмет, никой не е използвал безграничната им Сила, нима не осъзнавате какво ни готвят тиранът и слугите му - днес описват конкурентите, утре с тези данни ще ги пратят в шлеповете по Дунава!
  На борба, прасета конформисти, на борба, немедленно станете дивни пеперуди като нас, захласнатите и възхитените!

  А там някъде, сред тучни поляни, обсипани с теменужки, работят приказни изборни гномове, издигат прекрасни кандидати с ясни убедителни концепции и желание за работа с и за хората, готови да се борят за всеки глас, да убедят всекиго в правотата и искреността си, но не, не, не, те няма да им позволят, те няма да ги допуснат, те ги крият, затова гномовете са там по полянките, а по Беласица - телени мрежи.

  Ах, лоши прасета, защо не сте бунтовни гъши дробове връз нежни канапета от круши, както искат сърцата ни?!

 47. 47 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 660 Неутрално

  По времето когато главен прокурор стана Ив.Татарчев,което съвпадна с идването на власт на първото "демократично" правителство на Филип Димитров започна гоненето на вещици като бяха уволнени по телекса тогава стотици високоерудирани хора от съдебната система по списъци,изготвяни от местните-областни структури на СДС.Имах възможност тогава да се запозная с един въпросник на Главна прокуратура,който следваше да попълни всеки кандидат за прокурор.Въпросите бяха близо 40!! на брой и между тях имаше такива като:родителите или други близки на кандидата-съпруг/а/,брат,сетра,родители на съпруга/та/ дали са членували или членуват в БСП или в други тоталитарни организации,служили ли са в органите на МВР /липсваше допълнителното условие като какви,а това значи,че в тази презряна от Ив.Татарчев група влизаха и автоконтрольорите от КАТ/.Та, нищо ново под слънцето!

 48. 48 Профил на panta60
  panta60
  Рейтинг: 442 Неутрално

  форца въпрос къде щеше да бъде сега тази кака по времето на Костов и статията беше за Костов?

 49. 49 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#40] от "Морски":
  А и къде се е видяло и чуло десен милиционер или милиционер демократ ? Хубава статия само, че и ако се бориш с прасето в тинята на прасето ще му хареса

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 50. 50 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 605 Весело

  Следващият анализ трябва да е върху това как е било планирано да се събират тези данни! Видяхме как се реагира на подобно нещо в Англия, без излишни обяснения закриха цял вестник! У нас пък, след изборите, понеже сега няма как да стане, ще е хубаво да се закрие една медийна група- тази на Ирен Кръстева! Просто като им се врътне кранчето от страничното финансиране, тези вестници и без това никой не ги купува!

 51. 51 Профил на panta60
  panta60
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не може да има нито десен нито ляв нито карамазъ полицай Атанасе . Тук си проличава що за демократи сте

 52. 52 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#44:"NPaine"]Народът просто е глуповат и разбира съществуването си като да има там за ядене и за пийване, другото не е важно.[/quote]
  Забрави най- важното - да има сеир! А той е в изобилие в последно време С тези "циркаджии "! Един път и Станишев да е прав ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 53. 53 Профил на kableshkov
  kableshkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Меркел, обади се?

 54. 54 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 933 Любопитно

  До коментар [#44] от "NPaine":

  Малко ли !? Всъщност много!!! Диваците и шумкарите от планините и урвите нахлуха в градовете и се окопаха политически, финансово и икономически вовеки веков!!!! Прекалено много се е променило от 1944г. насам и все на лошо деееба. Селяните 44-та си обичаха земята и воловете, сега обичат да са принцеси от крайните квартали и да разпускат в БИАД, НАЙ клуб и SIN City!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 55. 55 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#46] от "forza":

  Форца, ако можеше цялото това вдъхновение да го насочиш към нещо полезно, цена нямаше да имаш! Но си просто жалък, от тези дето остроумничат и пируват, докато храмовете избухват в пламъци! Образно казано...

 56. 56 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 933 Любопитно

  До коментар [#22] от "4itanka_vs_nsbop":

  Най-добре ще е да му викаш Хайни, на галено от Хайнрих, сещай се!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 57. 57 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Явно този въпросник върши добра работа щом все още се ползва...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 58. 58 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#53] от "kableshkov":

  Може да са го уволнили от ПР- агенцията? Или по-лошо, да са го повишили?!?

 59. 59 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 981 Разстроено

  Страшно е!

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 60. 60 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#58] от "hobbitbg":

  Според мен още осмисля статията и най-вероятно са седнали глава до глава с Барселонски да я интерпретират.

  Нищо чудно да са викнали и някой супервайзер от ПР агенцията да даде ценни напътствия.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 61. 61 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 772 Неутрално

  имам чувството, че всички статии на Л. Русева са генерирани от компютър, до такава степен следват един и същи шаблон.
  Винаги се започва с някаква случка от миналото, или изцяло измислена, или изкривена до неузнаваемост. После се правят плиткоумни аналогии между случката и настоящето, с цел да се внуши нещо.

  И след като авторката собственоръчно признава, че използва измислени факти .. "За автентичността на тази реплика, както и на русенската инструкция сигурно може да се поспори.." , остава въпроса за какво изобщо е цялото това писание ???

 62. 62 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#60:"NPaine"]Според мен още осмисля статията и най-вероятно са седнали глава до глава с Барселонски да я интерпретират[/quote]

  По-скоро са възприели изпитаната стратегия на бай Тошо "да се снишим, докато всичко отмине". "Лошото" на тази статия е, че ще стои поне 4-5 дни.

 63. 63 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#60] от "NPaine":

  Да им помогнем на супервайзерите и съветниците. Чрез Щастливеца, който благодарение на г-жа Русева зазвуча невероятно актуално.

  Чл. 5. Три дена преди избора, както и в самия ден на избора, почва се морално влиние върху избирателите и арестуванието на разсуждающите. Ако избирателите са заети с отбивание на пътна повинност, полицията се грижи да пусне вместо тях бюлетините в урните.

  II. Избиратели

  Чл. 6. Избиратели са тия български граждани, които не се плашат от отоманския наказателен закон и се ползуват със силни мускули и разнородно оръжие.
  Чл. 7. Военните на действителна служба могат вземат най-живо участие в избора. Бомбардирванието на градовете се допуща само в случая, когато и с угасванието на свещите не се достигне целта.

  Целият файлетон: http://chitanka.info/text/3736-izbiratelen_zakon

  ПП
  Чак сега осъзнавам, защо от министерството на справедливостта и морала искаха да закрият "Читанка.БГ"

  Ecrasez l’infâme
 64. 64 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 225 Неутрално

  С огромно удоволствие прочетох текста на Любослава!
  Прекрасен е!

  Много ми допадна цитираното "донесение" на нещатния милиционерски сътрудник - този правопис, този словоред могат да се видят и днес, половин век по-късно, дори тук, в този форум!
  И всеки може да се досети за политическите пристрастия на подобията - до един са от фанатиците на Боко!
  А това не е случайно, нали?

  "Ууу, много мръсно, бе!"
  Пък някои лоши хора щели да подкрепят исканата оставка на един индивид - "който освен вътрешен министър е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, а освен шеф на предизборния щаб на ГЕРБ е и вътрешен министър"!

  Ей Богу, никога не съм допускал, че чак такова чудо ще ни натресат на главите нискочелите!

  pump it!
 65. 65 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#63:"Graf"]Бомбардирваието на градовете се допуща само в случая, когато и с угасванието на свещите не се достигне целта. [/quote]

  Ей сега ми стана ясно защо по-горе Порноманиака говореше за Герника на есенните избори.

 66. 66 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Весело

  До коментар [#45] от "hobbitbg":
  [quote#45:"hobbitbg"]Не, ти си просто платен и толкоз! [/quote]

  Хонорарите от първо РПУ-Мадан и районният клуб на ГЕРБ-Громшин възлизат на цели 17 962 лева и с них сега съм на море. Преди това взех и пари за разработката на въпросник. За съжаление разкрит още преди разпространението му от Плугчиева.
  На път съм да реализирам книга с идеите на Бойко Борисов на китайския пазар с тираж 1 милиард.
  Изобщо изборите за мен са урожай!
  Понякога си мисля даже, че не съм един човек, а съм цял щаб, което пък ми дава още сили да творя!

  Има само един милиционер Цв. Цветанов дето понякога ми пречи да изкарвам повече пари.

  Но аз ще изкарам най-големите му проблеми на светло къде тргува с недоволството на ората от съда и за това къде са самопровъзгласява за освободител от престъпността и ще го смачкам.

 67. 67 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Разстроено

  До коментар [#65] от "Митридат":

  Пак не си разбрал!

  Бойко Борисов в случая е Пикасо.

 68. 68 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 497 Весело

  Любослава поздравления, както винаги в 10-та! Когато ти проговориш, цялата герберска платена пасмина млъква! А това е много висока оценка и от тях!!!

 69. 69 Профил на Черната пума
  Черната пума
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А народът е обгазен с новите таблоиди "България днес" и "Всеки ден". Явно "Уикенд" и "Галерия", както и остналите, са недостатъчни, за да достигне чалгизирането 100%.

  Дива и кръвожадна, храни се с комунисти.
 70. 70 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Фундаментална Статия - ще си я запиша за личния архив!

  Последният да затвори вратата...

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 71. 71 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 714 Неутрално
 72. 72 Профил на buchalo
  buchalo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Няма вече милиционери. Те са вече просто милионери.

 73. 73 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  "Заради този виц през 1951 г. бащата на моя познат К. бил изпратен в Белене."

  Те па всичките само веднъж решили да разкажат само един виц и ги хванали, че ги осъдили. Не е ли тъпо да си го мислим това, вместо да предполагаме, че хората просто са обичали да разказват политически вицове надлъж и нашир, та чак докато се издънят накрая?

 74. 74 Профил на buchalo
  buchalo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Както нява вече и полиция. Има политиция.

 75. 75 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dehumanizer":
  Едно уточнение - не е павиан, а горила. Ох, извинявам се, ще обидя невинната маймуна.

 76. 76 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ментор":

  Чудесна статия!Герберастко чаве болшевизма ти избива на челото.

 77. 77 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Много добра статия!

 78. 78 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak":

  Прав сте, че всички сме избиратели. Дали обаче някой който през 2001 избира да го оправи царя, през 2005 избира да гооправи Станишев, през 2009 година избира да го оправи Бойко въобще си дава сметка, че е избирател? Не е ли това ужасяващ патернализъм? Докога мислещите се отказват от правото си на избор?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 79. 79 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Благодаря уважаема госпожо Русева!

  Призовавам всички да копират статията с любезното разрешение на авторката и да я изпратят на 10 приятели.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 80. 80 Профил на Виктор Флоров
  Виктор Флоров
  Рейтинг: 1025 Весело

  Ееха..Браво !Браво!
  -Огледалце, огледаце я кажи!!!

  "Но кой пък му е виновен на прасето, че все свиква?"

  Това е най-вярното нещо ,след Алеко ,което е казано за съвремения българин.То толкова е вярно ,че чак отговор не иска.

 81. 81 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#1] от "читател":

  +++++++++++


  А статията е прекрасна, както винаги
  Дано някога и в други медии започнат да си взимат пример от нея.

 82. 82 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1366 Весело

  "След 9 септември 1944 г. в него не настъпи ни каква промена. Той си остава буржуй по хърактер. Обича да носи бели убувки. Не много бели - поскоро цвйат на слама. Пие ракия но не отказва и на фносни питйета. Оче видно е женкар. Женал се два пъти, втората даже е бълерина. Лека жена имам напредвит."
  ====================================
  .

  Yet another blue planet.
 83. 83 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#76] от "andimo":

  не виждам нищо чудесно, и съм написал защо. Може би е редно да обясниш какво толкова чудесно намираш.
  Раздаването на квалификации показва безсилие и липса на аргументи. Че аргументи в подкрепа на тоя пасквил не могат да се намерят е ясно - няма нужда да го демонстрираш по такъв начин.

 84. 84 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В страстните и великолепно изпипани статии на Люба Русева има много зрелище, ала хлябът е малко! Хората сега са загледани в хляба ежедневен.

  Yet another blue planet.
 85. 85 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Песен от финала на една седянка:

  Хорът на хазяите "Айде да си одите-е-е-е..."
  Гостите от ГЕРБ: "Нема да си одиме-е-е.."

 86. 86 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Пълно е с идиоти с претенции. Които гледат отвисоко "матряла" . Толкова два грама да нямате и да се кефите на всеки буламач . Прасето е свикнало де...

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 87. 87 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#20] от "Wornoxmaniak":
  "Герника" е поръчкова творба, ...искаш да кажеш, че Боце е получил поръчка от началството ли!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 88. 88 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#20] от "Wornoxmaniak":
  Ма при Боце ша са получи "Пататника", .... и платното ша е представител на картофизма, ...ако разбираш, какво имам "напредвит".

  Свобода за СЛАВЕНА!
 89. 89 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Весело

  Ворноксманяк, знаеш ли каква е единствената разликата между тебе и ББ?
  В субординацията.

 90. 90 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Весело

  До коментар [#89] от "Петър Иванов":

  Така е! Я като избирател съм му началник.

 91. 91 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#75] от "murry":
  Дихюм е прав, ...Боце си е чист павиан, ...от най-кресливите даже, ...ма го надуха като емблема на Мишлен, ...та почна да си верва, че е горила.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 92. 92 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#90] от "Wornoxmaniak":
  Ти мани тия работи ми кажи, ...платното на Боце от розовия Му период ли ша бъде, ...или от наситено кармъзъ периода Му.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 93. 93 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#78] от "serafin":

  Искаш да вляза в кочината на българската политика?

  Както знаем тя се храни с помия!

  Добре. След малко.

  Един стар приятел ме вика.

 94. 94 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#82] от "uran":
  А Боце са е женал един път май, .... и оди с бънкерка.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 95. 95 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#93] от "Wornoxmaniak":
  Аре вее, ...нали мен имаш напредвит!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 96. 96 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Off topic: Само броят "препоръчвания" на статиите на Любослава стигат, за да влезе в "най-коментирани" статии!!!

  А Кутузов за пореден път е страхотен!!!

  Не мога да коментирам по същество - казаното е достатъчно! Предостатъчно! Смертелно!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 97. 97 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#93] от "Wornoxmaniak":
  Порни, ...ко ша си врътим номера, нема си играя повече с тебе!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 98. 98 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Просто С-У-П-Е-Р!

 99. 99 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1178 Весело

  До коментар [#95] от "Мани":

  Въпреки че са ранни години, а ти знаеш отношението ми към програмата "Бойко 2032" как би нарекъл епохата когато избираме президент на страната?

  Физическа и духовна мощ!

 100. 100 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#96] от "Музар":
  Почвам да си мисля, че в родната журналистика има само жени с топки.

  Свобода за СЛАВЕНА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK